2017-08-26
朋友搬屋, 陪佢出MegaBox行下, 大熱天時, LUNCH梗係想食D醒胃野LA~~ 見到里間韓國餐廳就直衝入去.可能LUNCH時間, 附近OFFICE多, 坐滿晒人, 好彩佢地方大, 位置多~ 唔駛點等.待應送上餐牌及簡單的點菜紙, 唔算多選擇, 但一般的韓國料理都有齊見到夏日精選係我最鐘意食O既冷面, 梗係要試下LA!!講真有點兒失望, 單睇賣相OK, 但配料比較粗身, 面底好明顯係直接煮好就裝碗入雪櫃, 可以成餅面夾起, 好實, 好難揚開, 味道無特別調味, 只係落左好多韓式辣醬, 食到中途已經頂唔順..... 朋友就點左板燒牛肉飯, 上枱時還有"吱吱喳喳"聲, 好香, 感覺好吸引~~有少量配菜, 唔會太寡~可能我個面太濃味, 反而覺得佢O既牛肉岩岩好, 咸淡適中, 配飯一流!!跟餐+$4有凍韓國傳統茶總括黎講一般, 有機會再黎都係叫返正常野, 不過好整好食O既韓式冷面又真係唔易~~
見到夏日精選係我最鐘意食O既冷面, 梗係要試下LA!!
講真有點兒失望,
單睇賣相OK, 但配料比較粗身,
泡菜辣冷面
朋友就點左板燒牛肉飯,
上枱時還有"吱吱喳喳"聲, 好香, 感覺好吸引~~
有少量配菜, 唔會太寡~
板燒牛肉飯
跟餐+$4有凍韓國傳統茶