2023-05-21 63 瀏覽
人生第一次食地中海菜!我哋食咗CALEB 2人套餐 ✨️是日餐湯 - 紅菜頭湯🥣其實我有d驚食紅菜頭,但個湯好甜好易入口~ 配埋沙律邊食邊飲覺得幾好味!阿拉伯式沙律🥗佢嘅醬汁非常特別,好開胃!但生菜實在太多食唔晒...以色列傳統風味茄子🍆被烤焗嘅茄子,外脆內軟~ 燒得啱啱好,非常軟腍同埋有好濃烈嘅香料味,入味但又未至於油膩,充滿清新嘅感覺。彼得魚🐟酥脆香滑嘅彼得魚,香又易入口,同友人一次清晒~ ***推介~紅酒繪紐西蘭特級羊膝 🍗非常大份嘅羊膝,好入味,醬汁都令到佢成份羊膝嘅口味好texture同味道都好balance!甜甜圈🍩其實好飽,見到嘅時候都驚好飽。食落又唔係喎,切件放入口,首先係感受到濃烈嘅玫瑰醬味道,唔係好甜,糖漿、糖粉又去除咗下面粉團嘅單調,最後又食晒!特飲:可樂綠茶椰香泡泡 🥤好好味又好清新推介~甜甜地,又有可樂味,cream同埋咖啡味~
人生第一次食地中海菜!我哋食咗CALEB 2人套餐 ✨️

是日餐湯 - 紅菜頭湯🥣

阿拉伯式沙律🥗
佢嘅醬汁非常特別,好開胃!但生菜實在太多食唔晒...

以色列傳統風味茄子🍆

彼得魚🐟

紅酒繪紐西蘭特級羊膝 🍗

甜甜圈🍩

特飲:可樂綠茶椰香泡泡 🥤
2023-05-21 70 瀏覽
最近母親節,所以唸住搵番間特別既餐廳同媽媽慶祝平時好少食地中海菜~最近見荃灣有間地中海菜既餐廳🍴仲有大大幅既花花牆,可以打卡影靚相📸就帶媽媽去試下✨餐廳既座椅以淺藍色為主,座位好闊落,坐得好舒服望到牆身部電視播緊聖詩,先知原來依間係有基督教背景餐廳💙所以去用餐既各位靚靚記得不要衣著太性感🙏 我地簡左AARON二人套餐😋雜菜湯有香料味,雖然係素湯但都好好飲香烤原隻椰菜花第一次原隻椰菜花放碟食,幾得意,經過特別的調味,又幾好食WOR🥗水波蛋中牛油果紅酒醋沙律好大一盤沙律,沙律菜及車厘茄好新鮮,牛油果好CREAMY🐟香酥彼得魚講到以色列菜,一定要食彼得魚一上檯已經聞到超香的香味,魚炸得金黃酥脆,肉質鮮嫩🍖澳洲封門安格斯牛柳係橫隔膜肌肉,每隻只有一條,較為罕有牛柳肉味濃,脂肪含量較低甜品:甜甜圈係傳統既炸甜甜圈,好鬆軟,而且唔會太甜/太油,配埋果仁粒好食自家製石榴雪糕依個竟然係唔會溶既雪糕,微微既甜味,好健康🍹百香果冰茶🍹草莓冰茶兩杯都好好飲,百香果冰茶裹面仲有椰果,正飲筒係紙製既,好環保,而且唔會好快溶
最近母親節,所以唸住搵番間特別既餐廳同媽媽慶祝
平時好少食地中海菜~

