2022-09-10 567 瀏覽
餐廳環境非常好、舒服,對於一班女士黎講打卡食下午茶係一流既聖地、而且可以用海港城既優惠,$200減$100既Coupon。Mango Panna Cotta $78食物外貌方面非常適合拎黎影相打卡。味道方面可以話係同一般奶凍唔同既係奶味比較濃郁,同埋比較絲滑。整體黎講都幾好食。Beef Tartare$158下午茶黎講少貴、份量黎講對於兩個女仔係足夠既(都要視乎翻大家既胃容量),牛肉唔會太重牛既蘇味,搭配埋隔離啲配菜同調味可以昇華整道菜既味道。

Mango Panna Cotta $78

Beef Tartare$158
2022-08-25 1092 瀏覽
最近對煮意粉🍝產生興趣,收工就去食下意粉啦😋~ Da Filippo Trattoria就成為我地今日嘅目標喇!因為海港城大部分餐廳嘅晚市都需要時間等位,未嚟之前都擔心呢間餐廳都係咁,但出乎意料地一去到就入得🤓。餐廳裝修唔錯,雖然無海景睇,但內部頗大而座位亦寬敞,可惜燈光過暗🥴-日本北海道珍寶帶子墨汁意粉🦑 - HKD198今日嚟嘅目標係意粉,咁緊係主力食意粉啦😚~ 首先我地就叫咗個墨汁意粉🦑🍝 啦~ 極上色嘅黑色意粉加上精緻嘅擺盤,味道亦不負我地所望,食落口每啖都有好香嘅墨汁味, 口感清甜之餘又唔會太過濃郁,大大粒嘅帶子亦煎得相當香口,表皮煎脆內部鬆軟~ 意粉煮得比較硬身,個人而言算係可以接受嘅範圍🤤經典卡邦尼意粉🍝 - HKD178之後我地就叫咗個卡邦尼意粉🍝 ,依款意粉基本上所有香港嘅西餐廳都有得選擇,算係一種大路嘅意粉😂,賣相同普通嘅卡邦尼意粉無太大分別,整體份量唔多😖,食落口覺得個汁好濃郁,因為佢落咗極多嘅芝士粉,幾乎每一條意粉都佈滿咗芝士粉。食出嚟嘅口感極膩, 所以建議大家同朋友SHARE食。 如果日常食得比較清淡嘅朋友可能要注意一下啦~秘製吞拿魚牛油果他他配醃洋蔥🐟🧅 -
日本北海道珍寶帶子墨汁意粉🦑 - HKD198
日本北海道珍寶帶子墨汁意粉

經典卡邦尼意粉🍝 - HKD178

秘製吞拿魚牛油果他他配醃洋蔥🐟🧅 - HKD198
去返頭盤啦~ 我地就叫咗個牛油果他他🥑 ,雖然賣相係相當精緻,但份量真係比我地想像中細好多,因為餐牌影得相當取巧(集中影一部份)😂,所以上菜時同我地期望嘅有啲落差😕。食落去牛油果🥑嘅口感唔錯,吞拿魚🐟配上洋蔥🧅嘅味道唔腥,俾人一種開胃嘅感覺, 不過整體味道偏淡。
秘製吞拿魚牛油果他他陪醃洋蔥

千層提拉米蘇杯 (Tiramisu)🍰 - HKD78
最後甜品我地就叫咗個Tiramisu,我地覺得算係今餐最出色嘅😆~ 賣相幾有特色,杯面及碟上會用咖啡粉寫上鋪頭嘅名,而Tiramisu嘅份量相當大,足夠兩個人食~ 由於佢個Tiramisu中間有幾層唔同嘅味道,一口氣食哂咁多層嘅話會有種苦中帶甜嘅味道😋。咖啡味較重,食落口感幾creamy,如果唔鍾意咖啡味嘅朋友要注意一下呀~
千層提拉米蘇杯

