2024-12-25 359 瀏覽
呢日喺銅鑼灣想chill吓,嚟咗呢間隱世樓上cafe,餐廳有室內同室外嘅座位,我哋就揀室外,個氛圍更加relax🪴前菜♦️精選餐湯呢日嘅餐湯係南瓜忌廉湯🎃 口感creamy,側邊仲有一件香脆蒜蓉包。♦️炙烤吞拿魚柳雜菜沙律面頭有兩件炙烤過嘅吞拿魚柳,底下嘅雜菜沙律用上意式黑醋醬,半生熟嘅吞拿魚柳口感唔錯🥗主菜♦️燒紐西蘭特級肉眼扒呢個肉眼扒我哋揀咗五成熟,入面嘅肉仲係好粉嫩,勁多肉汁🥰 牛肉味香濃,配菜方面有香草烤薯角同埋迷迭香炒野菌,側邊仲有乾蔥紅酒燒汁,不過個人覺得就咁食件牛扒都已經好美味啦。♦️烤加拿大豬鞍呢個豬鞍店員已經好細心咁幫我哋分咗一半,等我哋可以食得elegant啲😂 豬鞍嘅肉汁都算keep到,食落口唔韌🐷 配菜方面有意大利玉米糕、燒番茄同埋茄子蓉🍆 估唔到同豬鞍嘅味道幾夾。飲品♦️金莎朱古力咖啡原來呢杯係smoothie嚟㗎,入面除咗有咖啡味,仲有淡淡嘅榛子香味,個人就好喜歡佢嘅口感,因為入面有少少榛子碎🌰♦️海鹽焦糖咖啡幾鍾意佢嘅Caramel味道唔算太甜,咖啡香味都令人精神抖擻☕️ 側邊仲有個人最愛小食Lotus脆餅🍪呢間餐廳嘅食物可以話係慢工出細貨,好悠閑咁喺呢度靜靜哋食咗呢

前菜

♦️金莎朱古力咖啡
金莎朱古力咖啡

♦️海鹽焦糖咖啡
海鹽焦糖咖啡

呢間餐廳嘅食物可以話係慢工出細貨,好悠閑咁喺呢度靜靜哋食咗呢個lunch😎
午餐
這間位於銅鑼灣大廈樓上小店,同朋友話中午想食下西餐來到真的有驚喜,都有很多客人約左時間來食環境同位置非常好,真的要支持下有室內和室外座位,更可以一班朋友仔上來聚一聚食下野都幾適合有室內和室外座位,更可以一班朋友仔上來聚一聚食下野都幾適合餐廳外有露天座位,感覺非常舒服有陣陣涼涼感覺第一次來真心推介,店員好有禮貌食物水準非常之高Lunch Set 有包括餐湯 或沙律、主食及飲品跟餐沙律 田園雜菜沙律沙律菜非常多又大碟,沙律菜夠新鮮是日lunch set餐湯紫薯湯我都比較少飲紫薯湯飲了一口已經愛上咗真心煮得好好飲完全唔係死甜燒紐西蘭特級肉眼扒伴香草烤薯角、迷迭香炒野菌、乾蔥紅酒燒汁 $158搭配上伴菜及美味醬汁,讓人回味無窮點了7成熟口感剛好,切開夠juicy 牛味都夠鮮味 香煎加州鱸魚柳伴普羅旺斯燉菜、扒泰國露荀、羅勒油 $158煎魚入口豐富又順滑鱸魚煎得剛剛好,拌上了汁味道真的好夾一流士多啤梨芒果沙冰來到真的非常之大杯好清新飲落去,唔太甜沙冰慢慢先溶朱古力咖啡沙冰非常之期待,比起出面沙冰一樣好大杯朱古力香氣及獨特咖啡味道好好飲Cafe Zense (銅鑼灣)銅鑼灣謝斐道460-462號楊
這間位於銅鑼灣大廈樓上小店,同朋友話中午想食下西餐
來到真的有驚喜,都有很多客人約左時間來食
環境同位置非常好,真的要支持下
有室內和室外座位,更可以一班朋友仔上來聚一聚食下野都幾適合
有室內和室外座位,更可以一班朋友仔上來聚一聚食下野都幾適合
餐廳外有露天座位,感覺非常舒服
有陣陣涼涼感覺
第一次來真心推介,店員好有禮貌

