2020-07-25 691 瀏覽
今日放假,同舊同事聚舊,佢哋話食過呢間餐廳唔錯,就決定咗地點🤩上到餐廳見係高檔嘅樣子,冷氣充足,頓生好感!Lunch set有大約有10個餐左右,我竟然忘記咗影餐牌😭餐湯,係薯仔忌廉湯,配以長麵包條食不錯👍雜菜沙律🥗舊同事點嘅海鮮意大利飯$118。我同另一個舊同事都點咗呢款羊肉飯$108。完全忘記咗咩名🤣但記得係好好味,因為羊肉炆得好腍,又唔會有好羶嘅感覺,印象中醬汁有啲酒味,係典型紅酒燴嘅感覺🤤醬汁好多,拌飯真係令人胃口大開!餐飲凍咖啡,飲咗半杯好好味!驚覺忘記咗影相🤣舊同事出示員工證仲有9折,平均每位$100,有呢個食物質素,價錢相對都算物有所值☺️

上到餐廳見係高檔嘅樣子,冷氣充足,頓生好感!

餐湯,係薯仔忌廉湯,配以長麵包條食不錯👍

雜菜沙律🥗

舊同事點嘅海鮮意大利飯$118。

我同另一個舊同事都點咗呢款羊肉飯$108。

餐飲凍咖啡,飲咗半杯好好味!驚覺忘記咗影相🤣
2020-07-13
$101.5
2020-07-03 586 瀏覽
平日夜晚黎呢度食,訂左位好快有得入坐,兩個人食,叫左一個沙律,鵝肝雜菌意大利飯,同一份steak medium rare 上。沙律正正常常,個鵝肝好香,飯都好好食,牛扒質素都係中上,有牛味,會好味過outback 少少仲有好驚訝我地食完個沙律佢會收哂d 碟再比過一set 新既你,咁佢地咪勁多碗要洗?水都會定時refill總括黎講,地方好闊落,服務好,食物質素都好,下次有機會會再試其他野,聽講個黃金薯條好好食喎
香煎法國鵝肝伴黑松菌燴飯
牛扒
2020-06-30
香煎法國鵝肝伴黑松菌燴飯
牛扒
  • 香煎法國鵝肝伴黑松露菌燴飯
2020-06-26 504 瀏覽
第一次食 同兩位朋友一齊黎試 佢地都比較高要求 但都不約而同地讚呢度既豬手好食 絕對會返黎幫襯另外都食左Risotto 同意粉,味道都唔錯。 不過都唔係咁特別。戶外既位好靚 不過冇機會坐住。下次先。

戶外既位好靚 不過冇機會坐住。下次先。
2020-06-21 485 瀏覽
Meeting my friend in the restaurant in Kwun Tong’s industrial building. The location is easy to find and near Kwun tong MTR station.Both of us ordered steak in the set dinner menu. We said we want our steak in medium, yet the surface is overcooked while the inside is nearly raw...

Steak  from  set  dinner  menu
2020-06-18
2020-06-19 563 瀏覽
屬於我地2個既私房菜我地2個心目中 the one and the only one ❤️18號係我地既紀念日 每逢18號 如果可以 我都想黎呢到食❤️見到佢main course 買一送一 所以我地無叫set dinner 叫左2個main 然後其中一個加$轉做set (salad 前菜 湯 drinks)當然食豪啲😚😚叫左2款蠔 1款愛爾蘭 1款係法國愛爾蘭 一向係我同男朋友既最愛 海水味重 又有蠔味 最緊要新鮮一板海膽 正😍😍又新鮮 唔會岀水 入口即溶 ❤️2個人食一板都食得晒😚😚Set dinner跟既salad沙律菜新鮮 醬汁夠 麵包粒脆西餐少有菜食 有菜食下清一清Set dinner跟既starter 帶子配三文魚籽煎既時間岩岩好 唔會乾身又唔會’un’三文魚籽都好鮮甜香煎鵝肝係我地另外加嘅starter 我好喜歡鵝肝入到口會溶化 滿口油嘅感覺但我覺得今次個面煎得耐左少少但都仍然好好食👍🏻👍🏻Set跟既湯好多薯仔係底 薯仔控會好喜歡麵包好軟熟 如果可以食多個就好美中不足嘅係舊牛油可以靚啲😂😂Main叫左個豬鞍上網search左 原來豬鞍係豬既背脊開頭以為咁大舊肉實會煮到好老好難
屬於我地2個既私房菜