今餐嘅體驗整體嚟講一般🫠,價錢與份量唔成正比之餘味道都無俾人太大嘅驚喜, 不過大家想一嘗意大利菜都可以體驗返一次嘅🤣
日本北海道珍寶帶子墨汁意粉
千層提拉米蘇杯
  • Tiramisu
朋友生日晚餐🥳意大利🇮🇹菜慶祝7月之星生日🎂7月尾,仲有5張海港城Coupon未用就揀左呢間主打意大利🇮🇹餐廳🍴提早1個星期book定枱當日準時到達,4位大人,1位小朋友職員一見到有小朋友,就已經貼心地準備好畫紙同畫筆囡囡一坐低就自己畫畫🤭咁我地點左幾款菜式- Parma ham platter with Italian toasts 80g |12months $158份量適中,Parma ham 味道剛剛好,配有2塊吐司- spaghetti Vongole $198食落少少辣,蜆肉份量剛剛好,味道唔錯,推介👍🏻- spaghetti Carbonara $178芝士蛋味道香濃,食落Creamy,滿意- Italian sausage 🍕 pizza $188意大利煙燻肉腸,固定尺吋10吋,每人1件剛剛好,手工制作pizza,味道不錯👍🏻- BBQ pork Ribs $368豬肋骨份量大份,有肥肉,但可以接受- orange iced tea $42朋友點左呢杯橙冰茶,味道比較淡- Lemon 🍋 Soda $42我就點左呢杯檸梳打,酸味濃,喜歡酸既可以一試最後付款時用左5張co
朋友生日晚餐🥳意大利🇮🇹菜

慶祝7月之星生日🎂
7月尾,仲有5張海港城Coupon未用
就揀左呢間主打意大利🇮🇹餐廳🍴

提早1個星期book定枱
當日準時到達,4位大人,1位小朋友
職員一見到有小朋友,就已經貼心地準備好畫紙同畫筆

囡囡一坐低就自己畫畫🤭
咁我地點左幾款菜式

份量適中,Parma ham 味道剛剛好,配有2塊吐司

- spaghetti Vongole $198
食落少少辣,蜆肉份量剛剛好,味道唔錯,推介👍🏻

- spaghetti Carbonara $178
芝士蛋味道香濃,食落Creamy,滿意

- BBQ pork Ribs $368
豬肋骨份量大份,有肥肉,但可以接受

- orange iced tea $42
朋友點左呢杯橙冰茶,味道比較淡

- Lemon 🍋 Soda $42
我就點左呢杯檸梳打,酸味濃,喜歡酸既可以一試

最後付款時用左5張coupon
抵食程度5星星
味道同賣相4星星
職員服務態度4星星
有不停加水,對小朋友都好貼心,會準備暖水🫶🏻

2022-07-26
慶祝紀念
生日
用餐優惠
優惠券
2022-08-07 776 瀏覽
環境是紛紛暗暗的現代餐廳風格,見有小朋友一齊,一坐低就送晒小朋友用的顏色筆,非常有心思。之後QR code自助落單。開放式廚房,廚房有很多員工,見到廚師認真工作,上菜速度非常快。炭燒牛扒,個面先得好香口,入面嘅肉質軟滑多汁,粉紅色嘅肉質,烹調時間啱啱好,美中不足是牛味不突出。龍蝦湯是罐頭龍蝦味,只有兩粒指甲半大小的龍蝦肉,湯亦不濃郁,不推介。最後叫了個長通粉,味道一般正常水準,沒有驚喜。喂最後百幾蚊用了兩張海港城餐飲券和一張現金券,419埋單。結論味道質素正常意大利餐廳,幾好食的,是一些經典的菜色,沒有什麼驚喜。
最後叫了個長通粉,味道一般正常水準,沒有驚喜。
喂最後百幾蚊用了兩張海港城餐飲券和一張現金券,419埋單。

