最近品嚐了Holam Bakery的千層蛋糕,整體體驗令人印象深刻。蛋糕有多種口味可供選擇,包括伯爵茶味、開心果味、原味牛乳味和吉士焦糖燉蛋味,每一種都展現了其獨特的風味。伯爵茶味帶有淡淡的茶香,甜度適中,口感細膩而不失層次感。開心果味則以其獨特的堅果香氣著稱,餘味悠長,讓人回味無窮。原味牛乳味清新自然,質感絲滑,恰到好處地展現了牛乳的純粹。最後,吉士焦糖燉蛋味融合了焦糖的濃郁與蛋香的細膩,甜而不膩,完美平衡了口感與甜度。整體而言,Holam Bakery的千層蛋糕不僅外觀精緻,味道亦令人滿意。每一口都能感受到蛋糕的細膩與層次,絕對是值得一試的甜點選擇。
千層蛋糕
2024-08-30
5 分鐘 (外賣自取)
千層蛋糕
  • 伯爵茶味、開心果味
#mochicouple觀塘搵食團1️⃣ 開心果($25)好味指數:🍡🍡🍡2️⃣特濃榴連($25)好味指數:🍡🍡🍡🍡3️⃣特濃抹茶($25)好味指數:🍡🍡🍡🍡🍡📍觀塘開源道60號駱駝漆大廈第三座4樓I室🚇觀塘站B2出口🕒 Mon, Wed-Sun:12:00-19:30 Tues : 12:00-18:30#香港#觀塘蛋糕#HongKong#foodiehk#香港美食 #香港foodie #觀塘美食#香港美食#觀塘打卡

#mochicouple觀塘搵食團

1️⃣ 開心果($25)
好味指數:🍡🍡🍡

2️⃣特濃榴連($25)
好味指數:🍡🍡🍡🍡

3️⃣特濃抹茶($25)
好味指數:🍡🍡🍡🍡🍡

📍觀塘開源道60號駱駝漆大廈第三座4樓I室
🚇觀塘站B2出口
🕒 Mon, Wed-Sun:12:00-19:30
Tues : 12:00-18:30

2024-06-10
  • 特濃抹茶巴斯克
2024-08-20 180 瀏覽
📍觀塘人氣千層蛋糕小店 — 𝙃𝙤𝙡𝙖𝙢 𝘽𝙖𝙠𝙚𝙧𝙮 🍰💖𝙒𝙝𝙖𝙩 𝙙𝙞𝙙 𝙄 𝙚𝙖𝙩 ??? (´ε` )🎂八味盒千層蛋糕 (八月口味) $259 -日本抹茶🍵-伯爵茶☕️-阿華田🍩-好立克🍼-荔枝乳酪接骨木花🌸-紫薯粒粒🍠-吉士焦糖燉蛋🥞-海鹽檸檬🍋個人認為伯爵茶味係我心目中嘅No.1🤩🌟茶味真係好香濃,而且蛋糕又唔會太甜~另外抹茶味都好出色,好濃郁嘅抹茶味🤤,抹茶愛好者一定鍾意❤️另外+$10仲有手寫朱古力生日牌,不得不說啲字真係好靚🥹🫶🏼整體都好滿意~✰⋆�。:゚・*☽:゚・⋆�。✰⋆�。:゚・*☽:゚・⋆�。✰⋆�。:゚・*☽呢間蛋糕店都可以話係千層蛋糕店嘅始祖🥹✨我都已經喺度買過幾次生日蛋糕(全自費!!)😻依家見佢仲出咗個八味千層蛋糕,有八隻味嘅切件拼埋做一個蛋糕🤤滿足晒我呢啲乜味都想試下嘅人😙除返開都係$32一件!性價比好高~😆賣相:🌟🌟🌟🌟味道:🌟🌟🌟🌟性價比:🌟🌟🌟🌟推薦度:🌟🌟🌟🌟📍 𝙃𝙤𝙡𝙖𝙢 𝘽𝙖𝙠𝙚𝙧𝙮🔖地址:觀塘開源道60號駱駝漆大廈第三座4樓I室
📍觀塘人氣千層蛋糕小店 — 𝙃𝙤𝙡𝙖𝙢 𝘽𝙖𝙠𝙚𝙧𝙮 🍰💖

𝙒𝙝𝙖𝙩 𝙙𝙞𝙙 𝙄 𝙚𝙖𝙩 ??? (´ε` )

🎂八味盒千層蛋糕 (八月口味) $259

2024-08-14
外賣自取
生日
2024-08-18 280 瀏覽
📌觀塘 「人生,有時候需要一點甜」工廈一向卧虎藏龍,今次想同大家介紹返一間工廈千層蛋糕專門店 一 Holam Bakery 🍰巴斯克開心果千層 $46招牌千層既開心果味好出 質感好Creamy 加埋香濃既巴斯克蛋糕 📍Holam Bakery地址:觀塘開源道60號駱駝漆大廈第三座4樓I室
📌觀塘

