單骨雞翼(配水牛城醬/蜜糖芥末醬),雞翼外層經過麵粉包裹,烤焗後變得酥脆,內部肉質嫩滑。相比雙骨雞翼,單骨雞翼更容易進食,配上水牛城醬,融合了甜、酸、鹹和微辣元素,讓人回味無窮,配上蜜糖芥末醬,甜中帶有蜂蜜的香甜,而辣則來自芥末的刺激。烤原隻黑松露春雞配薯條,這道菜肴是一場味覺的慶典。春雞皮脆肉嫩,每一口都能嚐到黑松露的奢華香氣,而薯條的金黃酥脆與蕃茄醬的鮮甜,則為這道佳肴增添了幾分家常的溫馨。這不僅是一頓餐,更是一次舌尖上的旅行,帶你穿越到法國鄉村,體驗地道的鄉土美食。宇治抹茶黑芝麻疏乎厘班,宇治抹茶與黑芝麻醬的結合,為這道疏乎厘班戟帶來了一場視覺與味覺的雙重盛宴。深綠的抹茶粉撒在柔軟的班戟上,與黑芝麻醬的深邃色澤形成鮮明對比。入口即化的班戟質地,配上抹茶的微苦與黑芝麻的香醇,每一口都是對傳統日式甜點的完美致敬。這不僅是一份甜品,更是一次味蕾的旅行,帶領食客穿梭於日本茶園與芝麻田間的清新與濃郁之間。肉桂蘋果拿破崙,肉桂蘋果配果仁是一道充滿層次感的甜點。每一口都能嚐到蘋果的酸甜與肉桂的溫暖香氣,再加上果仁的脆口感,這三者的結合創造出了一個完美的味蕾交響曲。蘋果經過烘焙後,與肉桂的香氣緊
單骨雞翼(配水牛城醬/蜜糖芥末醬)

烤原隻黑松露春雞配薯條

宇治抹茶黑芝麻疏乎厘班

肉桂蘋果拿破崙

肉桂蘋果拿破崙,肉桂蘋果配果仁是一道充滿層次感的甜點。每一口都能嚐到蘋果的酸甜與肉桂的溫暖香氣,再加上果仁的脆口感,這三者的結合創造出了一個完美的味蕾交響曲。蘋果經過烘焙後,與肉桂的香氣緊密結合,而果仁則在口中帶來意想不到的驚喜。這不僅是一道甜點,更像是一場秋日的詩意,讓人在品嚐之餘,也能感受到季節的轉換與豐富的情感。

特濃5.0牛乳芭菲士多啤梨芝士餅

特濃5.0牛乳芭菲士多啤梨芝士餅,特濃5.0牛乳芭菲與芝士餅的組合,是一次味覺上的華麗冒險。濃厚的牛乳百匯在口中緩緩融化,與草莓的酸甜味道形成了完美的對比。而芝士餅的細膩質感,則在這濃郁與清新之間,巧妙地搭起了一座橋樑。每一口都讓人仿佛置身於春日的草莓園中,享受著牛乳與芝士的純粹滋味。

宇治抹茶士多啤梨鮮奶配抹茶雪糕

宇治抹茶士多啤梨鮮奶與抹茶雪糕的組合,是一次令人心曠神怡的味覺之旅。清新的抹茶與甜美的士多啤梨鮮奶交織在一起,創造出一種既清爽又豐富的口感。而加上頂層的抹茶雪糕,不僅增添了層次,更帶來了絲絲涼意,讓這道飲品在炎炎夏日中顯得格外誘人。每一口都能感受到春末夏初的氣息,宛如在京都的茶園中漫步,享受著自然的恩賜。這不僅是一杯飲品,更是一場視覺與味覺的盛宴,值得細細品味。

