一直都想食呢間韓國餐廳,終於食到喇😋,今次我哋就叫咗個黑色海鮮蛋包飯,燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜,蜜糖無骨炸雞,韓式雜莓牛角包窩夫,最後叫咗兩杯嘢飲-科學怪人之夜 (竹炭抹茶), 士多啤梨紅桑子梳打燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜🥬,生菜厚厚嘅黑毛豬肉,再加蒜頭同埋泡菜包埋一齊,真係好好味😋(餐廳仲會提供手套比客人,咁大家就唔使驚會整污糟隻手啦😜)蜜糖無骨炸雞,份量都好多,而且都係無骨啖啖肉,炸雞配上蜜糖簡直Perfect match👍🏻,仲有啲年糕都係炸過,出面仲有啲蜜糖包住,口感都唔錯,最後仲有薯條🍟,用啲薯條點落啲蜜糖汁嗰度,so yummy,食唔停口🤪,依一個真係好邪惡😈黑色海鮮蛋包飯,好配合返就萬聖節嘅主題,雞蛋都好滑,炒飯都好濕潤,有啲羅宋湯味同牛肉碎,另外仲有大蝦同青口食到咁上下,小編其實都已經好飽,不過又想試吓佢嘅韓式雜莓牛角包窩夫,來到嗰陣聞到一浸好香嘅玉桂味,另外仲有啲cream 同窩夫好match,而且個cream好滑,又係食唔停口😜最後,科學怪人之夜 (竹炭抹茶)好配合萬聖節氣氛, 而士多啤梨紅桑子梳打味道都唔錯,好適合打卡😎

2021-10-22 142 瀏覽
近來人氣蛋包飯韓國餐廳,怕排隊所以一早定了位,去到等十分鐘就有位。餐廳唔算大但裝修得好有韓風,報滿花花,女仔打卡之選蜜糖炸雞(半份有骨): 在濟洲食過柑橘炸雞好好食,所以諗住重溫吓,但話不提供,好似冇人話食過,不只為何還印?唯有點蜜糖炸雞囉炸雞都係好香脆、有汁;炸年糕煙煙韌韌,好有咬口;薯條脆脆啱我;唯蜜糖真的太甜,不過又係我自己點蜜糖,無計😅燉牛肋骨蛋包飯:隻蛋賣相一流,看着滑滑、吹彈得破模樣,得👍🏻👍🏻,待應姐姐幫我們割開,蛋漿好似熔岩咁流出嚟,真係好治癒。牛肋骨燉得軟軟入味,一拮就離骨,好好味😋,另外仲有隻入哂味嘅東菇和兩件無味嘅蘿蔔。總結是必點項目👍🏻走時仲有抽獎,下次食送飲品一杯,咁下次試埋其他嘢先

蜜糖炸雞

燉牛肋骨蛋包飯

走時仲有抽獎,下次食送飲品一杯,咁下次試埋其他嘢先

午餐
燉牛肋骨蛋包飯
2021-10-22 54 瀏覽
今日黎到銅鑼灣熱門嘅韓國餐廳📍夜晚8點幾都見到排隊既人龍 不過好快就安排到入座😆環境非常舒適 有種小清新既感覺☺️蜂蜜無骨炸雞(半份) $128每次都必嗌item😎🍗更配上無骨🦴好方便🤩蜂蜜既口味 甜甜地 好滋味!半份都非常大份😳黑色海鮮蛋包飯 $118萬聖節🎃特式料理 必須打卡😍初次食黑色嘅蛋包飯 🍚別具心思🤓味道方面 海鮮同個飯既調味調得剛好 好開胃👻配埋個蛋🍳簡直係絕配😋慢煮羊膝配薯條🍟$185有驚喜既慢煮羊膝 肉質好淋加埋大量骨膠原🤤性價比高既主食 適合2-3人食都冇問題😈韓式雜莓牛角包窩夫🧇$92賣相好靚😻牛角包🥐好酥脆 味道偏甜但我中意💗暗黑地獄世界 (竹炭牛奶沙冰)$48非常符合萬聖節主題🎃味道唔會太重牛奶🥛味士多啤梨紅桑子梳打 $42偏酸既開胃梳打 集齊水果味 好fresh🍇🍓
今日黎到銅鑼灣熱門嘅韓國餐廳📍