食物水準非常之高
Lunch Set

有包括餐湯 或沙律、主食及飲品
跟餐沙律 田園雜菜沙律
沙律菜非常多又大碟,沙律菜夠新鮮
是日lunch set餐湯

紫薯湯
我都比較少飲紫薯湯
飲了一口已經愛上咗
真心煮得好好飲
完全唔係死甜
搭配上伴菜及美味醬汁,讓人回味無窮
點了7成熟口感剛好,切開夠juicy 牛味都夠鮮味

香煎加州鱸魚柳伴普羅旺斯燉菜、扒泰國露荀、羅勒油 $158
煎魚入口豐富又順滑
鱸魚煎得剛剛好,拌上了汁味道真的好夾一流
士多啤梨芒果沙冰

來到真的非常之大杯
好清新飲落去,唔太甜
沙冰慢慢先溶
朱古力咖啡沙冰

非常之期待,比起出面沙冰一樣好大杯

朱古力香氣及獨特咖啡味道好好飲
Cafe Zense (銅鑼灣)
銅鑼灣謝斐道460-462號楊耀熾商業大廈4樓
2024-12-09
好耐冇嘆Cafe,星期六放學去food meditation吓😌環境唔錯,有室內外座位Lunch set包餐湯/沙律、主食、飲品▶️ 煙三文魚雜菜沙律 伴意式黑醋醬鍾意佢呢個沙律唔馬虎,選用多種蔬菜,唔淨止得生菜🥬意式黑醋醬味道酸酸地,夠開胃得一片煙三文魚,味道OK▶️ 精選餐湯當日係蘑菇忌廉湯,不過不失如果入邊有啲蘑菇渣會更好飲🍄旁邊塊蒜蓉包▶️ 香煎加州鱸魚柳 伴普羅旺斯燉菜 扒泰國蘆筍 羅勒油($158)煎鱸魚柳簡單用香草調味🌱冇骨魚肉唔易鬆散,正常發揮底部普羅旺斯燉菜反而幾特別,入面混入茄子、紅蘿蔔、黃瓜等雜菜用香濃蕃茄醬烹調🥫令魚柳更有味蘆筍都烤得好香▶️ 燒紐西蘭特級肉眼扒 伴香草烤薯角 迷迭香炒野菌 乾蔥紅酒燒汁($158)大大塊厚身牛扒,欣賞佢選材靚,唔多肥膏或筋即使有啲過熟🥩肉質都唔會好韌或難咬▶️ 抹茶豆腐 (+$26)好打卡-able嘅一杯飲品😍抹茶沙冰好高身飲落好香豆腐味,似豆奶!抹茶味算出🍵甜味多過苦味,但抹茶味唔假感覺呢杯又似飲品又似甜品,好上癮一路飲一路溶,大家記得快啲飲呀🙈▶️ 曲奇豆腐 (+$26)同抹茶豆腐差唔多,只係換上oreo味一樣有豆腐香濃味-超推介試佢個
環境唔錯,有室內外座位
Lunch set包餐湯/沙律、主食、飲品

▶️ 煙三文魚雜菜沙律 伴意式黑醋醬
鍾意佢呢個沙律唔馬虎,選用多種蔬菜,唔淨止得生菜🥬
意式黑醋醬味道酸酸地,夠開胃
得一片煙三文魚,味道OK
煙三文魚雜菜沙律 伴意式黑醋醬

▶️ 精選餐湯
當日係蘑菇忌廉湯,不過不失
如果入邊有啲蘑菇渣會更好飲🍄
旁邊塊蒜蓉包
精選餐湯

煎鱸魚柳簡單用香草調味🌱冇骨
魚肉唔易鬆散,正常發揮
用香濃蕃茄醬烹調🥫令魚柳更有味
蘆筍都烤得好香
香煎加州鱸魚柳 伴普羅旺斯燉菜 扒泰國蘆筍 羅勒油

大大塊厚身牛扒,欣賞佢選材靚,唔多肥膏或筋
即使有啲過熟🥩肉質都唔會好韌或難咬

▶️ 抹茶豆腐 (+$26)
好打卡-able嘅一杯飲品😍抹茶沙冰好高身
飲落好香豆腐味,似豆奶!
抹茶味算出🍵甜味多過苦味,但抹茶味唔假
感覺呢杯又似飲品又似甜品,好上癮
一路飲一路溶,大家記得快啲飲呀🙈