2022-08-06 564 瀏覽
Did quite a bit of takeaway during pandemic. Sharing a few and here is one. Excellent Italian food especially the pizza and tiramisu. The set meal to include 1 large pizza or 1 pasta + 1 snack & 1 dessert is super value for money. Generous portion and delicious tiramisu served in a cup was a nice way to wrap up the meal. Tried the aglio oglio and vongole. Both are one of the most authentic you can find in Hong Kong. You can taste the fresh and careful ingredients their chef selects. Bravo! Great meal even at home.
2022-05-17
20 分鐘 (外賣自取)
2022-08-03 620 瀏覽
呢個月成日去尖沙咀🤣今次試呢間位於海港城嘅餐廳經典卡邦尼意粉 $178唔好睇佢細細份但係一個人食係會飽因為醬汁好濃郁😂芝士味都好重所以食兩啖就會膩🫣同朋友share就啱啦~可惜嘅係意粉唔彈牙🥲特濃野菌燉飯 $168超濃嘅野菌味,有唔同嘅野菌增加口感不過啲意大利米係唔熟嘅😢正宗的意大利飯(Risotto)外表軟滑但中心仍保留些微硬度但今次真係有啲飯粒未熟..圖片都會見到有啲飯成粒都係白色咁濟😢深海龍薈 $298Pizza餅底係好濕。。好似紙皮濕咗水咁🤢真係第一次食呢種Pizza..蕃茄醬偏酸青口正正常常魷魚唔新鮮,口感唔爽口彈牙😕反而龍蝦有驚喜,啱啱好熟,口感彈牙,好食😋原隻新鮮龍蝦濃湯$368一開始侍應上咗一人份嘅俾我哋,呆咗😧😧同佢講俾錯咗佢就拎走咗啦😂但一粒聲都冇出🤔真係有原隻龍蝦~事先細心地整碎咗蝦鉗嘅殼,侍應都預先俾咗蟹夾我哋🫶🏻不過龍蝦湯係苦嘅😕😕整體而言食物質素一般般服務方面都有好有唔好啦~唔小心跌咗把刀都有侍應耳仔好好聽到即刻攞咗新餐具俾我🤣🤣🫶🏻Refill 水都好密~~🫶🏻🫶🏻不過後尾我哋傾緊計停咗手但食物未食晒嘅時候就有個侍應過嚟直接問:「係咪唔要㗎喇?」同時伸對手
呢個月成日去尖沙咀🤣
今次試呢間位於海港城嘅餐廳

經典卡邦尼意粉 $178
唔好睇佢細細份但係一個人食係會飽
因為醬汁好濃郁😂芝士味都好重
所以食兩啖就會膩🫣
同朋友share就啱啦~
可惜嘅係意粉唔彈牙🥲
特濃野菌燉飯

特濃野菌燉飯 $168
超濃嘅野菌味,有唔同嘅野菌增加口感
不過啲意大利米係唔熟嘅😢
深海龍薈pizza

深海龍薈 $298
Pizza餅底係好濕。。好似紙皮濕咗水咁🤢
真係第一次食呢種Pizza..
蕃茄醬偏酸
青口正正常常
魷魚唔新鮮,口感唔爽口彈牙😕
反而龍蝦有驚喜,啱啱好熟,口感彈牙,好食😋
原隻新鮮龍蝦濃湯

原隻新鮮龍蝦濃湯$368
一開始侍應上咗一人份嘅俾我哋,呆咗😧😧
同佢講俾錯咗佢就拎走咗啦😂但一粒聲都冇出🤔
真係有原隻龍蝦~
事先細心地整碎咗蝦鉗嘅殼,侍應都預先俾咗蟹夾我哋🫶🏻
不過龍蝦湯係苦嘅😕😕

