2022-04-30 112 瀏覽
依間小店主打漢堡包,入面都幾多套裝配搭選擇,可以跟餐加飲品或小食,如果多個一個人食可以食二人餐,有兩個包,小食,飲品,經濟實惠。拉絲大啡茹牛堡、黑松露芝士牛堡漢堡包份量非常大,包皮鋪咗一層芝麻再烘乾,漢堡包賣相優雅,芝麻頗為香口先講拉絲大啡茹牛堡,入面有塊煎香左既大啡茹,配上一塊好厚的牛肉,加埋蔬菜都幾清新,唔會太油膩。再講黑松露芝士牛堡,包中間嘅黑松露醬滿到瀉,中間嘅芝士溶化入牛肉,用料新鮮,牛肉肉質非常鮮嫩,味道層次豐富。另外跟咗小食,單支骨炸雞翼,雞翼外皮炸到金黃色,但保存到入邊嘅肉汁,香脆又惹味,炸雞塊肉質幼嫩,好滑,如果2揀1我會選擇雞翼。薯條炸到好香脆,唔會好多鹽搞到好重口。價錢公道,整體幾抵食。

拉絲大啡茹牛堡、黑松露芝士牛堡

薯條炸到好香脆,唔會好多鹽搞到好重口。

價錢公道,整體幾抵食。

2022-04-24 82 瀏覽
開番晚市堂食,黎左西九同朋友食嘢。 可能啱啱開返堂食,西九難得唔多人。叫咗個經典牛肉漢堡同埋南亞風香是拉差醬漢堡。等左大約15分鐘,就可以去拎。漢堡份量大細適中,因為今日唔算太肚餓所以冇叫到薯條。 經典牛肉漢堡嘅牛肉厚身,配上啱啱融咗嘅芝士,大大啖咬落去,相當滿足。 不過我認為如果額外比錢加啲醬汁同車打芝士會更好食。 麵包包身都抵讚,捍得軟硬適中幾香香牛油味。雞堡雞肉嫩滑,食落比起經典牛堡濕潤,醬汁酸酸甜甜唔錯😆下次有機會一定要加錢試吓佢嘅番薯條同埋焰辣雙芝士牛堡。
叫咗個經典牛肉漢堡同埋南亞風香是拉差醬漢堡。

等左大約15分鐘,就可以去拎。
漢堡份量大細適中,因為今日唔算太肚餓所以冇叫到薯條。
雞堡雞肉嫩滑,食落比起經典牛堡濕潤,醬汁酸酸甜甜唔錯😆
南亞風香是拉差醬雞堡

下次有機會一定要加錢試吓佢嘅番薯條同埋焰辣雙芝士牛堡。

2022-04-23 65 瀏覽
復活節假期間迫滿西九龍中心,行到攰去左美食廣場搵食,內有不同類型的小食店,包羅萬有🤣🤣人流眾多,搵位就有點難度。今次簡左間Hunger Burger試下。睇下餐牌有咩好食先,漢堡包種類多多,還有小食拼盤、雞翼、薯條等。拉絲大啡菇牛堡 $65一口咬下的漢堡,一口大啡菇、生菜和牛堡 好滿足。+$15轉套餐,有薯條或香蒜焗西蘭花及配飲品簡左薯條🍟粗薯條🍟炸得脆口。+$5 轉消茶黑松露芝士牛堡 $59如果再多少少黑松露醬就更加滿足😋小食拼盤 $68有單骨雞翼(2件)、香辣雞翼(4件)、黃金炸雞球(4件)和洋蔥圈(2件),配泰式辣醬😋每次食炸雞🍗和炸薯條🍟一定要點泰式辣醬,更加美味。兩個人吃,吃得飽飽😊

