🍽️ Honbo 📍沙田正街18號新城市廣場3期3樓A326號舖-💫Cheese burger ($98)牛肉足足有四安士!肉汁多、牛味濃!食咗個包幾乎已經飽晒!另外要特別一讚佢嘅酸瓜🥹🥹一入口係新鮮嘅酸瓜味道,而唔係其他餐廳嗰啲醃咗好耐好耐嘅瓜👍🏻👍🏻👍🏻💫Honbo( $98 )雖然牛肉份量一樣,但係佢就分開咗做兩塊薄片🤣本來以為食落冇分別,點知道佢嘅肉汁係爆多!另外因為佢冇生菜嘅關係,令整個包嘅感覺更加多汁Juicy!兩個比較我鍾意食呢個多啲😍😍😍💫 Cheese tots($58)其實佢係細細粒嘅薯波,口感味道都似麥當勞嘅薯餅,不過就變咗擦膠仔大小🤣🤣唔止表面有芝士,連底都有好多芝士😍😍😍食完一粒就會停唔到,真係好好食!不過由於太過酥脆,佢好容易一叉就爛🥲🥲食到最後都有少少膩💫Ginger lemonade ($40)薑同埋檸檬水嘅味道出奇地夾!佢有好多新鮮嘅薑粒,但係檸檬水嘅酸味中和後,又唔會好似平時食薑咁嗆,成件事好似飲緊Ginger ale 咁樣!😍😍😍好鍾意!--🌟每樣嘢都超級好食!🌟店員好好笑容好Nice☺️☺️🌟 晚市時段都比較靜少少🌟個人小感想:雖然每樣食物都比較貴,但
🍽️ Honbo
📍沙田正街18號新城市廣場3期3樓A326號舖
💫Cheese burger ($98)

💫Honbo( $98 )

💫 Cheese tots($58)

💫Ginger lemonade ($40)
🌟每樣嘢都超級好食!
🌟店員好好笑容好Nice☺️☺️
🌟 晚市時段都比較靜少少
🌟個人小感想:雖然每樣食物都比較貴,但係每一樣嘢都真係對得住個價錢

推薦指數:4/5
抵食指數:4/5

#foodloverin852 #852 #foodie #hongkong #ShaTin #沙田 #honbo
2023-04-08 34 瀏覽
曾入選全球最佳漢堡既honbo開到我屋企樓下(沙田)🙈一落樓就食到,好方便😍。🥢Honbo $98招牌漢堡honbo真係好正!漢堡用全天然薯仔牛奶麵包🥯,配好juicy又煎得香既漢堡牛!配埋洋蔥同特色醬汁真係好好味。食得出係手打牛,牛味好濃烈。。🥢Chicken burger $98TERIYAKI chicken 配洋蔥、生菜,醬汁甜甜地,幾特別,雞好滑又爽口,配埋個漢堡真係幾唔錯。。薯條個啲要另外單點,「Tator tots $38」炸薯球超好食!份量唔算好多但好脆!「Pickles $32」酸瓜個人超鍾意,有得單點實在太爽。。野飲就一貫美式style 、lemonade為主,一杯「Lemonade $40」+「Ginger lemonade $40」,不過不失。。但漢服真係好正😍會再黎食🤭🤭

🥢Honbo $98

🥢Chicken burger $98

但漢服真係好正😍會再黎食🤭🤭
2023-04-07 28 瀏覽
Honbo呢間人氣美式漢堡包店,原來喺沙田都開咗分店,好耐冇食過又咁啱去開沙田梗係要去試吓,夜晚嚟食冇套餐要全部單點~🔘Honbo 1.5有三片smash style嘅漢堡扒,非常有肉汁, 芝士半溶同漢堡扒完美結合,麵包特別好食鬆軟有牛油香,女仔食Honbo或者Honbo1.5都好夠~🔘The Gold Standard朋友每次嚟到必點,兩片漢堡扒係厚身嗰隻,仲有香脆煙肉,目測個漢堡包係砌到好高,鍾意食肉嘅朋友啱晒,厚薄漢堡扒都一樣咁juicy好味~🔘Cheese Tots 🔘Fries 記得以前好似冇得揀薯寶,加咗芝士口感豐富啲,但就要快啲食,凍咗嘅薯寶有啲會腍咗~🔘Lemonade酸酸地好清新,加咗薄荷同青瓜片點綴~🔘Apple Pie Iced Tea好香玉桂味嘅蘋果冰茶~

