2023-03-18 51 瀏覽
中環蘭桂坊附近有一間食健康食物嘅餐廳,間餐廳十分之特別,佢同一間健身店係連埋一齊,方便一啲做完gum嘅朋友之後補充體力去食,吸引一班年青人,同埋熱愛運動嘅人去幫襯。而另外都有好多喺中環返工嘅人lunch去幫襯,舖頭裝飾特別,有個大螢幕,好型格。我點一個特選嘅沙律,沙律有好多配料,配上 黑松露醬汁,好味道。裏面嘅蕃茄十分之新鮮同鮮甜,雞肉雞味鮮甜得來而又唔肥膩,火箭菜新鮮而又爽口,加埋薯仔,令人健康清新之餘,又可以補充體力。再加埋一杯健康飲品,健康好飲之餘,亦都可以令腸胃健康, 店舖仲可以食熱食,我就揀咗一碗熱嘅湯,是日靚湯係磨菇湯,蘑菇味好香濃,而且菇碎打爛咗,增加飽肚感,幾好飲。仲點左個smoked salmon wrap, 好靚,上碟都擺得好講究, 入面煙三文魚少少咸,配上新鮮蔬菜,仲有蛋同洋蔥, 口感豐富,而且飽肚,感覺好健康,又低卡路里,真係lite得嚟又好味!呢間真係值得推介,特別係一啲鍾意食好嘢,而又健康嘅朋友!

呢間真係值得推介,特別係一啲鍾意食好嘢,而又健康嘅朋友!
2023-03-10 42 瀏覽
放工趕住去上堂喺公司附近買個quick dinner呢間餐廳主打外賣但都有堂食位置散落嘅枱櫈仲有幾分似裝置藝術🤭今日嘅餐湯係新鮮蘑菇湯店員介紹成份完全無牛油、雞粉健康👍入口啖啖蘑菇碎碎湯汁輕盈唔會太濃稠唔係飲完飽一半果種麵粉湯Smoked salmon wrap卷餅軟熟饀料豐富除左煙三文魚外仲有菠菜同熟蛋片灑上粟米汁最正係啲紫洋蔥又香又惹味👍一份wrap剛好一個輕盈晚餐最尾為左防止上堂訓著😪加左杯caramel latte口感順滑唔會酸個甜度剛好俾錢時店員為我送上Comvita 嘅麥蘆卡檸檬蜂蜜糖🤭🤭原來店家正同Comvita合作店內甜品、奶昔等都用上Comvita嘅紐西蘭有機麥蘆卡蜂蜜作材料咁喺享受美食嘅同時,健康都可以加倍提升啦!💪💪下餐我識揀了!
放工趕住去上堂
喺公司附近買個quick dinner

