有喜歡吃窩夫的朋友仔嗎🙋🏻‍♀️?! 你知不知道在油麻地和旺角附近,有間窩夫很有名的餐廳 💚💖 𝕃𝕚𝕓𝕖𝕣𝕥𝕪 ℂ𝕠𝕗𝕗𝕖𝕖 & 𝕎𝕚𝕟𝕖呢~ 聽不少朋友說,質素相當不錯,而且還是抹茶和伯爵茶口味,當然要去試試囉~ 餐廳比想像中大,大玻璃的設計,令空間感十足🥳。相信中午來打卡的話,氣氛會更好呢~食物款式比想像中多,晚市光顧更有套餐哦。 晚市套餐會附送餐湯和迷你牛角包,份量更豐富。 「 羅靭青醬煎西班牙豬鞍🐽$238 」 大大件的西班牙豬鞍,又厚肉又結實,肉質鬆軟,味道甘香🥰,配上滿香的青醬,層次升華不少~如果薯條炸得香脆一點就更好囉~ 「 海鮮墨魚汁西班牙飯🐙$238 」 誰說不能獨食西班牙飯呢😚! 一人份的西班牙飯,味道鹹香,更有青口、大蝦和虎蝦😆,加點檸檬汁,更好呢~ 「 手工抹茶窩夫配開心果雪糕🧇$98 」 最後是期待已久的抹茶窩夫😍!!! 用京都宇治抹茶做的窩夫,外脆內鬆軟,抹茶味濃。更令有驚喜的是開心果雪糕,味道超濃!! 窩夫配上雪糕、開心果忌廉、香印提子🍇,好吃呢~

食物款式比想像中多,晚市光顧更有套餐哦。

晚市套餐會附送餐湯和迷你牛角包,份量更豐富。

「 羅靭青醬煎西班牙豬鞍🐽$238 」

「 海鮮墨魚汁西班牙飯🐙$238 」

「 手工抹茶窩夫配開心果雪糕🧇$98 」

2022-10-16
2022-10-16 53 瀏覽
之前去過旺角嘅分店,今次二訪嚟油麻地呢頭嘅分店,無論食物定係裝修依然十分滿意,仲可以帶埋寵物一齊嘆杯靚啡🐶!呢間分店用咗綠色落地大玻璃,有少少復古嘅感覺,採光度十足!發現佢個Menu都變咗啲,加入咗幾款開心果系列嘅食品,作為開心果迷一定要試❤️!------------------------------🦐◖鮮茄海鮮西班牙鍋飯◗ $198好少見cafe有paella,即管試吓佢!海鮮配料幾足,有大大隻青口、鮮蝦,青口落咗少少海鹽,炙燒過落少少;有兩隻蝦仁同一隻原隻大蝦,海鮮都幾鮮甜有口感唔會梅肉!飯底好有鮮味,煮得軟硬度啱啱好,有少少蕃茄嘅酸味,混合埋洋蔥同埋蒜頭嘅香味,頗有咬口,仲有少少飯焦!🧇◖手工綠茶窩夫配開心果雪糕◗ $98窩夫係綠茶味🍵,有四大塊好大份!窩夫暖笠笠外皮好脆,點埋凍冰冰嘅開心果雪糕食,真心正!開心果雪糕有粒粒開心果碎,微甜帶少少甘味,另外仲有啲開心果cream,食落就微鹹帶啲酸微味,食曬都唔會覺得膩!☕️◖開心果鮮奶咖啡◗ $46有150mL同埋300 mL可以揀。咖啡面頭落咗啲開心果碎,奶泡好濃厚,影完一轉相都仲未消泡。味道方面咖啡味會重啲,開心果味就冇咁出~如果
🦐◖鮮茄海鮮西班牙鍋飯◗ $198

🧇◖手工綠茶窩夫配開心果雪糕◗ $98

☕️◖開心果鮮奶咖啡◗ $46
有150mL同埋300 mL可以揀。咖啡面頭落咗啲開心果碎,奶泡好濃厚,影完一轉相都仲未消泡。味道方面咖啡味會重啲,開心果味就冇咁出~如果真係想試濃味啲開心果嘅飲品,可以嗌開心果沙冰!

🍹◖番粉紅◗ $78
呢杯mocktail調得好靚,係好少女嗰種粉紅,好夢幻!入面加入左番石榴、檸檬同柚子,飲落酸酸甜甜,檸檬香味會重少少,有玫瑰花瓣🥀作點綴,成杯嘢好refreshing!