「人生,有時候需要一點甜」

🍰巴斯克開心果千層 $46

📍Holam Bakery
地址:觀塘開源道60號駱駝漆大廈第三座4樓I室
2024-08-12 279 瀏覽
今日同朋友去駱駝漆3座食下午茶,咁啱對面就係呢間蛋糕舖,往時已經聽過佢嘅大名,今日咁啱喺隔離冇理由食完下午茶唔買佢幾件試下。我哋買咗榴槤千層,抹茶流心,伯爵茶同埋焦糖布甸千層蛋糕,返到去試食之後,抹茶味道濃郁,很好吃。伯爵茶味道淡淡不甜不膩,榴槤味道濃,焦糖布甸相對其他三件就遜色一啲。其實佢仲有好多其他好口味,士多啤梨千層,tiramisu千層等,都很想試埋,留待下一次再買。讚

• 抹茶流心,伯爵茶,榴槤
觀塘駱駝漆大廈一直都係美食聖地,亦都有非常多特色甜品小店。Holam Bakery由網店起家,人氣千層蛋糕長期有粉絲支持,最近仲有期間限定盒子蛋糕,一定要試試!! 🍰- 特濃開心果脆脆麻糬盒子 HK$56 🟢超濃開心果味!!表面開心果鮮忌廉滿滿開心果香氣,中層夾心放入軟綿綿開心果手指餅,滿滿開心果香氣超幸福!!麻糬軟糯口感與開心果鮮忌廉非常配合,口感順滑輕盈。底層加入脆脆麥片層次感豐富!!每一啖都有驚喜!!

- 特濃開心果脆脆麻糬盒子 HK$56 🟢
$56 (其他)
2024-08-09 291 瀏覽
今日嚟開駱駝漆食滾餃,梗係要去埋Holam 買埋蛋糕返屋企食啦。之前食開佢嘅千層蛋糕,今次就試下佢嘅卷蛋,好好彩俾我買到最後一份🤭今次試咗特濃開心果鮮忌廉麻糬卷蛋同埋特濃抹茶牛乳鮮忌廉麻糬卷蛋。最鍾意開心果嘅我,好滿意佢嗰開心果卷蛋,超濃開心果味又唔會太甜,配埋麻糬食啲口感好正。屋企人就鍾意食抹茶味多啲,茶香濃,搭配鮮忌廉口感順滑。另外加多個香芋麻糬千層蛋糕,一如以往千層蛋糕都係咁出色,拍得住lady m。

2024-07-13
5 分鐘 (外賣自取)
2024-07-31 347 瀏覽
豬事孖寶幾喜歡熱香堡嘅配搭;近期觀塘千層蛋糕專門店Holam Bakery 都試推呢個 item,$15/個,即叫即做,賣相唔錯;熱香餅挺身唔鬆散,但底味同楓糖味欠奉,不過蛋有驚喜,有流心,再配豬柳同芝士,CP值高;係九龍區多個選擇,喜歡熱香餅嘅朋友可以一試
2024-07-31
2024-07-24 429 瀏覽
我係Holam Bakery 既忠實粉絲睇住店主由社交平台shop ,發展到開實體舖,作為顧客真係好開心,因為更加容易買到佢嘅蛋糕。Holam 既千層蛋糕可以話性價比極高,味道嘅選擇10分豐富,後期更加推出流心款式,不斷進步。蛋糕價錢經濟實惠,對比起其他社交平台蛋糕舖頭,真係可以話係良心價。而且其實千層蛋糕嘅製作唔簡單,餅皮做到好薄身,配合忌廉一層夾一層,少啲耐性都做唔到。如果隻隻味都想試,又唔知買咩味好。推薦揀佢既八咩盒,可可樣樣都試d 😆
我係Holam Bakery 既忠實粉絲

外賣自取
2024-06-20 586 瀏覽
自從有一次朋友生日食過呢間網店嘅千層蛋糕之後,見到佢性價比咁高,而且味道好好食~近期每次都會訂佢嘅蛋糕,因為味道選擇好多可以慢慢試晒佢!今次屋企人生日就揀咗焦糖燉蛋味~我哋最鍾意加嗰個海鹽芝士醬,少少鹹鹹地,同個蛋糕好夾!估唔到連平時唔鍾意食甜嘢嘅爸爸都好鍾意食!焦糖燉蛋呢個味好重蛋味~甜品嚟講佢唔算話好甜~係剛剛好!而且價錢同外面嘅千層蛋糕比較係算好抵,所以覺得佢性價比好高!佢有啲味道仲會有流心或者麻糬添~款式真係好吸引!而家好似仲話有巴克斯芝士蛋糕添,下次一定要試吓~
好耐之前食過Holam Bakery嘅千層蛋糕,印象中係性價比超高😻!最近有兩次同朋友喺駱駝漆食飯,當然要留返個肚嚟呢度食返件蛋糕啦🤭🧇#港式奶醬千層蛋糕:好濃郁嘅奶醬多味~真係食到停唔到口🤤 啱晒鍾意食奶醬多嘅朋友!🧋#伯爵茶千層蛋糕:我本身唔太鍾意Earl grey,而蛋糕嘅伯爵茶味我係接受到嘅~🍵#抹茶雪糕:加10蚊可以換一小杯抹茶雪糕,有3種濃度,抹茶控我揀咗最濃嗰款。濃度算係夠,但佢似cream多過次雪糕,不過都幾好食😋🍰#抹茶巴斯克芝士蛋糕:因為呢次去到已經冇乜味可以揀,於是就試吓巴斯克蛋糕。味道同質感都夠,而入面就正正係抹茶雪糕嗰隻cream😹 但我又幾鍾意😆咁啱兩次都係差唔多閂門先嚟到,已經得返好少味,如果想有多啲選擇,可以早少少嚟~😉

