2023-04-28 688 瀏覽
天后冇咩早餐好食,呢間性價比幾高!之前叫過幾次外賣,食物幾有heart,服務都好好,今日終於有機會試吓堂食。舖面唔大,但都幾舒適。一張長枱對住大窗望向街,感覺開陽,一坐低發現每隔幾個位就有叉電線,好貼心!早餐可選炒蛋,大陽蛋或者反蛋。多士可以加錢轉牛角包或者英式鬆餅。早餐仲跟咖啡,茶或者橙汁,想飲其他咖啡加十蚊就得。整體選餐彈性幾大,總可以配到一個啱自己心水嘅早餐!平時外賣會自己返熱個牛角包,今日堂食終於唔洗自己熱個牛角包都係熱嘅!仲脆脆地!蕃茄有煎過,腸都係煎過同脆嘅,炒蛋係係好多油同食到好滯嗰啲,沙律菜如果可以再多啲就好啦!整體嚟講無論個人同電話要叉電都可以嚟叉一叉👍🏻

整體嚟講無論個人同電話要叉電都可以嚟叉一叉👍🏻
— 𝐵𝑒𝑒𝑟𝑃𝑖𝑔 𝑅𝑒𝑣𝑖𝑒𝑤 —【 圖文不符期望過高·質素一般又貴 】#beerpig天后 #beerpig西式✨總分:🍻🍻 4.37 / 10 分✨推薦:#🤢不了 ✨大家有興趣就記得|𝐿𝑖𝑘𝑒•𝑆𝑎𝑣𝑒•𝑆ℎ𝑎𝑟𝑒|呢個𝑝𝑜𝑠𝑡喇💖—#🍻🍖 質素:🍝鮮雜菌意大利飯 配 松露油|套餐價 $78呢款係圖文不符🤷🏻‍♀️甚至係與餐牌名不符既意大利飯明明話係配松露油,出到黎突然有一大pat黑炆炆既黑松露醬係中間,再望多眼個menu,都完全唔係咁既樣賣相都係次要,味道先係重點,不過呢款意大利飯既味道就唔太岩小編口味..呢Pat黑松露食落唔知點解好臭,都平時食到既黑松露好唔同,真係多左陣石油氣味(利申:平時好中意食黑松露)最後小編成pat拎開淨係食個飯就算✨評分:5.5 / 10 分☕️冰凍榛子鮮奶咖啡|+$1x本身小編為左飲杯咖啡就將意大利飯轉做套餐,跟住個侍應話呢款咖啡又要再加$1x蚊(小編唔記得左實際幾錢,比錢總數係$9x)再望番個menu又冇寫到邊啲特色飲品要加幾多錢咁都照加左,但杯咖啡一啲榛子味都無咁…同普通Latte無分別🙂✨評分:4.5 / 10 分—🐷評分:- 成餐飯除左個意大利

#beerpig天后 #beerpig西式

✨評分:5.5 / 10 分

☕️冰凍榛子鮮奶咖啡|+$1x
✨評分:4.5 / 10 分

🐷評分:

- 成餐飯除左個意大利飯底算接受到,其他都唔知發生咩事,都唔知食左啲咩落口咁,食完有種比人搵笨既感覺
- 小插曲:落單個陣個侍應話會送餐過黎,同左佢地講我地坐正佢地門口個張枱,而小編都冇行開過一直坐係到等,豬生買曬其他野食到齊曬,呢間個餐都仲係未送到過黎,見到出餐口放左個餐係到就行番去望下,原來就係小編個餐黎🙂最後自己拎番埋位算,後尾見到佢地menu仲寫話有10% Service Charge🙂🙂🙂🙂哪來既Service?

