2022-11-01 50 瀏覽
💛好味指數:4.8/5💛💜回頭指數:4.8/5💜係銅鑼灣附近行完Sogo經過見到呢部貨車吸引咗我嘅注意🚚🚚旁邊仲有個特色走馬燈和擺設,非常有設計感✨除咗有我最中意嘅抹茶Latte之外,仲有Bagel同Cookie買😍✅Cappuccino $42熱飲杯係一隻幾獨特嘅綠色,同舖頭好夾😆咖啡味道香濃,即刻提神咗☕️✅Macha Latte $50見到有出抹茶焙茶Latte,糾結咗叫邊款好耐🥺最後決定先試吓佢地純正嘅抹茶Latte,睇下啱唔啱我心意先😆呢度嘅抹茶味好濃好香,完全無粒感🍵選咗小甜,所以抹茶嘅味道相對突出,下次可能我會選翻正常甜,個比例應該會更啱我😍雖然唔算好大杯,但係質素真係幾唔錯😳✅Macha Stawberry Bagel $32幫襯甜品仲可以有優惠價買飲品,抵好多👍🏻買咗翻屋企食,大約預熱2-3mins就可以了😆如果想即刻食,職員可以幫忙加熱♨️Bagel口感煙靭,加埋抹茶士多啤梨嘅Cream Cheese好夾,而且味道好濃郁,又唔會搶走大家嘅味,好中意呢個🥯✅Mochi Filled Pandan Cookies$48斑蘭麻糬曲奇唔會太甜,而且好大塊😍都係需要加熱先可以食,
💛好味指數:4.8/5💛
💜回頭指數:4.8/5💜
係銅鑼灣附近行完Sogo經過見到呢部貨車吸引咗我嘅注意🚚🚚

✅Cappuccino $42

✅Macha Latte $50

✅Macha Stawberry Bagel $32
幫襯甜品仲可以有優惠價買飲品,抵好多👍🏻

斑蘭麻糬曲奇唔會太甜,而且好大塊😍都係需要加熱先可以食,而且可以做到外脆內軟嘅口感☺️兩款甜品都好喜歡💕
🐻總結
第一次食Bagel🥯俾佢地搞到我迷上了😍仲要啲抹茶味好香濃🍵下次要試埋其他味嘅Bagel&Latte🥰雖然份量唔算好多,但係呢個質素值得一試👍🏻

📍Kremaro (銅鑼灣)
銅鑼灣景隆街2號地舖
2022-10-29 356 瀏覽
行經銅鑼灣,之後見到架車,同朋友停下來,睇一睇,咖啡❤️❤️見行到攰又緊係要試下,再望下上面有一個特色走馬燈:Matcha lovers let’s gather in Kremaro,梗係又要試🤣咖啡控☺️有時候好喜歡看呢啲走馬燈,有好多好好既slogan 我唔淨止有咖啡,而且亦都有曲奇餅、bagel ,仲有sparkling. 成日飲既話join 左會員又有折,所以考慮得過latte 奶同咖啡份量岩好,唔會搶左雙方個味cold brew係black coffee 帶有點果味,但又唔會苦認真的店員很吸引🤣 而且店員會好好向你解釋咖啡豆嘅種類同味道咖啡車令我想起外國嘅感覺同朋友試咗bagel同曲奇餅咖啡麻薯曲奇餅, 食落口好特別, 麻薯夠煙韌, 但因為有咖啡所以唔會特別甜朱古力布朗尼bagel一啖咬落去嘅感覺很特別,brownie够企身,而且朱古力味濃,感覺似食緊雪糕個pin幾可愛

