2019-03-20 359 瀏覽
朋友介紹一間平民意大利餐廳,就係公司附近,就約左同事一齊去食午餐,叫左個雞胸肉沙拉,雖然雞胸肉比較厚加入沙拉醬覺得幾好味😋肉質又嫩,冇諗過嚟個雞胸肉沙拉午餐都可以飽,真係冇介紹錯👍🏼
2019-03-09 186 瀏覽
尖沙咀山林道之滿足西餐lunch🍜🍝******************************公司係小店附近,店內約25-30個座位咁岩又有同事last day,。小編就Call 齊人馬包起左呢間小店午飯時間1小時打工仔一定會明白lunch time得一個鐘的沖忙感呢間小店勁貼心 可以Whatsapp 餐牌比你落定單。黎到坐定定有得食講反食物,小編叫左《燒春雞配薯菜》$98本身以為燒春雞都吾會大隻得去邊上到台,大家都嘩嘩聲,超大隻的春雞啊燒的時間控制得岩岩好,保留到肉汁,連雞胸都好嫩滑個餐跟埋餐湯,蒜蓉包同野飲。真心推薦,不錯吃哦
尖沙咀山林道之滿足西餐lunch🍜🍝
公司係小店附近,店內約25-30個座位

打工仔一定會明白lunch time得一個鐘的沖忙感
呢間小店勁貼心 可以Whatsapp 餐牌比你落定單。
黎到坐定定有得食

講反食物,小編叫左《燒春雞配薯菜》$98
本身以為燒春雞都吾會大隻得去邊
上到台,大家都嘩嘩聲,超大隻的春雞啊
燒的時間控制得岩岩好,保留到肉汁,連雞胸都好嫩滑

個餐跟埋餐湯,蒜蓉包同野飲。
真心推薦,不錯吃哦

• 燒春雞
2019-01-23 489 瀏覽
揾咗呢度同朋友晚餐,訂檯覆檯都無講限時咁就試一試啦 😄我早咗小小到朋友又晏咗小小到,佢都由得我坐喺度煲劇等,餐廳得個女仔 take order 同上餐,佢哋有幾款晚餐,若唔啱心水可以主餐牌 +$48 轉做餐。我哋揀咗後者,叫咗兩個主菜加 $48,朋友話個軟殼蟹沙律太多醋,我個焗帶子薯蓉就普普通通。餐湯南瓜忌廉湯,唔算 creamy,反而主菜有小小驚喜,個意粉黑椒味小小辣,而個黑毛豬夠淋,仲有件菠蘿調味,真心覺得好味。最後仲有甜品同餐茶,朋友食法式燉蛋,我食綠茶心太軟,心太軟甜咗啲,而啲士多啤梨醬裝飾就特別咗啲 😅😅
揾咗呢度同朋友晚餐,訂檯覆檯都無講限時咁就試一試啦 😄

軟殼蟹沙律
焗帶子薯蓉
南瓜湯
大蝦意粉
慢煮黑毛豬
慢煮黑毛豬
2019-01-14 314 瀏覽
今日我地3-6pm 包場, 幫阿仔開生日會。同往年生日會外賣自取一樣,食物一年前後都無令人失望,親友都一致好評。今年我地仲要包場,煮好即食,d食物更加新鮮滾熱辣。老闆準時交場,仲比我地整左少量佈置,老闆娘仲要幫埋手招呼我地,服侍非常週到👍🏻👍🏻 讚!我地同行有老人家,佢仲好細心比左杯暖水我地個太婆,細心程度無得輸!我地18個大人5個細佬1個BB,叫左好多野食,每一樣野都有份量,完全無欺場,我地食到個個捧住個肚走,仲有剩可以打包。我同老公晚餐都唔駛食!小店繼續加油!明年生日都係會繼續來打攪你!1. 煙文魚芝士沙律2.芝士煙肉焗扇貝 3.蕃茄肉丸4.水牛翼 5.蜜糖黑椒雞翼6.香草豬仔脾 7.慢煮牛柳 8.烤羊架 菠蘿9.黑松露薯條 10. 法式焗田螺薯蓉11. 烤雞12. 焦糖燉蛋

小店繼續加油!明年生日都係會繼續來打攪你!