▶️ 曲奇豆腐 (+$26)
同抹茶豆腐差唔多,只係換上oreo味
一樣有豆腐香濃味
抹茶豆腐|曲奇豆腐

超推介試佢個《豆腐沙冰》飲品系列,多款口味任君選擇🍧
平時其他Cafe唔會見到,所以非常特別
主食就中規中矩,擺盤幾靚

服務幾好,侍應有禮貌,上菜速度又快
室外環境舒服,尤其呢個天氣唔曬又清涼,唯一係有人食煙

平均$200/人以高級cafe嚟講算合理
(餐廳位置較隱蔽,起一蘭拉麵條街嘅樓上舖,適合想要清靜吓嘅你😌)
煙三文魚雜菜沙律 伴意式黑醋醬
抹茶豆腐|曲奇豆腐
  • 曲奇豆腐
  • 抹茶豆腐
想過一個Chill 嘅Weekend 提早小小食晚飯,可以避開繁忙時間。Cafe Zense 位於銅鑼灣商業大廈內,它雖然已經開業頗長時間,但仍有一批忠心Fans 餐廳分為室內和戶外Pet Friendly 亦不定期有咖啡拉花班,滿足到不同人的喜好。我們不想吃太多肉,所以前菜揀了2 款泰式冬陰功忌廉藍青口白汁煮青口就吃得多,以泰式醬汁煮不常吃到,湯汁冇白汁那樣濃稠,青口肉連住殼,可以順著嘗一點冬陰公湯,酸酸辣辣,頗惹味。付上的黑麥包香脆十足,索湯啱曬。慢煮香草雞胸牛油果雜菜沙律伴熱情果油醋汁亮點是特製「熱情果油醋汁」熱情果作沙律汁味道夠特別,甜中帶微酸,令人食欲大增,慢煮香草雞胸,不鞋口,充滿蛋白質又健康,沙律菜和牛油果也超多,絕對是keep fit 者之選。紅酒燴牛尾粗管通粉燴牛尾頗有嚼勁,但切得太細粒,食得吾夠過引,粗管長通粉吸汁一流,al dente 。蘆薈柚子茶天氣開始涼,濕度又低,小點喝凍飲,為身體健康打底。熱柚子茶喝下去夠順喉,甜C C的味道很好,令我感到溫暖。
想過一個Chill 嘅Weekend
提早小小食晚飯,可以避開繁忙時間。

