2023-03-15 223 瀏覽
咁啱嚟到深水埗買啲整手工嘅工具🧰諗返起西九龍food court又有咁多唔同既野食😋行過見見到呢一間炸雞既價錢同賣相都唔錯🤩今次就買左個二人餐嚟試下先😼🫶🏻🧊雙人滋味setA $122炸雞🍗同薯條🍟既味道都有好多選擇😙啱晒大家既口味,今次炸雞揀左紫菜味😋薯條就揀左粟米濃湯🌽呢一個set會包埋兩個野飲🍻可以選擇汽水或者紙包飲品雞既份量唔少😍半份都有八件,而且咬落啖啖肉無骨嫁🥹炸皮脆卜卜薄身,食落佢有幾香嘅紫菜味🤣肉質唔鞋仲有少少肉汁,配埋一盒蜜糖芥末醬🍯點落甜甜辣辣,配合炸雞又又多一種味道👍🏻薯條🍟唔係平時好幼身嗰一隻,中意食粗薯條多啲✨外面炸到熱辣辣脆卜卜,外面既粟米濃湯味粉都唔少🌽每條薯條都會包住晒,唔怕食落會冇味道,食落會有一陣陣薯仔既香味🥔整體嚟講價錢品唔貴😼而且味道都唔錯,如果一個人食既話會比較油膩😂建議兩個人share食就perfect,都幾推薦經過西九龍既大家去試一試啦🫶🏻人均消費💵: $50-60性格比: 8.5/10好食程度😋:8/10回頭指數💓:8/10📍HAHA CHICKEN 하하치킨 (西九龍中心) (深水埗)深水埗欽州街37號西九龍中心8樓F71-72號舖📍H

🧊雙人滋味setA $122

人均消費💵: $50-60
性格比: 8.5/10
好食程度😋:8/10
回頭指數💓:8/10

深水埗欽州街37號西九龍中心8樓F71-72號舖
📍HAHA CHICKEN 하하치킨 (順發居) (長沙灣)
長沙灣青山道142號順發居地下C號舖
2023-03-11 208 瀏覽
雖然已經開關可以去旅行~但無論假期或時銀行戶口都限制了我沒可能短期內離開香港幸好香港是美食天堂各國美食匯集~~-西九龍中心上的美食廣場一直頗有名氣於廣場中間有一家韓式炸雞猶記得幾年前來尚未有幾年過後 現在的餐廳都翻了幾轉-喜歡韓式炸雞其中一個原因是無骨而且口味多而足夠醬料及調味粉絕對沾滿每一件雞件HAHA CHICKEN亦是~-蒜香醬油炸雞醬油是甜口醬油~與韓式偏甜口味相付~蒜香很溫和 並非直擊天靈的蒜味而且食完之後口腔不會殘留蒜味!!炸雞無骨 啖啖肉炸粉厚薄適中甜醬油勻稱地裹滿每一塊雞件~-粟米濃湯炸薯條波浪粗薯更好地掛上調味料若然有人十分喜歡市面上粟米濃湯波波零食定會十分喜愛這款薯條味道一樣 更濃郁而且加上薯條紮實的口感~-相對食物的韓式飲品的選擇相對港式~可選可樂及紙包飲品但在炸雞薯條的轟炸下配上道地烏龍茶貌似自我感覺會比較健康
雖然已經開關可以去旅行~
但無論假期或時銀行戶口
都限制了我沒可能短期內離開香港