1. 煙文魚芝士沙律

• 慢煮牛柳
  • 烤羊架
  • 煙三文魚沙律
2018-12-30 440 瀏覽
聖誕節大餐揀左喺呢度食。第一道前菜係牛油果醬吞拿魚他他同鵝肝多士,淨係前菜已經好大份好飽肚,而值得一讚嘅係,個他他好有心思,一層一層嘅,而且牛油果溶好香濃,同吞拿魚配搭得好好。餐湯有黑松露蘑菇湯同周打硯湯,黑松露味濃得不得了!之後嘅主菜同甜品都不俗。但整體而言,最值得一讚嘅係餐廳嘅心思,每次都會等你食完先上另一道菜,非常細心,呢啲真係小店先做得到。而整體服務非常貼心,服務員好努力去滿足我哋嘅要求,無時無刻都會照顧我地,令我地覺得好窩心
2018-12-25
慶祝紀念
聖誕節
  • 蟹肉牛油果吞拿魚他他
2018-10-24 779 瀏覽
中午食飯時間得一個鐘所以去山林道搵野食就最好,因為行去這條街大部份都係餐廳食肆咁就唔駛嘥時間周圍搵,之前見到這間餐廳內裡都是坐滿人今日我同同事都嚟試下先,中午有 set lunch 價錢唔貴唔駛一佰蚊就已經有牛油多士、湯或沙律,主菜同甜品跟餐飲沙律配醋汁酸酸甜甜好醒胃。香草牛油多士,今日餐湯係南瓜忌廉湯香草烤春雞,半隻春雞一啲都唔細隻啖啖肉好嫩滑唔嚡跟薯菜,有好多蔬菜好健康。紫穌梅醬烤豬扒,估唔到有驚喜好腍煎得好香剛剛好。烤紐西蘭肉眼扒,7成熟都唔韌有肉味跟唔同蔬菜一齊可以解油膩感覺。餐飲叫左杯熱咖啡,這餐真滿足。

沙律配醋汁酸酸甜甜好醒胃。

香草牛油多士,今日餐湯係南瓜忌廉湯

紫穌梅醬烤豬扒,估唔到有驚喜好腍煎得好香剛剛好。

餐飲叫左杯熱咖啡,這餐真滿足。

午餐
2018-09-21 729 瀏覽
餐廳知道我男友生日來慶祝 主動係我地既甜品到加happy birthday 幾個字,好有心意,加分! 食物水準都好平均,由前菜到甜品每樣都有水準,食得出廚師有心記煮,另外order 左個芝士黑松露薯條,又香又脆,味道唔會過濃,好好食
2018-09-20 581 瀏覽
風球前的晚餐,幸好店員還是耐心服務餐廳環境不錯,客人不多,進食環境挺舒適的。點了兩個餐,隨餐附西湯,兩個口味都點了,味道不錯的。餐的前菜,我們選了田螺及帶子,前菜來說,有點一般。我們餐加錢要了鵝肝多士,這個就不錯啦!鵝肝不腥又多油脂!好吃好吃好吃!!軟殻蟹意粉,意粉可以,蟹則一般。黑毛豬扒好吃!肉身軟滑,與一般較乾身的豬扒出色很多。羊架一般,略嫌太熟,有點硬。不過配菜搭夠,翠玉瓜入味好吃。總結:還點了其他菜式,牛扒也不錯的。
風球前的晚餐,
幸好店員還是耐心服務

餐廳環境不錯,客人不多,
進食環境挺舒適的。

點了兩個餐,
隨餐附西湯,
兩個口味都點了,
味道不錯的。

餐的前菜,我們選了田螺及帶子,
前菜來說,有點一般。

我們餐加錢要了鵝肝多士,
這個就不錯啦!
鵝肝不腥又多油脂!
好吃好吃好吃!!

