fruity易入口妹子酒🍸,佐酒食物同樣好食出色🤤!・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・🍝 龍蝦汁大蝦海鮮闊條麵 HK$158・味道:龍蝦汁濃郁同時唔會好重味,闊條麵好掛汁。大蝦、青口、帶子粒、魷魚粒都正常發揮,唔算好新鮮但都彈口唔霉放心!・口感:海鮮彈口,份量不錯唔係幾啖就冇晒嘅,不錯吃!🦀 西班牙香煎蟹餅 HK$128・味道:食到蟹肉但其實冇乜蟹味😂不過外皮炸得好香脆,似酒樓蟹鉗咁!・口感:好扎實好似泰式魚餅蝦餅咁,有脆青瓜咬下,口感層次更豐富。🍞 香煎法國鵝肝多士 HK$48・味道:唔夠肥唔夠香,一般啦~不過佢落好多黑醋醬但食落都唔係好重味XD・口感:多士夠脆的~🍳 蟹膏配香煎玉子 HK$26/1 (3件起)・味道:玉子幾香甜,蛋味亦足夠, 蟹膏就係罐頭蟹膏XD・口感:玉子幾綿的,不錯吃~🍹 Strawberry Coloda HK$98>Rum、Malibu、Coconut Milk、Milk、Strawberry・味道:勁似士多啤梨奶昔🍓!!!酒精味好微,非常啱我呢啲唔飲得嘅弱弱子飲XD 妹子酒呀😈・口感:沙冰口感,小許冰粒。🍸 Hidden Menu! HK$108・味
fruity易入口妹子酒🍸,佐酒食物同樣好食出色🤤!

🍝 龍蝦汁大蝦海鮮闊條麵 HK$158
・口感:海鮮彈口,份量不錯唔係幾啖就冇晒嘅,不錯吃!
龍蝦汁大蝦海鮮闊條麵
🦀 西班牙香煎蟹餅 HK$128
西班牙香煎蟹餅
西班牙香煎蟹餅
🍞 香煎法國鵝肝多士 HK$48
・口感:多士夠脆的~
香煎法國鵝肝多士
🍳 蟹膏配香煎玉子 HK$26/1 (3件起)
・味道:玉子幾香甜,蛋味亦足夠, 蟹膏就係罐頭蟹膏XD
・口感:玉子幾綿的,不錯吃~
蟹膏配香煎玉子
🍹 Strawberry Coloda HK$98
・口感:沙冰口感,小許冰粒。
Strawberry Coloda
🍸 Hidden Menu! HK$108
・味道:係菠蘿椰子酒之類,同樣微微酒精only,上面層椰奶奶泡好綿密好飲,底層菠蘿椰子酒甜甜的冇乜酸味好順口🍍
・口感:綿密順喉!
Hidden Menu

🤰性價比:高~
🤰9衝度:9衝~
🤰結論:撞正歐國盃時期去飲,氣氛好好,加上有人慶生,店舖都造晒效果全場播歌唱生日歌畀蛋糕慶祝!嘢食嘢飲都出色抵食,不錯!

2024-07-05
宵夜
龍蝦汁大蝦海鮮闊條麵
香煎法國鵝肝多士
蟹膏配香煎玉子
Strawberry Coloda
Hidden Menu
2024-07-16 177 瀏覽
Channel 3 Taps Bar and Restaurant 今次我地主要試咗1款主菜同3款小食,再加胃前菜nacho chips配他他醬。1️⃣🐂 香煎牛舌配番茄莎莎 $28 each (兩件起)擺款:⭐️⭐️⭐️⭐️創意:⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️短評:一向喜歡番茄莎莎牛舌的我覺得呢款Tapas好吸引,賣相相當討好有趣,有枝西班牙旗子。番茄碎酸香清爽,牛舌略微韌了點,可能係我地顧住拍照拍片涼了2️⃣🍕西西里海鮮自家手打pizza $118擺款:⭐️⭐️⭐️創意:⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️短評:材料都多,整體味道算合理3️⃣🐔🧀芝士配茄汁雞肉薄脆 $28 each (兩件起)擺款:⭐️⭐️⭐️⭐️創意:⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️短評:唔係好夠熱,都係影得太耐啦,建議即上即刻食!!4️⃣ 🥓🍈Parma ham 密瓜擺款:⭐⭐⭐⭐⭐創意:⭐⭐⭐味道:⭐⭐⭐⭐⭐短評:係經典的歐洲小食,火腿油脂豐腴,咸咸香香,密瓜也好爽甜,出面食會幾貴,呢度26一件(我地叫了三件)呢個平價但高質素真係值得一讚!總結整體服務質素幾好,上菜好快,又不時幫我們加水。一入餐廳會送上nachos配好好味的他他醬,(忘了要不要收錢,無問到。)有夠chill music又

