Burger Mate主打新鮮、人手製作美國傳統漢堡即叫即整~漢堡新鮮熱辣🔥勁Juicy 今日又來食🍔Burger🤪依舊保持到個水準💯🍔黑松露蘑菇安格斯牛漢堡 用上USDA Prime Beef 漢堡扒肉質厚實🤝牛肉味濃香配上大量黑松露醬👍🏻超惹味🍔車打芝士安格斯牛漢堡簡直係漢堡包界嘅Perfect match好欣賞佢哋個漢堡扒係煎到恰到好處完美保留到個肉汁😁好好味黑松露薯條🍟 每次必點爆多黑松露醬✨配埋即叫即炸香脆薯條食唔停口🤝大家來開尖沙咀都不妨試吓呢一間隱世漢堡包店Burger Mate 📍尖沙咀金巴利道78號金輝閣地下A號舖
Burger Mate
主打新鮮、人手製作美國傳統漢堡

即叫即整~漢堡新鮮熱辣🔥勁Juicy

呢一間隱世漢堡包店

Burger Mate
📍尖沙咀金巴利道78號金輝閣地下A號舖
2024-01-06 14 瀏覽
Swiss cheese beef burger 瑞士芝士安格斯漢堡 $85呢一款瑞士芝士安格斯漢堡性價比好高,裏面有爽口生菜🥬、新鮮嘅蕃茄🍅、洋蔥🧅、開胃嘅酸青瓜🥒同埋招牌瑞士芝士,牛肉味非常香濃,芝士係半流心狀態🫕,而且抵食,真係幾正呀Black truffle mushroom beef burger 🥩 黑松露蘑菇安格斯牛漢堡 $125好受歡迎嘅黑松露蘑菇安格斯牛漢堡用咗日本A5和牛🐮,相當高質,裏面嘅材料主要係好fresh 嘅生菜、蕃茄片、煮到好淋嘅洋蔥、大量蘑菇🍄、超級濃郁黑松露同埋酸青瓜🥒,開胃又大份,值得推介 👍🏻Banana milkshake 🍌 香蕉奶昔 (L) $42Soft drinks 🥤汽水 (R) $18左邊隻香蕉奶昔係餐廳嘅身推飲品✨,完全冇加任何糖分,裏面加入牛奶同埋乳酪,令口感更順滑,而且成份天然健康,
Swiss cheese beef burger
瑞士芝士安格斯漢堡 $85

黑松露蘑菇安格斯牛漢堡 $125

Soft drinks 🥤汽水 (R) $18
♡‎ ♡‎‎ ♡‎ ♡ 尖沙咀 - Burger mate♡‎ ♡‎‎ ♡‎ ♡‎ 愛吃burger 的我再訪burger mate✨🩷之前食過burger mate 喜歡佢哋即叫即製而且用料新鮮講究佢哋嘅漢堡由美國農業部認證的優質牛肉製成今次再訪都一樣出色✨店員收到柯打後努力地煮 點咗2個包 + 1個小食本身想點日本和牛 不過嚟到已售完了🔹蘑菇安格斯牛漢堡 + 芝士🔸車打芝士安格斯牛漢堡呢兩個包雖然都係安格斯牛漢堡但係感覺上用嘅醬料都有不同所以食落係唔同風味個人比較喜歡加蘑菇層次較豐富強烈推薦一定要加芝士真係好食好多㗎🔹黑松露薯條冇花冇假 每條薯條上面都佈滿咗黑松露食完成個口都香晒啱晒黑松露控◆*.◆*.◆*.餐廳資訊◆*.◆*.◆*.📍 Burger Mate (尖沙咀)尖沙咀金巴利道78號金輝閣地下A號舖

愛吃burger 的我再訪burger mate✨🩷

🔹黑松露薯條
冇花冇假 每條薯條上面都佈滿咗黑松露
食完成個口都香晒
啱晒黑松露控

◆*.◆*.◆*.餐廳資訊◆*.◆*.◆*.
📍 Burger Mate (尖沙咀)
尖沙咀金巴利道78號金輝閣地下A號舖
2024-01-02 21 瀏覽
高質美式手工漢堡尖沙咀金巴利道的「Burger Mate」,主打美式手工漢堡。餐廳由2位外藉廚師主理,他們都非常友善,正當我看着餐牌選擇困難的時候,他主動介紹店內比較受歡迎的2款漢堡,分別是:1)黑松露蘑菇安格斯牛漢堡:牛肉厚身又香又有肉汁,仲有新鮮番茄及生菜,黑松露及蘑菇份量亦不少!2)瑞士芝士安格斯牛漢堡:瑞士芝士比一般芝士香濃,漢堡內的酸瓜微酸帶甜好開胃。3)黑松露薯條:薯條好大條熱辣辣好香脆!配黑松露醬,真係冇得輸,一定要試吓!
高質美式手工漢堡

