2021-11-09 69 瀏覽
之前同朋友食過幾次印象都唔錯,尤其係蛋包飯同炸雞真係幾好味。今次經過銅鑼灣又嚟到食晚餐,今次叫咗幾款未試過嘅菜式~-墨汁大蝦寬條麵大蝦幾大隻已經開咗邊,寬條麵份量都幾多,味道剛剛好,擺盤都好靚😌-燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜白切肉真係超厚切超大塊,好驚喜呀😍 豬肉食落好惹味辣辣地咁,配埋泡菜同蒜頭粒包入生菜食簡直就係大滿足😆 豬肉油脂分佈均勻,食落唔會太油膩。- 甜辣無骨炸雞 (半份)炸雞份量好足料🍗 2-3人分享都足夠,炸雞仲可以揀無骨,食起嚟好方便👍🏻 炸雞果然同甜辣醬最夾,味道非常惹味😋-烤朱古力棉花糖最後仲叫咗又好味又邪惡嘅烤朱古力棉花糖,作為朱古力愛好者一定唔可以錯過😌 棉花糖烤得外脆內軟,配埋香脆嘅餅乾一齊食真係好滿足呀😆-飲品就叫咗科學怪人之夜同蜜桃茶。科學怪人之夜其實係竹炭抹茶,竹炭同抹茶層次分明,睇落好吸引,飲落以抹茶味為主,幾特別。
墨汁大蝦寬條麵
燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜
甜辣無骨炸雞 (半份)
烤朱古力棉花糖
今日同女女行完街,就被呢間小清新的餐廳吸引了餐廳以西式的韓食為主,沒有舊式韓食的傳統設計反而用上了小清新的格局,令人心情愉快,RELAX~ 甫坐下,店員便送上了這個開胃小食少少酸而多多甜的醃製物令人很開胃。我一個人 KO 左一碟~ 望著餐牌,可愛的圖畫加上吸引的食物相選擇困難症又出現,樣樣都好吸引呀~~~~~於是,全部想食既都要啦~ HAHA 柑橘有骨炸雞 (半份 $138)阿女想食炸雞,見呢度有半份叫,就試下啦~說好的半份,竟然都有 5-6 件~~ (感覺...大件事了) 炸雞有得揀有骨OR 無骨,我自己就鐘意有骨多,雞肉會滑D~呢個有骨的炸雞有雞翼同雞搥,仲有2件雞胸架脆脆的外皮包裏住甜甜的柑橘醬, 非常JUICY 好味配以2個沙律醬沾炸雞,都係甜甜的味道,沒有辣味的但這個甜又有別於柑橘醬, 是清新的甜味,和炸雞很夾店鋪更有膠手套供應,預早已放在枱俾大家食雞~烤牛肉蛋包飯 ( $118) 蛋包飯是阿女最愛,強烈要求點的本黎蛋包飯上枱時店員想幫我切開,個蛋包就會一下子綻放但因為我話想影相,之後自己切,就出事了 ~ 搞到咁既樣~~大家記得交俾專業人仕搞啦~烤牛肉的牛肉味道偏甜,我自己就
今日同女女行完街,就被呢間小清新的餐廳吸引了
餐廳以西式的韓食為主,沒有舊式韓食的傳統設計
反而用上了小清新的格局,令人心情愉快,RELAX~
甫坐下,店員便送上了這個開胃小食
少少酸而多多甜的醃製物令人很開胃。我一個人 KO 左一碟~
望著餐牌,可愛的圖畫加上吸引的食物相
選擇困難症又出現,樣樣都好吸引呀~~~~~
於是,全部想食既都要啦~ HAHA
柑橘有骨炸雞 (半份 $138)
阿女想食炸雞,見呢度有半份叫,就試下啦~
炸雞有得揀有骨OR 無骨,我自己就鐘意有骨多,雞肉會滑D~
呢個有骨的炸雞有雞翼同雞搥,仲有2件雞胸架
脆脆的外皮包裏住甜甜的柑橘醬, 非常JUICY 好味
配以2個沙律醬沾炸雞,都係甜甜的味道,沒有辣味的
但這個甜又有別於柑橘醬, 是清新的甜味,和炸雞很夾
店鋪更有膠手套供應,預早已放在枱俾大家食雞~
烤牛肉蛋包飯 ( $118)
蛋包飯是阿女最愛,強烈要求點的
本黎蛋包飯上枱時店員想幫我切開,個蛋包就會一下子綻放
但因為我話想影相,之後自己切,就出事了 ~ 搞到咁既樣~~

