2021-09-05 11 瀏覽
週末決定喺觀塘搵個地方食午餐 cafe位於牛頭角/觀塘交界 地點雖然不算好就腳 但出奇地週末人流絡繹不絕直到下午四時後 人流先至稍微回落可想而知小店人氣還是頗高的😌Cafe地方小小 空間感不算很足 裝修以綠色為主(發現最近有很多綠色小店進駐)Cafe食物質素很不錯👍🏻 選擇的種類亦很多 輕食/意粉/漢堡/肉類都有 Lunch set 包餐湯同飲品 價錢頗划算輕輕鬆鬆就度過了一個下午🙈🔸澳洲和牛漢堡配蕃薯條 $138🔸和牛漢堡上面放左個流心蛋 超tempting✨漢堡扒厚身 牛味香濃又juicy 麵包軟熟 帶有少少蒜香味 食落口感豐富 .🔸慢煮澳洲有骨豬鞍扒 $168🔸豬鞍扒極厚身 肉質頗軟嫩 近骨位置最好味🤭就連配菜都很高質 特別喜歡煙肉露荀 簡單調味已經好好味😋.🔸Crème Brûlée (+$30)🔸🔸Baileys Mousse Cake (+$30)🔸估唔到呢度的甜品咁高質 價錢仲唔貴試了兩款 甜度都不會太高 岩哂我❤️Mousse cake有淡淡baileys味 但不會太搶餅底超好食 個人偏好硬身啲的蛋糕 如果有cheesecake version就perfect la🙈.🔸
週末決定喺觀塘搵個地方食午餐 cafe位於牛頭角/觀塘交界
地點雖然不算好就腳 但出奇地週末人流絡繹不絕
直到下午四時後 人流先至稍微回落
可想而知小店人氣還是頗高的😌
Cafe地方小小 空間感不算很足
裝修以綠色為主(發現最近有很多綠色小店進駐)

Lunch set 包餐湯同飲品 價錢頗划算

試了兩款 甜度都不會太高 岩哂我❤️
Mousse cake有淡淡baileys味 但不會太搶

🔸Iced Americano (+$4)🔸
🔸Iced Latte (+$19)🔸
行過觀塘海旁,好閨蜜推介呢間餐廳(週末12點到達,已經好爆場!!!!)慢煮澳洲豬鞍扒慢煮呢種烹調方法能夠鎖住肉汁,呢塊豬鞍好嫩,邊位煎得脆香可口,帶點油滋滋,豚香味豐腴。最欣賞係佢嘅配菜,蘋果蓉好清甜,車厘茄入口爆汁,亦配有露筍煙肉,心思十足。蒜油辣椒虎蝦闊條麵呢個夠晒創意嘅配搭,食落唔油膩之餘仲好有癮。蒜油好香,辣椒唔會太嗆,虎蝦有煎過,蝦肉爽甜,裏面仲有超級惹味既肉碎,闊條麵口感適中,帶有咬口!焦糖燉蛋蛋香幾重,奶味亦濃好creamy,最鍾意嘅係帶佢粒粒雲呢拿籽,有陣陣幽幽誘人既氣味,食落醇和,面頭既焦糖亦夠甘飴。Bailey moouse cake 好幼滑既moouse,淡淡既百利酒味道好醇香,味道拿捏得不俗,蛋糕帶點漸層,造工細膩。Mocha 朱古力味微甜,咖啡底有點果香感,入口濃醇溫潤,小編幾欣賞。