🍻🍖:🍻🍻🍺 5 / 10 分

📍天后電氣道54號亨環天后地下3號舖

#BeerPig · #啤酒豬 · #酒肉朋友
鮮雜菌意大利飯 配 松露油
冰凍榛子鮮奶咖啡
13 分鐘 (堂食)
午餐
2022-07-21 392 瀏覽
天后地鐵站附近一個新開的Food Court亨環天后,入面有幾間食店,唔好睇佢地細細間,但都有唔錯既質素,今日就去左Caffe Kenon 食lunchCafe簡樸裝修, 以輕食配咖啡為主, 仲會有三文治pizza咖啡蛋糕,全日早餐供應,選擇非常多🥳🌟全日早餐 $68好豐富的全日早餐,有腸仔皮脆肉嫩,薯餅好香脆,滑滑炒蛋配多士,款款打孖上,同朋友share 大滿足😘🌟白酒蒜蓉焗青口 (半打$68)半打大大隻青口,勁香濃的蒜蓉味,青口新鮮彈牙,好抵食🤤🌟煙三文魚沙律 $72煙三文魚好大塊又新鮮,沙律菜都好清爽,夾埋車厘茄、粟米同提子乾,非常清新的前菜😋🌟榛子咖啡 (餐飲+$10)心型拉花,咖啡香滑,飲完精神晒🤩🌟藍莓芝士蛋糕 / 蘋果金寶批 $38芝士味道特別濃,口感幼滑,甜度適中。特別鍾意藍莓和蘋果的香甜,完美的一餐😍📍Caffe Kenon (天后)天后電氣道54號亨環天后地下3號舖

🌟全日早餐 $68

🌟白酒蒜蓉焗青口 (半打$68)
半打大大隻青口,勁香濃的蒜蓉味,青口新鮮彈牙,好抵食🤤

🌟煙三文魚沙律 $72

🌟榛子咖啡 (餐飲+$10)
心型拉花,咖啡香滑,飲完精神晒🤩

🌟藍莓芝士蛋糕 / 蘋果金寶批 $38

📍Caffe Kenon (天后)
2022-07-19 664 瀏覽
Caffe Kenon 搬了去天后,選址在新商場亨環天后,由地鐵站逛過去很近🙈。店舖環境裝飾簡約,坐在窗邊位置除了可以欣賞街道,還可以為手機充電。食物選擇多,價格經濟食物大份,咖啡還有優惠價加購😚。-💥忌廉榛子朱古力特濃咖啡 HKD$32,細細杯的特濃咖啡,加配朱古力增添一份甜味。咖啡味道很濃郁,但不會感到很苦,帶來一份香甜味🥰。特濃咖啡配上口感幼滑的忌廉,感覺特別又容易入口。-💥熱榛子鮮奶咖啡 | 凍泡沫咖啡 HKD$10,泡沫咖啡有跟餐優惠價,而且有數款口味選擇。熱榛子鮮奶味道香甜,咖啡味道較濃郁,還有心心拉花🤩。凍泡沫咖啡較層次分明,面頭飲起泡沫,咖啡味道香濃。-💥白酒蒜蓉焗青口 HKD$68,這個味道很香且很喜歡吃的,一份有八隻青口。這個要趁熱吃才行,味道和口感會較好的。青口肉質鮮甜爽口🤤,蒜蓉味較重,酒香味慢慢散發出來。-💥煙三文魚蕃茄汁意大利麵 HKD$82,這個味道很香,而且是喜歡的食物組合🥰。煙三文魚大大片,肉質鮮味味道微咸,弄碎來拌意粉吃口感豐富。蕃茄汁味道酸酸的,若多一點汁吃得更滿足🤩。-💥烤芝士雜菌三文治 HKD$72,這個組合既邪惡又吸引,有滿滿的芝士的雜菌。芝

熱榛子鮮奶味道香甜,咖啡味道較濃郁,還有心心拉花🤩。

凍泡沫咖啡較層次分明,面頭飲起泡沫,咖啡味道香濃。
💥白酒蒜蓉焗青口 HKD$68,這個味道很香

💥烤芝士雜菌三文治 HKD$72,這個組合既邪惡又吸引,有滿滿的芝士的雜菌。芝士味道濃郁,三文治口感脆卜卜的🙈。一口咖啡一口三文治,感覺很享受😚。
💥紅絲絨蛋糕 | 蘋果金寶芝士蛋糕 HKD$38,飯後來份甜品吃吃吧。

