呢間cafe以美日Retro Pop為主題,環境好潮流,有心思!好多唔同style嘅poster,又有美國feel又有日本feel,好多couches可以坐。有開揚既outdoor,亦有舒適indoor,非常舒服嘅環境❣️好方便,慢慢QR code落單。佢地既菜式都好ig-able❣️📸又好睇,又好食添!🥞唐揚炸雞楓糖漿班戟 $129賣相超good!pancake好多食用花裝飾,上面係熱辣辣炸雞,惹味香口,再上面仲有egg benedit,一切開,蛋黃漿流心佈滿panacake😋炸雞底下仲有蘋果片,解膩。細心配搭👍另外仲附有熊仔樽蜜糖,同杯熊仔拉花好襯!望落都真係好開心吸引呀🤩😍個人建議一塊pancake配炸雞鹹食,另一塊pancake點蜜糖甜食。🍨鯛魚燒芭菲 $78有生果, 抹茶雪糕,啫哩,cream,紅豆,奶黃鯛魚燒都好好食!☕️靜岡焙茶(熱) $48熊仔拉花,好靚呀🐻😍焙茶味超香!
呢間cafe以美日Retro Pop為主題,
環境好潮流,有心思!
好多唔同style嘅poster,
又有美國feel又有日本feel,
好多couches可以坐。

有開揚既outdoor,亦有舒適indoor,
非常舒服嘅環境❣️

好方便,慢慢QR code落單。
佢地既菜式都好ig-able❣️📸
又好睇,又好食添!

🥞唐揚炸雞楓糖漿班戟 $129
賣相超good!
pancake好多食用花裝飾,
上面係熱辣辣炸雞
惹味香口,
再上面仲有egg benedit,
一切開,蛋黃漿流心佈滿panacake😋
炸雞底下仲有蘋果片,解膩。
細心配搭👍

另外仲附有熊仔樽蜜糖,
同杯熊仔拉花好襯!
望落都真係好開心吸引呀🤩😍

個人建議一塊pancake配炸雞鹹食,
另一塊pancake點蜜糖甜食。

🍨鯛魚燒芭菲 $78
有生果, 抹茶雪糕,啫哩,cream,紅豆,
奶黃鯛魚燒都好好食!

☕️靜岡焙茶(熱) $48
熊仔拉花,好靚呀🐻😍
焙茶味超香!

🏃The Couch Is Calling And I Must Go💨 銅鑼灣的Couch Club主打美日fusion,環境以Retro Pop風格裝潢,家居的慵懶鬆弛感予人悠閒隨意,氣氛自然舒坦🥔仲係寵物友善餐廳🐶🍱B.Y.O.B BUILD YOUR OWN BENTO (Hk$128):日本珍珠米+ 薯仔沙律+ 溏心蛋+ 手打雞肉餅配牛油香蒜日式菇汁+ 生薑五花腩片,擺盤精緻可愛,食材健康而且清淡養生,帶有日式住家風味🥞唐揚炸雞楓糖漿班戟(Hk$129):香口炸雞配牛油濃香厚身鬆軟的班戟,加埋楓糖漿感受美式邪惡🍮Oolong Tea Panna Cotta(Hk$48): 日本茶系布丁微甜不膩,乳脂滑順配vanilla雪糕好match🍸Bailey's Latte(Hk$50): 融合苦澀的咖啡滋味和酒精的刺激感,口感香醇🍹白桃芒果冰茶(Hk$45):果香氣十足,茶韻清香(All subject to 10% service charge)📍Couch Club銅鑼灣謝斐道535號Tower 535 3樓302號舖 (港鐵銅鑼灣站 D4 出口, 步行約3分鐘)