🔘Honbo 1.5

🔘The Gold Standard

🔘Cheese Tots
🔘Fries

🔘Lemonade
酸酸地好清新,加咗薄荷同青瓜片點綴~
🔘Apple Pie Iced Tea
好香玉桂味嘅蘋果冰茶~
2023-04-06 76 瀏覽
之前喺尖沙咀分店食過一次,簡潔裝修同海景 一流👍🏻最近發現沙田新城市開左新分店,上次經驗都唔錯,今次可以放心試試佢尖沙咀用藍白色日系主調,呢間用藍白橙色 裝修多左份美式感覺,佢門口仲有隻霓虹公仔同你揮揮手Honbo 漢堡 $98(2x2oz Beef Patty, Cheese, Pickles, Onion, House Sauce)漢堡用上牛肉碎自家製作 即點即製 非常有誠意,上枱時新鮮煎好 熱熱的充滿牛油油香,兩薄片漢堡關係 所以兩塊都煎得全熟香口,包面先烘過再上醬汁 口感同味道都處理得好好,洋蔥同醃酸瓜都平衡到油膩感 令人食得滿足又唔會覺得太肥膩Teriyaki Chicken Burger 照燒雞堡 $98(Grilled Chicken, Onion, Lettuce, Homemade Teriyaki, kewpie)夾左大量蔬菜 食落好juicy好清新,照燒雞扒配蛋黃醬 瞬間塗抹一層日系色彩,同Honbo完全兩種感覺Fries 薯條 $38普通幼身薯條Tarot Tots 薯寶 $38炸得非常香口,好多年無食過薯寶了,再黎都一定要點呢個,完勝薯條,店員教我地可以用芥末

Honbo 漢堡 $98

Fries 薯條 $38
普通幼身薯條

Tarot Tots 薯寶 $38
炸得非常香口,好多年無食過薯寶了,再黎都一定要點呢個,完勝薯條,店員教我地可以用芥末醬x蕃茄醬mix埋點薯條薯寶食

Mike’s Lemonade $40
用左新鮮青檸同薄荷葉 飲落好清新 唔係平時甜甜好汽水果種感覺 真。Lemonade

Apple Pie Iced Tea $40
好香肉桂味,冰茶配上一大片蘋果乾,比我浸左落茶底,浸軟左 食晒😂

我唔算特別喜歡食Burger,因為我個人係喜歡精緻類型嘅食物。但如果你話快餐野,Burger就係我最常食,最講嘅一類食物,因為我身邊太多喜歡食Burger嘅Friend。今次試嘅就係Honbo。 Honbo第一次聽就一定係被Bloomberg 選為「全球最佳漢堡2020」,咁招積係要踩下場。所以早在2021年頭我就去左日街果間試,結果我評價真係唔錯!之後佢成為左我最常食嘅Burger店。香港4間Honbo,我得返沙田呢間未食過,就試埋佢!同行友人未食過Honbo,所以就由我介紹。我知每人對Burger有好個人嘅口味,所以Burger配搭都千變萬化。但你見到今日叫嘅就係最經典嘅選擇。因為Apple to Apple,先分到高下,要食個人口味,下次再黎都得!HONBON漢堡 $98入黎一間Burger店我一定會食佢招牌Burger,今次都唔例外,希望朋友試試!就係好classic,牛肉漢堡扒、酸黃瓜、芝士、洋蔥。加個招牌醬汁。sell嘅就係醬汁嘅口味,配料嘅質素。呢個價錢,呢個水準,噝香港唔係屈機,但一定係夠列前矛。好多舖都唔全面,牛得,醬汁就求其,最多就係輸喺個包度,入得Honbo,就無

