2007-03-30 60 瀏覽
四個人去睇戲,兩個先來取經,試過OK,之後才輪到另外兩個。因為GOD四月裝修,這裡存貨不多,很多菜牌上的選擇沒有,結果點了個泰式牛肉沙律,雞胸+薄餅,提子汁+薑,Mocha咖啡。泰式牛肉沙律不錯,雞胸略嫌普通,提子汁+薑好香又好味,Mocha咖啡另有Style,埋單匯豐信用卡85折,恒生6折餐賣哂。環境算是清幽別有風味,招呼不過不失,可以一試。
(非會員)
2007-03-16 18 瀏覽
平日去只會tea,今晚去dinner仲正! 白汁煮蜆超超超好味! 豆豉汁沙律個汁好好味,波菜薄餅夠薄夠脆,芒果拿破崙一灌的好味.總之估唔到的好!!
2007-03-06 19 瀏覽
3.4 sunday tea有個set係$65可以揀4樣selected food。諗住4樣野兩個人share另外加杯野飲都ok…叫左青檸雞翼、沙嗲雞串、mini cheese cake、mini chocolate mousse除左送o個杯drink,另外叫左blueberry vanilla milkshake - 冇咩vanilla味…一般啦,入倒口o既黎到先知個size係…我地眼都凸不過,佢個mini cheese cake(散叫都只係$15)真係好得!未食過入口即溶o既cheese cake,有芝士味之餘texture又特別!下次一定會再黎……主攻甜品!見佢d蛋糕賣相都唔錯。環境非常relaxing,希望下次可以坐GOD梳化…
3.4 sunday tea

黎到先知個size係…我地眼都凸

下次一定會再黎……主攻甜品!見佢d蛋糕賣相都唔錯。

環境非常relaxing,希望下次可以坐GOD梳化…
  星期日消夜時段和朋友來hae一下,環境舒適,而且有梳化位,可以橫躺在梳化上,正!  除了一般的cake以外,還有一些特式點甜。較為少見的款式有Pear Tart with開心果雪糕,味道OK。另外還有紅酒浸梨,在香港較少吃得到,但最終沒有叫。  我點了薑味布甸+薑味及玉桂味雪糕。薑味布甸非常新鮮熱辣--真的頗辣,有很重的薑味,也很熱。雪糕而言,玉桂味比薑味重,整體味道非常強烈!一冷一熱伴著吃,實在一試難忘。
2007-01-29 16 瀏覽
昨晚去了舊同事聚會, 食物都幾差兼價錢偏貴,老實講咁既質素,完全唔值呢個價錢. D意粉,小食都好一般, 意粉唔夠熱, 所謂越式紙米手卷完全唔掂!! 甜品叫了combine set, 包括banana cheesecake, greentea with red bean cake, blueberry cheese cake, milk tea ice-cream, cr鋗e pernee, 除了blueberry 外, 其他甜品全部below average, 個紅豆綠茶蛋糕似美心質素, 但比美心貴幾倍. 唯一可取口既, 只係裝修同氣氛, 靜靜地可以傾下喫, 但以咁既價錢同食物質素, 我寧願去同區既Go Go CafLah!!!
2006-10-22 3 瀏覽
今次係第二次食, 都係吃甜品, 感覺比上次好一點, 可能點中了好味的那種吧!上次點的係香蕉芝士蛋糕, ok. 今次點的係士多啤梨撻, 好好味! d吉士味道啱啱好, 不太甜, 好香, 好滑. 士多啤梨係靚的那種, 大大粒, 唔酸. 好味!仲有一球好普通的雲呢拿雪糕同上呢!