✨餐廳既座椅以淺藍色為主,座位好闊落,坐得好舒服
望到牆身部電視播緊聖詩,先知原來依間係有基督教背景餐廳
💙所以去用餐既各位靚靚記得不要衣著太性感🙏

我地簡左AARON二人套餐
😋雜菜湯
有香料味,雖然係素湯但都好好飲

香烤原隻椰菜花
🥗水波蛋中牛油果紅酒醋沙律
好大一盤沙律,沙律菜及車厘茄好新鮮,牛油果好CREAMY

🐟香酥彼得魚
講到以色列菜,一定要食彼得魚
一上檯已經聞到超香的香味,魚炸得金黃酥脆,肉質鮮嫩

🍖澳洲封門安格斯牛柳
係橫隔膜肌肉,每隻只有一條,較為罕有
牛柳肉味濃,脂肪含量較低
甜品:甜甜圈
係傳統既炸甜甜圈,好鬆軟,
而且唔會太甜/太油,配埋果仁粒好食
自家製石榴雪糕
依個竟然係唔會溶既雪糕,微微既甜味,好健康
🍹百香果冰茶
🍹草莓冰茶
兩杯都好好飲,百香果冰茶裹面仲有椰果,正
飲筒係紙製既,好環保,而且唔會好快溶
2023-05-17
慶祝紀念
母親節
2023-05-20 59 瀏覽
平時好少接觸地中海菜,早幾日放假既時候經過荃灣呢間 @boazhousehk 見到一幅好大好靚既花牆🌸,就想入去試下~.呢間餐廳既天花掛左好多好靚既水晶燈✨餐廳入面既主色以藍色為主,少女心滿滿🥰仲有呢間餐廳係有宗教背景架😳所以佢地既菜式都幾有特色,而且都好受教友歡迎.入返正題,講返D菜式先~我地就叫左個二人餐:1️⃣是日餐湯🥘基底飲落係羅宋湯,頗濃的🍅味,而且應該係加入左鷹嘴豆,仲有好幾款蔬菜,食落口感豐富,特別👍2️⃣阿拉伯式沙律🥗沙律使用的蔬菜好新鮮,因為係佢地自家種植架,食得開心又放心☺️味道特別清甜,加埋特製醬汁,食落甜甜酸酸咁樣,好開胃3️⃣以色列傳統風味茄子呢個茄子燒得好入味🍆而且好厚肉呀🤤最特別係加上石榴做點綴4️⃣彼得魚🐟應該係餐廳既皇牌菜!好大條魚,原條上檯!外皮煎得好脆,裡面肉質又好嫩滑,加上佢地特調的醬汁,配上魚肉一齊食,好正呀🤤5️⃣ 紅洒繪紐西蘭特級羊膝🐑除左彼得魚外另一道硬菜!羊膝又係好大件!而且煮得岩岩好,仲要保留返濃濃的羊味(本人羊味愛好者🤣),羊膝同樣配上兩種唔同既醬汁比客人一齊食6️⃣甜甜圈炸過既冬甩咁既感覺,加上玫瑰醬,糖粉同埋開心果碎,層次好豐富,而且真心好好食!我一個人
入返正題,講返D菜式先~我地就叫左個二人餐:
1️⃣是日餐湯🥘
2️⃣阿拉伯式沙律🥗
3️⃣以色列傳統風味茄子
呢個茄子燒得好入味🍆而且好厚肉呀🤤最特別係加上石榴做點綴
4️⃣彼得魚🐟
5️⃣ 紅洒繪紐西蘭特級羊膝🐑
6️⃣甜甜圈
炸過既冬甩咁既感覺,加上玫瑰醬,糖粉同埋開心果碎,層次好豐富,而且真心好好食!我一個人食哂2個呀😂
我地仲叫左2杯特飲『可樂綠茶椰香泡泡』🥤飲落竟然似咖啡味(?)原來可藥加綠菜係咁夾架🤣打卡又靚又好飲呀👍
餐廳除左菜品特別有質素!更加有好多打卡位架,🌸牆好靚好夢幻,而且環境都好舒服~餐廳地址就係熊貓酒店(悅來坊)個到,大家經過既時候都值得一試!
Boaz House
荃灣荃華街3號悅來坊B1樓B122B號舖 📍
2023-05-20 65 瀏覽
🌐💠行左陣見到有間地中海餐廳🍴我哋俾餐廳裝修吸引左😍決定試下🥰天花掛左各款水晶燈🔅每盞都有特色🌐餐椅以藍色為主調💠成個環境好舒服😌最搶眼係餐廳入邊花花墻🌸超夢幻🧚🏻‍♀️⛪️原來餐廳有忠教信仰背景,好受教友歡迎👏🏻當日都好多人係度食☺️店員好好人💖介紹餐廳嘅特色菜俾我哋聽☺️超豐富又好味😋食到好滿足🤗睇下我哋食左啲咩🔽🥣是日餐湯蔬菜湯🥬好清甜☺️入邊仲加左好多豆🫘口感豐富又健康😚我哋覺得比平時嘅羅宋湯好味😉🥗水波蛋中牛油果紅酒醋沙律啲沙律菜係餐廳嘅水耕菜🥬🥒勁新鮮✅天然不含防腐劑❌加埋紅酒醋💦酸酸甜甜好開胃😌🥦香烤原隻椰菜花第一次原隻椰菜花食😱估唔到咁好味🤓焗完唔會好乾😋加埋香草粉🌿沙律醬🧈美顏法寶紅石榴點綴🔺成個擺盤好高貴🤩🐟香酥彼得魚好大條😱條魚皮脆多汁🥰啖啖肉好鮮嫩😋自家調制魚汁👍🏻蕃茄同香草一齊🌿完全將條魚嘅鮮味進一步提升🤤🥩澳洲封門安格斯牛柳牛柳好厚身🥩熟成度剛好👍🏻伴碟有蒜蓉包🍞紅蘿蔔🥕西蘭花🥦仲有自家香草粉🌱咬落唔會好韌✅超級juicy 🙌🏻我哋緊係清碟😂🍩甜甜圈特色甜甜圈🍩同我哋平時食嘅好唔同😉烘烤過加埋玫瑰花醬🌹成個配搭好好味💕唔會過甜💖🍧自家製石榴雪糕有驚喜💕雪糕係mouss
🌐💠行左陣見到有間地中海餐廳🍴
我哋俾餐廳裝修吸引左😍決定試下🥰
天花掛左各款水晶燈🔅每盞都有特色🌐
餐椅以藍色為主調💠成個環境好舒服😌
最搶眼係餐廳入邊花花墻🌸超夢幻🧚🏻‍♀️

