今晚去咗Hollybrown食晚飯同食炒雪糕🍦我地order咗一個🐟fish & chips同一個🍔burger set 再加$38任食炒雪糕 中環分店環境好闊落 食物都上得好快 fish & chips 嘅麵包糠唔會太厚 Burger set個Burger好多層layers 塊牛牛仲好juicy 添 🤭去得Hollybrown 重點梗係食炒雪糕啦 我地點咗三款炒雪糕👇🏻1️⃣ Blue Jazz - 藍爵士雲尼拿食得多 藍色嘅雲尼拿好特別 上面仲灑咗marshmallow 同🌈彩虹糖添 2️⃣ Mint A La Mode - 綠精靈呢一款薄荷雪糕mix咗朱古力醬同Brownie 三種味道都係我至愛♥️3️⃣ My Bad - 我的調皮時代聽個名係咪唸唔到咩味呢?呢款雪糕係Chocolate Gelato 再加埋花生醬同Oreo 啖啖花生醬口感好豐富 加上Oreo碎 YumYum 🤭
今晚去咗Hollybrown食晚飯同食炒雪糕🍦

1️⃣ Blue Jazz - 藍爵士

2️⃣ Mint A La Mode - 綠精靈

3️⃣ My Bad - 我的調皮時代
2019-05-07 79 瀏覽
一入到去以為剩係得雪糕食但原來佢係有西餐食嘅 如果唔係朋友帶我去我更加唔會知佢有其他嘢食可以選擇 分別就叫咗兩個主菜 叫咗一個意粉同埋一個pizza.卡邦尼意粉 ($128)芝士味濃郁 用咗水牛芝士整呢個意粉嘅 煙肉切左一粒粒 食落都幾有口感 而且啲意粉係勁掛汁 份量都幾多下.海鮮pizza($168)海鮮pizza好足料 食得出有有三文魚魷魚八爪魚等等嘅材料 所用嘅番茄汁同啲材料好夾 唔會搶咗對方嘅味道 而且佢用既唔係一般既厚批 而係用自家手製既薄批 經過烘焗整出來 夠曬地道 食落唔會太過濟 反而脆脆地幾啖就一塊 真係好好食.另外我哋仲加咗$38任食義式雪糕呀 食完主菜梗係要食返個甜品啦 我哋就食咗六款唔同味嘅雪糕 而且啲雪糕全部都係連埋其他材料一齊炒嘅 大滿足.藍爵士 佢係一個藍色嘅雲呢拿味嘅雪糕 加埋啲棉花糖同埋嗰啲彩針 為成個雪糕加添左唔少色彩 .夏威夷甜心佢用咗士多啤梨香蕉同埋餅乾碎啦Max埋嘅雪糕 食落幾多層次 食落士多啤梨味好重 酸酸地 過咗個酸味之後就種香蕉嘅甜味出返 唔錯 酸酸甜甜幾得意.啡你莫熟 好香嘅咖啡味 入面有啲杏仁碎 食落好有口感而且咖啡味好出位 .薄荷旋風
卡邦尼意粉 ($128)
海鮮pizza($168)
藍爵士
夏威夷甜心
啡你莫熟
薄荷旋風
薄荷味都幾濃烈連埋啲朱古力都好夾大家唔會互相搶咗對方嘅味道