仲有一球好普通的雲呢拿雪糕同上呢!
2006-10-08 6 瀏覽
尋晚同小學同學的聚會,黎左呢度,野食有飯,意粉、扒等,全部都ok幾好味,特別鍾意D甜品,個sofflue同埋朱古力布甸都好不俗呢HSBC cards offer 15% off discount, pretty cheap!
2006-09-30 5 瀏覽
(30/7)只認為是環境更勝味道,寧靜、整潔,兩人點了那Sunday brunch,蜻蜓點水的salad及果汁,實在是開了胃口。English breakfast set, standard mode, match up with the “Sunday Sunday”feeling, leisure one.而我那白汁三文魚闊條麵,味道是清淡,醬汁是薄薄的,配合闊條麵,不是太差,奶茶是完結。絕對適宜閒談的地方,讓大家消磨了整個早午,為了那晚會作準備。附:其後的顧客是雙數入座,除了我們與另外的日藉女士,其餘的是兩位兩位的外藉或本地的同性人士,除了我們實在有很多懷疑個案。
(30/7)

2006-09-12 9 瀏覽
以前經常都同朋友去Home Cooking食嘢,一個月都總有一兩次。但自從上年轉工就有好一段時間無去過。剛剛星期曰又想想哋舊地從遊!星期曰的Brunch Menu,加了Salad and Cereal Bar,但只可以拿一次,salad只得三四款,相比起倫近利舞臺嘅Ease of Mind Cafe & Dessert,同Times Square嘅Ocenia就差好遠啦!至少Ease of Mind同Ocenia個Salad bar可以任食,而且有多幾款salad,大方得多!主食我哋叫咗Big Breakfast、mushroom risotto。嗰big breakfast都幾豐富,但個risotto就差D啦。好似中式炒飯一樣,完全唔似意大利飯,真係麻麻地!價錢都貴咗,brunch同lunch都要每人$100以上,還未吃甜品呢!

2006-08-31 9 瀏覽
昨晚我自己去搵食我想起去gdo店我終於試吃榴槤慕絲蛋糕$28-吃得麻麻,因為我feel榴槤肉奶太多重=,=",吃得一半扔下垃圾sp:下次我試吃香蕉芝士蛋糕
昨晚我自己去搵食
我想起去gdo店
我終於試吃

sp:下次我試吃香蕉芝士蛋糕
行開GOD,心血來潮想食cheese cake,就試了甜品拼盤.有兩件cheese cake杏仁餅,雪糕,mousse,……..總之就好多件啦!我就飲杯Irish coffee,朋友就飲杯black coffee.總體之除兩件cheese cake 比較好食之外,其他的都不太滿意,不過杯Irish coffee 就幾重手.加番少少分啦!
2006-04-07 1 瀏覽
Home Cooking D 糕款出名多,但「現實」得很。要了個Green Tea Mini Cheesecake 外帶。鍾意佢面頭既綠茶粉,但唔鍾意佢個chocolate chips 肉:雖然就texture 而言係好夾,但朱古力味同朱古力甜味搶哂本身淡淡既綠茶味。好彩無叫佢個原裝版。加多句,外帶o者,都唔使...。
Home Cooking D 糕款出名多,但「現實」得很。

好彩無叫佢個原裝版。
加多句,外帶o者,都唔使...。
2006-03-12 0 瀏覽
終於等到埋年,好多地方都真係減價,當然同太座出去搜羅一番。分頭行事,她試鞋時我又度緊西裝,很容易就錯過了食飯時間。只想找處地方,好好的休息一下,見這裡沒有什麼人,格局不錯,就同佢上來拿下午茶當飯吃。見有個Afternoon Tea Set,只收148蚊兩位,都幾抵,就要了這個。Tea Set用一個白色長盤上檯,第一眼看賣相不俗,有芒果卷蛋、釀雞翼、炸雞塊、春卷、燒牛肉三文治、煙三文魚多士、田螺釀蘑菇各兩件,及鬆餅一個。味道還算過得去,不算十分好,整體上來說是好睇多過好食。最好的要算是環境,我們跟買來的大包小包,坐在角落的圓檯,玻璃窗透進天然光,喝著咖啡看著雜誌,真的是幾悠閒的。充足電,又去時代廣場再行過。埋單一百六十幾蚊,要吃好的tea set這裡不算合適,不過要找處地方攤抖一下的話,也算不錯。

2006-03-09 1 瀏覽
同班舊同事聚會,揀咗呢度。食物一般。不過個用魚做餡嘅批整得幾好食。另外甜品都唔錯。
2006-01-22 7 瀏覽
bf外賣一個raisin scone 給我試食, 很淡, 無牛油香, 或者配果jam or clotted cream 效果會好D, 淨食既話McDonald 果提子鬆餅好D lu