2018-05-20 255 瀏覽
韓國嘅ISSAC吐司🥪就算未食過都應該聽過基本上每次去韓國必食🤤估唔到香港都有咁高質嘅吐司就算飛唔到去韓國🇰🇷都可以止下渴。。。。。。。。。。。。。手打安格斯牛芝士漢堡 $63 連飲品(配特製蜜糖芥末醬)因為即叫即整嘅關係,所以大約等15分鐘左右,一上枱真係嘩左聲,估唔到份量咁大,真係好足料🤤 吐司用牛油煎過,所以又香又脆😍 裡面有厚厚的手打安格斯牛,一啖咬落去,真係勁juicy勁多肉汁,加埋面頭半溶嘅芝士,仲有粟米粒嘅蛋,椰菜絲,同埋特製蜜糖芥末醬,真心好食👍🏻😍 唯一缺點就係食到後期個吐司會淋左 (可能因為我食得比較慢,而肉汁又真係太多🤤)
韓國嘅ISSAC吐司🥪
就算未食過都應該聽過
基本上每次去韓國必食🤤
估唔到香港都有咁高質嘅吐司
就算飛唔到去韓國🇰🇷都可以止下渴
。。。。。。。。。。。。。
手打安格斯牛芝士漢堡 $63 連飲品
(配特製蜜糖芥末醬)

2018-05-17 162 瀏覽
.🥪手打安格斯牛芝士漢堡($63 配飲品)今次過到黎灣仔呢間主打韓式吐司既專門店 @deservebetterhk ,唔係講笑,呢度既多士🥪 真係無得輸!唔講唔得!😎.一坐低已經好心急叫左個招牌手打安格斯牛芝士漢堡,即叫即整等左15分鐘左右就有得食😍 多士一黎到真係嘩出黎,好誇張😱,嗱有圖有真相唔係我吹水,佢有幾足料你有眼見😏 兩塊用牛油烘過既多士,香得黎帶點鬆軟,內裡夾住芝士、厚到癲左既手打牛肉漢堡同大過個包既玉子蛋,好澎湃🤣 手打牛肉好腍好juicy,肉汁多到滴出黎🤤 配上佢地自家特製既蜜糖芥末醬,真係好好好好好味👍🏻.另外配左杯iced dark chocolate 🍫🥤,好濃郁既朱古力味,熱辣辣既天氣飲真係一流,好解渴。店員服務態度親切、食物質素水準高,係近年難得既食店,真心講無得挑剔,絕對絕對值得一試
🥪手打安格斯牛芝士漢堡($63 配飲品)
手打安格斯牛肉漢堡

Iced  dark chocolate

手打安格斯牛肉漢堡
Iced  dark chocolate
  • 安格斯牛肉漢堡
和友人到灣仔食到呢間以多士和咖啡☕️爲主打的咖啡館小店,又真係有驚喜啵!😋👍首先脷伸一下😝我個人唔係特別喜歡食多士,一來我覺得多士較硬同乾身,我較喜歡食軟身嘢多d,二來我成日覺得啲多士好似無乜料好寡咁,成日都係抹啲醬或是加塊火腿芝士就算,這是我對多士的固有印象,所以好多時我都會揀食大大個burger 同足料三文治好過😅但我見到呢間店上的menu有個特色主打時簡直眼前一亮——佢竟然有手打安格斯牛肉芝士漢堡(當然漢堡上下的麵包是以多士代替)見到呢個我超有興趣呀!而且又唔係好貴, $63連飲品,我即刻落order😍因為即叫即製,所以需時15分鐘,15分鐘之後店員就會送上,你會見到一個好厚嘅手打安格斯牛肉漢堡扒比兩塊多士夾住,嚴格來講應該大塊到夾唔住,係放上去,真係勁厚,中間再加埋芝士生菜,還有方型的煎蛋,煎蛋上面撒滿香甜粟米粒,就咁睇都覺得份量十足!我應該都够飽😂😋手打牛肉漢堡厚身得黎不是很實那種,香煎的外層能夠鎖住肉汁保持juicy,肉的調味不會太濃太咸,頗有牛味😋配上芝士,生菜及特別的醬汁,特別清新。我最喜歡佢夾住漢堡扒的多士,絕不是普通多士咁簡單,佢烤得外表金黃酥脆,但咬下去內𥚃又軟熟煙