有時候好喜歡看呢啲走馬燈,有好多好好既slogan

latte 奶同咖啡份量岩好,唔會搶左雙方個味

咖啡車令我想起外國嘅感覺

同朋友試咗bagel同曲奇餅

朱古力布朗尼bagel

個pin幾可愛

• cold brew
  • latte
  • 咖啡麻糬曲奇餅
  • 朱古力麻糬bagel
食完飯經過Sogo後面,見到一間好顯眼嘅綠色coffee truck🛻由於本人唔飲咖啡嘅關係,所以叫左其他飲品試一試☺️🍴 Matcha Latte $50📝評分: 7/10落單後,店員會即場發打抹茶粉,亦會細心問你甜度,所以甜度方面可以自行調節👍🏻今次簡左抹茶配oat milk,所以無牛奶禁有漸層效果😌不過味道方面係唔錯嘅,由於簡左微甜,抹茶味好突出,啖啖回甘👍🏻可以推薦俾鐘意飲抹茶嘅朋友仔😁🍴 Hojicha Latte $50📝評分: 8/10依杯焙茶latte簡左牛奶去沖,漸層效果好吸睛☺️入口有好濃厚嘅焙茶味,加入牛奶沖配亦多左一份順滑,依杯值得介紹👍🏻🍴 Hoji-Matcha Latte $53📝評分: 8/10見到menu有焙茶抹茶拿鐵依個組合好特別,所以叫黎試一試😉以抹茶、焙茶同牛奶三樣野加埋一齊沖配,效果又幾特別🤭抹茶味稍微較突出,有微微回甘,但飲飲下又有淡淡焙茶嘅香味,特別得黎又幾好飲😆適合鐘意茶濃嘅朋友仔😎🍴 Matcha Chocolate $58📝評分: 6/10抹茶朱古力依個組合比較少見,所以都叫左杯試下🙃以抹茶、朱古力醬同牛奶🥛沖配而成。甜度方面朱古

🍴 Matcha Latte $50
📝評分: 7/10

🍴 Hojicha Latte $50
📝評分: 8/10

🍴 Hoji-Matcha Latte $53
📝評分: 8/10
見到menu有焙茶抹茶拿鐵依個組合好特別,所以叫黎試一試😉

🍴 Matcha Chocolate $58
📝評分: 6/10
抹茶朱古力依個組合比較少見,所以都叫左杯試下🙃以抹茶、朱古力醬同牛奶🥛沖配而成。甜度方面朱古力唔算好甜,但依個組合朱古力味會較突出,有小小蓋過左抹茶味,依個位就比較扣分😟

整體黎講,飲品都算高質👍🏻會再encore!下次有機會試埋bagel同曲奇同大家分享❤️
📍Kremaro (銅鑼灣)@kremaro.hk 綠色燈箱招牌嘅Food Trunk好搶眼,等車個陣買杯咖啡飲就啱晒~🍵Iced Matcha Latte $50抹茶即叫即發打,份量多而濃郁,仲會主動問想飲嘅甜度~少少甜味個抹茶latte會更好飲架🌟Hoji-matcha Latte $53加咗Hojicha茶味又多層次咗! 鍾意茶味必試,份量balance唔會過於苦澀(๑´ڡ`๑)♡ #fatchelle_coffee🚩銅鑼灣景隆街2號地舖
📍Kremaro (銅鑼灣)

🍵Iced Matcha Latte $50

外賣自取
Hoji-matcha Latte
Iced Matcha Latte
2022-10-24 24 瀏覽
🤳由遠處已經可清晰見到Kremaro呢間舖,🚙首先係比佢螢光綠既招牌同裝修成一架小貨車既外觀吸引住,💁‍♀️再黎就係佢地設置既走馬燈,非常有特色又有個性。🥤佢地除左售賣各種飲料,更有當日新鮮既Bagel同曲奇可以買添🧑🏻‍🍳🍵凍抹茶朱古力($58)🍵👀飲品擁有三層漸變色,望落夠曬吸睛,📸絕對係打卡之選。👄抹茶同朱古力味同樣濃厚,高質高質😛🥛凍抹茶焙茶拿鐵($53)🥛🤩同樣三層顏色,底層則為焙茶,🫖飲落茶味濃郁,更能解膩😎🍪芋頭朱古力餅($48)🍪🔥店員即席翻熱後,從兩邊拉開可見滿滿既麻糬餡,👐🏻加上芋頭+朱古力呢個新穎配搭,食落煙煙韌韌,亦唔會過甜👅🥯香蕉花生醬貝果($38)🥯😬貝果鬆軟有嚼勁,中間夾住一件厚厚香蕉蛋糕,🍌賣相十分討好,🍫再配埋花生醬同朱古力醬黎食,味道層次豐富,唔錯唔錯!👏😋總體 (味道, 性價比, 環境, 服務態度) : 7/10——————————————————————————————🤳It’s easy to catch this shop Kremaro as 🚙 their signboard is Neon Green in colour and it’s