HONBON漢堡 $98

入黎一間Burger店我一定會食佢招牌Burger,今次都唔例外,希望朋友試試!就係好classic,牛肉漢堡扒、酸黃瓜、芝士、洋蔥。加個招牌醬汁。sell嘅就係醬汁嘅口味,配料嘅質素。呢個價錢,呢個水準,噝香港唔係屈機,但一定係夠列前矛。好多舖都唔全面,牛得,醬汁就求其,最多就係輸喺個包度,入得Honbo,就無呢個問題,係一個好well prepared嘅牛堡。

芝士漢堡 $98

呢個係我個人食親Honbo,多數都食嘅選擇!唔同嘅就係加多左芝士同生菜,比較合我口味,呢個我個人覺得比HONBON漢堡,更加american style,呢2個都係我推薦先試!

芝士薯條•$58

會揀呢個係因為友人喜歡幼身薯條,就咁食又太dry,所以揀左芝士版本。芝士醬超好邪惡但又唔會好似溶左嘅芝士咁咁痴口。問題就係佢個味比較單一,如果有少少好似煙肉之類提升層次會好好多。另外,我自己會推介佢個sweet potato fries/佢個Chili Fries (辣肉醬薯條)!

•-芝士薯寶 $58
薯寶係我嘅童年回憶,細個食兒童餐都一定有幾粒。而家又好喜歡食薯餅,比較之下一樣價錢我會叫呢個多過芝士薯條,佢地會跟埋一個自家製既mayo for薯寶,獨特口味令成件事更值得一試!

-蘋果批冰茶 $40

友人點嘅飲品,食左先明點解叫蘋果批冰茶,因為真係好蘋果批味。如果喜歡蘋果批嘅朋友唔應該錯過,好香嘅蘋果加肉桂味,本人好唔喜歡肉桂,所以試下就好!不過唔甜又清新,食美式快餐咁油飲呢個唔錯!

•- Mike's Lemonade $40
店員推介既house lemonade ,清新之霸!我私心覺得呢杯好飲d!主要係因為如果你真係飲得多美式 Lemonade,一係就甜到飛起,一係就酸到盲嘅都開眼。呢個係爽!特別要讚係佢加左青瓜去中和檸檬嘅刺激,飲咁多野我覺得呢個係幾岩用黎配Burger嘅組合!
2023-03-16
2023-04-04 20 瀏覽
今日同女朋友黎到沙田咁岩俾我地發現honbo既新分店當然緊係即刻衝入去試下採用傳統美式漢堡店裝修,好有特色彷彿身處美國一樣亦有周邊商品,可以支持一下有種簡約美餐牌有好多款漢堡Honbo + Tator Tots呢個係店內招牌有2塊2安士漢堡扒,芝士,酸瓜,洋蔥,自家醬汁漢堡扒肉味好濃,好多汁加上濃郁既芝士食落口感好豐富,食到好多層次係最後有酸瓜既清爽平衡一下唔會覺得好膩,食得好爽快另外薯寶就係粒狀既薯餅做到外脆內軟Chicken burger + Fries雞扒份量好大,大過塊麵包煎得好脆口,但肉質好嫩滑多汁好神奇配上薯條食好滿足Mike’s 特調檸檬水 + 蘋果批冰茶檸檬水酸度剛好,好開胃冰茶有我喜愛既肉桂味,甜度剛好好滿意
今日同女朋友黎到沙田
咁岩俾我地發現honbo既新分店
當然緊係即刻衝入去試下