Cafe Zense 位於銅鑼灣商業大廈內,
它雖然已經開業頗長時間,但仍有一批忠心Fans

餐廳分為室內和戶外Pet Friendly
亦不定期有咖啡拉花班,滿足到不同人的喜好。

我們不想吃太多肉,所以前菜揀了2 款

泰式冬陰功忌廉藍青口

青口肉連住殼,可以順著嘗一點冬陰公湯,酸酸辣辣,頗惹味。
付上的黑麥包香脆十足,索湯啱曬。

慢煮香草雞胸牛油果雜菜沙律
伴熱情果油醋汁

亮點是特製「熱情果油醋汁」

紅酒燴牛尾粗管通粉

al dente 。

蘆薈柚子茶

天氣開始涼,濕度又低,小點喝凍飲,為身體健康打底。
熱柚子茶喝下去夠順喉,甜C C的味道很好,令我感到溫暖。

2024-11-01 1209 瀏覽
今日黎 CWB 試新食店 ~ 平日上到嚟都好多人😲😲原來呢度有露天嘅座位 , 10 月尾吹住涼風 , 一路飲飲食食 , 同朋友傾偈會好舒服 , 一啲都唔覺得熱 ~泰式冬陰忌廉藍青口伴酸種多士 ($158)份量好多啊 , 目測有 20 隻以上 ~ 2 , 3 個人食都冇問題 ~ 每粒都沾滿醬汁😍😍辣辣地好惹味, 酸種麵包都好正好煙韌 , 皮好脆 👍👍香煎加拿大豬鞍扒伴意大利青瓜 ($268)厚厚的豬鞍好 juicy ~ 配上阿根廷青醬 ~ 青大利青瓜 ~ 外皮燒到好香脆嘅薯角 😏😏 完美組合 ~ 紅酒燴牛尾肉粗管通粉 ($148)牛尾肉味好濃郁 ~ 粗管通粉係我嘅至愛 ~ 好掛汁 ❤️芝麻豆腐沙冰 ($55)芝麻同豆腐超級夾 !! 芝麻嘅香味 , 加上豆腐嘅淡淡豆香 , 唔會太甜 , 好清新 , 而且勁大杯 😋😋 超抵飲 !!白土荔枝沙冰 ($55)酸酸甜甜 , 好開胃整體黎講 , 雖然食店處於內街商廈嘅樓上鋪 , 但係無阻咁多位美食愛好者過嚟搵食 , 平日晚上竟然坐滿晒 , 足以證明Cafe Zense 嘅實力 !!

泰式冬陰忌廉藍青口伴酸種多士 ($158)
香煎加拿大豬鞍扒伴意大利青瓜 ($268)
紅酒燴牛尾肉粗管通粉 ($148)
牛尾肉味好濃郁 ~ 粗管通粉係我嘅至愛 ~ 好掛汁 ❤️
芝麻豆腐沙冰 ($55)
白土荔枝沙冰 ($55)
酸酸甜甜 , 好開胃
餐廳係銅鑼灣廣場附近既大廈,是一間樓上咖啡廳。環境好chill,可選戶外/室內。戶外有陽光☀️同植物擺設增加開揚感。室內有梳化🛋️卡座坐得好舒服😌,嘆咖啡一流。咖啡☕️餐廳咖啡、沙冰都很受歡迎👏。熱飲🔥咖啡師拉花拉得好靚。奶泡🥛超厚身,質感好綿身。隨杯跟一塊靚靚餅乾,好型,但食一口飲一啖又好鬼match!!午餐配湯/沙律🥗湯打到好蓉,質感呈汁狀,甜甜地配埋脆多士好好味😋。而沙律是灸烤吞拿魚刺身沙律🥗,份量比平時午餐包的一人份沙律碗較大。吞拿魚刺身有三塊,切得厚身入口即溶而且口感好正😊。沙律新鮮而且是混合款式的。烤紐西蘭特級肉眼扒(五成熟)肉眼扒很厚身,外皮烤至香脆。配上配菜伴碟,賣相美觀,切開仍有少少粉紅色但唔會過生,食落質感彈牙重牛味。香煎加州鱸魚🐟柳個人偏愛食魚,因為魚肉質感嫩滑,而且煎得很香脆。

咖啡☕️

午餐配湯/沙律🥗

烤紐西蘭特級肉眼扒(五成熟)