整體而言食物質素一般般
服務方面都有好有唔好啦~
唔小心跌咗把刀都有侍應耳仔好好
聽到即刻攞咗新餐具俾我🤣🤣🫶🏻
Refill 水都好密~~🫶🏻🫶🏻
不過後尾我哋傾緊計停咗手
但食物未食晒嘅時候就有個侍應過嚟直接問:「係咪唔要㗎喇?」同時伸對手想收走啲碟
好似好急住趕人走嘅feel🫣🫣
2022-07-31 481 瀏覽
一行四個人慶祝生日,叫咗秘醬酥炸魷魚、秘製吞拿魚牛油果他他洋蔥、經典龍蝦扁意粉、特濃野菌燉飯、巴馬火腿芝士佛卡夏薄餅。每一樣食物都好有心機,尤其經典龍蝦扁意粉,手工意粉口感一流。

經典龍蝦扁意粉
巴馬火腿芝士佛卡夏薄餅
2022-04-26
2022-07-31 342 瀏覽
平日weekday 海港城dinner估唔到間間餐廳門口都好多人排隊真係報復式消費今晚farewell 餐我哋叫咗三個set dinnerAppetizers main dessert drink𝐴𝑝𝑝𝑒𝑡𝑖𝑧𝑒𝑟𝑠秘制吞拿魚牛油果他他配洋蔥巴馬火腿拼盤經典肉丸配蕃茄醬𝑀𝑎𝑖𝑛經典龍蝦扁意粉香嫩羊架配油漬蕃茄及薯蓉惹味BBQ醬配豬肋骨𝐷𝑒𝑠𝑠𝑒𝑟𝑡Tiramisu咖啡雪菲冰糕配朱古力醬抹茶芝士蛋糕配蛋白脆片巴馬火腿非常新鮮各款甜品亦非常好味出色各位注意Set dinner 唔可以用coupon
平日weekday 海港城dinner

巴馬火腿非常新鮮
各款甜品亦非常好味出色

各位注意Set dinner 唔可以用coupon
2022-07-29 257 瀏覽
Lunch 時間搵唔到地方食飯,見到呢間咁大間意大利野,感覺有少少以前名廚J餐廳咁,點左其中一款 set lunch,點知…..沙律,係完全無味嘅加$30 轉左個 「經典法式洋蔥湯」,伏到呢,稀溜溜嘅,亦都係無乜味嘅主菜嚟喇,素千層麵,係完全無味嘅,無味到一個地步我要問佢攞鹽,但係拎枝要撳嘅鹽嚟,係無野出嘅,再換另一枝,都係撳極都無嘅,已經無晒feel 諗住 靜靜地飲埋杯咖啡走,佢杯咖啡,應該係用100度大滾水轟出嚟,又苦又澀,飲左兩啖,真係頂唔順,埋單走埋單 $220 真心無可能值呢個價,一定唔會再去第二次