慢煮澳洲豬鞍扒

蒜油辣椒虎蝦闊條麵

焦糖燉蛋

Bailey moouse cake

Mocha
朱古力味微甜,咖啡底有點果香感,入口濃醇溫潤,小編幾欣賞。
  • Creme Brulee
  • 慢煮澳洲有骨豬鞍扒
  • 蒜油,辣椒虎蝦闊條麵
啱啱開始午市已經好多人🤓食過d嘢又真係有實力wor!無論係主食、甜品去到野飲都係用心製作😎👍🏻-蒜油、辣椒虎蝦闊條麵 $138蒜油同蝦膏味好好好香,成件事好matchd蝦好彈呀,闊條麵夠晒煙韌,超水準-慢煮澳洲有骨豬鞍扒 $168豬鞍扒非常之厚,切落去已經滲出油份,口感好有彈性,一d都唔鞋,豬扒黎講算係好高質🤩-Creme Brulee $58敲開面頭嘅焦糖,個蛋真係真係超級smooth!而且蛋香濃郁,冇得輸呀😍-Tiramisu $58為左平衡返cream嘅甜味,rum酒嘅份量好合適,食到尾甘甘地,好味過好多餐廳呀❤️
啱啱開始午市已經好多人🤓
食過d嘢又真係有實力wor!
無論係主食、甜品去到野飲都係用心製作😎👍🏻
蒜油、辣椒虎蝦闊條麵 $138
蒜油同蝦膏味好好好香,成件事好match
d蝦好彈呀,闊條麵夠晒煙韌,超水準

Creme Brulee $58
Tiramisu $58
2021-08-31 511 瀏覽
懶洋洋的假期跟家人來了Ground Zero❣️ 小店的佈置小清新,環境令人感覺很舒適‼️💛🧡💚▫️❥$𝟭𝟯𝟴 澳洲和牛漢堡配蕃薯條🍔 和牛漢堡扒內汁飽滿肉味濃郁,煎得很香濃‼️🤤 底部鋪了新鮮的火箭菜和蕃茄片,清新的配搭可以減低吃漢堡的油膩感‼️🌿 小店很窩心連面包都烘烤過,微熱的面包很鬆軟‼️🍞 最頂部是一顆蛋黃呈金黃色的太陽蛋🍳 非常吸睛‼️😍😍 輕輕一劃,蛋黃便緩緩流下‼️💋 熱騰騰的蕃薯條也不可錯過,炸得香脆可口‼️🍟 好。吃。推介推介⭐⭐▫️❥$𝟭𝟱𝟴 蟹肉闊條麵🍝 店主很大方,蟹肉份量給的真不少‼️👍🏻 精瑩剔透的三文魚籽咸咸香香跟鮮甜的蟹肉很搭‼️🦀 加了新鮮的蘆筍和菌類,增加口感🍄 creamy的醬汁不會過膩,每條闊條麵都沾滿了蟹肉,真材實料‼️😍😍 好。吃。這個也要推介⭐⭐▫️跟餐+❥$𝟮𝟬 ᴍᴀᴛᴄʜᴀ ʟᴀᴛᴛᴇ🍵 搽茶香濃帶點回甘‼️ 口感順滑,很不錯‼️👅 其實只要單看這美美的拉花就應該要給滿分了‼️😻😻▫️ 跟餐+❥$𝟮𝟬 Espresso tonic🥃 小店採用偏向nutty的咖啡豆,和ᴛᴏɴɪᴄ ᴡᴀᴛᴇʀ混合後口感微酸帶點甜‼️ 產生的氣泡令它的口感就像在喝汽水般,冰冰涼涼很清爽‼️👍🏻▫️

