上年食過bingo and cook覺得係全香港頭幾位好食嘅韓國菜,見佢最近開左尖沙咀店,所以黎食多次。呢到仲有戶外位,環境都好有feel。平日夜晚黎都坐左唔少人,仲有唔少韓國人。店員都係韓國人,見佢地直接講韓文落單,感覺好似去左韓國咁🤪▪️蜂蜜黃油炸雞(全份)🍯 $198炸雞有大約10件左右,有齊雞脾、雞翼同雞胸,大份又抵食,外層酥脆,灑上蜂蜜牛油味嘅粉,甜甜地又帶牛油香,雞肉嫩滑,熱辣辣仲好juicy!▪️炸醬炒年糕🥠$188入面有年糕、拉麵、魚糕、雞蛋同蔬菜,醬汁調味濃稠,年糕拉麵掛滿汁🤩唔錯▪️海鮮煎餅🦑$148呢個真係呢到嘅熱門菜,上次食過今次都要揀番佢。入面有蔥段,紅椒絲、魷魚粒,外脆內軟,蘸上醬料味道更加出▪️西柚🍹$42西柚味重,帶甘甜味▪️生力(1 Pint)🍺 $88食炸雞配啤酒,perfect!所有野食都好大份👍🏻兩個人食三樣野仲多到可以打包走,味道都above standard,推薦🌟🌟

▪️蜂蜜黃油炸雞(全份)🍯 $198

蜂蜜黃油炸雞

▪️炸醬炒年糕🥠$188

▪️海鮮煎餅🦑$148

▪️西柚🍹$42
西柚味重,帶甘甜味

西柚

▪️生力(1 Pint)🍺 $88
炸雞配啤酒,perfect!

蜂蜜黃油炸雞
西柚
2023-06-14 30 瀏覽
之前成日去Bingo and Cook係銅鑼灣既分店食韓國菜,知道尖沙咀開左新店,收工後就去左試下,環境都氣氛都好好,可以係戶外飲酒的。一坐低店員就送上前菜,樣樣都好好味,特別係蓮藕同埋泡菜。點餐係自助Qr code, 非常方便,中英文都有。海鮮煎餅$148每次都會叫海鮮煎餅,煎餅唔會太厚粉,反而係滿滿的蔬菜加海鮮配料,食落非常有口感,份量超多,食完一塊就會食唔停口,加上特別既醬汁。甜酸炸雞半份$140炸雞少少辣,但唔食辣既我都接受到,外皮脆內裡滑同熱辣辣,好好食,一咬開好滿足,仲伴上一串腸仔年糕,煙韌既口感好正。韓式炒牛肉$200韓式醬油炒牛肉真係好好食,牛肉釀左醬油,好開胃,又有牛肉味,加埋洋蔥,加個飯一流,但因為叫左炸雞太飽,所以冇叫飯,份量一d 都唔少,鐵版上熱辣辣的。我地叫左檸檬梳打$42梳打味道好清新,中和到辣度,十分推介。烏龍茶及綠茶$28一杯因為食完好滿足,點多杯茶好好消化下。
之前成日去Bingo and Cook係銅鑼灣既分店
一坐低店員就送上前菜,樣樣都好好味,特別係蓮藕同埋泡菜。

點餐係自助Qr code, 非常方便,中英文都有。
海鮮煎餅$148

甜酸炸雞半份$140

韓式炒牛肉$200

我地叫左檸檬梳打$42

梳打味道好清新,中和到辣度,十分推介。
烏龍茶及綠茶$28一杯

因為食完好滿足,點多杯茶好好消化下。
2023-05-28
10 分鐘 (堂食)
2023-06-14 29 瀏覽
韓食雖然炸雞同啤酒興咗好多年,但似乎大家都唔會厭,加埋韓式燒烤,更加對韓式食物的興趣有增無減。今天相約朋友在尖沙咀的這家韓式餐廳飯聚,雖然在尖沙咀麼地道的熱門位置,卻在一個並不起眼的商場內,十分難發現。不過當入到餐廳內又是另外一片天,人山人海來形容並不過份,因爲是Happy Friday ,現場氣氛熱鬧。先端來的漬物味道不錯。我們叫了一份韓燒套餐,有牛、湯、菜、泡菜等,牌面豐富。餐廳會幫手將肉於鐵板煎、再將菜和泡菜入去一起炒。我發覺噉樣會更加好,因爲自己煎的話早掌握上要更加準確先得,而家有人幫你煎埋,放嘅材料次序都唔使自己費心。而煎的肉剛好唔會嚡,肉吸了泡菜汁更惹味。另配上啲生菜可以包住肉食。名叫咗一客炸雞,是用蜜糖味製作,外皮比想象中冇咁脆,反而肉質嫩滑。整體嚟講氣氛好,食物味道亦不錯,啱曬星期五來放鬆一下。

