放假想放空一下就去到位於屯門的黃金海岸差不多黃昏時間就搵一間餐廳準備吃晚飯見到網上一致好評的「 L’atlantis 」這一間高質海邊餐廳感覺超浪漫室內室外位置都一樣咁Chill加上OpenRice做緊訂座優惠由即日起至7月31日凡消費滿$600用現金結帳可獲贈「香檳黑松露菌煮南非五頭活鮑魚」另外晚市訂座慶祝紀念日用現金付賬亦可免費獲贈刻名甜品當中仲有三款選擇包括蘋果金寶、心形心太軟、法式燉蛋咁多優惠一於Book嚟試吓最後我哋想大家一齊share唔同嘅食物就order咗晚餐Set A 及B 各一份裏面除咗有前菜、餐湯、主菜仲有歐陸甜品及咖啡/菜最後估唔到這一餐法國Fine Dining每一款菜式都好高質素性價比好高❣️⊰⊹════════════════⊹⊱💬 ✎ 食後感 :✨《 Set Dinner A 》$298/person秘制三文魚凱撒沙律沙律菜好新鮮爽脆,而肉質鮮美、質感嫩滑的三文魚刺身,配上煙肉及多士脆粒,更增添口感匈牙利牛肉湯驟眼睇裏面嘅蕃茄及肉粒份量頗多,非常足料,味道鮮甜香煎伊比利亞黑豚扒配蘋果燒汁黑豚扒配上蘆筍、薯仔磚等配料,賣相簡單而精美,黑豚扒切開成兩塊,鍾意
放假想放空一下
就去到位於屯門的黃金海岸
差不多黃昏時間
就搵一間餐廳準備吃晚飯
見到網上一致好評的
「 L’atlantis 」
這一間高質海邊餐廳感覺超浪漫

室內室外位置都一樣咁Chill
加上OpenRice做緊訂座優惠
由即日起至7月31日
凡消費滿$600用現金結帳可獲贈
「香檳黑松露菌煮南非五頭活鮑魚」
另外晚市訂座慶祝紀念日用現金付賬
亦可免費獲贈刻名甜品
當中仲有三款選擇包括
蘋果金寶、心形心太軟、法式燉蛋
咁多優惠一於Book嚟試吓