單骨雞翼(配水牛城醬/蜜糖芥末醬)
烤原隻黑松露春雞配薯條
宇治抹茶黑芝麻疏乎厘班
特濃5.0牛乳芭菲士多啤梨芝士餅
宇治抹茶士多啤梨鮮奶配抹茶雪糕
2024-05-21 48 瀏覽
最近同朋友去咗旺角區好出名嘅甜品舖,佢哋簡直係呢一區嘅人氣首選店,長期都要排長龍先至可以入到去。佢哋嘅環境好清新俾人感覺舒服,裝潢就係行簡約文青風。🤩**烤羊西冷扒配芥末薯蓉**羊扒西冷我揀咗五成熟,嚟到覺得啱啱好唔會話好生,外面呈現咗靚靚既金黃色,切開之後內裡仲好juicy,真係入口即溶,非常嫩滑。🐏**大蝦。野菌。溫泉蛋芝士汁燴意大利鮮蛋麵**麵條Q彈有勁,加埋佢哋特製香濃濃既芝士汁,出奇地惹味。芝士汁佢哋都調校得啱啱好唔會覺得好膩。😋**特濃5.0牛乳宇治抹茶紅豆白肉**果然係特濃嘅日本牛乳,淨係聞都聞到佢好香濃嘅奶香味。個白肉軟綿綿,仲有嚟自日本宇治既高級抹茶,再配合入口即溶既紅豆,每一種元素都好相配!🍨**肉桂蘋果拿破崙**個拿破崙皮非常之酥脆可口,蘋果內餡就充滿咗肉桂味道,唔會過份甜膩,配合埋陣香濃濃既奶油真係好match。😍**牛油果奶昔****Coconut Pandan Latte**奶昔方面,牛油果味道好濃郁,絕對係落足料。飲落口感好滑順,非常順口!Coconut Pandan Latte就散發住香濃既椰子同香甜既炊香,飲落口係出奇地清爽,真係令人流連忘返!🥑🥥

**烤羊西冷扒配芥末薯蓉**

**大蝦。野菌。溫泉蛋芝士汁燴意大利鮮蛋麵**

**特濃5.0牛乳宇治抹茶紅豆白肉**

**肉桂蘋果拿破崙**

**牛油果奶昔**
**Coconut Pandan Latte**

想慶祝生日,者同朋友哋慶祝啲特別嘅時刻,需要一個有格調又舒適嘅地方?我哋就嚟到HeSheEat,依間位於旺角緊鬧中取靜嘅咖啡店,裝修簡約而現代,提供高質素嘅西式菜式,我哋嘅午餐將盡善盡美。1️⃣松露蟹肉牛油果番茄莎莎墨西哥餅🌮:係到松露的香味融入咗新鮮的蟹肉之中,加上番茄莎莎嘅濃郁口感,您會發現原來墨西哥餅可以做到咁香咁好食咁上癮!2️⃣烤羊西冷扒配芥末薯蓉🥩:滋味濃郁的羊脾扒,芥末味的薯蓉。3️⃣紫薯鮮奶🍠🥛:紫色的紫薯配上新鮮的牛奶,令人感到越喝越滑口個牛奶味超香,超濃,好鍾意阿!4️⃣士多啤梨麻糬梳乎厘班戟配士多啤梨雪糕🍓🍨🥞:這道甜品是由官方鍾意的士多啤梨做主打,加入麻糬班戟,增添了口感,食起來更有層次感。😊🎉🥳
😊🎉🥳
同男朋友去旺角嘅HeSheEat西式咖啡店,一齊慶祝生日🎁真係開心到爆!有一系列誘人嘅美食,仲有舒適嘅環境同一流嘅服務👍🥰食物🤤🤤🤤🤤🤤環境🏮🏮🏮🏮🏮服務👍👍👍👍👍我哋點咗松露蟹肉牛油果番茄莎莎墨西哥餅㗎😍🥑🦀。望落去就超惹味嘅蟹肉牛油果,再配埋番茄莎莎,你會發現原來西式嘅下午茶都可以咁有東方風味🤤。接著出場嘅就係佢哋嘅HeSheEat All Day Breakfast🥐🍳🍅。有德國鮮肉腸同意大利煙腩肉,原來西式嘅下午茶連早餐都包埋咗!然後配上煎完嘅蘑菇🍄,焗香糖薯仔🍠黎一嚐,實在係太正啦,非常適合任何生日派對🎉再嚟就輪到喺我哋眼前開花嘅朱古力Oreo純牛乳刨冰㗎🍫🍪🥛。冰涼一口,好似人間雪花咁,瞬間令人驚喜四溢🥳!朱古力粉紅色嘅封面,與之搭配嘅柔和Oreo味,非常引人入勝 😍。細節嘅地方,HeSheEat都唔會放過喎!慢煮嘅蕃茄🍅味道醇厚,味道均勻,真真實實好有家嘅感覺😊。刨冰🍨好似天界嘅雪花咁,每一粒冰粒都好似鑽石般閃閃發亮💎,讓人好想繼續品嚐。HeSheEat真係超級適合慶祝生日🎂。無論係食物,定係環境,甚至係服務,都可以做到最好👍。下次你若果諗住去邊度慶祝生日,咁就親身去He