先端來的漬物味道不錯。

我們叫了一份韓燒套餐,有牛、湯、菜、泡菜等,牌面豐富。

另配上啲生菜可以包住肉食。

整體嚟講氣氛好,食物味道亦不錯,啱曬星期五來放鬆一下。

2023-06-13 20 瀏覽
Bingo & Cook係尖沙咀開咗分店啦,新分店仲有戶外露天用餐位置,環境更加relax同chill😍前菜人蔘雞湯 $168雞肉好嫩滑,糯米吸收晒湯嘅精華,湯頭清徹唔濁,而且人蔘味出得嚟又唔會苦韓式炒年糕 $158年糕好彈牙,仲有好多配料,例如辛辣麵、魚糕等,味道辣辣甜甜好開胃蜂蜜牛油炸雞 $130半份炸雞沾上咗蜂蜜同牛油,炸到好鬆脆,雞肉嫩滑多汁,食起上嚟又唔會好油膩韓式水冷麵 $120韓式水冷麵可以話係underrated嘅一樣食物,其實水冷麵係韓國人食完炸雞、燒肉之後嘅必食item,有解膩嘅作用,佢嘅湯配埋醋同埋芥末醬,水冷麵食落酸酸地又非常冰涼爽口

人蔘雞湯 $168

韓式炒年糕 $158

蜂蜜牛油炸雞 $130半份

韓式水冷麵 $120
2023-06-12 89 瀏覽
食過好幾次銅鑼灣嘅Bingo & Cook, 都覺得質素唔錯,近日上網見到尖沙咀都開左新分店,就同朋友去幫襯下~✨50cm韓式海鮮鍋 - 見到好多人都叫呢款,又真係幾吸睛,個鍋長方形咁霸晒一邊枱😂裡面好足料,有大大隻蟹🦀、3隻爽口大蝦🦐、兩隻彈牙鮑魚、一大隻魷魚🦑、仲有頗多隻蜆同青口,食到咁上下再落埋個韓式烏冬,吸收湯嘅精華,認真鮮味十足😋✨冷麵 - 好耐冇食過韓國嘅冷麵lu, 好啱呢排咁熱嘅天氣食,麵質好煙韌,份量都幾足!✨蒜香醬油炸雞 - 我地叫左半份,兩人share唔錯,仲配左3條炸芝士條, 好芝味🤩✨米酒 - 叫左樽原味米酒,兩個酒碗仔好別緻,好有韓國居酒屋嘅感覺😆

米酒

米酒
2023-06-11 52 瀏覽
今日個經朋友介紹之下,來到了這間韓國餐廳品嚐一下特色的豬手,一解韓國旅行是美味的豬手的吸引力.這間餐廳在大街轉入便到達,可能大家要使用網上地圖才能找到,但是只是離地鐵站大概2分鐘也是十分之方便.餐廳座位十分之闊落,座位與座位距離十分之足夠,環境十分之有氣氛.這杯橙汁還是鮮榨的用料十足!韓式壽司牛肉卷十分之有風味,外脆內軟.到了主打的韓式豬手,這個擺盤也十分之有吸引力,加上有火加熱,每一啖肉都是熱哄哄的,豬手的外皮有Q彈的感覺,骨膠原十分之豐富,配上店內自家製的韓式醬料與蔬菜也是十分之配合。牛肉炒粉絲配搭得宜、加上還有少少鑊氣,真是水準十足.最後韓國的拉麵爽口還有少少辣度,真是最佳的澱粉質.

這杯橙汁還是鮮榨的用料十足!

韓式壽司牛肉卷十分之有風味,外脆內軟.

牛肉炒粉絲配搭得宜、加上還有少少
鑊氣,真是水準十足.

