2021-03-24
Jacomax係銅鑼灣新開張,見到門口成日都有條人龍就知佢有啲料到啦ʕ•̀ω•́ʔ✧ 門口可以睇到廚房係到炮製緊唔同既pizza,睇見都流口水呀~🔸藍芝士蘋果薄餅 Gorgonzola & Apple($178)係咪覺得蘋果同芝士呢個組合好似好奇怪呢🤭但其實食落係好夾架🤩蘋果片嘅香甜再加上藍芝士嘅鹹香,味道係非常和諧(๑´ڡ`๑)Pizza 面仲加左啲砂糖,食落有啲焦糖香氣,一個唔小心就食左4塊添.... 🥶🔸蕃茄芝士焗肉丸 Meat Balls Alla Marinara ($60)每粒熱辣辣嘅肉丸仔都被大量嘅芝士同蕃茄汁浸住,望落眼球好舒服(*¯︶¯*) 肉丸咬落口感唔錯而且都幾juicy,整體嚟講就唔算好特別,當係叫多樣野食下都ok嘅🤫同埋啱啱上枱個時超級熱,小心唔好比佢辣親ಥ_ಥ🔸香烤黑椒雞翼($58)初頭對佢無咩期望,但原來係好好味的!雞翼大大隻、雞皮烤得香脆,咬開雞肉係好嫩滑同juicy🤤雞翼醃得夠味,仲會食到啲黑椒粒粒,真係好惹味呀~想一個人食哂5隻哈哈(っ˘ڡ˘ς)💦🔸煙豬肉忌廉粗意粉($148)呢個意粉嘅醬汁超級濃味,滿滿既忌廉同煙肉香味係口腔內大爆發🤤粗意粉好有口感而且
🔸香烤黑椒雞翼($58)
🔸煙豬肉忌廉粗意粉($148)
呢個意粉嘅醬汁超級濃味,滿滿既忌廉同煙肉香味係口腔內大爆發🤤粗意粉好有口感而且好掛汁,煙豬肉食落充滿油香,呢個意粉真係好啱我口味呀(*´艸`*)
不過唔中意重口味嘅人應該會覺得佢太heavy🤫
呢間餐廳嘅食物又好味、店員又夠nice,絕對會再encore! (๑•̀ㅁ•́๑)✧