食物🤤🤤🤤🤤🤤
環境🏮🏮🏮🏮🏮
服務👍👍👍👍👍

HeSheEat真係超級適合慶祝生日🎂。無論係食物,定係環境,甚至係服務,都可以做到最好👍。下次你若果諗住去邊度慶祝生日,咁就親身去HeSheEat體驗下佢哋嘅出色服務同精緻料理啦!💕🎉
我一直都好鍾意嚟「HeSheEat」,不止因為佢嘅環境舒服,每次嚟都可以好輕鬆咁體驗到美食旅程,最主要係佢哋個菜式真係好創新同好好食。食材新鮮,同埋佢哋烹調嘅技巧都好精湛,每一次都為我同朋友帶嚟一個好特別嘅午餐時光。🍽️🍵😊🥗和風大蝦牛油果沙律🥗大蝦鮮甜,牛油果綿密,同沙律一齊食,就係一個完美嘅組合!每次食都會覺得好滿足,佢嘅創新配搭已經深深吸引到我。🦐🥑💞🍱月見燒牛肉丼🍱牛肉煎到金黃色,呢個燒牛肉丼升級咗我對牛肉嘅認知。每一口都令我流連忘返,真心推薦比大家試!🥩🥚😋🥤紫薯鮮奶🥤呢款飲品非常清新有驚喜,紫薯嘅甜味同鮮奶嘅濃郁完美結合。新鮮無添加,飲完都令人有一種清新嘅感覺。🥛🍠💜🍦士多啤梨乳酪配士多啤梨雪糕焗厚鬆餅🍦非常厚切嘅鬆餅配上士多啤梨乳酪雪糕,整個搭配令人印象深刻!熱熱嘅鬆餅同凍凍嘅雪糕一齊食,簡直就係冰火兩重天嘅感覺!😍🍓🍨 如果你都想嘗試佢哋嘅創新菜式同體驗一下佢哋嘅舒適環境,就快啲去「HeSheEat」試下佢哋嘅食物啦!👍🎊🍽️
🥗和風大蝦牛油果沙律🥗
🍱月見燒牛肉丼🍱
🥤紫薯鮮奶🥤
🍦士多啤梨乳酪配士多啤梨雪糕焗厚鬆餅🍦

2024-05-16 61 瀏覽
女朋友每次經過HeSheEat都會同我講一次 依間好好食架😋 見佢成日讚不絕口 今次就試吓啦😤🍀香煎加拿大豬鞍扒拌焗蒜香蜜糖薯仔加拿大豬鞍扒煎得恰到好處 口感有嚼勁 吾會太韌 點少少醬汁更加入味😉 薯仔亦都好香口 整體擺盤賣相吸引🤩🍀蟹肉辣肉腸蕃茄水牛城芝士扁意粉蟹肉嘅份量都幾多 鋪滿咗係表面 撈勻一齊食都會咬到蟹肉😛 辣肉腸令到味道更加香濃 加埋水牛城芝士嘅味 食落口感層次感更豐富😚🍀宇治抹茶黑芝麻疏乎厘班戟班戟好蓬鬆 滿滿嘅空氣感 食落蛋香味好濃 加埋宇治抹茶嘅味道 好夾好好食🥞🍀朱古力特濃5.0牛乳芭菲牛乳味道濃郁 每一啖都好正 同朱古力嘅濃厚味道好匹配 底部仲有朱古力脆粒同埋朱古力漿 味道同口感層次感都好分明🥰🍀提拉米蘇牛奶咖啡唔會太甜 咖啡味幾香濃 賣相都好吸引☺️

