2020-03-23 176 瀏覽
#旺角 #黃店 💛✿/One of the best street foods of HKEGG PUFF !!!平時我哋好鐘意去旺中食野,可以不斷掃食之前一排見到一間未試過嘅雞蛋仔店!仲要係黃店 (⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)/車打芝士 $26 🧀好夠脆又夠蛋味,芝士味仲好出,平時最驚啲雞蛋仔淋bat bat。好飽肚添❤️————————————#IcePuff 〰️ Ice Puff〰️Shop F51, 1/F, Phase 1, Argyle Centre, 688 Nathan Road, Mong Kok————————————#journeyoftwo香港_dessert
#旺角 #黃店 💛

EGG PUFF !!!
平時我哋好鐘意去旺中食野,可以不斷掃食
車打芝士 $26 🧀

————————————
#IcePuff
〰️ Ice Puff〰️
————————————
#journeyoftwo香港_dessert
2020-03-11 140 瀏覽
特登搵佢出黎支持下,70%黑朱古力真係好濃朱古力味,即叫即整,外脆內軟。老闆娘都好好人,知而家唔可以周街食問我要唔要膠袋 。未食完果啲番屋企用焗爐焗一焗,又變番脆口,正!_________🏠Ice Puff💛📍旺角彌敦道688號旺角中心一期1樓F51舖💸 $31 (伯爵茶底)‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾

_________
🏠Ice Puff💛
📍旺角彌敦道688號旺角中心一期1樓F51舖
💸 $31 (伯爵茶底)
  • 伯爵茶雞蛋仔
  • 黑朱古力雞蛋仔
2020-03-06 142 瀏覽
朋友介紹一間深黃店💛 成間舖都講左連儂牆🤩70%黑朱古力雞蛋仔配麥精味gelato雪糕🥰外脆內軟既雞蛋仔 入面有半融既朱古力粒粒如果d朱古力係再溶d就perfect池🤣不過而家咁樣都好好食😋雞蛋仔加$30就有gelato雪糕 d味仲好特別😋 仲有好立克味 麥精味既雪糕真係第一次聽 好特別 食落去有淡淡既麥精味🥰 唔會太甜 冇得輸♥️📍 旺角 Ice Puff 旺角彌敦道688號旺角中心一期1樓F51舖💸 $56
朋友介紹一間深黃店💛