沙律,係完全無味嘅

經典法式洋蔥湯

已經無晒feel
素食千層麵

埋單 $220 真心無可能值呢個價,一定唔會再去第二次
宣傳講到 👉主打正宗意大利菜,將正宗意大利人屋企嘅味道帶到香港,Pizza餅底同埋意粉都係每日新鮮製造,又話係米芝蓮廚師出任行政總廚。吹到咁大,有啲期望去食呢間餐廳😂,點知失望而回…./座位係快餐店格局,坐得擠迫不在話下,員工人數不足點餐斟水都叫咗好多次先有人理都算,一心係諗住食好西😋/點知上菜擺盤無美感不在話下,嘢食食物都非常一般,牛肉他他的牛肉本身沒有味道,全靠旁邊的調味料調味,意粉味道也普通。/如果係附近返工食個lunch都可以接受,但如果話係抱着想食正宗意大利嘢嘅心,就真係差一大段距離🫣😓
,一心係諗住食好西😋
2022-07-25 493 瀏覽
今日叫左個tea set同朋友share,tea set 屬於平日供應,所以要把握時間去食。Melon con Jamon Yuzu: 以酷餅做底,口感非常鬆脆。上面帶有蜜瓜同火腿,整體味道幾夾!Caviar Crabmeat Brioche: 蟹肉份量幾多,加入左少少魚子醬令味道咸咸地,連同奶油包一齊食有另一番風味。Salmon Roselle Fin-burger: 迷你size既漢堡包幾晒得意,中間夾有煙三文魚令味道帶少少咸。Earl Grey Tiramisu: 細細杯既tiramisu味道吾算好甜,餅棒咬落幾鬆化。Rosy Lychee Mousse: 淡淡既玫瑰花味幾清香,慕絲好甜口,又夠creamy.Uji matcha La pate a choux: 我最鍾意依款甜品,咬落入面雪糕黎,令口感變得凍冰冰。而且抹茶味幾香口又吾苦,仲有少少甜香味添!另外,我地打完卡嘆完個tea再order其他野食下先!Avocado Tartare: 吞拿魚混入左牛油果他他醬入面,再加入洋蔥。食落有吾同口感之餘,味道仲幾flesh幾creamy添!Classic Lobster Tagli

另外,我地打完卡嘆完個tea再order其他野食下先!

Classic Lobster Tagliatelle: 龍蝦汁做得非常出色,咸度岩岩好,連同波浪意粉食,口感吾硬吾硬,味道夠晒夾!可惜龍蝦size有點失望,size偏細,但口感同樣彈牙。

Confit Duck Leg: 鴨腿幾入味,味道帶咸味,肉質吾算鞋口,亦吾乾身。伴菜仲有無花果去清清味蕾。

Purple rain: 味道甜甜地,幾好飲。
2022-07-25 353 瀏覽
之前同屋企人來食過一次晚餐,感覺都幾好,呢個海運大廈呢排都開咗好多間餐廳,除咗漢堡包,酸菜魚,越南河粉,之後到有間新開嘅意大利菜。當然原來意大利菜比起頭先我講嗰三間都歷史悠久少少,老公話我知原來呢度開得最耐。今日有得食tea,佢話呢度個tea好好食,我都好出奇,因為呢度話食意大利嘢,但係點解又會有Tea食呢。呢個地方都幾適合飲酒,原來有一個bar,我哋自己各點了一杯Cocktail。原來除咗意大利粉,薄餅之外呢度仲有好多唔同種類嘅嘢食。不如今日先講吓個Tea。呢個叫Da Napoli tea,都好多唔同嘅類型嘅食物,有鹹有甜,先講甜點,伯爵茶提拉米蘇杯,玫瑰花荔枝慕士蛋糕,宇治抹茶雪糕泡芙,呢三個甜品都非常之靚,同酒店嘅出品一樣,老公話伯爵茶提拉米蘇杯好好食,食落有holiday inn嘅氣息。我自己就覺得荔枝慕絲蛋糕好正,平時呢啲慕絲蛋糕都會甜到不行,但呢個剛好。宇治抹茶雪糕泡芙好似平時街買嘅泡芙咁,都幾好。鹹點有柚子醬巴馬火腿蜜瓜酥,魚子醬蟹肉沙律紅茶奶油包,洛神花三文魚迷你漢堡,我自己覺得三文魚漢堡最特別。柚子醬巴馬火腿蜜瓜酥,蜜瓜好甜,巴馬火腿原來好夾柚子醬,不錯的配搭和新鮮。