🍵凍抹茶朱古力($58)🍵

🥛凍抹茶焙茶拿鐵($53)🥛
🤩同樣三層顏色,底層則為焙茶,🫖飲落茶味濃郁,更能解膩😎

🍪芋頭朱古力餅($48)🍪

🥯香蕉花生醬貝果($38)🥯

🤳It’s easy to catch this shop Kremaro as 🚙 their signboard is Neon Green in colour and it’s designed as a trunk. 💁‍♀️Besides, their moving notice board is also eye-catching and interesting.🥤Apart from drinks, they sell freshly made bagels and cookies as well🧑🏻‍🍳

🍵Iced Matcha Chocolate ($58)🍵
👀This drink consist of three layers with three attractive colours, 📸which is perfect for photo taking. 👄The matcha and chocolate are of high quality and taste delicious 😛

🥛Iced Hoji-Matcha Latte ($53)🥛
🤩It’s of three layers as well, having Hojicha as the base, 🫖which the tea flavour is rich😎

🍪Taro Chocolate Cookie ($48)🍪
🔥The staff will help you to heat it, the mochi appear gradually when you tear it apart. 👐🏻The combination of taro + chocolate is novel, it’s chewy and not too sweet in flavour👅

🥯Banana Peanut Butter Bagel ($38)🥯
😬The Bagel is soft and spongy, 🍌it look great with the thickly sliced banana cake inside, 🍫together with the peanut butter and chocolate sauce, it taste rich👏

😋Overall (Taste, CP value, Environment, Service): 7/10
SOGO後面有架綠色Coffee Truck,車頂仲有個個走馬燈添😳 可以喺走馬燈度打想顯示嘅字句~好好玩🤣🍵 抹茶朱古力 Matcha Chocolate $58🍫店主話可以少甜少冰轉豆奶🤩滿足哂我3個願望呀✨ 漸變色層非常之靚~ 抹茶味超濃郁帶有回甘味道加埋少甜朱古力同豆奶,整個感覺都好舒服~🍵 Hoji-Matcha Latte $48估唔到熱嘅焙茶+抺茶都有拉花!好靚呀!朋友話混合咗嘅焙茶同抺茶兩者味道好夾~🥯Matcha Strawberry Bagel $38抹茶士多啤梨貝果🍓店主話可以焗返熱,Bagel咬落外脆內煙韌有嚼勁,中層夾住抹茶醬同草莓醬🍵 抹茶味同草莓味完美混合,當個早餐好滿足耶~🍪 Red Velvet Mochi Cookies $48純素曲奇!紅絲絨麻薯曲奇,打開裡面勁多麻薯🤣一定要朋友幫手先影到拉麻薯效果~
可以喺走馬燈度打想顯示嘅字句~好好玩🤣

🍵 抹茶朱古力 Matcha Chocolate $58

🍵 Hoji-Matcha Latte $48
Hoji-Matcha Latte

🥯Matcha Strawberry Bagel $38

午餐
Hoji-Matcha Latte
Red Velvet Mochi Cookies
今日行完銅鑼灣崇光百貨 求其唔知邊個出口出到黎 望到對面街有個瑩光綠招牌平時因為都係行大街 所以無留意行到過去原來以貨車做藍本 以貝果及咖啡招徠不過貨車外不設堂食 可以外賣🥡老闆仲會問需唔需要翻熱 又可以轉牛油紙包住想即時食都可以企埋一邊食嘅貝果係睇老闆整咩賣😂 $38今日有三款 我揀左朱古力中間夾住布朗尼 又有少少布甸 好好味 好重好香濃朱古力味Matcha Chocolate 老闆調完之後 會叫客人自己搞匀先飲 抹茶同朱古力嘅分層好明顯 重點兩者味道好平衡 又唔太甜💛老闆真係好好人 望上去會有走馬燈牌問聲老闆 可以比你打字影相朋友好鐘意驚喜 要多啲幫襯
平時因為都係行大街 所以無留意