幸好香港是美食天堂各國美食匯集~~
西九龍中心上的美食廣場一直頗有名氣
於廣場中間有一家韓式炸雞
猶記得幾年前來尚未有
幾年過後 現在的餐廳都翻了幾轉
喜歡韓式炸雞其中一個原因是
無骨
而且口味多而足夠
醬料及調味粉絕對沾滿每一件雞件
HAHA CHICKEN亦是~
蒜香醬油炸雞
醬油是甜口醬油~
與韓式偏甜口味相付~
蒜香很溫和 並非直擊天靈的蒜味
而且食完之後口腔不會殘留蒜味!!
炸雞無骨 啖啖肉
炸粉厚薄適中
甜醬油勻稱地裹滿每一塊雞件~
粟米濃湯炸薯條
波浪粗薯更好地掛上調味料
若然有人十分喜歡市面上粟米濃湯波波零食
定會十分喜愛這款薯條
味道一樣 更濃郁
而且加上薯條紮實的口感~
相對食物的韓式
飲品的選擇相對港式~
可選可樂及紙包飲品
但在炸雞薯條的轟炸下
配上道地烏龍茶
貌似自我感覺會比較健康
2023-03-09 151 瀏覽
成日都聽到人講西九龍個𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐂𝐨𝐮𝐫𝐭好多野食🫢難得同朋友黎開依頭買野👭行到攰攰地,想搵個地方坐下 • 食下野🍴即上左去睇下有乜岩🤣~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪ 雙人滋味套餐 A ($122)▫️韓式炸雞 半份大約有𝟖件,唔會好細舊🐔炸雞用雞脾肉位,而且無骨啖啖肉🍗有𝟕種口味選擇, 辣同唔辣都有 揀左最經典既韓國甜辣醬🇰🇷表面加左少少黑白芝麻點綴🖤🤍醬汁食落甜味比較重,唔食得辣既朋友都可以食到😛炸漿層唔會好厚,薄薄地唔洗食炸粉🤏🏻.▫️脆薯條 大係越黎越少見到波浪粗薯呀🍟有𝟑種口味選擇,揀左粟米濃湯味🌽幾特別,食落真係好似飲緊湯🥣調味粉落得夠重手,唔係係咁易加係面頭就算👏🏻.▫️野飲 2罐有罐裝汽水 / 道地紙包飲品.~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• 🔺野食新鮮即叫即炸,夠晒熱辣辣🔥🔺店面有擺唔同𝐒𝐢𝐳𝐞既盒出黎,方便客人預到大約份量🥡~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•
成日都聽到人講西九龍個𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐂𝐨𝐮𝐫𝐭好多野食🫢
難得同朋友黎開依頭買野👭
行到攰攰地,想搵個地方坐下 • 食下野🍴
即上左去睇下有乜岩🤣
▪ 雙人滋味套餐 A ($122)

