2022-10-19 97 瀏覽
朋友由外國番黎,當然要帶佢去食好野啦!去左同事介紹呢間韓國餐廳,好多人等位,好彩一早book左!韓式炒牛肉粉絲牛肉用醬汁醃過,加埋紅蘿蔔同彩椒炒好香甜,最正係粉絲,口感煙韌,嗦哂汁料勁入味。韓式海鮮煎餅超級大碟,好似pizza咁,啖啖都食到魷魚同蔬菜好多配料,一定要配埋佢個醬汁食,辣辣地好惹味。黃金鹹蛋脆雞呢個係同事重點推介,叫我地一定要試,外層好脆,好有蛋黃咸香味,入面雞肉好嫩滑,加檸檬汁感覺清爽唔溜。

韓式炒牛肉粉絲

韓式海鮮煎餅

黃金鹹蛋脆雞
2022-10-19 65 瀏覽
好幾年前喺銅鑼灣朋友帶我食過一間韓國炸雞,有好多特別嘅味道,一食難忘,幾年後無意經過觀塘見到,即刻試吓係咪相同嘅味道! 🤔成間店面燈光暗暗地,全部電視MV播住韓國kpop 好似韓國當地嘅餐廳style.炸雞種類有好多款,想唔好咁熱氣可以揀焗烤雞,睇圖都好惹味吸引。我哋二人同行,揀咗兩個main加一杯飲品。蜂蜜牛油脆雞 $148🍯🍗叫半份炸雞正正就係半隻雞,可以揀有骨定無中,我哋揀咗有骨炸雞,外皮炸到好脆,入面嘅雞肉好嫩滑,深色有醬汁嘅脆皮同埋白滑嘅雞肉形成強烈對比,甜到剛剛好,呢個味道好啱我心水😛推介推介~韓式牛肉年糕粉絲 $168 🍲掙扎咗要炒粉絲定係湯粉絲,最後揀咗呢一款👌🏻份量超級多,牛肉年糕都好多,如果粉絲再多少少就更加好啦😚值得一提呢個湯比較濃味,唔係清湯,懷疑係牛骨煲嘅湯👍🏼芒果乳酪smoothie $58 🥭估唔到超級大杯,兩個人飲都夠,芒果味好濃唔會好假嗰種水果味,雖然啤酒通常配炸雞,但係我覺得乳酪解濟也很不錯👍🏼呢度座位坐得好舒服,推介大家帶朋友來聚會🙌🏻

蜂蜜牛油脆雞 $148🍯🍗

韓式牛肉年糕粉絲 $168 🍲

芒果乳酪smoothie $58 🥭

呢度座位坐得好舒服,推介大家帶朋友來聚會🙌🏻
2022-10-11
2022-10-18 70 瀏覽
之前係觀塘食過呢間炸雞覺得唔錯今日炸雞癮起決定去食多一次🍗香蒜豉油脆雞+香辣脆雞(雙拼)$248由於可以試兩隻唔同既口味 所以加錢食左雙拼👍🏼香蒜豉油脆雞脆雞表皮炸得十分酥脆 加上豐富既醬汁 同炸雞非常夾一般既認知鼓油係鹹味 但放入口原來係甜既鼓油味中間夾雜住蒜香既味道🤤雖然炸雞以雞胸位置偏多但口感仍然好嫩滑同充滿肉汁😚👍🏼香辣脆雞雞既部份同上面既描述一樣唔同既係呢個充滿韓式甜辣醬甜度同辣度適中😋唔太食辣既朋友食得都唔會吃力🍡辣卡邦尼炒年糕先要讚一讚佢既配料有大量既蔬菜同我最愛既芝士魚肉卷‼️個汁入口先係好重既奶油味之後先到平時食開既韓式年糕味年糕係偏向幼身 但口感仍然好煙un🤤加上個底仲有唔小既水晶粉😛非常掛汁 岩哂我呢d重口人士口味今日係經booking app訂座係特定時間有半價優惠有興趣既朋友可以留意優惠時段~
之前係觀塘食過呢間炸雞覺得唔錯

