2013-01-12
好開心今日成家人黎食buffet, 呢間我都係第一次食, 希望會是開心既一晚~~~食buffet我最鍾意食冷盤, 二話不說就攻陷生蠔區, 生蠔有兩款, 法國同美國, 雖然大路, 但勝在夠隱陣, 法國比較爽口, 海水味重!! 美國就較為juicy, 各有千秋, 最重要夠新鮮, .雖然唔及出面蠔bar既質素, 但任食黎講算係唔錯, 之前食過2間buffet既生蠔又苦又無鮮味, 真係唔會再返兜龍蝦同龍蝦鉗都幾好, 但龍蝦鉗唔夠大隻, 肉太少....鮮蝦好鮮甜, 呢個通常一般buffet都一定好食, 如果連鮮蝦都唔掂可以唔駛去長腳蟹都算鮮甜, 絕對解哂冰沙律汁同醬有好多款, 只要蔬菜新鮮已經好好食, 我夾左一大盤食哂剌身ok, 不過三文魚同八爪魚成日都有機會食, 我只食左一, 兩片Prama ham 食左唔少, 因為唔會好咸, 又有火腿香味, 就咁食又得加哈密瓜又得燒物有燒菠蘿, 鮮魷, 魚, 牛舌, 茄子, 樣樣都幾好, 係牛舌唔好食, 無切過, 成條脷燒感覺嘔心牛扒同天婦羅都好食, 牛扒燒得剛剛好仲有少少粉紅色, 好淋好juicy!!天婦羅有蝦, 鮮冬菇同魚, 個皮好薄, 好脆, 我食左好
龍蝦同龍蝦鉗都幾好, 但龍蝦鉗唔夠大隻, 肉太少....
長腳蟹都算鮮甜, 絕對解哂冰
天婦羅有蝦, 鮮冬菇同魚, 個皮好薄, 好脆, 我食左好多
另外每位會免費有一個main course , 湯同甜品, 呢個要take order
我要左魚同梳乎厘....湯比較普通, 只係菜湯味加左鮑魚同冬菇
魚肉質好滑, 皮又煎得脆脆地, 皮脆肉嫩
梳乎厘簡直係廢, 我揀左薑味, 但入口係金桔味, 仲要一篤就無, 裡面只係空氣
食到尾聲見到有芝士燒龍蝦拎左2隻, 好難食, d肉好韌, 我吐左出黎
雪糕係自製既, 但味道好甜, 仲有開心果味似杏仁味, 錯哂
服務麻麻地, 唔算殷勤, 食物都唔錯 , 但都係比萬豪遜色, 但萬豪而家無蠔食,
鍾意食蠔既朋友都可以黎試下