• 黑松露蘑菇安格斯牛漢堡
📍Burger Mate @Tsim Sha Tsui, Hong Kong  🖤好食 (quality):😋😋😋😋😋🤍環境 (environment): ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️🤎服務 (service): 💗💗💗💗💗-Craving for some super-delicious burgers in Hong Kong? I got this spot for you to try out, it is definitely a must try! ✨Their burgers are made from USDA certified premium beef and it is the juiciest burger 🍔I have tried yet far. This time, I got the chance to try: 🍔Black truffle Mushroom Beef 🍔Their patties were so juicy and with the heavy flavoured black truffle sauce, it was so heavenly! 🥰T

🖤好食 (quality):😋😋😋😋😋
🤍環境 (environment): ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
🤎服務 (service): 💗💗💗💗💗

Their patties were so juicy and with the heavy flavoured black truffle sauce, it was so heavenly! 🥰The patty was perfectly cooked and the texture was not so dense. 👌🏻

🧀Chedder cheese Beef 🧀
Compared to the black truffle mushroom beef burger, this cheddar cheese burger has more fresh veggies so it tasted fresher! But who can resist a burger with juicy patty and cheese?? 🫣

🍟Black truffle fries 🍟
Oh this is a must try! Not only it is so heavy on black truffle flavour, the sauce that they have is also amazingly good! 😆They made the sauce themselves, it is a sauce with honey mustard, ketchup and some other ingredients. 😳I kept going back for more, it’s very appetizing! 😤

I would totally come back to try more other juicy burgers. Other than premium beef, they also have A5 Japanese wagyu burgers, and they sell out quickly so come grab yours asap! 😌Thank you for the great hospitality and yummy juicy burger! I really enjoyed every bit of it! 😋
  • 黑松露薯條
  • 車打芝士安格斯牛漢堡
2023-12-22 10 瀏覽
呢頭幾乎有8成都係韓國餐廳,發現有間漢堡店就膽粗粗入去試吓。舖頭主打USDA牛,另外都有日本和牛。落單時店主同我講佢地係美國嚟,所以主打USDA牛,全部漢堡都係自己手做。既然係咁,我就叫左Mushroom Beef,cheddar cheese beef同Black Trufflle Fries,見香蕉奶昔做緊推,即刻試埋。Mushroom Beef賣相估唔到咁靚!!嗰兩塊菜真係亮點!漢堡果然出色,雖然唔係好厚,但入口鬆軟多汁,真係用心之作。Black Truffle Fries黑松露都幾多,如果配埋個黑松露蛋黃醬就perfect。Cheddar cheese beef, banana smoothie老公話個banana smoothie 好好味,真材實料冇香精。

Mushroom Beef

Black Truffle Fries
黑松露都幾多,如果配埋個黑松露蛋黃醬就perfect。

2023-11-11
近期發現愈黎愈多美式街頭快餐店崛起 但其實吾一定要去連鎖集團式既😌 好多小店其實都好出色 就好似呢間位於尖沙咀金巴利道既 -Burger Mate- 🇺🇸🍔餐廳以黑白簡單格調為主 而餐廳兩位店主人都外籍廚師黎👨🏼‍🍳 兩位都非常熱情好客 感受到佢地既火紅既心❤️‍🔥 佢地話俾我地知 所有食物都即叫即製 保證新鮮 而所有漢堡扒都系選用USDA Prime🥩🤩瑞士芝士安格斯牛漢堡 $85麵包用牛油煎香過 外脆內軟😌 牛肉啖啖既牛味 但非常juicy仲爆汁🤤 而呢款漢堡比較特別 因為選用左瑞士芝士🧀 味道奶香濃郁🤩 配上新鮮嘅生菜 蕃茄 炒過既洋蔥 同酸瓜 減少左油膩感😌黑松露蘑菇安格斯牛漢堡 $125採用既麵包 牛肉同蔬菜 與對上一款一模一樣 都系優質材料製成🍔 加上大量黑松露 以及炒過既大量蘑菇 非常濃郁既黑松露味道 令漢堡更惹味 更富層次😋 完全系為黑松露既愛好者而設🫶🏻雞翼 6件 $58經過脆炸既單骨雞翼 香脆可口 配上自家製醬汁 酸酸甜甜更開胃🤤黑松露薯條 $65薯條選用粗薯條🍟 薯味十足 配上超級大量既黑松露醬 好正🤩 難怪呢款系最受歡迎既小食

