2019-06-07 45 瀏覽
呢度午餐好抵食😮環境坐得舒服,而且闊落價錢都係80蚊至140蚊左右,而且仲有自助沙律吧🥗雖然自助沙律吧食物種類唔算太多,但係啲菜都算新鮮🙃午餐仲包湯,是日係蘑菇湯,蘑菇湯都有心思,因為蘑菇切成碎粒,口感唔算creamy,但係都幾好飲😬最鍾意佢個蒜蓉包烘得非常脆,牛油蒜蓉味都夠重,好食😋另外仲有個提子包都好食🤤午餐我哋叫咗一個牛板腱及西冷,西冷嚟到味道都幾重牛味,唔錯🤩面上有燒汁,而且西冷都算幾厚。另外牛板腱我覺得更加好食,牛板腱雖然薄啲,但係肉質夠林,三成口感仲更加好食。午餐仲包餐飲,呢個價錢喺銅鑼灣區真係唔錯!
呢度午餐好抵食😮環境坐得舒服,而且闊落

午餐仲包餐飲,呢個價錢喺銅鑼灣區真係唔錯!
2019-06-05 35 瀏覽
Went to this place with a few friends. Would highly recommend the New York strips and pork rib! Both were pretty good in terms of quality of the meat and the way the chef did them. The restaurant was quite packed and busy during dinner time. The staff was friendly and the service was alright. Would definitely be back for another round of steaks next time !
呢晚去咗位於銅鑼灣嘅Hugo Le Resto Grill 食晚餐~~~ 麵包幾特別 係黑芝麻麵包 😳美國頂級🐂牛腹肉扒 (配薯條🍟) 🌀味道方面 – 我地叫咗medium 真係剛剛好 未去到入口即溶 但係入口感覺QQ的 軟軟的 不錯吃 可惜薯條有啲比較硬 (個人口味鐘意軟啲嘅薯條)🌀份量方面 – 牛腹肉只有3塊 好珍貴 仲有個薯條杯 份量都係比較少🌀賣相方面 – 賣相勝出 鐵板下面有個candles 微微熱住個肉扒 令佢唔會凍得太快 又唔會因為有火而令到佢好熟 🌀價錢方面 – $298 雖然份量好細 好味搭夠香煎老虎大蝦🍤配黑松露鮮忌廉飯 🌀味道方面 – 老虎大蝦煎得岩岩好 食得出隻大蝦新鮮 有鮮味 個飯一黎到就已經聞到陣陣黑松露香味 忌廉飯口感好豐富🌀份量方面 – 大蝦啖啖肉 鮮忌廉飯好大份呀 食到一半已經覺得飽 🌀賣相方面 – 隻老虎大蝦都幾大隻 好搶鏡🌀價錢方面 – $298 唔係特別平/貴 中價小食 - 鵝肝多士不過不失$108 但以價錢來講有點失望 香辣水牛城雞亦$138 有6隻 好多sauce 大大隻 👌🏻抵食平日夜晚去唔full 環境寬敞 好多客人都係去慶祝生

麵包幾特別 係黑芝麻麵包 😳

美國頂級🐂牛腹肉扒 (配薯條🍟)

