2018-11-30 24947 瀏覽
這是英國米芝蓮三星名廚地獄廚神Gordon Ramsay 開設的過江龍扒房。由他們開業開始booking, 足足等了一個月的時間,今晚終於等到。餐廳裝潢摩登時尚,走型格低調路缐,由於燈光昏暗,情調十足,加上無敵海景,感覺高雅又浪漫。maze grill 在倫敦曾獲米芝連一星,分別有三間分店,走的是比較親民的路線。然而今晚的experience 有好的也有不太恰意的體驗。餐點定價與medium range 的餐廳相約:appetizers $118-$218, salad$ 118-$138, main / grilled meat or fish $138-$588, vote de boeuf 1.5 kg $1588, desserts $68-$158. Grilled scallops $158Jalapeño,green apple, coriander 這帶子煮得真好!帶子煎得既香口又軟嫩,加上微辣辛香的忌廉汁,十分惹味可口,相當有水準。必點!Oyster 6 pieces $218這生蠔十分新鮮,而且蠔身肥美,有著淡淡的海水味,加上本身經已調味,味道唔錯。威靈頓牛扒$88

Grilled scallops $158

Oyster 6 pieces $218

威靈頓牛扒$888
Beef Wellington /Mash photo, pepper sauce

由於威靈頓牛扒工序繁多,所以在港供應的餐廳唔多。今晚有幸可以一嚐,也是訂座的目的。香脆嘅酥皮住嫩紅色嘅牛扒,
當中還有芳香的磨茹茸。酥皮香脆酥香,牛油味濃厚,加埋濕潤的蘑茹、嫩滑的牛扒和燒汁,味道比一般的牛扒更有層次。難得牛扒烤得肉質軟嫩,充滿肉汁,雖然牛肉味唔太濃烈,但配上燒汁,恰到好處,真是難得的手工菜。

Whole black pepper baby chicken $248

這BB 雞烤得有水準!雞肉充滿炭火香氣,肉質嫩滑又juicy. 雞皮烤得脆香透薄,皮下也沒有多餘的脂肪,加上雞肉充滿黑椒味,格外香囗,就連雞胸也不鞋口,不錯。

Hot smokes miso salmon $218

這三文魚應該是經過慢煮處理再烤。三文魚外層微焦,魚肉猶如溏心般軟嫩透紅。魚肉有著濃香的味噌風味,甜甜地,當中又帶一點點辣道,惹味可口,加上魚脂豐盈又唔乾身,是健康又美味的主菜。

French fries $48

薯條剛剛炸起時,香脆可口,薯味十足。可是,待了一陣子,薯條變得腍身。要吃也真的要及時。

Seasonal green $48

吃了不少肉食,也要點一些蔬菜平衡一下。這蔬菜無乜特別,但用油唔多,感覺好green,而且保持了蔬菜的爽脆口感。

Slow cooked apple served for 2 $158
Baked apple pie, anglaze

這蘋果批製作需𣈴時廿分鐘,所以待應不停說不夠時間,因為他要我們交枱。幸好,我們堅持要點的情況下,下了單。嘩!蘋果批的份量可真大!足夠我們四人享用。蘋果批邊香酥脆香,蘋果饀料香甜軟腍,酸酸甜甜的,有著清新的蘋果果香,加埋忌廉汁,口感更豐盈。雖然味道不致驚為天人,但倒叫人滿足。

黑朱古力忌廉卡配椰子雪芭$88
Coconut & dark chocolate creamaux
Sorbet, candied walnuts

甜品用上valrhona 72% 黑朱古力製作,朱古力味極為濃郁醇厚,而且朱古力旦糕的密度甚高,每一口都朱古力味爆棚,忌廉口感 creamy 緊密幼滑。配上清爽的椰子雪芭,緩和一下甜膩的感覺,又可以繼續沉溺在朱古力忌廉海之中。

由於慶祝生日的關係,餐廳特別送上旦糕。
這朱古力旦糕好cute, 旦糕質地厚實,有濃濃的朱古力味,有點像chocolate mud cake. 不錯吧!