採用傳統美式漢堡店裝修,好有特色
彷彿身處美國一樣

亦有周邊商品,可以支持一下
有種簡約美

餐牌有好多款漢堡

Honbo + Tator Tots

呢個係店內招牌
有2塊2安士漢堡扒,芝士,酸瓜,洋蔥,自家醬汁
漢堡扒肉味好濃,好多汁
加上濃郁既芝士
食落口感好豐富,食到好多層次

係最後有酸瓜既清爽平衡一下
唔會覺得好膩,食得好爽快

另外薯寶就係粒狀既薯餅
做到外脆內軟

Chicken burger + Fries

雞扒份量好大,大過塊麵包
煎得好脆口,但肉質好嫩滑多汁
好神奇

配上薯條食好滿足

Mike’s 特調檸檬水 + 蘋果批冰茶

檸檬水酸度剛好,好開胃
冰茶有我喜愛既肉桂味,甜度剛好
好滿意

2023-04-03 12 瀏覽
沙田開咗間burger,同媽咪去試吓。我哋叫咗兩個lunch set。1⃣️Honbo 1.0 +炸薯球+apple pie Iced tea呢間舖頭招牌漢堡包,有3款不同分量,分別是1,1.5和2.0。 我叫左1.0 有2塊2 oz牛肉,配菜有芝士,洋蔥和酸瓜,配自家特別調配醬汁,好清新好味。牛肉咬落juicy,肉味香濃,唔會好鹹,推介炸薯球,外皮香脆,炸得啱啱好,有薯仔味。加上一杯Apple Pie Iced Tea,個人認為玉桂味略重,鍾意肉桂就啱。2 TERIYAKI CHICKEN 🍔 +Fries+ Mike Lemonade媽咪唔食牛,揀左烤雞漢堡,漢堡麵包夾著照燒雞扒、生洋蔥片和生菜,配蛋黃醬。麵包外脆內鬆軟,生菜算爽口。照燒雞扒肉質嫩,醬油味濃,好大塊扒媽咪食唔晒。最後來一杯mike lemonade,非常清新。原來Honbo入選2020年全球最佳漢堡包專門店至一,果然名不虛傳。

炸薯球,外皮香脆,炸得啱啱好,有薯仔味。

最後來一杯mike lemonade,非常清新。

2023-03-31 19 瀏覽
沙田新開左間人氣Burger ,Honbo 係2020年全球最佳漢堡唯一入榜既香港Burger 店,我梗係要去食吓啦。由醬汁、漢堡扒和麵包,都係餐廳親自製作,漢堡扒混合咗多種牛肉部位製成,例如本地牛腩、美國牛肩,所以牛味濃郁。Cheese burger $98漢堡麵包鬆軟,4 oz 牛肉漢堡份量十足,入口帶有濃郁嘅牛肉味、肉汁豐富,配埋芝士口感豐富,仲有酸瓜、洋蔥、生菜、Honbo自家醬汁。Honbo $98兩塊2 oz 牛肉漢堡,層次分明,咬落去每一口都食到濃郁牛肉芝士香味。Fries $38雖然薯條係幼身,但係都會食到外脆內軟,調味恰到好處Tator tots $38份量多,薯寶炸到外邊脆卜卜,薯仔味香濃,每咬一口口感豐富、食到停唔到口。總括而言:我仲叫咗兩枝可樂,買單都係三百零蚊。完全感受到佢哋製作burger嘅心思仔細美味,係高質漢堡包,而且份量多、性價比高…….Honbo (沙田)沙田正街18號新城市廣場3期3樓A326號舖

