2022-05-26 1394 瀏覽
嚟咗呢個遠離繁囂嘅白石角,先發現原來科學園都有好多餐廳,今次就揀咗呢間炸雞🍗開始邪惡美食之旅😈😈😈想試又怕遠嘅朋友仔,可以去CHIMAC 觀塘駿業街嘅分店,係外賣專門店黎,我見科學園都好多人外賣,相信外賣炸雞都會一樣禁好食😜😜😜🧡芝士排骨鍋 $318份量超多3個人都夠食,包括有芝士排骨、韓式炸粉絲卷、韓式餃子🥟、芝士粟米🌽、紫菜飯團🍙、泡菜 望到圖已經覺得超豐富。當芝士開始溶時,店員會幫手搞拌芝士,讓芝士完美地包住每一條排骨,仲有拉絲效果,記得要熱辣辣嘅時候快啲食呀😋😋😋🧡原隻炸雞 (莎莎菠蘿醬+蜂蜜焦糖)$143識揀一定要食2個口味😂😂😂蜂蜜焦糖係世一,我每次都必點👍🏻👍🏻👍🏻鬆脆外皮帶蜜糖香味,雞肉嫩滑,口感濕潤唔會乾巴巴。 莎莎菠蘿🍍係新口味,係酸酸甜甜沙律醬口味,都不錯。如果鍾意食甜炸雞嘅朋友仔,呢2隻味實啱哂🤤🤤🤤最後值得一讚係櫃桶有獨立包裝手套🧤,濕紙巾,唔怕食到成手油,方便又衛生👍🏻

🧡芝士排骨鍋 $318

望到圖已經覺得超豐富。當芝士開始溶時,

🧡原隻炸雞 (莎莎菠蘿醬+蜂蜜焦糖)$143

• 芝士排骨鍋
  • 蜂蜜焦糖炸雞
2022-05-25 247 瀏覽
今日嚟到科學園做完少少嘢行經呢個商場見到有韓式炸雞⋯晚餐就一於食炸雞啦😆由於兩款口味都想食就叫咗半半口味韓式炸雞(全隻雞)我哋兩個人今日就唔太想食粉麵飯主食一於嚟一個食肉獸嘅晚餐🤭🤭經典甜辣炸雞唔食得辣嘅我覺得佢都唔算太辣,好惹味,酸酸甜甜,最愛韓式炸雞面頭淋嘅呢種醬!!下次再嚟食都一定會點返呢種口味!洋蔥芝士炸雞睇相就見到大量芝士粉灑在炸雞上,炸粉厚度適中,雞皮炸得又香口又脆呢個韓式排骨芝士鍋簡直係不得了!必點! ! !見芝士燒溶到咁上下,職員好主動咁上前幫我哋將排骨剪開,好輕易就骨肉分離,肉質又嫩又腍又入味,排骨上嘅肉醬再加上燒溶嘅芝士,睇相就感受到有幾邪惡!每一啖都好滋味好幸福!!!!排骨鍋嘅鍋邊有炸雞腿肉、粉絲紫菜卷、韓式餃子、粟米芝士、紫菜飯我真係第一次食呢款紫菜粉絲卷,而呢款韓式餃子外皮雞皮黎!!好岩減碳水化合物嘅我食😍朋友就用鍋中燒溶既芝士,同埋鍋邊既粟米芝士黎撈個紫菜飯,食得好過癮,身為芝士迷既我地好滿足!相信睇相都會感覺到份量有幾多,所以我哋兩個人係食唔晒啲炸雞,打包左幾件芝士炸雞留返屋企氣炸返嚟食😆😆😆💕
今日嚟到科學園做完少少嘢
行經呢個商場
見到有韓式炸雞⋯晚餐就一於食炸雞啦😆

由於兩款口味都想食
就叫咗半半口味韓式炸雞(全隻雞)
我哋兩個人今日就唔太想食粉麵飯主食

一於嚟一個食肉獸嘅晚餐🤭🤭

洋蔥芝士炸雞

呢個韓式排骨芝士鍋簡直係不得了!必點! ! !