🌟Encore指數:9/10
輕食、主食、甜品都有齊,全部都好高質!嘢飲方面,除咗有經典嘅咖啡飲品,仲有提供無酒精嘅雞尾酒、有酒精嘅咖啡、無咖啡嘅Latte🤪,淨係嘢飲都有好多選擇!坐喺落地大玻璃前面,望住出面人來人往,都幾chill!
2022-10-14 52 瀏覽
終於開心果嘅朋友, 呢間一定要去試試。 佢地杯Pistachio Smoothie 有驚喜,打得好滑同帶點海鹽味, 好好味又唔heavy。另外 Homemade Green Tea Waffle with Pistachio Ice Cream, 雖然個waffle硬咗啲但係個開心果好好味。Apple Crumble Cheescake 打卡一流, 不過個味道就一般,cheesecake 個味道可以再濃啲。Very good service, 兩個人去坐打橫窗口位最spacious。

• 開心果smoothie
2022-10-11 51 瀏覽
1. 開心牛角 | 6/10Pistachio & Avocado croissant 打卡一百萬分的牛角包,樣子好美,但食到一半已經有點膩。無法子,由於店家真的太慷慨了,佛心地放上半個左右份量的牛油果,再配上大大篤的開心果忌廉,不夠肚子餓的話難以清掉整個。其實店家有落心思,加配新鮮生果去令整體感覺更清新。但蘋果始終偏甜,如果加配酸味更強的水果會更好2. 開心果鮮奶咖啡 | 6/10Pistachio latte 開心果的味道若隱若現,好像可以更濃些許?加分位是面頭的開心果碎,實在的果仁香確實是零舍不同!
1. 開心牛角 | 6/10
Pistachio & Avocado croissant

2. 開心果鮮奶咖啡 | 6/10
Pistachio latte

2022-10-10 633 瀏覽
這次於週末跟友人吃個 ʙʀᴜɴᴄʜ到訪時還沒到中午 已經半滿了兩邊玻璃窗空間感十足秋冬時摺窗還可以打開 氛圍感滿滿這次坐在玻璃窗的角落位置 透光度 ᴍᴀx初訪時只有我一個 餐牌沒參詳太多才發現原來主食 小食都不少 而且還滿特色的呢𓋪 𝘊𝘩𝘶𝘳𝘳𝘰𝘴 𝘸/ 𝘊𝘩𝘰𝘤𝘰𝘭𝘢𝘵𝘦 𝘊𝘳𝘰𝘪𝘴𝘴𝘢𝘯𝘵初訪時吃過招牌之一的開心牛角 這次嚐了更邪惡的朱古力吉拿牛角山香脆吉拿棒放在牛角包和巧克力忌廉上形成一個甜品小山丘牛角包滲透著濃郁的牛油香味沒有不好吃的道理啊 𓋪 𝘚𝘦𝘢𝘧𝘰𝘰𝘥 𝘗𝘢𝘦𝘭𝘭𝘢這裡的西班牙鍋飯是很有特色的一人份量跟平常的大鑊飯不同呢 ʕ·͡ˑ·ཻʔ鐵鍋製作關係 會花費較多時間呢海鮮豐富 有 青口 大蝦 墨魚 等等炒飯熱辣辣很惹味 吃到底帶點焦香的飯焦!𓎺 𝘉𝘭𝘶𝘦 𝘚𝘬𝘺 𓎺 𝘓𝘢𝘵𝘵𝘦友人點了 sɪɢɴᴀᴛᴜʀᴇ 的 ʙʟᴜᴇ sᴋʏ 外表像極了藍天白雲 超 ɪɢ-ᴀʙʟᴇ ❤以乳酪 橙 椰子 梳打和冰淇淋組成的飲品初嚐一口梳打很清爽 椰子味也很重 拿鐵一如既往的大杯早午餐就是配咖啡才是休閒啊幾乎每一道餐點性價比也很高有創意之餘又色香味俱全
這次於週末跟友人吃個 ʙʀᴜɴᴄʜ
這裡的西班牙鍋飯是很有特色的一人份量
跟平常的大鑊飯不同呢 ʕ·͡ˑ·ཻʔ
鐵鍋製作關係 會花費較多時間呢
海鮮豐富 有 青口 大蝦 墨魚 等等
炒飯熱辣辣很惹味 吃到底帶點焦香的飯焦!
𓎺 𝘉𝘭𝘶𝘦 𝘚𝘬𝘺
早午餐就是配咖啡才是休閒啊