手打安格斯牛芝士漢堡多士

我最喜歡佢夾住漢堡扒的多士,絕不是普通多士咁簡單,佢烤得外表金黃酥脆,但咬下去內𥚃又軟熟煙韌,而且整片多士都是有味道的,咸咸甜甜我也說不出他塗了什麼上去烤,烤得均勻,可能個包本身有味,有d似BBQ麵包塗蜜糖但冇咁甜,我本身對多士麻麻的,就咁淨食多士麵包都覺得好好食😍,配埋牛肉漢堡扒一齊食又另一個層次👍。食到咁上下飲返啖凍檸茶少甜,爽呀!總之成個多士餐都好讚呀!

我見佢仲有其他多士和小食,而且價錢都不貴,下次都會有興趣再來光顧呀!😋

__________________________
環境:8/10
服務:8/10
價錢:8/10
食物質素: 8/10
整體:8/10

2018-05-13
手打安格斯牛芝士漢堡多士
1. 手打安格斯牛芝士漢堡配秘製蜜糖芥末醬(Set$63)🥪🍯作為一個每次去韓國必食幾次Isaac吐司嘅人嚟講😁我真係覺得依間小店嘅吐司完全拍得上Isaac👏🏻真材實料之餘,份量又堅大😱講真,一個人真係食唔晒,除非你堪稱自己係大食😂其實我係好憎食芥末醬,但唔知係咪加左蜜糖🍯,我完全接受到之餘,仲幾鍾意,加上勁結實、厚肉、多汁安格斯牛同芝士🧀完全係勁juicy🤤🤤🤤不過麵包就嫌淋身左,只有邊邊係脆口,如果整塊都係脆口,口感就更豐富啦🙈彤樂評分:8.5/102. 特濃黑朱古力(60%可可)(+$16跟餐/正價$38)🍫一飲第一啖就會明白佢嘅朱古力濃度🍫,加上仲用左特濃黑朱古力😍,完全啱晒我依D怕太甜又怕太苦嘅人😋😋😋彤樂評分:9/10
彤樂評分:8.5/10
手打安格斯牛芝士漢堡配秘製蜜糖芥末醬

彤樂評分:9/10
特濃黑朱古力(60%可可)
2018-05-12
$63 (早餐)
手打安格斯牛芝士漢堡配秘製蜜糖芥末醬
特濃黑朱古力(60%可可)
  • 特濃黑朱古力
2018-05-13 116 瀏覽
Ham & Cheese Toast | 火腿芝士吐司.香噴噴的韓式吐司😍 點了最基本的火腿芝士口味! 吐司烘得酥脆而不乾 餡料很豐富 有火腿/芝士/粟米/蛋/椰菜絲😌 最愛厚厚的蛋😋還加入了特製的士多啤梨醬 甜甜的 沒違和感! 簡單的配搭 但令人有一口接一口的滿足感😚
Ham & Cheese Toast | 火腿芝士吐司.
2018-05-13 413 瀏覽
唔知幾時開始,沿住腸粉皇一帶開滿左薄有名氣既小店,趁今日係微風吹拂既好天氣,一於漫步過去尋寶啦~行左一圈見多數係Pho、海南雞飯、烤餅之類,當中呢間大街旁既burger小店居然企滿人,唔執輸又入去趁下墟。手打安格斯牛芝士漢堡 ($58)為食既人都有一種執著,烘得金黃鬆化既多士仲保持一絲柔軟,滑溜既煎蛋內含清甜爽脆既靚粟米,未食到戲肉已經令我暗中叫好。成吋厚既手打安格斯牛一咬開就感覺到澎湃既肉汁,牛味濃郁,每一啖都滑嘟嘟啖啖肉,閃動誘人既光澤。雖然食唔出傳說中既自家製蜜糖芥末醬,但嫩滑靚牛肉加上黑椒同洋蔥幼粒既香氣,已經完勝大部分手打牛burger,十分滿足。薯格 (+$12)攤凍先食居然仲脆,炸得乾爽唔油膩,可惜以呢個價錢黎講,份量偏少。凍特濃黑朱古力 (+$18)維記特濃/200%特濃朱古力味,香濃順滑,好飲但未至於驚為天人。好欣賞食物每一個細節都做得完美,用料同烹調既拿捏都好有驚喜。 雖然我揀左全店最重口味既煎炸組合,但食落唔油膩亦冇油光,離座時頭髮不帶一點油煙味,可以保持清爽咁全身而退好加分。全店只有四個吧台位,部分位置可以望下街景都幾悠閒舒適。 當日下晝1點3左右近乎企滿人,我