最後韓國的拉麵爽口還有少少辣度,真是最佳的澱粉質.
2023-06-08 77 瀏覽
非常隱蔽的餐廳,如果唔係朋友帶黎都唔識去,建議黎之前要問清楚。最喜歡食韓國菜前菜,點餐後送來4款韓式小食:泡菜、青瓜、芽菜、辣魷魚。依度既泡菜好岩我口味,唔會好咸又唔會太辣,岩岩好但最特別既係辣魷魚,雖然有少少辣但超有口感芽菜同青瓜就正常發揮喇令人印象深刻嘅係佢哋嘅海鮮煎餅。煎餅入面有很豐富嘅海鮮,包括蝦仁、魷魚等。相比其他餐廳,呢間餐廳嘅海鮮煎餅嘅麵團更加少,煎餅嘅口感非常酥脆除咗煎餅之外,每次食韓國菜都會叫韓式炒粉絲,一道簡單又好味既主菜。粉絲炒得恰到好處,口感有彈性又入味。可以選擇唔洗自己燒既韓式牛仔骨,牛肉軟腍,牛仔骨肉可以輕鬆分離出來。最後食個清新沙律可以減低肥膩感今晚叫咗一瓶韓國米酒,係當地好受歡迎嘅酒。有微微甜味,很容易入口,好啱同韓式菜肴一齊食。

但最特別既係辣魷魚,雖然有少少辣但超有口感
芽菜同青瓜就正常發揮喇

海鮮煎餅

。粉絲炒得恰到好處,口感有彈性又入味。

韓式牛肉炒粉絲

可以選擇唔洗自己燒既韓式牛仔骨,牛肉軟腍,
牛仔骨肉可以輕鬆分離出來。

最後食個清新沙律可以減低肥膩感

2023-06-08 41 瀏覽
韓劇追得多自然想食韓國嘢,尤其係韓式炸醬麵🤩 嗰種特別嘅麵質口感,見到人食就會掛住,依到個醬唔會好鹹或太濃味👍🏻 麵質煙銀qq 另外一樣係醬油蟹🤭 滑滑溜似啫喱,一定要撈埋紫菜白飯食,蟹🦀️嘅鮮甜味最出因為帶埋小朋友嚟,燒蛋燒同紫菜飯卷就最啱佢地,唔使餵食乖乖自己食飽飽😎 媽媽我都有餐安樂茶飯不得不說依到嘅食物選擇真係好多,基本上你諗到想食嘅韓國菜式都有,例如炸雞🍗仲有好幾種口味,今次就叫左蜜糖芝士,即點即炸,外脆內嫩多汁,配左3粒芝士🧀波波,有驚喜

• 炸雞
  • 玉子燒
2023-06-08 34 瀏覽
Bingo and cook原來係尖沙咀開左分店尖沙咀又多間韓國野選擇🤩用手機落單好方便兩杯飲品Lemonade同柚子蜜韓式人蔘雞雞肉嫩滑,湯好清甜,配有糯米紅棗飲完個胃即刻暖哂~蜂蜜牛油炸雞炸雞外皮好鬆脆,而雞就好嫩,外層淋上蜂蜜牛油,甜甜地帶有濃郁既牛油香兩個人都食得哂全份海鮮煎餅,分量十足,用上大量既韮菜同海鮮整成,煎得酥脆香口韓式牛肉炒粉絲呢個炒粉絲係比較濕,因為用上比較多既醬油,所以味道會較濃粉絲口感煙韌,牛肉份量多
Bingo and cook原來係尖沙咀開左分店
尖沙咀又多間韓國野選擇🤩
用手機落單好方便

