2023-08-26 16 瀏覽
去西九龍中心搵野食 行過聞到d 炸物味好香比佢吸引左過去☺️這家小店以炸雞🍗為主打,提供不同口味的炸雞選擇,還有少量的韓式小食可供選擇。價格非常實惠💸芝士炸雞餐🍗套餐包括3件雞、2條年糕、1個細飯和1罐飲品。炸雞不僅炸得脆,還能保持肉汁,而且外層的炸粉很薄,上面撒滿了芝士粉🧀️非常美味。狂熱炸雞餐🐥炸雞的肉質保持著嫩滑和多汁,而且還是無骨的超方便呀安東雞飯吃起來像是吃甜咖喱一樣美味🤤卡邦尼飯 有洋蔥🧅薯仔🥔煙肉🥓好豐富呀|粟米濃湯脆薯條🍟勁香 口感滿滿的粟米濃湯味,外酥內軟,份量也很足。還點了一份酥炸魷魚🦑炸得酥脆而且有嚼勁
去西九龍中心搵野食 行過聞到d 炸物味好香
比佢吸引左過去☺️

芝士炸雞餐🍗
套餐包括3件雞、2條年糕、1個細飯和1罐飲品。

狂熱炸雞餐🐥
炸雞的肉質保持著嫩滑和多汁,而且還是無骨的超方便呀

安東雞飯吃起來像是吃甜咖喱一樣美味🤤
卡邦尼飯 有洋蔥🧅薯仔🥔煙肉🥓好豐富呀|

粟米濃湯脆薯條🍟
勁香 口感滿滿的粟米濃湯味,外酥內軟,份量也很足。

還點了一份酥炸魷魚🦑炸得酥脆而且有嚼勁
2023-08-22 255 瀏覽
🕺🏻平民炸雞天堂🇰🇷-今次嚟到西九龍food court覓食 眼花撩亂 最後揀咗炸雞 抱住唔會伏嘅心態點知有驚喜🤭 極力推薦大家嗌精選套餐 因為真係好抵食🤑 有三件雞配一碗細size飯加飲品 仲可以揀唔要飯要多嚿雞👀 整體炸物都做得非常香脆 味道都唔錯 嚟開呢邊會encore💯-🧀皇牌芝士炸雞餐 $49平時好少嗌芝士味嘅炸雞 好似都係細個食芝士圈嗰啲味😂 呢度嘅芝士粉食落有啲香料味 好有鋪頭自己特色 值得一試😚-🍟套餐加配 粟米濃湯脆薯條(細) $20粟米濃湯味粉味道同shake shake薯條差唔多 粗薯條炸得幾乾身 廿蚊抵嗌😌-🔥狂熱炸雞餐 $49就咁睇個名唔知咩嚟 見係新口味就試下 睇埋英文先知係奧爾良風味🤣 比起芝士呢個味粉冇咁厚 食到多啲本身雞嘅味道 各有各好食😘-🧄蒜香醬油炸雞餐 $48唔少得試埋經典味道之一嘅蒜香醬油 味道唔錯 醬汁相對比較多 下次可能會試埋甜辣味🌶️-🦑蒜香酥炸魷魚(半份)$39用嘅係比較幼身嘅魷魚 鹹香味濃幾正 兩個人嗌半份都OK😎-🍚跟餐 安東雞飯跟餐嘅飯都夠食 大食嘅朋友仲可以加錢轉大size㖭 今次試唔到卡邦尼飯 下次再試🙌🏻-📍HAHA CHIC
🕺🏻平民炸雞天堂🇰🇷
🧀皇牌芝士炸雞餐 $49