手打安格斯牛芝士漢堡

手打安格斯牛芝士漢堡 ($58)

手打安格斯牛芝士漢堡

薯格 (+$12)
薯格

凍特濃黑朱古力 (+$18)
凍特濃黑朱古力

全店只有四個吧台位,部分位置可以望下街景都幾悠閒舒適。 當日下晝1點3左右近乎企滿人,我自己一個都要等下先霸到個位坐下,食食下仲見有客人企係度食,睇黎老細要諗諗點樣執位黎應付高峰期既客流量喇。

全店最奢華既組合都只係一百有找,呢個質素性價比奇高,絕對有下次。
10 分鐘 (堂食)
凍特濃黑朱古力
終於有香港人既toast!! 高質,好食過韓國最岀名既Issac toast手打安格斯牛芝士漢堡 ($63 set with drink)一見到個toast就知道好邪惡,好大個包 安格斯牛肉好juicy ,好新鮮又唔韌既漢堡,加上塊芝士,實在太正。另外個包加咗少少蜜糖芥末醬,係食到牛肉既肉汁之外,仲食落少少既蜜糖味,味道更加有層次。最後一樣鐘意既元素就係一塊厚蛋入面係有粟米的!食落甜甜地,好有心思加$12 可以轉咖啡,係唔錯既咖啡,冇焦味,易入口