▫️
跟餐+❥$𝟯𝟬 法式焦糖燉蛋🍮 蛋香滑溜,放入口中就融化了🤤 表面的焦糖輕火槍燒得香脆‼️ 一個香脆一個滑溜,口感相當豐富‼️😻

▫️
跟餐+❥$𝟯𝟬 芝士蛋糕🍰 味道濃郁的芝士香,中間有濕潤的軟心效果,很美味‼️🤩 好喜歡‼️💋

▫️
南瓜湯🥣 附送的餐湯一點都不馬虎‼️ 濃稠的質感味道很清甜‼️👅

• Espresso Tonic
  • 蟹肉闊條麵
  • 澳洲和牛漢堡配蕃薯條
  • Matcha  latte
開業時已經一直想試,但常常訂位滿座,終於訂到12點,可以一試人氣午餐的cafe。餐廳位於牛頭角manulife對面,附近的商廈越來越多,因此人流也很多。 今次點了一份意粉和一份燒春雞。午餐選擇共有8個餐,現場食客很多都點燒雞和漢堡。午餐附送餐湯,今天是蘑菇湯,飲落超濃郁菇味,應該是將菇打碎再煲,咬到好多菇粒,真材真料而高級感覺,不是只用忌廉那款茶餐廳口味。牛肝菌闊條麵個菇比較普通,反而意粉很有咬口,質地粗而好彈牙,幾好食。燒春雞雞肉方面,肉質嫩口,皮脆,算抵食 (以百幾蚊set lunch來講)mocha咖啡的拉花很有誠意,口味平衡,是一般咖啡店的正常發揮。環境裝修也有心思,總結是個不錯的午餐選擇,唯人流較多,等候需時。

今次點了一份意粉和一份燒春雞。

午餐選擇共有8個餐,現場食客很多都點燒雞和漢堡。

牛肝菌闊條麵
個菇比較普通,反而意粉很有咬口,質地粗而好彈牙,幾好食。

燒春雞

mocha
咖啡的拉花很有誠意,口味平衡,是一般咖啡店的正常發揮。

2021-08-02
2K
2021-08-30 16 瀏覽
#偉業街樓上意式餐廳朋友真係可憐豬 星期六要加班 正好俾機會我約佢食飯😁 佢公司附近有間意式cafe 週一至週六供應嘅lunch set 有番咁上下水準-🍅蕃茄湯呢個跟餐西湯濃稠度適中 蕃茄茸增加口感 整體味道唔太酸唔生澀-🍗燒春雞配炸蕃薯條 $128/午市套餐雞皮薄而香脆 皮層脂肪適中 crispy但唔會過份油膩 雞肉嫩滑 肉汁充足😋 如果要挑剔 我希望蕃薯條係「裸炸」(唔使蘸麵粉) 食原味道更加正 -🍝蒜油辣虎蝦闊條麵 $138/午市套餐呢個 ‘aglio e olio’版本 除咗蒜油 有蝦乾粒 拌闊條麵一齊食 更加惹味 -☕️Flat white +$15☕️Americano 美式咖啡係跟餐飲品 有酸度亦有回甘Flat white入口奶滑 咖啡味可以加強小小-🍰Tiramisu +$30自家製提拉米蘇好大杯 用追加價錢食非常划算 勺一茶匙 有齊可可粉淡忌廉芝士baileys蛋糕 味道豐富 綿密香甜 濕潤度足夠 推薦‼️-🍰Basque burnt cheesecake +$30裏面質感柔軟 加埋焦香表層 味道濃淡兼備-📍Ground Zero觀塘偉業街93號7樓01-02號舖
#偉業街樓上意式餐廳

裏面質感柔軟 加埋焦香表層 味道濃淡兼備
📍Ground Zero
觀塘偉業街93號7樓01-02號舖
2021-08-28 353 瀏覽
終於嚟到牛頭角呢間新開咖啡店打卡啦,閨蜜朋友一早就推介呢間咖啡店俾我知,終於抽到時間過嚟😚果然裝修花左唔小心思,餐廳食物種類多,有Bagel、意粉、意大利飯、燒雞等😍午市套餐仲包左餐湯,是日餐湯係蕃茄湯,飲落去相當重蕃茄味,又好Creamy️😍相當足料😃嗌左慢煮澳洲有骨豬鞍扒😜 配上蕃茄、薯仔、蘆筍,半個蒜頭🧄豬鞍扒果然夠大件,最鍾意厚身嘅感覺😍慢煮豬鞍食落去口感好細嫩,肉汁鎖住在肉中,豬味相當濃郁,配埋蘋果醬汁酸酸甜甜😜絕對係最佳配搭🤤星期六梗係嗌番嗰全日早餐啦😃一上枱就好吸睛,首先份量真係好大份,炒蛋好嫩滑,金黃色炒蛋我勁鍾意,仲有芝士焗菇😝煙三文魚砌到成朵花咁😃牛角包即叫即烘,好脆呀,香草腸好味道😋炸薯粒好得,一啖咬落去,不失儀態,好滿意呀真係😋鮮奶抹茶🍵採用咗「小山園」抹茶粉,混合牛奶,抹茶味特別香濃😚飲落去特別順滑,而且拉花真係好靚,睇得出花咗心機☺️去親咖啡店一定要食埋甜品,今次嗌左巴斯克芝士蛋糕同Tiramisu 🍮 巴斯克芝士蛋糕的精髓是明明燶了,蛋糕的味道卻沒有絲毫焦味,只有濃郁的芝士味,質感Creamy🥰Tiramisu賣相打卡一流,加入了Baileys,每一口都有淡淡