1️⃣🐂 香煎牛舌配番茄莎莎 $28 each (兩件起)
擺款:⭐️⭐️⭐️⭐️
創意:⭐️⭐️⭐️⭐️

2️⃣🍕西西里海鮮自家手打pizza $118
擺款:⭐️⭐️⭐️
創意:⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️
短評:材料都多,整體味道算合理

3️⃣🐔🧀芝士配茄汁雞肉薄脆 $28 each (兩件起)
擺款:⭐️⭐️⭐️⭐️
創意:⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️
短評:唔係好夠熱,都係影得太耐啦,建議即上即刻食!!

4️⃣ 🥓🍈Parma ham 密瓜
擺款:⭐⭐⭐⭐⭐
創意:⭐⭐⭐
味道:⭐⭐⭐⭐⭐

總結整體服務質素幾好,上菜好快,又不時幫我們加水。一入餐廳會送上nachos配好好味的他他醬,(忘了要不要收錢,無問到。)有夠chill music又有得看歐洲盃,餐廳仲攞過調酒師冠軍。對西班牙tapas有興趣可以來拜訪,性價比幾高!

2024-07-13
  • nachos
2024-07-15 178 瀏覽
今次同朋友嚟到太子嘅一間西班牙特色酒吧,一試西班牙嘅特色菜。餐廳是一間價錢比較親民嘅西班牙酒吧餐廳,可以飲嘢食嘢傾下計香煎美國安格斯肉眼扒 $288一個幾好食嘅main,係選用質素幾高嘅肉眼牛扒。今次叫咗五成熟,熟透程度啱啱好,咬落去超級Juicy,肉味濃厚,而且質感十足 牛扒表面有煎香的坑紋,中間肉質呈粉紅色,油脂分佈非常均勻,而且份量絕對足夠烤和牛舌配蕃茄莎莎 @$28一款啱晒鍾意食牛嘅朋友仔,烤到微微香脆嘅厚身牛舌,配上fresh嘅蕃茄碎粒莎莎。惹味嘅烤牛舌同時配上新鮮嘅蕃茄,兩種對沖嘅味道一次過咬入口,蕃茄碎粒可中和烤牛舌的油膩 值得一試墨西哥傳統牛肉餡餅 $108又係另一款啱晒我呢種鍾意食牛肉嘅朋友,香脆嘅餡餅外皮配上牛味濃厚嘅牛肉餡,另外加上特製嘅醬汁,配合得不錯同朋友一人點了杯cocktail 都幾好 特別推薦Whisky Sour 比較清新易入口 連我平日不喜愛Whisky味道的都接受到以親民價錢嚟講呢間係一間值得一試嘅餐廳

