2022-08-09 644 瀏覽
ʙᴏᴏᴋᴍᴀʀᴋ己久的餐廳,終於找到機會前來‼️🤩 小店播放著清幽的音樂,環境很舒適‼️🎼 而且食物、甜品、服務都相當滿意‼️👍🏻 餐廳提供的餐前麵包也不要錯過,是很好吃的酸種麵包‼️🥯▫️❥$𝟰𝟱𝟬 ᴜꜱᴅᴀ ᴘʀɪᴍᴇ ʜᴀɴɢᴇʀ ꜱᴛᴇᴀᴋ (350g)🥩香噴噴的味道,聞著已令人口水直流‼️🤤 外層煎得有點帶脆,內層很嫩又不失嚼勁‼️👅 肉味相當濃郁,牛魔王表示很滿意‼️👏🏻👏🏻▫️❥$𝟮𝟴𝟴 ɢʀɪʟʟᴇᴅ ᴀᴜꜱᴛʀᴀʟɪᴀɴ ᴡɪʟᴅ ᴘʀᴀᴡɴꜱ🦐又是一端來就香得令人嘩嘩嘩的菜式‼️🤩大蝦肉質非常爽彈,充滿著香蒜奶油香🤤 太美味了‼️👍🏻👍🏻▫️❥$𝟭𝟰𝟴 ᴇᴀʀʟ ɢʀᴇʏ ᴛᴇᴀ ᴄᴜʀᴇᴅ ꜱᴀʟᴍᴏɴ, ʜᴇʀʙꜱ & ʏᴏɢʜᴜʀᴛ ᴅʀᴇꜱꜱɪɴɢ, ꜱᴀʟᴀᴅ ʟᴇᴀᴠᴇꜱ🐟三文魚切成厚厚的,很有口感‼️😋 清新的醬汁,是一道很開胃的前菜‼️🌿▫️❥$𝟲𝟴 ᴄʀᴇᴍᴇ ᴄᴀʀᴀᴍᴇʟ ᴡ/ʀɪᴄᴇ ᴘᴜᴅᴅɪɴɢ ɪᴄᴇ-ᴄʀᴇᴀᴍ🍮布丁口感又香又滑溜,很好吃‼️🫰🏻

▫️
布丁口感又香又滑溜,很好吃‼️🫰🏻
2022-07-28 555 瀏覽
牛頭角隱世上樓西餐廳估唔到工廈區會搵到酒店級好西牛扒選用外國有 “Queen of Steak" 之稱嘅 Picanha牛臀肉蓋部位肉味非常濃郁甜品方面點咗斑蘭味布甸斑蘭味極重強烈推薦比斑蘭愛好者Weekend Brunch Menu:- Steak & Scrambled Eggs- Crème Caramel (Pandan flavor)- Iced Palm Court
Crème Caramel (Pandan flavor)
Steak & Scrambled Eggs
Iced Palm Court
Steak & Scrambled Eggs
2022-07-26 337 瀏覽
由前酒店大廚主理嘅小店無論係甜品同主菜都十分出色🤩令我忍唔住要再食過呀Main course叫左 grilled salmon同grilled chicken thigh兩款都保留到嫩滑嘅口感好juicy 一啲都唔乾旁邊嘅配菜加埋個sauce 全部都好夾👌重點推介!就係Basque burnt cheese cake中間流心嘅部分做得好好 又滑又香就係食個cheesecake都值得再黎另外個🍓pudding🍓 又係好滑好香蛋味 而且仲好靚Matcha terrine抹茶味好濃🍵雖然鋪位真係唔大 員工態度幾好dessert同main course質素真係唔錯架我又plan緊要再去食過啦🤭
由前酒店大廚主理嘅小店