軟殻蟹意粉,
意粉可以,
蟹則一般。

黑毛豬扒好吃!
肉身軟滑,
與一般較乾身的豬扒出色很多。

羊架一般,
略嫌太熟,有點硬。
不過配菜搭夠,
翠玉瓜入味好吃。

總結:
還點了其他菜式,
牛扒也不錯的。
2018-08-28 604 瀏覽
今次同朋友叫左set lunch,價錢算ok啦,平均一百元一個人。有餐湯,主菜,飲品餐湯是黑松露菌忌廉湯~每口都嘗到黑松露及爆滿Juicy 的雜菌蓉容易入口之餘!又可食到那啖啖黑松露香氣味道恰到好處。加上脆脆多士, 完美搭配主菜我食雜菌忌廉意大利粉, 味道清清地, 芝士有味道, 不過香味就差了少少. 白汁薄薄的, 但混了上面的芝士粉之後, 又給予我們一點點的驚喜。朋友食茄汁意大利粉另加沙律食完都好飽下!埋單我唔洗一百元總結此餐廳, 味道不算有什麼特色!不過就以抵食搭夠.
今次同朋友叫左set lunch,
價錢算ok啦,平均一百元一個人。
有餐湯,主菜,飲品

餐湯是黑松露菌忌廉湯~

每口都嘗到黑松露及爆滿
Juicy 的雜菌蓉
容易入口之餘!
又可食到那啖啖黑松露香氣
味道恰到好處。
加上脆脆多士, 完美搭配

主菜我食雜菌忌廉意大利粉,

味道清清地, 芝士有味道,
不過香味就差了少少. 白汁薄薄的,
但混了上面的芝士粉之後,
又給予我們一點點的驚喜。
朋友食茄汁意大利粉另加沙律
食完都好飽下!埋單我唔洗一百元

總結此餐廳, 味道不算有什麼特色!
不過就以抵食搭夠.
2018-07-04 417 瀏覽
服務態度好👍🏻野食又好食👍🏻價錢合理👍🏻環境衛生👍🏻極度推薦👍🏻🤩前菜揀左軟殻蟹沙律湯 揀左南瓜湯 朋友揀了黑松露忌廉湯 有驚喜 有誠意而且甜品仲有心太軟揀👍🏻聚會好地方
服務態度好👍🏻
湯 揀左南瓜湯 朋友揀了黑松露忌廉湯 有驚喜 有誠意
而且甜品仲有心太軟揀👍🏻
聚會好地方
2018-07-04
5 分鐘 (堂食)
  • 朱古力心太軟
2018-04-17 347 瀏覽
今天和同事來了這間餐廳吃午餐。裝修也不錯,不過就是坐位比較迫,坐得不夠舒服。多款紅茶和咖啡跟餐不用加錢就能點,挺好的。跟餐送香草牛油多士,焗得幾香,挺好吃。餐湯是蕃茄湯,酸酸的很有蕃茄味,很開胃。我點的是A餐煙三文魚忌廉意粉,三文魚幾香,忌廉不會覺得溜,挺不錯,但如果可以加點磨菇和其他配菜會好點,冇咁dry.餐飲我點了熱的蜂蜜柚子紅茶,甜甜地幾好飲。甜品是熱情果啫喱,熱情果的味道比較特別,不同於普通的啫喱,挺新鮮。埋單2個人共147元,價錢合理,味道也不錯。
今天和同事來了這間餐廳吃午餐。