香煎美國安格斯肉眼扒 $288

烤和牛舌配蕃茄莎莎 @$28

墨西哥傳統牛肉餡餅 $108

以親民價錢嚟講呢間係一間值得一試嘅餐廳
2034 瀏覽
2024-07-09 165 瀏覽
同一班朋友喺太子附近食完晚飯, 去到太子酒吧街,隨機入咗呢間酒吧點知有驚喜! 現場環境氣氛超好, 又唔會太嘈, 又有波睇。 除咗酒仲叫咗幾個下酒菜,店員仲送咗多個小食畀我哋! 好食又抵食!
2024-07-07 173 瀏覽
🍽️ Tandoori Chicken Pizza (天多尼雞肉自家手打薄餅) $128Toppings 算係份量多的~ 如果味道重些會更好!下次想試下parma ham☺️🍀🍽️ Snacks Platter (西班牙小食拼盤) $198超豐富的小食拼盤呀🥰 有 煙三文魚忌廉芝士波、西班牙炒辣肉腸、黑松露炸薯條、招牌炸雞翼!建議大家睇單點Tapas之前 考慮下呢個拼盤👍🏻 樣樣有啲,滿足你所有願望~ 煙三文魚忌廉芝士波幾好味,但係兩個人三粒就夠,會膩~🍀🍽️ Texas Nachos (燒烤醬雞肉芝士焗薄脆) $48薄脆上面放滿雞肉粒,加上溶化了的芝士,口感很豐富喔!🍀🍷 Sangria $88呢個夏天真係太熱,要飲杯sangria消暑解渴🤣🍀🍺 Murphy $88爸爸話質地很滑👍🏻🍀想收到更多美食資訊,請追蹤@greatfood_grateful

🍀

薄脆上面放滿雞肉粒,加上溶化了的芝士,口感很豐富喔!
🍷 Sangria $88

呢個夏天真係太熱,要飲杯sangria消暑解渴🤣
🍺 Murphy $88

爸爸話質地很滑👍🏻
2024-07-05 147 瀏覽
今次同大家介紹下位於太子酒吧街,又係好岩大班人一齊去睇波既既酒吧餐廳Channel 3 Tapas Bar & Restaurant芝士煙肉焗釀大菇 $48/件Baked Portobello Mushroom with Cheese Bacon大蘑菇烤完都keep到成個菇多汁,加埋煙肉🥓同芝士🧀,美味😋西班牙香煎蟹餅 $128Pan Fired Crab Cake 煎蟹餅,一入口熱辣辣,配埋調味醬汁佳餚,正🙌🏻香煎法國鵝肝多士🥐 $48/件Pan Fried Fole Gras Toast 酥脆既多士,配上鵝肝,入口綿密細緻,口感絕佳,推薦👍🏻👍🏻西班牙海鮮炒飯🍲 $188Seafood Paella (Clam, Prawn, Chorizo, Mussel, Squid, Onion Garlic, Saffron)西班牙海鮮炒飯,海鮮🦞料極多,包括有雜錦海鮮、魷魚🐙、辣肉腸、青口🦪,配埋洋蔥、蒜片、藏紅花既配料,果然色香味俱全呀龍蝦汁🦞大蝦🦐扁意大利粉🍝 $148Linguini with Prawn and Lobster Sauce 龍蝦汁醬不過不失,大蝦肉質鮮嫩,扁意粉

芝士煙肉焗釀大菇 $48/件

西班牙香煎蟹餅 $128
Pan Fired Crab Cake
煎蟹餅,一入口熱辣辣,配埋調味醬汁佳餚,正🙌🏻

香煎法國鵝肝多士🥐 $48/件
Pan Fried Fole Gras Toast
酥脆既多士,配上鵝肝,入口綿密細緻,口感絕佳,推薦👍🏻👍🏻

西班牙海鮮炒飯🍲 $188

龍蝦汁🦞大蝦🦐扁意大利粉🍝 $148
龍蝦汁醬不過不失,大蝦肉質鮮嫩,扁意粉口感不錯

🏠環境:7/10
🌟味道:7/10
💰性價比:7/10
🙇🏻‍♂️服務:8/10

📍Channel 3 Tapas Bar & Restaurant
太子通菜街228號地舖

#hkfood#hkfoodie#852food#foodahoilc007#太子#太子美食#通菜街#酒吧美食#Channel3Tapasbar&restaurant#yummy#相機食先
2024-06-23 250 瀏覽
每逢波季都會約朋友嚟到太子嘅酒吧街睇波飲嘢。同班朋友一邊食嘢一邊傾偈仲可以睇波,一樂也。特別鐘意呢間channel 3,有吧枱,高枱位置,餐前小食仲係無限添加。廚房同酒吧都是開放式,餐廳空間感十足。墨西哥傳統牛肉餡餅餡餅厚薄適中,焗得夠香,餡料嘅牛肉香料味好重好惹味,仲有少少芝士幫手融入哂整個餡餅,口感更加完整。西班牙海鮮炒飯西班牙菜必叫項目,未上檯見到廚師煮嘅時候嘅功架就知一定好食,飯粒索哂味又煮得啱啱好,海鮮除咗有大蝦同青口,仲有嘅雜錦海鮮同飯一齊煮,啖啖都有齊飯同海鮮,好滿足。西班牙啤酒炸雞配薯角炸雞嘅口味特別,外皮炸得夠乾身,啤酒嘅香味係雞肉裡面肉汁滲出嚟。所以雞肉唔會太乾。半隻雞嘅份量,兩個人食啱啱好黑松露炸薯條薯條首先用黑松露撈左先上,唔係普通炸薯條配醬,誠意十足。另外選用較粒大嘅薯條,可以每條都有黑松露同點較多嘅醬咁食,咁食正好多。