🌀價錢方面 – $298 雖然份量好細 好味搭夠

香煎老虎大蝦🍤配黑松露鮮忌廉飯

🌀賣相方面 – 隻老虎大蝦都幾大隻 好搶鏡
🌀價錢方面 – $298 唔係特別平/貴 中價

小食 - 鵝肝多士不過不失
$108 但以價錢來講有點失望

香辣水牛城雞亦
$138 有6隻 好多sauce 大大隻 👌🏻抵食

平日夜晚去唔full 環境寬敞 好多客人都係去慶祝生日/Anniversary
整體來說不錯喔~~~
呢個週末,我就去咗銅鑼灣行街,到咁上下就去咗呢一間鋪個名好得意嘅西餐廳到食lunch😂呢間餐廳嘅裝修都幾靚,感覺好休閒,而且都幾大幾闊,坐得好舒服👍🏻餐廳提供自助沙律吧,有十幾種配料,同唔同嘅醬,可以自己選擇岩自己口味嘅沙律😋當中我最喜歡嘅係脆脆地嘅煙肉乾(?)套餐亦包餐湯、飲品同餐包,絕對抵食!美國頂級西冷牛扒伴紅酒汁餐 $148估唔到呢個價錢都可以食到咁大份嘅西冷扒😮而且仲幾厚身添,配埋紅酒汁酸酸甜甜就更加開胃😋肉質都唔錯,肉味重,幾香口👍🏻美國頂級牛板腱扒餐 $148相起西冷牛扒,牛板腱扒份量會稍為少一啲,但都絕對值呢個價錢!板腱扒喺香港並唔常見😂由於板腱喺來自唔經常活動嘅部位,所以肉質較細嫩軟滑,而且脂肪分佈得好細密,食起嚟口感非常正!油潤度夠而不膩,仲好有咬口!薯條都意想不到咁好食,可能係因為即炸起所以特別脆😋真係食極都停唔到口👍🏻

美國頂級西冷牛扒伴紅酒汁餐 $148

美國頂級牛板腱扒餐 $148

2019-06-03 91 瀏覽
最後一日放假,緊係要悠悠閒閒咁度過,搵個環境舒適嘅地方食個靚靚LUNCH就最好不過啦☺️.位於銅鑼灣怡和街嘅「Hugo Le Resto Grill」係一個唔錯嘅選擇~.餐廳裝修以紅色格調同簡約為主,乾淨企理,地方寬敞,配以昏暗嘅燈光,令人好RELAX。最欣賞就係佢嘅皮製梳化椅,又寬闊又舒服,坐到人懶洋洋咁🙈.RELAX LUNCH SET LUNCH SET 有10款,分別由$88-$148之間不等。每份SET都包括左餐包,餐湯同飲品, 仲有任食自助沙律吧添!.沙律吧麻雀雖小但五藏俱全,有沙律菜,番茄仔,青瓜,橄欖,蜜桃,粟米粒,蒜蓉包粒等等。 醬汁方面,有千島醬,沙律芝麻醬,沙律醋.......餐包+是日餐湯黑糖軟包同提子包仲係暖昱昱架✨而是日餐湯係粟米忌廉湯,入口軟綿幼滑,濃稠度高。.香煎雞扒配香蒜汁。薯菜 ($108)雞扒用香料醃入味後,煎至皮脆肉嫩富肉汁,淋上香蒜汁後,香蒜味更突出。而粗身薯條係即叫即炸嘅,所以咬落熱辣辣又香脆💕.蜜汁燒美國岩魚配黑松露忌廉飯 ($118)將美國岩魚輕輕燒至微脆,肉質嫩滑又實肉,再搽上一層蜜汁,令味道更豐富。意大利飯軟硬適中,易入口,濃郁嘅黑松露

RELAX LUNCH SET

沙律吧
任食沙律吧
沙律

餐包+是日餐湯
餐包
粟米湯
粟米忌廉湯

香煎雞扒配香蒜汁。薯菜 ($108)
香煎雞扒配香蒜汁。薯菜
香煎雞扒配香蒜汁。薯菜

蜜汁燒美國岩魚配黑松露忌廉飯 ($118)
將美國岩魚輕輕燒至微脆,肉質嫩滑又實肉,再搽上一層蜜汁,令味道更豐富。意大利飯軟硬適中,易入口,濃郁嘅黑松露忌廉味好突出,仲有雜菌增加口感。最欣賞嘅係,飯量吾會好多,反而係恰到好處,咁樣吾會有膩感👍
蜜汁燒美國岩魚配黑松露忌廉飯
蜜汁燒美國岩魚配黑松露忌廉飯