幾乎每一道餐點性價比也很高
有創意之餘又色香味俱全
2022-10-02
之前係Ig都見過依間餐廳嘅介紹 今次同朋友專程黎到食lunch 傾下計放鬆下😛 餐廳係街角位置 用左落地玻璃嘅設計🪟 所以外觀好靚好整齊 採光度十足❤️ 而且正門牆身有塊特製嘅金色招牌 刻左餐廳名 Logo 同埋slogan 好引人注目🫣🍀餐湯 (羅宋湯)湯偏水狀 吾係平時嘅半液態 但味道好夠濃🥣材料好足🤣 蕃茄🍅 洋蔥🧅 蘿蔔🥕 椰菜🥬 樣樣都齊 每啖湯都咬到材料 加埋香草粒係表面🌿 賣相更加吸引☺️🍀迷你牛角包🥐外皮好脆口 色澤均勻😍 表面已經望到層次分明 咬落口鬆軟 有空氣感🤩 絕對值得一試👍🏽🍀香煎鴨胸蝴蝶粉鴨胸煎得好香口 吾會太鹹 肉質有咬口得黎吾會太煙靭😛 蝴蝶粉煮嘅時間控制得好好 軟硬適中🦋 每塊蝴蝶粉都沾滿香草醬🌿 味道好濃好好食😋🍀龍蝦汁鳳尾蝦扁意粉龍蝦汁嘅味道好濃郁🦞 平均黏住係每條扁意粉🍝 意粉吾會太淋身 有咬口👍🏽 有4隻蝦 好彈牙🦐 味道清清地 令龍蝦汁嘅味更加突出🤩 另外仲有啲洋蔥片🧅 同埋魷魚片嘅食材 增加左整體嘅口感🥰🍀黑松露辣肉腸手工牛肉漢堡漢堡包表面脆口 咬落口柔軟🍔 牛肉味道夠濃 而且好淋身🐮 芝士溶左係牛肉 同埋辣肉腸表面 配埋其他爽口嘅食材 口感充

🍀餐湯 (羅宋湯)
餐湯 (羅宋湯)

🍀迷你牛角包🥐
迷你牛角包

🍀香煎鴨胸蝴蝶粉
香煎鴨胸蝴蝶粉

🍀龍蝦汁鳳尾蝦扁意粉
龍蝦汁鳳尾蝦扁意粉

🍀黑松露辣肉腸手工牛肉漢堡
漢堡包表面脆口 咬落口柔軟🍔 牛肉味道夠濃 而且好淋身🐮 芝士溶左係牛肉 同埋辣肉腸表面 配埋其他爽口嘅食材 口感充滿層次😜 不過可能因為芝士同牛肉味太濃 黑松露嘅味吾太突出🤫 但整體係好食嘅漢堡🥳 薯條正常 吾會炸得太乾🍟
黑松露辣肉腸手工牛肉漢堡

🍀70.5% 黑朱古力鮮奶咖啡 (凍)
咖啡好香濃 冇咩酸味 又吾會苦☕️ 朱古力味都好濃 口感好豐富🍫 為左每啖都更加均勻 每次飲嘅時候記得攪一攪先再飲😉 咖啡表層仲有啲泡泡🫧 令賣相同飲嘅時候都更加多層次感❤️
70.5% 黑朱古力鮮奶咖啡

