2021-05-16
🙃平日做嘢咁辛苦,週末獎勵下自己💪去咗時代廣場地庫嘅la famille買靚靚蛋糕,氹自己氹屋企人💋😘之前經過呢間新分店,次次都大排長龍。難得今次剛開舖冇耐,唔多人方便望下雪櫃嘅款式,慢慢揀❤️🤤✔️揀咗5件戚風蛋糕:🍀香濃開心果 用上矜貴嘅伊朗頂級開心果製作,果實比美國嘅開心果更飽滿鬆脆。 整件蛋糕洋溢著果仁香,鬆軟嘅戚風蛋糕裏面,會食到好多開心果碎,口感豐富。🤎 沖繩黑糖栗子蒙布朗日本丹波栗子,同法國優質栗子製成細膩柔滑嘅栗子蓉,混合鬆軟嘅戚風蛋糕,加上黑糖味順喉不膩,一試難忘。❤️皇牌士多啤梨用上鮮嫩欲滴嘅士多啤梨,鬆軟嘅蛋糕裏是滿滿嘅鮮甜多汁嘅士多啤梨果肉,同自家製士多啤梨果醬,無法抗拒的甜蜜味道。🌺桂花玄米綠茶喜歡喝茶既我,怎能錯過?忌廉係淡淡嘅桂花香,玄米綠茶戚風蛋糕輕軟濕潤,中心還有桂花奶凍,多重口感。🍑日本白桃精緻可愛既白桃蛋糕,滿滿晶瑩剔透嘅白桃果肉粒粒,香甜juicy,夏日推介好味❤️😍
✔️揀咗5件戚風蛋糕:
🍀香濃開心果
🤎 沖繩黑糖栗子蒙布朗
❤️皇牌士多啤梨
🌺桂花玄米綠茶
喜歡喝茶既我,怎能錯過?
🍑日本白桃