2023-06-20 44 瀏覽
水母好吸引,加上投影效果,感覺浪漫火腿野菌黑松露意大利飯意大利飯軟硬適中,帶有濃香黑松露味,火腿鹹香十足,伴飯共食,味道更濃香。香煎比目魚配蕃茄莎莎魚肉剛剛熟,非常嫩滑,魚皮煎到少少金黃脆身,伴白汁更幼滑,夾蕃茄莎莎就酸甜開胃。薯條配自家製松露醬薯條香脆,就算最後食,一樣保持到香脆度,沾松露醬食更creamy。巴克斯芝士蛋糕配日本香滑牛奶雪糕芝士蛋糕芝士味濃,口感鬆軟,雪糕奶味香濃,伴食更滿足!Mango Baby芒果味突出,帶有點點橙酸味飯後再參觀參觀水族箱,好夢幻。
水母好吸引,加上投影效果,感覺浪漫

火腿野菌黑松露意大利飯

香煎比目魚配蕃茄莎莎

薯條配自家製松露醬
薯條香脆,就算最後食,一樣保持到香脆度,
沾松露醬食更creamy。

巴克斯芝士蛋糕配日本香滑牛奶雪糕
芝士蛋糕芝士味濃,口感鬆軟,雪糕奶味香濃,伴食更滿足!

Mango Baby
芒果味突出,帶有點點橙酸味

飯後再參觀參觀水族箱,好夢幻。

2023-06-14
5 分鐘 (堂食)
2023-06-19 59 瀏覽
The tranquil environment, coupled with dim lighting and colorful spotlights shining on the constantly moving jellyfish, creates a dreamy and romantic atmosphere. 🥰 Each table is assigned with a different jellyfish species, and the one next to our table happened to have a pink heart-shaped body, super cute! 🩷Each dish served is delicately prepared and delicious, but the portions are not large. The dishes are served quickly, one after another, without being too rushed or too slow. With chatting, e

Each dish served is delicately prepared and delicious, but the portions are not large. The dishes are served quickly, one after another, without being too rushed or too slow. With chatting, eating, taking pictures and checking in, the whole dining experience takes about 2 and a half hours.

環境幽靜加上昏暗燈光,彩色射燈照著不斷晃動的水母,既夢幻又浪漫🥰不同餐枱的水母品種都不一樣,恰巧被分配的餐桌旁的有很多水母BB,其中一隻竟然擁有粉色愛心,超cute🩷

每道菜都很精緻好食,但份量不多。上菜速度一碟緊接一碟,不會太趕亦不會太慢,邊吃邊聊加上拍照打卡,大約需要2個多小時。

之前睇 YouTube 見到水母餐廳已經比深深吸引 , 但始終有少少遠 🤏🏻🤏🏻一直冇動力過嚟食 😅 由於又到紀念日 , 又諗唔到有乜新餐廳 , 終於的起心肝嚟食啦 !! 平時好少嚟 荃灣 Plaza 88 呢邊 , 雖然唔近地鐵站 , 但原來環境都幾舒服 , 而且個商場好新 , 樓底好高 ! 😗去到門口打開布幕 , 嘩 !! 即刻去咗水族館咁 , 佈滿投影機 😮😮 牆上有唔同嘅海洋動畫 . 昏暗燈光加上色彩繽紛嘅水母喺度游下游下 , 恍似置身海底入面 ~ 我哋被安排同一隻大水母坐 !! 😍😍😍😍😍 超興奮 ! 仲要係我最鍾意嘅粉紅色 , 佢 d 觸鬚好似一條裙咁 , 好靚好靚 , 一路食飯一路望住真係不得了 !! 而且環境都幾浪漫 , 幾神秘 , 行入去會有更加多水母睇 , 有啲細細隻 , 又唔同顏色好靚 !Fish and Chips ($108)有 3 大件炸魚 , 炸衣簿簿的 , 魚肉滑滑西班牙紅蝦三文魚子意大利飯 ($298)呢個意大利飯有多肉又大隻嘅紅蝦同三文魚子點會唔好食呀 ~ 紅蝦膏特別香 😋 脆卜卜嘅三文魚子 , 增加口感 , 好好食 ! 👍👍慢煮加拿大豬鞍架 ($2