最後埋單人均消費都只係$150 超級高性價比🥰
2022-10-05
餐湯 (羅宋湯)
迷你牛角包
香煎鴨胸蝴蝶粉
龍蝦汁鳳尾蝦扁意粉
黑松露辣肉腸手工牛肉漢堡
70.5% 黑朱古力鮮奶咖啡
很喜歡那句「The best coffee is the coffee you like」一年前曾經到訪過一年後感覺還依舊全落地玻璃既設計 · 仍然好吸眼球歐式風格 · 典雅綠色配上跳皮的粉色就好似餐廳早上係寫意Cafe 晚上變成小酒吧餐館 ♡ 羅勒青醬煎西班牙豬鞍 ($238)好少見青醬配豬鞍呢個組合但意外地又幾match豬鞍非常厚切 · 但香煎火喉掌握得岩岩好咬落非常柔軟juicy · 配少少脂肪食真係無得彈而自家製既青醬好香濃 · 清新既香草可以中和膩感 ♡ 蒜香鵝肝牛柳($138)鵝肝煎到外脆內嫩 · 油脂香十足而美國封門柳軟腍帶彈性 · 肉味濃郁唔好遺忘舖底既雜菇 · 集精華所在👍🏻不過個人偏好用上炸蒜蒜片會更開心 ·令口感更多層次 ♡ Apple Crumble蛋糕 ($78)一定係我最靚 · 所以我有得食毒蘋果賣相非常精緻 · 像真度超高層次分明既內餡 · 芝士細滑帶蘋果香甜而充滿肉桂香下面再舖滿超邪惡香口既crumbs無論口味配搭定賣相都非常令人滿意 ♡ Starry Night 星夜($78)黑漆漆既外觀 · 同味道完全係兩回事所以入口有少許驚艷到好鍾意調配用上班蘭
很喜歡那句
一年前曾經到訪過
一年後感覺還依舊

全落地玻璃既設計 · 仍然好吸眼球
歐式風格 · 典雅綠色配上跳皮的粉色
就好似餐廳早上係寫意Cafe
晚上變成小酒吧餐館

♡ 羅勒青醬煎西班牙豬鞍 ($238)
好少見青醬配豬鞍呢個組合
但意外地又幾match
豬鞍非常厚切 · 但香煎火喉掌握得岩岩好
咬落非常柔軟juicy · 配少少脂肪食真係無得彈
而自家製既青醬好香濃 · 清新既香草可以中和膩感

♡ 蒜香鵝肝牛柳($138)
鵝肝煎到外脆內嫩 · 油脂香十足
而美國封門柳軟腍帶彈性 · 肉味濃郁
唔好遺忘舖底既雜菇 · 集精華所在👍🏻
不過個人偏好用上炸蒜蒜片會更開心 ·令口感更多層次

♡ Apple Crumble蛋糕 ($78)
一定係我最靚 · 所以我有得食毒蘋果
賣相非常精緻 · 像真度超高
層次分明既內餡 · 芝士細滑
帶蘋果香甜而充滿肉桂香
下面再舖滿超邪惡香口既crumbs
無論口味配搭定賣相都非常令人滿意

♡ Starry Night 星夜($78)
黑漆漆既外觀 · 同味道完全係兩回事
所以入口有少許驚艷到
好鍾意調配用上班蘭 · 成件事好fresh

♡ Blue Sky 晴($78)
超級IGable • 真係藍天白雲
椰子味幾重 · 帶酸甜既乳酪味

2022-09-29 58 瀏覽
前菜係一個蕃茄湯,不過不失啦 😝 跟住加$6多一個迷你牛角包 (真係好迷你)叮熱咗又幾好食 👍 主菜要咗鴨胸蝴蝶粉,鴨胸好🉐️,份量夠,配埋蒜頭同洋蔥 👍👍 另外再叫咗蝦意粉,老媽子都話正 😛 平日中午都係得半間餐廳 full,坐得幾舒服 ☺️
📍旺角 𝙼𝚘𝚗𝚐 𝙺𝚘𝚔❝回頭👋🏻💛唔止睇得又食得既cafe food✨🌸綠茶開心果雪糕waffle🍨開心果沙冰💚 ❞之前食過!👍🏻依舊鹹甜+飲品都高質😋仲要環境好靚 好岩慶祝節日/同一班朋友chill✨發現原來仲係pet friendly!🐶個日見到有客人帶埋狗狗黎✌🏻良心小店💛要支持!🍵🧇綠茶窩夫配開心果雪糕 $98 (4.5/5)講左甜品先!✨之前都食過呢款 但今次更高質😍因為加多左超濃郁既開心果cream💚窩夫外脆內軟 帶淡淡既綠茶味(印象中之前既綠茶味再香d🙈)配埋開心果雪糕就好正啦!!🤤💚開心果沙冰 $78 (5/5)再講飲品 都好高質! 似甜品咁滿足🥳帶定頭盔 我真係好中意開心果😂所以比5/5😍一飲真係surprise到😱❤️面頭有好厚身+超濃郁既開心果cream🤩我食到停唔到口🤤而Smoothie雖帶點冰粒感 但整體係好順滑厚身 係帶點奶味既開心果 都好濃郁!😋💙𝐁𝐥𝐮𝐞 𝐒𝐤𝐲晴 $78 (4/5)呢杯我上次黎都想叫 好靚🤪佢係橙香椰子梳打🍊🥥配yogurt☁️同一大球雲呢拿雪糕🍨所有野又好夾! Fresh得黎又邪惡🐷🌿羅勒青醬煎西班牙豬鞍 $238 (4/5)Wow豬排
📍旺角 𝙼𝚘𝚗𝚐 𝙺𝚘𝚔
❝回頭👋🏻💛唔止睇得又食得既cafe food✨🌸
綠茶開心果雪糕waffle🍨開心果沙冰💚 ❞