📍 旺角 Ice Puff
旺角彌敦道688號旺角中心一期1樓F51舖
💸 $56
2020-02-20 157 瀏覽
呢間要重點推介一下~🤫係我最鍾意食嘅雞蛋仔店沒有之一~❤️由佢開係天后到旺中都要keep住食😋不過可能好多人係旺中見到佢比較上價位高左未必會幫襯但貨真價實👍🏻🍴70%黑朱古力雞蛋仔配麥精雪糕($56)基本上每次去我都會叫呢款雞蛋仔~❤️加唔加雪糕就睇心情/荷包爭唔爭氣🙊雞蛋仔好足料香脆朱古力味好濃仲會半融咁🤤(不過今次加左雪糕變硬左?🤣)麥精雪糕比較特別係佢地突登訂番黎😋有淡淡嘅麥精味唔會太甜配埋雞蛋仔食就啱啱好中和番❤️我自己都推薦過比好多朋友個個都讚🤤但始終個個口味唔同可能未必一樣架🤫
🍴70%黑朱古力雞蛋仔配麥精雪糕($56)
70%黑朱古力雞蛋仔配麥精雪糕
70%黑朱古力雞蛋仔配麥精雪糕
  • 黑朱古力雞蛋仔
其實bookmark左呢一間雞蛋仔都一段時間,今次終於有機會試吓喇~嗰日隔住個口罩都聞到黑松露芝士好香🤩又見到好多好新奇有趣嘅味道,又有阿華田脆脆又有鹹牛肉味等等。但係我哋都係忍唔住叫我地鍾意食嘅鹹蛋黃味!之後見到其他客人幫襯原來有得雙併,一次過滿足你兩個願望😍整體來講,雞蛋仔係做得唔錯嘅,會令到我想再去試吓其他味道!同埋見到格仔餅都好似好厚身好正,下次一定要再幫襯吓!.This egg waffle place has been on our watchlist for ages now 😆 finally got a chance to try it ~ so many interesting flavours of egg waffle that they got 👍 like ovaltine and salty corn beef 😂 but i couldnt resist my favourite salty egg yolk 😋 i only realized afterwards u can mix two flavors 😆 kill two birds with
This egg waffle place has been on our watchlist for ages now 😆 finally got a chance to try it ~ so many interesting flavours of egg waffle that they got 👍 like ovaltine and salty corn beef 😂 but i couldnt resist my favourite salty egg yolk 😋 i only realized afterwards u can mix two flavors 😆 kill two birds with one stone! overall the egg waffle is not bad 😆 definitely will come and try the other flavors and also definitely need to try the waffle!
《黃金雞蛋仔加榛子朱古力雪糕》$47 😋😋
雞蛋仔本身嘅口感應該係外脆內軟嘅,點解我會話應該呢?因為每一粒都會充滿勁多鹹蛋黃,有少少覺得過多,唔係好食到雞蛋仔本身嘅口感。但鍾意食鹹蛋黃嘅我又唔係太介意,啖啖鹹蛋黃,超足料~不過個人覺得兩個人share啱啱好,如果唔係會可能會覺得太膩。
如果加雪糕嘅話有分兩種,一種係gelato,另一種係我哋加嘅普通雪糕,個人就覺得口感同味道普普通通,冇咩特別。不過加得雪糕嘅話都要預咗食到最尾啲雪糕會令到雞蛋仔淋啲啲,如果想粒粒都香脆嘅話,就唔好加喇~
講明先,呢個組合係好奇怪架,純粹係我同朋友見到兩樣我哋都鍾意食嘅嘢所以叫咗🤣完全冇諗過呢兩樣野加埋一齊一啲都唔match😅!下次可能都係甜嘅雞蛋仔配雪糕會好啲~
𝐈𝐜𝐞 𝐏𝐮𝐟𝐟 @icepuff_icepuff
📍#BELLYwongs_MK
#BELLYwongs_hongkong #BELLYwongs_sweets #BELLYwongs_snacks #BELLYwongs_icecream
2020-01-24 131 瀏覽
以前0既旺中係賣衫同accessories 為主, 唔知點解由舊年開始有熟食賣, 而且仲有唔少實力0既小店。其實晚餐已好豐富, 根本食唔落, 但有人話好好食, 所以飽都買返屋企做宵夜, 凍0左用焗爐heat 返熱, 有少少over cook, 不過都好好味, Size 同平時食開有少少唔同, 係細粒0的, 好圓好開愛, 勁脆, 19蚊一底, 雖然係細底過其餘2間好出名0既雞蛋仔, 但佢平0的同好味0的, 所以性價比係算高。
2020-01-21
5 分鐘 (堂食)
$19 (宵夜)
2020-01-19 107 瀏覽
係旺中行行下經過呢間鋪,聞到超香既味呀!!然後就比呢張圖吸引左喇~~!! 係我至愛厚厚的格仔餅啊!揀左個平時一般食唔到既朱古力味🥰 呢間都真係幾多人幫襯,門口都企滿哂人!不過比較多人幫襯雞蛋仔,勝在有好多唔同口味,仲有雪糕配搭,而家仲可以加配麻薯啊!口感應該好一流,下次一定要試下啦~~! Hehe~比大家睇下佢有幾厚。。。真係唔係講少🤣仲好好好足料! 有種好邪惡既感覺 哈哈~格仔餅熱熱地,好脆, 口感一流, 不過真係好厚,女仔黎講好難一啖咬落去。最後真係食到好飽,當飯食都得! 下次要試埋雞蛋仔!

係我至愛厚厚的格仔餅啊!揀左個平時一般食唔到既朱古力味🥰

呢間都真係幾多人幫襯,門口都企滿哂人!