宇治抹茶雪糕泡芙好似平時街買嘅泡芙咁,都幾好。

魚子醬蟹肉沙律紅茶奶油包就更加新鮮,魚子醬味道好濃烈,令成件小吃有氣泊得多。

另外點左牛油果他他,配合了呑拿魚,仲有少少無花骨,配搭起來好開胃,令人想成口食左佢,佢個外型都好好成個金字塔咁,幾靚。

點了一個油封鴨,聽職員講佢話呢個係基本上人人必點嘅菜,油封鴨好大隻,外脆內軟的質地,加上好多菜同沙律伴碟,同樣有好多無花果,加上有一隻幾香嘅意大利醋,幾好。

但你要了一個龍蝦意粉, Tagliatelle好彈牙,同龍蝦嘅爽口互相輝映,如果以意粉來講呢個都算係幾高水平。

食咁多嘢,價錢都唔算太貴,如果以海港城嘅地方,好值得幫襯。
2022-07-25 310 瀏覽
▫️夏天真係需要留係冷氣地方💦 商場搵食就最岩喇😋▫️心血來潮想食個港女tea🫖 但遲左出門口,得返好少選擇,而呢間tea可以去到6pm‼️ 即刻衝過去先🏃🏻‍♀️💨🫖 Da Napoli-Tea $358▫️二人份量兩層架✌🏻 價錢黎講算中等▫️鹹點有柚子醬巴馬火腿蜜瓜酥,酥皮鬆化,配埋蜜瓜一咸一甜幾好食🍈 ▫️魚子醬蟹肉沙律紅茶奶油包 同 洛神花三文魚迷你漢堡就普通啦,食落覺得無咩特別🍔▫️甜點有earl grey tiramisu🧁 食落好香茶味,唔會太甜😆▫️玫瑰花荔枝慕士蛋糕,食落有啲脆脆,好香玫瑰味🌹▫️宇治抹茶雪糕泡芙,食晒所有野最後先食,估唔到仲好冰凍❄️ 有驚喜☃️☕️ Cappuccino / Long Black ( 跟餐 )▫️tea set跟2杯餐飲,就算要cappuccino都唔洗加錢🙅🏻‍♀️ 仲可以轉skimmed milk🍼 咖啡無酸味,味道正常☕️🍗 酥炸雞翼配蜜糖芥末醬 $88▫️係我錯,無睇清楚🔍 上碟先知得4隻🫠 炸雞翼唔算乾身,配埋蜜糖芥末醬係好食既🍯 但以$88黎講覺得份量就偏少喇🫣🍕 海鮮盛宴 $208▫️見餐牌上打左粒星星⭐️ 應該係推介食物🧐 配料有大蝦、青口、蜆肉、魷魚
▫️夏天真係需要留係冷氣地方💦 商場搵食就最岩喇😋

🫖 Da Napoli-Tea $358
▫️二人份量兩層架✌🏻 價錢黎講算中等
▫️玫瑰花荔枝慕士蛋糕,食落有啲脆脆,好香玫瑰味🌹

咖啡無酸味,味道正常☕️

🍗 酥炸雞翼配蜜糖芥末醬 $88

🍕 海鮮盛宴 $208
▫️見餐牌上打左粒星星⭐️ 應該係推介食物🧐 配料有大蝦、青口、蜆肉、魷魚🦑
▫️本人麻麻地口感似麵包既pizza,同好似焗太耐,批底燶晒🫠 青口啲殼一掂就碎,好驚咬到碎殼,身為一位整牙KOL,以前真係試過咬青口殼咬崩牙🦷🥹 所以有恐懼🥹

💡餐廳接受海港城coupon,可以$200-$100,咁就抵食好多喇‼️
剛巧要清假的平日,係海港城有野做,本身都想plan下行街,之前係關注組睇到嘅Da Filipino Trattoria出左個新tea話唔錯,就一於試下。平日的下午都算幾多人,訂位會好少少,in case你之前無睇個我寫呢到,呢間唔算新開主打食嘅意大利薄餅意粉店都算係我海運呢頭幾喜歡嘅食市,價錢中等,又唔會太難訂,好坐又方便。記住呢到個tea得15:00-18:00先有得供應,夜晚無,呢個時間都可以點a la carte menu,選擇仲多。上次同媽媽食tea 都係唔錯,今次都要試下睇下有乜唔同唔,今次名為da Napolitea,如其名,應該係拿玻里風味。鹹點有Melón con Jamón Yuzu Sauce-bread,呢件柚子醬巴馬火腿蜜瓜酥,味道相對complex,意大利野當食有食巴馬火腿佢叫嘅變奏係將平時我地食嘅形式做成一件酥餅,見到佢哋嘅用心。相對較貴價嘅Caviar Crabmeat Brioche魚子醬蟹肉沙律紅茶奶油包,魚子醬蟹肉沙律全部都對辦,唯獨奶油包其實五食得出係奶油包,好似班戟咁嘅感覺,佢夾在一起嘅感覺係幾好。Salmon Roselle Fin-burge