四人晚餐埋單每人六百七,話貴唔貴,但也不平宜。然而侍應的態度就沒有預期的friendly. 由於他着力推介T bone兩次,我們不理會他,只是點了Wellington 牛扒。由於要楂車的關係,亦沒有點餐酒,所以他對我們的態度比較差勁,老是板著臉,而且多次催促我們的用餐時間,真不是味兒。但以餐點的味道而言,倒是不錯,一試無妨。
2018-11-25
2018-11-22 1908 瀏覽
同男友係地獄廚神的超級粉絲,去唔到拉斯維加斯食真人版,就諗住男友生日就去佢新開的餐廳食,感受下地獄廚神出品既美味。由於估計剛開業會有好多fans好似我地咁慕名去食,所以早成個半月book位,務求令男友過勁滿足的生日。Book左7點半,我地早左少少到。點知佢話打比我so many time,所以冇留枱比我,最遲要我地8點半走。What!??? 我個半月前打來book,冇諗過原本miss左2次3字頭打出既電話就會唔留位比我,so funny! 但既然已經來到,又係男友生日,咁都照去朝聖啦!入到去坐唔夠5分鐘,當我地研究緊個menu之際,外國人侍應哥哥問我地想食咩,我地就話諗緊,比d時間我地睇睇。再隔唔夠1分鐘,再拎住疊紙連筆以寫單既狀況再問我地食咩,仲急過澳牛d侍應。見佢咁急落單,咁我地就叫住份28日熟成牛扒,side dish同沙律先。跟住我地見佢出面海邊位勁靚,就問可唔可以轉枱去出面食。經理話冇牌,所以出面唔serve得人。我問佢咁埋單後,可拎住杯酒出去坐嗎?經理就話可以。但其間有3-4枱外國人係出面飲野同食野…原本想叫威靈頓牛扒,但見人地上枱時很大碟,所以改了28日熟成的rib~ey

原本想叫威靈頓牛扒,但見人地上枱時很大碟,所以改了28日熟成的rib~eye,估應有10~12安士左右。幾好食的,都重牛肉味,但同外國食真正的熟成肉質仍差很遠,中間位唔嫩,有點嚡口。

但油鴨脾西瓜沙律個配搭雖怪,但食落卻出奇地夾。

跟住我地賣單時同經理講想之後出去坐,經理就話頭先有少少雨,佢地抹完後就會為我地安排。埋單後等左10分鐘,經理完全冇再理過我地。男友話係咪我地自己就咁拎住杯酒行出去就得? 我話呢度高級扒房,應該佢地會準備好就帶我地出去合適既位置,再等多陣先。

又過多陣,我地又問個外國侍應係咪可以出去住,佢就話我地要坐,外面d位就係抹,我地係咪真係坐。講真,出面本身都有其他外國人坐緊啦,帶我地出去坐有幾難呢?我地答個外國侍應話我地真係想出去坐,佢就走開,冇再理我地。

Feeling sososo bad! 呢間咁既扒房既態度仲差過茶餐廳! Book左枱,打唔到比個客就唔留枱! 想出去坐就唔理人,只比外國人坐!

如果外面淨係比外國人坐,唔該寫明華人不得進入!

討厭! 如果呢篇出唔到街就算,但真心希望餐廳改善態度!
2040 瀏覽
2018-11-21
由於另一半一直係地獄廚神Gordon Ramsay既Fans,佢會睇佢啲節目,本來早幾個月之前,大約5月已經一早打算訂「Bread Street Kitchen」(我預2星期前打去訂位)食佢想試好耐既Beef Wellington同佢慶祝生日,點知「Bread Street Kitchen」居然係10月既時候結業,真係好無奈!全部心機白費哂,之後先知原來會開另一間「Maze Grill」,景色仲好吸引,對住超大既維港景色,但又點知呢一間餐廳因為新開,訂座情況十分之厲害,打電話永遠冇人聽,後尾先知道原來係網上訂立,但係你早一個月前Book都Book唔到,我果時好擔心,因為真係好想帶佢黎食,特別係佢生日,於是就搏下直接walk in訂位,本身都冇乜期望,因為覺得呢啲餐廳應該都係要跟足規矩做野,點知,同另一半早左2星期黎一齊問下仲有冇得Book,居然有!!!雖然好冇驚喜地係另一半面前book位,仲要係佢面前要求寫生日快樂係甜品碟上面,但係佢生日正日訂到位真係好開心!餐廳環境位於海港城既4樓,位置比較隱蔽少少,但有大大個Gordon Ramsay迎接你餐廳燈光昏暗,同一般西餐廳一樣以燈光製造氣

