2023-11-08 141 瀏覽
冇意中睇到呢間韓式吉列豬扒店見幾吸引就去試下芝士真係好多,可以拉絲,但唔太漏豬柳亦好軟身,冇炸到乾身,肉質仍然新鮮嫩Menu寫飯同冷麵可免費添,見到個碗就明了🤣但食左咁多肉最多應該都添到一碗冷麵冷麵真係岀色,好有韓國地道既味🫶🏼除左麵質似,應該全賴泡菜夠入味夠傳統先會做到呢個效果🫶🏼去個時就到萬聖節,都有放少少裝飾,有啲氣氛坐位都算闊落,平日去冇乜人,兩個人坐卡位幾舒服會想再去食過🤭❤️
冇意中睇到呢間韓式吉列豬扒店見幾吸引就去試下
芝士真係好多,可以拉絲,但唔太漏
豬柳亦好軟身,冇炸到乾身,肉質仍然新鮮嫩
Menu寫飯同冷麵可免費添,見到個碗就明了🤣
但食左咁多肉最多應該都添到一碗冷麵
冷麵真係岀色,好有韓國地道既味🫶🏼
除左麵質似,應該全賴泡菜夠入味夠傳統先會做到呢個效果🫶🏼
去個時就到萬聖節,都有放少少裝飾,有啲氣氛
坐位都算闊落,平日去冇乜人,兩個人坐卡位幾舒服
會想再去食過🤭❤️
2023-11-06 85 瀏覽
韓國人氣過江龍 已經喺中環開咗好一陣子呢間炸豬排店係韓國好受歡迎 難得香港都有!Menu方面 主要以吉列豬扒同埋吉列蝦為主每個set配上鵪鶉蛋飯•泡菜冷麵•沙律菜三款都係可以無限refill 一定食得飽!我自己就好鍾意佢嘅泡菜冷麵 開胃又清涼♡︎______________________________/ 芝士吉列豬排套餐 / ʜᴋᴅ198最多人打卡嘅招牌芝士吉列豬扒!豬扒中間嘅芝士拉絲 份量好剛好唔會膩趁熱食真係一流 果然係必食另外豬扒嘅豬肉味都好濃郁 肥瘦比例好適中/ 吉列豬柳定食 / ʜᴋᴅ188另外一款就叫咗吉列豬柳 同樣外層炸得酥脆 但完全唔會覺得油膩豬柳嘅肉質好嫩 入口濕潤多汁 一份嘅份量絕對唔少 食完大滿足!

韓國人氣過江龍 已經喺中環開咗好一陣子
呢間炸豬排店係韓國好受歡迎 難得香港都有!

Menu方面 主要以吉列豬扒同埋吉列蝦為主
每個set配上鵪鶉蛋飯•泡菜冷麵•沙律菜
三款都係可以無限refill 一定食得飽!
我自己就好鍾意佢嘅泡菜冷麵 開胃又清涼♡︎

/ 芝士吉列豬排套餐 / ʜᴋᴅ198

最多人打卡嘅招牌芝士吉列豬扒!