▫️韓式炸雞 半份
大約有𝟖件,唔會好細舊🐔
炸雞用雞脾肉位,而且無骨啖啖肉🍗
有𝟕種口味選擇, 辣同唔辣都有
揀左最經典既韓國甜辣醬🇰🇷
表面加左少少黑白芝麻點綴🖤🤍
醬汁食落甜味比較重,唔食得辣既朋友都可以食到😛
炸漿層唔會好厚,薄薄地唔洗食炸粉🤏🏻

▫️脆薯條 大
係越黎越少見到波浪粗薯呀🍟
有𝟑種口味選擇,揀左粟米濃湯味🌽
幾特別,食落真係好似飲緊湯🥣
調味粉落得夠重手,唔係係咁易加係面頭就算👏🏻
粟米濃湯薯條
粟米濃湯薯條

▫️野飲 2罐
有罐裝汽水 / 道地紙包飲品
雙人滋味套餐 A

🔺野食新鮮即叫即炸,夠晒熱辣辣🔥
🔺店面有擺唔同𝐒𝐢𝐳𝐞既盒出黎,方便客人預到大約份量🥡

我相信好多人都知道西九龍中心開咗好多野食,就算你一個星期7日三餐都嚟食,都保證你未必每一間餐廳都可以試勻晒,咁今次經開附近又未決定食咩好,咁就嚟試吓搵好嘢食一去到8樓,選擇困難症嘅我就被五花八門嘅餐廳所吸引,行咗諗咗好耐先諗到食咩好,最終都係選擇依間「HaHa Chicken 」原本諗住叫一份炸雞,之後再去其他餐廳買飯,但係咁啱見到佢有精選套餐,係三嚿炸雞+三嚿年糕+一個飯,而且價錢又唔貴,所以最後都係選擇買兩個套餐除咗套餐之外,仲可以單點一份炸雞或者其他小食,而且味道都唔少選擇咁就分別叫咗一個辣芝士炸雞和甜辣炸雞,飯就兩個味都各要一個咁首先梗要講咗啲主角先,依到嘅炸雞全部都係無骨炸雞,所以食嘅時候方便好多,再加上每一嚿都大大嚿,而且炸粉唔會好厚,唔會一啖咬落去,一整個口腔都係炸皮,食落都係啖啖肉,好Juice簡直係懶人首選咁兩款味道來說,我個人推介辣芝士味多啲,除咗平時係外面比較少見這個味道。更是因為辣芝士真係好好食!因為炸雞嘅炸皮唔厚,所以就算佢表面攞咗幾多芝士粉,食落口都唔會好重粉感,一啖咬落去,首先會食到好濃嘅芝士粉味,再之後會食到辣味,最後兩者合併一齊嗰味係其他地方係食唔到而

咁就分別叫咗一個辣芝士炸雞和甜辣炸雞,飯就兩個味都各要一個

而甜辣炸雞唔係唔好食,只不過上冇辣芝士炸雞咁突出,顯得有少少普通,而且我覺得甜辣炸雞甜味比較明顯辣味唔係好出,食得多會容易覺膩,不過我幾欣賞甜辣炸雞嘅外皮仲係好脆,因為好多時表面咁多醬汁,外皮好容易變淋,但依個食到最後嘅皮仲係好脆,難得!

咁仲有兩個飯,分別係卡邦尼飯和安東雞飯,首先講咗安東雞飯先,我最初望到佢顏色好似我哋平時食KFC會食到,但食落口完全係兩回事,雖然都係有少少辣辣哋,但係比較溫和嘅辣,最後會有少少甜味回出嚟,而且裏面嘅蔬菜粒已經煮到好入味,所以唔係好食辣嘅都可以試吓

卡邦尼飯就係平時在外面都會食到嘅味道,比起安東雞飯冇咁惹味,而且食落比較膩一點,但係可以中和炸雞嘅辣味;所以相比之下,我個人推介安東雞飯多啲

2023-03-04 68 瀏覽
🚩 HAHA CHICKEN 하하치킨估唔到咁快手就可以開到分店,我好似幾個月前先喺長沙灣食過佢嘅總店,嗰陣時仲未有分店🙌🏻睇嚟佢質素真係好好回頭客極多,今次二訪嚟到深水埗店睇吓佢嘅質素如何〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🌈雙人滋味 $122✨韓式炸雞甜辣味半份唔好睇佢細細盒份量都超級多,都有成7-8件無骨大雞件甜辣醬360度咁包實雞肉,惹味而不鹹特別欣賞嘅炸粉唔會好硬好脆嗰隻佢嘅炸衣脆得黎,帶少少吸汁嘅感覺,同醬汁充分咁融合咗✨紫菜味脆薯條用嘅曲薯條所以佢啲曲位都已經收埋晒啲紫菜粉薯條即叫即炸沒有不好吃的理由✨紙包飲品
🚩 HAHA CHICKEN 하하치킨

🌈雙人滋味 $122
✨韓式炸雞甜辣味半份
唔好睇佢細細盒份量都超級多,都有成7-8件無骨大雞件
甜辣醬360度咁包實雞肉,惹味而不鹹
特別欣賞嘅炸粉唔會好硬好脆嗰隻
佢嘅炸衣脆得黎,帶少少吸汁嘅感覺,同醬汁充分咁融合咗