🍹白桃芒果冰茶(Hk$45):果香氣十足,茶韻清香

📍Couch Club
  • B.Y.O.B BUILD YOUR OWN BENTO
2025-02-06 36 瀏覽
趁放假同小朋友去食好嘢,因為之後想去銅鑼灣行街,小朋友上網就搵咗呢間,佢話裝修好舒服,有文青feel 。我的小朋友,已經開始不是小朋友了,有自己的品味。我哋想早啲食,早啲行街,所以11:50就到咗,職員話開12點,安排我哋坐好,俾咗QR code我哋,話12:00可以落單。我哋叫咗兩個Bento Box, 加一個柚子牛角窩夫。 其中一個Bento Box ,選了紫蘇醬油醋蕎麥麵,打雞肉餅配蒜蓉日式菇汁,唐揚炸雞配他他醬,秋葵醬油漬,香草南瓜。飲品揀+ $15的靜岡培茶。蕎麥麵酸味味,好開胃。雞肉餅有少少雞軟骨喺入邊,幾好咬口。另外一個Bento Box叫左珍珠米,+10 日式洋蔥炒牛肉,+8比目魚,山葵山藥漬,薯仔沙律,+15 飲朱古力。炒牛肉同比目魚都好味。山葵山藥漬都幾辣,刺激感十足。一定要讚一讚有子牛角窩夫,窩夫真係有牛角包夾扁做,鬆軟好味,我會為咗個牛角包窩夫再嚟😂😋Yummy Yummy: 7/10😋

😋Yummy Yummy: 7/10😋
2025-02-05 5 瀏覽
之前嚟食過, 覺得氣氛好 relax, 樓底高, 好多自然光, 食物又好味, 所以趁住新年, 同家人嚟 chill 下. 我哋 4人都揀咗......自選便當 Build your own Bento😉 試食曬我哋想食嘅 自選食物 同埋甜品✡️ 主食日本珍珠米:粒粒分明圓碌碌, 口感煙韌木魚湯烏冬:十分多紫菜, 木魚湯底味濃, 兩者味道夾埋好rich, 烏冬口感都唔錯✡️ 肉火焰辣味吞拿魚:吞拿魚口感十分軟熟, 又厚切, 夾雜火燒味同埋胡椒辣味, 幾有驚喜生薑五花腩肉:五花腩肉唔會太肥, 夾住青瓜, 好perfect match, 入口一啲都唔油膩. 味道鹹鹹地, 生薑味唔會太濃烈.味噌比目魚:肉質嫩滑, 味噌味啱啱好, 唔會太濃烈.烤牛肩胛:口感軟熟, 牛味濃, 配上少少辣粉, 唔錯.日式洋蔥炒牛肉:牛肉同洋蔥佔滿日式醬汁味, 十分惹味, :整體味道好滋味.唐揚炸雞配他他醬:炸雞外脆內軟, 雞肉 juicy, 配他他醬食, 停唔到口.✡️ 野菜及蛋明太子日式蛋捲:厚切, 口感十分正, 中間嘅明太子 令人垂涎欲滴, 整體味道甜中大少少鹹鹹地, 個個都鍾意食.秋葵醬油漬:本身都鍾意清炒秋葵,
自選便當 Build your own Bento😉
試食曬我哋想食嘅 自選食物 同埋甜品

✡️ 主食
日本珍珠米:粒粒分明圓碌碌, 口感煙韌

✡️ 肉
味噌比目魚:肉質嫩滑, 味噌味啱啱好, 唔會太濃烈.
烤牛肩胛:口感軟熟, 牛味濃, 配上少少辣粉, 唔錯.

✡️ 野菜及蛋
明太子日式蛋捲:
秋葵醬油漬:本身都鍾意清炒秋葵, 呢個醬油漬 令到秋葵 味道 冇咁單調.
山葵山藥漬:山藥口感十分清爽, 面頭有山葵汁, 令到味道好有驚喜.
香草南瓜:南瓜軟棉, 味道好甜, 香草味唔會太濃.
薯仔沙律:好有薯仔味, 薯仔蓉中帶些薯粒, 唔錯.
椒鹽玉子豆腐:金黃色焦香嘅外皮,外皮薄薄, 口感外脆內嫩, 椒鹽味道佳.