呢間餐廳主打外賣
但都有堂食位置
散落嘅枱櫈仲有幾分似裝置藝術🤭

今日嘅餐湯係新鮮蘑菇湯
店員介紹成份完全無牛油、雞粉
健康👍

唔會酸
個甜度剛好

俾錢時店員為我送上Comvita 嘅麥蘆卡檸檬蜂蜜糖🤭🤭
原來店家正同Comvita合作
咁喺享受美食嘅同時,健康都可以加倍提升啦!💪💪
下餐我識揀了!
2023-03-06
5 分鐘 (堂食)
-🦄 ʟɪᴛᴇ @bylite ・🎪 人如其食 我食故我在 這是人生の奧義、🦔 給矛心靈 留一點空白 一點喘息的空間。・💫 你也願意 把健康純粹 帶進你的人生嗎…・✿-✿-✿-✿-✿-✿-✿-✿-✿-✿-✿・🦦【 𝓨𝓸𝓾, 𝓪𝓻𝓮 𝓦𝓱𝓪𝓽 𝔂𝓸𝓾 𝓮𝓪𝓽. 】・🥗 ᴄᴜsᴛᴏᴍɪsᴇ ʏᴏᴜʀ ᴏᴡɴ sᴀʟᴀᴅ ʜᴋᴅ110⚡️ ᴏᴠᴇʀᴀʟʟ ʀᴀᴛɪɴɢ🌕🌕🌕🌖🌑・是次再訪想要清新多點 想要色彩更繽紛奪目所以西生菜是不二之選 口感上比較清新爽脆懂我的人都深深明白我 平常必定選羽衣甘藍可新鮮生菜原來都不錯 感覺上會是更加輕盈餐廳的沙律菜都很鮮甜 像我以上那簡單配搭只是單純的紫椰菜甘荀 還有車厘茄配玉米粒簡單天然的健康蔬菜們 能造就出自然的美味當然蛋白質也是很重要 加入靈魂の半熟玉子令整個沙律的層次昇華 流心蛋黃真的很完美/原來普普通通的沙律碗 飽足感比想像中還高大家想吃得健康一點時 切勿忘記均衡營養喔・🍵 ʜᴏᴛ ᴍᴀᴛᴄʜᴀ ʟᴀᴛᴛᴇ ʜᴋᴅ45⚡️ ʀᴀᴛɪɴɢ🌕🌕🌕🌕🌑・挺有驚喜的熱抹茶拿鐵 其抹綠色震撼我心靈喝著能享受抹茶の甘香 它的茶甘真是頗不錯雖則還未到苦澀的程度 可茶
🦄 ʟɪᴛᴇ @bylite

🎪 人如其食 我食故我在 這是人生の奧義、
🦔 給矛心靈 留一點空白 一點喘息的空間。

💫 你也願意 把健康純粹 帶進你的人生嗎…

✿-✿-✿-✿-✿-✿-✿-✿-✿-✿-✿

🦦【 𝓨𝓸𝓾, 𝓪𝓻𝓮 𝓦𝓱𝓪𝓽 𝔂𝓸𝓾 𝓮𝓪𝓽. 】

⚡️ ᴏᴠᴇʀᴀʟʟ ʀᴀᴛɪɴɢ🌕🌕🌕🌖🌑

啡香氣濃郁喝著感盈巧 像被母親輕撫著我般
難道我要踏上啡旅途嗎 可我私心還是愛抹茶

〰️ 是次是二訪の𝗟𝗜𝗧𝗘 我也有私心推薦的🫶🏻
🍄 ᴘʀᴏᴛᴏʙᴇʟʟᴏ ᴍᴜsʜʀᴏᴏᴍ 👍🏻
🍂 sᴡᴇᴇᴛ ᴘᴏᴛᴀᴛᴏ 👍🏻👍🏻 ( 但已下架 😮‍💨)

ᴘ.s.❶ 店家在其餐牌上 還貼心地提供了熱量

ᴘ.s.❷ 微小的一個舉動 可是拯救了眾生呀🥹

2023-02-16
5 分鐘 (堂食)
  • 自選沙律
  • Matcha  Latte
2023-02-18 44 瀏覽
又係lunchtime 啦,係中環有好多高質野食,係威靈頓街呢間主打沙律食店,係健康之選,就係舖頭名Lite啦。好,睇下有咩好食先。seasame shredded chicken salad,係呢度嘅signature salad,雞絲粉皮,一道富有中國地道特色小菜,加入沙律,用好西式嘅方法present岀黎。煙煙韌韌嘅粉皮上面有黑白芝士,食落令粉皮添上香口,配以雞絲、青瓜,最重要係個麻醬,就係成個菜加添靈魂。Villia latte,因為下午了,唔想夜晚訓唔著,就叫左Villia latte,奶滑口感,飲後咖啡after taste 嘅甘香,唔錯!

好,睇下有咩好食先。

𝗣𝗹𝗲𝗮𝘀𝗲 𝗳𝗼𝗹𝗹𝗼𝘄 𝗺𝘆 𝗼𝗽𝗲𝗻𝗿𝗶𝗰𝗲 𝗮𝗻𝗱 𝗶𝗻𝘀𝘁𝗮𝗴𝗿𝗮𝗺 @𝗺𝗶𝗰𝗵𝗲𝗹𝗹𝗲𝗳𝗼𝗼𝗱𝗳𝗶𝘁邊個話食salad好悶 😙?中環區既Lite 提供多元化既選擇Smoked Salmon wrap烘熱既墨西哥捲餅外脆内軟 配料有一隻烚蛋 煙三文魚 洋蔥粒 所有食材都好fresh 加上Mustard yogurt dressing 味道幾夾 因為蛋白質豐富關係 其實夠哂飽Hot Cacao Chocolate 朱古力味香濃 帶有少少甜味Hot Latte 奶味較咖啡味重Staff 送左兩粒 Comvita Manuka Lemon Honey糖俾我 so sweet 😋 🍬店舖環境淨潔 好欣賞佢地Menu 上面都有標明卡路里 對於嚴控身材既朋友都可以放心喇