兩杯飲品
Lemonade同柚子蜜

韓式人蔘雞
雞肉嫩滑,湯好清甜,配有糯米紅棗
飲完個胃即刻暖哂~

蜂蜜牛油炸雞
炸雞外皮好鬆脆,而雞就好嫩,
外層淋上蜂蜜牛油,甜甜地帶有濃郁既牛油香
兩個人都食得哂全份

海鮮煎餅,分量十足,
用上大量既韮菜同海鮮整成,煎得酥脆香口

韓式牛肉炒粉絲
呢個炒粉絲係比較濕,
因為用上比較多既醬油,所以味道會較濃
粉絲口感煙韌,牛肉份量多

2023-06-06 39 瀏覽
一坐底已經聽到韓文,連韓國人都支持既餐廳令我非常期待呢間餐廳提供既食物都花多眼亂,我地結果都要用左少少時間先決定到食咩好餐廳牆身上既畫作非常可愛韓國餐廳當然唔少得前菜,3款都非常開胃令我地食慾大增!苜先送上熱騰騰既韓式海鮮鍋。韓式海鮮鍋係佢哋嘅招牌菜之一,裡面有新鮮蝦、蟹、魷魚同鮑魚等等,海鮮種類十分多而且新鮮!每一口都附有豐富既海鮮風味,味道鮮美怡人。由於食材新鮮,食完之後好有有滿足感。不過個湯底有少少辣,大家要留意。牛骨湯飯係另一個值得推薦既主菜,湯汁鮮美,搭配白米飯,令人垂涎欲滴。湯入面既牛肉都非常嫩,口感豐富,湯帶有微微既甜味,令我飲唔停D湯,非常出色!最後,口感酥脆既香蒜炸雞。炸雞係韓國菜黎講非常受歡迎所以我地都叫左半份試下。炸雞外皮酥脆唔油膩,肉質都非常軟嫩,而且食落有香蒜味並非以往食過既只有甜味。隨炸雞附上既炸年糕口感都非常好,令人食唔停口。今晚食得好滿足
一坐底已經聽到韓文,連韓國人都支持既餐廳令我非常期待

餐廳牆身上既畫作非常可愛

韓國餐廳當然唔少得前菜,3款都非常開胃令我地食慾大增!

最後,口感酥脆既香蒜炸雞炸雞係韓國菜黎講非常受歡迎所以我地都叫左半份試下。炸雞外皮酥脆唔油膩,肉質都非常軟嫩,而且食落有香蒜味並非以往食過既只有甜味。隨炸雞附上既炸年糕口感都非常好,令人食唔停口。

今晚食得好滿足
2023-06-05 33 瀏覽
銅鑼灣分店已經食過兩次,原來尖沙咀都開咗分店👏🏻👏🏻開頭見到地址都有啲愕然,因為前身係chumchummi嗰個位本身同朋友book咗19:30 ,不過早行完街,所以早左嚟,Oppa好好😌話我哋早咗都冇問題,都可以比我地入去坐低睇Menu即刻睇吓有冇醬油蟹,係有㗎🤭超想食,但同行朋友唔食,所以食唔到🥲咁我哋揀咗四樣野食,當然有我最鍾意嘅海鮮煎餅、韓式豬手、經典紫菜包飯、排骨蒸餃,又係眼闊肚窄,最後都食唔晒😅講吓啲嘢食,我每次必食嘅海鮮煎餅,呢個有蝦,魷魚、青紅椒、韭黃、韭菜,超多餡料,煎到好香好脆,但又唔會有油膩感,味道一如以往🤤同埋份量好多兩個人食唔晒豬手嘅份量都幾多,肥瘦比例適中,肉質軟腍,有蔬菜籃配埋,唔好以為配菜就會hea,裏面有六種唔同嘅菜,我最鍾意加辣醬,泡菜包住一齊食經典紫菜包飯有八種材料,芝士、牛肉、紅蘿蔔、生菜、青瓜、醃蘿蔔、蛋絲、牛蒡絲,入口有豐富口感,又有好香嘅麻油香味,好味排骨餃子有八粒大大粒,呢個會連個爐一齊上,用蒸氣蒸住,咁啲餃子皮就唔驚會變硬,同埋可以keep住熱食,呢個做法幾細心最後我哋叫咗一支不可缺少嘅米酒

最後我哋叫咗一支不可缺少嘅米酒

2023-05-30
  • Korean Seafood Pancake
  • Signature Gimbap
  • Braised Pork Knuckle
2023-06-05 34 瀏覽
今晚去咗尖沙咀行街之後,就嚟到咗「Bingo & Cook」食晚餐啦!餐廳好有氣氛,服務唔錯👍🏻 食物選擇好多😋甜辣炸雞,一啖落口就係鬆脆多汁,而且甜辣醬汁好正,唔會太辣,又唔會太甜,好好味呀!🍗🌶️🍯豬肉BBQ套餐都好推介!店員好細心幫手燒,個豬肉燒得啱啱好,加上佢嘅醬汁,真係一流!仲有泡菜湯,整個套餐好豐富,好滿足呀!🐖🍖🍟🥗牛肉紫菜飯卷,個飯卷好鬆軟,入面嘅牛肉煮得好嫩,加上啲醬汁好開胃!整個飯卷都好好食!🍙🥩🌿整體黎講,今晚嘅晚餐真係好滿意!食物質素高,服務都好親切!下次黎尖沙咀行街嘅時候,一定要嚟「Bingo & Cook」食啦!👍