一見到個toast就知道好邪惡,好大個包

加$12 可以轉咖啡,係唔錯既咖啡,冇焦味,易入口

2018-05-09 97 瀏覽
我ORDER了手打安格斯牛芝士漢堡吐司,漢堡扒完全很厚,肉夠鮮嫰多汁,包裝紙都有肉汁的;吐司套餐還包一杯百香檸檬茶,不會太甜;另加8元ORDER了薯波,其實可以加12元ORDER薯塊,但薯塊經常都可以食到,決定薯波好。這裡的價錢唔會太貴,這3款都是71元,合理的價錢食到肉嫰多汁的安格斯牛,這不是容易遇到的。
2018-05-04
2018-04-03 241 瀏覽
今日晏晝去搵嘢食,行行吓又銅鑼灣行到去灣仔,記得之前睇搵食飯團介紹過呢間小店嗰時介紹嘅時候已經好想去食,但係一路都冇機會,原因係因為佢淨立食,但係其實唔係佢有少量嘅座位,令客人最期待嘅應該係睇鋪睇正面最出名嘅安格斯漢堡扒,我order咗安格斯芝士漢堡,佢用牛油看toast 過嘅多士夾住好juicy 安格斯漢堡扒同埋佢加埋一份厚厚的蛋,再加埋佢哋大嘅士多啤梨汁同埋好新鮮嘅生菜同埋洋蔥,其實一咬落去嘅時候已經聞到嗰陣好香嘅香味...加$9仲有個脆薯寶不過不失
2018-03-15 283 瀏覽
一日忙碌後,最大任務莫過於為肚仔同精神尋找食糧。意外經過一間Coffee & Toast小店,被照片上的安格斯喚起了食肉獸的靈魂。驚喜的是漢堡扒實物竟然和照片上的一樣厚!咬落juicy的安格斯配搭同樣厚厚的嫩滑粟米蛋,啖啖滿足!因為份量很足,以女孩子的食量來說本以為會吃不完不過配搭蜜糖芥茉醬我竟然一口接一口的消滅了整個Toast hahaa另外特濃黑朱古力太合我心水了!夠濃卻不會甜!衝著這杯無糖hot choco我大概會經過就帶走一杯還有肥老闆也很有趣,不忙會跟你吹水一餐不算輕的輕食,身心滿足❤️
一日忙碌後,最大任務莫過於為肚仔同精神尋找食糧。
驚喜的是漢堡扒實物竟然和照片上的一樣厚!
咬落juicy的安格斯配搭同樣厚厚的嫩滑粟米蛋,啖啖滿足!
因為份量很足,以女孩子的食量來說本以為會吃不完
另外特濃黑朱古力太合我心水了!
夠濃卻不會甜!
衝著這杯無糖hot choco我大概會經過就帶走一杯
還有肥老闆也很有趣,不忙會跟你吹水
一餐不算輕的輕食,身心滿足❤️
2018-03-15
  • 手打安格斯牛芝士漢堡
2018-02-24 465 瀏覽
見到朋友個Instagram 有介紹呢一個港島小店,今日行開灣仔,就決定呢試吓啦。你到嘅時候大概四點鐘左右,一個外國人坐喺門口位附近,感覺好chill 小店位置唔多,好辛苦地都會坐到六個人嘅🙈🙈🙈 掂入邊播住啲韓文歌,唔算太嘈的。朋友本身係介紹煙鴨胸芝士多士,但去到嘅時候因為冇食早餐同午餐,都相當嘅我。所以我同男朋友就叫咗一份手打安格斯芝士漢堡餐同埋英式士多啤梨S'more吐司。等咗大概15分鐘左右就有得食啦!(1) 百香檸檬茶(走甜)(單點$18) 呢個檸檬茶好特別,佢嘅茶味裏便帶有少少百香果嘅味道,不過唔算好濃,如果唔係特別怕肥,都係會建議叫翻帶甜會好啲。美中不足嘅係佢嘅檸檬真係非常少,得薄薄兩片,我呢啲好鍾意督爛晒檸檬好酸嘅人來講,就真係唔係好夠啦。(2) 手打安格斯芝士漢堡 ($58 ; 跟餐 $63)呢一個手打安格斯牛堡真係令我好有驚喜,因為佢嘅牛肉同出邊嘅牛不一樣,有一種鮮味,同其他肉混合埋做漢堡,頗夾!易啲醬汁都非常之鬆手,有超級多芥末醬(呢隻芥末醬係佢自己打造嘅,因為偏辣 ,所以我自己就冇咁喜歡啦。成個包夾埋一齊食又真係幾飽肚嘅,最初要諗下點開始食,但係turn ou

(1) 百香檸檬茶(走甜)(單點$18)

(2) 手打安格斯芝士漢堡 ($58 ; 跟餐 $63)

呢一個手打安格斯牛堡真係令我好有驚喜,因為佢嘅牛肉同出邊嘅牛不一樣,有一種鮮味,同其他肉混合埋做漢堡,頗夾!易啲醬汁都非常之鬆手,有超級多芥末醬(呢隻芥末醬係佢自己打造嘅,因為偏辣 ,所以我自己就冇咁喜歡啦。成個包夾埋一齊食又真係幾飽肚嘅,最初要諗下點開始食,但係turn out 都 carry 到👍🏻👍🏻對得住佢既價錢啊~

(3) 英式士多啤梨S'more吐司 ($24)

我見朋友都有係Instagram介紹呢一款,所以就叫咗來。唔知係咪唔太鍾意食呢款Nutella,雖然夾埋一齊嘅配搭係幾新鮮,但係如果俾我揀,我都寧願食多幾啖安格斯漢堡啦🙈🙈