加上個底仲有唔小既水晶粉😛
非常掛汁 岩哂我呢d重口人士口味

今日係經booking app訂座
係特定時間有半價優惠
有興趣既朋友可以留意優惠時段~
2022-10-17 90 瀏覽
去APM行完街有啲攰記得亞太中心有好多嘢食點指兵兵 嚟咗呢間試試見到逢星期一至五 有下午茶15:00-17:15 望望錶 啱啱3點 時間剛剛好😍下午茶選擇多 仲要超級抵食 -黑松露卡邦尼年糕黑松露卡邦尼意粉食得多黑松露卡邦尼年糕真係第一次食有芝士獅子狗 椰菜 紅蘿蔔 豬肉片勁香黑松露味 年糕煙韌有咬口-韓式海鮮煎餅餡料有魷魚 蝦 大量香蔥 餅邊煎得脆口略嫌餅中間啲粉有啲厚-黃金鹹蛋脆雞唔係好有鹹蛋味 啲雞炸到好乾不夠Juice 食落比較鞋口-芝士辣撈麵有芝士獅子狗 煙肉 韓國魚蛋 公仔麵個底有超級勁多芝士 一拉起仲有拉絲效果配埋惹味香辣汁 好食到停唔到口食物到齊 嚟張大合照先 介紹埋杯飲品🥰-Chocolate Milkshake 奶味重 反而唔係好飲到朱古力味-Grapefruit +ade即是西柚汁加梳打
去APM行完街有啲攰

奶味重 反而唔係好飲到朱古力味
-Grapefruit +ade
即是西柚汁加梳打
2022-10-17 84 瀏覽
同朋友去開觀塘,留意到呢間喺亞太中心3樓嘅Dodam Chicken,見到係食炸雞,於是就入去試試佢。一入到去,環境同裝修都好舒服,好優雅。裡面播住K-Pop,韓風100%😝,音樂又唔會太大聲👍🏻,同朋友傾偈都舒服!佢嘅餐紙上面都有教幾句韓文㗎,真係有種去咗韓國嘅感覺😋。1️⃣卡邦尼黑松露炒年糕1️⃣💰$155好香濃嘅芝士味,厚厚嘅芝士粉。年糕整得剛剛好,夠煙韌!除咗年糕,仲有其他配菜、魚餅,唔會好單調只得年糕😀,可以食到唔同口感嘅嘢👍🏻👍🏻 2️⃣咸蛋黃炸雞一份(有骨)2️⃣💰208正正正!炸得好香脆,而入面嘅雞肉一樣好鮮嫩多汁!咸蛋黃外皮咸香好正,配搭炸雞真係一流!而且一份有好多件,兩個人食的話,超級飽!仲可以揀有骨同無骨。我揀咗有,感覺完整啲😂👍🏻。欣賞佢連咗一碟酸蘿蔔解膩😝👍🏻 3️⃣柚子ADE 3️⃣💰108韓國網紅飲品,嗌咗1 Jar 同朋友兩個Share ,非常足夠😀👍🏻!ADE原來即係柚子蜜加梳打水,幾Fresh!Overall都感覺良好👍🏻🤩!同朋友都食得好開心😋,無揀錯🎈😀!

1️⃣卡邦尼黑松露炒年糕1️⃣
💰$155
好香濃嘅芝士味,厚厚嘅芝士粉。
年糕整得剛剛好,夠煙韌!
除咗年糕,仲有其他配菜、魚餅,
唔會好單調只得年糕😀,
可以食到唔同口感嘅嘢👍🏻👍🏻

2️⃣咸蛋黃炸雞一份(有骨)2️⃣
💰208

欣賞佢連咗一碟酸蘿蔔解膩😝👍🏻

3️⃣柚子ADE 3️⃣
💰108
ADE原來即係柚子蜜加梳打水,幾Fresh!