✡️ 追加
柚子雞翼 (3隻):好細心將雞翼剪成一半, 變咗單骨雞翼, 好容易食. 外皮炸得鬆化, 雞肉唔鞋口, 柚子味酸酸, 十分開胃

✡️ 飲品
🔹轉配 朱古力鮮奶咖啡:咖啡味夠, 唔會好甜
🔹轉配 靜岡培茶:焙茶味濃, 入口順滑
🔹美式咖啡:味道偏 nutty, 好啱鍾意美式咖啡嘅人

💚 甜品
鯛魚燒芭菲:顏色豐富!賣相 very good!先食一啖奶黃鯛魚燒, 暖暖地, 外脆內軟, 唔會帶甜. 食材豐富, 有生果, 蕨餅, 抹茶雪糕,抹茶醬,紅豆, 五穀脆脆. 由上到下, 口感豐富!
馬斯卡彭奶酪班戟:見到都心心眼, cream cheese, 焦糖脆餅碎. 班戟林上cream cheese同埋糖漿
烏龍茶奶凍配雲呢拿雪糕:烏龍茶味濃, 奶凍 口感滑口, 整體 cp值高

下午茶
  • 火焰辣味吞拿魚
  • 鯛魚燒芭菲
  • 味噌比目魚
2025-02-05 37 瀏覽
上次朋友帶我來了這家美式復古的cafe一試愛上,坐位闊落舒服,食物好食唔貴Menu 有自選便當($128起),可以選一款主食+兩款肉和兩款菜,營養均衡;我們選了低卡的蕎麥麵(+$15),火炙辣味吞拿魚(+$28)和烤牛肩胛;牛肩胛超正,牛味濃而且食落唔會韌味噌本茹意粉($128)配上香煎帶子和大蝦,帶子和大蝦都煎得外脆內嫩,十分出色甜品抹茶紅豆白玉牛角窩夫配抹茶雪糕窩夫即叫即整,外脆內軟;抹茶濃度超高,淋落雪糕度勁夾,甜中帶點回甘,帶來多層次口感

甜品抹茶紅豆白玉牛角窩夫配抹茶雪糕

2025-01-28
  • 抹茶雪糕窩夫
2025-02-05 61 瀏覽
有室內同室外有動物既人可以坐室外,係毛孩友善餐廳室內唔同既佈置都有特色岩影相打卡好homey feel今次想食健康d,請叫左個沙律,好大碟,南瓜甜、cherry tomatoes清爽、炸玉子外脆內嫩,小食請叫左柚子單骨雞翼,炸到香脆可口既雞翼有柚子汁,所以好清新,食到停唔到口主食叫左日式全日早餐,有鯖魚,濃郁得黎甜甜地、薯仔沙律酸酸甜甜口感豐富、明太子玉子燒,鹹香搭配上魚卵顆粒既口感,好味道。甜品叫左個 Tiramisu,個presentation好classy,食到濃濃既espresso味。另外叫左個hojica affogato,食vanila雪糕時食到焙茶突出既味道。飲品叫左lychee茶,清甜得黎有新鮮既lychee果肉,好飲。
有室內同室外
有動物既人可以坐室外,係毛孩友善餐廳
室內唔同既佈置都有特色
岩影相打卡
好homey feel
2025-01-24
2025-01-30 184 瀏覽
“Not free today. Having a date with my couch 😎”Chill vibe here. Best for meeting friends限定飲品棉花糖朱古力,棉花糖人好可愛☺️ 不過要飲之前要篤佢落去殺咗佢😂唐揚炸雞楓糖班戟個樣超吸引😍 炸雞勁好食,熱辣辣炸得好脆,個皮嘅厚度又啱啱好,調味好好食,內裏又Juicy👍 上面係平時食嘅Benedict egg正呀!成個配搭好正,只個班戟係好實嘅嗰種,如果可以fluffy d 會更好 😌自選便當紫蘇花蕎麥麵好特別,冷蕎麥麵好清爽,食完個炸雞班戟好適合食呢個😂 個湯好重紫蘇花香,好特別我鍾意🤩煎比目魚好香好食,山葵醬山藥好特別,山藥脆脆地配上淡淡嘅Wasabi,清爽好食👍 溫泉蛋真係必叫,所有嘢都可以點黎食,好似食壽喜燒咁推薦推薦,抹茶affogato通常都係咖啡affogato,第一次見到抹茶,即刻試下,點知咁驚喜,抹茶嘅苦淋上去甜甜嘅抹茶雪糕,底下有脆脆嘅焦糖餅乾,多重口感,甜中帶回甘,一百分💯