最後,仲有餐飲,可以邊飲邊慢慢HEA下啦😎
餐飲

2019-06-03
午餐
2019-06-02 54 瀏覽
早已聽聞銅鑼灣嘅Hugo Le Resto Grill係間唔錯嘅中價扒房,呢晚特意同男朋友訂枱一試。我地早咗成半個鐘到,但都可以即刻入座,職員十分貼心。沙律吧🥗除咗有沙律菜同生果,亦都有鮮蝦以及青口,估唔到都幾新鮮👍🏻。主菜方面,我地分別揀咗格陵蘭比目魚配清新柚子汁,以及香煎老虎大蝦配黑松露鮮忌廉飯。比目魚煎得好出色,魚皮香脆之餘魚肉唔會過熟。柚子汁清新亦唔會搶咗魚肉嘅鮮味🥰。另一碟主菜嘅老虎大蝦煎得都唔錯,調味簡單,保存咗蝦嘅鮮味。黑松露鮮忌廉飯就更加出色。我好鐘意佢地加咗好多新鮮蘑菇,健康得嚟亦令到個口感更豐富🤤。最驚喜係食完都唔覺得膩,呢樣十分難得。整體嚟講,價錢唔算太貴,但食物質素頗高。呢間餐廳喺同區嚟講都係唔錯嘅選擇。Hugo Le Resto Grill銅鑼灣怡和街42- 44號華人銀行東區大廈2樓

Hugo Le Resto Grill
銅鑼灣怡和街42- 44號華人銀行東區大廈2樓
今次同朋友嚟到銅鑼灣附近搵嘢食網上搵到呢間鋪頭就黎試吓啦 入到覺得呢度裝修唔錯沙律煙三文魚凱撒沙律 $198呢個價錢可以話係天價沙律但係我哋都叫咗 覺得呢度嘅餐單全部都偏貴 嘅份量同質素都係其他餐廳7/80有交易嘅份量質素 主菜美國頂級紐約客牛扒 $298我哋叫咗Media嚟到嘅時候都有少少硬身 肉質方面可以再做得好啲 份量正常 但係呢個價錢就冇配菜 連薯菜薯條等等都冇有啲失望 諗住呢個價錢應該會有啲薯條跟上所以食完都唔飽肚香煎格陵蘭比目魚配柚子汁 $268嚟到魚都幾大塊 但係呢個價錢就真係貴左少少 同樣亦都冇乜配菜跟 所以食完都唔飽肚 唔建議大家叫呢個當主菜香煎老虎大蝦配黑松露鮮忌廉飯 $298呢個價錢係其他餐廳可以食到再好少少嘅食物呢度嘅忌廉飯都好食但係唔算非常好食 $300既飯 份量來講算少牛肝菌鮮忌廉闊條麵$268闊條麵味道唔錯但係同一樣嘢價錢偏貴整體來講呢度嘅食物質素可以接受環境幾好但係食物嘅價錢就比較貴啦性價比唔算太高

沙律

闊條麵味道唔錯但係同一樣嘢價錢偏貴

• 香煎老虎大蝦配黑松露鮮忌廉飯
  • 美國頂級牛肩肉扒
2019-05-27 54 瀏覽
今日約左朋友係銅鑼灣食飯,今次就食呢間餐廳,環境幾舒服,有好多梳化卡位,適合家庭同朋友一齊去!每枱之間都有幾大距離,私穩度唔錯,傾計都幾啱~同朋友一人一份就叫左午市套餐,套餐包沙律吧、餐湯、蒜蓉包、主菜同餐飲沙律吧:全部食物都冰鎮住,幾衛生,食物種類雖然唔算好多,但都幾新鮮同齊全好開心呢度有粟米同粟米芯揀而且有原條秋葵,健康🤪餐湯:當日係粟米湯,佢有粟米粒同幾香佢又唔係忌廉湯,但都幾滑,感覺幾好,因為佢無嗰種飽滯感🙌🏻主菜1: 美國安格斯牛肉漢堡呢個其實幾適合分食,因為好大份,又配埋薯條個漢堡包真係成隻碟咁大,好厚身入面舊肉成吋厚,中心仲係嫩紅色配埋大蕃茄,酸瓜同好多生菜,份量十足得嚟又唔驚太過肥膩主菜2:美國頂級西冷牛扒配紅酒汁個澱粉質可以揀飯、意粉或薯條我揀咗意粉係蒜油意粉嚟,食落好香,一啲都唔會寡西冷我揀咗5成熟,廚房都做到個效果肉心仲係粉紅色嘅,而且塊扒好易切唔會韌,呢個價錢有埋前前後後咁多配菜幾唔錯整體而言都幾好,侍應雖然唔多,但反應好快廚房做嘢都好快手,啲嘢又夠熱成餐都有唔少蔬菜食,幾健康價錢唔貴,食物幾好,好值同真係坐得舒服,又近銅鑼灣中心地帶,嚟休息下食下嘢係一個好選擇
今日約左朋友係銅鑼灣食飯,今次就食呢間餐廳,
環境幾舒服,有好多梳化卡位,適合家庭同朋友一齊去!
每枱之間都有幾大距離,私穩度唔錯,傾計都幾啱~