💛老闆真係好好人 望上去會有走馬燈牌
問聲老闆 可以比你打字影相

朋友好鐘意驚喜 要多啲幫襯

2022-10-19
5 分鐘 (堂食)
$80 (其他)
  • Matcha  chocolate
2022-10-20 24 瀏覽
以coffee truck裝修的Kremaro 在銅鑼灣非常亮眼的存在於景隆街餐廳主打coffee ☕️ 抺茶飲品 🍵homemade sparkling 🫖 跟輕食甜品🍮而店員分享甜品是與IG小店合作 聽說合作1年又會再找新的IG小店合作而最特別是有個特色走馬燈 顧客可以更改字眼 當然不能失去宣傳一下我IG的機會啦😝🤭另外也有一個打卡位 就是 You look today的鏡子啦! 可以跟飲品打卡提一下 一定要跟店員交流 會得到很多不同的知識!!。。🍴Hoji-Matcha Latte (Iced)焙茶+抺茶 一次可以滿足‼️賣相好靚 上面是抺茶、中間夾奶、下層是焙茶層次分明帶漸變效果 打卡💯抺茶回甘 焙茶味好香濃 rich 口感 且不會太苦甜度店員已幫忙調低Homemade Sparkling 菠蘿🍍特飲底部有桂花蜜 帶淡淡的花香 最驚喜是加入薑汁味道fresh酸酸甜甜💕整體有層次曲奇🍪4款口味的曲奇3款有麻薯夾心 選擇了紅絲絨麻薯🤭带有少少咸咸 但配上麻薯 甜而不腻曲奇是全素的材料 素者也可以吃😉店員會幫忙加熱 麻薯香嫩 有拉絲效果🥯 bagel 選擇了chocolate bro
餐廳主打coffee ☕️ 抺茶飲品 🍵
homemade sparkling 🫖 跟輕食甜品🍮

而最特別是有個特色走馬燈 顧客可以更改字眼
當然不能失去宣傳一下我IG的機會啦😝🤭
提一下 一定要跟店員交流 會得到很多不同的知識!!

🍴Hoji-Matcha Latte (Iced)

焙茶+抺茶 一次可以滿足‼️
賣相好靚 上面是抺茶、中間夾奶、下層是焙茶
層次分明帶漸變效果 打卡💯

店員會幫忙加熱
麻薯香嫩 有拉絲效果

🥯 bagel
選擇了chocolate brownie
2層的夾心 一層是chocolate cream cheese, 一層是Brownie
整體不會太甜太膩😋
加熱後 bagel 咬落好鬆軟
是不錯的~

2022-10-19 28 瀏覽
一間以貨車造型既咖啡店,綠色和白色為主調,雖然空間有限,但設計同擺設都好有心思,仲有特色走馬燈,幾有外國美食車感覺🚚小店提供多款咖啡,價錢約$32-$65,仲有非咖啡因同氣泡果汁🍹小食有幾款口味貝果同曲奇,定時都會轉換,落完單店員會幫忙加熱,一邊嘆咖啡,一邊enjoy下午茶🫶🏻班蘭麻糬曲奇|$48加熱過後曲奇好軟身,底部少少油,內層夾住軟腍麻糬,拉扯度十足🥰曲奇唔會好甜,不過班蘭味唔算好突出可可布朗尼夾心|$38樣貌非常吸引😍Bagel雖然只係得一半,但比起其他店價錢公道得多,重量十足,中間夾住一大件brownie🤤焗返熱後較紮實,單食布朗尼可能較甜膩,配埋貝果一齊食岩岩好抹茶朱古力|$58下單後就見到店員量好比例就開始刷茶,飲品分左幾層layer,飲之前要攪拌均勻先,抹茶味好濃帶點回甘🍵同時又有朱古力甜味,比例不錯👍🏻焙茶拿鐵|$50可選甜度,我就揀左走甜,直接嚐到茶香,口感滑順