香煎加州鱸魚🐟柳
個人偏愛食魚,因為魚肉質感嫩滑,而且煎得很香脆。
  • 精選餐湯
  • 肉眼扒
  • 鱸魚柳
2024-12-31 30 瀏覽
食物質素比起以前差好多,未試過餐飯要煮成個鐘都未嚟,跟住落完order,好快嚟咗兩杯嘢飲,9個字後問嘢食喺埋未到,個waiter 仲要問我哋仲差咩未嚟????乜都未嚟,嚟咗兩杯嘢飲,ok,無問題,繼續等,過咗15-20分鐘嚟咗份炸魚薯條,再過多20-25分鐘左右嚟咗份意粉,過咗半個鐘個意大利飯都未到,諗住唔要,話整緊嫁啦,隔一陣先嚟咗,其實8點入座,到9:45左右先至嘢食嚟曬,其實認真需要咁耐?其他人喺咁上,得我哋果檯坐咗喺度,兩個小朋友都等到肚餓…完全唔會推薦
2024-12-30
120 分鐘 (堂食)
2024-12-30 28 瀏覽
朋友遠到回來,要找間沒有限時的餐廳tea。準時去到還未能交枱著我們坐外面傾下計,到枱準備好坐室內,坐室外食客多數吸煙。上菜後咖啡,茶是不錯,小食大多炸物,太乾,沙律甜品不錯,食沒有限時可盡情傾計已算不錯,如果能提高食物質訴會更好。
下午茶
2024-12-23 173 瀏覽
香煎加拿大豬鞍搭配義大利青瓜燒薯角阿根廷青醬香煎加拿大豬鞍 $268豬鞍肉質鮮嫩多汁,外皮煎得金黃酥脆,內裡卻保持了嫩滑的口感。義大利青瓜,青瓜清脆爽口,帶有淡淡的甜味和清新的香氣。燒薯角外皮酥脆,內裡鬆軟,口感豐富。搭配香煎豬鞍和青瓜,增加了整體的層次感。青醬與豬鞍、青瓜和薯角的搭配非常和諧,既提升了豬肉的鮮美,又為整道菜增添了一份清新和酸爽。是作為主菜還是宴會上的一道亮點,這道菜都能給人留下深刻的印象。輕煎北海道帶子緣魚汁義大利飯 $168北海道帶子以其鮮嫩多汁而聞名,輕煎後外表金黃酥脆,島魚汁與意大利飯的搭配非常和諧,既不會掩蓋帶子的鮮美,又能為米飯帶來更多的風味和濕潤感。義大利飯在烹調過程中吸收了聖母汁的精華,米粒變得軟糯而富有彈性,每一口都充滿了濃鬱的魚香味。
香煎加拿大豬鞍搭配義大利青瓜燒薯角阿根廷青醬
香煎加拿大豬鞍 $268
義大利青瓜,青瓜清脆爽口,帶有淡淡的甜味和清新的香氣。

輕煎北海道帶子緣魚汁義大利飯 $168
#慶祝 #聖誕🎄 話說Lisboy最後一日過海上堂👦🏻我哋安排咗一餐豐富正爆嘅聖誕午餐🎉食完先慢慢去上堂😋🍽️ 炙烤吞拿魚柳雜菜沙律 + 雜菜湯以為只係普通嘅前菜,估唔到呢個炙烤吞拿魚柳雜菜沙律勁吸精😍吞拿魚柳超入味,大大塊好滿足,配埋新鮮沙律🥗正爆,而個羅宋雜菜湯都好足料sooooo yummy!🍽️ 燒紐西蘭特級肉眼扒我哋叫咗個燒紐西蘭特級肉眼扒,靚嘅牛肉5成熟個牛味道已經好出🤤又估唔到今次咁大塊牛扒厚切,淡淡牛肉味🥩仲有香噴噴嘅炭燒味添,真係好滋味!仲配埋香草去烤薯角、迷迭香炒野菌😋咁正嘅香料,配埋牛扒一齊食,味道真係昇華唔少🎄🎉🍽️ 烤加拿大豬鞍另一主菜我哋叫咗烤加拿大豬鞍,仲伴有烤意大利玉米糕🌽同烤蕃茄🍅全部都係Lisboy最愛食嘅嘢😋豬鞍豐富,肉汁多,最特別係玉米糕,香煎脆卜卜,真係好新鮮嘅食法,正呀!🍹 士多啤梨芒果奶昔 + 抹茶豆腐奶昔食飽飽當然都要飲番杯正嘢,士多啤梨芒果奶昔啱晒Lisboy解渴,酸酸甜甜好開胃,而我見到呢杯抹茶豆腐奶昔都好特別,飲完好似食咗杯好creamy嘅雪糕😋呢兩杯嘢夠晒足料上枱嘅時候好吸引我哋嘅眼球😍一定要試!