瑞士芝士安格斯牛漢堡 $85

黑松露蘑菇安格斯牛漢堡 $125

雞翼 6件 $58

黑松露薯條 $65
2023-12-12
  • 雞翼 6隻
  • 黑松露薯條
  • 瑞士芝士安格斯牛漢堡
鍾意食burger嘅我哋,成日都會尋覓好食嘅Burger小店,呢間喺金巴利道嘅Burger Mate,主打美式手打漢堡🍔,即叫即整店主推介咗兩款- Cheddar cheese beef & black truffle mushroom beff,仲話好多女仔特別鍾意食黑松露嘅burger,好香又juicy,一於就試吓|兩款Burger都做得好好,特別係個包底,烘得好脆,即叫即整,暖暖地食特別脆口車打芝士滿滿,外面睇都見到就嚟瀉哂出嚟😝牛味好重,份量十足,特別鍾意佢配埋生菜,中和番油膩感~所以一路食都唔會話好飽滯同埋醬汁豐富,成個漢堡唔會太乾,好juicy黑松露蘑菇安格斯牛漢堡,份量相對好似大份啲,入面有蘑菇,配埋黑松露,成個味道會濃郁啲,果然係店主推介👍🏻Black truffle fries黑松露薯條食漢堡點會少得有薯條🍟薯條炒到金脆,點埋黑松露同酸醬汁一流

車打芝士滿滿,外面睇都見到就嚟瀉哂出嚟😝
同埋醬汁豐富,成個漢堡唔會太乾,好juicy

Black truffle fries黑松露薯條
食漢堡點會少得有薯條🍟
薯條炒到金脆,點埋黑松露同酸醬汁一流

2023-12-18 29 瀏覽
*/今日同小朋友去左食buger🤭🤭吾係普通既buger🤣係我屋企人食完話超推介,所以先山長水遠去尖沙咀食😚😚我抱住好大期望黎架🤩🤩🤩Buger Mate係主打美式傳統漢堡🍔餐廳環境:入到餐廳,裝修都十分簡潔,座位吾算太多,但都好好坐👍🏻帶住小朋友都坐得舒服😌最正既係一入餐廳就聞到香噴噴嘅牛肉味🤤🤤食物方面:我哋今次叫左兩個漢堡包同黑松露薯條🍟仲叫左一杯香蕉奶昔🍌由於係手打漢堡關係,都要等一陣先有得食🤭🤭🍔黑松露蘑菇安格斯牛漢堡勁大份漢堡,一整好之後勁香黑松露味🤤🤤塊包佢哋煎到勁香脆😚佢哋啲牛肉係用美國靚牛,製作手工漢堡👍🏻👍🏻加埋黑松露、蕃茄、生菜等配料,一大啖咬落去🤭🤭正到呢🤤🤤🤤🍔經典安格斯牛漢堡小朋友食呢個食得好滋味,雖然冇黑松露咁濃味,但牛既味道一樣咁好味🤤小朋友成個食哂😂😂🍟黑松露薯條店員推介一定要試呢個🤭🤭黎到見到勁多黑松露,誇張到吾洗錢咁😂😂店員勁細心,驚小朋友吾中意食黑松露既味,於是佢分開上薯條🥹🥹真係好好👍🏻👍🏻👍🏻🥤香蕉奶昔🍌我原本擔心會唔會太多冰,試過有啲舖頭打出黎杯沙冰咁😐呢度完全冇呢個問題,杯奶昔十分香滑,又吾會過甜,岩哂小朋友飲🤭🤭整體黎講,食物質素十分高

餐廳環境:

食物方面:

🍔黑松露蘑菇安格斯牛漢堡

🍔經典安格斯牛漢堡

🍟黑松露薯條

🥤香蕉奶昔🍌

整體黎講,食物質素十分高👍🏻而且店員勁nice,又勁細心照顧埋小朋友,真係加好多分👍🏻👍🏻帶住小朋友食野真係好大挑戰🥹🥹

尖沙咀[ Burger Mate]
地址: 尖沙咀金巴利道78號金輝閣地下A號舖

#hkig #hkiger #hkgirl #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkbaby #hkkids #hkkol #hkkidsmodel #hkbuger #hamburger #tst
#foodiezo食在尖沙咀 #foodiezo九龍篇一間主打美式傳統漢堡嘅小店☺️ 用美國靚牛製作手工漢堡😚 連店員都係講英文,夠曬地道😆 除咗安格斯牛都仲有日本和牛、天婦羅蝦、雞扒同素漢堡,迎合返唔同人士口味😀 今次試嘅係店員極力推介嘅美國安格斯牛😆 每個都係即叫即整,高質🫶🏻—————————————————————🍔黑松露蘑菇安格斯牛漢堡 $125多餡到跌曬出嚟😍 個包皮有煎過 好脆😉 啲芝士同蘑菇mix埋一齊 好juicy🥹 塊牛肉汁滿滿,肉同脂肪嘅比例溝得啱啱好,咬落去好鬆🤤 撈埋黑松露醬又再昇華,好濃味😝 配啤酒一流👍🏻-🧀 車打芝士安格斯牛漢堡 $85呢個相對會清啲,主要係洋蔥mix車打芝士再配沙律醬酸瓜、蕃茄,牛肉,重點放返落牛度,唔會俾啲配料搶fo😼 想原汁原味可以試呢個😆-🥔炸薯條加瑞士芝士 $57煮溶咗啲瑞士芝士再淋上炸薯條上,趁熱食啲芝士好軟熟😍 薯條係粗直薯,唔洗再加鹽已經好惹味☺️
#foodiezo食在尖沙咀 #foodiezo九龍篇

—————————————————————
🍔黑松露蘑菇安格斯牛漢堡 $125
🧀 車打芝士安格斯牛漢堡 $85
🥔炸薯條加瑞士芝士 $57
2023-12-14 4 瀏覽
◐尖沙咀安格斯牛堡|黑松露薯條近佐敦有間半opendoor 安格斯牛堡,外國人主理,即叫即做。本來想叫香蕉奶昔可以賣晒。呢度出色在個麵包,雙面煎得好香。不過衛生環境有待改進𓇟瑞士芝士安格斯牛堡$98 瑞士芝士好新奇所以試下,不過芝士一d都唔膩,值得試下!𓇟蘑菇安格斯牛堡$105蘑菇夾洋蔥好香,係新鮮炒!𓇟 黑松露薯條$65薯條炸起好脆,不過放左黑松露之後,稍稍變霖𓆱𓆱𓆱𓆱𓆱𓆱𓆱𓆱𓆱𓆱𓆱𓆱𓆱𓆱𓆱𓆱
◐尖沙咀安格斯牛堡|黑松露薯條

𓇟瑞士芝士安格斯牛堡$98
瑞士芝士好新奇所以試下,不過芝士一d都唔膩,值得試下!

𓇟蘑菇安格斯牛堡$105
蘑菇夾洋蔥好香,係新鮮炒!

𓇟 黑松露薯條$65
薯條炸起好脆,不過放左黑松露之後,稍稍變霖

𓆱𓆱𓆱𓆱𓆱𓆱𓆱𓆱𓆱𓆱𓆱𓆱𓆱𓆱𓆱𓆱
2023-12-08 10 瀏覽
今次去到尖沙咀想買聖誕禮物🎁途經burger mate又鍾意食burger❤️黑松露蘑菇安格斯牛漢堡 🍔牛肉漢堡🍔牛肉都好厚肉包皮是煎過的烤過的都幾香幾脆裏面的材料新鮮有生菜和番茄🍅❤️素漢堡🍔不吃肉的我都有素食選擇素漢堡裏面感覺到脆脆的漢堡扒主要用素扒來製作粟米🌽、蘿蔔、生菜等材料如果塊素扒再實小小比較好味😋食用材料新鮮有生菜和番茄🍅加上芥末醬酸酸地配合得不錯❤️黑松露薯條🍟薯條配上黑松露醬香脆可口又有松露香推薦❤️素漢堡🍔
今次去到尖沙咀