紅絲絨蛋糕味道香甜,

蘋果金寶芝士蛋糕味道酸酸甜甜,兩者也是芝士蛋糕,口感幼滑細膩🤤。

2022-07-16
10 分鐘 (堂食)
2022-07-18 201 瀏覽
天后呢一區俾人感覺係比較舊區喺銅鑼灣嘅旁邊但近年嘅重建 加上部份商廈相繼建成開始多人關注一區嘅發展亨環.天后 黑色單幢嘅私樓下面有間Caffe Kenon店舖唔大 有種warm feeling每一個座位仲提供埋唔同類型嘅叉電線細心 !😳蕃茄海鮮意粉兩隻大青口 魷魚 🦑 大蝦 魚柳份量唔洗講 一定夠食😂食意粉最驚係食到成口油 呢個唔會 酸酸地好開胃 相對其他口味嘅意粉 蕃茄醬味道清淡啲😆海鮮Pizza餅底比較薄 食落去脆皮車厘茄 青口 蜆肉 紅蝦 魚柳滿滿嘅濃香芝士🥹JENG😇😜凱撒雞肉三文治淨係個麵包已經夠哂誠意唔係用普通方包 白麵包做新鮮蕃茄 焗到熱辣辣嘅三文治🥪這是一個非一般的三文治 🫢飲咖啡可以同店員講聲用 低咖啡因真心欣賞🏖️Caffe Kenon 👍🏻天后電氣道54號亨環天后地下3號舖
天后呢一區俾人感覺係比較舊區

飲咖啡可以同店員講聲用 低咖啡因
真心欣賞

🏖️Caffe Kenon 👍🏻
2022-07-18 93 瀏覽
Caffe Kenon 天后電氣道54號亨環天后地下3號舖以前會同女朋友去Caffe Kenon 下三文治pizza  飲下COFFEE, 見本身舖位吉左以為受唔住疫情打擊結業, 原來轉左去天后區。取自助式先搵位點完餐,整好就可以拎食物了。好掛念ALL DAY BREAKFAST的滋味,驅使我地點來回憶。由香腸, BACON, 蛋, TOAST, hash brown, 茄汁豆, 炸到好脆hash brown, 包埋COFFEE 同orange juice一杯。TOAST有BUTTER AND JAM 附。蕃茄焗豬扒飯,首先佢勁多芝士,兩塊豬扒無骨好軟腍。個飯底仲加入了菠蘿塊,幾得意架。雞翼一客6隻,脆卜卜架外皮,岩鍾意食香口野架人。CAPPRICNO 有拉花 , 杯hazlnut coffee 都好香偏重奶味。仲有CAKE供應, 喜歡甜食可以點多個做甜品
Caffe Kenon
天后電氣道54號亨環天后地下3號舖

雞翼一客6隻,脆卜卜架外皮,岩鍾意食香口野架人。

仲有CAKE供應, 喜歡甜食可以點多個做甜品

今次去咗天后嘅一個food court食西餐😆個地方比較隱蔽,但坐落去都幾舒服😌而且價錢好抵食 都幾值得推介俾喺附近返學返工嘅朋友!😆😆煙三文魚蕃茄汁意大利麵 $72煙三文魚份量唔少 而且食落去都好香 但略嫌就有少少鹹 意粉軟硬適中 成個口味都唔錯 蕃茄醬係行比較酸酸地嗰種 所以唔會食到好滯😆👍🏻王牌焗豬扒飯 $78焗豬扒飯就食得多啦 好多唔同餐廳都有出 但係咪真係間間都咁好食呢?😲😲我自己覺得呢間焗豬扒飯真係幾有誠意 佢嘅豬扒係炸左嘅 所以食落去好香脆 可能因為咁即使有好多芝士同醬汁個豬扒都唔會林 而且茄汁芝士呢啲醬汁都好多所以成個飯唔會乾!味道唔錯💕榛子鮮奶咖啡 $39平時好少飲咖啡嘅我覺得呢一杯都幾易入口 可能因為加咗榛子同鮮奶 所以唔會好苦口感都好輕盈幾唔錯😛🫶🏻
而且價錢好抵食 都幾值得推介俾喺附近返學返工嘅朋友!😆😆