Cheese cake唔會好實 但味道都好濃 係我喜歡的
點知2樣甜品黎晒😂😂😂唔理 照食

2020-06-18
2020-06-15 564 瀏覽
觀塘樓上舖真係好多好嘢食,今次久違嘅朋友聚會揀咗喺【Bistro La Bon】開餐😋【黑松露野菌忌廉湯】真材實料,啖啖都食到粒粒野菌蓉👍🏼【白酒煮蜆】個汁好香,蜆肉粒粒新鮮大大粒,漲卜卜🤤【黑松露炸薯條】脆卜卜有淡淡黑松露味,要嚟做餐前小食都唔錯😋【安格斯肉眼】肉味帶少少焦香,生熟程度啱啱好唔會韌😋【香草蜆肉意大利粉】蜆肉夠足料,意粉煮得夠入味又有彈牙口感👍🏼【芒果拿破崙】唔係平時食開鬆化嘅拿破崙,感覺似芒果+餅乾多D🥴

【黑松露野菌忌廉湯】
真材實料,啖啖都食到粒粒野菌蓉👍🏼

【白酒煮蜆】
個汁好香,蜆肉粒粒新鮮大大粒,漲卜卜🤤

【黑松露炸薯條】
脆卜卜有淡淡黑松露味,要嚟做餐前小食都唔錯😋

【安格斯肉眼】
肉味帶少少焦香,生熟程度啱啱好唔會韌😋

【香草蜆肉意大利粉】
蜆肉夠足料,意粉煮得夠入味又有彈牙口感👍🏼

【芒果拿破崙】
唔係平時食開鬆化嘅拿破崙,感覺似芒果+餅乾多D🥴
黑松露野菌忌廉湯
黑松露炸薯條
安格斯肉眼
香草蜆肉意大利粉
芒果拿破崙
黑松露野菌忌廉湯
安格斯肉眼
2020-05-29 944 瀏覽
話說之前早 12 日訂好嘅餐廳喺我用餐當日下午 3 時打嚟話佢哋 full booking 所以招呼唔到我哋,於是臨時臨急要揾過間餐廳,好好彩比我揾正呢間,坐得舒服又無限時又好味 👍👍👍等齊人都坐咗半個鐘,侍應無催促我哋點餐。人齊叫好食物,先上大蜆,好香好好味,大家都讚口不絕,跟住上沙律,菜新鮮帶子又唔會煎到好老。然後上燴飯同闊條麵,兩個味道各自出色,鵝肝夠香口,黑松露菌飯中和返啲油膩感 😋 parma ham 不太咸,配濶條麵剛剛好。最後 2 個主菜要等耐啲,但傾吓講吓好快就到,德國豬手好正,仲配埋蜜糖點,皮又脆口,無得輸,豬仔骨乾身咗啲,唯一比較遜色的。整體嚟講,食物美味,招呼有禮貌,坐得舒服,有機會可以再幫襯 🌼🌼

