2023-03-18
中環蘭桂坊附近有一間食健康食物嘅餐廳,間餐廳十分之特別,佢同一間健身店係連埋一齊,方便一啲做完gum嘅朋友之後補充體力去食,吸引一班年青人,同埋熱愛運動嘅人去幫襯。而另外都有好多喺中環返工嘅人lunch去幫襯,舖頭裝飾特別,有個大螢幕,好型格。我點一個特選嘅沙律,沙律有好多配料,配上 黑松露醬汁,好味道。裏面嘅蕃茄十分之新鮮同鮮甜,雞肉雞味鮮甜得來而又唔肥膩,火箭菜新鮮而又爽口,加埋薯仔,令人健康清新之餘,又可以補充體力。再加埋一杯健康飲品,健康好飲之餘,亦都可以令腸胃健康, 店舖仲可以食熱食,我就揀咗一碗熱嘅湯,是日靚湯係磨菇湯,蘑菇味好香濃,而且菇碎打爛咗,增加飽肚感,幾好飲。仲點左個smoked salmon wrap, 好靚,上碟都擺得好講究, 入面煙三文魚少少咸,配上新鮮蔬菜,仲有蛋同洋蔥, 口感豐富,而且飽肚,感覺好健康,又低卡路里,真係lite得嚟又好味!呢間真係值得推介,特別係一啲鍾意食好嘢,而又健康嘅朋友!
呢間真係值得推介,特別係一啲鍾意食好嘢,而又健康嘅朋友!