熊貓抱抱
極濃烈嘅牛奶味嘅 你平時食嘅牛奶味雪糕呢個係甜啲嘅 但加埋個窩夫大人食又啱啱好

黑白配
朱古力味極之濃郁 鍾意食朱古力嘅人一定要試呀 皆因佢嘅朱古力味濃得來唔會覺得苦澀 唔錯
Holly Brown嘅雪糕就食得多,但原來佢地dinner都唔錯🤩仲要+$38就可以任食gelato炒雪糕😍我地叫左碟牛肝菌松露醬汁闊條麵$168🍝好多菇但係味道一般般,反而個優質牛肉洋蔥漢堡包$148🍔(入面有牛肉、洋蔥、煎蛋、生菜、蕃茄、車打芝士、洋蔥圈、燒烤醬),好有驚喜超級足料好好味👍🏻 洋蔥圈炸得好脆,加上塊牛個秘製醬汁勁開胃,好味到好似係美國食到嘅burger嘅質素😋炒雪糕放題小編用盡肚容量試到3款雪糕🤣分別係冰雪天地、狂野草莓同埋藍星魔力💙最推薦嘅係冰雪天地❄️佢係意式牛奶雪糕(加朱古力榛子醬、杏仁碎、布朗尼蛋糕)🍦個雪糕放題真係好正,$38就可以一次過食到幾隻味,夏天去岩曬🤤
好多菇但係味道一般般,反而個優質牛肉洋蔥漢堡包$148🍔
2019-05-01 55 瀏覽
中意食甜品既我又點會錯過呢間!同朋友行完街想食返杯雪糕,其實我一直都好想試但未有機會,今日終於試到喇。我地兩個人share一杯雪糕,當然揀左我地都愛既朱古力味啦!值得一提係佢個脆餅窩夫好好食,整得好脆好香。
中意食甜品既我又點會錯過呢間!
值得一提係佢個脆餅窩夫好好食,整得好脆好香。
2019-05-01 77 瀏覽
Holly brown 近排出左新優惠!叫主菜之後可以加$38任食意式雪糕🍨😱所以就同朋友去試食啦😄首先叫左個海鮮薄餅🤤海鮮有魷魚 三文魚 蘑菇等材啖啖海鮮之餘 魷魚勁鮮味三文魚都好 連我個朋友唔太中意食熟三文魚都話正🤤第二個主菜叫左安格斯牛肉洋蔥漢堡包🍔有炸洋蔥 蕃茄 生菜 芝士 牛肉芝士好濃味 牛肉都好鬆軟而且好香肉汁👍🏻雪糕方面 我地試左blue Jazz女仔鐘意食甜既話好推介試下呢個👍🏻藍色雲呢拿雪糕配忌廉同綿花糖好似食緊糖味既雪糕 一試就愛上💕我地仲食左黑武士Oh Fudge!/我的調皮時代My bad黑武士係朱古力味雪糕配brownie 同朱古力醬濃濃既朱古力味😍😍My bad係朱古力味雪糕配花生醬 估唔到又好夾😆仲有兩款雜莓味既Berry Overload同Crazy Berry兩者既分別係一個草莓味雪糕底 味道酸啲啲 似係食緊草莓乳酪味另一個係牛奶味雪糕底 味道甜啲 似係食緊草莓牛奶咁佢個薄薄脆脆窩夫底都係超級好味!食完好滿足🤣平時食一個意式雪糕都要$40-60依家加$38就可以任揀任食真係抵到唔敢相信🙈 整體黎講我覺得都係抵食既👍🏻😋
Holly brown 近排出左新優惠!
叫主菜之後可以加$38任食意式雪糕🍨😱

濃濃既朱古力味😍😍
My bad係朱古力味雪糕配花生醬 估唔到又好夾😆
Blue  jazz雪糕

另一個係牛奶味雪糕底 味道甜啲 似係食緊草莓牛奶咁

佢個薄薄脆脆窩夫底都係超級好味!
食完好滿足🤣

Blue  jazz雪糕
  • Blue Jazz
  • 炒雪糕
2019-05-01 64 瀏覽
【Holly Brown】原來依家係Holly Brown 叫任何主食加38蚊就可以任食Gelato 啦🤪🤪🤪(其實今日先知原來Holly Brown 有熟食😂)———————————主食:❶炸魚薯條 (hk$128)炸魚既炸皮好薄,而夠魚肉好厚實👍🏻👍🏻配麥記個隻魚柳包sauce 好好食薯條就爭啲啦 感覺上放左好耐 好硬.❷優質牛肉洋蔥漢堡包 (hk$148)成個包既精髓 我會話係塊七成熟既煎蛋其他就比較一般 塊漢堡整得好散 Sauce 就係普通既茄汁.Gelato:❶MY BAD 我的調皮時代朱古力意式雪糕配花生醬花生醬炒得好唔均勻 keep住食到一pat pat 既花生醬但係個雪糕味道係好濃 幾好食😋.❷MINT A LA MODE 綠精靈Brownies + 朱古力碎 + 薄荷雪糕.❸BLUE JAZZ 藍爵士藍色雲呢拿雪糕 加忌廉味道同普通雲呢拿雪糕一樣————————————Holly Brown📍中環士丹利街22號地下
【Holly Brown】
原來依家係Holly Brown 叫任何主食
加38蚊就可以任食Gelato 啦🤪🤪🤪
(其實今日先知原來Holly Brown 有熟食😂)
———————————
主食:

❶炸魚薯條 (hk$128)
炸魚既炸皮好薄,而夠魚肉好厚實👍🏻👍🏻
配麥記個隻魚柳包sauce 好好食
薯條就爭啲啦 感覺上放左好耐 好硬

❷優質牛肉洋蔥漢堡包 (hk$148)
成個包既精髓 我會話係塊七成熟既煎蛋

味道同普通雲呢拿雪糕一樣

————————————
Holly Brown
📍中環士丹利街22號地下
我本來知道西式甜品店「Holly Brown」,本身也推出類似「梳乎厘班㦸」,這個在香港大熱流行的甜品。結果我嘗試上門光顧「Holly Brown」,位於中環「士丹利街」的分店,結果我還未能試到「梳乎厘班㦸」。因為中環分店的「Holly Brown」,原來是沒有製作和提供與「梳乎厘班㦸」有關的西式甜品,中環分店「Holly Brown」侍應給我的答案,無疑是有點令我失望。中環「Holly Brown」的侍應後來遞上食店的卡片,提醒我在位於九龍荔枝角的「Holly Brown」分店,才有「Holly Brown」廚房自家製的「梳乎厘班㦸」甜品提供。我為免什麼食品、飲品、甜品都沒有正式嚐試過,就要敗興黯然離開中環分店「Holly Brown」,所以我點了一杯中環分店「Holly Brown」廚房製作的奶昔飲品,喝完才坐車離開中環。我在中環分店「Holly Brown」的外賣飲品部位置,購買了一杯名稱叫做「Banoffee Milkshake」,中文直譯版本名稱叫做「香蕉拖肥奶昔」的奶昔飲品。「Banoffee Milkshake」實際製成品,中環分店「Holly Brown」廚房在大概二十

「Banoffee Milkshake」實際製成品,中環分店「Holly Brown」廚房在大概二十分鐘過後製作完成。「Banoffee Milkshake」的英文名稱裡面暗藏玄機,暗示香蕉加上拖肥後的味道,另有一番新的滋味。
香蕉拖肥奶昔

先說回中環「Holly Brown」製作出來的「香蕉拖肥奶昔」「Banoffee Milkshake」,「Banoffee Milkshake」奶昔入口後的口感比較幼細,奶昔沒有卡在飲管,飲用過程沒有遇上過阻滯。

不過「Banoffee Milkshake」真正引人入勝的地方,反而在於「Banoffee Milkshake」裡面的實際味道,因為香蕉加上拖肥後的合成味道,竟然有點像咖啡。

或許這是因為拖肥裡面的香味,跟咖啡裡面的香味十分相似吧,所以當本來味道已經很甜的拖肥,在加上甜味的香蕉之後,立刻合體變成了擁有類似咖啡裡面的濃郁香味,但又有濃厚甜味的飲品。

一般咖啡豆原材料經過研磨,被研磨成為咖啡粉末,咖啡粉末在未經過奶油調味,未經過甜味修飾之前的原味味道,一般都會偏向比較苦澀。

但是「Holly Brown」把香蕉加上拖肥,再加上鮮奶混合攪拌之後,製作出來的「Banoffee Milkshake」,味道卻竟然跟咖啡十分相似,卻沒有咖啡本身的苦澀感覺。

「Holly Brown」「Banoffee Milkshake」實際味道很有咖啡感覺,飲完卻偏偏不會有提神作用,奶昔整體味道感覺不算差的。不過我比較期望下次,在荔枝角分店「Holly Brown」試到的「梳乎厘班㦸」實際味道。
2019-01-12
22 分鐘 (堂食)
香蕉拖肥奶昔
2019-04-03 134 瀏覽
同同事食完午飯,循例式又會話去食甜品🤣真係想減肥都唔係話咁易! 今日又去咗Holly Brown食雪糕啦😋今日就叫咗一個朱古力意式雪糕,裏面有朱古力碎,同布朗尼蛋糕,都算有幾多層次!不過朱古力味我就覺得唔夠香濃,外賣同堂食係唔同價錢嘅,不過外賣都有啲位近門口可以坐😆所以都係可以食完先走嘅。