🍀香煎加拿大豬鞍扒拌焗蒜香蜜糖薯仔

🍀蟹肉辣肉腸蕃茄水牛城芝士扁意粉

🍀宇治抹茶黑芝麻疏乎厘班戟

🍀朱古力特濃5.0牛乳芭菲

🍀提拉米蘇牛奶咖啡
唔會太甜 咖啡味幾香濃 賣相都好吸引☺️
與媽媽共享生日快樂的一天,我哋就選擇到位於旺角嘅HeSheEat,體驗它獨特的午餐。咁一個下午,我哋一邊品嚐美食,一邊分享生活嘅點滴,真係好開心。首先要介紹嘅就係「炸魷魚鬚」🦑,色澤金黃嘅外皮,為佢增添幾分誘人的色彩,逐條魷魚鬚炸得恰到好處,外酥內軟,特別滋味。再嚟就係「香煎比目魚柳配蜜糖芥茉薯仔」🐟,魚肉鮮嫩,煎得剛剛好,跟著特製的蜜糖芥茉薯仔一齊食,每一啖都充滿了海洋的新鮮。喺這種日子,食呢道菜就係味道好啦。主食部分,我哋叫咗一個「香煎帶子黑松露忌廉燴扁意粉」🍝,每一粒帶子都煎得金黃,入口即化。再配上黑松露忌廉燴扁意粉,整個人嘅味蕾都要被滿足到爆。甜品當然唔少得「士多啤梨芝士餅特濃5.0牛乳軟雪糕芭菲」🍨,香濃嘅牛奶雪糕,味道好重,口感滑順,伴隨士多啤梨芝士餅,甜美的滋味,真係享受!我哋仲揀咗一個它嘅「肉桂蘋果拿破崙」🍎,清清的肉桂味讓甜味巧妙地中和了,一咬下去,那酥脆的口感,瞬間令我食到停唔到。食完整餐之後,我就知道選HeSheEat係正確嘅,佢嘅美食,舒適嘅環境,還有熱情的服務,一切都讓我們過得好開心好滿足。👍😊🎊🎉🎈🎂🍰👌

嚟到呢度,就會明白原來西式咖啡店嘅下午茶都可以咁寧靜同享受😊。我同朋友入到店坐低,就叫咗份和風大蝦牛油果沙律🥑。我覺得呢碟沙律好似帶咗啲日本風味,特別係嗰啲食物本身嘅味道,例如大蝦同牛油果,真係嘅新鮮同有滋味😍。然後試食咗炸蝦天婦羅配青檸蛋黄醬🍤,最難忘就係佢嘅口感。炸蝦好脆,唔係脆得似脆片咁,而係有厚度咁樣,同埋有足夠嘅肉質感。加埋青檸蛋黄醬,就更加出色!😄要講係食物最出名部分,就要數酥鬆牛角包X特濃牛乳5.0軟雪糕🍨啦。如果你本身鍾意甜品,應該會鍾意呢款甜品。口感上,呢款甜品有好多層次感,例如熱辣辣嘅牛角包同冰涼嘅雪糕,佢兩者嘅口感好似互相碰撞,引發出新嘅滋味😁。但留意返,呢個只做外賣,所以係熱辣辣既天氣,一路行一路食好正!我哋嚟到 HeSheEat,真係有種好舒服同愜意嘅感覺。如果你想去個食得晏嘅地方,又有好多好食嘅食物,可以試下嚟 HeSheEat。無論你嚟自邊度,你都會發現,原來旺角都可以有咁靜嘅角落😍。

今日同接班後嘅同事一齊入咗坐旺角嘅HeSheEat試新菜,環境舒適好有西式咖啡館風味,餐牌同樣精緻,簡直讓人目不暇接✨。🍱🔥首先點嚟「月見燒牛肉丼」,依家流行嘅「丼」食物。嫩滑嘅蛋同牛肉片配埋味道濃郁的醬汁,可以講係色香味俱全,充滿了東瀛風情💯。每一啖都十足,想必喺打工族中會大受歡迎。🍝🦪跟住「香煎帶子黑松露忌廉燴扁意粉」亦係另一道重頭戲。有質感嘅呈現方式,兼有飽滿嘅海鮮香,撈哂醬汁咁食,味道真係完全唔輸意大利餐廳😍。食得出佢地嘅用心,意粉嘅口感啱啱好,粉醬比例做得剛剛好,食到停唔到口❤️。🍨🌿最後喺聚會上搞大班嘅甜點就係「宇治抹茶紅豆白玉特濃5.0牛乳軟雪糕芭菲」。綠色嘅抹茶雪糕配上白色嘅糯米糍,再配上紅豆,正!香濃牛奶口感好滑,令牛乳味更香濃,正如你食緊佢們用的心意一樣😌。加埋呢間環境好,可以嘆下咖啡放下工作嘅壓力嘅地方,佢哋嘅餐牌選擇多,加上好有特色嘅甜品,真是令人讚不絕口。我都已經諗住下次同其他同事一齊再入嚟試新嘢啦!🏆