雖然鋪位真係唔大 員工態度幾好
dessert同main course質素真係唔錯架
我又plan緊要再去食過啦🤭
2022-06-29 678 瀏覽
喺牛頭角同九龍灣中間,有一間隱世嘅西餐廳,一早訂好位,就去試吓佢嘅晚餐。當日去到,餐廳地方唔大,如果想來,最好預早訂位。.🍚Burrata cheese番茄非常新鮮,多汁,burrata cheese味道清淡得來又帶陣陣芝士味,簡單配上鹽同埋黑椒,仲有橄欖油,已經係一個非常出色嘅starter. .🍚Picanha Steak (是日廚師推介)Picanha位置大約在尾龍骨和尾部,澳洲叫作Coulotte,有的叫Picanha ,有的叫Rump cap,屬於牛冧肉的其中一件肌肉,外觀特點是一層厚厚脂肪夾雜一條筋膜和一層肉,有些地方會切走脂肪和筋位,但這就一下子抹煞她的野性性感了。廚師完美示範medium rare,外層厚厚脂肪煎得香口,非常有牛肉味。.🍚Crème caramel - pandan 甜品非常有驚喜,斑斕味嘅布甸,斑斕味非常突出,布甸夠滑,夠蛋香,配上焦糖汁一齊食,高度推介嘅一個甜品。.總括然而,非常出色嘅一間西餐廳,個人主力推介Picanha Steak同埋斑斕味布甸。
🍚Burrata cheese
🍚Picanha Steak (是日廚師推介)
🍚Crème caramel - pandan
1977 瀏覽
2022-06-26 457 瀏覽
一入去餐廳嘅氣氛已經好舒服😆成餐飯嘅感覺就好似去咗朋友屋企食飯咁~ 感覺好親切🥳 絕對係用心經營嘅小店👍👍Burrata Cheese, San Daniele Prosciutto ($148)頭盤已經好impressive,芝士柔軟香醇,裡面嘅cream食落好fresh,配搭火腿剛剛好🥰 一啖芝士,一啖火腿,夾埋熱辣辣嘅sourdough麵包😍😍😍 carbs + fats 超滿足🥳🥳Duck Breast a-la-plancha ($288)第一次食鴨胸食到好似牛扒咁🤤一般鴨胸都會覺得好乾,但呢到煮得啱啱好🥰 椰菜花蓉作為伴碟畫龍點睛🤩🤩 100分🥺Creme Caramel with Rice Pudding Ice-cream ($68)焦糖布甸果然係世一🥺🥺🥺超香滑奶味濃郁,入口即溶❤️❤️ 焦糖味balance得好好😆絕對唔係死甜!米布甸雪糕令成個甜品level up😇😇 好想試埋斑蘭味..可惜嗰日冇😭Basque Burnt Cheesecake, Strawberry Sorbet ($78)食完布甸唔夠喉再叫埋cheese cake🤣蛋糕正常發揮~ 口感比較紮實,都夠

