2023-11-24 42 瀏覽
星期五晚,最適合食嘢飲杯酒,放鬆吓。Hungry Monkey 燈光昏暗,感覺唔錯。食物選擇都幾多!坐低之後職員會推介唔同嘅食物,啱晒我哋呢啲三心兩意嘅人😂先叫飲品啦,涼浸浸好舒服。叫咗幾款前菜小食:青蘋果蟹子沙律、蕃茄、梅水晶、燒鱈魚乾,每人份量都唔多,大家可以試多幾樣。燒鱈魚乾我哋幾鍾意,配埋秘製醬汁好食。之後食啲熱野,厚燒牛舌係必食推介,爽口又juicy! 豬肉都好食,夠厚身,口感唔錯。我哋仲叫咗兩隻元貝,味道幾先甜。最後食埋A5和牛坑腩炒飯,呢個好夠味,牛肉味好香濃,推介推介。甜品可以試吓朱古力炸彈,好邪惡~

先叫飲品啦,涼浸浸好舒服。

甜品可以試吓朱古力炸彈,好邪惡~
2023-11-17
2023-11-18 53 瀏覽
日式居酒屋風之席前燒鐵板燒,點了二人套餐,以日式席前鐵板來說,豐富多樣,性價比不俗。🥗🥒沖繩風沙律沖繩峰便是鼎鼎大名的沖繩苦瓜苦瓜用鹽醃過爽爽脆脆一點也都不苦,沙律菜上還帶點不同的鮮海草,很有沖繩海洋風味。🦀蟹膏豆腐四方豆腐外皮用火隻香脆內嫩,鹹香蟹膏放在面頭加上蟹籽,既精緻又美味。🐚🌶️辣酒凍風螺風螺泡在酒煮花椒八角辣椒裡,用叉子可輕輕挖出煙韌彈牙的螺肉,是助酒好菜。🦪明太子廣島蠔廣島蠔煎得焦香,淋上明太子醬。雖然稍鹹,但很鮮味。🥩香蔥牛肉薄燒驚艷😍優質牛肉包裹著海量的青蔥花和炸蒜。喜歡食蔥的必點!🐄A5和牛坑腩炒飯飯粒採用日本珍珠米,炒至粒粒分明。A5和牛粒使每口炒飯都充滿牛油香氣。🦞波士頓龍蝦套餐中的重頭戲♥️活龍蝦養在餐廳水缸,店員活捉新鮮處理,怎會不鮮甜呢?龍蝦開半後,再加上香菜和芝士烘烤,齒頰留香。🥞鐵板梳乎厘梳乎厘軟綿綿,臨上朱古力和士多啤梨醬加上旁邊的水果沙律。要貓太太意和朋友分半吃,實在唔夠候呀,想獨吞一整盤🤭

🥗🥒沖繩風沙律

🦀蟹膏豆腐

🐚🌶️辣酒凍風螺

🦪明太子廣島蠔
廣島蠔煎得焦香,淋上明太子醬。雖然稍鹹,但很鮮味。

🥩香蔥牛肉薄燒
驚艷😍優質牛肉包裹著海量的青蔥花和炸蒜。喜歡食蔥的必點!

🐄A5和牛坑腩炒飯

🦞波士頓龍蝦

🥞鐵板梳乎厘
2023-11-14 40 瀏覽
霓虹燈好吸晴,到處都有猴子嘅蹤跡,氣氛輕鬆,設有吧枱又有廂房!今晚食二人前B $698,有齊哂沙律、頭盤、Main dish、Meal同甜品!👉🏻蟹膏豆腐豆腐脆邊,入口柔軟滑嫩,配蟹膏,非常開胃!👉🏻沖繩風沙律好新鮮好fresh,調味剛好!👉🏻辣酒凍風螺肉質彈牙結實,淡淡酒香,微辣惹味!👉🏻明太子廣島蠔肥美又creamy,一d都唔腥!👉🏻香蔥牛肉薄燒牛肉薄燒包住香蔥,肉質嫩滑又juicy,口感豐富!👉🏻波士頓龍蝦鮮美又豐滿,肉質好彈牙,尤其個鉗位,啖啖肉!👉🏻A5和牛坑腩炒飯A5和牛坑腩,肉味濃,炒飯粒粒分明,香口!👉🏻鐵板梳乎厘梳乎厘好soft,好q彈,仲有切粒生果,荔枝、柚子、菠蘿仲有蘋果,夠fresh!👉🏻冰雜果燒酎好多水果切片,好足料,雜果燒酎好易入口!👉🏻桃味梳打甜美又清新!