✨紫菜味脆薯條
用嘅曲薯條所以佢啲曲位都已經收埋晒啲紫菜粉
薯條即叫即炸沒有不好吃的理由

✨紙包飲品

2023-02-27 64 瀏覽
.🫧最近搭車嘅時候發現長沙灣附近有一間專賣韓式炸雞嘅外賣店,🍗入面主打韓式炸雞,🍕同埋其他小食,🍖炸雞有好多唔同嘅味道可以選擇,😚大家經過都不妨試吓。.🐷蒜香醬油炸雞 👅8/10 $86🐥呢個價錢嘅份量會有半隻雞,🐽份量其實都算幾多。🍽️醬汁嘅味道幾好食,鹹鹹甜甜咁樣仲會有蒜頭嘅香味。🍗另外炸雞嘅肉質都幾嫩,同埋佢係無骨炸雞,食起上嚟都幾方便。.🐷粟米濃湯脆薯條 👅7.5/10 $25😚拎住個外賣袋已經聞到好香嘅粟米濃湯味,🤣忍唔住喺街度偷食咗兩舊,🌽食落去嘅味道就好似平時嘅日式粟米忌廉湯咁樣。✨
🐷蒜香醬油炸雞 👅8/10 $86

🐷粟米濃湯脆薯條 👅7.5/10 $25

外賣自取
2023-02-20 58 瀏覽
今日放工去左西九龍行陣街,行到咁上下又係時候食嘢啦😂經過見到呢間炸雞🍗店「哈哈韓式炸雞專門店」好香,即刻睇下有咩食先😬蒜香醬油炸雞🍗炸雞好鮮嫩呀😋蒜香味好香!加埋醬油,簡直無得頂呀😂粟米🌽濃湯脆薯條🍟一炸起出黎已經聞到好香嘅粟米味🤤食落仲熱辣辣 香噴噴 好好味😋味道:😋😋😋😋 4/5環境:😋😋😋😋 4/5服務:😋😋😋 3/5價錢:😋😋😋😋 4/5翻食:😋😋😋😋 4/5

蒜香醬油炸雞🍗

炸雞好鮮嫩呀😋蒜香味好香!加埋醬油,簡直無得頂呀😂

粟米🌽濃湯脆薯條🍟

味道:😋😋😋😋 4/5
環境:😋😋😋😋 4/5
服務:😋😋😋 3/5
價錢:😋😋😋😋 4/5
翻食:😋😋😋😋 4/5
2023-02-17 82 瀏覽
呢排西九美食廣場好似多咗唔同種類嘅野食可以揀,今次同友人揀咗間小店試個韓式炸雞。揀左個雙人滋味A,套餐有半份炸雞,大薯條,同兩罐汽水。🍗韓式炸雞(半份)炸雞原來都有好多種味道(有辣或不辣)可以揀。而店員就推薦咗最多人揀嘅「芝士」味。打開個盒可以見到炸雞外層全部都黏滿包滿咗大量芝士粉,每一啖入口都充滿住芝士味。而入面嘅雞肉雖然未去到滴汁,但都算非常嫩口滑溜,就算係雞胸肉都唔算「柴」。份量都真心多~ 真心抵食~ 真心有驚喜🍟脆薯條(大)熱辣辣上枱,應該係新鮮即炸嘅粗薯條,上面仲灑滿好多紫菜碎~ 唔使點茄汁都已經夠味

🍗韓式炸雞(半份)

🍟脆薯條(大)
2023-02-13
  • 芝士炸雞
2023-02-14 73 瀏覽
黎到深水埗梗係要去西九搵下平靚正野食啦好耐無黎又多左好多新店 口痕想食小小野見到呢間韓式炸雞又幾多選擇喎 價錢唔貴平時炸雞通常都要半份起 呢度一人餐最少3件就有交易仲要有6款口味可以揀 有辣有唔辣原味、蒜香醬油、辣芝士、芝士、甜辣同香辣✎我地嗌左個2人餐 $122芝士炸雞半份 炸薯條(大) 飲品2罐每件雞都好大件呀 大約有7-8件 表面既芝士粉好均勻 無骨啖啖肉亦做到外脆內爆汁既效果 全部新鮮炸起另外紫菜薯條無得輸 仲要好粗身 夠哂飽呢個下午茶都算抵食 CP值好高
黎到深水埗梗係要去西九搵下平靚正野食啦
好耐無黎又多左好多新店 口痕想食小小野
見到呢間韓式炸雞又幾多選擇喎 價錢唔貴
平時炸雞通常都要半份起 呢度一人餐最少3件就有交易
仲要有6款口味可以揀 有辣有唔辣
原味、蒜香醬油、辣芝士、芝士、甜辣同香辣