炸紫菜粉絲

韓式餃子

炸紫菜粉絲
韓式餃子
近排見好多人食依間,一於就去試下😚,佢係觀塘駿業街有間外賣店,德福都有一間開係foodcourt入面,依間就直頭係鋪頭🤣,環境都好大,每枱位都好闊,食得舒服,食炸雞都係中意係鋪頭堂食,熱辣辣先最正😚。 ✨不設加一-💕 半半原隻炸雞(甜辣/蜂蜜焦糖) $143👅好味指數:9/10依個價錢咁大盆黎講真係勁抵🥺2人食唔哂‼️半份都係$78,仲要每件咁大件,堂食黎講真係全城最抵😰最經典既甜辣味真係炸雞必叫😚,一拎上手熱到辣手‼️😍甜辣味偏甜啲帶小小香辣味,bb辣程度,炸雞入哂味☺️,外皮炸到脆卜卜,肉質嫩滑多汁,好惹味❗️蜂蜜焦糖好香濃牛油味,會偏重牛油香啲,蜜糖味適中,唔會過甜過淡☺️2隻味都各有千秋❤️同樣都係入哂味同都係咁正❗️-💕 泡菜海鮮豬肉鍋 $218👅好味指數:9/10(海鮮豬肉 紫菜粉絲卷 紫菜飯 粟米芝士 韓式餃子 韓式泡菜 炸雞腿肉)依個勁驚喜‼️睇相唔算好吸引,但食落泡菜味極濃郁😂 泡菜同芽菜都好爽脆,八爪魚🐙爽口,豬肉煲咁耐肉質都唔鞋,好香辣愈煲愈惹味🥰,而其他配料都唔係求其的,每樣都好岀色❗️ 紫菜粉絲卷成日食到腍啤啤,佢係香脆到有聲😨,餃子係豬肉餡,滿餡煎得好香,而最估唔到炸雞腿肉同

✨不設加一

💕 半半原隻炸雞(甜辣/蜂蜜焦糖) $143
👅好味指數:9/10

💕 泡菜海鮮豬肉鍋 $218
👅好味指數:9/10

依個勁驚喜‼️睇相唔算好吸引,但食落泡菜味極濃郁😂 泡菜同芽菜都好爽脆,八爪魚🐙爽口,豬肉煲咁耐肉質都唔鞋,好香辣愈煲愈惹味🥰,而其他配料都唔係求其的,每樣都好岀色❗️ 紫菜粉絲卷成日食到腍啤啤,佢係香脆到有聲😨,餃子係豬肉餡,滿餡煎得好香,而最估唔到炸雞腿肉同炸雞炸法係有分別的😳 炸雞腿肉係好酥脆,似鹽酥雞個隻但更酥脆,一咬即散開😨,又爆肉汁,炸雞腿肉同炸雞2款都好建議試😂❗️食到最後落埋芝士同飯,就變成芝士泡菜炒飯😍芝士味濃郁,拉絲效果都有🥺。一個鍋多重感受😍

環境:9/10
半半原隻炸雞
泡菜海鮮豬肉鍋
半半原隻炸雞
2022-05-24 34 瀏覽
️呢日去左踩單車,見時間都吾早就順便係科學園搵野食🥹假日既人流比我預期中多🥲睇睇餐牌,發現原來呢間韓國餐廳係九龍灣德福同觀塘駿業里都有分店😶‍🌫️觀塘果間仲係外賣專門店😂真係吾食過吾知😂.👁‍🗨 芝士排骨鍋(7/10)💲318.叫左呢個芝士排骨鍋,當芝士煮到咁上下,店員會幫你將啲排骨同芝士混合埋一齊,初初叫果時,其實都怕會好膩,不竟係芝士😂點知食既時候又有驚喜,芝士排骨一啲都吾覺得膩口,而家食落香口惹味,肉質都整得相當腍身,方便食🤤啲芝士仲可以做倒拉芝既效果😜鍋邊仲有韓式餃子,紫菜粉絲卷,芝士粟米,原味炸雞腿肉同埋紫菜飯🙂但係個餃子皮略為厚,而且有種好難咬,但係又吾係硬身既感覺😕紫菜粉絲卷,芝士粟米同炸雞就正常水準,不過不失😶‍🌫️.👁‍🗨 半半口味韓式炸雞 (7/10)💲143.心大心細既我地,揀左兩隻味,滿足哂各人既選擇😹先講最經典既韓式甜辣炸雞,佢既甜辣醬係偏向甜身果款,辣味可以話一啲都吾覺,整體食落甜味居多🤣另一個蜂蜜焦糖炸雞,甜味比甜辣炸雞更甜🥲蜂蜜既味道略為搶左少少焦糖既味道,有啲後悔叫左兩款都係甜味既炸雞😩事後食完先發現😭不過炸雞外皮整得脆身,感覺食落吾太炸,肉質不過不失
👁‍🗨 芝士排骨鍋(7/10)💲318