沙律吧:
好開心呢度有粟米同粟米芯揀
而且有原條秋葵,健康🤪

餐湯:
當日係粟米湯,佢有粟米粒同幾香
佢又唔係忌廉湯,但都幾滑,感覺幾好,因為佢無嗰種飽滯感🙌🏻

主菜1:
美國安格斯牛肉漢堡
呢個其實幾適合分食,因為好大份,又配埋薯條
個漢堡包真係成隻碟咁大,好厚身
入面舊肉成吋厚,中心仲係嫩紅色
配埋大蕃茄,酸瓜同好多生菜,
份量十足得嚟又唔驚太過肥膩

主菜2:
美國頂級西冷牛扒配紅酒汁
個澱粉質可以揀飯、意粉或薯條
我揀咗意粉
係蒜油意粉嚟,食落好香,一啲都唔會寡
西冷我揀咗5成熟,廚房都做到個效果

整體而言都幾好,侍應雖然唔多,但反應好快
廚房做嘢都好快手,啲嘢又夠熱
成餐都有唔少蔬菜食,幾健康
價錢唔貴,食物幾好,好值
同真係坐得舒服,又近銅鑼灣中心地帶,嚟休息下食下嘢係一個好選擇😆
🔎銅鑼灣怡和街42-44號華人銀行東區大廈2樓*「Lunch輕鬆舒壓地方,沙律吧好吸引」- Hugo Le Resto Grill.美國頂級牛板腱扒($138)Lunch好餓,其實尋晚已經好想食牛,但因為落大雨唔想去太遠地方食飯。今日整得好天,當然要lunch就去食牛。哈哈!主要因為餐廳仲有免費salad bar,就算食咗肉都有D沙律調節下。所以我覺我呢個價錢又食到牛,又有餐湯餐包,又有沙律的確係超值。蜜糖燒美國岩魚配黑松露忌廉飯($108)朋友要咗個黑松露忌廉飯,而我自己一向都麻麻忌廉飯。試咗少少,但都OK,忌廉好濃郁。反而,黑松露味唔太出。同埋想讚係條魚,我都食咗幾多下,味道好OK。🍽7/10
🔎銅鑼灣怡和街42-44號華人銀行東區大廈2樓
美國頂級牛板腱扒($138)

蜜糖燒美國岩魚配黑松露忌廉飯($108)

🍽7/10
2019-05-24 64 瀏覽
好耐都冇喺香港見到d有質素嘅semi-buffet喇,呢間喺cwb嘅Hugo Le Resto就做到,雖然係平日晚上,但都完全不影響佢幾乎爆場嘅影響力,而一入到門口就見到沙律吧區,坐低嗌完嘢之後好快就出左去拎,沙律菜新鮮爽脆,醬亦有3款,唔怕食到厭☺️而龍蝦湯同餐包亦喺點完嘢冇耐就上,飲到好多龍蝦肉,好彈牙,味道好濃又大碗!而麵包就不過不失,勝在夠熱辣辣。主菜嗌左New York Strip, medium,好出色,火侯啱啱好,肉味好香,調味夠,帶點脂肪嘅肉應該好啱食肉獸去嗌😀薯條同side dish都係水準之上!香煎虎蝦配黑松露鮮忌廉飯,2隻大大隻虎蝦開邊煎,煎到啱啱好離殻,唔會食得好論盡,黑松露忌廉飯好正,粒粒飯都裹滿d汁,但就算食晒成大碗都唔膩!出色!👍🏻