👉🏻蟹膏豆腐
豆腐脆邊,入口柔軟滑嫩,配蟹膏,非常開胃!

👉🏻沖繩風沙律
好新鮮好fresh,調味剛好!

👉🏻辣酒凍風螺
肉質彈牙結實,淡淡酒香,微辣惹味!

👉🏻明太子廣島蠔
肥美又creamy,一d都唔腥!

👉🏻香蔥牛肉薄燒
牛肉薄燒包住香蔥,肉質嫩滑又juicy,口感豐富!

👉🏻波士頓龍蝦
鮮美又豐滿,肉質好彈牙,尤其個鉗位,啖啖肉!

👉🏻A5和牛坑腩炒飯
A5和牛坑腩,肉味濃,炒飯粒粒分明,香口!

👉🏻鐵板梳乎厘

👉🏻冰雜果燒酎
好多水果切片,好足料,雜果燒酎好易入口!

👉🏻桃味梳打
甜美又清新!
今日去左荃灣西海之戀商場行Donki donki,行到攰要搵野食,見到樓上有間食鐵板燒既餐廳,就入去試下啦蕃茄蒜子沙律一開始緊係食個前菜清清喉嚨,蕃茄加埋沙律醋汁好清新開胃蟹膏豆腐豆腐炸左,酥脆,蟹膏香滑,加埋岩岩好吉列多春魚吉列皮要大讚,十分酥脆!日本原隻活帆立貝帆立貝切粒燒好,多汁,好甜,彈牙但唔會韌,勁好食,推薦!厚燒牛舌厚切好juicy,燒到岩岩好A5和牛坑腩牛坑腩切成薄片,好邪惡!明太子御好燒有嗰似pizza ,有蔬菜係底,加上明太子醬,可按自己喜好加葱同薑桃梳打支裝梳打,桃味香,唔太甜柚子梅酒好濃柚子味,一飲難忘!

蕃茄蒜子沙律
一開始緊係食個前菜清清喉嚨,蕃茄加埋沙律醋汁好清新開胃

蟹膏豆腐
豆腐炸左,酥脆,蟹膏香滑,加埋岩岩好

吉列多春魚
吉列皮要大讚,十分酥脆!

日本原隻活帆立貝
帆立貝切粒燒好,多汁,好甜,彈牙但唔會韌,勁好食,推薦!

厚燒牛舌
厚切好juicy,燒到岩岩好

A5和牛坑腩
牛坑腩切成薄片,好邪惡!

明太子御好燒

桃梳打
支裝梳打,桃味香,唔太甜

柚子梅酒
好濃柚子味,一飲難忘!

2023-11-07
2023-10-29 72 瀏覽
《Hungry Monkey - 荃灣》作為一個荃灣西嘅居民,海之戀呢隻馬騮我已經黎過好幾次!我都係最近先發現原來我冇寫過呢間。餐廳格局玩味輕鬆,其實都幾岩幾個朋友食下野傾下計。荃灣西一個食飯好去處!今晚2個人叫左一個二人前 B set $698/2人,係海之戀店舖限定set,第d分店冇架!沖繩風沙律一上枱我就見到搶眼嘅海葡萄,本身我唔係一個鍾意食沙律嘅人,不過見到有我喜歡嘅沖繩苦瓜同少食嘅海葡萄就俾下面。海葡萄入口有一種蔬菜少有的鹹味,加上口感似蟹籽脆卜卜,加埋帶海水味的海帶以及爽脆的沖繩苦瓜,味道大家絕對在街外比較少食到!蟹膏豆腐食豆腐一定要夠熱,一熱就散發豆香,加上蟹膏在熱熱的豆腐上出煙就香到飛起。辣酒凍風螺食完個野,就黎個凍野。東風螺都係凍食比較岩我,因為螺肉一凍會落縮令口感更爽更彈牙,酒味不算好濃,於其話係辣酒,不如話係「麻酒」,食落反而有種川菜嘅味道,唔辣,但麻香十足!明太子廣島蠔我唔食生蠔,所以廣島蠔我食都一定係熱食,唔算好大隻,但好Creamy。蠔味唔少好重,但幾好肉,令到明太子嘅味道充分引發,3個前菜我最鍾意呢個!香草他他澳洲龍蝦我地將個餐跟嘅波士頓龍蝦加級左做澳洲龍
《Hungry Monkey - 荃灣》
沖繩風沙律