去親咖啡店一定要食埋甜品,今次嗌左巴斯克芝士蛋糕同Tiramisu 🍮 巴斯克芝士蛋糕的精髓是明明燶了,蛋糕的味道卻沒有絲毫焦味,只有濃郁的芝士味,質感Creamy🥰Tiramisu賣相打卡一流,加入了Baileys,每一口都有淡淡酒香🥰

Ground Zero (觀塘)
觀塘偉業街93號7樓01-02號舖
2021-08-28
午餐
  • 慢煮澳洲有骨豬鞍扒
🍗【燒春雞配炸番薯條】$128 lunch set✨推薦✨半隻燒雞 一切落去啲肉汁流晒出嚟🤤外皮燒到少少脆 雞肉嫩滑juicy✨ 好味呀!番薯條一樣出色 炸衣同平時食嘅唔同 更加鬆脆而入面嘅番薯甜甜地 好綿密Lunch set仲包咗蘑菇湯 好足料 好香蘑菇味-🍝【蟹肉闊條麵】$158 lunch set 呢個都好味~ 闊條麵好掛汁好creamy 蟹肉份量都幾多😋 加埋蘆筍口感更豐富~不過略嫌少少貴///-🍫【Tiramisu】+$30是日甜品一共四款可以揀 今次我同朋友就試咗tiramisu~呢個tiramisu幾高質 酒味香 cream好滑~中間似蛋糕口感多過手指餅-☕️【Iced Latte】+$19賣相好似dirty嘅latte🤣 加冰🧊版dirty~咖啡味幾香 唔錯~-🍵【Iced Matcha Latte】+$24試咗一啖 抹茶味香 偏重奶味 都唔錯~ -✨推薦指數:8/10💰 人均消費:$179.5⏳等候時間:0mins (星二1:30)
🍗【燒春雞配炸番薯條】$128 lunch set
✨推薦✨
半隻燒雞 一切落去啲肉汁流晒出嚟🤤
外皮燒到少少脆 雞肉嫩滑juicy✨ 好味呀!
番薯條一樣出色 炸衣同平時食嘅唔同 更加鬆脆
而入面嘅番薯甜甜地 好綿密
Lunch set仲包咗蘑菇湯 好足料 好香蘑菇味

🍝【蟹肉闊條麵】$158 lunch set
呢個都好味~ 闊條麵好掛汁好creamy
蟹肉份量都幾多😋 加埋蘆筍口感更豐富~
不過略嫌少少貴///

🍫【Tiramisu】+$30
呢個tiramisu幾高質 酒味香 cream好滑~
中間似蛋糕口感多過手指餅

☕️【Iced Latte】+$19
賣相好似dirty嘅latte🤣 加冰🧊版dirty~
咖啡味幾香 唔錯~
🍵【Iced Matcha Latte】+$24
試咗一啖 抹茶味香 偏重奶味 都唔錯~