非常符合萬聖節主題🎃味道唔會太重牛奶🥛味

士多啤梨紅桑子梳打 $42
偏酸既開胃梳打 集齊水果味 好fresh🍇🍓

2021-10-22 53 瀏覽
今日嚟到時代廣場,見到依間,韓國餐廳都幾多人排隊,望個Menu都幾吸引,所以決定一試士多啤梨紅桑子梳打 $42依杯梳打有陣陣嘅果香味,雖然唔甜但係好清新暗黑地獄世界 $48就來萬聖節所以依杯竹炭牛奶沙冰改咗個好得意嘅名,飲落去都幾特別燒醬油黑毛豬白切肉佩大醬生菜 $182呢個真係不得了,啲五花肉肥瘦均勻,食落去一啲都唔漏,配上燒醬油,香口到不得了,仲有啲生菜可以俾你配埋泡菜加辣醬一齊食,感覺冇咁罪惡😂墨汁大蝦闊條麵 $118墨汁麵雖然冇太多醬汁,但麵條都好惹味,好食,蝦肉都彈牙鮮甜韓式炸雞 (半份有骨)$138炸雞外層鋪滿甜甜嘅芝士粉,熱辣辣食勁正,加上雞肉雖然炸過但係都仲好嫩口,好好食😍依間餐廳絕對性價比高,又係回頭率勁高,真心推介

士多啤梨紅桑子梳打 $42
依杯梳打有陣陣嘅果香味,雖然唔甜但係好清新

暗黑地獄世界 $48

燒醬油黑毛豬白切肉佩大醬生菜 $182

墨汁大蝦闊條麵 $118
墨汁麵雖然冇太多醬汁,但麵條都好惹味,好食,蝦肉都彈牙鮮甜

韓式炸雞 (半份有骨)$138

依間餐廳絕對性價比高,又係回頭率勁高,真心推介

2021-10-21 55 瀏覽
🎃今個月Halloween,連餐廳嘅menu都轉埋嚟應節😄飲品✨暗黑地獄世界~為應節而設,個名咁得意,原來係竹炭牛奶沙冰,沙冰打得幼滑,飲落有好濃嘅奶香。✨士多啤梨紅桑子梳打~飲到士多啤梨同埋紅桑子嘅果肉,低糖口味,好清爽。主食✨黑色海鮮蛋包飯~食落同平時嘅蛋包飯唔大分別,蛋包飯上枱先至即時切開,特別新鮮熱辣,出晒煙,見到蛋漿流落嚟,非常療癒嘅感覺,口感Juicy😍✨燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜~用上黑毛豬嘅五花肉,入味又嫩口,配上泡菜同埋生菜包埋一齊,減低油膩感,感覺仲有點清新。✨炸雞牛角包窩夫~呢款係今期新菜式,以前都有食過呢度嘅炸雞,香脆嫩滑好有好感,表面淋上蜜糖,今次配埋牛角包材料整嘅窩夫,好特別,有層次感嘅窩夫都係第一次食,推介🙌🏻🙌🏻
🎃
今個月Halloween,連餐廳嘅menu都轉埋嚟應節😄
飲品
✨暗黑地獄世界
✨士多啤梨紅桑子梳打
~飲到士多啤梨同埋紅桑子嘅果肉,低糖口味,好清爽。

主食
✨黑色海鮮蛋包飯

✨燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜

炸雞牛角包窩夫
2021-10-20 62 瀏覽
好鐘意餐廳擺設 加裝修感覺好温馨 親切餐牌嘅插圖亦十分可愛服務好 環境舒服食物賣相好又有質素先點個皇牌#明太子慢煮雞肉蛋包飯賣相好靚好完美蛋面好幼滑 明太子醬夠惹味慢煮雞肉好嫩囗#慢煮羊膝配薯條 係連埋骨一齊上碟羊肉好入味好彈牙配菜毫不馬虎有原粒蒜頭 沙律菜薯條香脆#韓式炸雞 半碟都已經份量好多!係無骨的 冇蜂蜜嘅香甜原來甜味同炸雞都咁夾而且唔油膩#巴斯克芝士蛋糕 我唔鐘意食甜品都覺得好好味唔會過甜過滯口感香軟細滑#科學怪人之夜特飲
好鐘意餐廳擺設 加裝修