2019-04-02
外賣自取
2019-03-30 143 瀏覽
係中環行行下,好想食啲甜品,就經過Holly Brown 門口比佢吸引住了!望到入面既炒雪糕同成朵花咁靚既脆脆waffle 就決定要食啦 哈哈。食左Blue Jazz,藍色係Vanilla味,同傳統既白色或者有埋雲呢拿籽一點點既好唔同。藍色再襯埋白色既小棉花糖好可愛~值得一讚係waffle 好脆好香!雪糕都因為係Gelato 好香好滑喔!
Blue Jazz
Blue Jazz
對上次食是被驚豔的珍珠奶茶班戟 非常動L和綿密 今次試新品 (班戟需時 14:00後才點較穩陣).🍮比利時朱古力疏乎厘班戟$168🍮即製要等20分鐘左右 仍是與以往一樣動L 非常巨型(3人份量)單是班戟 已有一隻✋高度再淋上冒煙朱古力醬 令朱古力球溶化☕內裏是馬上龍 不錯的苦甜朱古力配上原味班戟 味道總不會出錯雖然班戟已經算不錯綿密👍但覺得比對上次食的乾了少少🙊而且假如有點脆口的陪襯 應該更完美但相信朱古力控必定會很愛🍫🍫.自選意式雪糕 ⚫芝麻+抹茶🌱芝麻味很驚喜 朋友們都大呼濃郁而且很企身很久沒有吃過那麼滿意的雪糕💕.仲叫咗咖啡疏乎厘班戟☕☕老實說 更愛這個呢😍😍可能我不是朱古力控 覺得朱古力有啲點甜膩🙊反而這個咖啡苦香 很合我味☕☕上枱依舊動L 再倒上熱乎乎的濃縮咖啡這個淋醬像cream 算輕盈不膩 是簡單奶香所以沒有蓋過班戟的蛋香味道🐣這個班戟不花巧 味道簡單直接更能專注於班戟的口感和味道👏.🍓草莓奶昔🍓Gimmick就滿分啦😂奶昔都ok der 預咗會甜 但唔係好好好甜但個冬甩就真係似幾dry嘅蛋糕🙈
🍮比利時朱古力疏乎厘班戟$168🍮
Gimmick就滿分啦😂
奶昔都ok der 預咗會甜 但唔係好好好甜
但個冬甩就真係似幾dry嘅蛋糕🙈
2019-02-15 140 瀏覽
A huge range of flavours to choose from! When I'm in the mood for nuts I go for the Avalanche which has chopped almond with nutella ) The Oh Fudge! one is heavy but so satisfying when you want to treat yourself. The Crazy Berry is also a go-to for me, it is one of the more refreshing ones  They prepare the ice-cream by mixing in the solid (eg. oreo/ fudge) or fresh (eg. bananas) ingredients on a chilled board, just like in teppanyaki. It's fun to watch Then the ice-cream is served in a waffle bo

Then the ice-cream is served in a waffle bowl, then in a paper bowl. The portion is quite big so I would share with a friend or 2. The price is reasonable for such a delicious and fun treat. Worth a try!
2019-02-06 220 瀏覽
之前一直去Holly Brown 都係飲咖啡同食雪糕, 第一次試佢嘅食物叫左2樣食物, 嗯.... 2樣都普普通通, 有d 失望😅🍳Egg Benedict with Smoked Salmon個egg benedict 唔係用muffin 做底, 而係用多士, 個多士好脆好硬, 硬到好難先切得開, 放入口仲有d 介口🙄 成件事一d 都唔夾, 味道就正正常常咁🥂白酒汁煮藍貝青口藍貝青口煮得太乾, 個汁無乜味, 得個咸字.....另外我1月頭有日weekday 夜晚想去試Holly Brown 嘅souffle pancake, 上網見星期一至五供應時間係去到9:00pm.問個waitress 拎pancake menu, 佢話無, 我問唔係9:00pm 前都有咩? 佢好無奈咁話個廚師放左工所以無人整..... 明明當時只係7:30pm....

叫左2樣食物, 嗯.... 2樣都普普通通, 有d 失望😅

🥂白酒汁煮藍貝青口
藍貝青口煮得太乾, 個汁無乜味, 得個咸字.....

2018-12-25
2019-01-20 127 瀏覽
終於放工了,每當我工作壓力大的時候,我總會想吃甜食。這天放工時,我走進了平日常常經過的Holly Brown,點了Mint口味。這間餐廳的Gelato香滑濃厚,帶點清新的薄荷香味,吃下去一口接一口,完全停不了,好滿足啊!下次去一定要再試試其他口味!

2019-01-18 90 瀏覽
經過中環,突然想食雪糕,於是就去咗好耐無去的holly brown, 叫咗兩個甜品,兩個都有一球雪糕,除咗個綠茶waffle有d太濕,整體的感覺不錯,坐得也相當舒服
2019-01-13 94 瀏覽
香港雪糕店越開越多,已經好耐冇食過holly brown嘅招牌雪糕!holly brown 已經得返好少地方有:(咁啱去到中環經過holly brown就入咗去懷舊一下! 其實本身係想要招牌藍色個隻雲尼拿味,但係落單個時冇講到,就咁講咗要雲呢拿味,所以就食唔到啦!:(不過 呢隻普通嘅雲尼拿味其實都唔錯嘅,味道較濃,而且幾滑
不過 呢隻普通嘅雲尼拿味其實都唔錯嘅,味道較濃,而且幾滑
2018-12-27
20 分鐘 (堂食)