大家記得交俾專業人仕搞啦~
烤牛肉的牛肉味道偏甜,我自己就好愛食啦~
最鐘意佢加左好多蔥段落去

蛋包飯的飯粒都炒得粒粒分明。不過米就偏軟左少少, 入口有少少漿
慢煮羊膝配薯條 ($185)

羊膝拎出黎時成個擺盤好鮮明,配合餐廳小清新的主題~
大大舊的羊膝經過慢煮,肉質非常淋,骨肉已分離,非常易切而且好滑
最驚喜係伴碟的整個蒜頭,唔會煮得太過淋,食落好似蔬菜類,食完又無蒜頭的臭味~
旁邊圓圓的一個係蘿蔔黎架,好似平時炆牛腩個D FEEL,炆得好淋~

飲品好有心思,同樣走韓系小清新路線
士多啤梨紅桑子梳打   ($ 42)
沒有很甜,但有非常清新的味道
最欣賞佢將紅桑子搞成一粒粒放係杯底,增加口感
一杯非常健康又吸晴的飲品
用黎配重口味的韓食就最啱~ 非常清新解膩
開初見到D冰咁多,心諗,點搞呀~
但發覺當一路食一路飲,其實D冰係溶得剛剛好,
即係食到尾,飲到尾,杯飲品仲KEEP到冰凍

而另一個 溶化朱古力 ($ 42)

朱古力味道偏淡,無紅桑子梳打咁驚喜
不過用黎配甜品還是很適合的
甜品時間 韓式雜莓牛角包窩夫 $92

這個窩夫有別於平時食開的感覺
因為用左牛角包的酥皮方式去整,感覺界於千層酥和窩夫之間
食到層層的酥皮口感和窩夫的蛋糕質感
窩夫本身唔係好甜,咁甜位在那?
其實就係每格仔中間,因為放了糖漿係入面痴住D莓,令生果和窩夫都帶有甜甜的味道
反而那個伴盤的忌廉其實無乜甜味的~
當天遇上了塔羅牌占卜
餐廳請來了塔羅師,在11月的星期六 2:30- 5:30 駐場
只要食滿500蚊就可以參加
原來我是幸運的第一位占卜客人呀~~ LUCKY ME
塔羅師很準確地將我公司的現況,人際關係及我當下既心態都講哂出黎,真係準到驚呀~
多謝塔羅師的指引,我的確要好好去想下去路了~
臨尾想稱讚一下呢度既員工
雖然餐廳人客很多,但員工都很落力地服務人客
尤其在門口帶位的員工,KEEP住笑容,非常親切
題外話/補充資料: 餐廳在時代廣場食通天的位置
2021-11-06
10 分鐘 (堂食)
  • 柑橘有骨炸雞
  • 士多啤梨紅桑子梳打
  • 韓式雜莓牛角包窩夫
2021-11-05 72 瀏覽
位於銅鑼灣的Banchan and COOK,是一間結合西餐和韓國輕食文化的餐廳。曾經與家人光顧過一次,覺得餐廳的蛋包飯真的好好吃。聽說餐廳最近推出萬聖節餐牌,我們又來試試囉~ 餐廳極受年輕人愛戴,每次經過都大排長龍。今晚也不例外,人龍比上次光顧時更誇張,嚇到我呢,哈哈。 十月光顧有十月限定餐牌,不時轉換菜單,加入時令食材和節日特色,吃完一次又一次都不膩呢~ 墨汁大蝦寬條麵 $98 萬聖節限定的墨汁大蝦寬條麵,烏黑色的麵條真的頗有節日氣氛哦! 麵條有點乾,吃完後整個口會變黑色,記得搽嘴呀,哈哈。 甜辣無骨炸雞 $118/半份 再試一次的甜辣無骨炸雞,依然好好吃呀! 濃稠的香甜醬汁,包裏著外脆內軟的多汁雞塊,美味得一塊接一塊,吃不停口呀! 燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜 $162 又是再試一次的燒醬油黑毛豬白切肉,質素依舊的好! 豬肉肥瘦分明,肉質鬆軟,豬肉不但甘甜,亦有醬油香,好吃哦~ 科學怪人之夜 $48 暗黑地獄世界 $48
位於銅鑼灣的Banchan and COOK
,是一間結合西餐和韓國輕食文化的餐廳。