Smoked Salmon wrap

Hot Latte 奶味較咖啡味重

In Hong Kong, not much restaurant choices for gym buddies but today I just found one in Central🏋🏻‍♂️ This LITE is close to Central station and mainly do take-away, so it’s not only suitable for gym mates, but also office workers who are seeking some healthy food around Central👩‍💼。The concept of this restaurant is new and great, apart from the regular grab&go shop which sell sandwiches and box salads, LITE provide more salad options and even you are create your own salad. Because of my decidophobi

The concept of this restaurant is new and great, apart from the regular grab&go shop which sell sandwiches and box salads, LITE provide more salad options and even you are create your own salad. Because of my decidophobia,
I chose to have a signature bowl which pick by Lynus Woo.

🐒Lynus Woo Salad💰$115

👉🏻add-on daily soup(Mushroom Soup)$15
All of the ingredients are my favourites❤️and it’s a balanced bowl with chicken breast and veggies🥦 The topping is also delicious

🍲the soup can really taste and chew the mushrooms inside🍄 Can’t miss it if you want something hot.

🐒Flat White💰$45

The good morning can’t miss a cup of coffee☕️ and here can definitely be a good start🥙
外賣自取
2023-01-24 1110 瀏覽
年初三~好朋友係中環做完gym,大家都想食light啲(因為年初一、二實在食咗太多野🤣)所以就揀咗呢間lite✨🥙Hot Bowl $68入邊有好多健康嘅食材☘️ arugula. portobello mushroom. thai asparagus. cauliflower. quinoa. walnut. feta cheese. balsamic vinegar. Brown rice 佢入邊加咗糙米同藜麥,所以都幾飽肚🤣蘆筍、🍄蘑菇、芝麻菜都好新鮮~配搭埋feta cheese 和合桃原來都幾夾👍🏼🐥Lo Hei Salad $78好似係新年先有~拎個好意頭😆 其實係🐥雞絲粉皮沙律~醬係另外自己落,可以自己控制🥰材料除咗雞絲和粉皮之外,🥬沙律菜、🧅洋蔥絲、🥕紅蘿蔔絲、🥒青瓜絲、紫椰菜絲等,同樣係健康之選🌟☕️Hot latte $45用上明治奶,口感香滑~但咖啡味唔算話好濃~🍵Iced Matcha Latte $50抹茶味超級濃郁😳推介推介✨✨環境:4/5主力提供外賣,都有少部份座位可以堂食~佢嘅座位設計都幾特別,好似做gym嘅機器😆😆服務:4/5店員會主動介紹餐牌~上菜速度都