辣酒凍風螺

明太子廣島蠔

香草他他澳洲龍蝦
我地將個餐跟嘅波士頓龍蝦加級左做澳洲龍蝦,龍蝦以香草醬汁淋喺上面黎燒,口感濃稠龍蝦肉質都結實。不過我同朋友都覺得龍蝦都係蒜蓉比較相配。

香蔥牛肉薄燒
黎親呢度我都會揀坐bar枱,因為有得睇住師傅即煎即食。呢個香蔥牛肉薄燒我自己覺得係Hungry Monkey招牌菜,我次次黎都會食。師傅先於鐵板將牛肉煎香煎脆,之後將極大量的蔥包入去,入口係痴左線咁嘅味覺沖擊。秋官講得岩!牛肉真係一定要加蔥花。今日都係呢個做MVP!

A5 和牛坑腩炒飯
真心食鐵板燒我每次都一定會叫炒飯黎收尾。首先,牛炒飯係一定要食!佢有2個牛炒飯,我地今次跟呢個係貴果個,用牛坑腩。和牛粒絕對唔少,現以蘿蔔碎同埋青蔥解膩同提味,係一定要食!但我提提大家,如果大家唔係叫餐,其實佢平果個和牛脂炒飯係仲好食,雖然冇乜肉食,但係香到爆!呢個我個人推薦!

最後個餐仲送一個鐵板梳乎厘,梳乎厘pancake 同樣係即時喺我地面前製作,好在就係唔會太甜,因為即造所以好香蛋味,旁邊配上以果糖醃製過嘅水果粒,一個清清地幾舒服嘅甜品
2023-10-25
2023-10-27 61 瀏覽
Hungry Monkey (海之戀商場) (荃灣)荃灣大河道100號海之戀商場3樓3016號舖坐喺吧枱面前,睇廚師用鐵板燒煮嘢食係一種表現。一夜干雞扒香煙四溢,一夜干雞扒散發著香煙四溢的誘人香氣。香嫩多汁雞肉經過干燥處理後,保留了嫩滑多汁的口感。唐揚魷魚鬚酥脆爽口,唐揚魷魚鬚的外層炸至酥脆,吃起來爽口可口。鮮美嚼勁:魷魚鬚本身帶有鮮美的味道,嚼勁十足。沖繩風沙律爽脆清新,沖繩風沙律的蔬菜爽脆清新,帶來清爽的口感。多彩鮮美沙律中的蔬菜色彩豐富,口感鮮美多樣。蟹膏豆腐滑嫩鮮甜,蟹膏豆腐的豆腐質地滑嫩,蟹膏帶來鮮甜的味道。絲絲入味蟹膏的香味滲透到豆腐中,每一口都能感受到豐富的味道。辣酒凍風螺辣味刺激,辣酒凍風螺帶有辣味,刺激味蕾。鮮嫩凍爽,風螺經過凍製後,保持了鮮嫩爽口的質感。明太子廣島蠔鮮甜濃郁,廣島蠔的鮮甜味道與明太子的濃郁風味相結合。飽滿豐潤,蠔肉飽滿多汁,明太子的醬汁豐潤滋味。香蔥牛肉薄燒香氣撲鼻,香蔥牛肉薄燒散發著撲鼻的香氣。嫩滑鮮美,牛肉經過燒烤後,保持了嫩滑鮮美的口感。香草他他波士頓龍蝦香草芬芳,香草他他波士頓龍蝦帶有香草的芬芳香氣。龍蝦鮮美,龍蝦肉質鮮美,與香草的組合更加美
Hungry Monkey (海之戀商場) (荃灣)
荃灣大河道100號海之戀商場3樓3016號舖