He She Eat之前推出牛角包軟雪糕掀起一段熱潮,有次經過見到主食嘅餐牌都幾吸引,有主食又有梳乎厘班戟,所以就決定試一試🤩旺角店搬新舖後裝修風格唔同咗,轉為簡潔明亮嘅日式木系風格,不過枱櫈都擺得好密,有啲壓迫感🙈•🥢 海鮮冬蔭忌廉燴扁意粉 $138海鮮意粉幾足料,有帆立貝,蝦、蜆、魷魚~除咗蜆比較普通外,另外三款海鮮都煎到啱啱好,好彈牙🤩 上面仲有啲芝士片同埋車厘茄~ 意粉睇落無汁,但實際上已經燴到幾入味,加埋啲芝士仲有少少拉絲𠻹😋 冬蔭味幾出,不過竟比想像中辣啲啲,所以就算個汁有忌廉都唔會好膩~🌟推薦度:8.5/10•🥢 宇治抹茶黑芝麻梳乎厘班戟 $118平時好似都比較少見黑芝麻+抹茶呢個配搭,黑芝麻嘅部份就係上面嘅cream,伴碟仲有蜜紅豆、抹茶蕨餅同埋小丸子~梳乎厘班戟有2件,口感鬆軟而且幾有蛋香,配埋甘香嘅抹茶奶蓋,抹茶味幾出,又唔會太甜,所以配埋蜜紅豆就啱晒👍🏼 加少少黑芝麻cream就更有層次,幾特別,但好似又唔係非常夾🤔 🌟推薦度:8/10•🥢 薯條配黑松露蛋黃醬 $62上枱時熱焫焫,薯條份量幾多,而且咬落好脆,唔係炸到空心嗰種,配黑松露蛋黃醬係無得輸嘅~ 不過黑松露

🥢 海鮮冬蔭忌廉燴扁意粉 $138
🌟推薦度:8.5/10

🥢 宇治抹茶黑芝麻梳乎厘班戟 $118
🌟推薦度:8/10

🥢 薯條配黑松露蛋黃醬 $62
上枱時熱焫焫,薯條份量幾多,而且咬落好脆,唔係炸到空心嗰種,配黑松露蛋黃醬係無得輸嘅~ 不過黑松露味可以再濃啲😛
🌟推薦度:7.5/10