Overall都感覺良好👍🏻🤩!
同朋友都食得好開心😋,無揀錯🎈😀!
2022-10-15 99 瀏覽
次次一班人去dodam chicken都係食炸雞為主,但今次一個人黎又食唔到咁多,所以嗌左新menu嘅辣卡邦尼炒年糕,發現好好好好食!年糕夠煙韌但又唔會好痴牙,卡邦尼汁味同韓式辣醬味又match得剛好,兩隻味同時都好出到!同埋感覺加左辣醬,係有中和左平時淨係卡邦尼嘅膩度,呢點真心唔錯!另外除左年糕,配料其實仲有撈埋粉絲、芝士獅子狗、椰菜、煙肉同韓式魚片,最頂仲有少少芝士粉。野飲嗌左杯柚子yogurt smoothie, 極足料,入面真係充滿粒粒柚子!唔算太甜,沙冰夠晒多,好解辣呀呢杯
2022-10-15
2022-10-15 75 瀏覽
去左觀塘食韓式雞,呢間dodam chicken有分店嘅,咁耐都未食過,今日朋友帶我嚟食!入到去,感覺好年輕,播住kpop,食客大部分都係年輕人,地方坐得都舒服,我地嗌左d野嚟share。先上了招牌甜辣芝士無骨烤雞,嘩!好大碟!份量好多,佢辣辣地,烤雞都仲好嫩滑,仲有吾少年糕,d年糕好食,吸晒d味,好惹味丫!之後仲有烤芝士牛排骨,芝士勁多,全個盆都蓋滿,牛排骨好食!上碟造型都好靚!成班朋友打卡一流。仲有韓式海鮮餅!呢個都好好食!因為煎餅煎得香脆,配上辣醬好正!仲有好多海鮮,青口尤魚蝦等等,口感豐富!整體黎講價錢合理,環境靚,氣氛吾錯,服務都好,我比5星!

整體黎講價錢合理,環境靚,氣氛吾錯,服務都好,我比5星!
2022-10-15 61 瀏覽
疫情好似好咗好多,都開始約返曬啲朋友出嚟食飯,今日去咗觀塘亞太中心,食韓國野,叫dadom chicken, 地方好靚, 而且播住韓國mv, 好有韓國嘅氣氛!我地嗌左幾度菜,咗個鹹蛋脆雞, 韓式炒牛肉粗粉絲, 泰式海鮮煎餅,樣樣都好出色!先係鹹蛋脆雞,分量超級多,我哋幾個人食都食唔曬,因為我地女仔食一嚿已經都有啲膩啦,而且每人都食咗畀舊,真係飽,所以真係幾個朋友一齊食就比較好啦。之後韓式海鮮煎餅我覺得係最好食嘅, 因為煎得好香脆,熱辣辣,應該係即叫即整嘅, 海鮮份量都好多,有青口,魷魚,蝦等等 ,大大碟上碟, 點埋辣醬,真係好惹味, 好好食呀!韓式炒粉絲我覺得不可不得,反而朋友就覺得最好食,佢比較喜歡粗粉絲,都好好食嘅!而且份量都係好多,好抵食。

2022-10-15 46 瀏覽
一聽呢間餐廳名,以為只有韓式炸雞,咁就錯啦,餐牌有好多選擇㗎。下午茶餐由下午3點開始,有主打炸雞烤雞外,仲有飯,麵,年糕,pizza添,每個套餐價錢大概$58-$88,仲包一杯飲品,非常抵食。卡座靠近窗邊,闊落大玻璃,吸納自然光,進食時望住街景,加埋餐廳嘅k pop 音樂,食得特別開心。炸雞係我去韓國餐廳必點嘅菜式,所以揀左黃金鹹蛋脆雞,全部係無骨雞,啖啖肉,份量超多,完全唔似下午茶嘅小食份量。鹹蛋黃係雞皮內外都有,鹹蛋香味飄逸,而且炸雞炸得乾身,食完都唔會油膩膩。黑松露卡邦尼年糕,每件年糕都沾到黑松露汁,年糕非常煙韌彈牙。而且有椰菜,蘿蔔,煙肉等,配料豐富,既可增加纖維,又增加飽腹感,超讚。韓式海鮮煎餅,無諗過好似pizza咁大,海鮮配料有魷魚,青口,大蝦等,絕不吝嗇。煎餅唔算太厚粉,煎得頗香脆。飲品選了chocolate milkshake and grapefruit ade.我嘅grapefruit ade可能多冰嘅關係,比較淡,如果加多少少糖漿就更完美了。