我地嗌左個2人餐 $122
芝士炸雞半份 炸薯條(大) 飲品2罐
每件雞都好大件呀 大約有7-8件
表面既芝士粉好均勻 無骨啖啖肉
亦做到外脆內爆汁既效果 全部新鮮炸起
另外紫菜薯條無得輸 仲要好粗身 夠哂飽

呢個下午茶都算抵食 CP值好高
最近中意食炸雞,兩個星期內計埋今次,已經食左三次😅。不過今次呢間可能係foodcourt嘅原因,所以無咁韓Feel。辣芝士炸雞(半份) $89男友中意食乾身嘅炸雞,所以首選係芝士味,但呢度居然有辣芝士粉味,緊係要試!! 😏半份有7大件,而且每件360度都沾滿紅色芝士味,外貎非常誘人🤤食落一d都唔辣、少少甜、芝士味幾出,但又唔會好似巴馬臣芝士粉咁臭。炸雞炸到外層好脆,內裡仲有少少肉汁,食落似雞胸肉多過似雞髀肉,油膩感唔重。我敢講自己一個人食半份完全無難度🙊酥炸魷魚餐 $56揀左蒜味,唔算好蒜。炸魷魚好有魷魚味,可惜炸過龍,好硬😨。安東雞飯呢個飯我地覺得好難食,同韓式安東雞完全扯唔上關係。入口只有好強列嘅蒜味,每人試左少少就掉左。😣跟餐以優惠價$20細薯條粟米濃湯味就係平時成日見果款粟米濃湯薯波個味,無乜特別。下次都係食番自己中意嘅紫菜。

辣芝士炸雞(半份) $89

酥炸魷魚餐 $56
酥炸魷魚餐

酥炸魷魚餐

揀左蒜味,唔算好蒜。炸魷魚好有魷魚味,可惜炸過龍,好硬😨。

安東雞飯

跟餐以優惠價
$20細薯條

2023-01-11
辣芝士炸雞(半份)
大家都知道日本人有個傳統喺會去食kfc炸雞慶祝聖誕節,今年聖誕節我都食炸雞與家人應節。不過喺食韓式炸雞,貪佢味道多變又惹味。路過哈哈韓式炸雞專門店點外賣,打包回家與家人分享。有多款口味既無骨炸雞、炒年糕同韓式小食,啱曬喺屋企同朋友開party。<雙重享受炸雞 > $166-蒜香醬油炸雞炸雞每一舊都份量十足,外皮香脆,但肉質嫩滑,肉汁juicy 。蒜香豉油炸雞蒜香味濃郁,醬汁完全地包裹炸雞外層,鹹甜嘅味道令人食指大動。-辣芝士炸雞辣芝士炸雞喺另一個令人食不停口嘅味道,辣芝士粉均勻地沾滿炸雞,本身芝士粉帶鹹香,食得多不免會有啲膩,但辣辣地反而可以食多舊都得,芝士控必點。<紫菜脆薯條(大) > $34脆薯條有3款口味可選,分別有狂熱味、紫菜味同粟米濃湯。紫菜本身同薯條就好夾,沾滿咗紫菜粉。

<雙重享受炸雞 > $166
-蒜香醬油炸雞
-辣芝士炸雞
<紫菜脆薯條(大) > $34
紫菜脆薯條(大)
2022-12-23 83 瀏覽
今日喺深水埗西九龍中心搵到一間無骨炸雞味道都唔錯哈哈韓式炸雞,認住佢地啦6款唔同味道嘅炸雞可以外賣可以堂食介有多款小食任你揀炸雞套餐都好抵食夠曬飽肚我就揀了雙重享受炸雞辣芝士炸雞,微辣可以接受,芝士味好重,芝士粉同韓辣粉均勻鋪在雞的表面,每一啖都好夠味唔食得辣嘅朋友仔,可以揀唔辣嘅芝士炸雞 ,芝士味非常之濃烈,建議揀一個芝士一個唔係芝士嘅,咁樣就唔會咁膩外皮香脆雞件大大嚿,而且完全冇骨,啖啖都係肉 新鮮炸出嚟嘅薯條,熱辣辣你拎返去已經俾我食咗半盒紫菜口味抗拒唔到仲包一款飲品,非常抵,好食過平時嘅連鎖店10分比8分,好耐冇食過咁好食嘅炸雞,而且好近我屋企好方便,仲有好多味道俾你揀
今日喺深水埗西九龍中心搵到一間無骨炸雞
味道都唔錯