🍟套餐加配 粟米濃湯脆薯條(細) $20

🔥狂熱炸雞餐 $49

🧄蒜香醬油炸雞餐 $48

🦑蒜香酥炸魷魚(半份)$39
用嘅係比較幼身嘅魷魚 鹹香味濃幾正 兩個人嗌半份都OK😎

🍚跟餐 安東雞飯

📍HAHA CHICKEN 하하치킨 (西九龍中心)
深水埗欽州街37號西九龍中心8樓F71-72號舖
  • 皇牌芝士炸雞
今日又系湊B生活,帶住兩個姨甥,第一時間諗到既居然係深水埗西九龍中心。大家都知西九龍中心的food court最多野食,玩之前梗系上去覓食先啦!小朋友果然離不開炸雞薯條,直接揀左尼間韓式無骨炸雞。 同店長傾左陣,原來佢曾居住首爾多年,亦在當地開餐廳,用最貼地的價錢💰,提供最正宗的韓式炸雞🐔。 所有炸物即叫即炸,建議大家一定要襯熱食‼️ ⦁芝士炸雞餐 $49⦁甜辣炸雞餐 $48⦁酥炸蒜香味魷魚餐 $57🐔炸雞炸得外皮鬆脆,炸漿亦唔會厚,入面仲keep到肉汁,上面灑了超多芝士粉🧀,超邪惡。而🐔甜辣炸雞用上傳統韓式辣醬味,醬汁少少辣🌶️,刺激到整個味蕾,辣得過癮。一定要提,莫過於🦑酥炸魷魚圈,炸得脆口之餘唔會覺得油膩,口感煙韌易咬,加上蒜香🧄更加惹味。 ⦁卡邦尼飯(跟餐)⦁安東雞飯(跟餐)兩款飯都份量十足‼️‼️卡邦尼飯奶香味🥛超濃又creamy,配料有煙肉🥓同薯仔🥔,夠晒咬口。而安東尼飯🍛即係韓式經典雞肉飯,有少少辣🌶️,而味道不錯。炸雞配上暖笠笠的飯,令人感到滿足! ⦁麻辣脆薯條(跟餐)$20⦁粟米濃湯脆薯條(跟餐)$20⦁狂熱脆薯條(跟餐)$20每款脆薯條熱食勁香口,小店用上波

⦁芝士炸雞餐 $49
⦁甜辣炸雞餐 $48
⦁酥炸蒜香味魷魚餐 $57

⦁卡邦尼飯(跟餐)
⦁安東雞飯(跟餐)

⦁麻辣脆薯條(跟餐)$20
⦁粟米濃湯脆薯條(跟餐)$20
⦁狂熱脆薯條(跟餐)$20
每款脆薯條熱食勁香口,小店用上波浪紋的粗薯條,口感十足而且味道各具特式。🍟麻辣味對我地黎講有點辣,如果大家唔怕辣可以try try,因為都幾惹味。🍟粟米濃湯味,味道甜甜,小朋友最愛!🍟狂熱薯條灑上乾辣粉,微微辣,相對另外兩款就唔夠吸引。

⚠️溫馨提示
1️⃣ 麻辣脆薯條🍟是隱藏款,平時用外賣App可直接點,堂食就要自己嗌,餐牌冇架!
2️⃣ 電子消費滿$200,可享免費泊車!

芝士炸雞餐

麻辣脆薯條
粟米濃湯脆薯條
  • 芝士炸雞
2023-08-14 30 瀏覽
食到笑HAHA嘅炸雞‼️😁同女朋友去咗西九龍中心☺️八樓Food Court區聞到好香炸雞味🍗有間叫HAHA CHICKEN嘅炸雞店☺️店內有座位供客人堂食🍱有幾款炸雞套裝選擇👍🏻主打食無骨炸雞同韓式小食🍗雙重享受炸雞,166蚊份💰皇牌芝士炸雞🧀皇牌芝士炸雞炸外脆内軟,半份炸雞嘅份量都幾多雞肉多汁嫩滑,芝士甜度適中,加埋秘制醬食惹味☺️蒜香醬油炸雞🍗喜歡食甜味炸雞,蒜蓉豉油醬味就啱哂胃口,食落有甜甜嘅味道,炸雞方面係,咬落啖啖肉,入面嘅肉都好嫩滑多汁,半份炸雞嘅份量都幾多☺️蒜香酥炸魷魚,39蚊半份💰即叫即炸嘅酥炸魷魚,熱辣辣出哂煙,炸得好香脆,魷魚彈牙,食到有蒜香嘅喊香味,令魷魚更好食😋整體外賣炸雞份量幾多,非常抵食價定親民,真係平到笑👍🏻
食到笑HAHA嘅炸雞‼️😁