伴碟畫龍點睛🤩🤩 100分🥺

食完布甸唔夠喉再叫埋cheese cake🤣蛋糕正常發揮~ 口感比較紮實,都夠香滑😋 個sorbet酸酸甜甜,夏天透心涼🥰

💡聽講佢哋嘅French toast都好好食‼️但原來秋冬先有🥺🥺下次一定要再試!
2022-06-10 345 瀏覽
日式嘅焦糖布甸🍮就見得多~但係斑斕味嘅布甸 就真係比較少見!呢一度嘅布甸唔係好軟滑嗰種口感 而係偏實在 斑斕味嘅甜品多數都比較淡 但係呢度個味道非常之濃郁💚再配埋個焦糖甜味同埋蛋香 好正 真係好推介!
2022-06-09 318 瀏覽
想搵個地方chill chill 佢?可以去呢間觀塘嘅cafe😋佢係前州際酒店廚師主理㗎🤭❤️✔︎𝙋𝙧𝙞𝙢𝙚 𝘽𝙚𝙚𝙛 𝙃𝙖𝙣𝙜𝙞𝙣𝙜 𝙏𝙚𝙣𝙙𝙚𝙧 𝙖 𝙡𝙖 𝙥𝙡𝙖𝙣𝙘𝙝𝙖 $168首先講左作為主角嘅牛先 好淋好易咬開 煮得啱啱好 大約五成熟😚而且好重牛味而且好juicy 💓💓咬開個下成口都係牛味 而且仲有啲肉汁出曬嚟😋廚師無特別用調味料煮啲牛 好原汁原味 牛味好出😋❤️至於蛋嘅份量好大 而且好滑 味道唔錯😬✔︎𝙂𝙧𝙞𝙡𝙡𝙚𝙙 𝙘𝙝𝙞𝙘𝙠𝙚𝙣 𝙩𝙝𝙞𝙜𝙝 $108雞嘅皮燒得幾脆 雞肉好嫩仲好多汁😋 配菜方面有菇 蕃茄粒 洋蔥粒 相對冇牛份lunch set咁豐富 但係佢雞嘅份量都算大😙✔︎𝘽𝙖𝙨𝙦𝙪𝙚 𝙗𝙪𝙧𝙣𝙩 𝙘𝙝𝙚𝙚𝙨𝙚𝙘𝙖𝙠𝙚 $48相信大家對佢都唔陌生 佢都算大份🤭算係我喺cafe食過最大份嘅一次😋表層燶燶地 香脆焦香😚入面就好重芝士味💛好軟滑仲有微微嘅流心🤭💓好好味嘅芝士蛋糕😍❤️
至於蛋嘅份量好大 而且好滑 味道唔錯😬

✔︎𝙂𝙧𝙞𝙡𝙡𝙚𝙙 𝙘𝙝𝙞𝙘𝙠𝙚𝙣 𝙩𝙝𝙞𝙜𝙝 $108

✔︎𝘽𝙖𝙨𝙦𝙪𝙚 𝙗𝙪𝙧𝙣𝙩 𝙘𝙝𝙚𝙚𝙨𝙚𝙘𝙖𝙠𝙚 $48
2022-05-20 378 瀏覽
Casa Margo我覺得可以用hidden gem黎形容佢都幾遠離觀塘老母中心 仲要樓上鋪當日去lunch都無乜人佢由前洲際酒店大廚主理但格局係好貼地既小店店員都非常nice叫左lunch set既Grilled Chicken Thigh愈簡單既野愈難好食到令人記得佢真心高質既調味好好 烤到雞皮乾身燶燶地好香脆肉質又保持到好嫩朋友叫Grilled Salmon都好食本身其實係朝住佢french toast黎果日無( ˃ ⌑ ˂ഃ )!!!咁布丁據聞都係佢名物佢季節性會有唔同口味配料我地揀左焙茶配蕃薯montblanc絕對係食過數一數二好食既質地smooth到不得了蛋味同茶味一樣咁濃焦糖係比個焦香味多過甜味反正靠蕃薯蓉比番天然既甜絕對想encore ʕ◍·̀Ⱉ·́◍ʔ✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿Follow @lastbitematters for more
Casa Margo我覺得可以用hidden gem黎形容

調味好好 烤到雞皮乾身燶燶地好香脆
肉質又保持到好嫩
朋友叫Grilled Salmon都好食
本身其實係朝住佢french toast黎
果日無( ˃ ⌑ ˂ഃ )!!!
咁布丁據聞都係佢名物

• Grilled chicken thigh
  • Grilled Norwegian Salmon
  • Pudding à la mode
2022-05-13 377 瀏覽
Bookmark咗佢哋嘅pancake同 french toast好耐,點知已經轉咗餐牌了,唯有試下其他嘢🥲🥩Steak and scrambled eggs (8.1/10) $178🥩價錢唔平,不過上枱咁大份就明!牛肉係牛臀肉蓋部分,肉質非常軟腍。個炒蛋亦係澳牛級滑!sourdough 就正常,唔算超煙韌,係好易切嗰隻🤣🍮Creme Caramel (8.2/10) $68🍮係我食過數一數二嘅布甸😋好滑,蛋香又足。最緊要佢焦糖唔會死甜!佢係配米布甸雪糕,但我就覺得同一般雲呢拿雪糕冇咩分別,係厚身啲咁🤣