Salmon Roselle Fin-burger係洛神花三文魚迷你漢堡,呢個應該係最出色,平時你食漢堡一定係食牛肉,三文魚呢個配搭都幾驚喜,再加咗少少洛神花香,比洋蔥檸檬汁來得更醒神。

甜點有Earl Grey Tiramisu伯爵茶提拉米蘇杯,上次已經食過呢個,水準依然咁好,唔算太甜又夠滑。

Rosy Lychee Mousse玫瑰花荔枝慕士蛋糕一定係女士的愛好,我自己個人普通喜歡荔枝嘅甜品,但慕士蛋糕嘅特點係一點都不會吃得膩人,應該都受大眾歡迎。

我最愛就係Uji matcha La pâte à choux宇治抹茶雪糕泡芙,以一個綠茶包包住的雪糕泡芙,冰火雙重夾擊,你愛泡芙的話,應該會係粉絲。

多左個朋友黎,叫多左少少A La Carte, Avocado Tartare係她的最愛,我都習慣左會叫呢類沙律,勁多的牛油果,加上鐵質味濃烈的呑拿魚,係一個夏天勁開胃的菜式。

我食過呢度幾個意粉,但唯未試過Classic Lobster Tagliatelle,Tagliatelle對比其他自家的意粉來得更有口感,掛汁能力更強,濃烈嘅醬汁應該更強,如果食肉醬類嘅sauce可能會再特別一點。不過呢個更加classic的意大利北部風,lobster大大件,我想如果配支大隻的Barolo,成件事仲好。

如真係飲紅酒,食隻Confit Duck Leg應該更好,油封鴨用上意大利嘅傳統做法,加上了無花果同埋好開胃嘅果醋,無論賣相味道都係非常高分。

雖然今晚冇飲紅酒但係都叫咗呢度兩杯幾出色嘅Cocktail,我平時最好Mojito,呢到當然唔會失望,朋友嘅mocktail更加係果香滿滿,係夏天嘅必然選擇。

新tea同signature都如以往水準,可惜今日唔夠人,我都幾掛住呢度嘅薄餅,下次再食下。

地址:尖沙咀廣東道21號海港城港威商場3樓3203-3204A號舖

Two of us went there for lunch on a busy Saturday. I guess many patrons were trying to use up their coupons that are due to expire on August 3. We did not have to wait because of we made reservation in advance. We ordered two appetizers (calamari and tomato salad), one pasta and one pizza. The food was average and not bad. Comparing to the last visit in September 2021, the quality is not as good as before. Indeed, it was superb that time. Also, they introduced a new ordering system by asking you to place your order on your mobile using a QR code. This is where we made our mistake -we placed our entire order in one go. All 4 dished came within 10 minutes and we were running out of room as the table was very small. The main challenge was that food was getting cold as we could not eat everything at once. The pizza and pasta were cold by the time we finished our appetizers. This was disappointing! We complained to the manager and he said it was a human mistake. However, he did not apologize and did nothing. So my recommendation to all is to place the order separately and order your order sequentially. DO NOT ORDER EVERYTHING AT ONCE IF YOU DO NOT WANT COLD PIZZA OR PASTA.
2022-07-23
用餐優惠