雙重享受炸雞,166蚊份💰

皇牌芝士炸雞🧀

蒜香醬油炸雞🍗

蒜香酥炸魷魚,39蚊半份💰

整體外賣炸雞份量幾多,非常抵食價定親民,真係平到笑👍🏻
外賣自取
2023-08-14 18 瀏覽
人人都知西九美食廣場有很多美食啦‼️星期日有空閒於是跟男友去拍拖走走~我們來到了一間叫haha chicken的店舖。耀眼的招牌及餐牌引起了我們的注意🤩 我們選了雙重口味韓式炸雞:蒜香醬油炸雞+ 辣芝士炸雞各半蒜香醬油炸雞的口感非常出色。外皮酥脆,咬下去時發出嘎嘣脆的聲音。咬開外皮後,感受到雞肉的鮮嫩多汁,不過醬油偏重,吃多兩塊會好想喝飲料🥤辣芝士炸雞的辣椒風味與奶香芝士的融合讓味蕾一瞬間被激發。辣椒的微辣與芝士的濃郁相互輝映,口感偏乾,然後會吃到滿嘴角紅色😂狂熱脆薯條外皮酥脆,咬下去發出一聲令人愉悅的嘎嘣聲。而內裡鬆軟綿密,充滿風味嘅小吃😋

我們選了雙重口味韓式炸雞
蒜香醬油炸雞+ 辣芝士炸雞各半

狂熱脆薯條

不嬲都鍾意食炸雞既我,除左KFC, Jollibee 之外,我最鍾意就係BNC,同埋尖咀既Goobe Chicken ,今日去到深水埗搵食,上左去蘋果商場14樓food court, 係林林總總既食肆之中,都係揀番炸雞😁去韓式炸雞haha chicken,門口細細間,有唔同口味既炸雞,我叫左雙拼甜酸炸雞同原味,再買左個炸雞餐,真係全雞宴🤣甜酸炸雞個雞皮真係炸得好香脆,咬落去係聽到crack一聲,一路咬一路覺得好香口惹味,重點係醬夠多,好juicy, 加埋d雞肉好嫩滑,佢炸到外脆內軟,真係食到一舊接一舊😆😆😋原味相對無咁脆,但雞上面既粉都好多好滋味,雞皮雖然薄薄一層但好有口感,岩哂唔鍾意太濃味既foodie🥰辣味芝士雞簡直岩哂芝士控,芝士粉鋪滿成舊雞,咸香味十足,加埋炸雞香脆感,簡直係幾重享受🤩🤩最後就係個磨菇雞飯,都有d似大集團個d,但好夠熱,不過食完炸雞我都飽哂,留番之後食😋

2023-08-11
2023-08-02 63 瀏覽
上網見有人推介呢間好好食咁結果去咗西九龍試一次啦叫左魷魚套餐加薯條同半份雞😌一次過試晒佢啦魷魚套餐(跟飲品,細安東雞飯)$56味道:🌕🌕🌕🌖🌑評價:魷魚正常發揮,脆醬薄身,脆口分量一人份。飯味道上第一次食,酸酸甜甜,個人一般啦加配薯條 +$20味道:🌕🌕🌕🌗🌑評價:粟米湯味薯條,分量夠,但好快就唔脆半份炸雞 $89味道:🌕🌕🌕🌕🌑評價:炸雞唔似韓式,有啲港式既感覺,不過味道好入味,有肉汁,食到中間都有啲唔脆啦。有少少失色🥲芝士味就同韓國一樣😍始終都係邪惡嘢食一次半次夠啦📌 HAHA CHICKEN 하하치킨 (西九龍中心) (深水埗)深水埗欽州街37號西九龍中心8樓F71-72號舖
上網見有人推介呢間好好食咁
結果去咗西九龍試一次啦