今晚也不例外,人龍比上次光顧時更誇張,嚇到我呢,哈哈。

墨汁大蝦寬條麵 $98

甜辣無骨炸雞 $118/半份

燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜 $162

科學怪人之夜 $48

暗黑地獄世界 $48
2021-10-22
平時都很喜歡🇰🇷韓國文化,會看韓劇、聽K-Pop,當然不少得就是會吃韓國菜🥰!位於時代廣場9樓的韓國餐廳,光是看門面已經有種小清新👒的感覺!店內亦有很多花花草草的擺設🍀,絕對適合文青們來打卡📷!店員先給我們酸青瓜、蘿蔔作為前菜,然後我們再慢慢選擇心儀的美食:🍴韓式卡邦尼意粉 $88店員很用心的為我們的卡邦尼意粉灑上芝士粉,意粉上面有煙肉碎,而它有冬菇片,配合白汁,熱辣辣拌在一起吃,相當惹味。它的味道不會太濃郁,所以吃完也不會有罪惡感。🐷燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜 $162超豐富的一道菜式,當中包括黑毛豬白切肉、菜、蒜片、泡菜和大醬汁,將肥瘦得宜的黑毛豬白切肉、泡菜放在菜上面,加入蒜片,再沾上醬汁,清新的菜再配上濃味的肉,兩者配合得天衣無縫,而它更備有手套,吃得乾淨又衛生。🐓甜辣無骨炸雞(半份)$108雖說是半份,可以份量卻比想像中多呢!除了無骨炸雞之外,還有年糕和薯條,而配合甜辣的醬汁,卻是相當開胃!炸雞外脆之餘,裡面亦不乾;年糕煙韌有咬口,至於薯條亦很惹味,配合檸檬醬及芝士醬,甜甜的又鹹鹹的,一次過滿足你兩個願望。🍓🧇韓式雜莓牛角包窩夫 $72和平時的窩夫很不同,因為它是採用了牛角

🍴韓式卡邦尼意粉 $88

🐷燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜 $162

🐓甜辣無骨炸雞(半份)$108

🍓🧇韓式雜莓牛角包窩夫 $72
和平時的窩夫很不同,因為它是採用了牛角包的材料去製作,變成了獨一無二的窩夫,口感酥軟,搭配新鮮香甜的士多啤梨、奶油、蜜糖,幸福感隨之而來。

🥛🍵濟州鮮奶綠茶 $42
本身不太偏好重奶味,幸好這一杯鮮奶綠茶茶味很重,而它的奶味不會覆蓋茶味。濟洲出名綠茶,雖然飛不到濟洲,但可以在這裡喝到一杯新鮮的鮮奶綠茶,就當是飛了去濟洲感受當地風情。

🍓🍸士多啤梨紅桑子梳打 $42
飲品來到的時候,已經很有視覺效果,紫紅漸變色很有幻彩的感覺!原本梳打已令人有穿種透心涼的感覺,再配合士多啤梨和紅桑子,就增添了莓的味道。而飲到最底,就有果醬的感覺,甜甜的滋味喝在心頭。