🍮Creme Caramel (8.2/10) $68🍮
傳聞係洲際酒店大廚開辦既小Cafe💕裝修簡單!但來頭不少哦!!!!!食物亦超級有高質有水準今次我地揀左個Set lunch同一個甜品🍮📌𝐏𝐮𝐝𝐝𝐢𝐧𝐠 𝐚 𝐥𝐚 𝐦𝐨𝐝𝐞堪稱完美嘅布丁....應該係我試過最好食既布丁,好味到唔識形容!布丁一入口瞬間已經溶化...面頭既忌廉都唔可以睇少!幼滑重忌廉奶油味 連埋布丁一齊食更加凸顯布丁既蛋香!側面既士多啤梨🍓好新鮮 唔會太甜 同布丁一齊食酸酸甜甜好鬼正!總結黎講呢個布丁係必試😆期間限定要試就要快啦環境:7.5/10食物:9.4/10服務:8.2/10

食物亦超級有高質有水準
今次我地揀左個Set lunch同一個甜品🍮

📌𝐏𝐮𝐝𝐝𝐢𝐧𝐠 𝐚 𝐥𝐚 𝐦𝐨𝐝𝐞
總結黎講呢個布丁係必試😆期間限定要試就要快啦

環境:7.5/10
食物:9.4/10
服務:8.2/10
2022-02-26 367 瀏覽
我就係畀佢個ᑭᑌᗪᗪIᑎG吸引住。。去到當然必叫系列啦。。但講到味道完全無失望。。我會再去食佢嘅ᑭᑌᗪᗪIᑎG😋😋而鍾意食牛嘅我。。黎之前我都睇過佢ᗰEᑎᑌ。。佢嘅牛都好似唔錯。。咁我就叫左黎試試啦。。亦都係無失望選擇😋😋作為小店超出色。。不過佢係無得ᗷOOK位嘅。。所以如果黎就要準時啦。。因為佢位唔算多😁😁🥪ᑭᖇOSᑕIᑌTTO Oᑎ SOᑌᖇᗪOᑌGᕼ🥩STEᗩK & SᑕᖇᗩᗰᗷᒪEᗪ EGGS🍮ᑭᑌᗪᗪIᑎG ᗩ ᒪᗩ ᗰOᗪE📍 Casa Margo觀塘偉業街93號9樓901-902室=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•#cafe#cafehopping#cafehoppinghk#coffeeshop#coffeeshopcorner#coffeeshopvibes#discoverhongkong#foodstagram#hkcafe#hkcoffee#hkdessert#hkfood#hkfoodie#hkfoodlover#hkfoodstagram#hkig#hkstyle#hongkong#hongkongcaf
我就係畀佢個ᑭᑌᗪᗪIᑎG吸引住。。
去到當然必叫系列啦。。
但講到味道完全無失望。。
我會再去食佢嘅ᑭᑌᗪᗪIᑎG😋😋
而鍾意食牛嘅我。。黎之前我都睇過佢ᗰEᑎᑌ。。
佢嘅牛都好似唔錯。。
咁我就叫左黎試試啦。。亦都係無失望選擇😋😋
作為小店超出色。。不過佢係無得ᗷOOK位嘅。。
所以如果黎就要準時啦。。
因為佢位唔算多😁😁