唐揚炸雞楓糖班戟
個樣超吸引😍

自選便當

推薦推薦,抹茶affogato

2025-01-28 157 瀏覽
之前去左銅鑼灣既Tower 535【Lounge Hakuba】食dinner,最近就去左食lunch、日頭佢地變身【Couch Club】食日系定食同brunch。Build Your Own Bento 自選便當:可以自選一個主食、兩個蛋或蔬菜、兩個肉類。Basic係$128,有D食材要另外加錢。我地就選擇左紫蘇醬油醋蕎麥麵(+$15)、薯仔沙律、明太子日式蛋卷(+$15)、唐揚炸鷄配他他醬、烤牛肩胛(+$18)。個人非常推薦薯仔沙律、明太子日式蛋卷同唐揚炸鷄,薯仔沙律保留口感、薯仔味香。明太子日式蛋卷明太子超級多、蛋卷好唔會太老。唐揚炸鷄外面香脆、裏面juicy。唐揚炸鷄楓糖漿pancake:呢個係佢地既signature,所以一定要叫。鍾意鹹鹹甜甜既一定要試下。唐揚炸鷄外脆内嫩,好juicy,再加上水波蛋同糖漿、非常match。黑松露薯條(轉四川麻辣shake shake粉):可以免費轉四川麻辣shake shake粉,因爲黑松露醬平時都經常食。都有少少辣、薯條新鮮炸起,好香脆。接骨木花濃縮咖啡湯力:咖啡味唔會好濃、無咖啡既苦味又有香味。加左接骨木花湯力都既清新。奇異果茉莉冰茶
奇異果茉莉冰茶:奇異果味都幾香濃、茶味反而唔係好突出,幾refreshing。
2025-01-27 323 瀏覽
今日和朋友走進這間主打西式和日式風味的餐廳,以其獨特的Retro Pop風格裝潢,也是一間有寵物友善餐廳,假日吸引唔少人。這裏的菜單多樣化,尤其是自選便當(B.Y.O.B Build Your Own Bento),食客可根據自己的口味創造專屬的美味便當。B.Y.O.B BUILD YOUR OWN BENTO $128主食選擇木魚湯烏冬:烏冬麵條彈牙滑抒,浸泡在木魚湯中,湯底鮮鹹適中自選兩款蔬菜、蛋類秋葵:新鮮的秋葵,清爽的口感與淡雅的味道明太子日式蛋卷(另+$15):蛋卷甜而不膩,明太子的鹹香和微辣恰好中和,讓整體口感層次分明自選兩款肉類選擇火灸辣味吞拿魚(另+$28):厚切的吞拿魚被炙燒至表面微焦,鮮香的火燒味加上胡椒粉唐揚炸雞配自家製他他醬:外皮香脆而鹹酥,內裡的雞肉則是嫩滑多汁,搭配他他更美味朋友自選的便當 香草南瓜:涼拌菜充滿清新的香草味椒鹽玉子豆腐:炸至金黃的豆腐外層酥脆,內裡超級滑嫩,搭配椒鹽,滋味十足味噌比目魚:魚肉嫩滑不油膩,令人印象深刻生薑五花腩片:油脂香濃的生薑五花腩,配上清爽的青瓜,口感兼具豐富與清新今日限定甜品(烏龍茶奶凍配雲尼拿雪糕)$48奶凍賣相雖然普通