配菜毫不馬虎
有原粒蒜頭 沙律菜
薯條香脆

#韓式炸雞
半碟都已經份量好多!
係無骨的 冇蜂蜜嘅香甜

唔會過甜過滯
口感香軟細滑

#科學怪人之夜特飲

2021-10-19 66 瀏覽
食物一般,無話特別差或好食。招牌都係中等水平,炸雞味道ok,偏甜口嘅。不過最難頂係啲服務太差,要杯熱水都被人話,賣單碌完卡就將卡同單dum係枱面。唔會再去第二次。
✅Banchan & Cook平時都好少可係時代廣場揾嘢食今次就同朋友黎左呢間係時代廣場9樓既韓國餐廳餐廳既環境好文藝氣息 好有韓式cafe既感覺 打卡好靚💛呢到既菜式都偏向fusion為主唔完全係典型既韓國餐廳所以都會有意粉食等等🤣👍🏻呢到性價比極高 全部份量都大大碟!最近仲做緊萬聖節主題好多餐點飲品都帶點暗黑元素😈🔆半份蜜糖無骨炸雞 $128半份份量都好多 起碼有10舊炸雞👍🏻佢個味我係好還原到韓國個種蜜糖味甜得黎帶少少芝士既咸味面頭仲有幾舊年糕 煙煙韌韌😀炸雞係即叫即炸 所以熱辣辣🔥炸粉唔會好厚 仲好薄身好脆🥰雞肉都好軟腍 唔會好鞋口底下都仲有薯條🍟 配埋蜜糖醬好正💕味道: 4.3/5賣相: 4/5🔆慢煮羊膝配薯條 $185鐘意食羊既我見到呢個就心心眼😍真係有成舊羊脾咁大多人share都夠食🤣味道就係用蘿蔔等燉煮所以羊肉都好軟腍好滑 仲食到有羊筋添🤪食落帶少少羊羶味 鐘意食羊既朋友仔唔好錯過👍🏻味道: 3.9/5賣相: 3.7/5🔆墨汁大蝦闊條麵 $118呢個相對上就冇乜驚喜了佢用左菇菌一齊炒闊條麵 但就略嫌偏乾 所以一上枱就要即食了大蝦🍤係帶有少少牛油蒜蓉味的👍🏻闊
✅Banchan & Cook
平時都好少可係時代廣場揾嘢食
今次就同朋友黎左呢間係時代廣場9樓既韓國餐廳
餐廳既環境好文藝氣息
好有韓式cafe既感覺 打卡好靚💛
呢到既菜式都偏向fusion為主
唔完全係典型既韓國餐廳
所以都會有意粉食等等🤣👍🏻
呢到性價比極高 全部份量都大大碟!
最近仲做緊萬聖節主題

但溶左之後又唔會好甜🤣🤣

味道: 3.4/5
賣相: 3.5/5

地址: 銅鑼灣勿地臣街1號時代廣場9樓922-923號舖
今日放假一日,去左試新餐廳,地點係位於時代廣場既Banchan and Cook,係一間韓式餐廳,不過菜式融合韓式同西式既菜式。星期六下午12:30到,唔洗等位。餐牌好似一本雜誌咁,今期係10月份,以Halloween做主題。餐牌有招牌蛋包飯,韓式輕食,韓式年糕及意粉,牛角包窩夫,休閑小食,甜品,炸雞,同各式飲品。今日第一次黎,叫左一個蛋包飯,一份肉,一個小食,一份甜品同兩杯飲品分享。先黎一客免費小食,係青瓜漬,白蘿蔔漬,同紫梛菜漬,爽脆甜酸,好開胃。芝士炸雞半份 $138 另加一韓式餐廳當然有炸雞食,有幾款唔同口味,又可以揀全份或半份,有骨或者無骨。我哋揀左半份無骨芝士炸雞試吓先。半份炸雞都成座山咁,有十舊左右,雖然唔係熱到辣口咁上枱,但係都炸得皮脆肉嫩,全部都係雞髀肉,仲有肉汁。上面有幾條煙韌年糕,下面墊左好多炸薯條,全部面頭都滿佈芝士份,夠哂味。另配一小兜千島醬同煉奶,點埋黎食更加甜。燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜 $182 另加一燒醬油黑毛豬白切肉一客八件,肥瘦相間,塊皮同脂肪超有彈性,質感超好,好邪惡,而味道腌得唔錯,燒醬油少少甜甜哋咁。伴碟有生菜同薄荷葉各4塊,俾你包住白切肉