📍 Casa Margo
觀塘偉業街93號9樓901-902室

#cafe#cafehopping#cafehoppinghk#coffeeshop#coffeeshopcorner#coffeeshopvibes#discoverhongkong#foodstagram#hkcafe#hkcoffee#hkdessert#hkfood#hkfoodie#hkfoodlover#hkfoodstagram#hkig#hkstyle#hongkong#hongkongcafe#hongkongfoodshare#casamargo#kwuntong#kwuntongcafe#kwuntongfood#ngautaukok#ngautaukokcafe#ngautaukokfood#觀塘美食#牛頭角美食
🍮ᑭᑌᗪᗪIᑎG ᗩ ᒪᗩ ᗰOᗪE
-<<🌸🍮>>聽聞係前酒店大廚開的小店 抱好大期望 結果….係冇失望㗎🤩小店得枱不多🙈如果滿座就要等其他食客食完 (約1小時)強烈建議開店準時到‼️‼️.1️⃣Pudding a la mode | $75 | 9/10布丁滑得來又唔鬆散👍🏼係我食過最有蛋香嘅雲呢拿同焦糖嘅濃度恰到好處🥰為確保食材質素~佢地水果係時令架好好彩當時有南非無花果 超級靚好清新🌸.2️⃣Grilled Norwegian Salmon | $150 | 8.5/10三文魚煎得好香脆🤤肥美油脂充斥口腔配上香草乳酪醬汁 好開胃~配菜都好食看似簡單但好考工夫👻👻.3️⃣Grilled Chicken Thigh | $118 | 7.8/10雞髀皮脆肉嫩💯有啲辣粉同黑椒帶出肉鮮 但比想像中油咗少少~不過都係超班之作✨✨.📍 Casa Margo 觀塘偉業街93號9樓901-902室.#jacstomach_觀塘#jacstomach_西式
<<🌸🍮>>
聽聞係前酒店大廚開的小店
抱好大期望 結果….係冇失望㗎🤩
小店得枱不多🙈如果滿座
就要等其他食客食完 (約1小時)
強烈建議開店準時到‼️‼️
三文魚煎得好香脆🤤肥美油脂充斥口腔
配上香草乳酪醬汁 好開胃~配菜都好食
看似簡單但好考工夫👻👻
雞髀皮脆肉嫩💯有啲辣粉同黑椒
帶出肉鮮 但比想像中油咗少少~
不過都係超班之作✨✨
📍 Casa Margo
觀塘偉業街93號9樓901-902室
#jacstomach_觀塘
#jacstomach_西式
2022-01-20 318 瀏覽
📍可遇不可求嘅French Toast‼️• 滑嫩creamy焙茶布甸🍮 -- Casa Margo😋========================⭐️French Toast $89 (4.5/5)呢個french toast由佢開業bookmark到依家🥲前排見佢已經off menu以為已經無得再食,點知聖誕嘅時候見到佢期間限定推出,跟住即刻拉埋朋友去試😛French toast係即叫即整,上檯係熱辣辣,面頭好香脆,內裡鬆軟,蛋香濃郁🤩加埋雲呢拿雪糕、雜果同楓糖漿冷熱交錯好正🤩‼️------------------------------⭐️Hojicha Creme Caramel with Sweet Potato Montblanc $85 (4.5/5)甜薯蓉綿密,味道天然微甜❣️焙茶布甸味道帶回甘,口感香軟creamy😍------------------------------賣相:4.3/5味道:4.5/5性價比:3.8/5回頭度:3.8/5------------------------------整體嚟講兩款甜品都好味👍😛店員服務好友善❣️有機會要再嚟試下佢哋嘅主食😙--

========================
⭐️French Toast $89 (4.5/5)

賣相:4.3/5
名稱:Casa Margo
地址:觀塘偉業街93號9樓901-902室
前往方法:牛頭角站B4出口
2022-01-15 260 瀏覽
👉🏻Grilled chicken thigh $118 雞肉意外地頗嫩的 伴碟薯仔係好似大排檔個d咁外脆內軟🤤⭐️7.5/10👉🏻Prosciutto on sourdough $88 6.5/10👉🏻pudding a-la-mode $75過左無花果季節冇左擺盤超靚嘅無花果pudding 超可惜的😞不過蜜柑都不錯 ⭐️6.5/10本來仲想嗌佢個牛肉。。點知好早已經賣曬🥲 不過呢到嘅服務態度真係幾好😚🍽Casa Margo (觀塘)📍觀塘偉業街93號9樓901-902室