⛪️原來餐廳有忠教信仰背景,好受教友歡迎👏🏻
當日都好多人係度食☺️

伴碟有蒜蓉包🍞紅蘿蔔🥕西蘭花🥦仲有自家香草粉🌱
咬落唔會好韌✅超級juicy 🙌🏻我哋緊係清碟😂

🍩甜甜圈

🍧自家製石榴雪糕
有驚喜💕雪糕係mousse質地🍦好滑身🤤面頭有好多開心果果仁🌰仲有紅石榴😍又脆又滑✅

🍹特飲
🍊百香果果冰茶
酸酸甜甜加埋椰果🥥好飲😉唔會過甜
🍓甜蜜蜜草莓梳打
每啖都飲到草莓果肉🍓清涼解膩👌
2023-05-16
10 分鐘 (堂食)
  • 草莓爆檸冰茶
  • 是日餐湯
  • 以色列甜甜圈
2023-05-12 139 瀏覽
這天,我和家人去了荃灣的地中海餐廳用餐,點了一份二人套餐。整個用餐體驗非常棒,讓我們度過了一個美好的節日。前菜是水波蛋牛油果紅酒醋沙律,色彩繽紛、裝飾精美,非常適合拍照。沙律中的水波蛋煮得恰到好處,牛油果的鮮美和紅酒醋的酸甜味道相得益彰,讓人垂涎欲滴。主菜有香烤原隻椰菜花、彼得魚一條和澳洲封門安格斯牛柳。椰菜花烤得非常入味,口感嫩滑,是一道健康又美味的菜式。彼得魚口感鮮嫩,搭配著濃郁的醬汁,讓人回味無窮。而澳洲封門安格斯牛柳則是肉質鮮嫩多汁,口感極佳,是我用餐體驗中的亮點。飲品選擇了草莓爆檸冰茶和石榴茶,口感清新,非常適合搭配餐點。甜品是自家製石榴雪糕,口感順滑、鮮甜可口,是這頓用餐的完美結尾。整體而言,這家地中海餐廳的用餐體驗非常出色,餐點精緻、味道美味,服務人員也非常友善熱情。如果您正在尋找一家高品質的地中海餐廳,這裡絕對是一個不錯的選擇。