✨推薦指數:8/10
💰 人均消費:$179.5
⏳等候時間:0mins (星二1:30)
  • Tiramisu
  • 燒春雞
終於食到呢一間係觀塘同牛頭角一帶好出名嘅Cafe💛,特登揀咗禮拜六嘅11:30去,可以好好嘆吓杯咖啡☕️,又唔使同咁多人迫。雖然唔近地鐵站,行過去都有少少遠,不過都好值得嚟呢度試一試。.🍄蘑菇餐湯.📍蒜油,辣椒虎蝦闊條麵($138)Tagliatelle with Tiger Prawns “Agilo e Olio”“Agilo e Olio”係傳統意大利嘅菜式🇮🇹,廚師用辣椒同蒜油爆香闊條麵🌶,令味道更豐富👏🏻。食落麻多於辣,令人越食越開胃😳。虎蝦有四隻🦑,經過大火爆香後鮮味突出🦐,大隻之餘,仲彈牙爽口😍。好推介大家食呢個帶麻辣嘅意粉🍝。.📍慢煮澳洲有骨豬鞍扒($168)Slowcook Australian Bonein Pork Rack 豬鞍扒非常厚🐷,表面煎到金黃💛,賣相好高分。食落肉質冇想像中咁細嫩,唔多似係慢煮,算係不過不失。旁邊有串串茄🍅、Parma Ham包蘆筍🐷🥬、薯仔🥔、甘筍🥕同原個焗蒜🧄敏配料。.📍Cream Brûlée 法式焦糖燉蛋口感相當細滑,上面嘅焦糖脆面做得脆身,唔會過甜🥰,蛋味唔算突出🐣,不過份量夠多,抵食🤟🏻。.📍Tiramisu質感Creamy細
蘑菇湯
🍄蘑菇餐湯
蒜油,辣椒虎蝦闊條麵
📍蒜油,辣椒虎蝦闊條麵($138)
慢煮澳洲有骨豬鞍扒
慢煮澳洲有骨豬鞍扒
📍慢煮澳洲有骨豬鞍扒($168)
Cream Brûlée
Cream Brûlée
📍Cream Brûlée
Tiramisu
📍Tiramisu
質感Creamy細滑,酒香🍾同咖啡味☕️都好突出,好食呀😋。
Espresso Tonic
Lemonade
📍Lemonade(+$20)
📍Espresso Tonic (+$20)

Lemonade冇咩特別,Espresso Tonic 漸層做得超靚,咖啡味夠香又帶少少酸味,感覺清爽唔錯。
Menu
2021-08-07
午餐
蒜油,辣椒虎蝦闊條麵
星期日特登帶兩老去左牛頭角一間Cafe食lunch,呢家係觀塘區都好出名,嘢食好食之餘仲要係黃店💛,係草根近年食過質素好高嘅樓上Cafe,大家一定要支持😍!.當日去到叫咗2個lunch set,全部都包餐湯🥣。當日嘅餐湯蘑菇湯夠晒濃郁,仲食到粒粒蘑菇🍄,唔錯。.📍澳洲和牛漢堡配薯寶($138)Australian Wagyu Beef Burger with Sweet Fries漢堡賣相好吸引😍,而且份量一啲都唔細。漢堡包外型似提子麥包🍔,口感鬆軟。材料豐富有煎蛋🍳、漢寶扒、芝士🧀、沙律醬、生菜、蕃茄同酸瓜🥬🍅🥒。澳洲和牛味道濃郁🥩,不過肉汁唔算話好多🤫。煎蛋可以話喺呢個漢寶嘅靈魂,切開仲會流出蛋汁💛,蛋漿令味道同口感更有層次🤩,唔錯👍🏻。另外,旁邊仲配有香脆嘅炸薯寶🍟,比一般嘅薯條特別啲😬。.📍蟹肉闊條麵($138)Crab Meat Tagliatelle闊條麵煮得啱啱好,食落有咬口唔會太腍。醬汁creamy,有蟹肉嘅鮮味🦀,另外仲有三文魚子、野菌同翠玉瓜做配料,口感唔錯,味道相對溫和但係都幾好食😋。.📍New York Cheesecake Cream Cheese 味好香🧀,

📍澳洲和牛漢堡配薯寶($138)