坐喺吧枱面前,睇廚師用鐵板燒煮嘢食係一種表現。

一夜干雞扒

唐揚魷魚鬚

沖繩風沙律

辣酒凍風螺

明太子廣島蠔

香蔥牛肉薄燒

香草他他波士頓龍蝦
香草芬芳,香草他他波士頓龍蝦帶有香草的芬芳香氣。龍蝦鮮美,龍蝦肉質鮮美,與香草的組合更加美味。

鵝肝炒飯
濃郁醇香,鵝肝炒飯散發著濃郁醇香的味道口感豐富,炒飯中的鵝肝增添了豐富的口感,令人愉悅。

鐵板梳乎厘
火熱香煎,鐵板梳乎厘火熱香煎,帶來獨特的口感。
《Hungry Monkey - 荃灣》其實成日行過海之戀都會見到一間日式餐廳,入面嘅裝修充滿霓虹燈同埋古古怪怪嘅裝飾品,仲有門口好趣緻嘅馬騮招牌,的確係幾吸精嘅😎今次同朋友終於黎呢度食飯,兩個人叫二人餐就最好不過啦😉我地叫左個二人前B set $698/2人,係海之戀店舖限定架💁🏻‍♀️沙律🔹沖繩風沙律好耐都冇食海葡萄啦,前菜沙律除咗有新鮮嘅沙律菜同車厘茄之外,仲有沖繩嘅特產海葡萄😉咬落鹹鹹地好似食緊蟹籽咁,入面仲有海帶同埋沖繩苦瓜,味道多層次而且豐富,係個幾特別嘅開胃菜💁🏻‍♀️頭盤🔹蟹膏豆腐啱啱整好嘅蟹膏豆腐熱辣辣,個蟹膏甘香,不過個豆腐其實好熱,咬落去嘅時候要小心啲,裏面嘅汁爆出嚟好容易辣親🤪所以唔好一啖一件啊👍🏻不過幾好食的🔹辣酒凍風螺平時食東風螺多數都係食熱嘅,今次呢個凍嘅辣酒凍風螺嘅風味幾特別,酒味唔算好濃郁,反而我覺得有麻辣嘅香氣,朋友話有啲似川菜嘅味道,但係我覺得唔夠辣囉😎唔食得辣嘅朋友應該都食到🔹明太子廣島蠔三個前菜當中我最鍾意呢個廣島蠔,一嚟熱食時絕對唔腥,佢係比較肥美Creamy既蠔,咬落啖啖肉而且帶有明太子既自然咸香味💁🏻‍♀️主食🔹香蔥牛肉薄燒食鐵板燒又點可以冇和
《Hungry Monkey - 荃灣》

🔹辣酒凍風螺

🔹明太子廣島蠔

💁🏻‍♀️主食
🔹香蔥牛肉薄燒
食鐵板燒又點可以冇和牛薄燒呢?😉佢呢度同樣係席前製作,店員會喺你面前燒香牛肉,再放上大量香蔥,食落口其實唔會太過油膩,反而有種清新嘅感覺,同埋香蔥本身質地爽脆,吸滿咗和牛嘅牛脂後更香濃,我同朋友都十分喜歡

🔹香草他他澳洲龍蝦
今次我哋特登加錢叫咗澳洲龍蝦,龍蝦用咗香草沙律醬調味,醬汁帶有甜味同埋Creamy,同龍蝦嘅肉質相配,不過我個人都係鍾意食原味嘅龍蝦多啲,一開二每人食半邊其實都好飽

💁🏻‍♀️食事
🔹A5 和牛坑腩炒飯
食完龍蝦之後都好飽啦,不過食鐵板燒一定會有最尾嘅炒飯🍲嗰飯炒得乾身粒粒分明,食得出用咗日本米製作,咬落彈牙煙韌,個飯入面仲有不少和牛粒,最喜歡就係佢混合咗蘿蔔碎同埋青蔥,除咗食到煙煙韌韌嘅飯粒之外仲有蔬菜嘅爽脆👍🏻 十分好味😋

💁🏻‍♀️甜品
🔹鐵板梳乎厘
最最最後又點可以冇甜品呢?其實食到呢個環節都已經好飽,兩個人share食剛剛好份量不錯👍🏻梳乎厘pancake都係即時現場製作,保證新鮮熱辣辣😎食落唔會太甜,咬落軟林林好香蛋味,旁邊仲有一啲用果糖醃製過嘅水果碎,合埋一齊食就最適合不過
2023-10-24
2023-10-26 68 瀏覽
特惠之選:當月生日優惠,真係好抵!有4樣優惠,只用了主餐牌9折及送生日甜品。其他用不上,否則真係非常抵食。推介!推介!推介!最愛牛舌,極推介!口感十足,夠彈牙又多汁🤤豬豬也值得推介,不會乾也不會柴肉!今次沒有食海鮮類,朋友敏感,記得海鮮都好正,螢光魷魚🦑,餸酒一流,帆立貝都好鮮味。是次食肉都一樣滿足。😋最好約埋三五知己一齊食,可以食得多款啲。PS: 生日甜品好正啊!特別個朱古力波波。好重朱古力而不太甜。必選:厚切牛舌

最愛牛舌,極推介!口感十足,夠彈牙又多汁🤤

豬豬也值得推介,不會乾也不會柴肉!