🥢 Oreo奶昔 $46
好失望嘅Oreo奶昔🥹 因為Oreo餅嘅味完全唔夠,整體偏甜🫣
🌟推薦度:3/10

🥢 宇治抹茶軟雪糕 $38 (只限外賣)
本來都好想試埋牛角包軟雪糕,但有太飽食唔落,所以就試咗普通窩夫筒嘅抹茶軟雪糕🍦 窩夫筒夠脆👍🏼 軟雪糕質地軟滑(但溶得較快),牛乳味好濃厚,茶甘味係有嘅,但抹茶味就比較弱🥲,整體亦有啲甜,鍾意食抹茶嘅朋友真係有啲失望🥲 「如果太多牛奶味,抹茶味就無掟企🎵🎶」
🌟推薦度:4/10
薯條配黑松露蛋黃醬
早前已經聽聞呢間店嘅好出名,今次就帶老公嚟試試。我同老公一齊嚟到呢度,享受曬佢哋嘅熱情服務同平靜環境,確實係好享受咁!🫰🏻我哋嚟爽爽食,就直頭點咗幾款主打🍽️。一開頭就係「炸魷魚鬚」。💭魷魚鬚外皮酥脆,內裡肉質緊實。一口咬落,提味嘅香脆感真係唔駛講!我覺得最驚喜嘅就係「烤美國安格斯肉眼牛扒配燒汁(配薯條)」架啦😍。💭呢道菜嘅肉眼扒烤得恰到好處,肉汁嘶嘶流出嚟,滋味十足!再加上薯條嘅香脆,真係兩者絕配。老公當然推介「香煎加拿大豬鞍扒伴焗香蜜糖薯仔」啦。💭焗煎嘅豬鞍扒肉質感彈牙,唔乾唔燥,夠淋。蜜糖配上豬扒味道,剛剛好,整體結合夠曬分量,只會令人忍不住一試再試💕。甜品方面,當然就試我哋最期待嘅「朱古力Oreo 純牛乳刨冰」啦🍧。💭朱古力味道濃郁,伴上Oreo嘅奶香,加上雪綿般的口感,真係忍不住要頻頻嚟幾口😋。HeSheEat嘅服務同食物味道無得輸,係一份價錢之下,能夠換來高質飲食享受,真確實係無懈可擊 🤩‼️。店內裝潢好有格調,氣氛方面就係浪漫,覺得佢哋嘅食物好有特色,座位舒適,又發出滿滿嘅文青氣息 🫶🏻。隱藏喺繁囂旺角區嘅呢間小店,實在值得一試。快啲帶你嘅人嚟呢度共享美食啦😋。
老公當然推介「香煎加拿大豬鞍扒伴焗香蜜糖薯仔」啦。
Hesheeat 絕對係閨蜜情侶聚腳地,無論主菜甜品都非常出色,賣相味道都令人無法抗拒!紫薯鮮奶 (熱)紫薯香搭濃郁奶味好夾,味道恰到好處,飲起嚟好順滑,有種綿密感!Coconut pandan latte 經典班蘭同椰奶組合,清新不膩!蟹肉辣肉腸蕃茄水牛芝士扁意粉 主要用蟹肉、茄肉、辣肉腸、水牛芝士煮成,將所有配料撈勻後,每一口都食到啖啖蟹肉 鮮味,辣肉腸好香口,整碟扁意粉味道酸酸甜甜好開胃!嚟到hesheeat點可以唔食甜品 !士多啤梨麻糬梳乎厘配士多啤梨雪糕單望賣相已經覺得幸褔♥️ 梳乎厘厚嘟嘟軟綿綿,蛋香味極濃,鋪住一片白雪雪嘅麻糬皮令賣相更可愛😍 多咗一份柔軟煙韌口感!梳乎厘即叫即整,製作需時半小時 ,所以食主菜時已經落定order! 特濃5.0牛乳芭菲-朱古力平時經過餐廳門口見到好多人拎住雪糕嚟打卡 ♥️ 芭菲特點係層次豐富,我叫朱古力orea味,除咗牛乳雪糕,中間仲有Oreo×杏仁粒×脆脆米通👍

紫薯鮮奶 (熱)

Coconut pandan latte
經典班蘭同椰奶組合,清新不膩!

蟹肉辣肉腸蕃茄水牛芝士扁意粉

嚟到hesheeat點可以唔食甜品 !