墨西哥傳統牛肉餡餅

西班牙海鮮炒飯

西班牙啤酒炸雞配薯角

黑松露炸薯條
2024-06-21 195 瀏覽
好難得喺太子酒吧街搵到一間野食野飲都高質素 環境唔會太嘈或者有煙味嘅餐廳🍷仲有個超大screen岩曬一班fd黎睇波⚽️🦑西班牙海鮮炒飯 $188海鮮豐富 有大蝦、青口、魷魚、蜆肉,無論海鮮還是飯份量都好足🦐炒飯底同一般常見嘅燉飯有少少分別,多左蒜片炒香嘅惹味🧄🐮西班牙車哩酒燴牛肋條 $198牛肋條肉質好腍軟剛好,肥瘦適中配搭嘅薯蓉十分香綿,充滿牛油奶香🧀燒烤醬雞肉芝士焗薄脆 $48/2 香脆惹味,配搭好夾亦開胃,無論做餐前小食,定配酒小食都好搭。餐廳嘅飲品外觀都好啱打卡 🍸Alexander Gin 奶味香濃🍹Pussy Foot 唔會太甜或太酸,配搭相對重口味嘅主食唔錯
仲有個超大screen岩曬一班fd黎睇波⚽️

🦑西班牙海鮮炒飯 $188
炒飯底同一般常見嘅燉飯有少少分別,多左蒜片炒香嘅惹味🧄

🐮西班牙車哩酒燴牛肋條 $198
牛肋條肉質好腍軟剛好,肥瘦適中
配搭嘅薯蓉十分香綿,充滿牛油奶香

🧀燒烤醬雞肉芝士焗薄脆 $48/2

餐廳嘅飲品外觀都好啱打卡
🍸Alexander Gin 奶味香濃
2024-06-19 141 瀏覽
On the opposite of Mongkok Police Station, we spotted a Spanish tapas bar called Channel 3. As soon as we sat down, the staff served a plate of Doritos with sour cream.Mexican Quesadilla w/ BeefFlaky and buttery tortilla dressed with balsamic vinaigrette. Layered with melting cheese and minced beef. Very satisfying.Tandoori Chicken PizzaFreshly baked. Served efficiently. Extra crunchy crust. Curry-flavored chicken with stretchy cheese, cheery tomatoes and onions.Roasted Suckling PigSpanish stapl

Mexican Quesadilla w/ Beef

Tandoori Chicken Pizza

Roasted Suckling Pig
Spanish staple. Crispy skin, tender and moist meat. The barbecue sauce highlighted the taste of the suklinypig. Served with potato wedges and greens.
2024-06-13 136 瀏覽
呢到我以前成日都落來飲野,聽朋友講呢到的食物水準唔差,早左放工就過來食過晚餐,飲杯啤酒先💫💫粟米片🌽粟米片有少少辣味,香脆可口,配埋沙律醬,口感更佳😋鵝肝多士🍞鵝肝望落都唔細舊,仲有熱辣辣烘過的多士,雙重滋味😀🍟黑松露炸薯條望住廚師即叫即炸,真係好治療,黑松露味道濃郁,口感脆卜卜,唔錯✨板燒西班牙黑豚肉🐽伴碟都幾靚,仲有薯容、沙律菜、茄子和翠肉瓜,肉質煮到有少少脆邊,配埋獨特的醬汁,食而不膩😌啤酒HEINEKEN🍻真係凍冰冰,送前菜同薯條一流💯餐廳裝修得好有格調,我仲安排座BAR枱,好啱和朋友一邊吃飯和聊天,大家不坊過來晚飯🔥🤤Channel 3 Tapas Bar & Restaurant (太子)📍太子通菜街228號地舖 #hkfood #旺角 #MongKok #旺角美食 #西班牙菜 #Channel3 #特色飲品#打卡 #相機食先 #香港#yummy #foodie #hkfoodie #channel3tapasbarandrestaurant #chill #酒吧 #太子酒吧 #酒吧美食

