2022-10-21
🍻每逢開心星期五或者週末暢飲,好多朋友都鐘意去蘭桂坊消磨時間!最近去左一間好有情調既餐廳,裝修超型格,野食有驚喜,充滿西班牙特色!💖最抵讚係呢度既服務,店員會好貼心咁介紹每道菜,餐廳仲做緊優惠,晚市消費滿$300可+$8/隻享用新鮮生蠔!🦪生蠔($8)咁抵食一於叫兩隻試下,生蠔雖然細隻d,但口感爽滑鮮甜!🐷傳統西班牙烤乳豬($268)慢煮蘋果蓉。些利烤豬酒外皮薄得黎特別酥脆,肉質鬆化,入口帶油香,配上蘋果蓉,感覺清新清甜!🥪伊比利亞火腿、奶烙松露三文治($88)烘過既多士十分鬆脆,松露味香氣撲鼻,口感豐富,鹹香滋味!🥔辣味蕃茄醬伴馬鈴薯($78)薯仔炸得外脆內軟,最特別係特製既醬汁,蕃茄味中和左個辣味,唔太辣但好惹味!🍨雜果沙律配蜜糖乳酪泡沫($58)配搭健康新鮮,入口即化,充滿空氣感,好特別!🍷Sangria red酒精濃度唔太高,入口微酸,感覺清爽好飲!🫖Early tea 可以凍飲或者熱飲,茶味香濃,清清油膩感都唔錯。
💖
🦪
生蠔($8)
咁抵食一於叫兩隻試下,生蠔雖然細隻d,但口感爽滑鮮甜!
🐷
傳統西班牙烤乳豬($268)
慢煮蘋果蓉。些利烤豬酒
🥪
伊比利亞火腿、奶烙松露三文治($88)
烘過既多士十分鬆脆,松露味香氣撲鼻,口感豐富,鹹香滋味!
🥔
辣味蕃茄醬伴馬鈴薯($78)
🍨
雜果沙律配蜜糖乳酪泡沫($58)
配搭健康新鮮,入口即化,充滿空氣感,好特別!
🍷
Sangria red
酒精濃度唔太高,入口微酸,感覺清爽好飲!
🫖
Early tea
可以凍飲或者熱飲,茶味香濃,清清油膩感都唔錯。