最後我哋想大家一齊share唔同嘅食物
就order咗晚餐Set A 及B 各一份
裏面除咗有前菜、餐湯、主菜
仲有歐陸甜品及咖啡/菜

最後估唔到這一餐法國Fine Dining
每一款菜式都好高質素
性價比好高❣️

⊰⊹════════════════⊹⊱
💬 ✎ 食後感 :✨

《 Set Dinner A 》$298/person

匈牙利牛肉湯

驟眼睇裏面嘅蕃茄及肉粒份量頗多,非常足料,味道鮮甜

香煎伊比利亞黑豚扒配蘋果燒汁

黑豚扒配上蘆筍、薯仔磚等配料,賣相簡單而精美,黑豚扒切開成兩塊,鍾意佢兩邊煎得好香、恰到好處,黑豚肉肉質比較軟口,好適合我呢位冇牙婆去食

《 Set Dinner B 》$398/person
香草蒜蓉牛油焗法國田螺

我最鍾意食嘅焗田螺,遠處已經聞到好香嘅香草牛油味,輕輕一吉就把田螺肉從螺殼捲出,口感彈牙又有咬口,而且每一隻田螺都非常入味,配埋焗薯蓉一齊食蒜香味滿

法國洋蔥湯

食法國菜點少得飲返碗法國洋蔥湯,裏面嘅洋蔥是滿滿的,而且好林好入味,清清甜甜好開胃。

烤美國安格斯西冷牛扒配紅酒燒汁

牛扒叫了七成熟,烤得恰到好處,中間呈現粉紅色的,一切落去牛味散發出嚟, 肉質鮮嫩再加埋佢醬汁,味道相當夾

【 香檳黑松露菌煮南非五頭活鮑魚 】

鮑魚係新鮮本身係生,生劏之後烹調而成,難怪食落去味道非常新鮮,煙煙韌韌力林身嘅鮑魚肉,配上香檳黑松露忌廉汁,令整體變得更有層次感

【 #朱古力心太軟配雪糕 】

為咗慶祝朋友生日,餐廳特意安排刻名甜品,就係好有愛嘅心形心太軟,這一個心太軟確實與別不同,朱古力醬唔會太漏太杰,而且甜度適中好啱我哋口味喔

最後一人一杯餐飲,為呢一餐咁浪漫豐盛嘅美滿法國晚餐畫上了句號。

2023-06-05 62 瀏覽
為左慶祝周年紀念日,最近book左黃金海岸酒店嚟個staycation~ 入黃金海岸前,就上網搵食咩餐廳慶祝紀念日好,之後就搵到呢間啦!我係星期日晚嚟食嘅,前一日喺openrice book枱,職員當日都有打嚟confirm booking同埋問我有冇座位上嘅preference😚非常細心👍🏻當日我同男朋友各叫左一個set dinner, 分別係5 courses同6 courses嘅set, 最後埋單都係$9xx, 仲要openrice訂座優惠會送埋一隻鮑魚同埋anniversary嘅甜品😋👍🏻以呢個價錢食到咁多野真係非常抵呀!我個人最中意個羊架🤭職員話啲羊架係原個拎去焗,煮好先切開,所以會比切開後先煎個種生啲🤔但我都照係叫左medium, turn out我覺得好好食!非常軟熟,同埋我個人好中意好羶嘅羊😋所以好中我嘅喜好!而個甜品心太軟都好好食😋係我食過最大個嘅心太軟😆用呢個甜品收尾真係十分滿足~總結:性價比高嘅餐廳👍🏻適合特別日子嚟食😋

總結:性價比高嘅餐廳👍🏻適合特別日子嚟食😋
2023-05-25 157 瀏覽
今晚我地兩公婆唔帶小朋友自私食😝補祝番520🌹我地揀左位於屯門黃金海岸既L’atlantis一齊浪漫晚餐🥂揀咗Set dinner B 同 Set dinner C (6 course)💕🔹薄切美國頂級生牛肉配柚子醋汁牛肉切我好薄好嫩滑,一啲都唔腥,配合埋柚子醋汁好清新,連埋伴菜一齊食口感好豐富🔸法國鵝肝慕絲多士鵝肝多士做頭盤一啲都唔覺得膩,鵝肝肝油味輕,質感creamy,多士脆口🫶🏻伴上酸酸甜甜既洋蔥絲,甜甜既紅菜頭醬一齊食感覺輕而不膩👍🔹阿根廷紅蝦刺身配青檸辣汁蝦味好濃,非常fresh,青檸汁酸酸辣辣,點刺身好清新🌿🔸香草蒜茸牛油焗法國田螺田螺入口好香香草蒜蓉牛油味,肉質好嫩滑,好淋好入味😍田螺下面係粗粒薯蓉,啖啖牛油蒜蓉香,非常好食😍▫️黑松露香檳忌廉汁煮南非五頭鮑魚必須強調黑松露香檳忌廉汁非常好味!😍忌廉汁帶香檳既甜味,黑松露味唔會喧賓奪主,非常balance,鮑魚肉質彈牙,火候啱啱好一啲都唔韌,鮑魚size 一啲都唔細,一試難忘👍👍😋😋😋而家係openrice訂座晚市惠顧滿$600可以有一客,推薦😍🔹芝士蟹肉焗荷蘭大啡菇大啡菇好嫩滑juicy,餡料有一絲絲嘅蟹肉,配埋芝士汁,仲

薄切美國頂級生牛肉配柚子醋汁

🔹薄切美國頂級生牛肉配柚子醋汁

🔸法國鵝肝慕絲多士

阿根廷紅蝦刺身配青檸辣汁

🔹阿根廷紅蝦刺身配青檸辣汁
蝦味好濃,非常fresh,青檸汁酸酸辣辣,點刺身好清新🌿

香草蒜茸牛油焗法國田螺

🔸香草蒜茸牛油焗法國田螺

黑松露香檳忌廉汁煮南非五頭鮑魚

▫️黑松露香檳忌廉汁煮南非五頭鮑魚

芝士蟹肉焗荷蘭大啡菇

🔹芝士蟹肉焗荷蘭大啡菇
大啡菇好嫩滑juicy,餡料有一絲絲嘅蟹肉,配埋芝士汁,仲有少少三色椒粒,口感豐富,面頭既芝士好香,整體好好味😋

意大利白松露菌湯、龍蝦濃湯

🔸意大利白松露菌湯
松露味香濃足料,忌廉湯嘅質感濃稠啱啱好,正👍

🔹龍蝦濃湯
好鮮甜嘅龍蝦湯,每啖帶有龍蝦既鮮甜,熱辣辣好暖胃❤

烤美國安格斯西泠牛扒配紅酒燒汁

🔸烤美國安格斯西泠牛扒配紅酒燒汁
西冷揀左7成熟,肉質好嫩,牛肉味香濃,一啲都唔嚡口,燒汁好夾,煎得好香口👍配黃芥辣一齊食牛肉味更加提升👍

慢煮挪威三文魚扒伴輕煎北海道帶子配白酒刁草忌廉汁

🔹 慢煮挪威三文魚扒伴輕煎北海道帶子配白酒刁草忌廉汁
慢煮三文魚好嫩滑,保留到魚肉肉汁,三文魚皮煎得好香脆,配埋清新芳香既白酒刁草忌廉汁好清新好夾👍帶子輕輕煎過,入面仍然好嫩滑,