Fish and Chips ($108)
有 3 大件炸魚 , 炸衣簿簿的 , 魚肉滑滑
西班牙紅蝦三文魚子意大利飯 ($298)
慢煮加拿大豬鞍架 ($298)
我最鍾意嘅豬鞍架 !! 🥰🥰 呢個菜式好難喺屋企度整 , 自己又冇慢煮棒 , 所以通常出街有得食 , 我都會嗌 ! 豬扒夠厚 , 慢煮之後一啲都唔嚡 ! 😆😆
巴斯克芝士蛋糕配日本香滑牛奶雪糕 ($148)
雙重享受 ~ 唔好睇個牛奶雪糕外表平平無奇 😌😌 好有奶味但又唔會好甜 , 而且質感好好 , 又夠滑 ! 食埋呢個甜品覺得成餐飯都非常之圓滿 , 冇嘢可以挑剔 ~

Sparkling Wine ($88)
整體黎講 , 千祈唔好因為位置而卻步 , 大家一定一定一定要嚟試吓 !! 水母主題夠晒特別 👍👍 係一個好強大嘅賣點 ! 食完飯之後非常有記憶點 !! 嘢食都唔錯 , 性價比幾高 ! 推介推介 !!! 😆😆
  • 西班牙紅蝦三文魚子意大利飯
  • 巴斯克芝士蛋糕配日本香滑牛奶雪糕
  • 慢煮加拿大豬鞍架
2023-06-17 215 瀏覽
今日放假約左男朋友嚟呢間水母餐廳食晚餐,本來已經係ig見到好多好靚既環境相,來到更加覺得不得了😍😍😍呢度每一張餐檯隔離都有個水族箱裝住唔同品種既水母🪼,超!級!唯!美!😍😍😍忍唔住係度影左好多相,重點係餐廳既食物質素都好高,唔係淨係igable😙😙🔸日本甜蝦帶子他他配三文魚子Samphire and scallop tartare top with salmon roe呢個基本上係我最愛既前菜,有我最鍾意既甜蝦同帶子刺身,再加埋三文魚子既口感,超既開胃🤤🔹100z厚切安格斯肉眼扒Angus beef ribeye steak (100z) with roasted garlic herbs butter呢塊肉眼扒真係不得了,肉質雖然望落厚實,但係入口鬆軟,牛肉味超濃厚,簡直係有98分,覺得係物超所值😋🔸Crazy Berry’s Strawberry, blueberry, raspberry, cranberry呢杯果汁係由我最愛既berries製成,口感酸酸甜甜,而且凍冰冰好正😊不過溫馨提示🔔餐廳溫度頗低,女仔記得帶多件外套去呀☺️☺️☺️#hkig #hkgirl #hkfoodie

🔸日本甜蝦帶子他他配三文魚子

🔹100z厚切安格斯肉眼扒

🔸Crazy Berry’s

#hkig #hkgirl #hkfoodie #cubeocafe #cubeo
#jellyfish #水母 #🪼 #水母餐廳 #荃灣 #荃灣探店 #香港探店 #荃灣美食 #香港美食 #荃灣打卡 #zoeintw

2023-06-17
10 分鐘 (堂食)
  • 法式蟹肉龍蝦湯配馬斯卡邦尼芝士泡沫
  • 安格斯肉眼扒
2023-06-17 35 瀏覽
每張枱嘅旁邊就係水母缸,可以近距離欣賞水母,望住佢地有節奏咁收縮同放鬆身體,真係好治療,亦好讚嘆創造嘅奇妙!另外仲可以欣賞水母萬花筒同大水母缸,結合真實生物同投影效果,真係好似置身海洋咁,好寧靜好舒服!食物方面估唔到都好岀色,呢次journey with seajellies實在太幸福滿足!👉🏻美國粗薯條配自家製松露醬 $78外皮炸得酥脆,裏面就保持住軟綿嘅口感,搭配自家製嘅松露醬更加美味,松露醬有深邃嘅香氣,味道濃郁,perfect match!👉🏻法式蟹肉龍蝦湯配馬斯卡邦尼芝士泡沫 $118味道鮮美醇厚,口感順滑,配馬斯卡邦尼芝士泡沫,增添左濃郁嘅奶香味!隨湯送精緻麵包,唔係普通嘅餐包仔,非常好!👉🏻慢煮加拿大帶骨豬鞍 $298豬鞍肉質鮮嫩,口感極佳,帶骨嘅部分讓肉汁得以完美釋放,味道好豐富!👉🏻忌廉冬陰功海鮮意大利麵 $228濃郁嘅忌廉再加香辣嘅冬陰功,原來可以結合得咁完美!而海鮮亦好足料,蝦、帶子、同青口等等,全部都好惹味!👉🏻Lychee Cider $88呢款mocktail以荔枝、蘋果、青檸同檸檬等水果混合而成,帶有清新嘅水果香氣,口感清爽而不失豐富!👉🏻日本炙燒芝士熔岩