綠茶窩夫配開心果雪糕

🍵🧇綠茶窩夫配開心果雪糕 $98 (4.5/5)

開心果沙冰

💚開心果沙冰 $78 (5/5)

💙𝐁𝐥𝐮𝐞 𝐒𝐤𝐲晴 $78 (4/5)

羅勒青醬煎西班牙豬鞍

🐷🌿羅勒青醬煎西班牙豬鞍 $238 (4/5)
Wow豬排煎得岩岩好🔥juicy又夠腍! 唔會太肥 中間仲帶點粉嫩😚點basil青醬好正✨

辣燒大蝦墨魚汁扁意粉
🦐🖤辣燒大蝦墨魚汁扁意粉 $148 (4/5)
食到成咀都黑晒🥶🖤好濃郁惹味 帶微辣!🌶大蝦新鮮 意粉雖然唔係手工 但口感都夠煙韌😙如果多d配料(eg墨魚粒)就好啦🙈

꧁꧁ ——𝓂𝑜𝓇𝑒 𝒾𝓃𝒻𝑜𝓇𝓂𝒶𝓉𝒾𝑜𝓃—— ꧂꧂
📍Liberty Coffee & Wine²
旺角登打士街2號地舖
綠茶窩夫配開心果雪糕
開心果沙冰
辣燒大蝦墨魚汁扁意粉
  • 手工綠茶窩夫配開心果雪糕
2022-09-22 343 瀏覽
Liberty Coffee & Wine² 喺正我公司附近所以成日都會經過,外面綠色嘅牆身係遠處望到都好吸引!之前已經同朋友試過黎食lunch,不過真係太匆忙啦🥲冇得好好地坐低享受下美食同打卡,今次收工約左朋友再試下佢既晚餐🤤。。🔘新鮮刺身帶子黑松露意大利飯 | $178評分: 🌕🌕🌕🌗🌑評語: 一上枱就比上面果兩大粒帶子吸引住,用牛油將帶子輕輕煎過,外面香噴噴,內𥚃就保持到一定嘅鮮味😳意大利飯好creamy,中間有啲洋蔥粒🧅增加口感,加上黑松露味香濃,啖啖都好正🤤。。🔘羅勒青醬煎西班牙豬鞍 | $238評分: 🌕🌕🌕🌕🌑評語: 呢個西班牙豬安大大份好厚身,但肉質幼嫩而彈牙,啖啖肉好正🫶🏼食落一d都唔乾仲好多油汁添!配埋羅勒青醬真係好match好好食!伴碟嘅粗薯條都好正即叫即炸㗎🫢。。🔘Guava Pink | $78評分: 🌕🌕🌕🌗🌑評語: 呢杯粉紅色既mocktail有番石榴、柚子、青檸、玫瑰同埋梳打水,酸酸甜甜,非常refreshing!。。🔘開心果Latte評分: 🌕🌕🌕🌗🌑評語: 開心果味嘅雪糕我諗好多人都應該有食過,但開心果味既latte大家又有冇飲過呢?呢個真係好特別💚

🔘新鮮刺身帶子黑松露意大利飯 | $178

🔘羅勒青醬煎西班牙豬鞍 | $238
評分: 🌕🌕🌕🌕🌑

Guava Pink

🔘Guava Pink | $78

🔘開心果Latte
評分: 🌕🌕🌕🌗🌑
評語: 開心果味嘅雪糕我諗好多人都應該有食過,但開心果味既latte大家又有冇飲過呢?呢個真係好特別💚係有好濃郁嘅開心果味,而且擺盤都好靚,推介俾鍾意開心果嘅朋友!