粟米片🌽
粟米片有少少辣味,香脆可口,配埋沙律醬,口感更佳😋

鵝肝多士🍞
鵝肝望落都唔細舊,仲有熱辣辣烘過的多士,雙重滋味😀

🍟黑松露炸薯條

板燒西班牙黑豚肉🐽

啤酒HEINEKEN🍻
真係凍冰冰,送前菜同薯條一流💯

📍太子通菜街228號地舖

2024-06-11 96 瀏覽
放工同朋友過嚟happyhour🥂坐低無耐就㴲上墨西哥脆片做小食😋餐廳投射屏幕一直播住外語歌mv,氛圍非常輕鬆,就算同朋友傾計都唔會覺得嘈~蘑菇帕爾瑪火腿自家手打薄餅餅皮薄脆,尤其邊位特別脆口! 每塊都有一片帕爾瑪火腿,口感柔軟且滿口咸香味,一拎起薄餅即有拉絲芝士效果,極邪惡🤩鵝肝多士 鵝肝厚身香滑,入口濃郁油脂香,配沙律菜~烤多士絕配,吃起嚟肥而不膩😋 用金屬架掛起呢個上菜方式好特別,太適合打卡!西班牙雞肉辣肉腸燴飯坐吧枱位置可以見到員工即叫即煮,辣肉腸嘅鹹香味加上紅椒粉香料味滲入燴飯,口味偏濃,搭配沙律菜可以減低膩感!Pineapple squash無酒精mocktail 🍹菠蘿果味酸酸甜甜夠清爽! Lemon water 朋友喉嚨不適唯有飲熱檸水舒緩一下!

蘑菇帕爾瑪火腿自家手打薄餅

鵝肝多士

用金屬架掛起呢個上菜方式好特別,太適合打卡!

西班牙雞肉辣肉腸燴飯

Pineapple squash
無酒精mocktail 🍹菠蘿果味酸酸甜甜夠清爽!

Lemon water
朋友喉嚨不適唯有飲熱檸水舒緩一下!

2024-06-06
Bad
2024-06-10 195 瀏覽
$45 for the “nuts” without telling me that it is charged Then when I asked the staff why not inform me the nuts is charged, avoid my question The taste of the food is not terrible, just below averageWith the same price you can find a way better restaurant
2024-06-04 113 瀏覽
朋友推介呢間喺太子,交通非常方便的西班牙菜餐廳,今日係星期六,非常熱鬧,好有氣氛。我們一坐低,店員已送上小食,是墨西哥粟米片配青瓜沙律醬,粟米片香脆可口,點沙律醬,非常滋味。菜式選擇很多,有前菜、主菜、小吃、啤酒及雞尾酒等等,老公點了兩款Tapas送啤酒。❤️香煎和牛舌配蕃茄莎莎牛舌肉味香濃,煎得剛剛好,口感軟淋,配以番茄沙沙,口感清新。❤️香煎法國鵝肝多士鵝肝濃郁而嫩滑,多士金黃酥脆,口感同味覺嘅完美配合,十份欣賞!❤️煙三文魚沙律份量多,新鮮沙律菜,鮮味爽脆,配合鹹香煙三文魚及特製沙律醬,相得益彰,令人食指大動。❤️西西里海鮮自家手打薄餅充滿地中海風情的美味佳餚,薄餅烘烤酥脆,搭配上鮮嫩肥美的海鮮,有蝦肉、魷魚等海鮮食材,散發出迷人的海洋氣息,與餅底的香味完美融合,值得一嚐❤️蟹膏配香煎玉子美味的日式佳餚,蟹膏的鮮甜與玉子的滑嫩完美融合,口感細膩豐富,好味道啊!
❤️香煎和牛舌配蕃茄莎莎
❤️香煎法國鵝肝多士
❤️煙三文魚沙律
❤️西西里海鮮自家手打薄餅
❤️蟹膏配香煎玉子