👁‍🗨 半半口味韓式炸雞 (7/10)💲143

心大心細既我地,揀左兩隻味,滿足哂各人既選擇😹先講最經典既韓式甜辣炸雞,佢既甜辣醬係偏向甜身果款,辣味可以話一啲都吾覺,整體食落甜味居多🤣另一個蜂蜜焦糖炸雞,甜味比甜辣炸雞更甜🥲蜂蜜既味道略為搶左少少焦糖既味道,有啲後悔叫左兩款都係甜味既炸雞😩事後食完先發現😭不過炸雞外皮整得脆身,感覺食落吾太炸,肉質不過不失,但係如果可以juicy 啲會更好 😶‍🌫️
🔛 整體評分(7/10)
2022-05-24 207 瀏覽
自從冇咗跑步比賽之後,少咗過嚟科學園呢邊今日過開嚟呢邊,發現原來新開咗好多餐廳兜咗一個圈之後都係揀咗呢間韓式餐廳門面睇落去最吸引而且環境都幾好,全部都有舒服嘅卡位揀咗兩種味道嘅炸雞選擇有十幾件雞最吸引係Menu上面嘅莎莎菠蘿醬炸雞全隻原隻炸雞$128莎莎醬再加上菠蘿醬,感覺一定好特別喜歡呢度嘅炸雞食落有肉汁,唔會乾柴最鍾意食佢哋雞鎚,肉汁咬落好好味超級推介呢一隻味道上面嗰兩塊菠蘿簡直畫龍點睛另一種洋蔥芝士炸雞鬆脆嘅炸雞外皮上面充滿厚厚嘅芝士粉呢隻味道比頭先嗰款乾咗少少原來佢哋嘅炸雞有得揀炸雞腿肉同埋原隻炸雞下次再嚟嘅話我應該會選擇炸雞腿肉對我嚟講最吸引啊!芝士排骨鍋比我想像中大排骨同埋芝士嘅感覺令我諗起pizza味道啱啱好,記住要趁熱食我鍾意佢燒到芝士少少燶再混合肥瘦適中嘅豬排骨店員好細心咁幫我哋處理同埋混合芝士紫菜粉絲卷,雞皮餃子🥟、炸雞🍗、仲有紫菜飯、粟米芝士配搭埋好香好香泡菜佢呢度嘅泡菜幾好食😋甜甜地唔算太辣唔清楚傳不傳統,不過係我喜歡嘅口味提一提大家呢度嘅分量非常之多超適合大胃王超開心店員仲送咗兩支CC lemonFollow佢哋Instagram就有😍😍最後想讚下呢度嘅店員服

自從冇咗跑步比賽之後,少咗過嚟科學園呢邊
今日過開嚟呢邊,發現原來新開咗好多餐廳
兜咗一個圈之後都係揀咗呢間韓式餐廳
門面睇落去最吸引
而且環境都幾好,全部都有舒服嘅卡位

揀咗兩種味道嘅炸雞
選擇有十幾件雞
最吸引係Menu上面嘅莎莎菠蘿醬炸雞
全隻原隻炸雞$128
莎莎醬再加上菠蘿醬,感覺一定好特別
喜歡呢度嘅炸雞食落有肉汁,唔會乾柴
最鍾意食佢哋雞鎚,肉汁咬落好好味
超級推介呢一隻味道
上面嗰兩塊菠蘿簡直畫龍點睛

另一種洋蔥芝士炸雞
鬆脆嘅炸雞外皮上面充滿厚厚嘅芝士粉
呢隻味道比頭先嗰款乾咗少少

原來佢哋嘅炸雞有得揀炸雞腿肉同埋原隻炸雞
下次再嚟嘅話我應該會選擇炸雞腿肉
對我嚟講最吸引啊!