班蘭麻糬曲奇|$48

可可布朗尼夾心|$38

抹茶朱古力|$58

焙茶拿鐵|$50
可選甜度,我就揀左走甜,直接嚐到茶香,口感滑順
2022-10-17
5 分鐘 (外賣自取)
喺銅鑼灣路過呢個𝐂𝐨𝐟𝐟𝐞𝐞 𝐓𝐫𝐮𝐜𝐤🚛門面猶如一架綠色小貨車~非常搶眼 仲有個特色走馬燈 聽聞可以自訂內容(• ֊ •)不過今次錯過了除左咖啡☕️仲有d特色𝚝𝚎𝚊 𝚕𝚊𝚝𝚝𝚎/𝚜𝚘𝚍𝚊 麵包類嘅輕食 賣相好打卡able—- ʕ•ﻌ•ʔฅ —-♡ 𝐌𝐚𝐭𝐜𝐡𝐚 𝐂𝐡𝐨𝐜𝐨𝐥𝐚𝐭𝐞♡ 𝐇𝐨𝐣𝐢-𝐌𝐚𝐭𝐜𝐡𝐚 𝐋𝐚𝐭𝐭𝐞 漸層效果好吸晴(´• ω •`)以抹茶做𝚋𝚊𝚜𝚎 配上朱古力醬/焙茶 的確滿足味蕾~仲可以轉𝚙𝚕𝚊𝚗𝚝 𝚖𝚒𝚕𝚔兩款同樣係抹茶味稍為突出 微微回甘 朱古力無過甜🍫焙茶抹茶款味道更加中性 岩哂茶控.♡ 𝐌𝐚𝐭𝐜𝐡𝐚 𝐒𝐭𝐫𝐚𝐰𝐛𝐞𝐫𝐫𝐲 𝐁𝐚𝐠𝐞𝐥♡ 𝐁𝐚𝐧𝐚𝐧𝐚 𝐏𝐞𝐚𝐧𝐮𝐭 𝐁𝐮𝐭𝐭𝐞𝐫 𝐁𝐚𝐠𝐞𝐥夾心貝果賣相可愛(o˘◡˘o)內餡雖然邪惡 但好難抵擋 味道亦居然無想像中咁甜膩~抹茶草莓內餡口感似奶酪 仲有果肉 茶味甜味交雜🍵外層微脆 內裡紮實香蕉花生嗰款嘅口感非常多變 微脆外層夾住厚厚又鬆軟嘅香蕉蛋糕 再抹上黑朱古力醬+帶粗粒嘅花生醬 甜度唔算高 但配搭好有驚喜(≧◡≦)!.

—- ʕ•ﻌ•ʔฅ —-

Matcha  chocolate
Hoji-Matcha  Latte
Matcha  chocolate
2022-10-16 250 瀏覽
𓍯 Kʀᴇᴍᴀʀᴏ 𓂃 𝐖𝐞𝐥𝐜𝐨𝐦𝐞 𝐚𝐛𝐨𝐚𝐫𝐝 𝐊𝐑𝐄𝐌𝐀𝐑𝐎 @kremaro.hk 🚛 your one-stop destination to 𝘨𝘦𝘵𝘵𝘪𝘯𝘨 𝘲𝘶𝘢𝘭𝘪𝘵𝘺 𝘥𝘳𝘪𝘯𝘬𝘴 & 𝘱𝘢𝘴𝘵𝘳𝘪𝘦𝘴 🥯 Can’t miss 𝙩𝙝𝙚 𝙫𝙞𝙗𝙧𝙖𝙣𝙩 𝙣𝙚𝙤𝙣 𝙇𝙀𝘿 𝙗𝙤𝙖𝙧𝙙 on the side of the 𝘢𝘭𝘶𝘮𝘪𝘯𝘪𝘶𝘮 𝘵𝘳𝘶𝘤𝘬 𝘬𝘪𝘰𝘴𝘬 🚦So stoked to find another cafe that 𝘴𝘦𝘳𝘷𝘦𝘴 𝘲𝘶𝘢𝘭𝘪𝘵𝘺 𝘵𝘦𝘢-𝘥𝘳𝘪𝘯𝘬𝘴 🍵 highly recommend their 𝙃𝙤𝙟𝙞𝙈𝙖𝙩𝙘𝙝𝙖 𝙇𝙖𝙩𝙩𝙚 🍵 for 𝘵𝘦𝘢-𝘧𝘢𝘯𝘢𝘵𝘪𝘤𝘴 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘢 𝘩𝘢𝘳𝘥 𝘵𝘪𝘮𝘦 𝘤𝘩𝘰𝘰𝘴𝘪𝘯𝘨 𝘣𝘦𝘵𝘸𝘦𝘦𝘯 𝘵𝘩𝘦 𝘵𝘸𝘰 🤩 They also offer an 𝘢𝘮𝘢𝘻𝘪𝘯𝘨 𝘴𝘦𝘭𝘦𝘤𝘵𝘪𝘰𝘯 𝘰𝘧 𝘱𝘢𝘴𝘵𝘳𝘪𝘦𝘴 🥐 𝙈𝙖𝙩𝙘𝙝𝙖 𝙎𝙩𝙧𝙖𝙬𝙗𝙚𝙧𝙧𝙮 𝘽𝙖𝙜𝙚𝙡 🥯was 𝘳𝘪𝘤𝘩 𝘢𝘯𝘥 𝘵𝘢𝘯𝘨𝘺 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘵𝘩𝘦 𝘴𝘵𝘳𝘢𝘸𝘣𝘦𝘳𝘳𝘺 𝘤𝘳𝘦𝘢𝘮 🍓𝙏𝙖𝙧𝙤 𝙈𝙤𝙘𝙝𝙞 𝘾𝙤𝙤𝙠𝙞𝙚
𓍯 Kʀᴇᴍᴀʀᴏ 𓂃