朱古力窩夫配雪糕

🔘朱古力窩夫配雪糕 $98
評分: 🌕🌕🌕🌕🌑
評語: 大家如果要試佢嘅甜品窩夫記得一定要預早少少時間落order,因為全部都係即叫即整㗎。所以送上枱嘅時候仲係熱辣辣,窩夫外脆內軟,而且仲有好濃厚嘅朱古力味,再配上雪糕,好快就同朋友成個KO哂🤤

🔻Pet-friendly架
🔻師生/醫護/護士/消防 9折💛
🔻秋天無咁熱既時候會打開綠色窗,打卡一流
推介指數: ⭐⭐⭐️⭐️
Guava Pink
朱古力窩夫配雪糕
2022-09-21 226 瀏覽
點樣食推介✨💛隱世闊落cafe💛💛旺角黃店💛Liberty Coffee & Wine² (旺角)地址:旺角登打士街2號地舖🍖羅勒青醬煎西班牙豬鞍 $238 (7.8/10) 以前試過佢地近廣華嘅主店,估唔到新店環境更加寬敞,座位都多左(⊙ω⊙),係旺角想walk in搵間冇咁逼嘅cafe食dinner不妨黎依度佢地無論lunch定dinner set都包左牛角包同餐廳,依兩樣野就正正常常啦,不過佢地依款西班牙豬鞍有驚喜🌟,比一般係cafe食嘅高質,肉質完全唔鞋,超輕易就切得開,入口爽口juicy有彈性,點埋青醬一齊食超香(⊙ω⊙),拌碟嘅薯條夠脆同埋份量都唔少,食完成碟勁飽肚🍖西班牙海鮮沙律 $128 (7/10)食完肉要食返d沙律解膩🤣,賣相夠靚嘅沙律有大量嘅魷魚粒、蝦、洋蔥粒、番茄粒、生菜碎同無花果,大大兜食落夠清爽,排便冇煩惱🤣🍖手工伯爵茶窩夫配雲呢拿雪糕 $98 (7.5/10)估唔到係咁大份😖,食到我不要不要,窩夫本身超紮實富有彈性,點埋好香嘅伯爵茶cream一齊食一流,拌碟仲有好多水果粒,有個令人覺得食完好健康嘅幻覺🤣🤣🍖星夜 $78 (6.8/10)唔係我杯茶,主調比個
點樣食推介✨

💛隱世闊落cafe💛
💛旺角黃店💛

Liberty Coffee & Wine² (旺角)
地址:旺角登打士街2號地舖

🍖羅勒青醬煎西班牙豬鞍 $238 (7.8/10)

🍖西班牙海鮮沙律 $128 (7/10)

🍖手工伯爵茶窩夫配雲呢拿雪糕 $98 (7.5/10)

🍖星夜 $78 (6.8/10)
唔係我杯茶,主調比個幾粒爆谷搶曬味,飲落偏酸,不過男朋友話幾好飲😂😂

🍖開心果smoothie $68 (7/10)
開心果味都算濃,飲落好creamy但真係好肥西

回頭指數: 🍧🍧🍧🍧 (滿分:🍧🍧🍧🍧🍧)

好坐指數: 🧎🏻‍♀🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️ (滿分:🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️)
2022-09-11 152 瀏覽
[ Liberty Coffee & Wine² ]Cafe位於旺角與油麻地之間,未入去已經俾外圍綠色玻璃窗吸引到,感覺好舒適🪴🪴✿ 海鮮墨魚汁西班牙鍋飯 (一人份) $238雖然話一人份,但同朋友食都好足夠!海鮮有3款,蝦、青口&魷魚,用料新鮮🦐✿ 羅勒青醬煎西班牙豬鞍 $238呢個豬鞍超足料,非常厚實🤣🤣 豬鞍煎得啱啱好,肉質juicy唔會肥🐷再點埋羅勒青醬食,好香口👍🏻✿ Homemade Earl grey waffle with vanilla ice-cream 🧇🍦$98呢個Waffle即點即整,配埋好香嘅Earl grey cream +雪糕食☺️仲有橙同藍莓,好香甜❤️❤️✿ 手沖咖啡 $68店員好細心介紹咗3款唔同嘅咖啡豆,都係老闆係外國帶番嚟,超香咖啡豆味🙌🏻飲落唔酸🤣🤣✿ 星夜 $78好特別嘅一杯mocktail,喺用咗斑蘭、熱情果、橙、梳打水。面頭仲有d popcorn🍿 外觀都勁打卡able📸總結🫦網上睇相,店鋪日頭有時會開哂d 窗,坐係窗邊嘆番杯咖啡應該會好好feel☕️✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿Liberty Coffee & Wine
[ Liberty Coffee & Wine² ]