今次簡左間Hunger Burger試下。

拉絲大啡菇牛堡 $65
一口咬下的漢堡,一口大啡菇、生菜和牛堡 好滿足。

+$15轉套餐,有薯條或香蒜焗西蘭花及配飲品
簡左薯條🍟粗薯條🍟炸得脆口。

+$5 轉消茶

黑松露芝士牛堡 $59
如果再多少少黑松露醬就更加滿足😋

小食拼盤 $68

兩個人吃,吃得飽飽😊
2022-04-23 66 瀏覽
$52經典漢堡包 牛肉超乾 一啲肉汁都冇 同埋包皮都好乾 又比得少醬 又唔好食 呢個價錢嘅漢堡包質素連麥當勞$12包都不如 真係攞同樣價錢食麥當勞仲開心 員工態度又差 不停咁玩手機 唔理客人真係食一次之後冇下次整體服務態度和食物味道有待改善
員工態度又差 不停咁玩手機 唔理客人
真係食一次之後冇下次
整體服務態度和食物味道有待改善
2022-04-19 62 瀏覽
🧀🍞🥯Hunger 🍔 Burger🍺🥤🍻Hunger Burger 深水埗欽州街37號西九龍中心8樓美食廣場75-76號舖位於深水埗西九龍中心8樓🫢喺附近掃緊平貨嘅時候可以上嚟搵好西食👍🏻諗唔到食咩就試吓呢間😼😼Hunger!Very Hunger 🔥南亞風香是拉差醬雞堡好啦 究竟咩嚟㗎係咪講緊粗口…😹如果你熱愛收看廚藝比賽實境秀關注世界許多米其林主廚會發現近年有罐亞洲風味的神秘醬料成日被提起紅通通的醬汁 係辣椒醬既一種廣受大眾喜愛的醬料——是拉差醬(Sriracha)是拉差醬配雞 漢堡可以試吓東南亞風味兩塊大蕃茄非常新鮮😋薯條即叫即炸非常香脆甜番薯條另外一種健康嘅選擇 名義上🙈😛🥯🥯🥯🥯🥯🥯🥯🥯🥯🥯🥯🥯🥯🥯
🧀🍞🥯Hunger 🍔 Burger🍺🥤🍻

關注世界許多米其林主廚
會發現近年有罐亞洲風味的神秘醬料
成日被提起
紅通通的醬汁 係辣椒醬既一種
廣受大眾喜愛的醬料——是拉差醬(Sriracha)

是拉差醬配雞 漢堡可以試吓東南亞風味
兩塊大蕃茄非常新鮮😋
薯條即叫即炸非常香脆
甜番薯條另外一種健康嘅選擇 名義上🙈😛
🥯🥯🥯🥯🥯🥯🥯🥯🥯🥯🥯🥯🥯🥯
2022-04-12 64 瀏覽
喺一個food court云云餐廳裏面,我依然選擇左我最愛嘅漢堡包,一個有質素嘅漢堡包,絕對係世上最好味嘅美食🥰其實炸雞都非常吸引,但都不敵我最愛嘅漢堡😂有好多唔同種類嘅漢堡,當然經典嘅牛、雞、魚都齊備👍🏻除咗一般餐牌之外,仲有啲特別嘅小知識,可見店主的用心😁最期待嘅漢堡😋由於係現做,所以需要等10至15分鐘,但睇賣相,都知道絕對值得😆黑松露芝士牛堡~漢堡包上嘅芝麻反映到麵包有處理過,比起坊間的,更為香口,麵包軟硬程度恰到好處😌當中黑松露同牛肉味道十分配襯,好正!超經典芝士雞堡~雞扒明顯經過香煎,肉質結實,而生菜、蕃茄都非常爽脆,絕對新鮮!芝士處於半溶狀態,極度誘人😍

其實炸雞都非常吸引,但都不敵我最愛嘅漢堡😂

有好多唔同種類嘅漢堡,當然經典嘅牛、雞、魚都齊備👍🏻

除咗一般餐牌之外,仲有啲特別嘅小知識,可見店主的用心😁

2022-04-08 59 瀏覽
之前同同事食lunch,見到佢個burger好吸引搞到我都想試下😹,最後收工去左買🤣🤣。仲要有人排緊隊,味道就會有保證🤤🤣。餐廳門面都幾靚,好美式style~☀️辣雙芝士牛堡 +黑松露 芝士煙肉薯條果粒橙成個burger 烘得岩岩好,真係隔住口罩都聞到!成個包又熱又香,仲要加埋黑松露係參邊🤣🤣,但係食食下先記得未影相🥺,咁重要既黑松露都唔記得影😂,真係掛住食。仲有超厚芝士,牛肉真係食得新鮮整出黎,牛質嫩滑真係回味無窮🤤🤤~芝士煙肉薯條真係好正!勁多芝士!見住店員倒d芝士落黎黎陣真係治癒~薯條係厚身果種,又脆又香口,口感十足😽😽!2樣野食都係即叫即整,確保係新鮮~都係10分鐘就有~都幾有速度😻😆。