豬扒中間嘅芝士拉絲 份量好剛好唔會膩
趁熱食真係一流 果然係必食
另外豬扒嘅豬肉味都好濃郁 肥瘦比例好適中

/ 吉列豬柳定食 / ʜᴋᴅ188

另外一款就叫咗吉列豬柳
同樣外層炸得酥脆 但完全唔會覺得油膩
豬柳嘅肉質好嫩 入口濕潤多汁
一份嘅份量絕對唔少 食完大滿足!
過江龍Kyung Yang Katsu聽說在首爾擁有逾80間 今次在中環登陸因為一套韓劇《異能》令我對炸豬扒有興趣餐廳為於中環半山蘇豪區 西洋味濃 風格走木系家具配金色燈罩及通花牆很典雅 很有氣氛香港店供應10款吉列套餐芝士無芝士也可以⋆__ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ___ ⋆🍱特級吉列豬扒定食 $198人氣之選!!✨✨✨特級吉列豬扒用上豬扒混豬面肉炸衣薄薄 脆卜卜 好好吃🤩🤩調味方面有松露鹽、wasabi及鹹蝦醬用作加強豬肉香味及減膩😗 另外套餐有任添系列包括韓式冷麵、鵪鶉蛋白飯、開胃韓式小菜🧀芝士&🍤炸蝦套餐$188又是人氣之選系列☝️每枱都有下單的芝士吉列豬扒用上車打芝士 🧀 流心流心!更有拉絲效果 吃不太膩 但是邪惡的😈炸蝦🍤炸得非常脆口!份量算是大份 有一隻手掌長 蝦肉鮮甜爽口 蝦頭要吃 有驚喜同樣有任添冷麵、飯、配菜冷麵以泡菜為主味,酸酸辣辣鵪鶉蛋白飯細細碗配豬扒烤蝦也一流🤤
過江龍Kyung Yang Katsu

🍱特級吉列豬扒定食 $198
人氣之選!!✨✨✨
特級吉列豬扒用上豬扒混豬面肉
炸衣薄薄 脆卜卜 好好吃🤩🤩
調味方面有松露鹽、wasabi及鹹蝦醬
用作加強豬肉香味及減膩😗
另外套餐有任添系列
包括韓式冷麵、鵪鶉蛋白飯、開胃韓式小菜

🧀芝士&🍤炸蝦套餐$188
又是人氣之選系列☝️
每枱都有下單的芝士吉列豬扒
用上車打芝士 🧀 流心流心!
更有拉絲效果 吃不太膩 但是邪惡的😈
炸蝦🍤炸得非常脆口!
份量算是大份 有一隻手掌長 蝦肉鮮甜爽口 蝦頭要吃 有驚喜
同樣有任添冷麵、飯、配菜
冷麵以泡菜為主味,酸酸辣辣
鵪鶉蛋白飯細細碗
配豬扒烤蝦也一流🤤

呢間韓國炸豬排店真係好受歡迎,依家終於係中環Soho區開咗☺️之前見到好多韓國blogger都打卡po ig已經覺得好吸引,終於可以香港試下!!😍嗰日入到去嘅時候,隔離幾枱都係都係韓國人,好似去咗韓國咁🇰🇷🇰🇷而且店員嘅服務態度好有禮貌同笑容👍🏻呢間店嘅菜單好有心思,佢哋嘅醬汁組合有五款,好多選擇~每個set都配上鵪鶉蛋飯、泡菜冷麵同沙律菜,唔夠飽仲可以都無限refill嫁,包你食得飽啊👍🏻1️⃣ 芝士吉列豬排套餐 $198呢個套餐真係好吸引🤤🤤豬排入面有流心芝士,一咬就迸出濃郁嘅芝士流心,趁熱食真係好邪惡好好食🤤豬排炸粉薄,炸得啱啱好,外層酥脆,內裡保持多汁好juicy,絕對不會過於油膩😚👉🏻 𝑹𝒂𝒕𝒊𝒏𝒈 : 𝟗/𝟏𝟎2️⃣ 特級吉列豬扒定食 $198:呢個set真係性價比好高~特級豬扒加上豬面肉,一隻豬大概有50克到500克嘅豬面肉,所以好珍貴嫁😍豬肉味道濃郁,每塊都有少少脂肪,肉質淋淋哋,唔會太乾太靭,口感好好🤤配上5種唔同嘅調味更加增添風味😚👉🏻 𝑹𝒂𝒕𝒊𝒏𝒈 : 𝟖.𝟓/𝟏𝟎————————————————————𝑶𝒗𝒆𝒓𝒂𝒍𝒍 𝑹𝒂𝒕𝒊𝒏𝒈: 味道: 𝟖.𝟓/𝟏𝟎抵食指數: 𝟳/𝟏