餐牌好似一本雜誌咁,今期係10月份,以Halloween做主題。餐牌有招牌蛋包飯,韓式輕食,韓式年糕及意粉,牛角包窩夫,休閑小食,甜品炸雞,同各式飲品。今日第一次黎,叫左一個蛋包飯,一份肉,一個小食,一份甜品同兩杯飲品分享。
免費小食

芝士炸雞半份 $138 另加一

燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜 $182 另加一

燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜

燒醬油黑毛豬白切肉一客八件,肥瘦相間,塊皮同脂肪超有彈性,質感超好,好邪惡,而味道腌得唔錯,燒醬油少少甜甜哋咁。伴碟有生菜同薄荷葉各4塊,俾你包住白切肉,連同伴碟嘅泡菜,青辣椒粒,同好辣嘅蒜片,再配埋灑上白芝麻粒嘅豆板醬包住一齊食。食落完全唔覺膩。

黑色海鮮蛋包飯 $145 另加一

黑色海鮮蛋包飯

黑色海鮮蛋包飯擺盤有心思。主角黑色奄列我真係第一次食,切開雖然冇蛋漿流出黎,不過蛋係算嫩滑嘅,而且味道帶微微鹹墨汁味,唔錯。奄列上面加左酸酸甜甜番茄蓉,同奄列味道好夾。下面嘅飯唔係普通白飯,係炒飯黎架,仲加左紅蘿蔔粒,翠玉瓜粒,牛肉粒,椰菜,粟米等等唔同配料加添味道同咬口,個人幾欣賞。海鮮有連頭虎蝦一大隻同兩隻連殼青口,質素正常。伴有沙律菜同車厘茄,加左適量沙律醬。可惜所有野食上得好快,我哋等到凍左先食,如果唔係應該會更好食。

韓式雜莓牛角包窩夫 $92 另加一

韓式雜莓牛角包窩夫

韓式雜莓牛角包窩夫一客兩件,未食先聞到窩夫同蜜糖香。窩夫係暖架,真係似牛角包嘅酥皮質地,少少外脆內軟,上面淋左蜜糖,再灑上糖霜,不過絕對冇過甜。另伴一大pat香滑輕忌廉,新鮮藍莓,紅桑子同士多啤梨。呢個價錢有呢個質素,唔貴喎。

韓式雜莓牛角包窩夫

科學怪人之夜(竹炭抹茶) $48 另加一 (左)

科學怪人之夜明顯見到三層,由底至上有抹茶同竹炭,最上面灑上南瓜子同松子。味道方面其實好淡,帶好淡嘅抹茶味,半杯都係碎冰,好健康。
科學怪人之夜(竹炭抹茶), 士多啤梨紅桑子梳打

士多啤梨紅桑子梳打 $42 另加一 (右)

士多啤梨紅桑子梳打顏色好靚,下底係紅色嘅士多啤梨,上面就係好浪漫嘅紫色,有青檸一件,仲有一粒新鮮紅桑子喺上面。味道方面帶非常淡嘅莓味,主要係梳打水味,絕對唔驚過甜。
科學怪人之夜(竹炭抹茶), 士多啤梨紅桑子梳打

總括而言,今餐食物唔錯,好有特色!餐廳裝修幾靚,座位舒適,服務員態度友善,今餐嘅用餐體驗幾好。
2021-10-16
2021-10-16 82 瀏覽
The food quality and the authentic taste of Korean food deserve the asking price tho the place is a tad pricey🇰🇷 Worth a return visit to this satisfying Korean food chain🤟🏻#banchanandcook #causewaybay#causewaybayfood #koreanfood#koreanfriedchicken #koreanporkbelly 🐷overall: 8.5/10🐖🥓BBQ sauce black pork slicesTasty Korean fare, the meat slices pairs well with the lettuce. Not much to say except that it was worth it.🐑Slow cooked lambQuite a bit above average, the lamb meat is cooked soft and fall

#banchanandcook
#koreanporkbelly

🐷overall: 8.5/10

🐖🥓BBQ sauce black pork slices

🐑Slow cooked lamb
Quite a bit above average, the lamb meat is cooked soft and falls apart inside the mouth. It still has a slight bite to it so you can enjoy the flavours while chewing.