比我想像中大
排骨同埋芝士嘅感覺令我諗起pizza
味道啱啱好,記住要趁熱食
我鍾意佢燒到芝士少少燶
再混合肥瘦適中嘅豬排骨
店員好細心咁幫我哋處理同埋混合芝士
紫菜粉絲卷,雞皮餃子🥟、炸雞🍗、仲有紫菜飯、粟米芝士
配搭埋好香好香泡菜
佢呢度嘅泡菜幾好食😋
甜甜地唔算太辣
唔清楚傳不傳統,不過係我喜歡嘅口味

提一提大家呢度嘅分量非常之多
超適合大胃王

超開心店員仲送咗兩支CC lemon
Follow佢哋Instagram就有😍😍

最後想讚下呢度嘅店員服務態度好好👍🏻
有機會我會返嚟㗎 !
2022-05-23 25 瀏覽
好耐無去科學園 原來有好多野食 中西日韓都有 睇你想食咩啦😂突然想食炸雞 又真係有wo..正呀 滿足我願望🥰🥰🥰見到差唔多抬抬都係鍋物 同 炸雞 我都覺得好正 一於咁叫啦 芝士排骨鍋 有邊個會抗拒咁好食既野😂周邊有好多野: 炸雞腿肉 紫菜粉絲卷 紫菜飯 韓式餃子 & 芝士粟米粒 仲有另外上嘅韓式泡菜 全部都可以點落芝士度食㗎 yummy!!! 排骨肉質一啲都唔Un! 炸雞叫左半半口味 全隻雞蜜糖焦糖炸雞 經典甜辣炸雞一啲都唔係誇張化 全部嘅炸雞都非常之脆一啲都唔會乾 醬汁拿捏得非常之好因為食過太多間 汁太多而令到啲雞林晒焦糖味非常非常好食😍😍😍原來觀塘駿業街有外賣專門店唔需要去到科學園咁遠先有得食 買完係海旁食一流呀😎
好耐無去科學園 原來有好多野食
中西日韓都有 睇你想食咩啦😂
突然想食炸雞 又真係有wo..
正呀 滿足我願望🥰🥰🥰

原來觀塘駿業街有外賣專門店
唔需要去到科學園咁遠先有得食
買完係海旁食一流呀😎
2022-05-23 29 瀏覽
Happy Friday night 同朋友聚聚,食炸雞就岩晒!! 朋友二話不說話要黎呢間幾多好評既韓式炸雞店,炸雞好香脆,仲有邪惡芝士鍋~食飽仲可以係科學園出面海面散散步,好relax🧡半半炸雞 莎莎菠蘿醬炸雞 有2大片菠蘿+莎莎醬,好香好惹味,微微酸好開胃~原味炸雞,外層好香脆,雞肉仲好嫩滑~一份全隻炸雞有好多件雞,份量好多!! 將原味炸雞加入芝士鍋到,又有多一種口味,正🤤❤️芝士排骨鍋 職員會將bbq 排骨剪開再用芝士包住排骨,芝士可以拉絲拉到超高,邪惡得黎又好好味~鍋邊仲有雞皮雞翼+炸雞球+芝士粟米+炸紫菜飯卷+紫菜飯,好豐富既芝士鍋,超滿足

2022-05-23 49 瀏覽
放假放得耐, 間唔中就想去遠少少行下當發掘下好去處。科學園平日踩單車就經過得多, 專登去食野就好少。今晚就專登入去食韓國炸雞😝呢間係觀塘都有分店,但就只係外賣專門店。科學園呢間就有堂食,間鋪都幾易搵, 一落巴過對面商場就見到啦。餐龐都幾大,環境乾淨,坐位寬闊,坐得好舒服。餐牌好多選擇,仲有半份全份可以揀。咁我當然梗左半半口味啦,一次過滿足哂我貪食的願望。因為驚唔夠食,仲叫左芝士排骨鍋,同兩罐汽水。一上菜,炸雞份量超多,睇到勁開心。我叫左蜂蜜焦糖同經典甜辣口味。蜂蜜焦糖炸雞甜甜地咁,而經典甜辣口味就帶點酸、酸酸甜甜咁。值得一提嘅係,炸雞係即叫即炸,上枱仲熱辣辣,食落去好Juicy,唔會炸到乾爭爭。而且炸雞粉將厚薄適中,咬落去好脆口,令我哋食完一隻又一隻。跟住到芝士排骨鍋,超大份。我仲諗住會唔夠食,簡直係諗多咗。店員仲好細心提我地可以趁熱食咗炸雞先,因為排骨鍋有個gas 爐熱住可以慢慢食☺️排骨鍋上仲有炸雞腿肉、紫菜粉絲卷、紫菜飯、粟米芝士、韓式餃子,同韓式泡菜。食完炸雞店員仲主動幫我哋撈勻芝士同剪開排骨,溶晒嘅芝士,加埋排骨上邊嘅BBQ醬汁特別惹味,仲有拉絲效果,咁多芝士真係超級邪惡😍🤩食

