2018-11-19
上星期放工約左朋友到[Holly brown] 🍽食飯,起初以為得雪糕食,原來係一間多款食品選擇既cafe ☕️🍰餐廳共有兩層,室內環境寬敞,上層應該係活動場地,我地用餐就係下層。當晚咁岩有live band show 可以邊食飯邊享受音樂Dinner set 定價由$148-198,套餐包餐湯/沙律、主菜、甜品、飲品最吸引的pancake menu 燒澳洲肉眼扒 $198重點係標榜草飼牛,且不含荷爾蒙,岩哂主張食得健康既朋友 可以揀配薯條/意粉 ,牛扒煎熟左少少有點韌,但味道濃郁,加埋黑椒汁食就更夾!牛肝菌松露醬汁闊條麵 $138松露醬味道香濃,每條麵都滲滿香味,而且夠creamy,麵既份量都幾多,建議兩人分享食用!套餐的甜品- 抹茶雪糕 之前都試過此店雪糕,的確難忘!除左味道濃、口感滑,店的所有雪糕每日新鮮製造,不含防腐劑或人工調味料,讓我們都能夠放心食用!日式梳乎厘班戟 $108 全晚最驚喜的發現!原來有咁吸引人既pancake雖然定價過百,但確實真材實料,目測兩件厚厚像蛋糕的班戟有三吋厚!加上自家制雲呢拿雪糕,絕對值回票價!望落厚厚實實,咬落去係鬆軟綿綿而且唔會太過空氣感,都
最吸引的pancake menu
燒澳洲肉眼扒 $198
牛肝菌松露醬汁闊條麵 $138
套餐的甜品- 抹茶雪糕
日式梳乎厘班戟 $108
望落厚厚實實,咬落去係鬆軟綿綿而且唔會太過空氣感,都幾飽肚咖😅 建議先試試原味再加糖漿,因為本身已有不少糖霜在面,個人認為甜度已經足夠!