2023-06-05 29 瀏覽
Bingo and cook原來係TST開左分店啦! 今次黎到仍然係冇失望! 一開始會比D小菜,好鐘意呢D既泡菜,唔似出面大多餐廳咁偏酸,其他小菜都比較少見,好似係茄子,炒椒同腸仔咁。主食叫左玫瑰忌廉炒年糕,入面好足料,仲有少少拉面,魚糕,雞蛋,全部都吸曬醬汁既味,好好食! 排骨餃子佢係蒸住咁上台,所以唔會怕凍左,點埋個酸酸地既source,好夾! 入面啖啖肉。水冷面好解膩,仲可以配黃芥末~ 甜辣炸雞唔會太辣,炸炒唔會好厚,肉仲係好嫩滑。而且會比埋手套你食,好貼心呀。炸雞入面仲有一串年糕X腸仔串,食埋真係勁飽呀。野飲叫左凍柚子菜同jasmine tea,不過不失。味道黎講呢到真係係香港食到算係好正宗既韓國味! 一定會再encore!
2023-06-03 29 瀏覽
想食正宗嘢係唔洗去韓國嘅。今次介紹嘅《Bingo and Cook》係由韓國大廚主理,口味同質素自然有保証。Soy Marinated crab $380食得韓國菜,就一定要試下醬油蟹。出面食到嘅大多唔新鮮,而依間嘅醬油蟹就睇到好新鮮,肉質透明又有鮮黃色嘅蟹膏,味道非常鮮甜。Honey butter fried chicken $198送到嚟嘅時候係熱辣辣,炸雞嘅外皮香脆又唔油膩,充滿濃厚嘅牛油香。Korea pig feet (braised pork knuckle) $320店員會用鐵鍋加上Gas爐預熱,而豬手亦都起哂骨,一眼見到份量都好多。豬手醃到入味,口感軟腍。Korean Ginaeng chicken soup cooked with herbs $168奶白色嘅湯底遠遠地聞到已經好香,飲一啖個湯非常鮮甜又有人參味。Naengmyeon $120咁熱嘅天氣,食番碗冰凍嘅冷麵就啱哂啦。麵身口感冰冷又彈牙,加上辛辣嘅湯底都係好醒神。CCM Signature gimbap $80米飯煙煙韌韌,加入青瓜、酸瓜、紅蘿蔔和蛋卷,味道非常豐富。Bingo & Cook (尖沙咀)尖沙

Soy Marinated crab $380

Naengmyeon $120

CCM Signature gimbap $80
米飯煙煙韌韌,加入青瓜、酸瓜、紅蘿蔔和蛋卷,味道非常豐富。

Bingo & Cook (尖沙咀)
尖沙咀麼地道37-41號港匯廣場地下17-20 & 31-34號舖
2023-06-02 30 瀏覽
今日同女朋友出咗尖沙咀行街,佢話想食韓國餐廳,就揀咗呢間由朋友介紹嘅。甜辣炸雞(半份):炸雞肉質鮮嫩多汁,外皮炸得超酥脆,甜辣味道亦都啱啱好!韓式豬肉燒烤套餐:呢個豬肉燒烤真係口感超好,肉質入口即化,再加上韓式辣醬,還有旁邊配嘅小菜,搭配得好好,令到整體層次感更豐富,仲有專人幫你烹煮👍🏻仲有個泡菜湯附送。炸蝦海苔飯捲:鮮蝦炸得恰到好處,配上海苔同飯,口感超爽脆有嚼勁。加埋個醬汁,真係好夾,食完一件又一件。炒牛肉粉絲:牛肉粉絲炒得不錯,牛肉好嫩,粉絲亦都炒得入味,新鮮炒起仲出晒煙,整體味道均衡,食起上嚟好順口。