士多啤梨麻糬梳乎厘配士多啤梨雪糕

特濃5.0牛乳芭菲-朱古力

2024-04-29
1K
2024-05-05 3154 瀏覽
有時係旺角搵食都唔知點揀,選擇太多,而今晚就係比佢嘅甜品吸引到,這間店其實在其他地方都有分店,這間店以木系顏色配上柔和主調,感覺好舒服,這裡除了甜品外,餐牌還有其他選擇,小食同主食選擇都唔錯,今晚就點了份單骨雞翼配配水牛城醬,個人比較喜歡的選擇,食落方便,入口即刻可以將骨肉分離,外面炸到脆卜卜,雞肉都仲係好Juicy,配埋個水牛城醬,真係一個唔錯嘅餐前小食!主食點了安格斯牛肉芝士漢堡配薯條,上枱有烤得香脆漢堡包夾住塊厚身多汁嘅安格斯牛肉,從中間切開後,見到層次分明,脆包夾住了半熔芝士及厚厚嘅安格斯牛肉,一口咬入去時淡淡嘅肉汁流出,加上半熔芝士,口感濃郁,配上沙律及薯條非常豐富滿足!還有滑蛋原條鰻魚蓋意式紅飯,原條燒鰻魚配上鰻魚醬汁,夠曬肥美豐富,加上嫩滑嘅滑蛋包著的意式茄紅飯,味道配合之餘還十分開胃!飲品就係人氣之選宇治抹茶士多啤梨鮮奶配抹茶雪糕,飲品打卡一流,三色分明層次感強綠白紅,由上而下有幼滑的抹茶雪糕浸在濃濃混合了鮮奶嘅抹茶粉上,中間就係香濃嘅鮮奶,以士多啤梨為底層,搞匀底部一齊入口又係另一種感覺!當然今次重點係甜品朱古力Oreo特濃5.0牛乳軟雪糕芭菲,在特濃5.0牛乳軟雪上
當然今次重點係甜品朱古力Oreo特濃5.0牛乳軟雪糕芭菲,在特濃5.0牛乳軟雪上撒滿了可可粉,入口牛乳味香滑濃郁,食完上面嘅雪糕後還有可可脆米、Oreo餅、nuts 同慕絲朱古力醬,完全是超華麗嘅組合,對於一個甜品控真心推介之選!
另外朋友都點了士多啤梨牛乳刨冰,大大份之餘,在香濃牛乳刨冰最上面放了一個香濃士多啤梨雪糕球外,旁邊圍滿了新鮮嘅士多啤梨,牛乳刨冰份口陣陣濃郁牛乳味道,真係好治癒,對於在夏日炎炎的日子,享受這款透心涼的甜品,真係讓人感覺愉快!
整體而言,價錢、食物質素、份量全部都成正比,CP值高,份量比出邊嘅西餐廳大份,如果同朋友放工一齊到這裡享受一下就最好不過,坐得舒服,服務態度好同細心。
旺角純木咖啡店,環境舒適,無論西餐定甜品都好高質✨滑蛋吉列豬扒蓋意式紅飯,🐷鬆化炸豬扒,紅飯加入番茄酸甜可口,滑蛋细嫩,豬扒唔老,好食🔥香煎帶子黑松露忌廉燴扁意粉,🍄第一啖已經覺得黑松露味好香!🍝creamy忌廉,扁意粉有口感。提拉米蘇牛奶咖啡,☕熱飲配上脆脆手指餅,可以點住咖啡,香滑過癮。特濃5.0牛乳芭菲,雪糕奶味好濃!🍦推薦!搭配鹹香芝士餅,🍓士多啤梨果香誘人。肉桂蘋果拿破崙,外層超脆!🍎肉桂蘋果粒粒肉桂很濃,吉士醬滑。
旺角純木咖啡店,環境舒適,無論西餐定甜品都好高質✨

2024-05-04 45 瀏覽
旺角係吃喝玩樂嘅地方, 搵美食好容易。餐廳位於旺角奶路臣街, 以白色為主調, 裝修清雅舒適, 主打特色甜品和飲品。香煎三文魚明太子忌廉燴扁意粉三文魚外皮煎得香脆, 魚肉鮮嫩有質感, 扁意粉柔軟彈牙, 掛滿香滑嘅明太子忌廉, 好豐富嘅口感。大蝦野菌溫泉蛋芝士汁燴意大利鮮蛋麵麵條彈牙有蛋香, 大蝦蝦肉爽脆, 配以野菌和香滑芝士汁, 加上流心嘅溫泉蛋, 味道互相配合。肉桂蘋果拿破崙 賣相精緻有色彩, 拿破崙外層酥皮香脆, 內層是鬆軟帶著肉桂香味嘅甜蘋果肉, 美味可口。士多啤梨芝士餅特濃5.0牛乳軟雪糕芭菲牛乳軟雪糕濃厚幼滑, 充滿奶香, 內饀是士多啤梨醬和芝士餅碎, 香甜酥滑, 口感有層次。牛油果奶昔口感順滑輕盈, 甜度適中, 清新涼快。香蕉拖肥奶昔清甜香蕉和奶昔嘅香滑好配合, 產生濃郁順滑嘅口感。
旺角係吃喝玩樂嘅地方, 搵美食好容易。

香煎三文魚明太子忌廉燴扁意粉

大蝦野菌溫泉蛋芝士汁燴意大利鮮蛋麵

士多啤梨芝士餅特濃5.0牛乳軟雪糕芭菲

牛油果奶昔

口感順滑輕盈, 甜度適中, 清新涼快。
香蕉拖肥奶昔

清甜香蕉和奶昔嘅香滑好配合, 產生濃郁順滑嘅口感。