Cheese burger $98

Honbo $98

Fries $38
雖然薯條係幼身,但係都會食到外脆內軟,調味恰到好處

Tator tots $38

Honbo (沙田)
沙田正街18號新城市廣場3期3樓A326號舖
2023-03-30 53 瀏覽
><新城市廣場都開咗honbo多咗位置唔洗排咁耐隊Honbo漢堡(98)2x2 oz 牛肉/芝士/酸瓜/洋蔥/自家製醬汁麵包鬆軟有微烘過 兩塊肉堡口感實在 滿是肉汁 夾雜酸瓜洋蔥喚醒一下味蕾照燒雞堡(98)燒雞/洋蔥/生菜/自家製照燒汁/丘比沙律醬雞扒大過個包🤣香口嫩滑鋪咗幾層生菜 每啖都很爽脆味道足夠都嚟又唔會很膩薯寶/薯條(38)店員推薦將茄汁同芥末整成混醬有d似食熱狗時嘅醬汁 所以都唔錯Mike’s 特調檸檬水(40)加入青瓜更清新 飲完幾解渴蘋果批冰茶(40)鍾意肉桂獨特香味嘅 唔可以錯過><><><><><><><><><><Honbo沙田正街18號新城市廣場3期3樓A326號舖
新城市廣場都開咗honbo
多咗位置唔洗排咁耐隊
Honbo漢堡(98)
2x2 oz 牛肉/芝士/酸瓜/洋蔥/自家製醬汁
麵包鬆軟有微烘過
兩塊肉堡口感實在 滿是肉汁
夾雜酸瓜洋蔥喚醒一下味蕾
照燒雞堡(98)
燒雞/洋蔥/生菜/自家製照燒汁/丘比沙律醬
雞扒大過個包🤣香口嫩滑
鋪咗幾層生菜 每啖都很爽脆
味道足夠都嚟又唔會很膩
薯寶/薯條(38)
店員推薦將茄汁同芥末整成混醬
有d似食熱狗時嘅醬汁 所以都唔錯
Mike’s 特調檸檬水(40)
加入青瓜更清新 飲完幾解渴

蘋果批冰茶(40)
鍾意肉桂獨特香味嘅 唔可以錯過
><><><><><><><><><><
Honbo
沙田正街18號新城市廣場3期3樓A326號舖
Honbo開到去沙田了之前係尖沙咀食過嘅美式漢堡店對於佢又厚又juicy 嘅漢堡同埋具主題性嘅裝修都好印象深刻見到沙田都有新分店 即刻去食番個晚餐先🍴Honbo🍴Chicken Burger👉🏻最basic款嘅漢 2x2oz嘅漢堡夾住半溶芝士已經好滿足 佢嘅漢堡牛味夠濃又多肉汁 👉🏻除咗漢堡 今次仲試咗呢款照燒雞扒burger 雞扒超級大塊又厚肉 但肉質都無老到 係犀利嘅👉🏻同埋真係好鍾意佢嘅漢堡包好鬆軟又有焗香過 表面會點脆脆感🍴Tator Tots🍴Coleslaw👉🏻之前食過Honbo嘅薯條 今次見到呢間有炸薯寶 要試下唔同嘅野 個人更鍾意炸薯波 因為好似食緊粒粒脆炸薯餅咁 好快唔小心就食哂👉🏻為咗等自己好似健康少少無咗罪惡 呢款捲心菜沙津好適合我 佢份量都唔細 味道都幾清爽 如果想減少少罪疚感 可以配佢做小食🍹Mike’s Lemonade🍹Ginger Lemonade👉🏻2款Lemonade都有飲過 Ginger Lemonade真係好夠薑 啱哂鍾意酸酸辣辣嘅你👉🏻我更鍾意Mike’s Lemonade 除咗酸度/檸檬味都好剛好 因為佢加咁青瓜味道好fresh 但青瓜個陣獨
Honbo開到去沙田了
之前係尖沙咀食過嘅美式漢堡店
對於佢又厚又juicy 嘅漢堡
同埋具主題性嘅裝修都好印象深刻
見到沙田都有新分店 即刻去食番個晚餐先