有生菜和番茄🍅

不吃肉的我都有素食選擇
素漢堡裏面感覺到脆脆的漢堡扒
主要用素扒來製作
粟米🌽、蘿蔔、生菜等材料
如果塊素扒再實小小比較好味😋

香脆可口
又有松露香

推薦

2023-12-02 10 瀏覽
黑松露蘑菇安格斯牛漢堡(125hkd)四個字形容係量大飽滿,用料完全唔馬虎,非常足料,牛肉厚切,仲要好juicy😍真係有驚喜,加埋蘑菇🍄更加濕潤,黑松露好香同埋增加兩分咸香,呢個價值完全交足貨👍🏻車打芝士安格斯牛漢堡(85hkd)又係超juicy,最classic嘅基本款無其他配料輔助,都仍然好出色,蔬菜蕃茄都好fresh,呢間主打美式傳統漢堡,用嘅都係美國靚牛肉,漢堡都係手工製作,即叫即整,幾認真同有心思❤️如果番工辛苦完一日食到真係大滿足😙黑松露薯條(65hkd)畀料好大方,黑松露好多好惹味,用嘅係粗薯條所以薯蓉感滿滿❤️#foodiblum西式
黑松露蘑菇安格斯牛漢堡(125hkd)

車打芝士安格斯牛漢堡(85hkd)

黑松露薯條(65hkd)

#foodiblum西式
2023-12-02
2023-12-02 10 瀏覽
Burger mate男朋友不嬲都鍾意食burger,今次我哋嚟到呢一間主打美式傳統漢堡嘅餐廳🍔❣️ 本來我哋想叫日本和牛漢堡,但係呢個漢堡原來每日只係買15個,我哋太遲去搭已經賣晒☃️☃️最後我哋嗌咗兩個安格斯牛漢堡🍔🍔瑞士+車打芝士安格斯牛漢堡🧀兩個漢堡嘅牛肉都非常出色,食得出係新鮮製作😋非常多牛肉汁,我每咬一啖,都有滴到啲汁周圍都係🤣🤣佢嘅配料都唔少,有生菜、蕃茄、炒好嘅洋蔥、同埋芝士🤩每食一啖都好滿足🥰🥰香蕉奶昔奶昔充滿香蕉味,同時間又非常滑溜,完全冇香蕉絲個一陣苦澀味同渣👍👍雞翼六件雞翼係半骨雞翼,肉質嫩滑,每邊都炸得好脆😋😋!
Burger mate

瑞士+車打芝士安格斯牛漢堡🧀

香蕉奶昔

雞翼六件
雞翼係半骨雞翼,肉質嫩滑,每邊都炸得好脆😋😋!
🎏️ 食盡油尖旺 — Burger mate✨ 尖沙咀和牛小店漢堡包🍔➖➖➖➖➖其實近期都越來越多大型連鎖快餐店,同時都有唔少小店冒起,咁我哋當然要支持下小店呢啲時勢佢哋都好需要支持🥺 今次就試咗呢間有外國人主理嘅Burger mate!! 主打有日本A5和牛漢堡包🤤🍔 的確唔惹少!美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️服務態度 👨🏼‍🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️(五粒星為滿分💯)🍔 頂級A5日本上州牛和牛漢堡 $130🍔 黑松露蘑菇安格斯牛漢堡 $125🍟 黑松露薯條 $65我哋分別叫咗兩個漢堡,一個就係用日本A5另一個就classic 安格斯🤣 兩個都非常似樣老實講,唔係幾分到😂 的確佢嘅A5係好食啲,識落感覺牛味重啲香口啲,但整體其實都係差不多,都係非常Juicy 而且都幾大份,一個都足以飽死🤤 好彩係兩個漢堡包中間都夾咗蕃茄同埋生菜,中和返個油膩感另外其實都幾欣賞佢個黑松露薯條,真係勁多黑松露直頭嚟見到一pat pat😤 薯條都係比較粗身嗰隻,會越食越上癮絕對必叫!💰Total: $130 per person✅ 店內環境正正常常唔算太大間,漢堡包嘅性價比都中規
➖➖➖➖➖

美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️
環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️
服務態度 👨🏼‍🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️
翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️
(五粒星為滿分💯)

🍔 頂級A5日本上州牛和牛漢堡 $130
🍔 黑松露蘑菇安格斯牛漢堡 $125
🍟 黑松露薯條 $65

💰Total: $130 per person

✅ 店內環境正正常常唔算太大間,漢堡包嘅性價比都中規中矩啦,以齋食漢堡包嚟講佢都算值得翻兜嘅😏

➖➖➖➖➖
📍 Burger Mate (尖沙咀)
尖沙咀金巴利道78號金輝閣地下A號舖