📍蟹肉闊條麵($138)
Crab Meat Tagliatelle

📍New York Cheesecake
Cream Cheese 味好香🧀,質感香滑👍🏻,加上香脆厚身嘅餅底,唔錯。

📍Baileys Mousse Cake
口感細滑,酒香冇Tiramisu 咁濃🍾,朱古力味較突出🍫,不過食落真係好香,質素幾高。

📍Mocha (cold) (+$19)
📍Cappuccino (+$15)

Lunch set加錢可以飲啲特別啲嘅飲品,Mocha朱古力味超濃郁,Cappuccino飲落順滑仲有拉花。
2021-08-15 19 瀏覽
時日餐湯喺有黑松露味嘅濃味餐湯好啱第一道餸燒春雞配炸薯條 $123第一次食到咁幼嫰嘅燒春雞 ,真喺第一次 ,平時嘅雞都著重喺調味方法,導致佢哋疏忽咗隻雞 。通常半隻燒春雞 中間嘅肉都比較老,但呢間集中喺烹調方面 ,所以隻雞每一吋雞肉都好嫰滑,怪唔知MENU 都比咗手指公。慢煮澳洲有骨豬鞍扒 $168 我覺得佢真喺好大塊,幾啱大胃人食,而佢嘅番茄都特別多汁同唔酸我幾鍾意,佢嘅配菜都好好食。Cream brulee幾都大份架,我覺得可以同朋友一齊食,食落都唔錯。Baileys Mousse Cake呢份真喺CAKE 由 面嘅蛋糕 至 個餅底 ,我都覺得恰到好處,再加上佢輕輕滲入Baileys 嘅酒味。令到個Cake 多咗一份層次感,所以特別好食。chocolate $46matcha latte  $42
時日餐湯喺有黑松露味嘅濃味餐湯好啱第一道餸

燒春雞配炸薯條 $123

Cream brulee
幾都大份架,我覺得可以同朋友一齊食,食落都唔錯。

Baileys Mousse Cake

chocolate $46

matcha latte  $42
2021-08-14 20 瀏覽
前幾日去咗觀塘呢間樓上cafe食lunch。餐廳裝修時尚大方,好多綠色望落好舒服。地方唔大,午膳時段坐滿哂客。我同朋友一人點咗一個lunch set,有湯同飲品。磨菇湯好濃稠,香濃菇味。南瓜湯口感忌廉南瓜味濃。蒜油辣椒虎蝦闊條麵 $138整碟麵味道微微麻辣,香辣惹味,蒜味十足。虎蝦彈牙大粒,啖啖肉,份量適中,幾好味。慢煮澳洲有骨豬鞍扒 $168豬扒厚切大塊多肉,有小小脂肪位,食落啖啖有肉汁,唔會好鞋,點醬汁食好正😋 仲有適量嘅蔬菜,中和下油膩感。Cream Brûlée $30 好正嘅焦糖燉蛋,甜蜜軟滑,好幸福。Tiramisu $30酒味好重😍 咖啡味都好出,濕軟又有層次,好滿足嘅甜品😍Matcha Latte 係濃郁又帶點澀嘅抹茶奶😍Chocolate 滿滿嘅可可粉,飲落幾有層次😚