🥙Hot Bowl $68

🐥Lo Hei Salad $78

☕️Hot latte $45
用上明治奶,口感香滑~但咖啡味唔算話好濃~

🍵Iced Matcha Latte $50
抹茶味超級濃郁😳推介推介✨✨

環境:4/5

服務:4/5
店員會主動介紹餐牌~上菜速度都好快👍🏼

食物:4/5
係中環快捷和健康嘅選擇,食材新鮮☘️☘️

Revisit: Yes
  • Hot  bowl
  • Iced  matcha  latte
就嚟新年啦,趁大魚大肉之前要食得健康少少先🥗好多中環返工既朋友都會推介食LITE 既沙律,今日就嚟試下啦🥳LITE 行簡約既工業風,座位唔多,比較多中環友會買外賣拎返公司食🍴今日試左新春Special - LO HEI 🧧撈起撈喜❤️材料超豐富,有青瓜絲、紅蘿蔔、洋蔥、雞肉、涼皮,個底係滿滿既生菜🥬最抵讚既係呢個花生醬🥜係有機的,食落天然好多,唔會好甜,無粗粒,適合鍾意綿滑啲口感既朋友😋另外仲點左款奇亞籽布甸,雖然話係布甸,但我會叫返佢沙律,因為都係好健康,極多膳食纖維😂💚 一碗滿滿的奇亞籽,再加多款生果,食完係飽到可以唔食Lunch 😆再叫左杯Crème Brûlée Latte☕️唔會太甜,飲落個味有少少似蜜糖嗰種淡淡既香 幾正😋呢到仲有自家咖啡豆賣,鍾意飲咖啡既朋友可以試下買一包自己沖都得👍🏽

就嚟新年啦,趁大魚大肉之前要食得健康少少先🥗

Lo  Hei  Salad

Chia  Seed Pudding

Crème  Brûlée  Latte

再叫左杯Crème Brûlée Latte☕️
唔會太甜,飲落個味有少少似蜜糖嗰種淡淡既香 幾正😋
Lo  Hei  Salad
Chia  Seed Pudding
Crème  Brûlée  Latte
2023-01-09 39 瀏覽
ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ 門面比個大logo 吸引咗,一望就知係食light food 🥘 加上你會見到有少少gum room equipment 做坐椅,好明顯見到個主題係咩 😎Lunch 唔想食太重 LITE 就真係very good la 👍🏻今日叫咗🌼 教練推嘅salad 115有baby spinach, mushroom 🍄, chicken breast , onion 🧅 and my fav cauliflower 👌🏻 你以為好dry? No no no 落埋佢個sauce 係非常容易入口加上雞胸同mushroom 本身都有調味 ❤️🌼 squash soup 🥣 38入面用olive oil 🫒 🌼 creme burlee latte 55上次飲咗espresso latte ,今次選creme burlee latte 記得搞下佢先好飲,唔係啲syrup 會沉底而且終於有stamp card 啦!買咖啡☕️ 買10送1People should always maintain a healthy diet! Especially for those who’

ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ

門面比個大logo 吸引咗,
一望就知係食light food 🥘

加上雞胸同mushroom 本身都有調味 ❤️

🌼 squash soup 🥣 38

入面用olive oil 🫒

🌼 creme burlee latte 55

上次飲咗espresso latte ,
今次選creme burlee latte
記得搞下佢先好飲,
唔係啲syrup 會沉底

而且終於有stamp card 啦!
買咖啡☕️ 買10送1

People should always maintain a healthy diet! Especially for those who’s a workaholic lol

So here comes a good idea 😎
Why don’t we start being responsible to our body and control what we eat?

Highly recommend for those who works in Central and wanna have some light food 🥘

Variable choices and those people in LITE are very nice 😊 You May ask for their recommendation too
Or just come get a coffee ☕️ Buy 10 get 1 free

ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ

◇◇◇◇◇◇◇◇◇

🔎 #cass_central
🔎#cass_中環
🔎#cass_saladbar
🔎#eatwccinhk
香港人注重健康都唔係一年半年嘅事,加上幾年疫情,身邊人既話題都由吃喝玩樂變成鍛鍊身體均衡飲食。提起健康飲食,女士們都係離不開食沙律,自問本身已經寒底,天氣咁凍要我食凍冰冰嘅沙律真係吃不消🥹做嘢做到成2點,諗住嚟個quick lunch,見到office樓下有間餐廳都開咗大半年,近近地就試下餐廳走industrial loft style,水泥地配木色家具Staff非常有禮,好clumsy咁miss咗門口一級梯級,全部staff都好緊張即刻關心我有冇事🙈本身諗住揀杯Hot earl grey tea latte,staff推介佢地有款新既warm salad,原來沙律都有暖既😳staff都好細心解釋salad base係糙米同藜麥,上面有火箭菜&大啡菇&椰菜花,topping有合桃同feta cheese,聽落好吸引🙈決定係你啦staff都好細心問埋我會唔會有食物敏感,Nice!order咗之後見到旁邊有啲好artistic既家具,係lounge area,可以係旁邊到食好快有得食,飲啖earl grey tea latte先,入口溫度適合,好濃earl grey tea味,奶味偏重同甜

staff都好細心問埋我會唔會有食物敏感,Nice!