1️⃣ 芝士吉列豬排套餐 $198

抵食指數: 𝟳/𝟏𝟎
環境: 𝟖/𝟏𝟎
𝑹𝒆𝒗𝒊𝒔𝒊𝒕: 𝗬𝗲𝘀!😋
2023-10-30 84 瀏覽
Kyung Yang Katsu (中環)中環蘇豪伊利近街59號地舖。食炸豬扒~~ 炸豬扒~~ 🎶 呢間韓式吉列豬扒自從開左係soho之後,一直放左係bucket list,終於都黎一試 🤭。一入黎就由韓國老板負責招呼,好有禮貌 😊。特級吉列豬扒定食($198) 呢款定係食豬扒加上豬面肉,原來一隻豬入面得450g-500g豬面肉架咋 🐷 口感比一般豬扒好得多,吉列外層炸得好鬆脆 👍🏻。芝士吉列豬柳套餐($198)呢款係餐廳signature dish,豬扒入面係滿滿超邪惡拉絲芝士 🧀 果然不同凡響 🤤。每份套餐都會有韓式冷麵、飯、沙律跟上,而且係無限任添架 😯 我當日足足食左三碗沙律菜呀 😝。

Kyung Yang Katsu (中環)
中環蘇豪伊利近街59號地舖

食炸豬扒~~ 炸豬扒~~ 🎶

一入黎就由韓國老板負責招呼,好有禮貌 😊

特級吉列豬扒定食($198)

芝士吉列豬柳套餐($198)

2023-10-25
2023-10-26 128 瀏覽
韓國人氣炸豬扒店 食材同師傅都係空運到港🇰🇷選材優質 精心炮製👨🏻‍🍳芝士吉列豬扒定食🐖 $188炸黃金色嘅炸粉輕薄酥脆 賣相吸引中間嘅芝士毫不吝嗇 芝士拉絲 相當邪惡🧀咸淡剛好 唔會於過油膩負擔👍🏻吉列豬扒&炸蝦套餐🍤 $188普通吉列豬扒x4 炸蝦x2豬扒十分juicy 有微微嘅肥肉 口感十足😙炸蝦相當大隻 肉質鮮甜 放左一陣都仲好酥脆香口 😋可配wasabi 咸蝦仔 黑松露鹽🫙甜芥辣 檸檬 韓式炸豬扒醬 比較喜歡黑松露鹽&酸酸地嘅炸豬扒醬 好開胃另配韓式配菜 完美搭配😉飯 冷麵 柚子沙律可無限refill 消滯解膩🥗冷麵麵質軟淋 加上紫菜 泡菜 非常滿足😇
韓國人氣炸豬扒店 食材同師傅都係空運到港🇰🇷

另配韓式配菜 完美搭配😉

飯 冷麵 柚子沙律可無限refill 消滯解膩🥗
冷麵麵質軟淋 加上紫菜 泡菜 非常滿足😇

2023-10-25 105 瀏覽
Kyung Yang Katsu is becoming new hype in central area. This korean katsu place is having cozy and great ambience for us to have dinner. The service is great and they even let us sit while waiting for the other friend (quite not common). I tried their Pork Tenderloin and Cheese. Katsu set comes with free refill of rice, noodle, and salad.Rice is topped with egg, noodle is cold with a bit of sourness, very comforting. Salad is refreshing, there's a yuzu like sauce.They're very generous with the ch

They're very generous with the cheese in their Cheese Katsu. Tenderloin is tasty. These 2 are a must haves!

