2021-10-07
聽講本身由網店做到而家開舖,咁啱係中環做完野就行過黎坐低飲杯咖啡 嘆件Scone。舖頭唔算大,得6個座位左右,好彩平日下午唔係好多人,所以都唔洗等位。舖面用上日系淺色木裝修,成件事令人好舒服,尤其係中環呢啲咁繁忙嘅地方入面。- Scone SetScone真心出色,翻熱完之後都仲係外脆內軟,細嚼之下勁香牛油味,配埋個果醬簡直一流,而個Cream亦唔會太膩,成件事係配搭十分之好。- Hojicha Roll Cake本身好鐘意食培茶味嘅野,所以嗌埋呢個Hojicha Roll Cake,一食都好有驚喜,培茶味勁濃,而家又唔會太甜,中間個培茶Cream食完都唔覺得膩,絕係Scone以外必點之選。- Coffee Tonic只能夠話呢到食物質素出色,但咖啡就真係一般般,咖啡本身偏酸,而且飲得到個Tonic都係比較一般,所以相比之下真係比較失色。整體黎講如果唔洗等都係可以一試嘅Cafe,而唯一我覺得有啲奇怪嘅地方係成間Cafe裝修得咁日系,但竟然播住韓文歌,成個觀感就有啲奇怪,不過可能本身店主鐘意韓風
- Scone Set
- Hojicha Roll Cake