👉🏻美國粗薯條配自家製松露醬 $78

👉🏻法式蟹肉龍蝦湯配馬斯卡邦尼芝士泡沫 $118

👉🏻慢煮加拿大帶骨豬鞍 $298

👉🏻忌廉冬陰功海鮮意大利麵 $228

👉🏻Lychee Cider $88

👉🏻日本炙燒芝士熔岩蛋糕 $158
芝士蛋糕柔軟又厚實,配脆脆焦糖係面,口感濃郁,芝士嘅綿密同焦糖嘅香甜相互融合,令人回味!
2023-06-14 40 瀏覽
水母海洋館主題餐廳🪼Cube O - Journey with Seajellies📍荃灣楊屋道88號Plaza 88 8樓@cubeodining ——————————佢門口有黑幕 好神秘 入到去就係餐廳我哋預先訂位 好好彩坐到最靚嗰一面見到好多水母嘅水族箱🤍呢度都好貼心 由於餐廳環境黑暗 所以用iPad嚟睇餐牌想打卡嘅店員亦都好好會主動同你講可以離開位打卡同邊度會睇到多啲水母~——————————法式蟹肉龍蝦湯配馬斯卡邦尼芝士泡沫配精選麵包 $118🦀🦞龍蝦湯好濃郁 稀稠度適中 配上脆餐包可以點湯一齊食香煎法式鵝肝配紅莓醬 $188 🪿鵝肝好厚身 油香重 配有多士吸曬鵝肝精華 好香好脆身如果怕膩側面配有紅莓醬 無花果 藍莓 蕃茄 酸酸酸甜甜 非常解膩 西班牙紅蝦三文魚子意大利飯 $298 🦐意大利飯非常入味 好有紅蝦味 蝦頭蝦膏濃郁 加埋三文魚子帶出鮮味10'oz 厚切安格斯肉眼扒 $428🥩我哋叫咗medium 熟度啱啱好 切開無血水 juicy之餘唔會韌 側面有配菜可以解膩Cocktail 🍸Snake Fruit Gardon $168(Grey goose vodka wi
水母海洋館主題餐廳🪼

10'oz 厚切安格斯肉眼扒 $428🥩
側面有配菜可以解膩

Cocktail 🍸
Snake Fruit Gardon $168
(Grey goose vodka with green apple and lime)
鐘意飲Vodka嘅朋友會好鐘意呢杯 Vodka味好出 青蘋果同青檸酸酸地令佢更易入口 好fresh

Peaches sweet $138
(Vodka. Peach. Cassis. Pineapple. Cranberry)
呢杯好啱唔太飲酒又想試下飲cocktail嘅人 好順口 桃味好出 值得一試