煙三文魚蕃茄汁意大利麵 $72

王牌焗豬扒飯 $78

榛子鮮奶咖啡 $39
午餐
2022-07-17 265 瀏覽
一早起身去維園跑步,之後落左嚟天后「Caffe Kenon」食早餐。之前上網睇左資料,知道店舖 9am 就開門營業,所以專登早啲嚟幫襯。由帆船街側門內進,餐廳面積不大,只有約 14 個座位,裝潢簡潔,以淺木色為主調,配上牆架上嘅小擺設,環境清幽雅緻,予人舒服寧靜之感。我哋每人揀左一份早餐,炸魚柳配他他汁、煎蕃茄、沙律、多士及雙蛋+凍檸檬茶 ($58)  率先送上,魚柳即點即炸,上桌時呈金黃色,魚肉厚度適中,紋理分明,入口外脆內嫩。將多士轉左做牛角包 (+$10),牛角包香脆鬆軟,入口散發住陣陣牛油香,正。雙蛋可選太陽蛋、炒蛋或反蛋,平時食得太陽蛋多,今次就試下反蛋。雞蛋煎得啱啱好,蛋白雖然已完全凝固,但蛋黃仍帶點濕潤,入口啖啖蛋香。另外呢客 Deluxe All Day Breakfast ($168)  亦唔野少,睇下份量幾足,有炒蛋、煎蕃茄、焗豆、煙肉、西式腸仔、沙律、多士同薯餅,另外仲包兩杯飲品,意大利泡沫咖啡同橙汁,相當豐富,就算兩個人 Share 嚟食都應該夠飽。檯上已放有牛油和果醬,可以自行用來塗上多士享用。腸仔唔會過鹹;煙肉夠厚,富煙燻味;薯餅炸至脆卜卜,金黃色,很吸引,
檯上已放有牛油和果醬,可以自行用來塗上多士享用。腸仔唔會過鹹;煙肉夠厚,富煙燻味;薯餅炸至脆卜卜,金黃色,很吸引,入口粒粒薯肉,美味。
意大利泡沫咖啡水準亦一流,拉花圖案美觀,泡沫細緻綿密,咖啡味亦夠晒香濃,誠意十足。
2022-07-16 50 瀏覽
Caffe Kenon 天后電氣道54號亨環天后地下3號舖—————————————————————Cafe雖然細細間 但係絕不簡單有三文治pizza咖啡蛋糕早餐午餐全日早餐算好多嘢食 一定揀到落手聰明在於善用玻璃增加Cafe裏面嘅空間感另外一個作用就係不斷反光 令到Cafe裏面唔需要用好多燈飾就可以做到光猛效果而且Cafe好好 每個座位都有唔同嘅叉電線提供除咗比自己叉電🔋之外 照顧埋你哋嘅電子需要薄荷朱古力香濃朱古力加上幼滑忌廉入口濃郁帶點薄荷香味甜度岩岩好 唔會太淡鹽燒雞翼BBQ(半打)雞翼大大隻 賣相好靚雞肉嫩滑 時間控制得岩岩好一咬落肉汁爆出嚟白汁焗雞扒飯香濃芝士擺滿上面 勁香一啖芝士一啖飯 超滿足兩塊大大厚切雞扒 雞肉好嫩滑 雞味濃郁辣魷魚蕃茄汁意粉🍝份量足 料多 魷魚🦑有成幾圈鮮蕃茄汁充滿成個意粉開胃 酸酸甜甜
Caffe Kenon

薄荷朱古力
香濃朱古力加上幼滑忌廉
入口濃郁帶點薄荷香味
甜度岩岩好 唔會太淡

鹽燒雞翼BBQ(半打)
雞翼大大隻 賣相好靚

份量足 料多 魷魚🦑有成幾圈
鮮蕃茄汁充滿成個意粉
開胃 酸酸甜甜

2022-07-13 41 瀏覽
這間位於天后的Caffe Kenon,下午時間除了有下午茶外,還有多款意粉、薄餅及三文治等輕食,價錢合理。紅菜頭雜菜沙律沙律新鮮爽脆,配上油醋汁酸甜開胃,加上紅菜頭十分清甜健康。白酒蒜蓉焗青口青口表面蒜蓉焗至帶焦香,青口大隻鮮甜。海鮮薄餅薄餅是餅乾底,焗至香脆,表面舖滿了海鮮,有蝦、魚、魷魚等,十分豐富,而且芝士拉絲,十分惹味。海鮮意大利飯意大利飯煮至煙煙韌韌,忌廉汁剛好掛在飯上,不會太多汁,海鮮豐富,份量十足。蜂蜜千層酥蛋糕蛋糕裏面有粒粒果仁,略有咬口,中間香甜軟綿。最後飲返杯榛子Latte,咖啡味香濃幼滑。

