2019-11-22
店子環境裝修不錯, 岩哂同朋友傾下計食飯,出面仲有個戶外區添👍🏻👍🏻野食方便, 先講講個頭盤白酒煮蜆😋大大粒既蜆配上白酒、onion 、garlic 等既配料👍🏻好香, 如果有order 餐前酒就gd gd 😋但作為打頭陣既前菜黎講... 略為有少少喊之後到生蠔我地點左三款蠔, 順時針咁一路食落去南非:都幾creamy , 食落海水味比較淡👍🏻👍🏻愛爾蘭: 明顯比南非既爽口, 次序上既食法對比出咬口更有質感😋😋法國: 又好明顯佢既海水味比較重🤫雖然三款裏面我比較偏好於愛爾蘭,但我都見議三隻試哂, 睇下大家既味有冇出入😏巴馬火腿楊桃沙律我諗佢應該係用左芒果頂左楊桃個位🤫🤫青青既沙律菜配上千島醬👍🏻除左芒果有啲酸, 整體上都冇咩特別評價鮑魚冷盤口感方便一啲都唔使擔心, 下面加個清清地既白蘿白, 夠淋既👍🏻👍🏻菠菜忌廉湯方面個戈認為冇話特別出色or 出味正正常常囉🤔包新鮮熱辣, 外脆內軟, 加埋牛油👏🏻👏🏻👏🏻正牛油果智利三文魚魚柳👍🏻👍🏻北海道帶子麵包蟹黃闊條麵伴壓縮俄羅斯魚子醬帶子煎得好香, 我個人口味麵中意闊條麵👍🏻👍🏻法國鵝肝伴黑松露意大利飯大大塊鵝肝👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻加埋黑松露既味😋
出面仲有個戶外區添👍🏻👍🏻
野食方便, 先講講個頭盤
白酒煮蜆😋
好香, 如果有order 餐前酒就gd gd 😋
但作為打頭陣既前菜黎講... 略為有少少喊
之後到生蠔
我地點左三款蠔, 順時針咁一路食落去
南非:都幾creamy , 食落海水味比較淡👍🏻👍🏻
法國: 又好明顯佢既海水味比較重🤫
巴馬火腿楊桃沙律
我諗佢應該係用左芒果頂左楊桃個位🤫🤫
青青既沙律菜配上千島醬👍🏻
除左芒果有啲酸, 整體上都冇咩特別評價
鮑魚
冷盤口感方便一啲都唔使擔心,
下面加個清清地既白蘿白, 夠淋既👍🏻👍🏻
菠菜忌廉湯方面
個戈認為冇話特別出色or 出味
正正常常囉🤔
包
新鮮熱辣, 外脆內軟, 加埋牛油👏🏻👏🏻👏🏻正
牛油果智利三文魚魚柳
👍🏻👍🏻
北海道帶子麵包蟹黃闊條麵伴壓縮俄羅斯魚子醬
帶子煎得好香, 我個人口味麵中意闊條麵👍🏻👍🏻
法國鵝肝伴黑松露意大利飯
大大塊鵝肝👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻加埋黑松露既味😋
藍妹慕斯蛋糕
甜品黎講都唔錯👍🏻
經open rice 訂位, 說明左慶生日, 甜品識自動自覺寫上happy birthday wif candle 🕯💕