🍴Honbo
🍴Chicken Burger

🍴Tator Tots
🍴Coleslaw

🍹Mike’s Lemonade
🍹Ginger Lemonade
👉🏻我更鍾意Mike’s Lemonade 除咗酸度/檸檬味都好剛好 因為佢加咁青瓜味道好fresh 但青瓜個陣獨有嘅生味又唔會太突出 唔食青瓜嘅我都鍾意
之前喺灣仔、尖沙咀、荃灣西都好喜歡去honbo原來最近沙田新城市廣場都開咗!!.《HONBO漢堡》🍔呢款honbo 1.0係signature既smashed burger入面已經有2塊2oz既牛肉漢堡扒煎到外表焦香 內裏鮮嫩多汁兩塊牛肉中間夾住溶出黎既芝士底下仲有熟到甜既洋蔥🧅同酸瓜整個味道濃郁豐富.《芝士漢堡》🧀🍔今次係一塊過4oz牛肉 同樣很不錯同樣都有芝士、洋蔥、酸瓜 不過芝士當然係多d 濃厚惹味仲多左新鮮生菜🥬 清爽感倍增.《芝士薯條》🍟經典快餐小食 重點當係芝士醬薯條金黃酥脆 芝士味道濃郁 絕配.《薯寶》其實係薯餅做既波波 炸到外脆內軟如果你中意老麥既早餐薯餅就唔好錯過呢個了!! 食唔停口.《MIKE'S 特調檸檬水》薄荷葉同青瓜帶來清新怡人快感每啖都係消暑解渴的gur🌿🥒.《蘋果批冰茶》玉桂味很濃郁 浸軟左既蘋果乾有獨特口感🍎冰茶味道帶甜 口感豐富

之前喺灣仔、尖沙咀、荃灣西都好喜歡去honbo
原來最近沙田新城市廣場都開咗!!

《HONBO漢堡》🍔
入面已經有2塊2oz既牛肉
漢堡扒煎到外表焦香 內裏鮮嫩多汁
兩塊牛肉中間夾住溶出黎既芝士
底下仲有熟到甜既洋蔥🧅同酸瓜
整個味道濃郁豐富

《芝士漢堡》🧀🍔
今次係一塊過4oz牛肉 同樣很不錯
同樣都有芝士、洋蔥、酸瓜
不過芝士當然係多d 濃厚惹味

《蘋果批冰茶》
玉桂味很濃郁 浸軟左既蘋果乾有獨特口感🍎
冰茶味道帶甜 口感豐富
2023-03-29 67 瀏覽
係新城市行完街順便搵野食, 俾我見到間裝修好特別既burger餐廳就好想入去食喇餐廳以藍白橙色做主打, 裝修簡約之餘又好吸睛 仲有隻好得意既公仔做signature餐廳都幾多座位, 間隔寬闊仲有特色souvenir賣添~~呢道既漢堡款式種類唔算多, 但主張全人手製作整個漢堡, 包括麵包, 漢堡扒, 酸瓜等都係自家製~~食材新鮮且成分天然, 冇加入味精或者防腐劑, 要食得健康咁話同朋友每人一杯飲品~~Apple Pie Iced Tea $40蘋果茶加點肉桂粉, 味道清爽唔會好甜~~而且有一大片厚切蘋果乾, 好好味喎Mike's Lemonade $40有新鮮青檸&薄荷葉~~味道清新,口感酸酸甜甜, 飲完好醒神Honbo $98(2x2oz Beef party, Cheese, Pickles, Onion, House sauce)餐廳既signature之作~~ 漢堡扒每日新鮮製造, 2oz厚度較薄, 容易造出邊位焦脆同時保留到肉汁漢堡扒口感軟腍, 唔會死實~夠Juicy, 牛味濃洋蔥, 青瓜, 醬汁等配塔得好好!!麵包鬆軟有彈性, 入裏塗滿好香既牛油~~Tater Tots $3