主菜既伴菜都有Sour cream 伴薯仔、牛油茄子同西蘭花苗,材料好新鮮😋

餐飲揀左凍奶茶同凍檸檬水,奶茶茶味好香,奶茶既奶好夠濃,估唔到西餐既奶茶都可以咁好飲😋

黎到甜品😍🥄

西班牙藍芝士蛋糕 、心太軟、北海道雪糕

🔹西班牙藍芝士蛋糕
好少可食到用藍芝士整既cheesecake,芝士味重,好香濃,鹹鹹甜甜,口感厚實,好特別👍

🔸心太軟 配 北海道雪糕
外表微微鬆脆,內裏鬆軟,用左80%朱古力製作,朱古力味好香濃,中間流心口感好濃惆,甜而不膩,配埋雪糕一齊食令人相當滿足🥰🫶🏻

餐廳喺黃金海岸泳灘隔離,望住沙灘風景,夜晚室內外都好有feel,岩晒同情人/朋友黎呢度dinner🫶🏻服務質素超好🫶🏻每食一道菜店員都會為你換一set餐具同碟,非常細心,而且每道菜都會講解,係五星級既餐飲體驗,非常享受既一餐😍❤️
  • 黑松露香檳忌廉汁煮南非五頭鮑魚
  • 心太軟
  • 香草蒜茸牛油焗法國田螺
2023-05-24 75 瀏覽
之前經過都想試下呢間野, 都計劃下一次有機會就過黎食, 今次係機會啦。星期六的下午, 無諗過停車場都仲有位, 實在太好。係餐廳門口睇多次menu, 其實唔算好岩, 但都決定一試。入到餐廳, 樓底好高呀, 本身諗緊好唔好坐窗邊既2人位, 諗緊既時候, 侍應就安排左一個4人位俾我地。坐低之後, 望住出面的景, 歎住冷氣, 好舒服呀, 果然好位。我地都想食薯角, 所以一齊都各自叫左魚柳漢堡, 不過魚柳有少許腥, 其他都合符價位, 下次試下食其他。套餐包沙律, 湯, 主菜同餐飲。好耐未試過係香港用呢個價錢食得咁開心, 因為侍應的服務真係好好, 佢地好有禮貌, 好到我一定會介紹其他人黎, 自己亦會同屋企人再黎。店員唔會催你食快D交台, 食完沙律前菜先上湯, 飲完湯再上主菜, 一樣一樣黎, 令人好舒服, 平時都好急住食野, 今次真係慢慢享受。我隻手有D痕, “抓”左幾下, 侍應即刻問我駛唔駛蚊怕水, 好主動, 今時今日真係好難得, 即使食貴的餐廳, 都無呢種服務。帶狗狗/寵物的朋友, 可以坐出面outdoor 呀。
星期六的下午, 無諗過停車場都仲有位, 實在太好。
係餐廳門口睇多次menu, 其實唔算好岩, 但都決定一試。

套餐包沙律, 湯, 主菜同餐飲。

帶狗狗/寵物的朋友, 可以坐出面outdoor 呀。
餐廳好特別位於沙灘旁邊有室外位置可以望住沙灘及聽海哭的聲音成個人都會好放鬆好治癒可惜太遲入座已天黑再早小小就睇到靚靚既日落😊我同朋友選擇左坐室內室內裝修設計都別具一格 好歐陸風格👋特別要讚好餐廳既服務真係出色會介紹食物及了解我地既需要店員哥哥帶住口罩我都覺得佢展現緊親切既笑容👋Set Dinner For Two ($988)🥢法國生蠔生蠔係清甜大隻,比較淡既海水味🥢輕燒法國龍蝦仔配青檸辣汁已經預先起殼真係好貼心精緻既龍蝦仔擺設好吸晴食落有泰式x西式既風味好特別🥢西班牙伊比利亞48個月風乾火腿伴金瓜望住火腿係新鮮現切,真係好讚火腿味道特別濃郁,油潤甘香配爽甜既金瓜食真係好夾🥢意大利白松露忌廉湯白松露既香味好特出,濃郁好味🥢法國特醇紅酒慢煮澳洲牛面頰慢煮既牛面頰肉質軟腍👍真係軟到入口化開吸收晒紅酒及配料既精華特別入味真係好推薦😊🥢西班牙伊比利亞黑毛豬架配蘋果紅酒燒汁黑毛豬架好輕易切開,肉味香濃小小粉嫩,口感更加嫩滑🥢晚市惠顧滿$600即送香檳黑松露菌煮南非五頭活鮑魚黑松露加忌廉既醬汁做得好出色鮑魚整得好軟滑又彈牙🥢甜品都無失望朱古力Baileys蛋糕, 北海道雪糕蘋果金寶即叫即焗,切開時
餐廳好特別位於沙灘旁邊