2023-03-09 481 瀏覽
食物比預期中美味,服務很親民,只是地方所限,坐位比較近距離!但整體很喜歡食物,會考慮再去!😀😃價錢也很實惠,特別喜歡鷹咀豆拼盤,只是份量少了點,搽pita bread ,超愛口味!
2023-03-03 486 瀏覽
呢日出開荃灣,行到去悅來搵食,無意中發現有間中東以色列菜,入面又裝修得幾靚,於是就去試下。環境:有花花牆,天花掛上白鴿燈,藍色的座椅同梳化,好靚好舒服。坐低之後見到餐紙上印有聖經金句,再望到牆身部電視播放緊詩歌,咁就知道應該係基督徒開嘅餐廳嚟。食物:奶酪菠菜沙克舒卡雞肉配中東米飯:滿滿的菠菜蓉,撈埋飯一齊食都幾好食,雞肉亦算入味。餐湯同平時飲開的羅宋湯唔同,入面有D菜又有D豆,口感豐富又唔會太濃,我覺得比平時嘅羅宋湯好飲慢煮煎雞胸配中東米飯:雞胸煮得太鞋了,既然講得係慢煮理應係嫩滑的,但呢樣實在唔OK酸甜蕃茄沙舒卡配彼德包:有水波蛋、蕃茄、肉醬,上面再舖一層芝士,口感香濃豐富,釀入包裡面食,好juicy甜品:流奶與蜜:上面舖滿開心果碎,好香口,中間有玫瑰花醬,再下面係好滑嘅奶凍,撈埋個玫瑰花醬一齊食,有奶的香滑又有玫瑰花醬的香甜但又唔會死甜,加埋開心果碎,又脆又滑,口感豐富,好好食!飲品:草莓爆檸茶 ~ 好香好清新,入面仲有粒粒果肉,好好飲整體食物質素,除咗雞胸之外其他都唔錯,埋單$280左右食咁多野,真心抵食!

食物:

飲品:草莓爆檸茶 ~ 好香好清新,入面仲有粒粒果肉,好好飲

2023-02-26
環境舒適,價錢親民,整潔衛生,而且配合了香港口味,味道不錯。較喜歡鷹嘴豆醬配彼得包,熱辣辣又鬆軟的彼得包配濃郁豆味的鷹嘴豆醬,非常夾,配合牛或蝦都好好味👍🏻👍🏻有驚喜全日早餐配牛,價錢超親民,牛扒鮮嫩,雖然牛扒好薄,但鮮嫩有肉汁,唔會韌,醬汁也不錯。整條的彼得魚好有睇頭, 外皮鬆脆,肉質也鮮嫩,肉質唔會太乾。石榴雪糕就麻麻哋,似cream多過雪糕,質感怪怪地,而且唔凍,所以好漏。流奶與蜜的牛奶布甸不錯,牛奶有奶味,感覺幾清新。

2023-01-27
2022-11-03 371 瀏覽
朋友介紹左呢間打卡地中海餐廳餐廳有宗教背景; 座位都坐得舒適店內大大幅花牆好靚可以邊食飯邊打卡影靚相佢既精選套餐好抵食有湯,主菜同飲品都只係$65左右而且份量都幾多 是日餐湯-南瓜湯飲落啖啖南瓜味 小食茄子鷹嘴豆泥配彼得包鷹嘴豆含有豐富既營養入口容易又好味 鷹嘴豆蔬菜球配黑醋汁口感豐富但個皮有點硬及乾身 主菜水波蛋沙克舒卡牛肉中東米飯菲塔奶酪菠菜沙克舒卡雞肉配中東米飯意瓜雜菌配中東米飯 主菜整體都唔錯飯既份量幾多我都食唔曬一碟飯個汁有點唔夠送飯
朋友介紹左呢間打卡地中海餐廳