好快有得食,飲啖earl grey tea latte先,入口溫度適合,好濃earl grey tea味,奶味偏重同甜,冬天飲一杯真係super NICE!!!!!
warm salad賣相不俗,而且份量都唔少,滿滿一碗沙律

糙米既軟糯同藜麥既煙韌,加上清爽既油醋同埋feta cheese,鹹香得嚟口感又好好
椰菜花好爽甜,加上火箭菜既微苦,成個warm salad既配搭好出色,食得好愉快

staff特登有過嚟介紹我旁邊既一部我以為係枱事實上係gym facility嚟,驚訝發現,原來樓上係一間GYM!仲要係一間pet friendly既gym!!!好多人都拖住狗狗上樓,原來係去做gym🐶😳

我第一個想法係,可以同自己寵物aka屋企人一齊gym,gym完仲即刻可以食到好食既nutrition meal,成件事真係好鬼幸福🐶💕

離場前眼尾餘光見到corner位牆上有啲動物既掛畫,忍唔住走過去睇下

貓貓係拎住杯熱奶茶同頭頂住個菠蘿油❤️
店員都有走出嚟同我介紹掛畫係本地藝術家既作品,for sale的,而且舖頭同Paws(PUC)合作,定期都會有領養活動係店內舉行
我個仔都係係Paws到返嚟架!!!!!!🐱🐱🐱
呢個真係要大力支持!!!!

P.S. 臨走前店員送上咗兩粒糖比我,係mint manuka money,即刻有種雪中送炭既感覺🥹so nice

2022-12-27 733 瀏覽
之前同事食過呢間嘅沙律話唔錯, 今日經過就過嚟幫襯吓,餐廳裝修得幾靚,睇餐牌都有幾多選擇,揀咗呢個 Signature Salad BowlBy Lynus Woo, 店員幾nice, 等緊出餐嘅時候同佢哋傾計,先知原來呢間餐廳個老闆都係健身教練, 好有心咁特登搵專人去設計沙律,以雞胸作為主食,within300個卡路里,佢哋個沙律都好靚仔,份量好豐富, 足夠飽肚, 醬汁都盛載得好好, 可以自行決定倒幾多醬汁,雞胸唔知係咪因為個切面唔同,定係有特別方法炮製, 所以食落一啲都唔會鞋颯颯, 其餘配料,例如磨菇,洋蔥,沙律菜同椰菜花都好新鮮, 而且處理得好乾淨, 呢個真係要讚,除咗飽肚同健康之外,味道亦都好好,而且要特別讚佢個湯,除咗蓋好之外,仲特登用保鮮紙包住,避免客人倒瀉,個湯蘑菇味好濃郁, 同啲店員傾計嘅時候先知道個湯係單純用少少橄欖油同埋蘑菇打出嚟, 完全冇落過忌廉同埋牛油, 難得健康而且好飲,正,咖啡揀咗焦糖燉蛋Latte, 店員會用火槍燒一燒個咖啡嘅焦糖面, 咖啡味超香, 真係有焦糖燉蛋嘅味道, 好好飲,仲好飲過嗰啲連鎖咖啡店,總結:餐廳裝修靚靚, 店員招呼亦都親切有禮, 有好多
之前同事食過呢間嘅沙律話唔錯, 今日經過就過嚟幫襯吓,