總括嚟講 餐廳嘅食物味道不錯 由於係主題餐廳 價錢偏貴 💸
服務方面 店員有禮貌 又會主動提供協助🩵
晚餐用餐體驗唔錯 可以一試~

——————————

#hkfoodie #hkfoodblogger #hkfood #hkfoodshare #hkfoodblog #hkfoodlover #foodstagram #foodlover #hkfoodporn #foodphotography #foodieig #hkig #hkfoodieblogger #hkfoodielife#香港美食 #食好西 #吃貨 #相機食先 #homehong #foodie #hkfoodielife #hkfoodlover #hkrestaurant #香港 #hkig #香港好西 #hkcafe #香港好去處 #香港美食 #水母餐廳 #荃灣 #主題餐廳
2023-02-13
慶祝紀念
紀念日
  • 法式蟹肉龍蝦湯配馬斯卡邦尼芝士泡沫
  • 西班牙紅蝦三文魚子意大利飯
  • 安格斯肉眼扒
2023-06-12 60 瀏覽
朋友生日,想攪點新意思慶祝;在網上見到這家水母館主題餐廳十分特別,一於訂枱試試。甫一進門,在漆黑的環境中見到透著彩色燈光的水族缸中大大小小的水母,像是踏進奇幻世界一般,感覺獨特。各式各樣的水母,色彩繽紛,形態各有特色,百看不厭。餐廳環境氣氛浪漫,賞心悅目之餘,食物質素也很出色。頭盆沙律點了香草煙三文魚水牛芝土蕃茄沙律 $138用料新鮮之餘質素也高,水牛芝士和煙三文魚味道和口感很夾,黑醋汁的酸甜味醒神,美味非常。火腿拼盤 $198,除了款式口味眾多外,質素亦喜出望外;配搭脆口的醃黃瓜及去皮的車厘茄,開胃可口。浩海炸魚薯條配自家製他他醬 $108,英式經典美食,炸魚鮮嫩多汁,外脆內軟;薯條超脆超香口,火候十足,熱騰騰的超邪惡美食。西班牙紅蝦三文魚子意大利飯 $298,蝦鮮甜,意大利飯配以濃鮮蝦膏醬汁,濃濃的鮮味,令人欲罷不能。三文魚子,咸香鮮甜,畫龍點睛。法式燒香草黄油雞配紅酒汁 $248,黃油雞肉質彈牙鮮嫩,紅酒汁的果香充分提鮮,又一道令人回味的美食。水母館主題餐廳氣氛浪漫,食物美味可口,價格合理,推介之選。
各式各樣的水母,色彩繽紛,形態各有特色,百看不厭。
三文魚子,咸香鮮甜,畫龍點睛。
水母館主題餐廳氣氛浪漫,食物美味可口,價格合理,推介之選。
2023-06-11 44 瀏覽
一直都知道荃灣有間水母做主題既餐廳🪼前排媽咪send條link 比我話想去水母館 我即刻book 依間餐廳帶媽咪去🤍一入到真係嘩一聲😳好靚啊真係!每張枱都有一個窗口位🪟睇到水母 與水母共餐🪼我咁岩坐依張上面仲有投影海洋既畫面 打卡真係一流😎我媽咪黎到眼中只有水母 周圍影相 所以我楂主意食乜🤭🍅FRIED ANGEL HAIR PASTA IN TOMATO SAUCE SERVED WITH TIGER PRAWN炒蕃茄汁天使麵配大虎蝦🦐上枱已經好滿意d蝦係meet左殼🤭好彈牙 而天使麵都有濃濃既蕃茄味🤤SOUS VIDE PORK CHOPS WITH SEASONAL VEGETABLE&RED WINE SAUCE 慢煮加拿大帶骨豬鞍🐷算幾大份夠我兩個人食😆因為慢煮所以肉質仍然好嫩 啖啖肉而且肥瘦適中CUBE O FISH & CHIPS SERVED WITH HOMEMADE TARTAR SAUCE 🍟浩海炸魚薯條配自家製他他醬炸魚同薯條都炸得好好 好脆卜卜點埋個自家醬真係perfect match😳HOMEMADE BROWNIES WITH DOUBLE CHOCOL

我媽咪黎到眼中只有水母 周圍影相 所以我楂主意食乜🤭

炒蕃茄汁天使麵配大虎蝦🦐

慢煮加拿大帶骨豬鞍🐷

浩海炸魚薯條配自家製他他醬

HOMEMADE BROWNIES WITH DOUBLE CHOCOLATE SAUCE
朱古力布朗尼配特濃朱古力醬🍫
濃厚既朱古力味brownies 仲佈滿朱古力粒粒 仲有牛奶雪糕🍦
食飽飽仲可以繼續入去欣賞水母😍

2023-06-11 39 瀏覽
今次再到訪位於荃灣呢一間水母主題嘅西餐廳🙆🏻‍♀️上次過到嚟覺得真係好浪漫,好有氣氛☺️而且,嘢食嘅質素都唔錯,決定再嚟多次!Pan fried Foie Gras $188小食前菜就嗌咗鵝肝~鵝肝都煎得好香口,不過略嫌配嘅餅就有啲硬🧐但隔離有其他醬汁同埋蔬果,令到食落去唔會咁油膩~Parma Ham Risotto $198本來以為係平平無奇黑松露嘅意大利飯,但係加咗幾款芝士同埋鹹肉,令到個味道非常豐富,充滿鹹香,食落去非常好食😉🌈Tom Yum Style Seafood Spaghetti $228呢一款上次都食過,冬陰功味唔係超強烈嗰種,但係香同辣都做得幾好~加上都有唔少海鮮😙Japanese Grilled Cheese Cake $158甜品今次就試咗芝士熔岩蛋糕🍰上邊所謂嘅熔岩,其實係焦糖嚟嘅,所以增加左個甜度,而芝士蛋糕都算厚實,做得都唔錯😆Peaches Sweets $88Pineapple Juice $48