最好約埋三五知己一齊食,可以食得多款啲。

必選:厚切牛舌
慶祝紀念
生日
  • 厚燒牛舌
  • 日本原隻活帆立貝
2023-10-23 53 瀏覽
朋友推薦位於海之戀的HUNGRY MONKEY ,環境令人放鬆,鐵板燒的食物出品也有水準。而服務員都是有禮和貼心的。頭盤芥辣八爪魚八爪魚新鮮,芥辣份量剛好。比目魚沙律烤香了的比目魚裙邊,魚油豐富,配新鮮的野菜沙律。明太子奄列明太子份量不少,是滿滿蛋香的奄列。原燒牛舌牛舌厚切,爽而不韌,沒有異味,處理出色。蠔四隻蠔有蠔味,蠔身飽滿,外香內軟。南非鮑魚鮑魚新鮮,口感有彈性之餘不會韌。A5和牛坑腩和牛坑腩帶濃濃牛肉的香氣,油脂均勻,入口溶化,是對坑腩部位的新體驗。蟹盛御好燒豐盛的蟹膏,加上鮮甜的蟹肉和有韌性的餅底,蟹味濃得有點奢侈的感覺。烏龍茶配烏龍茶既可以清洗味蕾,也可以解脂。
服務員都是有禮和貼心的。

頭盤芥辣八爪魚
八爪魚新鮮,芥辣份量剛好。

比目魚沙律

烤香了的比目魚裙邊,魚油豐富,配新鮮的野菜沙律。

明太子奄列

明太子份量不少,是滿滿蛋香的奄列。

原燒牛舌

牛舌厚切,爽而不韌,沒有異味,處理出色。

蠔四隻

蠔有蠔味,蠔身飽滿,外香內軟。

南非鮑魚

鮑魚新鮮,口感有彈性之餘不會韌。

A5和牛坑腩

蟹盛御好燒

烏龍茶
配烏龍茶既可以清洗味蕾,也可以解脂。
2023-10-21 44 瀏覽
今次想食鐵板燒,所以試試這間餐廳!芥辣八爪魚:微微芥辣,爽口!十分開胃!比目魚沙律:魚油味香,比目魚口感嫩滑,令個沙律有魚的味道!菜是新鮮的!明太子奄列:蛋香滑,不會過火!厚燒牛舌:份量多,牛嫩滑爽口!厚厚的感覺,令人吃下很滿足!👍強盛御好燒:蟹膏味重,吃下香口。👍南非鮑魚:鮑魚爽口新鮮,薄切口感煙靭。👍A5和牛坑腩:牛味重,吃下有點像高級刺身感覺,十分有驚喜!😍蠔:蠔的算大,有蠔的味道!鐵板疏乎厘:是對女人的驚喜,軟綿綿的蛋白!味道不錯!餐廳環境不錯,可以看到廚房處理食材,侍應服務不錯。
今次想食鐵板燒,所以試試這間餐廳!

芥辣八爪魚:微微芥辣,爽口!十分開胃!

明太子奄列:蛋香滑,不會過火!

強盛御好燒:蟹膏味重,吃下香口。👍

南非鮑魚:鮑魚爽口新鮮,薄切口感煙靭。👍

蠔:蠔的算大,有蠔的味道!

鐵板疏乎厘:是對女人的驚喜,軟綿綿的蛋白!味道不錯!