室內裝修設計都別具一格 好歐陸風格

👋特別要讚好餐廳既服務真係出色
會介紹食物及了解我地既需要
店員哥哥帶住口罩我都覺得佢展現緊親切既笑容

👋Set Dinner For Two ($988)
🥢法國生蠔
生蠔係清甜大隻,比較淡既海水味

🥢輕燒法國龍蝦仔配青檸辣汁
已經預先起殼真係好貼心
精緻既龍蝦仔擺設好吸晴
食落有泰式x西式既風味好特別

🥢西班牙伊比利亞48個月風乾火腿伴金瓜
望住火腿係新鮮現切,真係好讚
火腿味道特別濃郁,油潤甘香
配爽甜既金瓜食真係好夾

🥢意大利白松露忌廉湯
白松露既香味好特出,濃郁好味

🥢法國特醇紅酒慢煮澳洲牛面頰
慢煮既牛面頰肉質軟腍👍真係軟到入口化開
吸收晒紅酒及配料既精華特別入味
真係好推薦😊

🥢西班牙伊比利亞黑毛豬架配蘋果紅酒燒汁
黑毛豬架好輕易切開,肉味香濃
小小粉嫩,口感更加嫩滑

🥢晚市惠顧滿$600即送
香檳黑松露菌煮南非五頭活鮑魚
黑松露加忌廉既醬汁做得好出色
鮑魚整得好軟滑又彈牙

🥢甜品都無失望
朱古力Baileys蛋糕, 北海道雪糕
蘋果金寶
即叫即焗,切開時候仲會冒煙
真係又熱又新鮮會食唔停口
當天我叫咗一個晚餐A一個晚餐B,價錢絕對不昂貴,而且有室外及室內,還可以對着沙灘看着海,看着天光到天黑,這個景絕對值!🍽🌃Openrice 訂枱滿$600 會送黑松露香檳忌廉汁南非五頭活鮑魚黑松露忌廉汁好香,鮑魚有咬口又唔會太韌,而且5頭鮑絕不假晚餐A秘製三文魚凱撒沙律🥗菜算新鮮爽口,有我好鍾意嘅蒜蓉包,又有三文魚法國洋蔥湯🥫洋蔥湯比較中式,但係佢配左蒜蓉包係個湯入面,淋左嘅蒜蓉包都依然咁好食,另外佢會配左餐包係蒜蓉包,好香脆亦好香蒜蓉味,點湯就咁食都好,出色香煎伊比利亞黑豚扒配蘋果燒汁🐷🍎黑豚扒我哋選擇左七成熟,有得選擇熟嘅程度嘅豬一定係出色嘅豬👍果然冇令我失望,好食嘅豬真係好食過牛熟到啱啱好,唔會overcook,賣飛佛伴碟方面都絕不馬虎,波子蘿蔔、甜薯、車厘茄、茄子最為特別一定係波子蘿蔔,伴碟所有嘢都好食晚餐B法國鵝肝慕絲多士 🥖鵝肝好香,底部有紅菜頭汁既洋蔥絲,有鵝肝就覺得好出色🤗香草蒜蓉牛油焗法式田螺一份三隻,底部有好多嘅蒜蓉好香濃嘅香草牛油味,蚊出嚟仲滴汁,好香好好食意大利白松露忌廉湯🥫白松露味同埋忌廉味都好香,配餐包食又係出色烤美國安格斯西冷牛扒配紅酒燒汁🐮🍷我哋orde
黑松露忌廉汁好香,鮑魚有咬口又唔會太韌,而且5頭鮑絕不假
晚餐A
秘製三文魚凱撒沙律🥗
菜算新鮮爽口,有我好鍾意嘅蒜蓉包,又有三文魚
法國洋蔥湯🥫
香煎伊比利亞黑豚扒配蘋果燒汁🐷🍎
果然冇令我失望,好食嘅豬真係好食過牛
熟到啱啱好,唔會overcook,賣飛佛
伴碟方面都絕不馬虎,波子蘿蔔、甜薯、車厘茄、茄子
最為特別一定係波子蘿蔔,伴碟所有嘢都好食
晚餐B
法國鵝肝慕絲多士 🥖
鵝肝好香,底部有紅菜頭汁既洋蔥絲,有鵝肝就覺得好出色🤗
香草蒜蓉牛油焗法式田螺
一份三隻,底部有好多嘅蒜蓉
好香濃嘅香草牛油味,蚊出嚟仲滴汁,好香好好食
意大利白松露忌廉湯🥫
白松露味同埋忌廉味都好香,配餐包食又係出色
烤美國安格斯西冷牛扒配紅酒燒汁🐮🍷
我哋order左五成熟,睇嘅色水似over左少少,但味依然好香,食落去唔算好韌,所屬正常
心太軟,巴黎圈 ,牛奶雪糕
甜品方面除咗有畫花,仲有兩款甜品同一個雪糕
心太軟唔會太甜幾好食
巴黎圈反而比較特別,第一次食覺得外面有啲似比較硬身嘅泡芙面,入面有榛子果仁打成既餡料同甜甜既杏仁粒,成個感覺食到最後粒杏仁粒係有驚喜,比較創新
牛奶雪糕好香牛奶味,加落去心太軟一齊食一流
而且雪糕唔會話溶得好快👍