Pan fried Foie Gras $188

Parma Ham Risotto $198

Peaches Sweets $88
Pineapple Juice $48
2023-06-09 39 瀏覽
香港好多好精緻的餐廳,今次很幸運地發掘到e間係荃灣的好餐廳😍🥰有水母🪼陪自己食飯,食物既質素都唔錯。真係好岩紀念品同慶祝呀🎊-Appetiser 1️⃣Smoke Salmon Buffalo Salad ($128)三文魚味道啱啱好,好鍾意佢嘅蕃茄仔,識落酸酸地好開胃。-2️⃣Pan fried Foie Gras ($188)香煎法式鵝肝配紅莓醬,鵝肝表面煎到好脆,同紅莓醬都好夾,係一個唔錯嘅開胃菜。-Soup 1️⃣Porcini Mushroom Soup($118)忌廉牛肝菌湯🥣蘑菇味好濃郁,⼝感豐富,菇味有層次。但個人來講鍾意奶香比較重既蘑菇湯,如果可以奶味重少少就好🥺-Side dish1️⃣Truffle Fries 🌟推薦🌟冇諗過呢度嘅薯條咁出色,食落外脆內軟。有驚喜🥰不過記得要趁熱食😋-Main 🌟超推薦🌟1️⃣Tom Yum Style spaghetti with mixed Seafood 🌟有酒店級嘅水平,好少俾到咁高分😋 冬陰功醬本身就好惹味,意粉味道不單調,仲食到淡淡鮮甜既蝦味。帶子煎得好,一啲都唔老🥰真係可以一試🥰-Entree1️⃣Pork Ribs with veget

Appetiser
三文魚味道啱啱好,好鍾意佢嘅蕃茄仔,識落酸酸地好開胃。
2️⃣Pan fried Foie Gras ($188)
Soup

Side dish
1️⃣Truffle Fries 🌟推薦🌟
Truffle Fries

Main 🌟超推薦🌟
🌟
Entree
1️⃣Pork Ribs with vegetable and fries (Large,$388) 🌟推薦🌟

美式香烤豬肋骨配薯條,上到枱發現真係好大份🤣同想像同一樣都係叉燒味,基本上用刀輕輕一切就食到。

2️⃣Sous Vide Pork Chops慢煮加拿大骨豬鞍
呢塊雖然有啲瘦,但係整體都幾嫩
Truffle Fries
  • 冬陰功意大利粉
2023-06-09 25 瀏覽
水族館般的夢幻晚餐體驗😆位於荃灣嘅呢間浩海立方·探遊館除咗係一間水族館之外,亦都係一個晚餐好去處🫶同小朋友或者慶祝生日就最啱😛整個體驗很特別,在大魚缸前面可以有多人聚餐;情侶們拍拖就最適合去走廊區,對着一個個水母魚缸進餐,睇住佢哋游下游下真係好得意🤣菜式方面揀咗法式燒香草黃油雞($248),配上紅酒汁十分惹味~我最鍾意忌廉冬陰功海鮮意大利麵($228)酸辣程度剛剛好,海鮮有蜆、帶子、大蝦同埋青口各二,仲有啲魷魚🦑甜品推介培茶巴斯克配上海鹽雪糕($158)蛋糕質地軟滑,茶味濃郁,海鹽雪糕鹹甜配搭得宜,越食越好味😋📍Cube O - Journey with Seajellies (荃灣)荃灣楊屋道88號Plaza 88 8樓

