2023-06-11
放假想放空一下就去到位於屯門的黃金海岸差不多黃昏時間就搵一間餐廳準備吃晚飯見到網上一致好評的「 L’atlantis 」這一間高質海邊餐廳感覺超浪漫室內室外位置都一樣咁Chill加上OpenRice做緊訂座優惠由即日起至7月31日凡消費滿$600用現金結帳可獲贈「香檳黑松露菌煮南非五頭活鮑魚」另外晚市訂座慶祝紀念日用現金付賬亦可免費獲贈刻名甜品當中仲有三款選擇包括蘋果金寶、心形心太軟、法式燉蛋咁多優惠一於Book嚟試吓最後我哋想大家一齊share唔同嘅食物就order咗晚餐Set A 及B 各一份裏面除咗有前菜、餐湯、主菜仲有歐陸甜品及咖啡/菜最後估唔到這一餐法國Fine Dining每一款菜式都好高質素性價比好高❣️⊰⊹════════════════⊹⊱💬 ✎ 食後感 :✨《 Set Dinner A 》$298/person秘制三文魚凱撒沙律沙律菜好新鮮爽脆,而肉質鮮美、質感嫩滑的三文魚刺身,配上煙肉及多士脆粒,更增添口感匈牙利牛肉湯驟眼睇裏面嘅蕃茄及肉粒份量頗多,非常足料,味道鮮甜香煎伊比利亞黑豚扒配蘋果燒汁黑豚扒配上蘆筍、薯仔磚等配料,賣相簡單而精美,黑豚扒切開成兩塊,鍾意
就去到位於屯門的黃金海岸
差不多黃昏時間
就搵一間餐廳準備吃晚飯
見到網上一致好評的
「 L’atlantis 」
這一間高質海邊餐廳感覺超浪漫
室內室外位置都一樣咁Chill
加上OpenRice做緊訂座優惠
由即日起至7月31日
凡消費滿$600用現金結帳可獲贈
「香檳黑松露菌煮南非五頭活鮑魚」
另外晚市訂座慶祝紀念日用現金付賬
亦可免費獲贈刻名甜品
當中仲有三款選擇包括
蘋果金寶、心形心太軟、法式燉蛋
咁多優惠一於Book嚟試吓
最後我哋想大家一齊share唔同嘅食物
就order咗晚餐Set A 及B 各一份
裏面除咗有前菜、餐湯、主菜
仲有歐陸甜品及咖啡/菜
💬 ✎ 食後感 :✨
《 Set Dinner A 》$298/person
秘制三文魚凱撒沙律
匈牙利牛肉湯
驟眼睇裏面嘅蕃茄及肉粒份量頗多,非常足料,味道鮮甜
香煎伊比利亞黑豚扒配蘋果燒汁
黑豚扒配上蘆筍、薯仔磚等配料,賣相簡單而精美,黑豚扒切開成兩塊,鍾意佢兩邊煎得好香、恰到好處,黑豚肉肉質比較軟口,好適合我呢位冇牙婆去食
《 Set Dinner B 》$398/person
香草蒜蓉牛油焗法國田螺
我最鍾意食嘅焗田螺,遠處已經聞到好香嘅香草牛油味,輕輕一吉就把田螺肉從螺殼捲出,口感彈牙又有咬口,而且每一隻田螺都非常入味,配埋焗薯蓉一齊食蒜香味滿
法國洋蔥湯
食法國菜點少得飲返碗法國洋蔥湯,裏面嘅洋蔥是滿滿的,而且好林好入味,清清甜甜好開胃。
烤美國安格斯西冷牛扒配紅酒燒汁
牛扒叫了七成熟,烤得恰到好處,中間呈現粉紅色的,一切落去牛味散發出嚟, 肉質鮮嫩再加埋佢醬汁,味道相當夾
【 香檳黑松露菌煮南非五頭活鮑魚 】
鮑魚係新鮮本身係生,生劏之後烹調而成,難怪食落去味道非常新鮮,煙煙韌韌力林身嘅鮑魚肉,配上香檳黑松露忌廉汁,令整體變得更有層次感
【 #朱古力心太軟配雪糕 】
為咗慶祝朋友生日,餐廳特意安排刻名甜品,就係好有愛嘅心形心太軟,這一個心太軟確實與別不同,朱古力醬唔會太漏太杰,而且甜度適中好啱我哋口味喔
最後一人一杯餐飲,為呢一餐咁浪漫豐盛嘅美滿法國晚餐畫上了句號。