總的來說,食物的種類多,而且亦很有特色,加上裝修用心,與知己來這裡Chill一下,也是個很不錯的選擇!希望下次可以再來這裡吃其他菜式😜!
  • 燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜
  • 甜辣無骨炸雞
2021-11-01 85 瀏覽
墨汁大蝦寬條麵🍝黑率率嘅墨汁,原來都好好食,配埋爽口嘅闊條麵,鮮甜嘅大蝦令麵食更加豐富。燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜🐷正宗嘅韓國料理點可以冇呢道?經典嘅韓國菜式,豬肉肥而不膩,包埋香濃嘅大醬,同埋爽口嘅生菜,食落去真係唔會覺得肥膩,反而係有豬肉嘅甘香,好好食。芝士泡菜紫菜包飯🧀有熔岩嘅cheese,更加有清新嘅紫菜包飯,加埋微辣嘅泡菜,簡單得來,都好豐富。暗黑地獄世界 (竹炭牛奶沙冰)🍧牛奶沙冰打得非常之幼滑,而且夠細。所以飲落去入口即溶嘅感覺,真係好解渴,好鍾意牛奶香。科學怪人之夜 (竹炭抹茶)🍵竹炭抹茶,抹茶味都好濃,香滑得嚟都有竹炭feel。

2021-11-01 71 瀏覽
最愛海鮮蛋包飯!呢一間嘅韓式餐廳,真係食多幾次都唔厭😍最愛佢哋嘅招牌蛋包飯。🤤香濃可口,切開嗰下超興奮!🤩黑色海鮮蛋包飯,Black seafood omelet rice🐙因為之前試咗原味,所以今次試下特別啲先!黑色海鮮蛋包飯,其實係加入咗墨汁,黑色真係好香好邪惡!炸雞牛角包窩夫Fried Chicken with Croissant Waffle🥐牛角包好鬆軟,炸雞即炸可口,食落口感juicy香脆。

2021-11-01 63 瀏覽
行行下時代廣場,係9/F一出LIFT就見到間韓國餐廳幾靚仔同好多人排隊,睇黎實無死,入黎試下先。🔻墨汁大蝦寬條面 $98想講呢個墨汁真係好食,係出面試過好多餐廳處理墨汁都唔太好同腥腥地,都唔會抱有期望,但呢個墨汁真係處理得好好,我竟然食晒,寬條面質感唔錯。加埋隻大蝦好大隻同好彈牙。連D菇都沾晒墨汁,好食!🔻燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜 $162呢個黑毛豬比我想象中厚身同大份,會擔心會唔會食唔晒。點知一咬落去好似食薯片咁爽口,一D都唔油膩,最後竟然食晒XD。好想知佢係點處理,可以燒得咁好食。另外仲有生蒜泡菜同菜包埋一齊食,食材新鮮爽口。🔻韓式甜辣炸雞(無骨) $108呢個炸雞無得輸! 係正宗韓國炸雞。個醬汁係韓式甜辣醬,好惹味,雞肉好JUICY。係出邊好多都炸到好乾好瘦,仲有2個醬跟埋,可以有多種味道享受。🔻烤朱古力棉花糖 $78🔻好似食緊BBQ D棉花糖咁,加上大量朱古力係上面,鐘意食甜野一定會鐘意。🔻暗黑地獄世界 $48🔻佢係竹炭牛奶沙冰,有D荳奶同竹炭味,食完油野再飲呢杯好舒服。幾特別!🔻科學怪人之夜 $48🔻由底至上有抹茶同竹炭,最上面灑上南瓜子同松子。味道係好淡嘅抹茶味,淡淡地