因為驚唔夠食,仲叫左芝士排骨鍋,同兩罐汽水。

食完炸雞店員仲主動幫我哋撈勻芝士同剪開排骨,溶晒嘅芝士,加埋排骨上邊嘅BBQ醬汁特別惹味,仲有拉絲效果,咁多芝士真係超級邪惡😍🤩食完又肥十磅😋🤣
2022-05-22 28 瀏覽
科學園嘅美食愈黎愈多 今次食咗垂涎欲滴嘅CHIMAC韓國炸雞 觀塘仲有佢嘅外賣專門店 觀塘站行幾分鐘就會到😋呢度嘅炸雞味道有六種 仲有啲新嘅口味 今次就揀咗啲常規款原隻炸雞 半半口味 (蔥蒜醬油+蜂蜜焦糖)$143炸雞係即叫即整 所以係非常之熱辣辣😋非常香脆 全份炸雞亦好夠分量 蔥蒜醬油炸雞 蒜香味好突出 配埋蔥食好吸引蜂蜜焦糖炸雞 帶點蜜糖嘅甜味 可以蔥蒜嘅鹹味互相配合 唔會得齋一種味道芝士排骨鍋 $318排骨鍋上菜會配埋個爐 加熱令芝士溶咗 掛係排骨上 好滋味好食 芝士勁多味道突出 排骨亦煮得好淋唔痴骨 周邊仲有唔少配菜同炸雞粒 非常飽足

呢度嘅炸雞味道有六種 仲有啲新嘅口味 今次就揀咗啲常規款

原隻炸雞 半半口味 (蔥蒜醬油+蜂蜜焦糖)$143

蔥蒜醬油炸雞 蒜香味好突出 配埋蔥食好吸引

排骨鍋上菜會配埋個爐
周邊仲有唔少配菜同炸雞粒 非常飽足
2022-05-22 199 瀏覽
Chimac again~ 之前食過外賣同堂食都唔錯,特別外賣包得好乾淨利索!芝士排骨鍋 $318包括好多野。炸雞腿肉、粟米芝士、紫菜粉絲卷、韓式餃子、韓式泡菜同埋紫菜飯。芝士排骨好正,肉香!乜都好要包佢既芝士!粟米芝士就傳統啲甜甜地!中間既帶蕃茄味既濃芝士就重味同香口好多!紫菜粉絲卷炸過既紫菜好香口同埋菜,個紫菜飯嘅紫菜份量勁多,正!韓式餃子好似食肉丸,雖然個樣唔係好靚,哈哈!但有啖啖肉既感覺都唔錯!另外當然唔少得炸雞,上次食咗半份,今次食原隻先得! $143洋蔥芝士炸雞鐘意飲乾身啲既炸雞就揀依款!好多芝士粉,依餐對我超愛芝士既朋友係小福音!芝士粉帶點咸,洋蔥集中係雞外皮上!經典甜辣炸雞比較鍾意食內外juicy既炸雞就依款,外皮多芝麻又薄粉!內肉好嫩嫩,特別係大雞腿,哈哈!帶甜,少少辣,唔多!一邊食炸雞,一邊食漬白蘿蔔清清口交換味道,哈哈!飲咪韓式飲品:忌廉鮮奶同埋蘆薈樂!

經典甜辣炸雞

比較鍾意食內外juicy既炸雞就依款,外皮多芝麻又薄粉!

飲咪韓式飲品:忌廉鮮奶同埋蘆薈樂!
久違的假日晴天☀️今日我哋去咗踏單車🚴🏻‍♀️🚴🏻‍♂️途經科學園既時候忍唔住入咗間韓國🇰🇷餐廳食炸雞,啲熱量全部返哂黎🤣🤣😆芝士排骨鍋 $318依個鍋超出色 超好食😭😭拍得住尖沙咀韓國街既餐廳,店員等芝士上枱燒溶啲就幫我哋剪排骨同撈埋啲芝士,排骨啲肉超酥軟,一啲都唔痴牙🫡鍋旁邊有啲配菜,有芝士栗米,飯團,紫菜包粉絲等等,熱辣辣烘住唔驚凍咗變一舊舊🫰🏻原隻炸雞🍗 $143 我哋叫咗雙拼既炸雞 一半甜辣味,一半蜂蜜焦糖味,都超級好食😭😭尤其係佢哋既蜂蜜焦糖味,甜而不肥膩,雞肉好Juicy,好多汁,即叫即炸,一隻雞份量可以夠4人食用🥹上網睇過原來CHIMAC 有幾間分店,分別係沙田、九龍灣、觀塘,觀塘個間位於駿業街,係外賣專門店黎,依間位置比較方便,大家經過絕對可以一試😋