☀️辣雙芝士牛堡
+黑松露
芝士煙肉薯條
果粒橙
2022-04-03 36 瀏覽
西九龍food court 相信大家都唔陌生,相食咩菜式都好易搵到,而今日想食美國style ,行過見到個招牌就比佢吸引左。睇到佢個menu都幾舒服,唔會話好亂,同埋選擇都幾多元化去親burger 都係牛肉為主芝士為主,而呢間店親照顧到唔同需要既客人,你中意牛有牛,你中意芝士既比埋個芝士瀑布你試,唔中意牛又有魚柳比你揀,唔中意魚柳又有雞比你揀,選擇都多。最後今日揀左個南亞風香是拉差醬雞堡,漢堡包加塊大啡菇又係好match,所以Add on 加左個大啡菇,價錢+$18。包皮烘過加分,是拉差醬幾特別,配雞個味好岩,所以整體黎講個包係好食既。叫完包包想叫多個小食,決定嗌個香辣雞翼(6隻),佢係原隻雞中翼黎,一隻就真係一隻,而唔係其他既半隻當一隻咁衰。雞中翼勁香,勁juicy,但大隻啲就更完美了。
睇到佢個menu都幾舒服,唔會話好亂,同埋選擇都幾多元化

2022-03-31
2022-04-01 35 瀏覽
細細個成日會去西九龍,事隔好耐冇去,今日去到發覺變左好多,特別係8樓個food court多左好多唔同既店舖,間間都好吸引,但我今日目標只得一個😂就係Burger!!🍔同蕃薯條🍟。做左功課知道呢到有蕃薯條賣先過黎呢間❤️除左Burger之外,佢都有啲小食,最sweet既係佢有Green stuff!!🥦唔使靠Burger入面個塊生菜補充纖維😂真。均衡飲食🙆🏻‍♀️。🐒香蒜西蘭花配去皮雞肉💰$55呢盒野完全係我一日食菜既份量😂勁多,應該有兩個西蘭花,食落調味唔重,加埋啲蒜粒焗完岩岩好,又唔乾又唔燶👍🏼雞肉既油脂會落左去啲西蘭花到,所以食落好香。🐒香甜蕃薯條💰$40好滿足見到一大碟蕃薯條,佢係幼身嘅,即叫即炸,岩岩食熱辣辣外脆內軟,因為多到食唔哂😂拎左番屋企食就淋左啲,建議一定要即食呀!一係就番焗食就唔會嘥左啲薯條

🐒香蒜西蘭花配去皮雞肉💰$55

🐒香甜蕃薯條💰$40

2022-03-31
  • 香蒜西蘭花配去皮雞肉
2022-03-26 28 瀏覽
很久沒有西九,今次去那邊買東西,順便去了food court買外賣食,入面有超多小店,而且款款都吸引.剛巧經過這間漢堡,見價錢不貴,又有很多人光顧外賣,即刻買了回家食😋💠黑松露芝士牛堡 🍄🧀🍔$59 +車打芝士 $8Truffle Beef & Cheese Burger 初時見賣相會擔心一般,意想不到食落超有驚喜,完全沒有失望🤩🤩漢堡包烘得軟熟又夠厚,黑松露味道超香濃,本身有芝士,再追加多了一塊,味道相當出眾,芝士溶入了牛肉入面,咸香的味道.最喜歡是牛肉,新鮮製造,口感嫩滑,咬入口也很快溶化,味道簡直是超讚😙😙👍🏻👍🏻轉套餐 +$15 + 甜番薯條 🍠🍟$8 + 果粒橙 🍊🥤$4加$15轉套餐,甜番薯也額外付,平時食薯條多,也想轉轉口味,便叫了番薯條😽味道香甜,炸得香脆又沒有油膩感,基本上連茄汁也不用加也好好食👏🏻😻