港式奶醬千層蛋糕

港式奶醬千層蛋糕
抹茶雪糕
抹茶巴斯克芝士蛋糕
2024-04-18 874 瀏覽
之前食過一次開心果味,覺得開心果味都算幾濃,今日去開觀塘,諗住順便食多次,但第二次食就好失望😞😞一食落去,全部都係忌廉,D忌廉淨係得個甜字,一啲開心果都冇!咁樣應該叫原味啦。。。比起第一次食,真係好大分別,感覺上佢偷工減料左好多😅而且每層中間太多忌廉,食完好漏同好口渴。而個綠茶雪糕,綠茶味係有嘅,但食落去個質地一pat嘢咁,冇雪糕正常好凍嘅溫度但又擺多陣都唔識溶,成舊嘢似cream多過雪糕😓
之前食過一次開心果味,
覺得開心果味都算幾濃,
今日去開觀塘,諗住順便食多次,
但第二次食就好失望😞😞

一食落去,全部都係忌廉,
D忌廉淨係得個甜字,
一啲開心果都冇!
咁樣應該叫原味啦。。。
比起第一次食,真係好大分別,
感覺上佢偷工減料左好多😅
而且每層中間太多忌廉,
食完好漏同好口渴。

而個綠茶雪糕,綠茶味係有嘅,
但食落去個質地一pat嘢咁,
冇雪糕正常好凍嘅溫度
但又擺多陣都唔識溶,
成舊嘢似cream多過雪糕😓

2024-04-16 485 瀏覽
而家多咗唔同款嘅甜品,但依然最鍾意都係千層蛋糕店舖旁邊仲有立食區,可以即刻食今次食抹茶流心千層蛋糕同吉士醬焦糖燉蛋千層蛋糕千層皮好薄,口感好滑抹茶味都好濃,不過可能解凍時間唔夠耐 唔係好夠流心
而家多咗唔同款嘅甜品
但依然最鍾意都係千層蛋糕
店舖旁邊仲有立食區,可以即刻食
今次食抹茶流心千層蛋糕同吉士醬焦糖燉蛋千層蛋糕
千層皮好薄,口感好滑
抹茶味都好濃,不過可能解凍時間唔夠耐 唔係好夠流心
2024-04-02 555 瀏覽
朋友仔生日與其去連鎖品牌買蛋糕倒不如支持吓小店已經唔係第一次訂蛋糕上次試咗香芋味今次本來係預留咗八味盒但去到舖頭拎蛋糕嘅時候見到有開心果味臨時轉軚好彩店家好好人,可以轉款Crepe皮好薄再夾埋香濃開心果味嘅滑滑忌廉忍唔住一啖接一啖咁食卡路里同減肥都要擺埋一邊正所謂唔食邊有力減😂
朋友仔生日
與其去連鎖品牌買蛋糕
倒不如支持吓小店
已經唔係第一次訂蛋糕
上次試咗香芋味
今次本來係預留咗八味盒
但去到舖頭拎蛋糕嘅時候
見到有開心果味臨時轉軚
好彩店家好好人,可以轉款
Crepe皮好薄
2024-04-01
生日
開心果味千層蛋糕
2024-01-30 777 瀏覽
Holam Bakery元祖級社交平台起家嘅千層蛋糕店最近係fashion walk 地下開咗期間限定嘅門市!今次揀咗個八件裝嘅蛋糕佢嘅蛋糕真係好好食我已經回購過無數次層皮好薄好薄cream既味道真好突出有啲入口即溶嘅感覺🤩🤩每款口味都各有特色全部茶味嘅千層蛋糕都好香濃比較特別嘅係巨峰提子酸甜甜好好食八件拼圓個蛋糕一月份口味:香芋伯爵茶阿華田巨峰提子日本抹茶特濃焙茶吉士焦糖燉蛋接骨木花x荔枝乳酪
Holam Bakery元祖級社交平台起家嘅千層蛋糕店
最近係fashion walk 地下開咗期間限定嘅門市!
今次揀咗個八件裝嘅蛋糕
佢嘅蛋糕真係好好食