2020-11-06
< 🌯Just eat 🇻🇳> 📍西營盤琴晚搵食晚飯 就揀咗呢間越南餐廳🇻🇳餐廳有好多越式菜食 環境唔錯 而且都幾抵食😆🐔香茅串燒雞 $36有兩串雞串燒 燒得幾香口🧡 雞肉加咗香茅醃 醃得好入味 肉質嫩滑 唔會太嚡😆 另外佢俾嘅沙嗲醬好濃郁 仲有啲花生粒🥜 加埋雞肉食好夾😛 而且好香有多重層次 唔錯😋🍗蒜香牛油雞翼 $36牛油雞翼有三隻 每隻都好香牛油味🥰 雞翼炸得金黃香脆 上面仲有好多蒜蓉好惹味😋😋 雞翼唔算太油膩 推介👍🏻👍🏻🐥越式雞 半隻 $80開頭以為係燒雞 原來係類似海南雞咁 半隻份量都幾多🤣 同海南雞一樣都有甜豉油、酸辣汁同薑蓉😛 雞肉幾嫩滑 唔會好嚡 仲有啲青瓜同生菜墊底 好想叫多碗油飯食🤣🍍菠蘿海鮮炒飯🍛$88同一般菠蘿炒飯唔同🤣 擺盤好特別 菠蘿同炒飯係分開 炒飯入面有幾隻蝦🦐、魷魚圈🦑同細粒嘅墨魚仔🐙仲有啲菠蘿粒 好開胃😋 我地食晒所有野先食菠蘿當飯後果🍍 菠蘿幾清甜 唔酸 好味👍🏻👍🏻
🐔香茅串燒雞 $36
🍗蒜香牛油雞翼 $36