餐廳環境

餐廳燈光昏暗,同一般西餐廳一樣以燈光製造氣氛。

景色真係冇得輸!對住個十分大既維港景色,好靚好浪漫。

本身要求左住Window Seat,店員比左個唔係Window Seat既位我,於是我就問:「唔好意思,之前要求左想坐Window Seat。」點知店員回應:「我地全部都係Window Seat黎架喎!」我當下覺得好無奈,點會咁樣回應客人,之後見到有一張Window Seat空左,我要求住果張,店員:「咁你出去等等先啦!」噢,已經令我同另一半對呢間餐廳留下壞印象。

餐牌

係呢啲餐廳食一家係貴精不貴多,選擇唔算太多,不過我地都係為左Beef Wellington而黎,所以好快揀好。幫我地落單既外國店員目無表情,好似好唔耐煩咁,點解,店員都係咁……?

之後,又發生左另一問題,由於係另一半生日,對住咁靚既海景,再加上會食Beef Wellington,就叫左半枝紅酒飲,今次係另一個外國店員招呼,佢斟酒既時候,居然斟到灑哂出黎,之後就好輕佻咁話「Oh, Sorry.」,呢間餐廳因為係出左名串嘴既地獄廚神Gordon Ramsay開,唔通特登要店員咁差對客人襯返Gordon Ramsay?咪玩啦!

餐包

餐包

用左一舊好似木頭造型既盛起牛油,牛油軟滑,但今晚未食正餐已經有第4個問題,店員問仲要唔要多份餐包,我地答左:「要。」點知係冇黎到,但張單有入我地要左2份麵包。噢,已經完全令我同另一半對呢間餐廳留下壞印象。

Sliced Snapper $118

Sliced Snapper

Sliced Snapper

配上Pork crackling(炸豬皮條),Coriander, Ponzu。叫呢一碟前菜係因為另一半睇網上報導話香港有限定菜式,但佢又唔記得左係邊樣,於是問店員,店員就話係呢款,所以叫左呢個(食完返去搵先知應該Traditional Ploughman’s Pork Pie先係……唔知店員係咪求其敷衍)。每塊切得厚身,新鮮,但比較清淡,配上少許醬油確係調出其鮮味。

Beef Wellington $888

Beef Wellington

我同另一半黎呢到就係為左食佢,冇得預先Order,有時會賣哂就冇,好彩今晚仲有。要等大約45分鐘,除左主角Beef Wellington,仲會配上Mash Potato同埋Peppercorn Sauce。真係十分期待,之前係其他餐廳食過一次真係好一般,黎Gordon Ramsay既餐廳,食佢既拿手菜式真係令我有好大期望,雖然唔係佢煮既,但做得佢餐廳既廚師們實力理應都係不容忽視,但係……果然令我好失望。用既係Filet牛排,牛排會先醃至煎,然後抹上芥末醬,之後最外層係酥皮,入面有Ham、磨茹碎裹住Filet牛排,這道菜最考功夫一定係用酥皮包住咁大件牛排,同埋掌握好烘烤時間。上枱見到好靚仔,每塊大小一樣,色澤粉嫰,但係,又係切開就成件散哂,磨茹sauce發揮唔到將酥皮同牛排黏住既作用(我其實都唔太肯定一切散開係正常定係唔正常),由於散得太開,要自己先放酥皮入口,再放牛排入口先食到完整既Beef Wellington,酥皮尚算夠脆身,但唔夠牛油香,只有脆度少了香口,磨茹sauce同牛排其實都係美味,磨茹sauce好惹味而且食完既味道久久留在齒頰之間,而牛排熟成度剛好,帶肉汁,但有啲似各有各既美味,食唔到完整Beef Wellington既口感同層次,加上賣$888,仲要係Gordon Ramsay餐廳下既名菜,我本身諗住食完我會「嘩」一聲然後好驚訝,但呢碟完全冇令我咁做。