Condiments: Truffle Salt, Tonkatsu Sauce, Wasabi, Salted Shrimp, and Wholegrain Mustard
Pork  tenderloin  and  Cheese
2023-08-04
Pork  tenderloin  and  Cheese
  • 芝士吉列豬扒定食 Cheese Katsu
2023-10-25 48 瀏覽
☞ 中環 Kyung Yang Katsu ☜ ———————————————打卡一流嘅芝士😍———————————————◊ 芝士吉列豬柳套餐 ($198) ◊外皮酥脆得黎唔會好𠝹口,個芝士亦都好香同軟滑,仲可以拉絲添。豬柳肉質比較嫩同軟,食落冇咁乾。套餐附上唔同嘅小菜,飯、冷麵同沙律菜仲可以不斷refill,一定唔會唔夠飽🤫美味程度: ㊣㊣㊣㊣.5/5◊ 特級吉列豬扒定食 ($198) ◊至於吉列豬扒定食個套餐同豬柳嗰個一樣,只係轉左由豬柳做豬扒。豬扒對比豬柳更紥實,肉味好似都相對上比較出,但就冇指示豬柳咁有驚喜🙈美味程度: ㊣㊣㊣㊣/5———————————————📍:Kyung Yang Katsu中環蘇豪伊利近街59號地舖#為食豬在中環 #中環美食#foodblog #韓國菜 #炸豬排 #芝士豬排 #香港美食 #香港餐廳
☞ 中環 Kyung Yang Katsu ☜

#為食豬在中環 #中環美食
2023-10-17
  • 芝士吉列豬柳套餐
  • 特級吉列豬扒定食
[ #caloriefoodie中環 ]• 𝙺𝚢𝚞𝚗𝚐 𝚈𝚊𝚗𝚐 𝙺𝚊𝚝𝚜𝚞 •🐿-位於中環嘅韓式吉列炸豬扒專門店🐷餐廳採用韓國產🇰🇷新鮮豬肉最signature就係芝士流心炸豬扒🧀挖空部分豬肉 塞入流心拉絲芝士 成個組合超邪惡😈-👩🏻‍🍳 一共有10款套餐揀 建議揀雙拼款式 可以試多幾款~套餐配上鵪鶉蛋飯、泡菜冷麵及沙律菜 都係可無限添加卡里覺得泡菜冷麵幾好食 亦都可以幫手解解膩!!另外都有多款調味醬料組合 咁就可以試到唔同味-🧀🦐 芝士&炸蝦套餐💰$188有4塊芝士流心炸豬扒及2隻炸蝦炸蝦係超大size 肉質厚實啖啖蝦肉 推薦!!-🧀🐷 芝士&吉列豬扒套餐💰$198有4塊芝士流心炸豬扒及4塊吉列豬扒建議要食咗芝士流心炸豬扒先 咁啲芝士就唔會攤乾咗😟-📍 中環蘇豪伊利近街59號地舖-#caloriefoodie
[ #caloriefoodie中環 ]
• 𝙺𝚢𝚞𝚗𝚐 𝚈𝚊𝚗𝚐 𝙺𝚊𝚝𝚜𝚞 •
🐿
位於中環嘅韓式吉列炸豬扒專門店🐷
餐廳採用韓國產🇰🇷新鮮豬肉
最signature就係芝士流心炸豬扒🧀
挖空部分豬肉 塞入流心拉絲芝士 成個組合超邪惡😈