北海道帶子沙律
香煎法國鵝肝伴黑松露菌燴飯
parma ham 闊條麵
燒德國豬手
2020-03-09 1438 瀏覽
點完餐後,侍應很快端上餐湯跟沙律。沙律菜新鮮,有海帶,車厘茄及蔬菜,沙律菜挺新鮮。拌上胡麻醬。是日餐湯,還有餅乾條代替麵包,蘸湯一起食用,不過餅乾條鹹鹹的且很乾。點了煎魚,魚肉算滑嫩,調味後的也很入味。在魚皮上的是印尼辣肉碎粒調味,鹹香辣辣的,跟飯一起吃,很香口惹味,不知不覺吃完整碗飯了。墊底的還有香烤過的雜菜如南瓜、西蘭花、豆角等,夠飽肚。最後有餐飲, 都是那些基本的奶茶咖啡。整體來說,以同區的西餐廳來說,價位偏高,而且服務一般般。
最後有餐飲, 都是那些基本的奶茶咖啡。
整體來說,以同區的西餐廳來說,價位偏高,而且服務一般般。
2020-02-26 1008 瀏覽
由於食物夠熱,好好食。讚👍🏻 我今日食魚,魚皮好脆,醬汁調味剛好;配菜之一,是紅菜頭粒,好適合女士們 😊 最重要是主菜好夠熱,好好味😋!!我好快就食晒啦!!加油💪🏻服務方面,我可算是熟客仔,老闆招呼週到。還記得兩個月前嚟,餐飲免費升級到我喜愛嘅熱朱古力,仲有甜品送(心太軟+雪糕球)現今,疫情嚴峻,大家都捱緊,多數人宅在家中。但大家可以放心,店舖嘅衛生搞得好足,放心食!註:我今日1:30pm後入座,享折扣優惠😄

註:我今日1:30pm後入座,享折扣優惠😄
2020-02-26
午餐
  • 白酒青口
  • 巴馬火腿楊桃沙律
  • 三色藜麥芒果牛油果野菜沙律
2020-01-22 904 瀏覽
食左十隻生蠔,一碗湯,一杯白油,盛惠556,都真心貴(比起附近某酒店半自助餐都不過4xx,仲任食生蠔刺身,真心貴!)不過因為我今日比較夜,成9點幾先到,唯有讚佢開得夠夜,last order 10:30pm, 收11pm。食物ok,不過不失,咁我都只係食左兩樣野,生蠔新鮮,湯係磨菇湯。不過價錢確係好貴,都真係唔係其他評論話既中價餐廳。其實後悔無睇清餐牌就入去,因為太夜又趕時間。比起附近某酒店W餐廳真係遜色好多,人地半自助餐晚餐$488,仲要85折。呢度試過就好了,下次唔會再黎。
2020-01-18 854 瀏覽
今天放工決定和同事到觀塘食晚飯醫肚餓, 選了一間上樓餐廳,有露台,氣氛不錯,就決定坐出露台服務員很親切,態度很好,加分加分🤗環境空間感很足夠,可以一邊食一邊跟同事談談天。我點了3個餐,再點了2杯野飲。首先點了豬手,很大隻,皮很脆,肉質很鮮嫩再點了一個蒜香蜆肉意粉,賣相不錯,香味噴噴,嗅到已經很想快點食。最後一碟是帶子意太利飯,味道方面,很濃很香。總括來說,5分⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️為滿分,我小肥食神給既星星係地點:3⭐️⭐️⭐️環境:4⭐️⭐️⭐️ ⭐️服務:5⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️食物:4⭐️⭐️⭐️⭐️下次再有聚會一定會再來🤪
服務員很親切,態度很好,加分加分🤗

首先點了豬手,很大隻,皮很脆,肉質很鮮嫩

最後一碟是帶子意太利飯,味道方面,很濃很香。

地點:3⭐️⭐️⭐️
環境:4⭐️⭐️⭐️ ⭐️
服務:5⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
食物:4⭐️⭐️⭐️⭐️

