2022-02-16
好多人話甜點係另一個胃,呢一句都適用喺我度😝今日去完時代廣場買嘢,經過呢一間蛋糕甜品店,見到啲蛋糕超級精緻,又有好多種唔同味道,忍唔住買咗幾款返屋企做飯後一點甜🤪服務員態度超級好,細心又小心咁將蛋糕擺落個包裝盒,仲有幾支叉同埋蠟燭俾我添❤️返到去基本上都冇蛋糕都冇變形,非常漂亮!叫咗五款蛋糕🍰,分別有香濃開心果呢款真係必叫之選! 開心果味道濃郁,外層係朱古力脆皮,同鬆軟蛋糕一齊食~口感一流!桂香玄米綠茶 (前)入口鬆軟,淡淡玄米綠茶味滲出,配上幼滑忌廉,不錯吃呢!沖繩黑糖栗子🌰蒙布朗 (後)栗子蓉用上日本同法國栗子而成,入口順滑得來帶有濃郁栗子味,配上黑糖蛋糕一齊食,配搭得非常好!英國伯爵茶(前)鍾意飲伯爵茶嘅一定要叫!茶味十足,香濃而不會過膩日本柚子 (後)非常清新,唔會過甜,忌廉落得比較多,鍾意酸酸甜甜嘅不要錯過!呢間蛋糕味道有特色之餘,仲要好食又靚,下次可以試吓其他味道😋
返到去基本上都冇蛋糕都冇變形,非常漂亮!
叫咗五款蛋糕🍰,分別有
香濃開心果
桂香玄米綠茶 (前)
入口鬆軟,淡淡玄米綠茶味滲出,配上幼滑忌廉,不錯吃呢!
沖繩黑糖栗子🌰蒙布朗 (後)
英國伯爵茶(前)
鍾意飲伯爵茶嘅一定要叫!茶味十足,香濃而不會過膩
日本柚子 (後)