今日收左工約咗朋友去旺角警署對面嗰條酒吧街飲野chill下,見到呢間以西班牙菜為主題既餐廳,燈飾昏暗,佈置浪漫格調,周圍都有大電視播放音樂,感覺很relax。一坐低店員就會送上墨西哥粟米片同埋沙律醬比我地食住等,重點係無限refill,主菜同飲品都未上,我同朋友已經refill 左兩次🤣好好味。我哋點咗兩款tapas,帕爾馬火腿配蜜瓜及燒烤醬芝士雞肉焗薄脆,兩款都非常精緻,店員將食物掛喺金屬支架上面,好有趣,都幾適合打卡。帕爾馬火腿油脂分布均勻,好有鹹香,配合蜜瓜的甜味,而且插住一支蔓越莓醬可以唧入食物裏面,三種味道夾埋一齊出奇地好食,而且一口一件好方便。燒烤醬芝士雞肉焗薄脆,好薄既脆皮上面滿滿嘅烤雞肉,仍然keep到好Juicy,推薦大家點呢個試吓。主菜來了,我哋點咗墨西哥牛肉餡餅同埋香蒜辣椒蝦扁意粉。餡餅入面加咗好多芝士,每一嚿切出嚟都可以拉絲,而且牛肉餡超多,食起嚟味道好濃又好香,別有一番風味。香蒜辣椒蝦扁意粉大蝦好新鮮,又甜又有彈性,我最鍾意食扁意粉,可以掛咗好多汁,而且好有嚼勁,香蒜辣椒好香口,非常開胃。黎酒吧當然要點返兩杯飲品,朋友點咗蘋果汁,我就點左Kinder cock

主菜來了,我哋點咗墨西哥牛肉餡餅同埋香蒜辣椒蝦扁意粉。

香蒜辣椒蝦扁意粉

黎酒吧當然要點返兩杯飲品,朋友點咗蘋果汁,我就點左Kinder cocktail ,味道同朱古力奶酒相似,混合左Bailey,酒精濃度唔係咁高,上面仲唧咗少少cream,啱晒鍾意食甜野嘅我😝
2024-05-27 111 瀏覽
昨晚,我和朋友來到太子這間餐廳暨酒吧吃晚飯。這間餐廳裝修得很有格調,很適合和朋友一邊吃飯,一邊聊天。我們兩人叫了:🌮 墨西哥傳統牛肉餡餅 Mexican Quesadilla with Beef $108這道傳統墨西哥餡餅內餡香濃多汁,烤得恰到好處。🍤 西班牙油蒜辣椒炒蝦 Garlic Chili Shrimps $128蝦肉煎得鮮嫩,蒜蓉辣椒醬汁非常入味。🥖 香煎法國鵝肝多士 Pan-Fried Foie Gras Toast $48/件 (叫了2件)香濃的煎鵝肝配上酥脆多士,口感層次豐富。🍗 燒烤醬雞肉芝士焗薄脆 Texas Nachos $24/件 (叫了2件) 烤得焦脆的玉米片配上濃郁芝士和燒烤醬汁,非常好吃。🍝 意大利風乾火腿卡邦尼扁意粉 Carbonara Linguini With Parma Ham $128濃郁的卡邦尼醬完美包裹al dente的扁意粉和鹹香火腿。🌽 Doritos粟米片配莎莎醬 $45💰 總共: $613 for 2 (已包10%服務費)

這道傳統墨西哥餡餅內餡香濃多汁,烤得恰到好處。

蝦肉煎得鮮嫩,蒜蓉辣椒醬汁非常入味。

香濃的煎鵝肝配上酥脆多士,口感層次豐富。

烤得焦脆的玉米片配上濃郁芝士和燒烤醬汁,非常好吃。

濃郁的卡邦尼醬完美包裹al dente的扁意粉和鹹香火腿。

🌽 Doritos粟米片配莎莎醬 $45

💰 總共: $613 for 2 (已包10%服務費)
2024-05-26
$306.5 (晚餐)