下次再有聚會一定會再來🤪
晚餐時間去 餐廳環境好有氣氛食物上枱速度比一般慢最先上了沙律吃完沙律 等了一段時間先來湯同包不過食物質素答夠而且貌相亦吸引 等耐啲都值得甜品係牛奶布甸 份量唔多,但口感及味道都超級好食總括黎講 如果唔怕上菜速度慢 都可以考慮
晚餐時間去 餐廳環境好有氣氛
食物上枱速度比一般慢
最先上了沙律
吃完沙律 等了一段時間先來湯同包
不過食物質素答夠
而且貌相亦吸引
等耐啲都值得
甜品係牛奶布甸
份量唔多,但口感及味道都超級好食
總括黎講 如果唔怕上菜速度慢 都可以考慮
2019-12-21
2019-12-19 372 瀏覽
Not worth a try. Portions was small and the food quality was bad. The shrimp and lobster is close to stale, and the beef was quite well done even though we asked for medium rare. The service was not consistent come od the staff had better attitude compared to management. Overall ambiance is ok but if you are to go for food then may think otherwise
2019-12-12 377 瀏覽
因為朋友介紹,便去了一試。晚上九時多去到的時候,環境舒適,不焗促,侍應服務禮貌很好。看見聖誕預約,也在構想要不要聖誕也在這裡吃飯。很快便上了生蠔,味道不錯,新鮮,雖然貴了一點,但還好。還有沙律,女友說很咸,我覺得還好。豈料,這就是惡夢的開始。先上了一客南瓜湯(我只點了一個套餐),南瓜湯喝下去後,連暖也稱不上,更不用說是熱!及後跟侍應說不熱,還聽到一句「佢地話唔夠熱喎!」幸好,再上的時候是冒煙的。及後等了差不多二十分鐘,我點了的牛柳配龍蝦及蜆意粉到了(詳細名稱忘了)。從坐下到主餐端上來已經過了30分鐘,很肚餓,便立刻想吃主食—意粉。但看上去,意粉的份量已經十分十分小,第一次看見大蜆比意粉還要多。不要緊,味道好就足夠了。一放進口,彷彿用粗鹽不停漱口的感覺,咸到一個不能形容的地步,大蜆也是咸咸的,不過還好,海鮮咸是正常的,女友吃了幾口就不想吃了。其後再吃牛柳配龍蝦,碟子很大,但牛柳的份量很少,比一個漢堡包還要少,龍蝦的份量也是半隻,還好,可接受。但刀子一切下去的時候,牛柳是十分難切的,不知道是甚麼牛柳,也不期望吃到甚麼級數的牛柳,但也太糟糕了吧?龍蝦的肉質也是十分「煙 韌」,比花園餐廳還要糟
因為朋友介紹,便去了一試。晚上九時多

豈料,這就是惡夢的開始。

其後再吃牛柳配龍蝦,碟子很大,但牛柳的份量很少,比一個漢堡包還要少,龍蝦的份量也是半隻,還好,可接受。但刀子一切下去的時候,牛柳是十分難切的,不知道是甚麼牛柳,也不期望吃到甚麼級數的牛柳,但也太糟糕了吧?龍蝦的肉質也是十分「煙 韌」,比花園餐廳還要糟糕的食物質素,價錢卻比花園餐廳貴一倍有多!

意粉不想吃,太咸了;牛柳不想吃,太「鞋」了;龍蝦沒甚麼好吃。

唯一值得稱讚的是侍應及老闆的態度、服務真的很好!不停幫我換碟,一叫即到。但,服務再好的餐廳,食物出品不好,也不會得到客人的青睞。

自問是一個容忍度極高的人,也從來不會吃飽後出食評,但這次真的吃到很失望及憤怒。希望這間公司能夠好好改善,這個定位、這個定價,這種服務,這些食物出品絕對配不上這些心思!這次是第一次,吃了還不飽,氣到要立刻回家寫食評,真的十分糟糕!
法國生蠔
蜆意粉
牛柳配龍蝦
2019-12-12
法國生蠔
  • 南瓜湯
2019-12-11 240 瀏覽
一行4人同朋友慶祝生日,友人揀左呢一間西餐食。環境都錯 幾適合情侶又或者朋友去傾下計~我地叫左三個套餐 $298 一個set呢個risotto 幾好食😍呢個牛扒叫左6成熟 但比預期的失望 因為唔係好林~最後仲叫左一個焗雞 皮焗得好脆 但無影到相😂我地仲叫左一個 德國腸拼盤 有幾種不同的腸 份量都幾大 4個人都好夠整體黎講 間餐廳好岩去飲酒同傾計 食物都唔差
一行4人同朋友慶祝生日,友人揀左呢一間西餐食。

環境都錯 幾適合情侶又或者朋友去傾下計~

我地叫左三個套餐 $298 一個set

呢個risotto 幾好食😍

呢個牛扒叫左6成熟 但比預期的失望 因為唔係好林~

最後仲叫左一個焗雞 皮焗得好脆 但無影到相😂

整體黎講 間餐廳好岩去飲酒同傾計 食物都唔差