Hojimatcha  latte

They also offer an 𝘢𝘮𝘢𝘻𝘪𝘯𝘨 𝘴𝘦𝘭𝘦𝘤𝘵𝘪𝘰𝘯 𝘰𝘧 𝘱𝘢𝘴𝘵𝘳𝘪𝘦𝘴 🥐 𝙈𝙖𝙩𝙘𝙝𝙖 𝙎𝙩𝙧𝙖𝙬𝙗𝙚𝙧𝙧𝙮 𝘽𝙖𝙜𝙚𝙡 🥯was 𝘳𝘪𝘤𝘩 𝘢𝘯𝘥 𝘵𝘢𝘯𝘨𝘺 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘵𝘩𝘦 𝘴𝘵𝘳𝘢𝘸𝘣𝘦𝘳𝘳𝘺 𝘤𝘳𝘦𝘢𝘮 🍓𝙏𝙖𝙧𝙤 𝙈𝙤𝙘𝙝𝙞 𝘾𝙤𝙤𝙠𝙞𝙚 🍠 was a really naughty treat with the stretchiest mochi in the middle 🍪

❣︎ 𝚂𝚞𝚙𝚎𝚛 𝚛𝚎𝚝𝚛𝚘 & 𝚞𝚗𝚒𝚚𝚞𝚎 𝚋𝚛𝚊𝚗𝚍𝚒𝚗𝚐 🚥

᠃ ⚘᠂ ⚘ ˚ ⚘ ᠂ ⚘ ᠃

‧̥̥͙‧̥̥ ̥ ̮ ̥ ᴡʜᴀᴛ ᴡᴇ ᴏʀᴅᴇʀᴇᴅ ⊹ ‧̫‧⊱
✧ 𝙸𝚌𝚎𝚍 𝙷𝚘𝚓𝚒𝙼𝚊𝚝𝚌𝚑𝚊 𝙻𝚊𝚝𝚝𝚎 |$𝟻𝟹
✧ 𝙸𝚌𝚎𝚍 𝙷𝚘𝚓𝚒𝚌𝚑𝚊 𝙻𝚊𝚝𝚝𝚎 |$𝟻𝟶
✧ 𝙼𝚊𝚝𝚌𝚑𝚊 𝚂𝚝𝚛𝚊𝚠𝚋𝚎𝚛𝚛𝚢 𝙱𝚊𝚐𝚎𝚕 |$𝟹𝟾
✧ 𝙼𝚘𝚌𝚑𝚒-𝚏𝚒𝚕𝚕𝚎𝚍 𝚃𝚊𝚛𝚘 𝙲𝚘𝚘𝚔𝚒𝚎 |$𝟺𝟾