荃灣楊屋道88號Plaza 88 8樓
˗ˏˋ 環境 ˎˊ˗餐廳位於荃灣鄰近西鐵站~一段與水母共舞的奇妙旅程.ᐟ.ᐟ 享受進食同時旁邊是優雅的水缸~昏暗的燈光映射在水中飄浮的水母更顯夢幻唯美*⸜( •ᴗ• )⸝*˗ˏˋ 特點 ˎˊ˗每一道觀景窗都有各色各樣的水母~非常浪漫有氣氛~🫶🏻彷如置身一片海洋中優雅舒服🌊🌹食物味道也相當吸引.ᐟ 餐廳座位較少, 建議預早book🥂♡⸜( •⌄• )⸝♡˗ˏˋ 推介 ˎˊ˗❥  Spanish Red Prawn Aglio Olio個人非常非常推薦這個。◕‿◕。這個一吃超驚喜.ᐟ.ᐟ🍅扁意粉用了蒜香辣椒橄欖油炒香~意粉非常掛汁之餘帶咬口😍 完全吸收了紅蝦的鮮味 ♡西班牙紅蝦大大隻肉質鮮甜!! 🥰❥ Pan-seared yellow chickens with mashed vegetable & red wine sauce黃油雞肉肉質肥美鎖緊了香氣撲鼻的肉汁~外面有香草醃製🌿 配烤香了的雜菜跟薯蓉薯蓉滑溜而且充滿牛油香☺️❥ Peaches Sweets 飲品出色✨非常清新解渴🥂有peach, pineapple, lime and soda飲落酸酸甜甜🥰

˗ˏˋ 環境 ˎˊ˗
餐廳位於荃灣鄰近西鐵站~
一段與水母共舞的奇妙旅程.ᐟ.ᐟ
享受進食同時旁邊是優雅的水缸~
昏暗的燈光映射在水中飄浮的水母
更顯夢幻唯美
*⸜( •ᴗ• )⸝*

˗ˏˋ 特點 ˎˊ˗
每一道觀景窗都有各色各樣的水母~
非常浪漫有氣氛~🫶🏻
彷如置身一片海洋中優雅舒服🌊🌹
食物味道也相當吸引.ᐟ
餐廳座位較少, 建議預早book🥂
♡⸜( •⌄• )⸝♡

˗ˏˋ 推介 ˎˊ˗
個人非常非常推薦這個。◕‿◕。
這個一吃超驚喜.ᐟ.ᐟ🍅
扁意粉用了蒜香辣椒橄欖油炒香~
意粉非常掛汁之餘帶咬口😍
完全吸收了紅蝦的鮮味 ♡
西班牙紅蝦大大隻肉質鮮甜!! 🥰

黃油雞肉肉質肥美
鎖緊了香氣撲鼻的肉汁~
外面有香草醃製🌿
配烤香了的雜菜跟薯蓉
薯蓉滑溜而且充滿牛油香☺️

❥ Peaches Sweets
飲品出色✨
非常清新解渴🥂
飲落酸酸甜甜🥰

一直bookmark左呢間餐廳一段時間,襯住特別日子同屋企人book枱食飯,可惜真係gimmick野居多,可能希望愈大失望愈大啦,以為每枱旁邊都會有水母,原來大枱係三枱客share一個大魚缸,餐廳室內環境極昏暗,雖然餐廳預先溫馨提示我地室內冷氣比較凍,但凍到一個點係成餐飯吹正個頭,一部冷氣勁嘈,另一部就滴水,同店員反映佢地係唔會有解決方法,只係將餐枱移開 (其實移開左都解決唔到冷氣機滴水既問題,只係滴係客人頭上定係客人身上)🌟炒番茄汁天使麵配大虎蝦 ($268)天使麵正常發揮,上面鋪左三隻大虎蝦,可惜虎蝦無咩味,稍為遜色🌟西班牙紅蝦三文魚子意大利飯 ($298)呢個應該係全晚最好食既主菜,西班牙紅蝦煮到僅熟,意大利飯粒粒分明,食落唔會好漏,值得一讚🌟慢煮加拿大帶骨豬鞍 ($298)豬鞍都幾大件,唔會煮到過火而太韌,正常發揮整體來講食物定價偏高,質素普通無咩特別,性價比低,下次未必會再回訪了

🌟炒番茄汁天使麵配大虎蝦 ($268)

🌟西班牙紅蝦三文魚子意大利飯 ($298)