原隻炸雞🍗 $143

那日踏單車到科學園午餐,出一身汗後份外想盡情吃,走過韓式炸雞店想也沒想便進入用膳。位於電梯底的一間韓式餐廳為木系裝潢,座位大多以卡位為主,間距寬闊,而且燈光充足,就算於電梯底也不感壓迫和黑暗。餐廳提供之食材簡單鮮明,有飯類、炸雞類及鍋物類,當然必試餐廳主打炸雞與鍋物,也正適合我想痛快吃喝之意!上菜速度甚有效率,大約15分鐘內食物逐一到齊,熱食灼熱滾燙,唯前菜泡菜及白蘿蔔屬室溫,冰凍效果不足明火滾起中央芝士後,服務員主動上前處理排骨,5件排骨肉腍醬汁入味,芝士有肉醬意粉味,而且拉絲效果驚人,把排骨卷起一同食用時,滿口煙靭熱燙芝士十分惹味邪惡。圍繞著芝士排骨有紫菜粉絲、韓式餃子、炸雞腿肉、紫菜飯及粟米芝士。⭐️紫菜粉絲卷:即炸加上不斷烘熱中,份外脆身可口,鹹鹹炸紫菜包裹著軟腍清淡粉絲,味道平實但口感加持⭐️韓式餃子:魚旦作基礎,包裹著豬肉餃子餡,較一般白皮餃子多添一份彈牙口感⭐️炸雞腿肉:細細粒經醃製後好惹味,適合沾上排骨/粟米芝士一同食用⭐️粟米芝士:中央的排骨芝士較香濃,粟米芝士味道較清新,不過稠度較高⭐️紫菜飯:紫菜份量剛好,每一口品嚐到一半飯一半紫菜,撈芝士最適合不過6款口味炸雞都非常吸引,

半半口味韓式炸雞

6款口味炸雞都非常吸引,直接來個雙拼口味試2款。
🍍莎莎菠蘿醬炸雞:雖然那甜酸味不像菠蘿,但酸酸甜甜解可油膩感,炸雞撈甜酸醬後仍保持脆香可口,雞肉香熱嫩滑帶肉汁,如果肉汁再多更好。