電話: 51124237
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
  • 墨魚汁鮮蝦帶子意大利飯
2022-09-10 168 瀏覽
估唔到喺登打士街嘅盡頭, 有間環境超靚嘅Cafe~ 一入到去, 樓底極高, 2邊落地玻璃, 感覺超級開揚寫意~ 由於我book枱時mark底咗係慶祝朋友生日, 我一坐低冇耐, 職員就行過黎問我 會唔會order左甜品先🍰 雖然係幾貼心👍🏻 但萬一我朋友比我早到, 情況咪有啲尷尬?🙈😂除咗地方睇落好靚好 打卡able📸 嘢食都非常不錯😋😋🍝手工鮮茄牛肋肉扁意粉 $128牛肋肉嘅質感非常之林👍🏻意外地好味😋🥔迷你蘆筍帕馬臣芝士薯 $68本身睇其他人啲相以為細細粒, 點知原來係大大粒嘅🙈 係非常之有口感嘅薯塊👍🏻🧇手工綠茶窩夫配開心果雪糕 $98佢預到時間剛剛好⏰ 新鮮做起嘅窩夫外脆內軟🧇非常優秀😋🥤Blue sky 晴(乳酪, 橙, 椰子, 梳打, 雪糕) $78藍天白雲嘅外觀非常吸引☁️ 一睇到相就決定…必點💙雖然味道好清新, 不過因為有雪糕🍨 後尾覺得有點太飽😅☕️海鹽焦糖鮮奶咖啡 M $48🥛轉oat milk + $5呢排好興飲燕麥奶🥛呢度亦都好緊貼潮流🌿

除咗地方睇落好靚好 打卡able📸 嘢食都非常不錯😋😋

慶祝紀念
生日
手工鮮茄牛肋肉扁意粉
手工綠茶窩夫配開心果雪糕
🧁食物質素:😍😍😍😍📸打卡指數:😍😍😍😍🧹衛生指數:😍😍😍😍💁🏻‍♂️店員表現:😍😍😍😍💵性價之比:😍😍😍地址: 旺角登打士街2號地舖🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹旺角呢一間Cafe開業左大概一年,位置真係有少少遠,地鐵站行10分鐘左右。我哋下午1點去到都唔算多人,個環境真係好好,佢有一個極大嘅玻璃窗,日頭嘅時候陽光打入舖頭好舒服!老闆表示花咗好多心機去抹靚塊玻璃🤣🤣鍾意打卡嘅女仔一定要去🤨入邊嘅嘢食全部都好靚同高質,我覺得真係值得一試☺️🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹蘿勒青醬香煎豬鞍 $198 Rating: 8/10。豬鞍肥瘦均勻 。煎到好香好惹杲。個青醬係餐廳自家製。我覺得同個豬鞍非常之夾。啲薯條仲炸到好脆☺️海鮮西班牙鍋飯 $198 Rating: 7/10。呢個係老闆去咗葡萄牙返嚟將自己研發嘅。意大利飯軟硬適中。味道亦都調得啱啱好唔會太鹹。海鮮份量都幾多Apple crumble 蛋糕 $78 Rating: 8/10。有驚喜🤩🤩。佢哋嘅精選蛋糕係定期會轉。一個好迷你嘅蘋果。原來食落去係咁有層次。入邊嘅apple filling 同岀面既脆脆好爽。好想encore😚
🧁食物質素:😍😍😍😍
📸打卡指數:😍😍😍😍
🧹衛生指數:😍😍😍😍
💁🏻‍♂️店員表現:😍😍😍😍
💵性價之比:😍😍😍

地址: 旺角登打士街2號地舖

🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹

旺角呢一間Cafe開業左大概一年,
位置真係有少少遠,
地鐵站行10分鐘左右。
我哋下午1點去到都唔算多人,
個環境真係好好,
佢有一個極大嘅玻璃窗,
日頭嘅時候陽光打入舖頭好舒服!
老闆表示花咗好多心機去抹靚塊玻璃🤣🤣
鍾意打卡嘅女仔一定要去🤨
入邊嘅嘢食全部都好靚同高質,
我覺得真係值得一試☺️