𖤥 Kʀᴇᴍᴀʀᴏ @kremaro.hk
Hojimatcha  latte
  • Matcha  Strawberry  Bagel
  • Hojicha  Latte
  • Taro  filled  mochi  cookie
其實第一次見到呢間舖頭應該係因為有人係到拍dance cover,好奇之下search先發現呢間舖頭就係sogo對面,加埋佢個外型勁啱打卡,之後每次經過都會望多兩眼😂Iced matcha latte ($50) 特別鍾意佢哋將抹茶放喺上層,做到有種Dirty嘅效果,飲落去會慢慢feel到抹茶嘅濃度漸層咁上升,加埋佢哋隻奶真係幾香🤍Matcha strawberry bagel ($32 ☞ $25)跟飲品仲有平💚食之前店家會幫客人焗返熱,烘熱完之後bagel拎上手微暖,咬落去外脆內煙韌,絕對唔係難咬嘅bagel🥯 中間嘅抹茶creamcheese加埋strawberry creamcheese酸酸地平衡返,食落去一啲都唔會覺得膩🤪 等等吓店員邀請我幫佢哋個走馬燈打字,原來所有客人都可以喺佢哋嘅走馬燈度打自己想要嘅訊息🤣喺呢度召集所有抹茶控過嚟試吓佢哋嘅matcha🍵

Iced Matcha  Latte

Iced  matcha  latte
Iced Matcha  Latte
Iced  matcha  latte
  • Matcha  Latte
📍「Kremaro」- 銅鑼灣今次食食食之旅嚟到銅鑼灣😌Lunch 行去景隆街搵食,見到呢間好有特色嘅coffee truck 🛻 仲有靚靚🍵☕️同甜品🥯🍪,一於同同事試試佢😎📷餐廳位於景隆街,係一間充滿特色、走型格風嘅coffee truck,主打coffee☕️ 、抺茶飲品🍵、homemade sparkling ✨ 、同輕食甜品,例如bagel🥯/cookies 🍪等等🤗最特別係佢有個特色走馬燈,顧客可以隨意更改字眼,真係岩哂打卡📷💯作為foodie 嘅👧🏻又點可以唔襯機會宣傳下我哋嘅IG呢😝🤭🍴Hoji-Matcha Latte (Iced)💰HK$53 (Drink set)✨推薦指數:9/10平時揀飲品總會係焙菜同抺茶中struggle 好耐,今次終於唔洗啦‼️因為呢杯兩款都有😍首先賣相已經好靚,上面係抺茶、中間係奶、下層係焙茶,層次分明帶有漸變效果,打卡一流💯飲落焙茶味好香濃,帶有抺茶嘅回甘,口感rich 得嚟又唔會太苦,甜度偏低,飲落岩岩好😋🍴Matcha Chocolate (Iced)💰HK$58✨推薦指數:8/10好少見到有matcha 配chocolate 嘅飲品,今
📍「Kremaro」- 銅鑼灣

今次食食食之旅嚟到銅鑼灣😌

🍴Hoji-Matcha Latte (Iced)
💰HK$53 (Drink set)
✨推薦指數:9/10

🍴Matcha Chocolate (Iced)
💰HK$58
✨推薦指數:8/10
好少見到有matcha 配chocolate 嘅飲品,今次見到一於試吓😎
呢款賣相都好靚,上面係抺茶、中間係奶、下層係朱古力,顏色嘅對比更鮮明🤗
飲落朱古力味香甜,飲飲下又會有抺茶香,帶有少少抺茶嘅回甘,口感比上一杯更rich ,而且甜度岩岩好,甜而不膩😙

🍴Matcha Strawberry Bagel🥯
💰+HK$25 (Drink set)
✨推薦指數:8/10
一見到已經覺得好靚,抺茶Bagel 🥯中間夾住厚厚抺茶醬🍵同草莓醬🍓,賣相💯
為店員好貼心咁幫我哋整返熱,所以包身熱熱哋,但中間層夾心仲可以保住凍嘅口感,岩岩好🤩
食落🥯包身乾身chewy,帶有少少煙韌嘅口感,中間層夾心嘅草莓🍓味超香濃,酸酸甜甜咁,仲有少少草莓肉,口感更豐富,不過抺茶味反而唔算出,如果再出啲會更好😚

🍴Banana Peanut Butter Bread Bagel🥯
💰+HK$30 (Drink set)
✨推薦指數:7.5/10
見到呢個配搭好特別,所以想試吓🤣
Bagel 包住朱古力醬、香蕉蛋糕、花生醬,超豐富😚
食到Bagel 微暖,做到外脆內軟帶有chewy 效果,中間嘅花生醬超香濃,口感厚實,再配埋鬆軟嘅香蕉蛋糕,整體口感非常豐富,亦都幾飽頭,岩哂花生醬控🤣🤣🤣