叫左魷魚套餐加薯條同半份雞😌一次過試晒佢啦

魷魚套餐(跟飲品,細安東雞飯)$56
味道:🌕🌕🌕🌖🌑
評價:魷魚正常發揮,脆醬薄身,脆口
分量一人份。飯味道上第一次食,酸酸甜甜,個人一般啦

加配薯條 +$20
味道:🌕🌕🌕🌗🌑
評價:粟米湯味薯條,分量夠,但好快就唔脆

半份炸雞 $89
味道:🌕🌕🌕🌕🌑

深水埗欽州街37號西九龍中心8樓F71-72號舖
🐔 深水埗韓式無骨炸雞 啖啖肉好滋味🐔 喜歡吃炸雞的朋友,絕不能錯過位於深水埗的Haha Chicken 韓式炸雞店,店主曾於首爾居住十多年,在當地經營餐廳,以實惠的價格為客人帶來味道正宗的韓式炸雞。店中有七款不同口味的韓式手工炸雞,亦有炸魷魚、薯條及飯類供應,不妨外帶回家好好品嚐一下KFOOD吧!🇰🇷🌟 說到最實惠的莫過於店中的狂熱炸雞套餐,套餐包括3件炸雞,炸雞附2件小年糕 + 卡邦尼飯 / 安東雞飯 + 飲品,價格都不過$50,真的有夠貼地。 炸物全部即點即炸,讓客人都吃到熱辣辣、啖啖肉的好滋味。炸雞肉厚多汁,外層香脆,年糕煙煙韌韌,十分美味。🐔 蒜香醬油炸雞韓式醬油是傳統口味,口味帶甜,嗜甜卻不愛吃辣的朋友推薦試試這款。🐔 辣芝士炸雞芝士控加上辛辣的味粉,刺激到整個味蕾,保證讓人愈吃愈過癮。🐔 狂熱炸雞一款充滿香草加牛油白氣的炸雞,是3款中最脆口的款式,喜歡爆脆口感的大家不容錯過。🍟 紫菜脆薯條 (套餐+$20加配)波浪型的粗薯不是太多地方嚐到,薯條口感更紮實之餘更可掛上更多的調味粉。🦑 芝士酥炸魷魚 $38 (半份)半份的份量也不少,適合2人分享,魷魚圈炸得外層酥脆,口感煙
🐔 深水埗韓式無骨炸雞 啖啖肉好滋味

🌟 說到最實惠的莫過於店中的狂熱炸雞套餐,套餐包括3件炸雞炸雞附2件小年糕 + 卡邦尼飯 / 安東雞飯 + 飲品,價格都不過$50,真的有夠貼地。 炸物全部即點即炸,讓客人都吃到熱辣辣、啖啖肉的好滋味。炸雞肉厚多汁,外層香脆,年糕煙煙韌韌,十分美味。

🐔 蒜香醬油炸雞

🐔 辣芝士炸雞
芝士控加上辛辣的味粉,刺激到整個味蕾,保證讓人愈吃愈過癮。

🐔 狂熱炸雞

🍟 紫菜脆薯條 (套餐+$20加配)

🦑 芝士酥炸魷魚 $38 (半份)
半份的份量也不少,適合2人分享,魷魚圈炸得外層酥脆,口感煙韌,加上香濃芝士粉,滋味滿滿。

🍚 卡邦尼飯/安東雞飯
兩款同樣有肉粒和薯仔,一口炸雞配上一口溫熱的飯,讓人滿足。

🍽 餐廳:HAHA CHICKEN 하하치킨
🌐地址: 深水埗欽州街37號西九龍中心8樓F71-72號舖

🐮 #cowing吃在深水埗

#hkblogger #hkbloggers #hkigers #hkkol #852kol #hkinfluencer
foodie #hkfoodie #hongkongfoodie #852foodie #foodstagram #hkfood #hkfoodblogger #相機食先 #吃貨 #食好西 #深水埗美食 #hahachicken #韓式炸雞 #炸雞
2023-07-03
2023-07-03 160 瀏覽
🍗芝士炸雞餐($49)有7種口味可以選擇,今次我揀咗芝士味;套餐包3件雞+2條年糕,1個細飯及1罐飲品;食炸雞最怕雞炸得好脆但乾真真,呢度嘅炸雞係可以炸得脆之餘亦鎖住肉汁;而且炸粉好薄,加上表面鋪滿芝士粉,夠哂味😋🌶️3件辣芝士炸雞($38)好似之前咁講,炸雞炸得脆之餘亦鎖住肉汁;而且炸粉好薄,而辣芝士味特別嘅地方係食到辣味之餘亦唔會蓋過芝士味🍛大安東雞飯套餐方面包1個細飯;飯方面有卡邦尼飯同安東雞飯選擇,我今次揀左安東雞飯(飯加大都只係需要+$5),食落似食緊甜咖喱咁🌽細粟米濃湯脆薯條(套餐+$20)粟米濃湯味嘅薯條比較少地方有得食,好特別;食落口真係滿滿嘅粟米濃湯味,而且薯條外脆內軟,份量好足🦑芝士酥炸魷魚(半)($39)酥炸魷魚好夠味,炸得酥脆;魷魚食落有口感不失嚼勁
🍗芝士炸雞餐($49)

🌶️3件辣芝士炸雞($38)

🍛大安東雞飯

🌽細粟米濃湯脆薯條(套餐+$20)