🔻墨汁大蝦寬條面 $98

🔻燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜 $162

🔻韓式甜辣炸雞(無骨) $108

🔻烤朱古力棉花糖 $78🔻

🔻暗黑地獄世界 $48🔻

🔻科學怪人之夜 $48🔻
由底至上有抹茶同竹炭,最上面灑上南瓜子同松子。味道係好淡嘅抹茶味,淡淡地好健康。

2021-10-30 104 瀏覽
第一次食完個烤牛肉蛋包飯之後,對佢念念不忘,不斷推介俾身邊朋友。。。經過上一次經驗,今次2個人去,叫只一個蛋包飯加炸雞🍗就好好多,其實都好飽😆伯爵茶鮮奶咖啡☕️💯推介伯爵茶係我至愛之一,當然要試啦。。。試完之後又愛上咗,有人問我第一次試咗,點解第二次唔試飲其他,因為好飲所以要再飲✌🏻平時出面飲嘅伯爵茶咖啡好多時都冇乜茶味,呢個個伯爵茶味好出,加咗片檸檬🍋乾又多咗一種好 fresh嘅感覺。。。又一推介咗俾身邊嘅伯爵茶控😆好嘅嘢緊係要同人分享啦💞科學怪人之夜🍹竹炭。抹茶。。。味道偏淡無骨蜜糖炸雞🍗唔知係咪有骨🦴落地會好味d呢🤔見周圍d人都食得津津有味。。。但我哋就覺得好一般。。。烤牛肉蛋包飯中午食完飽到晚飯都食唔落😛真係超抵🤣燉牛肋骨蛋包飯牛肉嫩口😋

伯爵茶鮮奶咖啡☕️💯推介

科學怪人之夜🍹
竹炭。抹茶。。。味道偏淡

無骨蜜糖炸雞🍗

烤牛肉蛋包飯
中午食完飽到晚飯都食唔落😛真係超抵🤣

燉牛肋骨蛋包飯
牛肉嫩口😋
2021-10-29 102 瀏覽
반찬앤쿡 Banchan and Cook (銅鑼灣)星期五夜晚嚟食,出面排晒隊,最好book咗位再嚟食。餐廳用餐時間為90分鐘,上菜速度都唔算慢,員工態度都幾好。。🌟黑色海鮮蛋包飯🥚🦐 $125蛋包飯係佢哋嘅招牌菜,見到幾乎每枱都有嗌一份。呢款特別嘅地方,上面既蛋用咗墨汁所以變咗黑色,個蛋整得好滑。而下面係牛肉炒飯,有啲洋蔥同蔬菜。另外有青口同蝦,隻蝦又大隻又好食。仲配咗啲沙律,好豐富。。🌟慢煮羊膝配薯條 🐑🍟$165用咗慢煮嘅方式去烹調,所以肉質好淋唔鞋,又冇羊羶。點埋個汁一齊食會比較好食。份量都幾足仲有少量薯條沙律。。🌟蜂蜜無骨炸雞(半份)🍟🍗 $108冇諗過半份嘅份量都幾多,除咗炸雞之外仲有薯條同炸年糕。除咗蜜糖之外,表面仲有啲糖霜甜甜既。炸雞嘅炸皮好薄好香脆,擺耐咗都唔驚淋晒,食落啖啖肉好滿足。。🌟韓式雜莓牛角包窩夫🥐 $72呢款牛角包窩夫唔係平時窩夫咁,佢裏面好有層次同好濃嘅牛油香味。表面加咗水果、蜜糖、砂糖,旁邊仲有cream可以點。真係幾好食。。🌟暗黑地獄世界 (竹炭牛奶沙冰)🍧 $48🌟士多啤梨紅桑子梳打 🍓$42竹炭味唔係好出,反而牛奶味好濃,幾好飲不過有少少甜。
반찬앤쿡 Banchan and Cook (銅鑼灣)

🌟黑色海鮮蛋包飯🥚🦐 $125

🌟慢煮羊膝配薯條 🐑🍟$165

🌟蜂蜜無骨炸雞(半份)🍟🍗 $108

🌟韓式雜莓牛角包窩夫🥐 $72

🌟暗黑地獄世界 (竹炭牛奶沙冰)🍧 $48
🌟士多啤梨紅桑子梳打 🍓$42
竹炭味唔係好出,反而牛奶味好濃,幾好飲不過有少少甜。
用咗新鮮水果同果汁沖調,幾fresh唔會死甜。