最後我覺得,作為香港人,應該要多支持下小店。因為多都係連鎖店嘅快餐同cafe,價錢貴, CP值不足。如果九龍區都有多啲呢類cafe就好啦。

--------------------------
小評分( 10分滿分)
食物 7.5
環境 7 (店坐置較窄)
味道 7.5
衛生 8
態度 8
地理位置 6.5
款式 6.5
Overall 7.5
--------------------------
2018-02-19 318 瀏覽
旧正月で周りのお店がしまってるなか、空いていたので助かりました!ベーコン、卵、キャベツが入ったものを購入。ベーコンがカリカリ、卵はふわふわでおいしい!店内は狭いので、テイクアウトしてもいいかも。ミルクティーがなかったのが残念。レモンティーはありました。Good taste!Its size is not too much, so I can enjoy it after lunch before dinner.I think I want milk tea.
ベーコン、卵、キャベツが入ったものを購入。
ベーコンがカリカリ、卵はふわふわでおいしい!
店内は狭いので、テイクアウトしてもいいかも。
ミルクティーがなかったのが残念。レモンティーはありました。

Good taste!
I think I want milk tea.
2018-02-13 263 瀏覽
今日無食中午 搞到5點先食野係灣仔行下行下見到呢間賣toaste 好似幾真 就入去試試當時得我一個人 所以等左一陣間就有得食我點左個安格斯 同埋炸薯 加埋lemon tea安格斯又大又厚又juicy大過個toaste個lemon tea都好特別 有百香果 夠哂fresh 岩哂咁jeavy既安格斯老闆好好人 服務夠細心 又有笑容 你order野佢一定會問你試唔試個薯波 個薯波都炸得唔錯加埋好飽會再去食實在好飽 下次再去會試佢地個個士多啤利toaste
今日無食中午 搞到5點先食野

加埋好飽

會再去食

實在好飽 下次再去會試佢地個個士多啤利toaste

2018-01-28
10 分鐘 (堂食)
💓💓手打安格斯牛肉吐司$58 💓💓其實唔可以同issac比 根本兩回事🙊issac係重視醬汁同帶甜嘅吐司 但呢個係無敵肉汁同超豐富餡料😎首先上枱已經心心眼 好澎湃 好juicy咁😍😍(邀請咗姆指同學突顯size👍)麵包內外都烘得焦黃 外脆內軟🍞 熱溶芝士趴係厚厚嘅牛肉漢堡扒漢堡扒非常鬆軟但不散 每啖都爆汁(圖) 流到成枱都係 係濃又帶甜嘅牛肉味 超正😆再加上有粟米嘅煎蛋 特別香甜 令吐司更精彩🍳最後幼細生菜絲軟軟的 解膩啊🌱不過太多汁 食到後期麵包浸軟 可能加厚麵包 增加存在感同避免浸軟🙊Anyway 係會令人掛住嘅吐司😚😚🍫熱朱古力65% $38🍫估唔到放係熱飲杯都有心心(記得開蓋!) 的確好香濃嘅可可 係冬天飲 正!.🍘薯波(跟餐)$9 6粒🍘脆度有的 但薯仔味未夠突出 不過價錢非常相宜🙈
💓💓手打安格斯牛肉吐司$58 💓💓
首先上枱已經心心眼 好澎湃 好juicy咁😍😍
(邀請咗姆指同學突顯size👍)
麵包內外都烘得焦黃 外脆內軟🍞

🍫熱朱古力65% $38🍫
🍘薯波(跟餐)$9 6粒🍘
脆度有的 但薯仔味未夠突出 不過價錢非常相宜🙈
2018-02-07 147 瀏覽
間餐廳好細,得四個座位,應該係預人外賣多,我同個朋友等左大約15分鐘先有得坐低;餐廳位置唔太方便,離地鐵站有一段距離,但食物係好好味!個煙鴨胸吐司超好食呀,煎蛋夠厚,最特別係落左士多啤梨醬,酸酸甜甜又幾夾味。薯波香脆可口,雖然有d太鹹,但幾粒冇乜所謂,個人認為係必要加!棉花糖吐司外賣好吸引,滿足少女心,一啖一個,係好脆既吐司、外脆內軟嘅棉花糖,再加上juicy嘅士多啤梨,超正!店員好nice,讚!
2018-02-04
  • 煙鴨胸芝士特色吐司