🍽️ 炙烤吞拿魚柳雜菜沙律 + 雜菜湯

🍽️ 燒紐西蘭特級肉眼扒

🍽️ 烤加拿大豬鞍

🍹 士多啤梨芒果奶昔 + 抹茶豆腐奶昔
2024-12-02 429 瀏覽
銅鑼灣樓上cafe「Cafe Zense」。呢間cafe分左室內同室外位置,室外感覺幾寬敞同幾chill,如果天氣唔太凍嘅話坐出面其實幾有feel。過黎食晚餐,menu都有唔少西餐選擇。前菜、沙律、意粉、risotto、牛扒等都有得食。點左兩杯smoothie。芝麻豆腐味同士多啤梨芒果味。兩杯smoothie都好大杯,山咁高嘅smoothie飲極都有,味道都唔錯!芝麻豆腐嗰款芝麻味好突出,雖然豆腐味有少少被蓋過,但係當係芝麻smoothie咁飲都唔錯。士多啤梨芒果嗰款口味比較清爽開胃,酸甜有果香!芒果味會較士多啤梨突出。前菜點左個小食蟹肉墨魚餅。呢個墨魚餅係幾好味。即叫即炸,上檯仲係熱辣辣,而且炸到好香脆。食到絲絲蟹肉,墨魚餅本身都係好彈牙嗰種口感,鮮味十足!主菜點左個蟹膏蟹肉意粉。呢個意粉有蟹膏同蟹肉,所以食落好鮮,呢個組合其實都唔會出錯。蟹肉份量都唔少,每一啖都會食到蟹肉。意粉都好掛汁,好creamy同有芝士香。另一主菜係大蒜青蘋果意大利飯伴香料烤慢煮豬腩肉。risotto口感係好食嘅,唔會太腍保留返啲咬口嘅口感。大蒜cream sauce幾香口,青蘋果增添左口感,酸甜味道都可以中
銅鑼灣樓上cafe「Cafe Zense」。

過黎食晚餐,menu都有唔少西餐選擇。
前菜、沙律、意粉、risotto、牛扒等都有得食。

點左兩杯smoothie。
芝麻豆腐味同士多啤梨芒果味。

前菜點左個小食蟹肉墨魚餅。

食到絲絲蟹肉,墨魚餅本身都係好彈牙嗰種口感,鮮味十足!

主菜點左個蟹膏蟹肉意粉。
蟹肉份量都唔少,每一啖都會食到蟹肉。
意粉都好掛汁,好creamy同有芝士香。

另一主菜係大蒜青蘋果意大利飯伴香料烤慢煮豬腩肉。

risotto口感係好食嘅,唔會太腍保留返啲咬口嘅口感。
大蒜cream sauce幾香口,青蘋果增添左口感,酸甜味道都可以中和返忌廉sauce嘅膩感。
不過豬腩肉就比較乾身同硬,如果肉質可以再軟啲會更好味。
2024-11-28 412 瀏覽
銅鑼灣 Cafe Zense餐廳有室內和室外嘅用餐區,內外環境都好寛敞,而室外感覺仲好開揚舒適,我地就坐喺室外用餐喇!而餐廳有多種食物同飲品選擇添! 我地叫左兩個lunch set。可選擇精選餐湯或木瓜中東米雜菜沙律伴檸香蕃酱油醋汁。 💗餐湯係忌廉湯好creamy好濃郁。💗木瓜中東米雜菜沙律伴檸香蕃酱油醋汁好開胃,酸酸甜甜好清新! 主菜:💗香草果仁寶雲酥紐西蘭羊鞍扒伴忌廉薯蓉,普羅斯旺燉菜、迷迭香蒜香忌廉汁。羊鞍扒肉質鮮嫰,使用了香草和果仁作為調味,帶來豐富嘅口感和香氣。 💗紅甜椒青口肉意大利飯新鮮青口肉質鮮嫩,煮熟後口感滑嫩,紅甜椒帶點甜,意大利飯口感滑順,米飯的濃稠度恰到好處,口感好豐富! 飲品方面我地都叫左💗荔枝薑梳打,結合了荔枝嘅果香甜美和薑嘅辛辣嘅飲品,為飲品增添了清新嘅口感。

我地叫左兩個lunch set。
可選擇精選餐湯或木瓜中東米雜菜沙律伴檸香蕃酱油醋汁。

💗餐湯係忌廉湯
好creamy好濃郁。
💗木瓜中東米雜菜沙律伴檸香蕃酱油醋汁
好開胃,酸酸甜甜好清新!