📍 Banchan and Cook (時代廣場) (銅鑼灣)
銅鑼灣勿地臣街1號時代廣場9樓922-923號舖

2021-10-28 63 瀏覽
黑色海鮮蛋包飯:萬聖節期間限定黑色蛋包飯有蝦、青口飯底係用左牛肉炒加埋蛋包,真係特別好食😋特別香。賣相都非常之吸引。燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜:用上黑毛豬好嫩好滑肥瘦均勻入口即溶,包住生菜食感覺好清新仲有韓國醬同埋蒜粒,好似係韓國食咁。柑橘炸雞:用左有骨嘅雞黎炸,最正係個汁酸酸甜甜好開胃,有埋年糕同薯條十分之豐富.一個字正。韓式雜莓牛角包窩夫🧇原來牛角包做甜品係咁好食😋加左小小肉桂粉香到不得之了,值得推介。士多啤梨紅桑子梳打:酸酸地飲落好醒胃,配埋以上d炸雞就一流。科學怪人之夜:又係萬聖節限定,其實係竹炭同抹茶,兩樣加埋就好好飲。

2021-10-26
2021-10-28 69 瀏覽
新式既韓國料理一定揀banchan & cook,其中一間分店位於時代廣場9樓,可以經時代廣場中間部𨋢直接上去。一去到門口已經好多排緊隊,但等得唔算好耐就可以入座,服務員態度好好,有幾有耐性,比好多食客圍住都好冷靜。餐廳成個感覺都好女仔,因為啲碗碗碟碟都係粉紅色,好多佈置都係粉色同花花草草,好適合打卡。食物除左有傳統既部隊鍋,仲有新式既蛋包飯,蛋包飯係必點,服務員會係你面前切開啲蛋,然後滑流流既蛋會慢慢流出黎,睇到好治癒。
2021-10-26 1321 瀏覽
-到左食飯時間呢間韓國餐廳超多人排隊😮門口條長龍 起碼都有20個人😝好彩朋友醒目訂咗位 唔使等咁耐 唔係真係喊出嚟💎墨汁大蝦寬條麵 $118墨汁意粉煮得都幾彈牙 略嫌有少少偏乾如果可以多番少少醬汁就perfect啦😝大蝦🍤開邊加上香草做襯托💎燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜 $182厚厚嘅黑毛豬腩肉 加上6款配料蒜頭、泡菜、辣椒、韓式大醬、生菜同紫蘇葉包埋一齊一口塞😂😂所有味道同一時間喺口腔入面爆發😋好味💎甜辣無骨炸雞 $128炸雞外脆內軟 😋肉質Juicy唔錯喎甜辣醬都恰到好處 唔會太多漿住哂雞肉分量都比得幾多 仲有好多薯條系底下🤩薯條炸得啱啱好 而炸雞嘅上邊有幾舊年糕添💎韓式雜莓牛角包窩夫 $92牛角包窩夫初體驗 仲要係韓式🇰🇷🤔其實第一眼望到我唔覺得同平時嘅waffle有幾大分別味道亦都同平常嘅差不多韓式果方面就應該係佢落咗好多砂糖 另外再加蜜糖 😮超甜旁邊嘅cream好smooth 配埋waffle都不錯💎暗黑地獄世界 (竹炭牛奶沙冰) $48竹炭本身冇咩味大家都知啦灰黑嘅顏色真係好啱Halloween🎭🤹🏻‍♀️牛奶沙冰飲到有少少煉奶嘅甜 好吸睛 味道方面就好正常💎士多啤梨紅桑子梳
到左食飯時間呢間韓國餐廳超多人排隊😮

如果可以多番少少醬汁就perfect啦😝
大蝦🍤開邊加上香草做襯托

💎燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜 $182
厚厚嘅黑毛豬腩肉 加上6款配料
蒜頭、泡菜、辣椒、韓式大醬、生菜同紫蘇葉
包埋一齊一口塞😂😂