午餐
  • Hoji-Matcha  Latte
2022-10-08 36 瀏覽
《 #62飲飲食食 》 💁🏻‍♀️ 最近新開左間咖啡車🚙造型的咖啡店,經過比佢個特色走馬燈吸引住左,然後見到佢有我最愛的begal🥯😍😍😍仲有曲奇、咖啡☕️同其他野飲🍹► 𝑫𝒓𝒊𝒏𝒌🍸✻ ☕️Matcha chocolate Iced $58一飲會飲到抹茶味先,香濃的抹茶之後就會飲到黑朱古力🍫的味道,兩種味道唔會搶左對方的味,好出色✨。✻ 🍹 Homemade sparkling熱情果 + rose jam 🌹的sparkling fruit soda ,味道酸酸甜甜咁, 好fresh完全冇人工添加的味道,好香熱情果味之間微微帶點清新甜味,推薦🫶🏼。► 𝑩𝒂𝒈𝒆𝒍 🥯✻ 🍓 Matcha Strawberry老闆會幫手加熱,begal好鬆軟,中間的抹茶士多啤梨🍓醬好creamy,食落好有層次唔會太甜。✻ 🍫 Chocolate Brownie中間的Brownie好香濃,口感軟綿綿,鐘意朱古力的朋友必點💖♡⋯⋯總結⋯⋯♡ ☻ 4.9/5 雖然冇得坐,但企喺度飲杯嘢望下街景食個bagel🥯別有一番風味,老闆好傾得,又好nice,咁樣眨吓眼就過左一個下午🥰🌅

► 𝑫𝒓𝒊𝒏𝒌🍸
✻ ☕️Matcha chocolate Iced $58

✻ 🍹 Homemade sparkling

► 𝑩𝒂𝒈𝒆𝒍 🥯

✻ 🍓 Matcha Strawberry

✻ 🍫 Chocolate Brownie

♡⋯⋯總結⋯⋯♡ ☻ 4.9/5
前排係銅鑼灣等朋友期間,經過一間貨車主題既小食店,上面仲有走馬燈寫住”So, what do u do around here?”咁不如就叫番杯野飲試下啦~望下menu發現仲有抹茶begal食😍一於叫埋黎試試!‣ Matcha Chocolate ($58)平時咖啡店比較少有將抹茶同朱古力一齊配搭,難得今次見到就叫黎試試😜一拎到上手見到明顯個分層,最低既係朱古力🍫,中間係鮮奶,最高就係抹茶🍵店員提醒要搞勻先飲,如果唔係個底既朱古力會比較甜~個人覺得mix埋左一齊都幾特別,抹茶同埋朱古力味都飲到,口感順滑幾解渴😙‣ Matcha Strawberry Bagel (+$30 drink set)選擇堂食既話,店員會幫手將Bagel輕微加熱3-5分鐘👍🏻上層係士多啤梨cream cheese,士多啤梨味道唔係個種好假既人工味,而且帶點士多啤梨牛奶既感覺,下層係抹茶cream cheese,抹茶味味道都突出,整體都幾好食!‣ 班蘭麻糬曲奇🍪 Mochi Filled Pandan ($48)食緊期間同店員傾下計,先知道原來佢地仲有唔同款式既曲奇,店員私心推薦係班蘭味🤩,仲要中間有麻糬夾心添,

‣ Matcha Chocolate ($58)

食緊期間同店員傾下計,先知道原來佢地仲有唔同款式既曲奇,店員私心推薦係班蘭味🤩,仲要中間有麻糬夾心添,即刻叫番份買番屋企試試!同樣都係加熱3分鐘,當中拉絲麻糬十分吸引,食落幾軟糯;曲奇加熱之後外脆內軟,班蘭味都幾香,真係幾好食!

呢間小食店地理位置方便,一出地鐵站行2分鐘就到啦~店員親切友善,知道我係抹茶控之後,仲向我介紹佢地既抹茶產品🥰如果選擇堂食既話,店員會拎一張高腳凳出黎比我地坐係門口食🤣整體感覺唔錯,希望下次過黎再試試其他飲品😋

💰Total: $136
📍Kremaro|