2023-05-06
——————————————【Take Eat Easy】Hong Kong 🇭🇰 尖沙咀📍ChumChum味 @chumchummi20091———————————————尖沙咀嘅隱世正宗韓式燒肉店燒牛肉嘅韓燒就周圍都有,但位於尖沙咀港匯廣場呢間韓式燒肉店就係必食推介。好彩今次有居港韓國朋友帶路😉如果唔係都搵唔到。主菜未黎之前,梗係食返啲韓式前菜。任意添加之餘仲非常好味。值得一題係嗰個泡菜,唔係太辣,怕辣嘅朋友都可以一試。Modem Gopchang Assorted Korean Beef Intestines 韓牛牛小腸肥腸拼盤 ($630)平日食燒肉就食得多,牛嘅內臟就真係未試過,朋友話呢啲先係傳統美食!總共有四個主角,分別係牛心、牛大腸頭、牛大腸同埋牛小腸。店員好細心幫我哋剪成細件啲,跟住再煎埋,大約6, 7分鐘就食得。食嘅時候自己都要間唔中攪動一下,如果唔係就會煎燶。先頭覺得啲腸比較肥,但煎完之後啲油出咗嚟,食落冇咁油膩之餘仲好香口,喜出望外。除咗四款主菜,仲有年糕、薯仔、雜菌、蔥。佢哋吸收咗啲牛內臟燒出嚟嘅油,變得非常香口!Jasmine Tea 茉莉花茶 (L)($28
【Take Eat Easy】
Hong Kong 🇭🇰 尖沙咀
📍ChumChum味 @chumchummi20091
———————————————
尖沙咀嘅隱世正宗韓式燒肉店
好彩今次有居港韓國朋友帶路😉如果唔係都搵唔到。
Jasmine Tea 茉莉花茶 (L)($28) Citron Tea 柚子茶 (R)($28)
兩杯價錢先等如人哋一杯,味道濃之餘亦夠大杯,性價比非常高嘅健康飲品。
多得居港韓國朋友推介,呢餐真係非常滿足❣️ 非常有韓國特色嘅燒肉 🇰🇷 難怪侍應都話自從通關之後,幾乎日日都爆滿,星期六日唔book位都比較難等到。侍應服務非常殷勤🤭好細心準備食物,有問必答。
出邊都有好多戶外位,等凍返少少就可以坐出去,好有氣氛。
———————————————
ChumChum味
📍 Shop 17-20 & 31-34, G/F ,FHP Shopping Centre ,37-41 Mody Road, Tsim Sha Tsui
📍 尖沙咀麼地道37-41號港匯廣場17-20 & 31-34地下
@chumchummi20091