2022-10-13 111 瀏覽
難得約到家裡人吃飯去了一家佢好想吃的餐廳本來推薦另一家烤肉店不過家人不太感興趣只好跑回樓下吃韓國菜🫠進店就被帶到轉角桌前面入座率不高 想不通為何這樣安排😶不過為了好好享受時間也就不特別要求換位置了-芝士年糕拉麵上枱看到紅通通的心想糟糕了肯定辣飛😅但吃下去又覺得不錯唷甜辣口味滿滿的芝士鋪底樓上的年糕、拉麵、魚片糕…像打風般擺開了果然圖文只供參考🙃-韓式魚片湯喝第一口 舒辣然後只剩死鹹了🫠料挺多的但不是我心目中的魚片湯雜七雜八的火鍋料煮一起就上枱了可能是我孤陋寡聞吧反正這個168+1我自己都可以煮一大鍋了😮‍💨-芝士雞蛋卷醬汁搭配適宜切開後也能看到流心芝士吃多了也不會覺得膩歪-蜂蜜牛油香蒜焗烤雞期待最高的菜品但失望度也挺多的焗烤的方式就是想健康一點但不是吃油膩膩皮不追求乾身可也不用帶膏吧😓進口就是甜入心的蜜味蒜味可能是幻覺 需要靠心理作用吃到韓國餐廳吃過不少這一家貴就算了價格都要追上人家的任吃烤肉了食物質素也匹配不上🥴服務更不用說了基本上沒有🫥好氣不會再有下一次了
難得約到家裡人吃飯

肯定辣飛😅
但吃下去又覺得不錯唷
甜辣口味
滿滿的芝士鋪底
樓上的年糕、拉麵、魚片糕…
像打風般擺開了

不會再有下一次了
2022-09-24
  • 芝士年糕拉麵
  • 芝士雞蛋卷
每次講親韓國炸雞店 一定會睇到佢哋唔同味道嘅炸雞 呢一間餐廳我哋已經食過幾次今次我哋唔識佢嘅炸雞而係食烤雞 估唔到都一樣咁出色-蜂蜜牛油香蒜焗烤雞$198烤焗雞嘅份量都幾大份 兩個人食叫多杯嘢飲就啱啱好 肉質幾滑 蜂蜜牛油嘅味道好足夠但係略嫌蒜香味唔夠如果好彩可以喺OpenRice book到位晏少少食lunch 會有七折㗎 但係好多時都book唔到枱😥唯有照食😂📍Dodam Chicken (1亞太中心) (觀塘)觀塘觀塘道414號1亞太中心3樓1號舖

今次我哋唔識佢嘅炸雞而係食烤雞
估唔到都一樣咁出色

-蜂蜜牛油香蒜焗烤雞$198

如果好彩可以喺OpenRice book到位

📍Dodam Chicken (1亞太中心) (觀塘)
觀塘觀塘道414號1亞太中心3樓1號舖
2022-10-10 100 瀏覽
定期都會着啲鍾意韓流文化嘅朋友食下炸雞吹吓水,咁啱離開觀塘呢邊就搵到呢間口碑比較好嘅炸雞店。餐廳嘅裝橫好有韓國MV嘅風格,有種時尚嘅感覺,播住韓文歌邊聽歌邊等嘢食都係一種享受。嚟到呢度當然要食雞啦,但由於想食得健康啲所以我哋都係食烤雞算啦。《半半烤雞》$248我哋想試多隻味所以揀咗呢個。分別嗌咗芝士同埋蜜糖蒜香味。芝士粉嘅份量充足,每一啖雞肉都可以沾到芝士粉,芝士味濃郁😋而蜜糖蒜香味就偏甜,但係都好香,蒜味唔會太濃飯到個口一陣味🤣烤雞非常juicy ,而且好滑,層皮烤到好脆,好好味。《雞蛋卷》$135超鍾意食韓式嘅雞蛋卷,呢個仲要有cheese!!!流心效果係非常出眾!!!蛋卷唔乾,好嫩又厚,食入口有口感蛋香夠重,好食!《麵包焗薯條》$115呢個超吸引,冇錯又係芝士。除咗薯條之外仲有番薯條,唔係成日有得食,而且炸到好脆,點埋中間嘅熱熔芝士真係十分正。帶咗兩杯嘢飲,一杯係Corona Yoberry,令一杯係熱嘅紅棗茶,呢餐真係非常滿足。