餐廳環境不錯,可以看到廚房處理食材,侍應服務不錯。
荃灣西鐵板燒推介!一直以來荃灣海之戀商場俾我嘅印象就係Donki,但而家已經唔同晒,餐廳選擇勁多,絕對係一個好去處。今晚就揀咗試Hungry Monkey,佢哋主打日本鐵板燒,啱晒收工去Chill一Chill。△ ▽ △ ▽ △ ▽ △ ▽ △ ▽ △ ▽△ ▽ △ ▽ △ ▽🔹◉芥辣八爪魚$38師傅把八爪魚切成細細粒,入口嫩滑爽口,而且有一種獨特嘅辣味,感覺似Wasabi,但又沒有嗆鼻。辣味同鮮味相互襯托,令人胃口大開。🔹◉燒鱈魚乾$58鱈魚乾經過燒烤後,入口香脆,亦帶有淡淡嘅炭燒香味。食嘅時候,可以點埋沙律醬,進一步帶出魚香味,用來做佐酒小食就至適合不過。🔹◉香蔥牛肉薄燒$98雖然材料就只有牛肉片和香蔥,但師傅控制時間得宜,加上用鐵板高溫烹調,充分將肉汁鎖住。入口牛肉嫩滑多汁,搭配香氣四溢嘅香蔥,口感豐富。唔鍾意食蔥啲人都推介你哋可以一試。🔹◉日本原隻活帆立貝(兩隻)$168大大隻嘅日本帆立貝入口鮮甜,而且帶有淡淡嘅海水味。上菜時,師傅已經將帆立切成小粒,方便進食。喜歡食海鮮嘅,絕對值得品嚐。🔹◉蘋果梳打$48飲落去口感清爽,帶有微甜的蘋果風味,又可以中和一下油膩感!
荃灣西鐵板燒推介!

🔹◉芥辣八爪魚$38

🔹◉燒鱈魚乾$58

🔹◉香蔥牛肉薄燒$98

🔹◉日本原隻活帆立貝(兩隻)$168

🔹◉蘋果梳打$48
飲落去口感清爽,帶有微甜的蘋果風味,又可以中和一下油膩感!

2023-10-19 51 瀏覽
呢間位於荃灣西嘅嘅日本居酒屋,喺香港好多地方都有分店,地方雖然唔係太大,但係座位足夠同埋坐得幾舒服!廚房係開放式,顧客可以選擇坐吧枱,欣賞廚師鐵板燒廚藝!食物質素不俗!整體感覺都幾chill🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🍑 桃味梳打$48有清新果香,口感清爽,微甜,喝下去清新不假!🦀️蟹盛御好燒$158餐廳招牌菜,好打卡!令人饞涎欲滴:大阪燒上鋪上一層厚厚的蟹膏、仲有蟹籽、蟹肉等等、搭配燒烤的香氣、絕對香氣四溢,如果你鍾意食蟹千祈唔好錯過!🦐唐揚甘蝦$88本身以為得兩三隻,點知上台一大盆,真心有驚喜!雖然唔係超級大隻,但係我自己幾鍾意細細隻爽脆口感,外酥內嫩,佐酒一流!🐷伊比利亞豬$98來自西班牙的豬品種,以日式鐵板燒的方式烹調,別有一番風味!濃郁的肉味、加上豬肉質鮮嫩,令人暫時忘卻卡路里,盡情享用!🐔豆芽韭菜花炒砂肝筋$78以豆芽、韭菜和砂肝筋(即雞肝)為快炒而成。豆芽和韭菜有清爽的口感,而砂肝筋味道突出,為整道菜增添嚼勁同埋豐富肉味!🍫 朱古力炸彈(4件)$48朱古力外殼包裹著濃郁、熱辣辣朱古力內餡。不會太甜太膩,食得出十分有心思!

🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
🍑 桃味梳打$48
有清新果香,口感清爽,微甜,喝下去清新不假!