🍗🧀Korean fried chicken with cheese powder
Makes it into my top 10 list of Korean fired chicken that I have tried. The cheese powder is seasoned well and not overwhelming. It mixes well with the crispness of the fried batter and the chicken meat is moist.

🍰Basque cheesecake
Your average cheesecake, nothing special but it didn't disappoint either.
芝士無骨炸雞
芝士無骨炸雞
  • 燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜
  • 手工巴斯克芝士蛋糕
2021-10-14 64 瀏覽
🔸午市定食份量不錯,大大份,都夠飽🔸滑蛋送上來時,侍應會即是為您切開,裏面的滑蛋湧出,看上很治癒☺️🔸牛肋肉也很入味,而且份量不少🔸另外也點了解飯卷,上面啲芝士好邪惡呀🤣🔸整體來說是打咭able的餐廳

🔸午市定食份量不錯,大大份,都夠飽

🔸牛肋肉也很入味,而且份量不少

🔸另外也點了解飯卷,上面啲芝士好邪惡呀🤣
🔸整體來說是打咭able的餐廳
時代廣場這間韓國菜竟然有萬聖節主題👻🎃一定要和閨蜜來這裏共同感受韓國風味🇰🇷-🎈醬油蒜頭炸雞🍗(無骨半份) $128外出吃炸雞必點無骨吧!除了炸雞外還有年糕和薯條🍟醬油蒜頭的味道挺好,但炸雞吃起上來不是那種非常脆口,有機會是因為醬汁令到外層變得軟淋吧~-🎈燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜🥬 $182強烈推薦💗非常厚切的燒醬油黑毛豬白切肉🤤這裏還配上紫蘇葉和生菜連同🥩一起吃的呢~我還是第一次用上紫蘇葉配🥩及泡菜,感覺真的不錯有別於普通生菜,挺有韓式風味!連閨蜜曾在韓國生活都覺得這間算是香港味道挺正宗的了😍-🎈明太子慢煮雞肉蛋包飯 $132我和閨密一致同意粉紅色明太子醬拍照很美😌所以在這麼多蛋包飯中選擇了這款🤪蛋包飯中的蛋汁很滑不過略嫌裡面的炒飯味道淡了一點~但很夠鑊氣還有很多配料的呢~真的要大讚這裏的慢煮雞肉😍😍調味調得很好之餘還很嫩滑🥳完全沒有那種吃雞肉會很乾柴的感覺~-🎈科學怪人之夜 $48完全想不起當時為何神經質叫了這杯期間限定的대나무 숯 말차🤪大概是因為萬聖節主題感覺有趣吧😂這杯的底層是抹茶然後再在上面混了竹炭而成的~看到的感覺是正常都有層次感的但沒有太大驚喜,不過也挺符合萬聖節
🎈醬油蒜頭炸雞🍗(無骨半份) $128
醬油蒜頭炸雞🍗(無骨半份)