主菜整體都唔錯
飯既份量幾多
我都食唔曬一碟飯
個汁有點唔夠送飯

這是我人生第一次吃的地中海菜,聽說大部分食材都很健康有營養,譬如鷹嘴豆,它含有豐富的蛋白質、幫助腸道消化、預防炎症和代謝問題等等~另外,這餐廳除了有花牆,還有淺藍色的座椅,整家餐廳粉藍金白的搭配,很適合女生來打卡這家餐廳有宗教背景,所以在餐紙、餐牌和一些掛畫上會列有些經文店員的服務態度很好很熱情{前菜}☞ 是日例湯以西紅杮(蕃茄)為主的湯頭,也加了不少的蔬菜和香料,味道偏甜微酸,還不錯☞ 古斯米沙拉配水耕菜古斯米外型像小米,味道微微的鹹味,搭配沙拉菜吃還滿清爽的,而且最近發現古斯米也很有營養,能增進心血管健康、提升免疫力、促進新陳代謝等~沙拉菜方面,他們餐廳聲稱他們所提供的沙拉都是選用自家種植的水耕菜,沒有添加仼何農藥/化學劑等等的有害物質,自然我們客人也吃得更健康更安心{主菜}☞ 經典鷹嘴豆蔬菜球 (6顆,走辣)跟服務員說不吃辣,餐廳很貼心幫我去辣了。外皮偏乾微脆,所以加了些芝麻醬上去,裡面餡料是鷹嘴豆和蔬菜打成蓉,口感綿密,底下還有些沙拉菜去膩☞ 酸甜蕃茄沙舒卡配彼得包(口袋包)以蕃茄為主,滿滿的起司,還有洋蔥、水波蛋和些許不同的香料等等,非常香濃,把它們放進口袋包裡吃很有飽足感🤰

店員的服務態度很好很熱情

{前菜}
☞ 是日例湯

☞ 古斯米沙拉配水耕菜
古斯米沙拉配水耕菜

{主菜}
☞ 經典鷹嘴豆蔬菜球 (6顆,走辣)
經典鷹嘴豆蔬菜球 (6顆,走辣)

☞ 酸甜蕃茄沙舒卡配彼得包(口袋包)
酸甜蕃茄沙舒卡配彼得包(口袋包)
以蕃茄為主,滿滿的起司
,還有洋蔥、水波蛋和些許不同的香料等等,非常香濃
,把它們放進口袋包裡吃很有飽足感🤰,同時也體驗一下以色列菜的風味🌹

☞ 傳統風味彼得魚
傳統風味彼得魚
好大的一條魚
,外皮很香酥,魚肉也很鮮嫩夠濕潤,本身直接這樣吃也很好了,不過沾點他們秘製的芝麻醬,也別有一番風味

{飲品}
☞ 以色列薄荷檸檬特飲 (冰)