🍯蜂蜜焦糖炸雞:醬汁帶有甜甜爆谷焦糖味,焦糖味較蜂蜜味突出,自己不太習慣甜炸雞,感覺怪怪的,除左醬汁外,肉質與炸粉同上。

手套櫃內自取,一雙手套一包獨立包裝,既衞生又方便。
我們肚子滿滿的踏單車踏上回程路回家了,頓時罪惡感減少

2022-05-15
  • 莎莎菠蘿醬炸雞+ 蜂蜜焦糖炸雞
2022-05-21 76 瀏覽
今日同也米妹👧🏻去try try依間韓國餐廳😋,餐廳位於科學園入面,內用位置都幾多,我哋去到都唔洗等位。餐廳一路都播緊啲韓文歌,更加有韓國feel🇰🇷。餐廳做緊活動,如果follow佢哋嘅ig,會送枝CC Lemon🤣。-🍴芝士排骨鍋🧀($318) - 喺外圍嘅位置放咗炸雞腿肉🍗、紫菜粉絲卷、紫菜飯、粟米芝士🌽同埋韓式餃子🥟。中間就當然係主角,芝士同埋排骨🐖!店員見芝士融得七七八八嘅時候,幫手剪開排骨,方便食用!排骨非常淋😚,唔會好難咬開,當食芝士食到膩,就可以食下佢哋嘅泡菜,Fresh一Fresh個口再食過!🤣-🍴海鮮拉麵🍜($79) - 好足料!有好多唔同嘅海鮮,包括大蝦🦐、青口同八爪魚🐙,煮麵嘅時候啱啱好,麵嘅質地有彈性,唔會太淋😋,湯底可能因為落咗海鮮同一啲蔬菜🥬嘅關係,有啲甜味,都幾好味,令人忍唔住食完一啖又一啖!
海鮮拉麵
2022-05-21
2022-05-18 34 瀏覽
之前踩單車黎過,見到原來科學園都有吾少特色餐廳CHIMAC係觀塘駿業街都有分店,但係外賣專門店黎今次就黎試下,卡位為主,坐位夠闊落,座得舒服原隻炸雞(半半口味)選了莎莎菠蘿和甜辣口味炸雞大大件,炸得香口,超多汁莎莎菠蘿口味清新,仲有大大片菠蘿甜辣味炸雞本身就係個人最愛,雞肉juicy嫩滑,就連雞胸位都唔會鞋好惹味 !芝士排骨鍋有炸雞腿肉、紫菜粉絲卷、紫菜飯、粟米芝士、韓式餃子睇到都覺得澎湃 店員好貼心等滿滿嘅芝士溶然後會幫手排骨,排骨入味又軟腍,加埋海量芝士食,成件事非常邪惡紫菜粉絲卷紫菜炸得非常香脆 包住軟身粉絲煙煙韌韌,好味!食炸雞 ,一定要有汽水
之前踩單車黎過,見到原來科學園都有吾少特色餐廳
CHIMAC係觀塘駿業街都有分店,但係外賣專門店黎

今次就黎試下,卡位為主,坐位夠闊落,座得舒服
原隻炸雞(半半口味)
選了莎莎菠蘿和甜辣口味

炸雞大大件,炸得香口,超多汁
莎莎菠蘿口味清新,仲有大大片菠蘿

好惹味 !

芝士排骨鍋
炸雞腿肉、紫菜粉絲卷、紫菜飯、粟米芝士、韓式餃子

睇到都覺得澎湃
店員好貼心等滿滿嘅芝士溶

紫菜粉絲卷
紫菜炸得非常香脆 包住軟身粉絲煙煙韌韌,好味!

炸雞 ,一定要有汽水
2022-05-18 23 瀏覽
最近有朋友搬咗去白石角,喺科學園見到呢間好多朋友仔試過嘅ChiMac🐥🍺我地呢d大鄉里真係第一次喺科學園食野🙈估唔到又幾唔錯woChiMac其實即係炸雞(치킨)“+”啤酒(맥주)嘅簡稱🤓,今次淨食雞無叫啤酒🤣泡菜海鮮豬肉鍋 $218🌶🐷🐙材料有:八爪魚🐙、五花肉、韓式餃子🥟、紫菜粉絲卷、炸雞、紫菜飯🍙、芝士粟米🌽非常足料,其實兩個人食呢個都可能夠飽🤰🏻,所有炸嘢都夠脆🙆🏻‍♂️,炸雞有肉汁👍🏻泡菜海鮮豬肉微辣🌶️芝士喺鍋上溶化後,鍾意點嘢食又得,我地就將剩番少少既泡菜海鮮豬肉加紫菜飯同芝士粟米🧀炒埋變成韓式泡菜芝士炒飯🤗好味又飽肚,唔錯👍🏻半半口味原隻韓式炸雞 $143🍗蜂蜜焦糖味🍯/蔥蒜醬油味🧄份量多,夠3人享用🙈本身想叫洋蔥芝士味🧅但可惜賣哂🫠炸雞真係即炸,因為開頭熱到拎唔起🌡醬油味ok,另外個焦糖味真係推薦,外皮本身已經脆,再加埋焦糖蜂蜜,有焦糖香不特止,成個香口惹味程度double 🆙 ❗推薦焦糖做膽再試試其他味先😚Overall餐廳嘢食份量多,而且味道好,食物夠哂熱辣辣,下次配埋個啤酒就一流🤩留意返份量,最好多啲人share,食炸雞就無咁heavy啦😉呢間餐廳觀塘都有間外賣店嫁☝

泡菜海鮮豬肉鍋 $218🌶🐷🐙
材料有:

半半口味原隻韓式炸雞 $143🍗
蜂蜜焦糖味🍯/蔥蒜醬油味🧄

Overall
餐廳嘢食份量多,而且味道好,食物夠哂熱辣辣,下次配埋個啤酒就一流🤩留意返份量,最好多啲人share,食炸雞就無咁heavy啦😉呢間餐廳觀塘都有間外賣店嫁☝🏻
2022-05-13