🎈燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜🥬 $182

🎈明太子慢煮雞肉蛋包飯 $132

🎈科學怪人之夜 $48
科學怪人之夜

完全想不起當時為何神經質叫了這杯期間限定的대나무 숯 말차🤪大概是因為萬聖節主題感覺有趣吧😂這杯的底層是抹茶然後再在上面混了竹炭而成的~看到的感覺是正常都有層次感的但沒有太大驚喜,不過也挺符合萬聖節主題喔🎃喝起上來抹茶味比竹炭更濃郁~
🔸반찬앤쿡 Banchan and Cook
📍銅鑼灣勿地臣街1號時代廣場9樓922-923號舖
2021-09-23
明太子慢煮雞肉蛋包飯
成日睇YouTube d蛋包飯可以動L得咁正🤪好想試下自己切落去 努力左幾日搵到香港代表😀除左蛋包飯 佢地仲有好多肉類🤩炸雞🍗羊膝🐑黑毛豬🐷等~揀左time square分店有人serve埋😙7:30上到去超多人排緊! 整體食物份量都幾大🙉🌟🍳🐔明太子慢煮雞肉蛋包飯 ($132)❗️為左佢而黎😆賣相同漫畫一樣咁cute+脹卜卜🤩面頭淋滿明太子醬 配蕃茄牛肉炒飯底🍚自己切都feel到個蛋好嫩滑 有蛋汁🤤生熟岩岩好~為左明太子醬而叫呢款🧡帶d辣 鹹鹹地加埋蛋一齊無咁膩🥰雞胸肉質都軟腍易咬 有6大片比我地偽健康☺️🧀🍗芝士炸雞 (無骨半份) ($128)🍗🍟竟然有炸年糕! 有得揀有/無骨 疊到小山丘咁高😆每舊都沾上芝士粉 鹹甜鹹甜咁幾夾🧀炸粉唔會離肉 個皮有d似麥_雞 雞肉keep到嫩滑唔鞋 仲可以點煉奶同甜辣醬😝清得好快🤣🐑慢煮羊膝配薯條 ($185)好大隻 多肉😜配料有薯條同沙律🥗食肉獸都比個份量嚇親🤣帶些少羊羶味 配微酸嘅沙律醬 有d食印度羊肉mutton感覺🍡烤朱古力棉花糖 ($78)同BBQ s’mores一樣~外加朱古力醬同消化餅碎😛黎到呢度我地已經好飽🦹🏻‍♂️暗黑地獄世界 ($48
明太子慢煮雞肉蛋包飯
🌟🍳🐔明太子慢煮雞肉蛋包飯 ($132)
芝士炸雞 (無骨半份)
🧀🍗芝士炸雞 (無骨半份) ($128)
慢煮羊膝配薯條
🐑慢煮羊膝配薯條 ($185)
烤朱古力棉花糖
🍡烤朱古力棉花糖 ($78)
暗黑地獄世界, 科學怪人之夜
🦹🏻‍♂️暗黑地獄世界 ($48)
🧟‍♀️科學怪人之夜 ($48)
兩杯賣相都好Halloween🎃前者係竹炭沙冰~我飲後者🍵茶味同蜜糖味比想像中濃
2021-10-12
明太子慢煮雞肉蛋包飯
芝士炸雞 (無骨半份)
烤朱古力棉花糖
  • 芝士炸雞
2021-10-10 71 瀏覽
去到食通天見到間間都排晒長龍,就去banchan and cook 碰下運氣。去到餐廳見到入座率八成到,唔算太滿,無人排緊隊。有位姐姐待應問我地幾位,叫我地等陣先再安排入座。幾秒後有位收銀大嬸大大聲咁問我地想堂食定外賣,知道我地想堂食後就粗聲粗氣話「見唔到個排隊牌咩,堂食要去個度排隊」。 個嘴面串串供咁,做樓面招呼唔打不特止仲要「開口夾著脷」,見到佢咁講火都黎。餐廳根本無滿座,無人排隊。嬲嬲地轉場去食第二間餐廳。🙄🙄🙄🙄🙄
🙄🙄🙄🙄🙄
早前陪朋友去時代廣場買完嘢之後就一齊食午飯,而佢又有商場嘅coupon所以直接係入面搵餐廳,最後就去試咗佢想試嘅Banchan蛋包飯卡邦尼年糕🧀本身好鍾意食卡邦尼意粉,但將意粉轉咗年糕都無得輸呀😋煙韌嘅年糕加埋香濃白汁好惹味,而且都有唔少配料,有冬菇、本菇同煙肉~但注意要盡快食,因為同朋友掛住傾計,之後凍咗啲汁凝固咗就無咁好食啦燉牛肋骨蛋包飯🍳朋友最期待嘅蛋包飯嚟啦👏🏻店員會幫忙先切開隻蛋,之後就可以開始食啦~燉牛肋骨啲汁好濃郁配蛋同飯食好夾,而牛肋骨啲肉都燉得好入味好軟嫩,同埋雞蛋好滑又充滿蛋香,所以就算佢份量比較大都絕對可以食完韓式蜜糖炸雞(無骨半份)🍗蜜糖炸雞味道比想像中更甜,不過炸粉適中唔會好厚,雞肉都嫩滑有肉汁,但食多幾件就覺得有啲膩,而炸年糕香脆嘅外皮加煙韌嘅口感反而好有驚喜,薯條就正常都好香脆。除非好鍾意食好甜,否則建議大家可以試其他口味嘅炸雞環境都好舒服同埋唔會限時要我哋離座,不過上菜速度就有啲慢,肚餓想快啲有嘢食就未必啱啦,但如果想坐耐少少同朋友慢慢食嘢傾計,呢度都係唔錯嘅選擇

卡邦尼年糕🧀

燉牛肋骨蛋包飯🍳