友人喝的,有檸檬和薄荷的香氣,兩個相當的搭配,很清爽解渴

☞ 以色列石榴茶 (冰)
味道天然清甜,不會覺得很人造味,有紅石榴的香氣
以色列薄荷檸檬特飲 (左)、以色列石榴茶(右)
甜品
☞ 流奶與蜜
流奶與蜜
服務員說這牛奶布丁是他們餐廳自家製的,口感很嫩滑
,除了有奶香,還帶有蜂蜜和玫瑰的香氣🌹,上層撒了花生碎和開心果碎,另外還有一小塊的蜂巢
,增加了口感,滿不錯的喲
古斯米沙拉配水耕菜
傳統風味彼得魚
以色列薄荷檸檬特飲 (左)、以色列石榴茶(右)
2022-09-21 319 瀏覽
第一次食地中海菜~ 好特別的體驗來到看到好靚既花花牆已經忍唔住瘋狂打卡📸桌椅以藍色和雲石為主調🔹餐廳帶有宗教意味以健康 簡易 多菜少肉為主要的烹調方式 菜式令小編好有新鮮感💕.🥣是日餐湯 : 紅菜頭忌廉湯 完全冇加肉既素湯 近年都好流行用紅菜頭+忌廉打成容 滑身夠creamy.🥦黃金花椰菜沙律配水耕菜 $78花椰菜係焗過加有少少調味 好香口 水耕菜也十分新鮮沙律汁酸酸甜甜好開胃.🍛香煎慢煮嫩滑雞胸配中東雜菜, 中東米飯, 芝麻汁 $88用慢煮方法的雞胸 唔會好似一般雞胸咁鞋 而係十分之嫩滑中東米飯有d似薑黃飯 而且夠乾身.🍅沙舒卡 $68酸甜蕃茄加上蛋和芝士 唔同的香料 包括橄欖油 辣椒 洋蔥同大蒜等焗出來係配口袋包來食 個包出奇地軟燸.🥣傳統鷹嘴豆泥 $58傳統鷹嘴豆泥係用了橄欖油大鄉里小編第一次食鷹嘴豆泥🤭估唔到又幾易入口呢樣都係配口袋包食架☺️.🍨流奶與蜜 $48係有蜜糖, 開心果碎, 花生碎的燉奶奶味香濃而且好滑嘟嘟.🍧自家製石榴雪糕 $48似乳酪多d 中間都仲會有石榴粒 好重奶味好多石榴粒, 開心果碎, 花生碎.自家製甜品有驚喜🥰.🍹蘋果蘆薈冰茶 & 草莓爆檸冰茶.📍Boaz
第一次食地中海菜~ 好特別的體驗
大鄉里小編第一次食鷹嘴豆泥🤭
估唔到又幾易入口
呢樣都係配口袋包食架☺️
🍨流奶與蜜 $48
係有蜜糖, 開心果碎, 花生碎的燉奶
奶味香濃而且好滑嘟嘟
🍧自家製石榴雪糕 $48
似乳酪多d 中間都仲會有石榴粒 好重奶味
好多石榴粒, 開心果碎, 花生碎
自家製甜品有驚喜🥰
🍹蘋果蘆薈冰茶 & 草莓爆檸冰茶
📍Boaz House (荃灣)
📌荃灣荃華街3號悅來坊B1樓B122B號舖
#boazhousehk #地中海餐廳 #地中海菜 #荃灣美食
2022-09-20 215 瀏覽
去 AEON 買嘢之前,食個晚餐先,見呢間未試過,又唔多人,可以坐得鬆動啲,咁就揀呢間試吓啦。企喺門口負責帶位嘅員工帶我去一張近門口嘅四人枱,我唔想,所以我就指咗店內另一張四人枱,問佢我可唔可以坐嗰張啦,但好奇怪,佢堅持要我坐番佢原先指定嗰張,(明明當時有大量吉位),於是,我唯有再講:「我唔想坐咁近門口」,佢先至好唔情願咁俾我坐入面。此店用手機 scan QR code 落單,落單時,我餐飲係剔選咗「叫起」(即「後上」),咁我食完個飯咪舉手叫人囉,但啲侍應全部面向水吧企,背對著所有客人,大聲嗌咗兩次「唔該」都冇人轉身睇吓,結果係有位最靠近水吧嘅客見我要揾人,佢就幫我叫啲員工,咁先終於有人理吓我。叫咗佢哋上埋嗰杯餐飲 (衹係至普通不過嘅熱咖啡) 之後,等咗勁耐都音訊全無,(明明全店就一直都係得嗰幾枱客,而且又唔係叫咗咩特飲喎),咁我唯有再追啦,追完都等了又等咗好耐杯嘢先嚟到,完全唔明點解可以咁耐。總括嚟講,呢度嘅食物味道真係好一般,服務仲要咁嘅質素,員工又冇乜禮貌,真係茶餐廳嘅服務都好過佢,以呢個價錢,呢區絶對有好多更好嘅選擇,所以呢間嘢,試一次夠啦!

2022-09-20
2022-09-19 200 瀏覽
Boaz 波阿斯餐廳位於悅來坊地庫B1,特色地中海菜式,餐廳既座椅都用左tiffany blue 就好似置身於地中海感覺💙。室內更有打卡位花花牆🌸🌷,夢幻至極😍⛪餐廳帶有宗教信仰背景,亦深受教友歡迎😘🍽主打地中海菜式: 以色列香水檸檬烤鴨、紅酒燴紐西蘭特級羊膝、香酥彼得魚🐟、水波蛋阿拉伯肉醬中東米飯🍛、阿拉伯式沙拉🥗菲塔奶酪菠菜沙克舒卡意粉🍛、以色列甜甜圈🍩🥨💠阿拉伯式沙律配水耕菜🥗選用自家種植水耕菜,非常新鮮且味道清甜,配上香脆的蒜蓉包片及鷹咀豆,再加上特製醬汁,味道酸酸甜甜的真係好開胃😋💠香脆彼得魚🐟彼得魚一切落去就feel到個魚皮好脆🤩中間既魚肉好嫩滑,無乜骨,Mason 好鍾意食🤤💠以色列香水檸檬烤鴨🍖用左檸檬同香料既烤鴨,酸酸甜甜加埋d香料味好易入口,完全冇平時鴨嘅臊味,肉質都幾滑🥰💠經典鷹嘴豆蔬菜球🧆波波球外型,咬落去好香脆,入邊係薯仔蓉,味道唔錯👍🏻💠自家製石榴雪糕🍧賣相 💯呢排咁熱食雪糕正,色澤粉嫩嘅雪糕💗口感唔似平時啲雪糕,係似實啲嘅cream,石榴籽清甜無渣,加埋 nuts,不錯🤤💠草莓爆檸冰茶🍸大大粒草莓肉🍓加入檸檬茶酸酸甜甜,味道好清新🍃