🦑芝士酥炸魷魚(半)($39)
酥炸魷魚好夠味,炸得酥脆;魷魚食落有口感不失嚼勁
炸雞套餐
芝士酥炸魷魚(半)
粟米濃湯薯條
芝士炸雞/辣芝士炸雞
2023-06-28
炸雞套餐
芝士酥炸魷魚(半)
粟米濃湯薯條
芝士炸雞/辣芝士炸雞
  • 芝士酥炸魷魚
2023-06-28 130 瀏覽
同朋友一齊叫左個粟米湯薯條,卡邦尼飯,同芝士炸雞。薯條一開始食熱辣辣脆卜卜,但食到後期開始有啲膩,所以最好快啲食哂同埋同 friends share。炸雞味道都唔錯,雞肉唔會好柴,調味OK。飯冇特別。但職員態度差,好似唔想做客人生意咁,因為佢嘅態度就算好食都唔會再幫襯。
2023-06-28
2023-06-25 104 瀏覽
今日放假一家大世行下商場,行行下個仔話想食炸雞,就叫左個份韓式炸雞試下。原來炸雞係有禁多吾同口味,經店員介紹後,我揀左韓式醬油(豉油色)同芝士味兩款。兩種口味都好好食,特別是芝士口味,值得推介。食食下個仔又話想食薯條,叫我返轉頭買。由於第一次食,吾知揀邊種味既薯條好,最後店長推介左我食粟米濃湯味薯條,甜甜地,小朋友實鍾意。薯條係粗身果隻,外脆內熱,配埋調味粉,好好食,個仔話好食過薯片,愛泥當零食都可以。下次係屋企睇波睇戲可以叫外賣泥食,值得推介。
  • 粟米濃湯薯條
  • 芝士炸雞
2023-06-25 77 瀏覽
今日同老婆食左韓式炸雞,老婆平時好少食炸野,怕熱氣,所以我叫左兩款醬汁炸雞,醬油咪同韓式甜辣。剛炸好既炸雞,面頭舖滿韓式醬汁,咬落去既時候都會食到short short聲,好脆口。兩款醬汁都好野味,我就鍾意食辣,甜辣味就岩哂我。
  • 醬油炸雞
  • 甜辣炸雞
一開始我就正常撳鐘啦 咁我就等一次嚟食 我揀咗個套餐 我唔知道有冇其他飯可以揀 跟住我就問佢有冇啲咩飯可以揀 然之後佢就會好串嘅語氣 同我講先睇啦,咪咗俾你睇囉 跟住我就算 點知我拍八達通嗰陣時佢又串我 拍耐啲八達通啦,呢度唔係71喇拍一下就得 跟住我就真係忍唔到你唔想做咪唔好做囉,我邊度用呢啲態度嚟對待你嘅客人呢?真係好無奈,無端端俾人咁樣串幾句 今時今日咁樣嘅態度 係咩意思? ,大佬呀 你心情唔好,唔係應該犯我嘅啲客人度㗎啦 都唔知做
2023-04-25 406 瀏覽
餐牌就算好看,幾件炸雞,再加個細飯,再送嘢飲,而且還是可樂而不是紙包飲料,大概$50。不過吃吃它的雞,發現內裏都是死硬那些雪雞肉,即使新鮮吃,都不覺得太過熱,外皮都算帶點脆香,調味料都尚算充足,不過以內裏的雞肉質素來說,不算是太過吸引的。不過至少,它都如我們吃慣那些韓式炸雞般,調味料夠充足,醬汁包圍着炸雞那個水平;安東雞飯,其實安東是什麼味道?安東尼我就識,它都是像少許肉汁,然之後有少許肉粒、薯仔,不過隨便大約$50充飢一餐,也不至於太差。最驚奇是有兩條年糕,質地夠韌,煙韌而又不太硬,美味的不過以西九龍中心的斜凳,以及外邊的食品其實都差不多價錢,你屈就自己走去坐斜凳,而其實食嘢有沒有便宜了,何必,因此我還是會戒除去西九龍中心現場食。
安東雞飯,其實安東是什麼味道?安東尼我就識
,它都是像少許肉汁,然之後有少許肉粒、薯仔,
不過隨便大約$50充飢一餐,也不至於太差。

最驚奇是有兩條
年糕,質地夠韌,煙韌而又不太硬,美味的
2023-03-28 260 瀏覽
2023年03月28日嗰收銀戴黑帽。男職員成日黑口黑臉。如果佢係老闆。就無嘢好講。顧住玩手機。好似唔係好想做。不如請嗰第二個服務員啦。嘢食就ok。係嗰態度好L差。
2023-03-28
$180 (其他)