底下紅色應該係士多啤梨糖漿🍓但係味道就冇乜
不過咁打卡able嘅顏色 可以加番分😂
  • 燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜
2021-10-26 73 瀏覽
超推薦Banchan and Cook這間韓式Cafe,內裡主打不同韓國菜式和輕食,而且味道有首爾弘大餐館影子好。感。動💕必點店內明太子慢煮雞肉蛋包飯($112)份量十足,蛋嫩滑切開流心,用上牛肉炒飯底配鹹香的明太子醬,配上整大塊嫩滑雞胸,打卡和味道也一流✨ 燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜($162)也是經典好吃,醬油白切肉Q彈惹味,和泡菜和大醬是絕配💕 蜜糖無骨韓式炸雞($108)嫩滑多汁,還配上炸年糕和蜜糖芥末薯條極豐富,重點是蜜糖令我想起韓國cafe蜜糖醬特有香甜味道!飲品點了竹炭抹茶($48)和士多啤梨紅桑子梳打($42)賣相超漂亮,完全是韓國cafe應有的出品。餐廳食物的CP值很高,推薦掛念韓國的來好好吃一頓💕

2021-10-24 65 瀏覽
今日帶左媽咪黎試呢間韓國餐廳次次都見呢間排哂長龍,難得今日放假就去呢間排隊食!蜂蜜無骨韓國炸雞🍗炸雞好香脆,無骨啖啖肉好正😋蜂蜜味甜甜地好開胃!薯條都炸得好香脆!雖然只係半份,但兩個人share真係好夠!慢煮羊膝配薯條羊膝一d羶味都冇,d肉好嫩,配埋個汁好夾!黑色海鮮蛋包飯 隻大蝦燒得勁香,青口都幾重鮮味!蛋包飯隻蛋勁滑~韓式雜莓牛角包窩夫🧇呢個不得不提,勁吸引!!因為同一般既窩夫唔同係佢用牛角包整 勁香,加埋糖漿好好味,唔會太甜!野飲叫左兩杯 暗黑地獄世界同埋士多啤梨紅桑子梳打呢兩杯都勁岩打卡😍超靚!又唔會太甜,岩哂我地😚Overall 都好推介呢間餐廳~坐得好舒服!
今日帶左媽咪黎試呢間韓國餐廳
次次都見呢間排哂長龍,難得今日放假就去呢間排隊食!

蜂蜜無骨韓國炸雞🍗

慢煮羊膝配薯條
羊膝一d羶味都冇,d肉好嫩,配埋個汁好夾!

黑色海鮮蛋包飯
隻大蝦燒得勁香,青口都幾重鮮味!
蛋包飯隻蛋勁滑~

韓式雜莓牛角包窩夫🧇
呢個不得不提,勁吸引!!
因為同一般既窩夫唔同係佢用牛角包整
勁香,加埋糖漿好好味,唔會太甜!

野飲叫左兩杯 暗黑地獄世界同埋士多啤梨紅桑子梳打
呢兩杯都勁岩打卡😍超靚!
又唔會太甜,岩哂我地😚

Overall 都好推介呢間餐廳~坐得好舒服!
2021-10-20
2021-10-23 66 瀏覽
🐙墨汁大蝦寬條麵~黑蚊蚊嘅意粉充滿玩味,食落感到係另一番景象,墨汁除咗為意粉提供顏色之外,仲有一份鮮味,加上大蝦同埋蒜香嘅味道,滲入意粉,口感彈牙又惹味。🍤海鮮煎蔥餅~採用新鮮青蔥,每一啖除咗有鮮味嘅墨魚、蝦等海鮮,蔥粒都佈滿整個煎餅,香脆得來又清新,好特別!👻科學怪人之夜 (竹炭抹茶)~Halloween特別飲品,飲落其實係抹茶牛奶,感覺滑溜!🍋青檸梳打~清新嘅梳打水,加上檸檬酸酸地又清爽,蝶豆花有花青素,顏色為飲品帶來點綴,好睇又健康。
🐙墨汁大蝦寬條麵

🍤海鮮煎蔥餅

👻科學怪人之夜 (竹炭抹茶)
🍋青檸梳打