蒜油辣椒虎蝦闊條麵 $138

Cream Brûlée $30
好正嘅焦糖燉蛋,甜蜜軟滑,好幸福。

Tiramisu $30
酒味好重😍 咖啡味都好出,濕軟又有層次,好滿足嘅甜品😍

Matcha Latte
係濃郁又帶點澀嘅抹茶奶😍

Chocolate
滿滿嘅可可粉,飲落幾有層次😚
2021-08-13 387 瀏覽
觀塘高質樓上黃cafe Groundcafe 今次由觀塘街坊帶路,帶我黎呢間觀塘cafe,我地嗰日兩點到已有勁多人排! 最尾等左廿分鐘左右終於入得!我地一人一個lunch set 📍澳洲和牛漢堡配蕃薯條漢堡嘅包好軟熟,兩邊都有用牛油香烤,所以帶陣陣牛油香。和牛漢堡嘅肉汁滿滿,牛味濃郁,仲有爽脆嘅生菜,清甜多汁嘅番茄,仲有一隻太陽蛋添,用料非常豐富。而配菜嘅蕃薯條即叫即炸,熱辣辣脆卜卜。📍蒜油,辣椒虎蝦闊條麵:蒜油嘅香氣撲鼻,辣椒夠哂惹味,加埋爽口彈牙嘅虎蝦,用嚟配軟硬度適中嘅闊條麵就最夾。📍tonic espresso:espresso同tonic做到漸層效果,用嚟影相都幾靚。📍Matcha Latte:呢杯可算係熱門飲品,我見每檯都總會有一杯,抹茶茶香甚濃,入口幼滑。📍意大利芝士蛋糕:佢哋嘅蛋糕浸泡左香濃咖啡香嘅咖啡酒,再加埋質感軟滑輕盈嘅Mascarpone芝士。而表面鋪滿濃郁嘅可可粉。食落口感輕盈,完全唔覺膩。📍法式焦糖燉蛋:燉蛋嘅火候控制得宜,嫩滑非常,甜度適中,蛋香味濃郁,加埋表層香脆可口嘅焦糖,口感變得更加豐富。
觀塘高質樓上黃cafe Groundcafe

📍澳洲和牛漢堡配蕃薯條

• 蒜油辣椒虎蝦闊條麵
  • 澳洲和牛漢堡配蕃薯條
💛依間位於牛頭角既樓上餐廳雖然環境吾算大,但無論係主食定甜品食物質素都好高,一路食野仲可以一路望住廚師同咖啡師好用心地烹調食物,好值得encore同支持!💛Lunch set包餐湯同Americano/Tea,個日既餐湯係蕃茄湯,質感好濃稠,飲落去仲飲到粒粒既蕃茄蓉,好新鮮又開胃☺️澳洲和牛漢堡配蕃薯條($138)太陽蛋煎得好流心,一切開蛋汁就湧出黎,漢堡有芝士,蕃茄同酸瓜,芝士味好濃,而且個包烘得好脆帶牛油香,重點係配我最愛既蕃薯條🥰味道甜甜地又香脆慢煮澳洲豬鞍扒($168)慢煮左兩個幾鐘既豬鞍扒可以鎖住肉汁,口感軟腍肉味濃郁,再配蘋果忌廉醬味道酸酸甜甜好開胃,而且點豬鞍扒食好夾仲無咁油膩,伴菜仲有焗蒜同煙肉包蘆筍Tiramisu(+$30)食落去口感超軟滑!酒味香醇濃厚,食落去充滿層次感而且甜而不膩Crème brûlée(+$30)金黃色既焦糖層好香脆,燉蛋口感滑溜充滿蛋香,仲有粒粒既雲喱拿籽!Matcha Latte(+$24)飲落去吾會好甜,口感順滑帶淡淡既抹茶香

澳洲和牛漢堡配蕃薯條($138)

慢煮澳洲豬鞍扒($168)

Tiramisu(+$30)

Crème brûlée(+$30)

Matcha Latte(+$24)
飲落去吾會好甜,口感順滑帶淡淡既抹茶香
2021-08-06
2021-08-07 31 瀏覽
牛頭角新開cafe🙌🏼餐廳座位不多,但坐得舒服~//✨燒春雞配炸薯波是餐廳的推薦菜式,燒雞的味道和大部分餐廳的差不多。這兒的肉質燒過後仍夠juicy,外皮香脆👍🏼配菜本來是蕃薯條,但未有供應而改為薯波,味道正常,沒有太油膩~✨Tiramisu 其實一心是為了它而來😂一杯的份量也很足夠二人吃😃口感夠creamy,ladyfingers浸泡適宜,咖啡味和酒味也能吃到,整體都做得不錯,滿足😌👏🏼
牛頭角新開cafe🙌🏼餐廳座位不多,但坐得舒服~
✨燒春雞配炸薯波

✨Tiramisu