記得ORDER埋餐茶呀
整體環境,地方同埋服務都好唔錯,價錢好合理性價比好高
雖然近海邊會比較多蚊,但我坐室內好有浪漫氣氛
而且每食完一樣嘢店員就會收一次碟,好有貴價西餐廳嘅感覺,而佢嘅價錢絕對不是貴價,我會認為超值,啱晒慶祝節日,聽日母親節都絕對一流,記得喺OpenRice book位
2023-05-12 771 瀏覽
慶祝密友生日,終於在黃金海岸找到一間獨一無二的法國餐廳,四周只有一間餐廳,行3分鐘已有很多車位的公眾停車場,十分方便。餐廳面對沙灘,環境相當優美。戶外座椅很多,每個座椅有獨立的太陽傘,有些一家子女在沙灘玩耍,父母則在戶外飲野看著,是一樂也。我選擇了室內因怕蚊,室內周圍是玻璃大窗,每張枱都可看到海景。今日想看日落,所以早點來,可惜雲多,但都有一些晚霞出現。室內有柔和的歌曲,聽著十分寫意。這裡的選擇頗多,有A,B晚餐,2人套餐或再多幾道菜的晚餐,配搭有所不同。我們點了2人套餐,已包有3小食,餐湯,主食,甜品和飲品等。最新更有新的Promotion,訂座消費600元送香檳黑松露南非五頭鮑魚一客。訂座慶祝紀念日送甜品等。非常貼心!一來是2隻生蠔,來自法國Lapel,肉質肥厚,海水味濃有層次,所以不用醬汁也夠味,非常新鮮。第二是輕燒法國龍蝦仔配青檸辣汁。龍蝦仔已分開頭和肉,不用自己拆殼,頭部十分多膏很香。第三是西班牙伊比利亞48個月的風乾火腿伴金瓜,48是最好的時間,剛好鹹甘味濃配上青甜的哈密瓜是絕配。跟著是西湯,選了龍蝦濃湯和意大利白松露忌廉湯,有2塊多蒜蓉很脆的多士, 熱辣辣的湯,幼滑香綿。

主菜選了法國特醇紅酒慢煮澳洲牛面頰。牛面頰煮得淋軟入味,醬汁味濃配上清新的日本煎茄子,鮮茄仔和甜薯。

另一主菜是西班牙伊比利亞黑毛豬架配蘋果紅酒燒汁。豬架的肉很腍,表面烤得香,入口細緻香濃,肉味濃郁。

甜品是朱古力心太軟,適逢密友生日可寫上Happy birthday!更有蠟燭給驚喜!有水果伴碟。相當romantic氣氛的一晚餐,很滿足了!
2023-05-10
2023-05-05 89 瀏覽
今日黎到黃金海岸海灘食法國菜叫左1個398同1個498既set環境上可以話無懈可擊佔有極大既地利優勢,係海灘隔離睇日落一流,而室內亦裝修得好有氣氛同情調室內座位亦寬闊卡位都好好坐,樓底亦好高服務上,呢到既侍應全部都非常有禮貌餐桌禮儀同上菜既講究都做得好足侍應亦不時會問野食o唔ok,好唔好食加水同收碟速度亦非常快野食上就非常穩陣,無中伏既野全部野食都合格有餘不過因為近海邊d草堆同樹群,所以好多蚊坐室內都有蚊,易比蚊咬要帶定蚊怕水

今日黎到黃金海岸海灘食法國菜
叫左1個398同1個498既set
環境上可以話無懈可擊
佔有極大既地利優勢,係海灘隔離
睇日落一流,而室內亦裝修得好有氣氛同情調
室內座位亦寬闊卡位都好好坐,樓底亦好高
服務上,呢到既侍應全部都非常有禮貌
餐桌禮儀同上菜既講究都做得好足
侍應亦不時會問野食o唔ok,好唔好食
加水同收碟速度亦非常快

野食上就非常穩陣,無中伏既野
全部野食都合格有餘

不過因為近海邊d草堆同樹群,所以好多蚊
坐室內都有蚊,易比蚊咬要帶定蚊怕水
2023-05-04
用餐優惠
優惠券
2023-05-02 88 瀏覽
黎到坐係出邊望住海邊食野係一件開心既事💓•秘制三文魚凱撒沙律🥗沙律菜夠新鮮 合格💓•法國洋蔥湯🧅飲落好香洋蔥味好甜平時唔食洋蔥既我都大愛呢碗湯•香煎格陵蘭深海比目魚配白酒香草忌廉汁比目魚煎得好香口 仲保留返裡面魚既水份 唔會乾 配埋佢個香草忌廉汁一流•香煎伊比利亞黑豚扒配蘋果燒汁黑豚熟度岩岩好 好嫩滑 呢個都值得一試 而且佢配菜亦做得非常之吸引同吸睛💓甜品方面有芝士蛋糕同MACARONS🍰賣相好吸睛芝士蛋糕完全唔膩 MACARONS甜度啱啱好呢個甜品都好滿意配埋環境同食物質素值得一食💓
黎到坐係出邊望住海邊食野