🦀️蟹盛御好燒$158

🦐唐揚甘蝦$88

🐷伊比利亞豬$98

🐔豆芽韭菜花炒砂肝筋$78

🍫 朱古力炸彈(4件)$48
2023-10-15 59 瀏覽
平時去海之戀都冇點行上3樓,原來呢層都有啲野食。門口大大隻馬騮仔又有啲日式居酒屋嘅感覺🔅二人餐A$ 398▪️青蘋果蟹籽沙律味道爽脆清甜,開胃▪️蟹膏豆腐小小一口,嫩滑又濃厚▪️燒鱈魚乾燒到好薄脆,佐酒一流▪️清酒煮蜆上碟就已經好吸睛😍包裝到禮物咁💝,將熱氣鎖住係入面,食嘅時候先拆禮物,勁有心思。湯汁入味,蜆肉新鮮▪️鐵板牛柳配芥末籽成個餐最吸引都係呢塊牛扒。因為坐吧枱,鐵板就係前面,可以睇住師傅燒🤤香味四溢!脂肪比例平均,肉質軟嫩,就算唔蘸醬汁食都好入味▪️馬騮仔炒飯炒飯粒粒分明好有鑊氣,入面仲加左唔少魷魚同帶子肉,幾足料,味道唔會太濃▪️朱古力雪糕窩夫配馬卡龍味道正正常常。見到其他枱仲寫埋Happy Birthday,擺盤唔錯▪️黑松露香草牛油焗雜菌$88黑松露大大啖,用上錫紙焗盤,一打開就聞到好香,仲有蟲草花係入面🤩比較特別嘅雜菌▪️白桃濁酒$68酒味唔算太出,比較似白桃果汁,size較的骰▪️蘋果梳打$48400蚊個二人鐵板燒係香港真係勁少見,質素同環境都唔差,唔怪得平日都坐滿,搵日要黎試下lunch

🔅二人餐A$ 398

▪️青蘋果蟹籽沙律
味道爽脆清甜,開胃

▪️蟹膏豆腐
小小一口,嫩滑又濃厚

▪️燒鱈魚乾
燒到好薄脆,佐酒一流

▪️清酒煮蜆

▪️鐵板牛柳配芥末籽

▪️馬騮仔炒飯

▪️朱古力雪糕窩夫配馬卡龍

▪️黑松露香草牛油焗雜菌$88

▪️白桃濁酒$68
酒味唔算太出,比較似白桃果汁,size較的骰

▪️蘋果梳打$48

2023-10-13 46 瀏覽
Hungry Monkey主打日式即燒鐵板燒,見佢地晚市推出兩款套餐,又約朋友去試下先😆💫 二人前A餐 $398套餐包括沙律、頭盤、主食、食事同甜品🌟🥗沙律係青蘋果蟹籽沙律🍏刨成條狀既青蘋果條口感爽脆、酸甜開胃頭盤係蟹膏豆腐🦀同燒鱈魚乾;滑溜既豆腐上加有鮮味既蟹膏;燒鱈魚乾則燒至香口,係唔錯既送酒小食主食可以揀🦞海膽醬加拿大龍蝦/清酒煮蜆,清酒煮蜆裝係袋中,再以絲帶繫好🎀,presentation夠哂靚😆另外主食仲包埋鐵板牛柳配芥末籽汁,即燒牛柳外帶點焦脆,內裏肉質軟嫩多汁😋而且調味剛好,就算唔點醬都一樣好味食事可以揀馬嬲仔炒飯/蠔仔御好燒🦪,馬嬲仔炒飯加入大量海鮮,好似帶子、魷魚同蜆,加埋紅蘿蔔粒、蔥花咁,味道幾香🍦甜品係朱古力雪糕窩夫配馬卡龍😆另外單點左黑松露香草牛油焗雜菌,打開錫紙盒就有滿滿牛油香氣,拌勻面層既黑松露味道更香,而且勁Juicy!💫 蘋果梳打 $48 / 白桃濁酒 $68

💫 二人前A餐 $398
套餐包括沙律、頭盤、主食、食事同甜品🌟

🍦甜品係朱古力雪糕窩夫配馬卡龍😆

💫 蘋果梳打 $48 / 白桃濁酒 $68

2023-10-05 76 瀏覽
鐵板燒價錢都唔平,呢間餐廳嘅午餐十分抵食,大部分主食都有漬物、湯、沙律、炒飯。座位有鐵板席前吧枱,亦有普通座位。香蔥牛肉薄燒 $98雖然係薄燒,但牛肉片都有少少厚度,外層煎到焦香,juicy嘅牛肉片包住滿滿嘅蔥粒,好香又有口感。豚肉生薑燒 $78豚肉份量算多,好多洋蔥,調味唔錯,稍微咸左少少。鐵板燒最期待就係炒飯,和牛粒炒飯,炒到粒粒分明,如果調味濃少少更好。另外加左忌廉蟹肉薯餅同芝士年糕,各$15,正常。

香蔥牛肉薄燒 $98

豚肉生薑燒 $78
豚肉份量算多,好多洋蔥,調味唔錯,稍微咸左少少。

另外加左忌廉蟹肉薯餅同芝士年糕,各$15,正常。