紅菜頭雜菜沙律
沙律新鮮爽脆,配上油醋汁酸甜開胃,加上紅菜頭十分清甜健康。

白酒蒜蓉焗青口
青口表面蒜蓉焗至帶焦香,青口大隻鮮甜。

海鮮薄餅

海鮮意大利飯

蜂蜜千層酥蛋糕
蛋糕裏面有粒粒果仁,略有咬口,中間香甜軟綿。

最後飲返杯榛子Latte,咖啡味香濃幼滑。
2022-07-09 230 瀏覽
Caffe Kenon 位於天后地鐵站附近的小型Cafe, 簡樸裝修, 簡單坐位, 輕食配咖啡為主, 意粉、意大利飯、PIZZA 、三文治、蛋糕及咖啡等等, 平日放假非繁忙時間, 喺度輕鬆食, 嘆咖啡, 上網充下電, 悠閑。lunch set 及tea set經濟實惠, 食個tea嘆杯咖啡很不錯。**All day breakfast ($168 包橙汁及cappuccino)喺外國食All Day breakfast一般都附送橙汁一杯, 這才是一個完整的 all breakfast,  Caffe Kenon 做得到,  All day breakfast包括德國香草脆皮腸打孖上, 皮脆脆的, 肉腸充滿香草的清新, 脆香薯餅打孖上, 夠滿足, 鹹香煙肉打孖上, 瘦瘦的, 好咬口, 勁鹹香, 配埋香滑滑蛋及酸香意大利陳醋爽脆沙律菜, 令人滿足的早晨全餐, 焗得脆脆的多士, 放上滑蛋伴食, 變成烘底蛋治, 更稱心滿意。**Cappuccino 佢哋嘅咖啡都沖得好飲, 奶泡厚滑, 咖啡香濃而不苦澀。Caffe Kenon 無cake menu, 要出門口的甜品櫃自選。**特濃朱古力蛋糕 (

**Cappuccino
佢哋嘅咖啡都沖得好飲, 奶泡厚滑, 咖啡香濃而不苦澀。

**特濃朱古力蛋糕 ($38)

朱古力味道特別濃, 甜度控制得非常好, 在朱古力的苦澀味與甜度取了中間位, 朱古力香濃得黎幼滑不苦澀。

**蜂蜜千層酥蛋糕 ($38)
個樣似拿破崙, 食法唔同, 口惑比較濕潤, 有粒粒合桃, 唔甜膩。
下午茶
2022-07-03 82 瀏覽
餐廳位於天后亨環food court,設有少量坐位,侍應態度好好,而且餐廳非常細心,每個位置都配備充電線,令食客可以安心咁chill☕️海鮮意大利飯套餐 $98整體份量大又超足料,有大大隻青口,大蝦,魷魚同魚柳,啖啖海鮮😍而Risotto煮得剛剛好,半生熟,配合特調cream sauce,咀嚼得過癮🤤套餐仲配有飲品,例如咖啡/餐湯等等.今次試左fresh pressed橙汁,味道酸甜可口而且營養價值高👍🏻

海鮮意大利飯套餐 $98

2022-06-07 104 瀏覽
鮮番茄義大利麵套餐 $68Tomato Spaghetti 一上蝶就見到有5-6塊嘅番茄,醬汁亦係用左新鮮番茄🍅,有啲酸咪咪嘅感覺所以食落去清新又醒胃😋 意粉煮得啱啱好,帶著煙韌彈牙嘅口感👍🏼 如果裡面加啲配菜就更好啦🙈There were a few huge slices of tomatoes on top, and they used fresh tomatoes for the sauce, therefore it was very tangy and appetising. The spaghetti was cooked to andante. It would’ve been even better if they add some garnishes into the dish. 冰美式咖啡Iced Americano 呢杯用做嘅咖啡豆帶有啲水果香,呈現出濃厚口感,順口回甘🤗 對於個唔係咁鍾意飲苦咖啡嘅人黎講,呢杯嘅濃郁度啱啱好,亦都唔會太酸😁The type coffee bean used brings a zing of fruitiness, with a
鮮番茄義大利麵套餐 $68
Tomato Spaghetti

冰美式咖啡
Iced Americano
The type coffee bean used brings a zing of fruitiness, with a slight aftertaste of bitterness but it was exactly what I was looking for in a good cup of coffee.