蘿勒青醬香煎豬鞍 $198 Rating: 8/10
。豬鞍肥瘦均勻
。煎到好香好惹杲
。個青醬係餐廳自家製
。我覺得同個豬鞍非常之夾
。啲薯條仲炸到好脆☺️

海鮮西班牙鍋飯 $198 Rating: 7/10
。呢個係老闆去咗葡萄牙返嚟將自己研發嘅
。意大利飯軟硬適中
。味道亦都調得啱啱好唔會太鹹
。海鮮份量都幾多

。有驚喜🤩🤩
。佢哋嘅精選蛋糕係定期會轉
。一個好迷你嘅蘋果
。原來食落去係咁有層次
。入邊嘅apple filling 同岀面既脆脆好爽
。好想encore😚

Pistachio Smoothie $68 Rating: 7/10
。佢嘅開心果真係好濃郁
。唔會太甜又唔會太漏☺️
。啱哂好鍾意開心果嘅我

GUAVA PINK番紅粉 $78 Rating: 7/10
。夏天真係好適合飲呢個
。勁消暑又好refreshing
。食完啲濃味野就可以解漏

海鮮西班牙鍋飯
海鮮西班牙鍋飯
Pistachio smoothie
Pistachio smoothie
apple crumble cake
Liberty Coffee & Wine 2秘制炸雞翼原隻魷魚筒墨魚汁蝴蝶粉手工綠茶窩夫配開心果雪糕黑朱古力鮮奶咖啡星夜價錢💲: $88/ $128/ $98/ $43/ $78好味程度😋: 4.3/5服務🍴: 4/5環境🗾: 4/5性價比🥢: 3.7/5回頭率😚: 4.3/5-好幾個post冇出現cafe,今次就要介紹一間係我回頭list的cafe啦!佢地有間姐妹店,我都好想去埋😆 週末的餐廳接近坐滿,如果無book,好大可能要等/好似我地咁都係坐近門口位。裝修帶小小vintage,有一邊向街的大玻璃窗+綠色窗框+簷蓬都幾有feel。食物都好唔錯!-✅✅秘制炸雞翼。超好食🥰大大隻炸得好香脆,呢個炸法出面有d粒粒咁,特別香口😙 入面仲juicy,調味好似有d蒜鹽的味道,入曬味。咬開熱到出煙架!-✅原隻魷魚筒墨魚汁蝴蝶粉。蝴蝶粉用蒜蓉炒過咁,幾香口。面頭再加啲芝士粉調味,但整體小小乾🤔 質地煮得啱啱好有啲煙韌😋魷魚筒好新鮮!一d都唔韌,仲係軟糯易咬開,加層薄薄的粉漿,做得幾好,但就比較淡味。-✅✅手工綠茶窩夫配開心果雪糕。呢個係MVP‼️😳 窩夫外脆夠挺身內軟,新鮮做起,唔會好乾,質地超
Liberty Coffee & Wine 2
服務🍴: 4/5
環境🗾: 4/5
性價比🥢: 3.7/5
回頭率😚: 4.3/5

✅✅手工綠茶窩夫配開心果雪糕。呢個係MVP‼️😳 窩夫外脆夠挺身內軟,新鮮做起,唔會好乾,質地超好🧇 小小的抹茶粉帶出抹茶的清香(絕對唔係濃茶控想要的) 配埋cream同蜜糖點綴左個waffle! 最出色都係開心果雪糕😛濃郁的開心果味,雪糕幾滑,沾埋waffle又幾夾。(私心鍾意開心果味的嘢☺️)

✅✅黑朱古力鮮奶咖啡。呢杯mocha係少數我覺得兩者好平均的一杯,飲到小小咖啡的苦澀,同香濃的黑朱古力mix得好好,朱古力🍫唔會好甜,用的70.5%濃度剛剛好。滑溜醇厚,好飲☺️

✅星夜。朋友的~ 熱情過香橙蘇打。做到呢個顏色係因為落左班蘭,但班蘭味唔會好重而變得好奇怪😬

高質高質,食食下仲見到有西摩經過,店員都好熱情出去摸下🐶 油麻地分店menu有d唔同,我都好想去埋啊🤩