自選兩款蔬菜、蛋類
秋葵:新鮮的秋葵,清爽的口感與淡雅的味道

自選兩款肉類選擇

朋友自選的便當
香草南瓜:涼拌菜充滿清新的香草味
味噌比目魚:魚肉嫩滑不油膩,令人印象深刻

今日限定甜品(烏龍茶奶凍配雲尼拿雪糕)$48
奶凍賣相雖然普通,卻實在令人驚喜;質地軟滑,奶香濃郁,與雪糕的結合讓人心滿意足

🎈Couch CLUB🎈
謝斐道535號Tower 535 3樓302號舖
2025-01-27 134 瀏覽
平時都好鍾意發掘特別嘅餐廳,今日去左銅鑼灣復古風寵物咖啡廳 ☕🐾迷人美式復古風格,瞬間穿梭懷舊時光 🎶✨高挑天花板同寬敞空間,每一個角落都成為完美打卡熱點 📸寵物友善咖啡廳,可以帶上心愛寵物一齊享受美食同時光 🐶❤️B.Y.O.B Build Your Own Bento 自選 🍱🍜 清新爽口,帶有淡淡香草味🥢椒鹽玉子豆腐 外脆內嫩,撒上椒鹽,增添鹹香風味,口感滑順🐟 味噌比目魚 肉質鮮嫩,味道甘醇,富有海鮮鮮香🥩 烤牛肩胛 口感豐富,搭配調味料增添風味B.Y.O.B Build Your Own Bento Eze 🍱🍜 木魚湯烏冬 烏冬麵搭配木魚湯底,湯頭鮮美,麵條彈牙🌱 秋葵 煮至剛好軟嫩,保留自然鮮甜味,富含纖維🎃 香草南瓜 甜香味濃,口感綿密🍗 手打雞肉餅配牛油香蒜日式菇汁 新鮮雞肉手工製作,配香濃牛油香蒜菇汁,味道豐富🥓 生薑五花腩片 肉質軟嫩,口感香濃,帶有生薑清香🍳溏心蛋 蛋黃微流心,口感滑順🥞唐揚炸雞楓糖漿班戟 甜品結合左日式唐揚炸雞同蓬鬆班戟,外脆內軟,配上甜美楓糖漿,口感獨特,鹹甜交織☕ 朱古力鮮奶咖啡 精緻拉花濃郁咖啡同香甜朱古力,加入鮮奶,口感更加

🍜 清新爽口,帶有淡淡香草味

🥢椒鹽玉子豆腐
外脆內嫩,撒上椒鹽,增添鹹香風味,口感滑順

🐟 味噌比目魚
肉質鮮嫩,味道甘醇,富有海鮮鮮香

🥩 烤牛肩胛
口感豐富,搭配調味料增添風味

🍜 木魚湯烏冬
烏冬麵搭配木魚湯底,湯頭鮮美,麵條彈牙

🌱 秋葵
煮至剛好軟嫩,保留自然鮮甜味,富含纖維

🎃 香草南瓜
甜香味濃,口感綿密

🍗 手打雞肉餅配牛油香蒜日式菇汁
新鮮雞肉手工製作,配香濃牛油香蒜菇汁,味道豐富

🥓 生薑五花腩片
肉質軟嫩,口感香濃,帶有生薑清香

🍳溏心蛋
蛋黃微流心,口感滑順

🥞唐揚炸雞楓糖漿班戟

☕ 朱古力鮮奶咖啡
精緻拉花濃郁咖啡同香甜朱古力,加入鮮奶,口感更加柔滑

🌹 洛神花玫瑰茶
顏色鮮豔,味道酸甜,常加入玫瑰花後,茶香芬芳

Couch CLUB
📍謝斐道535號Tower 535 3樓302號舖
Weekday Lunch去咗位於銅鑼灣Tower 535的Couch Club,餐廳以美式復古為主題,牆上貼滿咗美式海報,感覺好有氣氛!佢哋提供嘅西日料理特色十足,最吸引我嘅係「B.Y.O.B Build Your Own Bento」自選便當,選擇真係超多,可以自由組合,好多款菜式都令人好心動!我選咗紫蘇醬油醋蕎麥麵,搭配香草南瓜、山葵山藥漬,仲有手打雞肉餅配牛油香蒜日式菇汁,最後加上生薑五花腩片。每一樣都好有層次,蕎麥麵口感韌性十足,紫蘇醬油醋嘅清新味道令整體更加提味,香草南瓜亦帶來一絲甜味,好喜歡~手打雞肉餅配牛油香蒜日式菇汁亦好正雞肉餅肉質鮮嫩,咬落去超有嚼勁,牛油嘅濃郁同蒜味搭得好好~再加上生薑五花腩片,真係驚喜!五花腩肥瘦比例剛好,正再叫咗個味噌本菇義大利麵,配上香煎帶子同大蝦義大利麵煮得啱啱好,味噌醬香濃,帶子同大蝦都煎得外脆內嫩,出色另外,柚子雞翼都係必試,雞翼外脆內嫩,柚子味道清新,令人好開胃!仲要係單骨雞翼,好方便我呢d 懶人呢~仲有一個唔可以錯過嘅柚子牛角窩夫,口感鬆軟,柚子嘅清香同甜味完美融合,牛角窩夫好香,但砲上雪糕食完唔會覺得膩呢海鹽奶蓋Tiramisu亦