👉🏻Grilled chicken thigh $118
雞肉意外地頗嫩的
伴碟薯仔係好似大排檔個d咁外脆內軟🤤
⭐️7.5/10

👉🏻pudding a-la-mode $75
不過蜜柑都不錯
⭐️6.5/10

pudding  a-la-mode

本來仲想嗌佢個牛肉。。點知好早已經賣曬🥲
不過呢到嘅服務態度真係幾好😚

🍽Casa Margo (觀塘)
📍觀塘偉業街93號9樓901-902室
為咗布丁而黎嘅餐廳🤣由前洲際酒店西廚主理晚餐以西餐定價黎講合理偏高設最低消費每人$300但叫到嘅嘢食並不少 樣樣有質素而且唔好睇佢份量唔多 比想像中飽肚氣氛好好 岩同朋友飲杯酒食嘢座位並不多 周末可能需要訂枱店員好友善 menu全部睇唔明嘅會幫忙介紹🤣*◇*◆*◇*◆*◇*◆*◇*◆*◇*◆*🌟Sourdough附送但真係未食過咁好食嘅酸種!平時麻麻口感硬嘅包 佢算係煙韌>硬滿腔麵粉同小麥香 唔只搽牛油或橄欖油好食單食都好好食!包控應該會鍾意💞*◇*◆*◇*◆*◇*◆*◇*◆*◇*◆*Burrata cheese, san daniele prosciutto $148 (7/10)風乾火腿唔會太多脂肪 咸度適中Burrata嘅奶味好重 而且好大球除咗風乾火腿食 配酸種同樣滋味😆*◇*◆*◇*◆*◇*◆*◇*◆*◇*◆*🌟Grilled steak (for 2 ppl) $450 8/10上菜已經預先切好 無多餘嘅脂肪同筋 啖啖肉😆熟度叫五成 燒得剛剛好 外層香口肉汁鎖晒無流失 稍作調味已經好食😋*◇*◆*◇*◆*◇*◆*◇*◆*◇*◆*Citrus cured salmon

為咗布丁而黎嘅餐廳🤣
氣氛好好 岩同朋友飲杯酒食嘢
座位並不多 周末可能需要訂枱
店員好友善 menu全部睇唔明嘅會幫忙介紹🤣

🌟Sourdough
附送但真係未食過咁好食嘅酸種!
平時麻麻口感硬嘅包 佢算係煙韌>硬

無多餘嘅脂肪同筋 啖啖肉😆
熟度叫五成 燒得剛剛好 外層香口
肉汁鎖晒無流失 稍作調味已經好食😋
*◇*◆*◇*◆*◇*◆*◇*◆*◇*◆*

Citrus cured salmon $148 (7/10)
三文魚好新鮮👍🏻魚味較淡
醬係由香草同同乳酪打成
清新得黎調味唔會蓋過三文魚🧘
係成個dish嘅highlight
Crackers都好脆 不過兩樣嘢好似分開食咁🤣
*◇*◆*◇*◆*◇*◆*◇*◆*◇*◆*

🌟Hojicha crème caramel w/ chestnut cream $98 (9/10)
係香港食過最好食嘅布丁🤫
焙茶味好濃 栗子蓉都好出
成件事食落好smooth好夾
願意再黎食😍
*◇*◆*◇*◆*◇*◆*◇*◆*◇*◆*

Pudding a-la mode $75 (8/10)
兩款布丁都好igable !!
布丁都係好滑 好濃蛋味 放入口滑到瀡滑梯咁🤪
配上焦糖脆餅同cream 多層口感😙