蜂蜜千層酥蛋糕 $32
Honey layered pastry cake
呢款外型有啲似拿破崙千層酥嘅蛋糕其實食落口一啲都唔似,反而似木糠布丁🍮 層層相間疊滿幼滑蜂蜜忌廉和酥脆餅皮 😌 啲cream一啲都唔膩,帶有陣陣嘅蜜糖香,食落濃稠香甜😚
What seems to be a Neapolitan cake actually tastes more like Serradura pudding. Between layers lies a thick and smooth cream, with the essence of sweet honey.
2021-12-12 286 瀏覽
亨環天后Food Loft入面嘅幾間食店都有住唔錯嘅質素,而呢間最抵食嘅係午餐,所以就喺lunch time嚟試吓~👀環境唔算大,得10個位左右,不過都叫乾淨企理,而且由入去到出嚟一直都keep住有食客,證明呢度服務態度相當友善。😀🍅 蕃茄雜菜湯 (餐湯)💯 評分:🌕🌕🌕🌑🌑 (3/5)💬 湯底夠熱份量尚足,口感都算香濃,亦飲得到蕃茄味。🙂☕ 熱甘菊茶💯 評分:🌕🌕🌕🌑🌑 (3/5)💬 用茶包即時沖泡,甘菊味聞落好香,飲落茶味頗清淡。😌🥗 煙三文魚沙律 $72💯 評分:🌕🌕🌕🌑🌑 (3/5)💬 煙三文魚有三塊,厚度正常冇腥味,食落亦唔會太油或者太鹹。沙律菜都好清爽,夾埋車厘茄、粟米同提子乾,甜甜哋味道冇咁寡,水份十分充足。😁🍛 鮮蘆荀雞肉意大利飯 $72💯 評分:🌕🌕🌕🌕🌑 (4/5)💬 蘆荀口感脆脆哋幾新鮮,雞肉都俾得唔吝嗇,粒粒有返咁上下size,意大利飯睇落水啲但食落啱啱好,醬汁夠晒creamy,用黑胡椒點綴同時帶出香味。😋菜式種類選擇唔算多,但勝在慢工出細貨,水準十分有驚喜,價錢亦稱得上合理,鍾情於咖啡店不妨一試~👍🏻

🍅 蕃茄雜菜湯 (餐湯)
💯 評分:🌕🌕🌕🌑🌑 (3/5)
💬 湯底夠熱份量尚足,口感都算香濃,亦飲得到蕃茄味。🙂
蕃茄雜菜湯
☕ 熱甘菊茶
💯 評分:🌕🌕🌕🌑🌑 (3/5)
💬 用茶包即時沖泡,甘菊味聞落好香,飲落茶味頗清淡。😌
甘菊茶
🥗 煙三文魚沙律 $72
煙三文魚沙律
🍛 鮮蘆荀雞肉意大利飯 $72
💯 評分:🌕🌕🌕🌕🌑 (4/5)
鮮蘆筍雞肉意大利飯
2021-12-11
5 分鐘 (堂食)
鮮蘆筍雞肉意大利飯
2021-11-21 187 瀏覽
今朝起身好肚餓,再次經過呢度,之前已經想試佢個all day breakfasts ,趁今日餓到發慌即刻入去試試😋餐廳比較細,座位比較迫,勝在乾淨企理上餐速度算快👍🏻署餅炸到好鬆脆,腸仔煎得夠曬熱,煙肉煎得剛剛好,唔會乾晒硬曬蕃茄好Juice,茄汁豆正常,沙律菜都好味😋份炒蛋好香滑加$10轉了牛角包,包面燶咗不夠鬆軟,中間硬,應該是麵包不夠新鮮的原因餐飲可以免費升級,我揀咗榛子咖啡,心型拉花,正😍仲有一杯橙汁送,不過我唔飲凍飲所以無要到整體OK,係牛角包失色

餐廳比較細,座位比較迫,勝在乾淨企理
上餐速度算快👍🏻

蕃茄好Juice,茄汁豆正常,沙律菜都好味😋
份炒蛋好香滑

餐飲可以免費升級,我揀咗榛子咖啡,心型拉花,正😍
仲有一杯橙汁送,不過我唔飲凍飲所以無要到
整體OK,係牛角包失色
2021-11-20
$196 (早餐)
  • 薯餅,腸仔