呢個甜品都好滿意

配埋環境同食物質素
值得一食💓

1K
黃金海岸是屯門很有名的景點,亦是看日落的好地方,在此處有間高級西餐廳,一直很好奇,終於今晚相約朋友在此享受法式晚餐。📍位置:乘K51巴士🚌在咖啡灣下車,走到沙灘往前走約五分鐘到。🏠環境:設室外和室內座位,室外座位設太陽傘茶座,可以遠眺黃金泳灘和日落🌄,遇上好天氣真是好chilling!可惜當晚下濛濛細雨,所以坐在室內,空間寬敞而樓底高,黑色的皮卡座配雲石枱,圓拱形窗配白色牆身,並掛上油畫,整體有格調而燈光微暗,滿浪費氣氛。🤵🏻服務:每吃完一道菜都會換餐具,定時添暖水,很有禮好客!🍽️晚市:Dinner Set D$768🍴Venison Carpaccio薄切紐西蘭生鹿柳片配柚子醋汁第一次吃鹿肉,真是一點腥味都沒有,肉質似牛肉,拌沙律菜、西柚肉和油橄欖🫒享用,很清新!🍴Hamachi Fillet Sashim Mango Tarar鮮油魽魚芒果他他這款配搭很有創意,想不到油魽魚跟芒果🥭味道很配合,入口鹹香中帶點甜酸,口感軟嫩,推介!🍴Spot Shrimps Sashimi日本牡丹蝦刺身配白松露豉油畫龍點睛之處是鼓油,非常鹹香,配刺身一流!🍴Scallop with Beetroot
所以坐在室內,
空間寬敞而樓底高,黑色的皮卡座配雲石枱,
圓拱形窗配白色牆身,並掛上油畫,
整體有格調而燈光微暗,滿浪費氣氛。
🤵🏻服務:每吃完一道菜都會換餐具,定時添暖水,很有禮好客!
🍽️晚市:Dinner Set D$768
🍴Venison Carpaccio
薄切紐西蘭生鹿柳片配柚子醋汁
鮮油魽魚芒果他他
🍴Spot Shrimps Sashimi
日本牡丹蝦刺身配白松露豉油
畫龍點睛之處是鼓油,非常鹹香,配刺身一流!
🍴Scallop with Beetroot Jelly
輕煎北海道帶子伴紅菜頭啫喱
帶子表面焦香而熟度剛好,彈牙滑嫩,而配角紅菜頭很棒,一點草腥味都沒有,中和了帶子的少許膩感,擺盤精緻!
🍴Crab Meat
香煎馬里蘭鮮蟹肉餅伴黑魚籽醬
很足料的一道海鮮菜,魚籽醬鹹香,蟹餅全是絲絲的蟹肉,再煎過表層,兩者的味道不會互搶,十分有心思!
🍴Truffle Abalone (free)
🍄香檳黑松露菌煮南非五頭活鮑魚
(消費滿600送)
😍鮑魚大隻新鮮,肉質結實彈牙😋,口感軟韌,淋上很香濃的黑松露奶油醬,送的餐點都很豪爽☺️!
🍴Lobster Bisque
🦞龍蝦濃湯配蒜蓉麵包🥯
無湯渣的湯,一圈奶油在中間,質地稠糊不黏口,正常發揮。
🍴Chuck Flap Tail
🥩烤美國極佳級下肩胛牛扒配紅酒燒汁
牛扒點七成熟,已切開一半,可見表層煎熟帶焦,內層仍是粉嫩色,😋入口是很濃郁肉味,口感軟韌,非常出色和好吃😋,👍推介主菜。
🍴Dessert
🍫心形🧡朱古力心太軟配提拉米蘇蛋糕🍰、馬卡龍和雪芭,
心太軟一切即流心,🍫味道濃郁☺️,很有水準👍!
2023-04-20
  • 鮮油魽魚芒果他他
  • 烤美國極佳級下肩胛牛扒配紅酒燒汁
2023-04-21 111 瀏覽
Set Dinner C (6 courses) $498+10%薄切美國頂級生牛肉配柚子醋汁微酸的柚子醋汁配上軟滑生牛肉片,是一道清新的開胃菜阿根廷紅蝦刺身配青檸辣汁紅蝦刺身十分新鮮不黏牙,蘸上惹味的青檸辣汁帶出紅蝦的鮮味芝士蟹肉焗荷蘭大蘑菇芝士蟹肉既creamy又足料,大蘑菇也十分juicy,配合得天衣無逢香檳黑松露菌煮南非五頭活鮑魚餐廳送的菜(消費滿$600)也毫不吝嗇,鮑魚非常彈牙,黑松露菌汁的香味十分突出,是我最欣賞的前菜匈牙利牛肉湯比起濃湯,我更愛蔬菜湯,而這湯的牛肉味道比一般西餐廳的羅宋湯更香濃。不得不提及香蒜法包外脆內軟,不會像比一般西餐廳的烘得乾硬慢煮挪威三文魚扒伴輕煎北海道帶子配白酒刁草忌廉汁本來擔心份量較少,原來也有掌心般大小,而且較厚身。很欣賞慢煮三文魚扒的軟滑,而且魚味香濃又不會油膩,三文魚皮香脆但非乾硬。上面的帶子同樣新鮮彈牙,而伴碟的配菜是茄子扒、波子蘿蔔、小蕃薯和油醋蕃茄。整道主菜十分美味可口!歐陸甜品訂座時可向餐廳提出慶祝事項,餐廳也會貼心地在碟上寫上祝福。甜品包括馬卡龍、tiramisu小蛋糕和心太軟配香草雪糕。心太軟是我和朋友最欣賞的甜品,朱古力味