裝修也不錯,不過就是坐位比較迫,坐得不夠舒服。

多款紅茶和咖啡跟餐不用加錢就能點,挺好的。

香草牛油多士

跟餐送香草牛油多士,焗得幾香,挺好吃。

蕃茄湯

餐湯是蕃茄湯,酸酸的很有蕃茄味,很開胃。

煙三文魚忌廉意粉

蜂蜜柚子紅茶

餐飲我點了熱的蜂蜜柚子紅茶,甜甜地幾好飲。

埋單2個人共147元,價錢合理,味道也不錯。
2018-04-17
$73.5 (午餐)
香草牛油多士
蕃茄湯
煙三文魚忌廉意粉
蜂蜜柚子紅茶
2018-04-14 223 瀏覽
首次來訪,滿有驚喜!西餐菜式多元化,即使不點晚市套餐,也可加幾十元將主菜換套餐,套餐份量十足,cp值高!先有頭盤~帶子沙律、焗田螺、焗扇貝(我們點了三個套餐),再來湯(黑松露鮮菌、南瓜蟹肉)再有主菜(黑毛豬、牛扒、海鮮意粉),還有甜品!(朱古力心太軟、綠茶心太軟、焦糖燉蛋),最後還奉送熱飲(latte、美式咖啡及熱檸茶),三人捧腹而回,相當滿足!菜式份量充足,而且製作認真,我尤為喜歡黑毛豬~配襯柚子醬及新鮮菠蘿,入口香甜多汁又不膩,配襯甚佳!其他食物都很滿意~下次會想試黑松露烤春雞/豬手😀環境方面~也很乾淨清靜,適合與好友共聚聊天,店員很友善細心,常主動加水換碟,但又不打擾我們吃飯聊天。稱它為含蓄小店是因爲它真的很含蓄🙈,店員話不多~但都很用心,喜歡這類型的小店👍🏻

2018-04-14
  • 黑毛豬
  • 焦糖燉蛋
  • 朱古力心太軟
  • 綠茶心太軟
  • 南瓜湯
2018-03-04 321 瀏覽
西餐味道不錯。用料、煮法、擺碟都有水準。餐前小食有醒胃之用:一味芝士煙肉焗扇貝,令人回味:主菜出色:"慢豬"非常淋滑又有肉味松露什菌燴飯清新又唔會太硬甜品都有水準:小店服務殷勤卻坐位不算多,早少少食晚餐免等位,否則打去訂位為佳。舒適、慢食、細味之選。小結: 呢個高水準的西餐,又不用拘緊,地點又方便,抵食...值得再食。
水牛芝士伴紫蘇梅蕃茄凍

一味芝士煙肉焗扇貝,令人回味:
芝士煙肉焗扇貝

主菜出色:

"慢豬"非常淋滑又有肉味

松露什菌燴飯

松露什菌燴飯清新又唔會太硬

甜品都有水準:
朱古力心太軟

南瓜濃湯
題外話/補充資料: 店外的街一到晚餐時間泊晒車,都係早來早泊
2017-07-22
水牛芝士伴紫蘇梅蕃茄凍
芝士煙肉焗扇貝
松露什菌燴飯
朱古力心太軟
南瓜濃湯
2017-12-28 2155 瀏覽
同屋企人到山林道呢間西餐廳食晚餐,場內裝修有風格,有啲rock 既感覺,有牆上結他,電單車擺設,見到餐牌有二人餐,唔想諗,就叫了,價錢$418,先有餐前小食,兩隻shooter 杯, cocktail 般,其實係紫蘇梅果凍,口感像啫喱,淡淡的話梅味,上面放了車厘茄。再來沙律, 係Parma ham 配新鮮羅馬生菜,用了日本芝蔴醬!配搭特別,過往多用黑醋。小食有好杰的薯蓉釀在扇貝殻上,薯蓉焗過好香。套餐陸續上枱,有餐湯, 意粉/飯類, 主菜, 仲有甜品,餐湯有好香濃的蘑菇味,並有碎粒的蘑菇,好creamy!主菜有香煎帶子海鮮鮮茄意粉,係海鮮雜匯意粉,海鮮包括了很多BB蝦、帶子、青口和蜆,十分豐富的海鮮配上香濃的蕃茄汁,唔會太重味!黑毛豬出埸喇!慢煮西班牙黑毛豬扒$188,肉質好稔,中間夾有少許肥膏令肉質更滑,喜愛旁邊的配菜,竟然用了蜜桃,夾上豬肉一起食好清甜,還有茄子,露荀也是至愛的,最特別係薯蓉上放了幾片金黃色的,起初以為係金箔,食下原來是脆香豬油渣,非常香口。另一主菜叫了香草烤羊架配薯菜$186,羊架是另加的,賣相都好吸引, 以菠蘿掛起羊架, 羊肉好嫩滑, 以生果做配菜, 火龍果是冰