哈哈韓式炸雞,認住佢地啦

6款唔同味道嘅炸雞
可以外賣可以堂食
介有多款小食任你揀

炸雞套餐都好抵食
夠曬飽肚

我就揀了雙重享受炸雞

外皮香脆雞件大大嚿,而且完全冇骨,啖啖都係肉

新鮮炸出嚟嘅薯條,熱辣辣你拎返去已經俾我食咗半盒
紫菜口味抗拒唔到

仲包一款飲品,非常抵,好食過平時嘅連鎖店

2022-12-20 59 瀏覽
收工係西九龍中心搵食,8樓美食廣場有超多選擇,不過全場滿座咁制,於是買外賣番屋企慢慢嘆🍗落左單10分鐘拎得👍🏻佢哋有好多款炸雞揀,驚炸雞會變稔,我揀左兩隻乾身炸雞,$166可以試勻2隻味😽兩大盒雞,件件都L size,有7-8件,3個人食都夠。有啲餐就跟埋飯。👉🏻狂熱炸雞個名聽落似辣,其實係唔辣嘅,似燒烤味。呢款都帶小小甜,比芝士味更脆,推薦。👉🏻芝士炸雞表面超多芝士粉,甜甜地又香口,難得完全唔油膩。👉🏻蒜香酥炸魷魚🦑叫左半份試下,翻到屋企凍左,好味程度打左折扣😿脆漿算薄,蒜香味都較得幾好,即場食應該好正。

👉🏻狂熱炸雞

👉🏻芝士炸雞
表面超多芝士粉,甜甜地又香口,難得完全唔油膩。
👉🏻蒜香酥炸魷魚🦑
2022-12-18 55 瀏覽
西九龍中心一直都是美食天堂,有不少食店林立,款式種類夠多,而且價錢親民。這間以快餐店形式,供應韓國國民級美食,主要供應超過5款韓國當地口味的炸雞和多款小食,全部都是掃街必食。雙重享受炸雞任選兩款口味,選了甜辣炸雞和芝士炸雞。前者一甜一辣,帶來雙重滋味甜辣的衝擊。後者灑上大量芝士調味粉,搭配起來邪惡但又不會過膩。每份炸雞都炸至外脆內嫩,不但可以鎖住肉汁,而且更可減少油膩感,是韓國炸雞的味道。

雙重享受炸雞
任選兩款口味,選了甜辣炸雞和芝士炸雞

前者一甜一辣,帶來雙重滋味甜辣的衝擊。

後者灑上大量芝士調味粉,搭配起來邪惡但又不會過膩。

2022-12-15 40 瀏覽
一向鍾意去西九龍商場樓上的food court食嘢,舖頭選擇又多,食物種類又多,仲要質素唔差,今日同好友去搵嘢食,見到呢間炸雞店,記得喺長沙灣食過, 於是二話不說就揀尼間記得炸魷魚很好味,點了蒜香酥炸魷魚,大大個魷魚圈,炸得酥脆,咬落煙韌又彈牙,非常美味,還有可選擇芝士炸魷魚,下次一定要試貪心嘅我地當然食一款炸雞不能滿足,點了雙併款式,樣樣都很吸引,最後揀了原味招牌炸雞和甜辣炸雞,兩款都是無骨的,啖啖肉,原味炸雞炸的外皮香脆,咬落非常juice, 點埋呢個芥末蜜糖醬,味道更上一層樓,另外的甜酸炸雞,件件炸雞掛上調味濃淡適中的醬汁,真係食不停口,份量點止足夠兩人吃,最後都係要打包