2017-10-19
有時星期6日出街真係好辛苦,因為到到都堆滿人,想食野都要排好耐隊。所以而家假日多數都唔會去商場食野,反而會去D無甘多人既區,支持下小店。今次去左佐敦,都係行下見到邊間吸引就入。當日見到呢間LLIS LUNCH SET幾抵食,又多款揀,就入左去試試。餐湯,牛油多士叫LUNCH SET會有湯同多士跟埋,本來以為會係一般既紅或者白湯,但原來係蘑菇湯,甘又幾有HEART WOR!蘑菇湯好香,而且仲有少少蘑菇粒粒咬下,都唔錯。但係黑椒落得重手左少少,飲落有少少辣。辣茄汁魷魚意粉 $68個汁酸酸辣辣甘好開胃,魷魚亦幾鮮嫩,唔會咬唔開,而且份量都唔細架,$68都幾有驚喜~烤黑椒肉眼扒配飯 $98肉眼扒質素一般,肉味唔重,但肉質唔差,至少唔係用粉腌到林BABA。個黑椒汁調得唔錯,唔會好杰成個漿,用黎送飯正!葡萄蜂蜜 / 青蘋果紅茶佢呢到既餐茶唔同出面既餐廳,有多好多選擇。兩杯飲品都好有台式水果茶既感覺,成日都係飲凍檸茶,奶茶,黎呢到就可以有D新意喇。最後仲有甜品JELLY送,雖然唔係D咩好特別既甜品,不過呢個價錢,由湯食到落甜品,真係幾抵。而且呢到環境都幾舒服,又唔多人迫,食完慢慢傾下計先走都仲得,反
因為到到都堆滿人,想食野都要排好耐隊。
所以而家假日多數都唔會去商場食野,
反而會去D無甘多人既區,支持下小店。 今次去左佐敦,都係行下見到邊間吸引就入。
當日見到呢間LLIS LUNCH SET幾抵食,又多款揀,就入左去試試。 餐湯,牛油多士
叫LUNCH SET會有湯同多士跟埋,
本來以為會係一般既紅或者白湯,
但原來係蘑菇湯,甘又幾有HEART WOR!
蘑菇湯好香,而且仲有少少蘑菇粒粒咬下,都唔錯。
但係黑椒落得重手左少少,飲落有少少辣。 辣茄汁魷魚意粉 $68
個汁酸酸辣辣甘好開胃,
魷魚亦幾鮮嫩,唔會咬唔開,
而且份量都唔細架,$68都幾有驚喜~ 烤黑椒肉眼扒配飯 $98
肉眼扒質素一般,肉味唔重,
但肉質唔差,至少唔係用粉腌到林BABA。
個黑椒汁調得唔錯,唔會好杰成個漿,用黎送飯正! 葡萄蜂蜜 / 青蘋果紅茶
佢呢到既餐茶唔同出面既餐廳,有多好多選擇。
兩杯飲品都好有台式水果茶既感覺,
成日都係飲凍檸茶,奶茶,
黎呢到就可以有D新意喇。
最後仲有甜品JELLY送,
雖然唔係D咩好特別既甜品,
不過呢個價錢,由湯食到落甜品,真係幾抵。
而且呢到環境都幾舒服,
又唔多人迫,食完慢慢傾下計先走都仲得,
反正出去排餐死都係食D連鎖店,
不過去試下呢D小店啦~~