手打雞肉餅配牛油香蒜日式菇汁亦好正
雞肉餅肉質鮮嫩,咬落去超有嚼勁,牛油嘅濃郁同蒜味搭得好好~
再加上生薑五花腩片,真係驚喜!五花腩肥瘦比例剛好,正

再叫咗個味噌本菇義大利麵,配上香煎帶子同大蝦

海鹽奶蓋Tiramisu亦好出色
Tiramisu好creamy,海鹽奶蓋嘅鹹香同甜味平衡得剛剛好!

Lunch Time 食Couch Club,係銅鑼灣都算性格比高,享受之選!
2025-01-25 161 瀏覽
朋友Lunch 飯聚, 去左銅鑼灣Tower535 Couch Club @ Lounge Hakuba 食Lunch。 餐廳裝修好有日系風味, 好多木色同Gramping 的格調。自選便當 主食-木魚湯烏冬個湯底好濃, 肉類就揀左烤牛肩胛,牛烤得好香口重牛味 仲有火炙辣味吞拿魚真係啖啖肉又新鮮, 小菜揀左我最鐘意食既南瓜同明太子蛋卷, 仲追加左個山葵餃子,成個便當有好多種食物夠曬豐富, 餐飲就叫左杯靜岡焙茶 茶好香濃 岩曬平時鐘意飲濃茶既我。壽喜燒牛脊肉炒烏冬 牛脊肉燒得香口, 肉味香濃, 配上帶甜的壽喜燒汁非常匹配。 烏冬爽口彈牙, 重有少少掛汁畫面。柚子雞翼非常香脆可口, 柚子汁酸中帶甜, 亦帶一點香辣口味。 開心。

自選便當

2025-01-22 142 瀏覽
星期日約咗朋友喺銅鑼灣行街食飯去咗Tower535嘅Coach Club環境氣氛都好chill 又無限時 可以慢慢坐 飲杯咖啡 傾下偈餐廳走日式retro風下晝menu有Build Your Own Bento $128起主食x1 + 蔬菜/蛋 x2 + 肉食x2要咗木魚湯烏冬、椒鹽玉子豆腐、香草南瓜、生薑五花腩片、烤牛肩胛(+$18)擺盤好精緻用心 小碟下面都墊咗菜 上面有花瓣 未食已經滿足咗視覺香草南瓜好綿滑 南瓜味道香濃玉子豆腐爽起唔會散 加咗七味粉好香口五花腩片煎得香口 中間捲咗青瓜中和咗豬肉嘅油膩感烤牛肩胛牛味好香濃 雖然較厚身但一啲都唔韌烏冬好滑溜 木魚湯好香 飲晒都唔會覺得咸 好好食😋朋友要咗秋葵、手撕雞肉餅、味噌比目魚(+$8)佢都大讚比目魚好嫩滑好香雞肉餅唔會鞋 加咗香菇味道更多元柚子牛角窩夫 $88即叫即整 熱辣辣窩夫外脆內軟 柚子味道剛好 同窩夫牛油香互相輝映雲尼拿雪糕綿滑 加埋麻糬煙煙韌韌 好高質😋Piccolo $38拉花超靚 咖啡豆果香較重 奶啡嘅比例剛剛好靜岡焙茶 $48有熊仔拉花 超啱打卡焙茶味道香濃 飲落creamy
星期日約咗朋友喺銅鑼灣行街食飯