紫蘇梅果凍

小食有好杰的薯蓉釀在扇貝殻上,薯蓉焗過好香。
焗薯蓉

套餐陸續上枱,有餐湯, 意粉/飯類, 主菜, 仲有甜品

餐湯有好香濃的蘑菇味,並有碎粒的蘑菇,好creamy!
忌廉蘑菇湯

香煎帶子海鮮鮮茄意粉

西班牙黑毛豬扒

另一主菜叫了香草烤羊架配薯菜$186,羊架是另加的,賣相都好吸引, 以菠蘿掛起羊架, 羊肉好嫩滑, 以生果做配菜, 火龍果是冰凍的!還有清新的紅西柚肉同迷你紫薯,味道都幾夾, 中間有一塊菠蘿厚厚的,再混合了菠蘿汁的薯蓉,酸酸甜甜十分開胃,還有香燒伴菜及黑醋汁沙律,材料豐富,

食物加$30就可以配套餐, 甜品都非常高質, 我們選了三款,有法式焦糖燉蛋, 燉蛋口感滑溜, 焦糖夠香脆。
另外綠茶心太軟,綠茶味濃唔澀口,夠流心。還有朱古力心太軟,是我至愛的,朱古力味夠濃郁,外皮蛋糕微脆。

最後叫餐飲,每人二百幾蚊,價錢合理。
2017-12-09
紫蘇梅果凍
忌廉蘑菇湯
香煎帶子海鮮鮮茄意粉
西班牙黑毛豬扒
  • 西班牙黑毛醋扒
2017-12-14 186 瀏覽
在尖沙咀工作多年,許多朋友都說,尖沙咀的山林道有許多野吃,我一直不以為然,直到今日朋友話吃飯,還指定要去山林道吃西餐,我一早收工去搵位。環境舒服系我的首選,因為要傾好耐野,實在太耐無見啦!員工很NICE,服務態度良好,不斷幫我們加水,又好好笑容,這是加分的地方!慢煮西班牙黑毛豬扒肉很嫩,加上醬汁,口感一流,慢煮的功力不得了,眾所周知,豬扒要煮得嫩是相對不容易的,拌菜是山果,顏色鮮豔,就僅僅只是賣相就能夠吸引味蕾。這樣的設計非常有心思。滿足的享受。泰式炸蝦餅濃郁的鮮蝦味道,香脆的口感,金黃色的賣相,泰色炸蝦餅,炸得好,吃起來是香而不膩的。這家餐廳做出了這個效果,味道更加不用懷疑,非常美味。巴馬火腿沙律火腿不是太鹹,配合新鮮的沙律菜,很回味。南瓜湯濃郁的南瓜味道,味道帶甜又非常creamy,入口很滑,很享受每口的味道。心太軟(綠茶味)心太軟一向是我的至愛,只是綠茶的心太軟還是第一次吃。朋友說這個甜品最好吃,果然名不虛傳。

環境舒服系我的首選,因為要傾好耐野,實在太耐無見啦!

泰式炸蝦餅

巴馬火腿沙律
火腿不是太鹹,配合新鮮的沙律菜,很回味。

南瓜湯

心太軟(綠茶味)