餐廳裝修得幾靚,

睇餐牌都有幾多選擇,

Creme Brulee Cafe Latte

總結:
餐廳裝修靚靚, 店員招呼亦都親切有禮, 有好多唔同種類嘅沙律配搭選擇, 飲品亦都有好多款, 除左健康同飽肚之外, 湯同沙律嘅味道亦都好好, 咖啡亦都好高質, 可以做飯堂。
2022-12-12
外賣自取
Creme Brulee Cafe Latte
2022-12-10 36 瀏覽
呢日lunch time獨自喺中環搵食行到威靈頓街見到呢間主打健康沙律🥗同smoothies嘅輕食店啱晒最近食得太多 lunch想食light啲嘅我店鋪裝修走工業風 有少少堂食位置 坐喺到望住外面嘅行人都幾chill☺️Daily Soup係蘑菇湯菇嘅味道好濃郁 而且食到一粒粒蘑菇碎 好好飲😋冬天飲完好暖沙律可以customise鍾意點mix & match都得🥰配料、醬汁都有勁多選擇 花多眼亂每款都寫明幾多protein同calories自己可以控制住食幾多👍🏻要咗baby spinach, chicken breast, grilled cauliflower, mushroom, red onionsDressing要咗mango vinaigrette 同埋 truffle yogurt mayonnaise Salad base份量都幾多 女仔食一定夠飽Truffle mayonnaise 聞落已經覺得好香 將配料沾落去食更加覺得帶起咗個味道👍🏻Mango vinaigrette 就幾fresh配搭菜類嚟食唔錯😚最重要係每款都係少糖少油 keep fit一流Iced Earl
呢日lunch time獨自喺中環搵食

菇嘅味道好濃郁 而且食到一粒粒蘑菇碎
好好飲😋冬天飲完好暖

沙律可以customise
鍾意點mix & match都得🥰
配料、醬汁都有勁多選擇 花多眼亂
每款都寫明幾多protein同calories

可以用QR code落定單先
咁就可以慳返啲時間慢慢食lunch🥳

A chill yet heathy lunch❤️
2022-11-30 46 瀏覽
今天食外賣但又不想食兩餸飯, 想選些特別的。路過中環這間店舖,見可以自選沙律,望入去裝修都幾靚,便入去八卦一下。果然沙律有很多款式,可以自選材料,任意配搭,看一看發現竟然有egg benedict。半熟蛋好多人覺得好易煮,家裏也可以弄到,但我覺得其實好講技巧,有時不是煮得太熟便是煮得太生。難得見到有這個菜式,便馬上叫了試一試,Egg benedict with salmon and avocando廚師的功夫沒有令我失望,egg benedict 的生熟程度掌握得十分好,流心蛋黃配以鹹淡適中的煙三文魚,再加健康美味的牛油果,大🈵️足!麵包底脆脆的,將蛋黃汁如特製的醬汁放在一起,加上三文魚牛油果吃,絕對是一簡單又好味的午餐!叫了一個羽衣甘藍特飲,羽衣甘藍沒有苦澀味,加上奶、香蕉、菠蘿和少許花生醬,香味四溢,清新非常

2022-11-30 56 瀏覽
幾時都話中環多美食(´ω`*)咩類型嘅美食都有早排發現到呢間主打新鮮沙律&果昔嘅健康輕食店✨沙律可以自己𝚖𝚒𝚡 & 𝚖𝚊𝚝𝚌𝚑 配料種類超多的~絕對眼花撩亂!𝐂𝐚𝐟𝐞環境空曠 有少量座位 氛圍都幾𝐜𝐡𝐢𝐥𝐥🙌🏻.♡ 𝙎𝙖𝙡𝙖𝙙 𝙗𝙤𝙬𝙡 𝘚𝘢𝘭𝘢𝘥 𝘉𝘢𝘴𝘦|羅馬生菜𝘝𝘦𝘨𝘨𝘪𝘦|紅蘿蔔、車厘茄、西蘭花𝘗𝘳𝘰𝘵𝘦𝘪𝘯|溏心蛋、𝙶𝚊𝚖𝚖𝚘𝚗 𝙷𝚊𝚖𝘋𝘳𝘦𝘴𝘴𝘪𝘯𝘨𝘴|黑醋橄欖油、海鹽黑胡椒店內擺左超多沙律配料比你慢慢揀~亦有幾款預先配搭好嘅𝚌𝚘𝚖𝚋𝚘比選擇困難症嘅朋友( o˘◡˘o) 沙律新鮮又𝙲𝚘𝚕𝚘𝚞𝚛𝚏𝚞𝚕🌈配料豐富 菜底份量多 食完都唔會空虛(・θ・)特製醬料亦集合甜酸鹹辣口味🧂每款都低卡又健康 味道唔怕單調~.♡ 𝘿𝙖𝙞𝙡𝙮 𝙎𝙤𝙪𝙥每日都有唔同款嘅餐湯🥘今次就試到蘑菇忌廉湯 超濃菇味!仲會飲到大量菇碎 充滿鮮味啊.♡ 𝙎𝙬𝙚𝙚𝙩 𝙋𝙤𝙩𝙖𝙩𝙤 𝙎𝙢𝙤𝙤𝙩𝙝𝙞𝙚呢度所有𝚂𝚖𝚘𝚘𝚝𝚑𝚒𝚎都以燕麥奶打成🥛岩哂對牛奶敏感/素食嘅朋友呢款紫薯奶昔係新𝚒𝚝𝚎𝚖🍠入口係濃濃嘅紫薯香 絕對無人工甜味~飲落好舒服好天然 好飲!.上班族趕時間嘅話都可以用𝚀𝚁 𝚌𝚘𝚍𝚎預先落單 方便𝚐𝚛𝚊𝚋 &