餐廳以藍白橙色做主打, 裝修簡約之餘又好吸睛
 仲有隻好得意既公仔做signature

餐廳都幾多座位, 間隔寬闊

仲有特色souvenir賣添~~

同朋友每人一杯飲品~~
Apple Pie Iced Tea $40
蘋果茶加點肉桂粉, 味道清爽唔會好甜~~
而且有一大片厚切蘋果乾, 好好味喎

Mike's Lemonade $40
有新鮮青檸&薄荷葉~~
味道清新,口感酸酸甜甜, 飲完好醒神

Honbo $98

漢堡扒口感軟腍, 唔會死實~夠Juicy, 牛味濃

洋蔥, 青瓜, 醬汁等配塔得好好!!
麵包鬆軟有彈性, 入裏塗滿好香既牛油~~

Tater Tots $38
薯波好好味丫!! 超大驚喜

整粒薯波鬆脆到一個點, 又冇乜油, 外脆內軟!
必食之選

雙層漢堡扒口感十足

Cheese Burger $98
(4oz Beef party, cheese pickles, onion, lettuce, house sauce)
4oz既漢堡扒好厚身喔, 啖啖濃香牛肉味

所有配料既味道都好夾

Fries $38
薯條屬於幼薯, 炸得酥脆可口, 又唔油膩~~
  • TaterTots
  • Honbo
呢間被Bloomberg選為全球最佳burger店仲要有素食漢堡揀餐廳亦有多間分店最近仲登陸咗係沙田🔸Hobo $98Hobo系列有3款,呢個算係最輕量版🤣另外兩款牛肉會多d!呢款漢堡有2塊2oz牛肉、2片芝士及酸瓜,牛肉油脂爆開,牛味香濃,配埋秘製醬汁,非常惹味。🔸Impossible Burger $118呢款係食素好選擇!睇外型完全估唔到係素牛,望落同普通牛差唔多。估唔到食入口竟然同牛肉幾乎一樣味咁香濃!呢款漢堡配菜仲有生菜、洋蔥🧅、秘製醬汁及酸瓜🔸Fries $38薯條炸得好香脆,份量仲好多,好抵食!配埋漢堡,一啖薯條一啖漢堡係最佳配搭。🔸Tator Tots $38呢款炸薯球好似食緊迷你薯餅咁,即叫即炸,唔會過厚粉,外層好酥脆,檯面仲有茄醬🥫自己調配。🔸Mike’s Lemonade $40有青瓜混合薄荷嘅香味,酸酸甜甜🔸Apple Pie Iced Tea $40好香嘅玉桂味,混合蘋果汁🍹比較甜
呢間被Bloomberg選為

🔸Impossible Burger $118

🔸Fries $38

🔸Tator Tots $38

🔸Mike’s Lemonade $40
有青瓜混合薄荷嘅香味,酸酸甜甜

🔸Apple Pie Iced Tea $40
好香嘅玉桂味,混合蘋果汁🍹比較甜
2023-03-28
  • Honbo

呢間餐廳一啲都唔簡單,因為佢係唯一一間香港漢堡包店入選Bloomberg 2020年全球既最佳漢堡包。 佢地最近都係新城市廣場插旗,所以就係到食左個晚餐。佢哋呢度嘅burger仲喺香港少有嘅 smash burger。餐廳裏面嘅裝修非常美式,好似去咗美國食快餐🔸 Honbo 1.5 🍔| $138麵包有烘烤過, 所以出邊比較脆,而內裡質地就鬆軟有彈性。 呢個包嘅配料有洋蔥、酸瓜、三重芝士同自家製嘅秘製醬汁,採用本地新鮮牛肉每天製作漢堡扒,牛肉煎到好香,亦都濃肉味。🔸 The Gold Standard 🍔| $178呢個絕對啱晒大胃王 因為佢啲餡料超級多 有2層4安士漢堡扒、雙層芝士、香脆煙肉、酸瓜、洋蔥和生菜疊起上嚟一啖都咬吾晒包括,疊起後真係個口細啲都咬唔晒。😝🔸 Cheese fries 🍟| $58呢度嘅薯條係好似麥當勞嘅幼身薯條,薯條炸得金黃香脆,淋上大量嘅芝士醬,超級好食!芝士控一定必叫!超岩食肉獸同芝士迷。🔸 Cheese tots 🥔| $58喺美國嘅時候已經好鍾意食呢樣嘢,可惜嘅係喺香港好難搵到有餐廳賣,佢食落其實好似迷你嘅薯餅咁,超級香口,加上芝士醬,真係停唔到口