比大家睇下佢有幾厚。。。真係唔係講少🤣

仲好好好足料! 有種好邪惡既感覺 哈哈~

下次要試埋雞蛋仔!
2020-01-16
10 分鐘 (堂食)
2020-01-16 102 瀏覽
位於旺中嘅其中一間小食店,舖位貼滿連儂牆勁黃,無論排隊買嘢食定係寫memo嘅人都好多💛💛黃店:店內有大量文宣,舖面大大個連儂牆,每次都響應罷市!.👓阿華田脆脆+麻糬 雞蛋仔 $29+$6朱古力同阿華田味其實係有啲似所以要愈食阿華田味先會愈出,尤其係果股阿華田嘅甜味🤤每粒雞蛋仔咬開係見到有白色嘅麻糬,但麻糬口感反而唔算太出,只係得極少嘅煙韌感覺,所以唔加都得🤧雞蛋仔個皮夠脆卜卜,係外脆內軟!評分:7/10👓香濃朱古力 格仔餅 $23格仔餅超厚,咬落最緊要夠脆而佢係有少少空氣感而唔係密度好高好硬實成舊蛋糕咁。因為雞蛋仔叫咗阿華田所以今次係叫朱古力味,不過朱古力味少普通,雖然格仔餅有明顯嘅牛油非常香口,同朱古力醬完美融合,但好似新式嘅阿華田/榛子花生噱頭吸引啲🤓評分:6.5/10
💛黃店:店內有大量文宣,舖面大大個連儂牆,每次都響應罷市!

阿華田脆脆+麻糬 雞蛋仔

👓阿華田脆脆+麻糬 雞蛋仔 $29+$6
雞蛋仔個皮夠脆卜卜,係外脆內軟!
評分:7/10
香濃朱古力 格仔餅

👓香濃朱古力 格仔餅 $23
評分:6.5/10

阿華田脆脆+麻糬 雞蛋仔
2020-01-09 108 瀏覽
現在要吃一底好吃又便宜的雞蛋仔並不容易,價錢往往跟質素為正比。這店的雞蛋仔定價亦不低,但勝在味道配料夠特別。這晚跟友人吃過晚飯後,點了一底伯爵茶雞蛋仔,另外再加配了比較特別的流心蜂蜜餡。光顧的人也不少,等了約10分鐘,終於有得吃了!!!!!質素高的一底雞蛋仔,伯爵茶味夠香濃,加配的流心蜂蜜餡果真做到流心效果,整底雞蛋仔不算太甜,配上流心的蜂蜜甜度則剛剛好,很好吃喔!而且有驚喜。雖然價錢不便宜,但味道口感也很高質,推薦呢!!!
伯爵茶蜂蜜留心雞蛋仔

配上流心的蜂蜜甜度則剛剛好,很好吃喔!而且有驚喜。
雖然價錢不便宜,但味道口感也很高質,推薦呢!!!
2019-12-20
10 分鐘 (堂食)
伯爵茶蜂蜜留心雞蛋仔
  • 伯爵茶雞蛋仔
  • 流心蜂蜜餡
2019-12-31 104 瀏覽
First time trying egg waffle with mochiorder a dark chocolate egg waffle with mochi as an extra toppingThe dark chocolate is so rich & intense together with the chewiness of mochiVery impressed! Will be back for other flavorsA true egg waffle shop for hk people

外賣自取
2019-12-29 110 瀏覽
呢間雞蛋仔舖頭由天后開過黎旺中,雞蛋仔有成11款口味,格仔餅都有4款味道,仲可以配埋意大利雪糕伯爵茶雞蛋仔用上Twinings既茶包,伯爵茶味香濃,雞蛋仔外脆內軟,有時仲會食到一粒粒既茶葉碎,甜道適中,好食到停唔到口阿華田脆脆雞蛋仔都係外脆內軟,但食落阿華田味無我想像中咁濃,脆脆亦都唔係好食到,可能係雞蛋仔入面都腍了,都好食既但驚喜不及伯爵茶香濃朱古力超厚格仔餅接過手真係呆左一下,厚到成個burger咁,真係唔知從何食起,食到有少少狼狽,格仔餅好脆,用上Nutella朱古力醬,食食下都幾甜,加上太厚我食得慢,食到最後格仔餅都腍了,成件食晒都幾滯雞蛋仔格仔餅呢D咁肥既美食,我真係只會揀間我認為好好食既,無計quota有限,但身體既脂肪就無限,呢間絕對值得我一星期都要黎拜訪一次😋