套餐配上鵪鶉蛋飯、泡菜冷麵及沙律菜 都係可無限添加

卡里覺得泡菜冷麵幾好食 亦都可以幫手解解膩!!
另外都有多款調味醬料組合 咁就可以試到唔同味

🧀🦐 芝士&炸蝦套餐💰$188

有4塊芝士流心炸豬扒及2隻炸蝦
炸蝦係超大size 肉質厚實啖啖蝦肉 推薦!!
🧀🐷 芝士&吉列豬扒套餐💰$198

有4塊芝士流心炸豬扒及4塊吉列豬扒
建議要食咗芝士流心炸豬扒先 咁啲芝士就唔會攤乾咗😟
📍 中環蘇豪伊利近街59號地舖
#caloriefoodie

2023-10-21 1610 瀏覽
係由韓國嚟嘅過江龍 - KYUNG YANG炸豬排飯🐷 聽講係韓國80間分店,高人氣店~自己第一次試韓式吉列豬扒,一試同平時啲吉豬有乜分別先😆 餐廳係中環SOHO區,平想像中大間,除咗bar枱,仲有啲卡位啱一班人食。特級吉列豬扒定食 $198人氣之選!其實特級吉列豬扒包括咗豬扒同豬面肉,炸衣薄薄的,豬扒食落juicy同軟嫩,同脆卜卜炸衣成對比,幾好食😚 我之後再配上松露鹽同wasabi, 可以加強豬肉香味同減膩~ 鹹蝦醬都幾好😗 另外仲有任食嘅韓式冷麵、鵪鶉蛋白飯、沙律,冷麵以泡菜為主味,酸酸辣辣,幾開胃👍🏻 鵪鶉蛋白飯細細碗,用豬扒送飯一流,我都refill咗3碗🙈芝士吉列豬柳定食 $198呢款定食有2款吉列豬,包括芝士豬扒同吉列豬柳,一次可以試晒2隻豬🤓 所有定食都係有齊冷麵、鵪鶉蛋白飯、沙律、前菜同各款調味料,用嚟配吉列豬幾好🥰 芝士吉列豬扒入面有流心芝士漿,一定要趁熱食,芝士可以拉出絲,幾香咖🧀 另外仲有吉列豬柳炸衣薄脆,入面仲有啲粉紅色半熟感,唔會硬嘅👏🏻

特級吉列豬扒定食 $198

芝士吉列豬柳定食 $198

2023-10-20 74 瀏覽
週六的晚上我跟好友約了到中環一聚,這次選了一間韓式吉列豬扒的店舖,以想不到的CP值高!我們這次點了芝士吉列豬扒加吉列豬柳combo! 當吉列豬扒放在我的面前時,我立即被它的外觀所吸引。豬扒表面酥脆金黃,澎湃而爆漿的芝士瞬間增添了視覺的吸引力。請看圖片就知道。相比之下豬柳就比較失色。幸好周邊的調味。也激發了味蕾。而且配菜可以不停添加。滿足胃口比較大的男士。另外,這家餐廳的環境非常優雅舒服。當我進入餐廳時,我立刻感受到了它的氛圍和設計。餐廳的裝潢充滿了現代感,同時又帶有一絲韓國傳統的風味。舒適的座位、柔和的燈光和舒緩的音樂營造出一個放鬆愉悅的用餐環境。不僅如此,服務人員的禮貌和專業態度也為整個用餐體驗增色不少

• 芝士吉列豬扒定食 Cheese Katsu
2023-10-20 47 瀏覽
Kyung Yang Katsu是一間專門為你帶來傳統韓國風味炸豬扒的餐廳,其一絲不苟的手藝與精緻的味覺享受讓人難以忘懷。在這裡,你可以品嚐到最原汁原味的韓國炸豬扒,以及其特色炸芝士豬扒定食。首先,必須提的當然是他們的炸芝士豬扒。這道料理的外層炸得酥脆,內裡則是綿密的豬肉與濃郁的芝士,一切都恰到好處。當你切開炸芝士豬扒,可以看到芝士如同瀑布般流出,稍作等待,熱氣蒸騰的芝士就會變得神奇地拉絲,為你的味蕾帶來一場視覺與味覺的盛宴。每一份定食都配有新鮮的泡菜,酸中帶點辣,激起你的味蕾,為接下來的餐點做好準備。而太陽蛋白飯則是軟糯香甜,與炸豬扒的口感形成了極好的對比。最後,冷麵則是你的定食中的完美結尾,清爽的口感可以解膩,讓你的味蕾得到最後的滿足。最讓人驚喜的是,Kyung Yang Katsu提供無限量refill的服務。無論是你的泡菜、白飯還是冷麵,只要你想再來一份,服務員都會熱情地為你加菜。

終於一試韓國高級炸豬排品牌!位於蘇豪區的Kyung Yang Katsu樓底很高充滿空間感,感覺chill chill的~.特級吉列豬扒定食 $198.芝士&吉列豬柳套餐 $198餐廳的豬類產品都是以韓國產新鮮豬肉所製造,豬扒外層炸得非常酥脆,炸粉份量剛剛好,香口的同時又不會太過!特級豬扒是豬扒加上豬面肉,邊位較肥,豬味最濃郁!而芝士吉列豬超拉絲,正🧀🤤餐廳附上多款調味料,例如松露鹽、wasabi、芥末等等,一次過可以試多種食法😝 定食更包無限量的飯和冷麵呢🍜