薄切美國頂級生牛肉配柚子醋汁
微酸的柚子醋汁配上軟滑生牛肉片,是一道清新的開胃菜

阿根廷紅蝦刺身配青檸辣汁
紅蝦刺身十分新鮮不黏牙,蘸上惹味的青檸辣汁帶出紅蝦的鮮味

芝士蟹肉焗荷蘭大蘑菇

香檳黑松露菌煮南非五頭活鮑魚

慢煮挪威三文魚扒伴輕煎北海道帶子配白酒刁草忌廉汁

歐陸甜品
訂座時可向餐廳提出慶祝事項,餐廳也會貼心地在碟上寫上祝福。甜品包括馬卡龍、tiramisu小蛋糕和心太軟配香草雪糕。心太軟是我和朋友最欣賞的甜品,朱古力味十分濃厚,蛋糕體又不會乾,讚!

餐廳環境寧靜舒適,有窗邊以及室外座位欣賞海灘美景。不得不讚讚侍應的殷勤服務,每換一道菜就會更換新的餐具和添上暖水,也會詢問我們對菜式的看法
黃金海岸遠離繁囂,餐廳喺正沙灘隔離,滿滿嘅渡假感。餐廳室外位置可以望住個海,室內位置好典雅,圓䧆形設計嘅窗好有異國風情,喺度影相打卡都好靚重點係食到好飽嘅二人晚餐都唔駛八百蚊🤩Set Dinner A $298秘制三文魚凱撒沙律傳統嘅凱撒沙律上面加咗兩塊味道濃郁嘅秘制三文魚匈牙利牛肉湯有啲似羅宋湯,但有濃郁嘅牛肉味芝士香草焗羊扒配紅酒露絲瑪莉汁焗到Medium熟,羊扒加咗芝士香草焗,味道好豐富,肉質都仲keep到好juicySet Dinner B $378法國鵝肝慕絲多士加咗紅菜頭絲喺底,味道幾fresh,口感再豐富啲香草蒜茸牛油焗法國田螺薯蓉好香蒜蓉牛油味,田螺都幾大隻法國洋蔥湯 有好多洋蔥,味道又香又甜,同蒜蓉包係絕配好多洋蔥燒美國安格斯西冷牛扒配紅酒燒汁燒到Medium熟,肉質啱啱好,唔韌,牛味濃郁兩個set都包咗歐陸甜品同咖啡/茶,甜品夾埋一齊上。擺盤好精緻,仲畫咗花花樹樹,超靚,好有驚喜。蘋果金寶外皮焗得酥脆,蘋果餡熱辣辣,配焦糖馬卡龍,法式感滿滿🌟特別優惠:晚市惠顧滿$600並用現金付賬就可獲贈「香檳黑松露菌煮南非五頭活鮑魚」,個汁好出色,有香檳嘅甜味,忌廉嘅 cream
重點係食到好飽嘅二人晚餐都唔駛八百蚊🤩