五花腩片煎得香口 中間捲咗青瓜
中和咗豬肉嘅油膩感

烤牛肩胛牛味好香濃 雖然較厚身但一啲都唔韌
烏冬好滑溜 木魚湯好香 飲晒都唔會覺得咸 好好食😋

朋友要咗秋葵、手撕雞肉餅、味噌比目魚(+$8)

佢都大讚比目魚好嫩滑好香

靜岡焙茶 $48
有熊仔拉花 超啱打卡
焙茶味道香濃 飲落creamy
2025-01-21 232 瀏覽
銅鑼灣謝菲道535號Tower5353樓302號鋪想不到在這裡有一家寵物友善餐廳,環境不錯,陽光充足,書卷氣,Fusion 菜式,價錢合理,在這裡享受了一個開心❤的午餐。寵物友善餐廳,陽光滿溢,書香撲鼻,自選便當隨心所欲。這裡不僅是進食的場所,更是心靈的淨土。馬斯卡奶酪班戟,軟糯香甜,一口咬下,滿是幸福感。當你帶著寵物踏進這裡,不會感到一竊不安,因為這裡對寵物友好的環境讓你與毛小孩都能夠安心享用餐點。選擇屬於自己的餐點,享受專屬於你的時光,無論是獨自品味還是與朋友相聚,這裡總能帶給你無盡的溫暖與舒適。 自選便當 (1)$146木魚湯烏冬 香草南瓜 山葵山藥漬 生蟹五花腩片 烤牛肩脾 洛神花玫瑰茶 馬斯卡彭奶酪班戟 $98.0 自選便當 (2) $192藜麥沙律 椒鹽玉子豆腐 香草南瓜 烤牛肩脾 火灸辣味吞拿魚 糖心蛋兩個舞蹈文青在這裡吃得開心❤,聊得天花亂墜,健康又美味的食物令我們盡情享受,暢所欲言。🥰🥰

銅鑼灣謝菲道535號Tower5353樓302號鋪

在這裡享受了一個開心❤的午餐。

自選便當 (1)$146

馬斯卡彭奶酪班戟 $98.0
自選便當 (2) $192

兩個舞蹈文青在這裡吃得開心❤,聊得天花亂墜
,健康又美味的食物令我們盡情享受,暢所欲言。🥰🥰

餐廳以Retro Pop為題,集美日風格於一身,每個角落都放置了充滿美式復古的海報、燈箱,相當適合打卡之餘,環境闊落又悠閑舒適.與姐妹們聊一個下午都很適合~🔸B.Y.O.B Build Your OwnBento 自選便當($153)日本珍珠米|薯仔沙律|醬油漬溫泉蛋|手打雞肉餅配牛油香蒜日式菇汁|唐揚炸雞配自家製他他醬|關東煮🔸 B.Y.O.B Build Your OwnBento 自選便當($194)木魚湯烏冬|椒鹽玉子豆腐|溏心蛋|味噌比目魚|烤牛肩胛|山葵餃子·凍鮮奶咖啡自由配搭的日式便當賣相精緻,合併起來菜品豐盛又多元化,對於雜食朋友們看到有花多眼亂的選擇都已感興奮!手打雞肉餅紮實而口感豐富, 味噌比目魚滑溜無骨,啖啖肉.最喜歡烤牛肩胛及山葵餃子.牛肩胛份量不少,牛肉味濃帶咬口亦不乾身,山葵餃子肉質有水份而帶微微山葵味,很特別.🔸烏龍茶奶凍配雲哩拿雪糕($48)🔸海鹽奶蓋Tiramisu($62)兩款是日甜品完全是中了我胃口.前者奶凍滑順帶微微茶香而不膩;後者Tiramisu酒味濃而奶油滑溜!質素比想像中好,咖啡大杯又香濃.有機會再來試試其他甜品飲杯啡亦不錯!

🔸B.Y.O.B Build Your Own
Bento 自選便當($153)

🔸 B.Y.O.B Build Your Own
Bento 自選便當($194)

🔸烏龍茶奶凍配雲哩拿雪糕($48)
🔸海鹽奶蓋Tiramisu($62)