🌟慢煮加拿大帶骨豬鞍 ($298)
豬鞍都幾大件,唔會煮到過火而太韌,正常發揮

2023-06-03 1229 瀏覽
Cube O - Journey with Seajellies (荃灣)荃灣楊屋道88號Plaza 88 8樓😍😍超級推介嘅餐廳❤️可以一路欣賞水母嘅泳姿一路食嘢真係好靚好浪漫🥰🪼🪼節日慶祝一流推介~而且如果要慶祝記住book VIP座位~雖然VIP房得兩張檯,但係因為設計係好多鏡面,所以睇落去好大好靚💗好似萬花筒咁🥰😗今次我就同三個朋友一齊過來睇水母😍😍❤️1. Pan fried Foie Gras(188)頭盤方面首先呢個鵝肝好軟😍而且有好脆嘅麵包係下面,整體味道都好香 最特別嘅係竟然個鵝肝口感好好肥美但係又唔會超級heavy 😋💥評分:8/102.Truffle Fries ($78)熱辣辣嘅粗薯條🍟真係整得好脆😍😍😍而且呢個黑松露醬係味道好香 好濃 真係食唔停😋💥評分:9/103.Tom Yum Style Seafood Spaghetti 🍝 ($228)呢個真係好推介🥰呢個泰式意粉辣辣哋又有好香冬陰公味,真係好特別~而且仲有大大粒帶子、蝦、魷魚小磨菇、蜆肉🥰🥰😋好滿足而且感覺非常獨特,第二度食唔到😋💥評分:9/104.Pork Ribs Large ($388)呢個豬肋
荃灣楊屋道88號Plaza 88 8樓

1. Pan fried Foie Gras(188)

💥評分:8/10

2.Truffle Fries ($78)

💥評分:9/10

小磨菇、蜆肉🥰🥰😋好滿足而且感覺非常獨特,第二度食唔到😋

💥評分:9/10

4.Pork Ribs Large ($388)
呢個豬肋骨好好食😍雖然因為影太耐相所以凍左少少~但係啲肉竟然唔會好乾,同埋呢個份量真係超大份,基本上2-3人地有一定夠😗

💥評分:8/10

5. 日本灸燒焦糖芝士熔岩蛋糕($158)
焦糖芝士巴斯克味道溶溶地好香,口感好好~好香奶油味 焦糖脆脆地口感好正🥰

💥評分:8.5/10

💥總性價比: 9/10
👍🏻每樣食物都精緻好好食😍望住個靚嘅環境同埋D咁靚嘅水母🪼而食嘢人均消費都係300幾😋超抵👍🏻

• 巴斯克芝士蛋糕配日本香滑牛奶雪糕
  • 慢煮加拿大豬鞍架
  • 慢煮加拿大帶骨豬鞍
2023-06-01 58 瀏覽
好友生日,今次準備左小小Surprise,帶佢來水母餐廳🤭一邊燭光晚餐,一邊欣賞優美而富動感既水母,夠晒romantic☺️🍄法式焗芝士雜菜波特蘑菇 $128蘑菇舖滿微焦芝士,配埋爽脆既洋蔥、脆玉瓜一齊食,味道咸香😋沙律菜同番茄新鮮爽脆,配合埋黑醋酸甜解膩🥔美國粗薯條配自家製松露醬 $78粗薯條炸得幾乾身,攞上手唔油膩,入口香脆😯食落唔錯,而且凍左都一樣咁脆👍🏻點埋自製既松露醬,更香濃惹味🐟香煎比目魚配蕃茄莎莎 $298擺盤精美用心,色彩繽紛,賣相吸引。比目魚煎至外脆內嫩,魚皮香口,魚肉嫩滑,火候抵制得岩岩好,加埋蕃茄莎莎、毛豆、蘆筍、車厘茄一齊食,酸甜開胃,整體味道唔錯🥗南瓜野菜意大利飯 $188呢道素食菜式非常適合減緊肥,或者好似我咁,需要戒口既朋友仔,有多種唔同既蔬菜:南瓜🎃甘筍🥕蘆筍、車厘茄🍅西蘭花🥦洋蔥🧅等,口感豐富,味道清新微甜😊健康無負擔🍓Crazy Berry's $98Strawberry, Blueberry, Raspberry, Cranberry草莓加各種雜莓,顏色鮮豔,飲落充滿莓味,甜中帶微酸🍑🍍Peaches Sweets $88Peach, Pineapp

🍄法式焗芝士雜菜波特蘑菇 $128

🥔美國粗薯條配自家製松露醬 $78

🐟香煎比目魚配蕃茄莎莎 $298

🥗南瓜野菜意大利飯 $188

🍓Crazy Berry's $98
草莓加各種雜莓,顏色鮮豔,飲落充滿莓味,甜中帶微酸

🍑🍍Peaches Sweets $88
Peach, Pineapple, Lime and Soda
白桃菠蘿味道清新,唔會太甜,好岩夏天飲

食完野仲可以去餐廳後面欣賞各種水母,五光十色好迷幻😍岩晒打卡