Set Dinner A $298
傳統嘅凱撒沙律上面加咗兩塊味道濃郁嘅秘制三文魚

匈牙利牛肉湯
有啲似羅宋湯,但有濃郁嘅牛肉味

芝士香草焗羊扒配紅酒露絲瑪莉汁

Set Dinner B $378
法國鵝肝慕絲多士
加咗紅菜頭絲喺底,味道幾fresh,口感再豐富啲

香草蒜茸牛油焗法國田螺
薯蓉好香蒜蓉牛油味,田螺都幾大隻

法國洋蔥湯
有好多洋蔥,味道又香又甜,同蒜蓉包係絕配好多洋蔥

燒美國安格斯西冷牛扒配紅酒燒汁
燒到Medium熟,肉質啱啱好,唔韌,牛味濃郁

🌟特別優惠:晚市惠顧滿$600並用現金付賬就可獲贈「香檳黑松露菌煮南非五頭活鮑魚」,個汁好出色,有香檳嘅甜味,忌廉嘅 creamy感,帶黑松露嘅香味,鮑魚鮮味爽口得嚟唔會韌👍🏻
  • 芝士香草焗羊扒配紅酒露絲瑪莉汁
  • 香草蒜茸牛油焗法國田螺
  • 蘋果金寶
2023-04-19 109 瀏覽
到黃金海岸行下,天氣很好,風和日麗,最適合到郊外行下。上個月試過這間法國餐廳,今次又來再試試這間餐廳的午餐!這間餐廳的一個最大賣點,是戶外對住海灘的海景茶座,陽光伴著柔和的海風,邊吃美食,又可看看海景,人生樂事!點了三個午餐、焗豬肋骨、三文魚伴綠茶醬意大利飯、海鮮墨魚汁意粉。餐另有包、沙律、餐湯、餐茶。百多元一個餐算合理!今日的餐湯有很重的肉桂味,個人不太喜歡!海鮮墨魚汁意粉的海鮮新鮮,意粉就一般!三文魚煎得很香口,魚皮很脆,綠茶汁很怪,與魚及飯不太夾。豬肋骨味道一般,不突出,整體而言這次食物質素雖好、但味道只普通,但環境加了分!

2023-04-11
2023-04-18 72 瀏覽
🍽️Set Dinner For Two🤭飽到唔郁得😋Oyster 🦪🦪🌟🌟🌟🌟超新鮮!Light Fried French Scampi🦐🦐🌟🌟🌟🌟炸到非常香,蝦肉中間唔係全熟處理,食落幾滑溜😋Spanish 48 month Ham🥩🌟🌟🌟🌟Truffle Abalone🌟🌟🌟🌟🌟香檳黑松露菌煮南非五頭活鮑魚😋松露味香之餘食落仲好creamy!輕煎北海道刺身大帶子🌟🌟🌟🌟😋呢個係另外加既頭盤,估唔到幾好食!!Beef Soup🌟🌟🌟🌟肉碎都幾多😋Lobster Bisque🌟🌟🌟🌟🌟龍蝦湯味道岩岩好夠濃🦞NZ Rack of Lamb🌟🌟🌟🌟🌟主菜我揀咗羊架,有3大舊,7成熟,煎到皮脆肉嫩🐑US Beef Beak Fan🌟🌟🌟🌟面䏭墩😋Dessert🌟🌟🌟🌟🌟❤️個芝士蛋糕好正,忍唔住食哂成舊,實在太香滑!
🍽️Set Dinner For Two🤭飽到唔郁得😋
Oyster 🦪🦪🌟🌟🌟🌟超新鮮!
Spanish 48 month Ham🥩🌟🌟🌟🌟
Beef Soup🌟🌟🌟🌟肉碎都幾多😋
US Beef Beak Fan🌟🌟🌟🌟面䏭墩😋

• 生蠔
🏖️記得兩年前嚟過呢間屯門海邊餐廳,室內既圓拱型玻璃大窗設計,氣氛特別浪漫,令人印象深刻!呢度唔止睇下海浪咁簡單,仲有高樓底同埋開揚嘅景觀,啱哂嚟放鬆心情,好有渡假Feel!🍽️叫左兩個Dinner set,包括前菜、餐湯、主菜、甜品同埋飲品,性價比超高!🎊晚市訂座滿$600送黑松露忌廉南非鮑魚鮑魚新鮮口感彈牙,好鬼正!🌈A Set ($298)🌈B Set ($398)🥗秘制三文魚凱撒沙律法國鵝肝慕絲多士香草蒜蓉牛油焗田螺👍🏻三款前菜都有獨特嘅風味,最鐘意香草蒜蓉牛油焗田螺,濃郁嘅牛油、蒜蓉同香草,焗烤而成,散發出誘人嘅香氣,底下既薯蓉亦好幼滑!🥣匈牙利牛肉湯意大利白松露忌廉湯👍🏻🐑芝士香草焗羊扒羊扒肉質鮮嫩多汁,配合焗烤後的芝士香氣,口感豐富,如果你鍾意羊肉,又鍾意芝士,呢道菜式絕對唔可以錯過!🐮烤美國安格斯西冷牛扒配紅酒燒汁牛扒肉質嫩滑juicy,完全唔韌、無筋,烤至剛剛好配合濃郁的紅酒燒汁,非常滿足!❤️唔止嘢好食,仲有好貼心嘅服務,真係令人感到好溫馨。呢度嘅服務員都好細心,時刻留意客人嘅需要,真係食得開心,服務又滿意,一定會再嚟呀!

🏖️

🍽️

🎊
晚市訂座滿$600送
黑松露忌廉南非鮑魚
鮑魚新鮮口感彈牙,好鬼正!

🌈A Set ($298)
🌈B Set ($398)

🥗
香草蒜蓉牛油焗田螺