2019-05-22 55 瀏覽
同事帶路,到怡和街的 Hugo lunch,上樓餐廳越開越多,沒人帶路的確會是舌尖上的損失。環境滲著歐陸風味,坐位舒適。午市自助沙律吧,客人可自選,約十種的沙律菜自己配搭,其中的橄欖,味道不過咸也不過酸,值得一讚。心水自選組合,多放喜愛粟米,成了特別合胃口的沙律。 餐前麵包,香脆蒜蓉飽,塗上牛油,肚餓時佳品。餐湯是粟米湯,有碎粟米在湯內,更好釋放出粟米的甜味 🖒🖒美國安格斯牛肉漢堡 $128,巨型漢堡,淋滿了半溶芝士,有蕃茄及沙律菜墊底,包面沾了芝麻。味道跟星級酒的漢堡飽分別不太,價錢只是三份一😂😂😂,真的賺大了。美國頂級牛板腱扒 $138,四成熟就最理想;牛肩位較有咬口,但勝在牛濃郁。意粉軟硬適中,合我心意。無需等位,座位濶落,舒適自在的午餐 😍😍

環境滲著歐陸風味,坐位舒適。

心水自選組合,多放喜愛粟米,成了特別合胃口的沙律。

餐前麵包,香脆蒜蓉飽,塗上牛油,肚餓時佳品。

餐湯是粟米湯,有碎粟米在湯內,更好釋放出粟米的甜味 🖒🖒

無需等位,座位濶落,舒適自在的午餐 😍😍
2019-05-21 54 瀏覽
最近吃肉跟澱粉太多,早就想補一補菜,跟朋友推介去了有自助沙律吧的Hugo le resto,聽說還不錯喔!以主菜作價錢分類,大部分都是300上下,以餐廳的裝潢來說,CP值合理沙律吧有三款爽口的雜菜,青瓜跟橄欖,粟米跟紅菜頭(這個質素很高,甜而爽滑),番茄仔等,還有菠蘿跟哈密瓜這些易消化的生果,青口跟蝦,煙肉跟麵包碎,千島醬跟油醋和芝麻醬,實在是任君選擇。我們先點了牛肩肉(五成),牛肩肉運動較多所以肉質煙韌帶嚼勁,配上不少的西蘭花/椰菜花,一個薯仔,營養非常均衡。海鮮扁意粉有得多蘑菇,虎蝦跟魚肉,還有不少魚柳跟魷魚,肩意粉口感煙韌,整體不俗。

2019-05-21 73 瀏覽
呢日同朋友仔係銅鑼灣行街,今日想食西餐,就係openrice 搵到呢間餐廳。餐廳全部用沙發櫈,坐得舒服,值得一讚!呢度係簡一個主菜,跟沙律吧同龍蝦湯。主菜由扒類到意粉都有。今次我地就要咗一個魚同一個意粉。沙律吧選擇唔少,幾款沙律菜、水果同兩款海鮮。啲蝦大大隻! 龍蝦湯份量都幾多下,味道濃郁,仲有料係入面。香煎格陵蘭比目魚配清新柚子汁一碟有兩大塊魚扒,再配上沙律菜同紫薯。魚扒加上柚子汁,柚子汁減低油利度,仲有紫薯飽肚甜甜地好好食! 香草醬海鮮扁意粉意粉入面有好多海鮮,十分足料,又有蝦、三文魚、魷魚同蛤。一碟意粉滿足多個願望!每個餐都包一杯餐茶呢!

餐廳全部用沙發櫈,坐得舒服,值得一讚!

沙律吧選擇唔少,幾款沙律菜、水果同兩款海鮮。

啲蝦大大隻!