幾時都話中環多美食(´ω`*)咩類型嘅美食都有
𝐂𝐚𝐟𝐞環境空曠 有少量座位 氛圍都幾𝐜𝐡𝐢𝐥𝐥🙌🏻

♡ 𝙎𝙖𝙡𝙖𝙙 𝙗𝙤𝙬𝙡
𝘚𝘢𝘭𝘢𝘥 𝘉𝘢𝘴𝘦|羅馬生菜
𝘝𝘦𝘨𝘨𝘪𝘦|紅蘿蔔、車厘茄、西蘭花
𝘗𝘳𝘰𝘵𝘦𝘪𝘯|溏心蛋、𝙶𝚊𝚖𝚖𝚘𝚗 𝙷𝚊𝚖
𝘋𝘳𝘦𝘴𝘴𝘪𝘯𝘨𝘴|黑醋橄欖油、海鹽黑胡椒

♡ 𝘿𝙖𝙞𝙡𝙮 𝙎𝙤𝙪𝙥
Sweet  Potato  Smoothie

♡ 𝙎𝙬𝙚𝙚𝙩 𝙋𝙤𝙩𝙖𝙩𝙤 𝙎𝙢𝙤𝙤𝙩𝙝𝙞𝙚

上班族趕時間嘅話都可以用𝚀𝚁 𝚌𝚘𝚍𝚎預先落單 方便𝚐𝚛𝚊𝚋 & 𝚐𝚘啊🏃🏻

Sweet  Potato  Smoothie
Have been on diets for a while and always looking out for options that healthy and within my diet plan. Here I have found this lovely place to takeaways or dine in for customise salad and wraps with high value in nutritional.When my friend and I stepped the shop there was clear guidelines on ordering for a customise salad or wrap. One thing I really like about the place is that it states the calories for such ingredients for easier reference. Here I order my customise salad, romaine lettuce as b

Here I order my customise salad, romaine lettuce as bases with quinoa, ham, tomato, potato.The ingredients are pretty fresh, normal portion for ppl on diet and it’s enough to feel full. Another thing I like is their homemade sauces, with I ordered the vegan caser dressing, which is very friendly to vegetarians. The sauce itself is not so salty but add savoury to the salad.

My friend ordered a customised wrap with arugula, ham, grilled mushroom and sweet corn. Grilled mushroom are quite chewy with the wrap being slightly fried and in a crunchy texture. Best thing is also their homemade truffle yogurt mayonnaise adding the taste of truffle in a very healthy way, plus their dressing isn’t overwriting the freshness of other ingredients and it’s pretty dry.

We also ordered a daily soup, which was ginger pumpkin soup. The texture is rich and and the taste of ginger is outstanding but in a way that it’s not too peppery and gives you a feel of warmth in stomach. With a topping of oat bread.

Lastly, we ordered a mocha and crème brûlée latte. Thé crème brûlée latte is rich in texture with a thin layer of camaralised sugar. Seldom being able to drink this in other shop and it’s pretty refreshing and surprising.

Conclusion: will come again after gym, suitable for ppl who work out nearby or for a quick grab and go. They also accept orders by scanning the following QR code for a cheaper takeaways price, apart from ordering through online delivery platform.