《半半烤雞》$248

《雞蛋卷》$135

《麵包焗薯條》$115

2022-10-10 66 瀏覽
今日喺觀塘放工之後約咗朋友朋友突然之間話想食韓國炸雞配啤酒…咁我就搵到依間餐廳…嚟到餐廳店面裝修都好新好靚好大…座位都非常寬躺坐得好舒適…好適合多人聚餐我同朋友都唔想食得太熱氣所以叫咗雙重滋味焗雞叫咗白雪芝士雞同埋蜂蜜蒜香牛油焗雞白雪芝士焗雞…雖然得半半但係份量都有半隻雞..雞面上鋪滿大量芝士粉…雞件焗等外脆內軟非常多汁..如果鍾意芝士口味嘅係非常推介蜂蜜蒜香牛油焗雞焗雞溝滿咗蜜糖牛油蒜蓉…口味甜得來又唔會太甜..調校得啱啱好…蒜蓉味都唔會太過搶口..都係焗到非常之外脆內裏多汁…唔會太乾芝士麵包薯條有三款薯條…普通薯條…紫薯薯條…粗直薯角薯條都炸得非常香脆…中間放咗一個開咗窿嘅麵包..然後麵包窿入邊鋪滿左濃濃嘅芝士醬…食嘅時候可以點芝士醬做到拉絲效果招牌嘅蛋卷幾層厚厚架煎蛋卷…半熟狀態..剛剛好…蛋面..有兩款醬汁…茄汁同埋芝士醬…溝埋黎食很夾士多啤梨汁加啤酒出奇地夾甜甜地配上啤酒小小苦味

我同朋友都唔想食得太熱氣所以叫咗雙重滋味焗雞
招牌嘅蛋卷
士多啤梨汁加啤酒
出奇地夾甜甜地配上啤酒小小苦味
2022-10-09 65 瀏覽
6點半落單,外賣自取話20mins攞得。等到7點問個員工話好多單,整緊架喇。見門口都有好多人等位,咁再等多陣啦。到入哂d客,再問都係話等多陣😑已經等左半個鐘,個員工仲話頭先d外賣單要等一個鐘架。聽完真係呆左,姐係我仲要等多半個鐘先有外賣拎🤯又俾哂錢冇得退!如果你唔係20-30mins攞得,就唔好show呢個時間啦😞話要等1hour俾人決定返落唔落單。同埋知道晚飯時間咁多人,做唔切咪唔好接外賣單囉,我諗間餐廳要人等咁耐外賣,都唔志在做外賣生意。最後唔洗等1hour,等左50mins就攞到🥱真係唔會再有下次,連堂食都唔會考慮再食!
最後唔洗等1hour,等左50mins就攞到🥱
真係唔會再有下次,連堂食都唔會考慮再食!

2022-10-09
50 分鐘 (外賣自取)
2022-10-09 63 瀏覽
十月一日公眾假期晨早約咗朋友在觀塘遊走,早餐都未食就先出發,朋友鍾情扯雞,亞太中心三樓(Dodam Chicken)是很好的選擇地方,交通方便地理位置一流,唔該地鐵觀塘站有落😆😆店舖員工好有禮貌,裝潢也非常簡潔舒適,坐位寬敞外望地鐵穿梭繁榮都市,而悠閒坐在食店內慢活品嚐美食。🤩🤩只是嗌三款食物已經好……好飽,早餐加午餐一次過搞掂慳好多🤑🤑1.韓式手抓飯~飯面鋪滿超多香噴噴紫菜、卜卜脆蟹子和海洋鮮味蟹柳。一客韓式手抓飯有食得又玩得,將所有食材拌混後,再DIY榨壓成一粒一粒飯團,一啖一口沒有浪費🥰🥰2.海鮮拉麵(Seafood Ramen)~蝦、魷魚、青口和京葱材料豐富,麵條煙韌爽口,配上清香鮮甜濃湯底😋😋3.香辣脆雞~無骨脆雞,皮薄肉厚一啖一嚿香甜帶微微辣,吃多也不用怕“滯”。香辣脆雞跟一客酸酸甜甜爽脆蘿蔔好開胃醒神,嗌了半份也吃得非常滿腹。💯

是很好的選擇地方,

交通方便地理位置一流,唔該地鐵觀塘站有落😆😆