龍蝦湯
份量都幾多下,味道濃郁,仲有料係入面。

香煎格陵蘭比目魚配清新柚子汁

香草醬海鮮扁意粉

每個餐都包一杯餐茶呢!
喺閒日百忙於所面對的繁重工作🙇🏻‍♂️不經不覺到了終於可以休息一下的大假週☺️除左同朋友或自己四處遊走散心之餘😆尋找一個地方好讓自己與另一伴喺下午放鬆心境☺️與另一伴享受一個浪漫時光亦至好不過☺️位於銅鑼灣怡和街既Hugo Le Resto Grill喺銅鑼灣站E出口行過黎亦十分就腳方便☺️😆呢度環境企理且好有美式風格既感覺😆配合柔和既燈光以及西餐酒吧Fusion擺設😆🍾充斥住格調同氣氛之餘☺️更可從窗外享受下Window Dinner🤪望下街邊太多人與車既景像☺️🚶🏻‍♂️🚗Relax Lunch Set除左午市套餐主食之外🤤🍴提供任食沙律吧任裝任Fill沙律更為抵食😆🤤🥗Lunch Set亦有包括蒜蓉包及餐湯😆是日餐湯為南瓜湯🎃湯有濃郁奶油香更加Creamy之餘😋以南瓜既配合亦帶出其清香及口感☺️🎃而另外附上既蒜香牛油法包🤤🥖夠哂脆身之餘亦有濃郁蒜蓉牛油香😋美國頂級西冷牛扒伴紅酒汁西冷牛扒份量適中肉味濃郁🥩🤩五成熟既牛扒係剛剛好☺️🐮原塊煎香能鎖住肉汁肉質滑嫩Juicy之餘唔起根🤤以黑椒及薄鹽更帶出扒香鮮味之餘😋🥩配合紅酒燒汁更帶出扒香鮮味😋另外亦有薯菜既配搭☺️🥗🥔而薯條炸得夠透啖啖薯肉亦係小肥同隻豬
喺閒日百忙於所面對的繁重工作🙇🏻‍♂️

配合蒜汁更帶出啖啖濃郁蒜香🤤🤤
乃小肥之大愛也😚🙇🏻‍♂️🍴

2019-05-20
2019-05-17 1337 瀏覽
朋友請我到銅鑼灣的Hugo Le Resto Grill 食晚飯。 因為他在銅鑼灣工作, 午餐也試過 這間餐廳。 入到餐廳感覺環境有情調,座位舒適。 晚市提供Signature Dinner 或 a la carte 選擇。 當晚我們點了香煎老虎大蝦配黑松露鮮忌廉飯$298, 美國頂級紐約客牛扒$308。 這個晚市套餐已經包了自助沙律吧,干邑龍蝦濃湯, 餐包,主菜和餐飲。前菜沙律吧~ 有新鮮的蔬菜和海鮮選擇, 有秋葵,青瓜,粟米粒,紅菜頭,車厘茄, 新鮮沙律菜, 青紅蘋果沙律, 薯仔沙律,鮮菠蘿,哈密瓜和粟芯。 海鮮有兩款:蝦和青口。 醬料有油醋醬,橄欖油,黑醋和千島醬等等。每一款沙律菜都很新鮮, 而我最喜歡就是秋葵和青蘋果沙律。 還有蝦和青口也不錯。干邑龍蝦濃湯~ 熱哄哄的餐包配鮮甜龍郁的龍蝦湯, 非常好味。美國頂級紐約客牛扒~ 我們點了五成熟, 牛扒的質地好嫩滑,牛肉味豐富。香煎老虎大蝦配黑松露鮮忌廉飯~ 陣陣的黑松露香味, 配上啖啖肉又鮮味的老虎大蝦, 還有口感煙韌的忌廉飯,正!黑松露炸薯條~ 熱辣辣的配上黑松露醬一起食, 味道特別好。之後我們還點了兩杯熱檸茶,消一消滯。個人感覺

干邑龍蝦濃湯

前菜沙律吧 & 龍蝦湯

美國頂級紐約客牛扒

香煎老虎大蝦配黑松露鮮忌廉飯

黑松露炸薯條~ 熱辣辣的配上黑松露醬一起食, 味道特別好。

炸薯條

之後我們還點了兩杯熱檸茶,消一消滯。
香煎老虎大蝦配黑松露鮮忌廉飯 & 美國頂級紐約客牛扒

個人感覺幾喜歡半自助形式的餐廳,價錢以主菜而定,可以自由選擇。 這裏的食物質素很好, 店員們很勤力地為客人斟水, 服務周到,是一間可以再來幫襯的餐廳。

2019-05-15
干邑龍蝦濃湯