🍽主打地中海菜式:

💠阿拉伯式沙律配水耕菜🥗

💠香脆彼得魚🐟

💠以色列香水檸檬烤鴨🍖

💠經典鷹嘴豆蔬菜球🧆
波波球外型,咬落去好香脆,入邊係薯仔蓉,味道唔錯👍🏻

💠自家製石榴雪糕🍧

💠草莓爆檸冰茶🍸
大大粒草莓肉🍓加入檸檬茶酸酸甜甜,味道好清新🍃
  • 鷹嘴豆蔬菜球
2022-09-18 165 瀏覽
以前中學嘅時候係荃灣,所以對荃灣有一種親切感,就算依家出左黎做野,去到荃灣我都會睇下有冇新餐廳!今次食左呢個精選二人套餐$398 是日餐湯沙律🥗溫熱黃金花椰菜🥦配水耕菜(為自家種值)天然不含防腐劑!主菜 香酥彼得魚 好大條皮脆多汁,肉汁鮮嫩!必點水波蛋沙克舒卡牛肉中東米飯 ,牛肉味精華配合中東長條米粒,非常美味!甜品冰花燉香梨🍐鮮甜可口,外觀別緻,打卡最岩!特色石榴茶酸酸地抗氧化之餘又開胃!重點打卡靚靚花牆女士至愛!

今次食左呢個精選二人套餐$398

是日餐湯

沙律🥗
溫熱黃金花椰菜🥦配水耕菜(為自家種值)天然不含防腐劑!

主菜
香酥彼得魚 好大條皮脆多汁,肉汁鮮嫩!必點

甜品
冰花燉香梨🍐鮮甜可口,外觀別緻,打卡最岩!

特色石榴茶酸酸地抗氧化之餘又開胃!

重點打卡靚靚花牆女士至愛!
2022-09-18 136 瀏覽
唔知大家有冇食過地中海菜呢? 最近荃灣就開左間主打地中海菜既餐廳🌻餐廳入面仲有花牆打卡位置 📷環境舒適同朋友邊食邊傾就岩曬💜今次就試左佢地既2人餐$398,有餐湯、前菜、主菜、甜品同飲品,夠曬豐富☺️ _▪️前菜 是日餐湯係雜菜湯, 味道清清地入面都有好多豆, 酸酸甜甜好開胃 🍗芝麻醬雞絲沙律配水耕菜餐廳大推佢地自家種植既水耕菜🥗配埋蕃茄仔好新鮮💚烤雞味道唔錯,質感唔會過鞋,配上芝麻醬更惹味,小編覺得如果少啲芝麻醬會更好😀 ▫️主菜 🥩酸辣汁牛肋肉牛肋肉份量充足肉質軟淋, 酸辣汁味道香濃,旁邊仲有啲黑醋橄欖沙律菜有助解膩🥗 🌿 香草燒汁雞肉意粉燒汁味道超級濃郁🍝撈勻意粉一齊食 惹味又開胃🥰雞肉煮得剛剛好 🍐冰花燉香梨平時好少食燉梨,香梨清甜潤喉🍧雪凍左感覺更加健康 ▪️以色列特飲 +$15今次都叫左兩款特飲試吓,打卡一流🤓夏日炎炎飲番杯真係透心涼茶,百香果冰茶味道酸酸甜甜, 配上椰果口感更豐富😍草莓爆冰檸茶果醬味道比較出,建議大家叫番少甜

_
▪️前菜

🍗芝麻醬雞絲沙律配水耕菜

▫️主菜

🥩酸辣汁牛肋肉

🌿 香草燒汁雞肉意粉

🍐冰花燉香梨
平時好少食燉梨,香梨清甜潤喉🍧雪凍左感覺更加健康

▪️以色列特飲 +$15