伯爵茶雞蛋仔

阿華田脆脆雞蛋仔

香濃朱古力超厚格仔餅

🍴 <Ice Puff>🍽 比利時70%黑朱古力雞蛋仔💰26- 價錢算貴,但質素對得住呢個價格🥰- 每一粒雞蛋仔都好鬆脆,外脆內軟😋- 每一粒都有黑朱古力,啱啱整起,所以好似流心咁👍🏾.🌟食物質素:10/10🌟性價比:8/10🌟餐廳環境:n/a🌟服務態度:n/a———————————————Ice Puff旺角彌敦道688號旺角中心一期1樓F51舖#foodiemoodie_streetfood#foodiemoodie_mongkok
🍴
<Ice Puff>
🍽 比利時70%黑朱古力雞蛋仔
💰26
- 價錢算貴,但質素對得住呢個價格🥰
- 每一粒雞蛋仔都好鬆脆,外脆內軟😋
- 每一粒都有黑朱古力,啱啱整起,所以好似流心咁👍🏾
🌟食物質素:10/10
#foodiemoodie_mongkok
比利時70%黑朱古力雞蛋仔
比利時70%黑朱古力雞蛋仔
2019-12-03 125 瀏覽
掃街途中想食甜野,又無乜特別既糖水鋪吸引,所以轉軚食雞蛋仔。見到呢間幾多款揀,又有米豬蓮認證,又買左一底食下。鐘意飲茶既我,第一眼就睇中伯爵茶味雞蛋仔雞蛋仔黎講價錢算正常,格仔餅我覺得有少少貴。老實講係有啲失望,首先拎起好輕手,想影相既時候啪一聲。。。就斷開兩截點解會咁呢。。。好明顯就係粉漿太少。。。首先入面真係空心既,唔似蛋糕之餘仲脆卜卜,完全就係雞蛋餅黎啦!伯爵茶味都還好啦,可接受。但係雞蛋仔本人就。。。

雞蛋仔黎講價錢算正常,格仔餅我覺得有少少貴。

點解會咁呢。。。好明顯就係粉漿太少。。。

2019-12-02 93 瀏覽
ICE PUFF —>特級雪糕雞蛋仔食雞蛋仔一定係試佢嘅原味睇吓好唔好食依間既雞蛋仔即叫即整 原味雞蛋仔食落外脆內軟 入面唔會好似裝空氣咁 所以成底雞蛋仔都幾重身😛配上佢嘅雲呢拿雪糕 唔似普通批發一桶桶嗰種雪糕 因為個種雪糕會有散冰粒夾左係入面🤭叫特級雪糕 覺得只不過係奶味好濃但未去到特級嘅感覺🤣不過整體嚟講都比出面唔少雞蛋仔鋪整得好食而且店主又好好禮貌服務態度好好絕對值得回頭嚟幫襯
ICE PUFF —>特級雪糕雞蛋仔
不過整體嚟講都比出面唔少雞蛋仔鋪整得好食
而且店主又好好禮貌服務態度好好
絕對值得回頭嚟幫襯
2019-11-24 110 瀏覽
出街前一日女朋友講低佢聽日想食到既野既目標~其中一樣野係雞蛋仔。咁岩行過旺中諗住去食飯團之際,行過見到個米豬連黃色牌仔就比佢吸引我停低左。埋到去見到佢寫住有好多唔同種類既雞蛋仔,款款都好似好吸引咁,但最後我地都係選左比利時朱古力去試下食!咁岩當時無咩人行街,咁大既等左5-10分鐘左右就有得食,一拎上手成底雞蛋仔都係熱辣辣,影完張相我地已經急不及待要食了!一放落口,女朋友激讚外脆內裡充滿住啖啖既朱古力味,不會太甜又很有朱古力味,從相中都見到係真材實料,粒粒雞蛋仔都好飽滿,都真係好耐無食過咁好味既雞蛋仔,都未行到去買飯團既位置,成底雞蛋仔已經比我地清曬!下次一定會去試埋其他未試過既味道,不過都係咁意講聲,價錢係偏貴少少既比起出邊既雞蛋仔鋪!

2019-11-17
10 分鐘 (外賣自取)