💠黑松露芝士牛堡 🍄🧀🍔$59 +車打芝士 $8
Truffle Beef & Cheese Burger

轉套餐 +$15
+ 甜番薯條 🍠🍟$8
+ 果粒橙 🍊🥤$4
2022-03-25 45 瀏覽
西九龍中心有好多嘢食。最近開咗呢間burger,見到佢有個『芝士瀑布雞堡』,因為自己係芝士控,一見到即刻點來試。 另外加15元轉餐,嗌咗西蘭花同埋汽水。首先,等呢個漢堡等咗勁耐,應該有超過20分鐘。冇諗過食漢堡包都要等咁耐,漢堡不是快餐嗎?為何要等咁耐呢 !?企咗喺個門面度等佢整,見到佢煎緊雞扒嘅時候,整緊個汁,喺個汁裏面再加咗多一塊芝士。 然後佢上咗薯條比我,我話要西蘭花,佢先慢慢去焗。 心諗而家先焗,有排先焗得熟啦。等咗咁耐終於有得食。首先望下個西蘭花,焗到燶曬,佢應該冇事先汆水,直接攞啲西蘭花去焗,面頭乾爭爭,唔太熟,仲係爽口嘅硬質地,加咗啲鹽,超級咸,完全食唔到西蘭花嗰種味,亦都唔覺得好健康,因為焗到燶曬。到主角『芝士瀑布雞堡 』。佢有畀到手套,可以直接攞住食,呢個好貼心,要讚嘅。不過佢個汁真係超級超級超級咸我好似食緊啲鹽咁。除咗鹹味,成個雞堡食唔到其他味道。最後我都冇食曬,因為實在太鹹啦。呢個價錢,出面食到好多好好味嘅漢堡包,以後都唔會再幫襯。

等咗咁耐終於有得食。

。不過佢個汁真係超級超級超級咸
我好似食緊啲鹽咁。除咗鹹味,成個雞堡食唔到其他味道。
最後我都冇食曬,因為實在太鹹啦。
呢個價錢,出面食到好多好好味嘅漢堡包,以後都唔會再幫襯。
2022-01-01
2022-03-24 988 瀏覽
吃完lunch,仲逛了兩小時多深水埗,終於可以拎返部電腦,幸好問題不大,店員再向我這個電腦白痴講解了一輪就可即日取,太好了! 正想離開深水埗之際,見五點多仲有食堂,一於來一頓Quick & Early Dinner啦!很久沒有踏足西九龍中心,還記得內有food court,食肆雲集,唔知宜家仲有沒有呢? 上到八樓,果然是food court,有很多食店任我選擇。逛了一圈,就被這個搶眼的紅色燈光招牌吸引了,今晚就吃Burger啦! 看看掛在牆上的餐牌,主打漢堡,分別有牛、魚和雞,加錢可追加配料和升級為套餐。另外,還有至尊二人餐、幾款小食、蔬菜和飲品。**********************今晚點了一客南亞風香是拉差醬雞堡 Sriracha Chicken Burger ($49),升級為套餐(+$15),揀香蒜西蘭花 Broccoli和一罐zero cola,再追加魚柳 Fish Filet ($20)及蘑菇 Mushrooms ($8),都好豐富!外微脆內軟熟的麵包夾着一大件清甜多汁的蕃茄片、一大塊清爽青綠的生菜,當然不少得一大塊厚厚的香煎雞扒。啖啖肉,烹調入味,雖不算很嫩滑,但絕
**********************
南亞風香是拉差醬雞堡套餐
外微脆內軟熟的麵包夾着一大件清甜多汁的蕃茄片、一大塊清爽青綠的生菜,當然不少得一大塊厚厚的香煎雞扒。啖啖肉,烹調入味,雖不算很嫩滑,但絕不嚡口,連雞皮同吃,多份油潤。最喜歡是所配的南亞風香是拉差醬,味道有點香辣,帶微酸,風味十足,很討我歡喜。
西蘭花、蘑菇和魚柳
旁邊放了香蒜西蘭花、蘑菇和一件魚柳。西蘭花好爽口,但可惜有點焦燶;蘑菇約有三小件,爽口兼富菇香;魚柳肉質白嫩,帶點鹹香和香草味,挺好味!
雖然我中介紹Burger的食評不多,但其實我也喜歡,因為我對麵包情有獨鍾。
2022-03-23
2022-03-21 19 瀏覽
今日去咗深水埗嘅西九龍中心食中午😹簡直係童年回憶,發現8樓多咗好多餐廳,好多選擇。同朋友行左一圈,最後揀咗呢間食漢堡包🍔嘅餐廳Hunger Burger櫃檯好貼心,可以自助拎茄汁同手套。餐牌掛左係當眼位置,一眼就睇到,選擇唔算好多,但每款都幾有特色同幾吸引,好幾款都好想試😹😹😹都企係到糾結左好一陣最後揀左兩款漢堡包:焰辣雙芝士牛堡同拉絲大啡菇牛堡🤪焰辣雙芝士牛堡 $57呢個好推介比中意食辣同食芝士嘅朋友😻😻😻有成兩塊芝士,所以成個漢堡有濃嘅芝士香味,但又唔會搶左牛味,同埋辣嘅程度岩岩好,食到香辣味而食完唔洗狂飲凍水😽😽拉絲大啡菇牛堡 $65呢個就好適合唔中意食太飽太濟嘅朋友仔👍🏻👍🏻成個漢堡好足料,啡菇同牛都好大塊,未食已經聞到好香菇同牛嘅氣味,咬落去唔會覺得好油膩😋😋反而好滋味!!

