2024-02-26
最近去了香港浸會大學影相, 意外發現原來校園內有間高質西餐廳, 索性就去試下啦!店內空間咁大, 燈光很柔和, 真係好適合用餐的環境, 而且發現個Dinner set做緊優惠, 原價: $588, 現在65折優惠: $388, 一於決定試下呢個 😃..頭盤:🍲 是日餐湯 (南瓜忌廉湯)個湯南瓜味十足, 加上湯面頭有麵包糠粒, 非常match 😋★★★★✩🍟 風味薯條剛剛新鮮炸好出來, 口感極好, 再加上好濃鬱嘅黑松露醬, 令到我平時唔食炸物嘅我都忍不住口追住食 🤩★★★★✩🥚 63度溫泉蛋配松露忌廉汁炒雜菌隻溫泉蛋剛剛好, 篤穿佢撈埋雜菌同個汁一齊食, 味道簡直驚喜地好味 👍🏼★★★★✩.主菜:🦆🍝 慢煮鴨胸鴨白湯手打意粉鴨胸好厚肉, 前後再慢煮, 個手打意粉口感煙韌, 配合埋個鴨白湯, 令到整碟意粉都好有鴨味 🤤★★★★✩...食物: ★★★★✩環境: ★★★★✩價錢: ★★★★★
頭盤:
🍲 是日餐湯 (南瓜忌廉湯)
🍟 風味薯條
🥚 63度溫泉蛋配松露忌廉汁炒雜菌