🔸 Honbo 1.5 🍔| $138

🔸 The Gold Standard 🍔| $178

🔸 Cheese fries 🍟| $58

🔸 Cheese tots 🥔| $58
喺美國嘅時候已經好鍾意食呢樣嘢,可惜嘅係喺香港好難搵到有餐廳賣,佢食落其實好似迷你嘅薯餅咁,超級香口,加上芝士醬,真係停唔到口。

🔸 Apple pie iced tea 🥤| $40
呢杯嘢超級有驚喜🤩 飲落唔單止有蘋果批味仲有淡淡的玉桂香。

🔸Mike’s lemonade 🍹 | $40
鍾意fresh嘅朋友真係好啱晒叫杯啦,因為始終都食咗好多油膩嘢,飲番啖檸檬冰茶可以解膩。
  • The Gold Standard
《Honbo - 沙田》我個人其實唔算太過fancy食Burger,唔係因為佢唔好食,而係次次食佢都會搞到啲餡料跌曬出黎🤭食到好論盡之餘又會搞到成手都係汁🥹用刀叉食又會比人話,好慘😭所以有得選擇的話,我都會揀其他野食😌不過前幾日同朋友喺沙田行街,佢話有間佢成日食又好好食既Burger,諗住當日同我去食咼😂餐廳裝修好美國風,勁有睇美劇時出現既快餐場景感覺,最搞鬼係我朋友話隻吉祥物好似我🌚激氣講番野食,當日我地兩個人叫左兩個Burger、兩個小食同兩杯飲品,份量有點多,不過即叫即整熱辣辣係特別好食既💁🏻‍♀️HONBON漢堡 $98店舖主打既漢堡包🍔入面有酸黃瓜、芝士、洋蔥、兩片兩安士既漢堡肉扒同埋特製醬汁,醬汁係creamy既狀態帶少少酸甜既沙律醬味,個麵包皮脹卜卜好想督佢呀🤭我保持住一貫作風😂食到勁論盡成手都係醬,不過個burger係好食既,食得出食材好新鮮,啲洋蔥比啲汁包住都仲係嗦嗦聲架💁🏻‍♀️芝士漢堡 $98朋友個芝士漢堡同我既食材差唔多,不過見到佢仲有生菜,同埋個漢堡扒再大份啲,熱辣辣時啲芝士溶左好滋味💁🏻‍♀️芝士薯條🍟 $58呢度既薯條係我喜歡既幼身薯條,上面淋滿熱溶左既芝士醬😂
《Honbo - 沙田》

💁🏻‍♀️HONBON漢堡 $98

💁🏻‍♀️芝士漢堡 $98

💁🏻‍♀️芝士薯條🍟 $58
呢度既薯條係我喜歡既幼身薯條,上面淋滿熱溶左既芝士醬😂好邪惡呀,佢個芝士醬質地唔算好厚身,似一層coating 喺啲薯條上,所以基本上每條薯條都會有芝士,食得多會有啲heavy 😛

💁🏻‍♀️芝士薯寶 $58
聽講薯寶係好多人既童年回憶🤔對我黎講,薯寶係一粒粒版既薯餅😉一啖一粒好方便食,店舖提供左自家製既mayo比客人點個薯寶,的確係幾惹味咼

💁🏻‍♀️蘋果批冰茶 $40
我個人喜歡飲mulled wine,佢呢個冰茶就有啲似無酒精既mulled wine 🍷冰茶唔會好甜,飲到好香既豆蔻同肉桂味👍🏻有解膩既作用

💁🏻‍♀️Mike’s Lemonade $40
店員推介既house lemonade就有啲似無酒精既mojito😉飲到lemon grass 既清新香味同青檸既酸,對我黎講口味有點甜,但朋友就幾喜歡啦
2023-03-22
  • Honbo漢堡