櫃檯好貼心,可以自助拎茄汁同手套。

最後揀左兩款漢堡包:焰辣雙芝士牛堡同拉絲大啡菇牛堡🤪

焰辣雙芝士牛堡 $57

拉絲大啡菇牛堡 $65

2022-02-14 24 瀏覽
終於!終於!終於俾我搵到間好食嘅炸蕃薯條🍠🍟啦!!!!🥳🥳🥳🥳我試過好多間,一見有蕃薯條揀,我都會揀咗先架啦!呢間到我滿足感呀唔係講笑🤩🤩-香甜蕃薯條🍠🍟 $38 (外賣另+$2)佢係即叫即炸嘅,所以店員話要等大概10分鐘左右。返到屋企即刻打開,驚佢會淋曬。一打開,佢份量係幾多架,可能要3個女仔食就岩岩好啦🤩🤩🤩唔係講笑,佢個表面仲係脆嘅。一咬,佢入面唔係空心先啦,加上佢係紅薯🍠,所以甜呀!又冇炸耐左。佢嘅外脆內軟,令屋企人食唔停,都話好好食😋😋😋😋推薦!👍🏻👍🏻

-香甜蕃薯條🍠🍟 $38 (外賣另+$2)
  • 香甜蕃薯條
2022-01-31 28 瀏覽
Burger店愈來愈來喜歡吃burger的我決左去試試看看哪一個水準高價錢便宜又方便恰巧我要去深水埗取貨途經西九龍中心的時間想上去買個涼果之前一直有吃過非常好吃見到八樓有個food court食物總類非常多上至麵食、西餐、下至中餐、小食都有眼利的我見到有間專賣漢堡的店站馬跑去買個漢堡回家吃順便買一個孝敬母親大人小店有好多不同選擇的漢堡和小食小妹對漢堡有興趣所以今天暫時只買漢堡如果不錯吃下次再試試炸魚薯條🍟♥️超經典芝士牛堡$50牛肉是手打牛肉厚厚的一塊肉質新鮮牛肉非常有口感芝士已經和牛肉溶為一體半溶的芝士增加了食慾😌😌😌漢堡的配醬是蕃茄醬非常經典🧡大大啖吉烈魚柳堡$49魚柳比我想像中大塊配上超多的生菜他他醬的洋蔥粒非常有咬口魚柳香脆魚肉嫩滑而且魚肉不會太爛太碎!👍🏻👍🏻👍🏻📍Hunger Burger (深水埗)深水埗欽州街37號西九龍中心8樓美食廣場75-76號舖

Burger店愈來愈來
喜歡吃burger的我決左去試試
看看哪一個水準高價錢便宜又方便
恰巧我要去深水埗取貨
途經西九龍中心的時間想上去買個涼果
之前一直有吃過非常好吃
見到八樓有個food court
食物總類非常多
上至麵食、西餐、下至中餐、小食都有
眼利的我見到有間專賣漢堡的店

魚柳比我想像中大塊
配上超多的生菜
他他醬的洋蔥粒非常有咬口
魚柳香脆魚肉嫩滑
而且魚肉不會太爛太碎!
👍🏻👍🏻👍🏻

📍Hunger Burger (深水埗)
深水埗欽州街37號西九龍中心8樓美食廣場75-76號舖