主菜:

💗紅甜椒青口肉意大利飯

飲品方面我地都叫左💗荔枝薑梳打,
結合了荔枝嘅果香甜美和薑嘅辛辣嘅飲品,
為飲品增添了清新嘅口感。

2024-11-25 368 瀏覽
同大少出銅鑼灣行街影完相之後,就當然要搵個地方休息兼食嘢抖返下,最後我地就上左座大廈嘅樓上Café返下。Café雖然唔算大,但整體上環境闊落,有室內室外座位,梳化坐得好舒服,成個感覺都好Chill。Lunch Set嘅種類都多,有牛扒、豬鞍扒、意粉等選擇,而每個Set包括餐湯or沙律及飲品。我地叫左兩個Set,分就叫左一份餐湯及沙律。是日餐湯係南瓜湯,佢南瓜味都好香濃,而且入口順滑清甜,加埋塊香脆多士一齊食就真係唔錯。煙鴨胸雜菜沙律伴百里香香橙油醋汁,鮮橙配上煙鴨胸估唔到個味道係咁夾,再加埋個沙律醋汁同埋新鮮爽脆雜菜,入口酸酸甜甜,開胃清新又健康。餐飲我地升級左為特飲,先嚟大少嘅雜莓沙冰,估唔到佢地係咁大杯,有清香的雜莓香,而且甜度剛剛好,沙冰嘅口感而好綿密滑順,大少都話冇得頂勁鐘意。 我就嚟左杯 榛子鮮奶咖啡,榛子味好香好濃,加埋濃郁醇厚嘅咖啡同滑順嘅鮮奶,三者夾得好好,所以整杯口感十分好。大少嘅主食係燒澳洲穀飼肉眼扒伴烤新薯片、西蘭花苗及香蒜燒汁,牛扒選了七成熟,非常軟腍肉質很軟熟,易咀嚼,而且牛肉味道又夠香濃再埋個香蒜燒汁,很惹味。我就係烤加拿大豬鞍 伴肉桂甜薯蓉、西蘭花苗配芥末
我就係烤加拿大豬鞍 伴肉桂甜薯蓉、西蘭花苗配芥末籽忌廉汁,豬鞍肉質厚實而且很有彈性,入口口感軟熟,沒有豬臊味得嚟仲好Juicy,食得大滿足!
2024-11-16
午餐
2024-11-21 415 瀏覽
雜菌湯味道濃郁,仲食到粒粒雜菌湯,口感滿滿,菌香十足。煙鴨胸雜菜沙律 伴百里香香橙油醋汁誠意十足,煙鴨胸好厚身,口感柔嫩,味道鹹香,配合埋沙律啱啱好。燒澳洲穀飼肉眼扒 伴烤新薯片•西蘭花苗•香蒜燒汁 ($158)叫咗五成熟,生熟成個啱啱好,肉眼扒鬆軟多汁。烤加拿大豬鞍 伴肉桂甜薯蓉 •西蘭花苗 •芥末籽忌廉汁 ($158)肥瘦適中,好香肉味,油潤軟熟,口感爽彈,味道甘香,肉桂甜薯蓉帶來清新口感。海鹽焦糖咖啡 (+$22)Lunch set本身包嘢飲,但如揀其他飲品可享半價優惠。咖啡配以一塊Lotus Biscoff焦糖脆餅,一啖咖啡一啖塊,令整個體驗提升。
雜菌湯

味道濃郁,仲食到粒粒雜菌湯,口感滿滿,菌香十足。

煙鴨胸雜菜沙律 伴百里香香橙油醋汁

叫咗五成熟,生熟成個啱啱好,肉眼扒鬆軟多汁。

海鹽焦糖咖啡 (+$22)
Lunch set本身包嘢飲,但如揀其他飲品可享半價優惠。
2024-11-21 379 瀏覽
餐廳設有室內和室外的用餐區,無論係選擇哪個區域,整體環境都好舒適和放鬆。Menu上有好多食物選擇,真係好難決定🤣我同朋友首先order咗兩杯沙冰🍧休息一下,宇治金時沙冰清爽可口,有濃郁的抹茶香氣;而熱情果芒果沙冰充滿熱帶的清新,甜中帶酸,十分開胃。前菜方面,我選擇了泰式冬陰忌廉藍青口,濃郁的椰漿和香料配搭,青口的鮮味,為整道菜增添了層次感。接下來的主菜,蟹膏忌廉蟹肉秋葵扁麵,蟹肉鮮嫩,掛滿晒麵條,回味無窮。而香煎加拿大豬鞍扒伴著焦香的燒薯角和阿根廷青醬,肉質鮮嫩,口感豐富。

2024-11-12