.特級吉列豬扒定食 $198
.芝士&吉列豬柳套餐 $198

2023-10-18 41 瀏覽
韓國過江龍吉列豬扒店,係韓國已經有超多分店,終於開到嚟香港。店內既員工大部分都真係韓國人嚟,而且我見到有真韓國人嚟幫襯🤭可想而知個質素都有返咁上下!✦ ⋆ • °‧ ࣪ ☾ ⋆ • ⋆ ✦ • ⋆ ☆⋆ • ✦ ⋆ • ⋆ ☾ ࣪‧ °• ⋆ ✦每個定食都跟有多款醬料,包括鹽、刀魚醬、檸檬、蝦醬等等,可以自行配搭唔同口味;豬扒份量已經非常足,飯、麵同椰菜沙律仲要係任添,包你一定飽!✦特級吉列豬扒定食 $198(豬扒+豬面肉)熟度係剛好,肉既顏色會見到粉嫰,外層炸得十分酥脆、乾身、無油膩感,冇皮肉分離既情況✦芝士吉列豬柳套餐 $198呢個勁吸睛既芝士吉列豬係不得了,拉絲!真係要食,芝士味又唔會太濃太濟。✦Asahi $48 *2✦ ⋆ • °‧ ࣪ ☾ ⋆ • ⋆ ✦ • ⋆ ☆⋆ • ✦ ⋆ • ⋆ ☾ ࣪‧ °• ⋆ ✦

✦特級吉列豬扒定食 $198

✦芝士吉列豬柳套餐 $198

✦Asahi $48 *2

2023-10-17 181 瀏覽
日式炸豬扒就食得多今次係專登走黎食韓式炸豬扒果然係港島地區,裝修,坐位都有格調d因為係坐吧㭒,所以可以欣賞佳餚既準備功夫朋友叫左芝士吉列豬扒定食入面係超濃郁既水牛芝士,係入面浪下浪下咁一咬,芝士就傾瀉而出,豬扒酥脆口感混合芝士香實在係超級邪惡但完全值得食我就叫左特級豬扒定食何謂特級!原來係豬面肉,而一隻豬既豬面肉大概只有500克左右,所以尤其矜貴,而且好食!而每一份套餐,都有三碗小主食跟,務求令你試到豬扒既唔同風味而點豬扒既調味,就係呢一堆喇真係好有心,除左醬汁,仲有芥末,松露鹽,蝦醬個人最鍾意蝦醬,一次唔洗點太多就好夠味鮮鮮咸咸既味道配上炸豬扒係一流超鍾意佢有三款主食,樣樣一d唔會太濟
日式炸豬扒就食得多
今次係專登走黎食韓式炸豬扒
果然係港島地區,裝修,坐位都有格調d
因為係坐吧㭒,所以可以欣賞佳餚既準備功夫
芝士吉列豬扒定食
朋友叫左芝士吉列豬扒定食
入面係超濃郁既水牛芝士,係入面浪下浪下咁
一咬,芝士就傾瀉而出,豬扒酥脆口感混合芝士香實在係超級邪惡
但完全值得食
特級吉列豬扒定食
我就叫左特級豬扒定食
何謂特級!原來係豬面肉,
而每一份套餐,都有三碗小主食跟,務求令你試到豬扒既唔同風味

而點豬扒既調味,就係呢一堆喇
真係好有心,除左醬汁,仲有芥末,松露鹽,蝦醬
個人最鍾意蝦醬,一次唔洗點太多就好夠味
鮮鮮咸咸既味道配上炸豬扒係一流

超鍾意佢有三款主食,樣樣一d唔會太濟
2023-10-10
芝士吉列豬扒定食