其實因為我Remark左要寫字係甜品碟上面所以先點一個甜品,點知原來餐廳有提供另外一份小型for生日既甜品。揀左呢款係Baked apple pie,食完哂先叫都唔算等好耐,大約15分鐘左右,份量真係好大,而且入面既蘋果都係大大一件,唔係切到細細粒果種,外層脆口而且帶好重牛油香,內裡蘋果夠多,配上雪榚又唔會太甜,估唔到全晚最好食既係呢碟甜品……

Birthday treat $0

Birthday treat

呢個就有驚喜到,因為睇單先知原來不收費,寫上左生日訊息再有一小件朱古力蛋糕加蠟燭,呢個服務係高級餐廳唔收費真係估唔到。

埋單$1500左右

點解會比差評,原因好簡易,餐廳職員態度真係十分之差,比咁既價錢得到咁既對待,再加上食物比期望中差好多,係咪打住Gordon Ramsay既名義就可以咁樣呢?要唔要黎幫襯,大家自己諗下。
2018-11-15
5 分鐘 (堂食)
Birthday treat
2018-11-20 1325 瀏覽
食品主要係高格調西餐,但係我個人覺得會比較合外國人口味。中國人應該唔係每個人都受落,主因是食材和味道的配合問題。當然如果在外地這些口味及食材配搭已經是超水準,無奈香港人一般比較識飲識食。單是食材新鮮程度已可扣除很多評分,熟成牛扒也並非人人懂得欣賞。再者名牌效應給港人太大期望了,所以只是一個只達到平均值的食品質素。往往扣了很多分。環境服務一致好評,只是個人比較着重食材新鮮度。所以對於烹調的複雜度的評價沒那麼重事,因而有點失望。
2018-11-19 3127 瀏覽
自問由小到大都都鐘意食野的我,今次都慕名而來黎食野。滿心期待,訂位訂左成三個幾星期,今日終於等到黎食。唔洗講係海港城近海果邊,個海景都超吸引, 正係環境、現場氣氛都一流。座低一陣,店員送左香草包黎,問心講,個牛骨髓醬汁係好有心思,味道唔會太濃,搶走其他前菜的味道。但對我而言,香草包的質感比較粗及乾身,唔係我鐘意 favor。我同朋友仔叫左 2 款前菜 share。- 1 ) 帶子呢個唔係咁低食,是關佢真係得 3 粒帶子。帶子唔係全熟,但個汁都幾辣,食果陣一定要夾小小青蘋果絲食,會無咁辣,同埋會帶出帶子 ge 鮮味。就咁點汁食,辣味會蓋左帶子 ge 鮮味。-2 ) Prawn & Chorizo Toast呢個堅秋好味,首先食之前擠啲青檸汁落去。食落去會有啲青檸汁 + 柚子 ge 清新味道,唔會太漏。芝麻帶出香味,而且虾肉配上香腸,咬落去好有口感、彈牙,成個菜都唔會過咸,味道岩岩好。主菜我地叫左威靈頓牛排...激....待應會建議我地食3 成熟牛排,雖然係 3 成,但塊排都冇咩血水出。 酥皮好香口、好鬆脆,連同蘑菇碎及牛排一齊食,真心讚 !!!!再配上胡椒汁,真係好食到唔識形容。但個汁就
自問由小到大都都鐘意食野的我,今次都慕名而來黎食野。
滿心期待,訂位訂左成三個幾星期,今日終於等到黎食。

味道唔會太濃,搶走其他前菜的味道。

我同朋友仔叫左 2 款前菜 share。
- 1 ) 帶子
呢個唔係咁低食,是關佢真係得 3 粒帶子。
帶子唔係全熟,但個汁都幾辣,
就咁點汁食,辣味會蓋左帶子 ge 鮮味。

-2 ) Prawn & Chorizo Toast

呢個堅秋好味,首先食之前擠啲青檸汁落去。
食落去會有啲青檸汁 + 柚子 ge 清新味道,唔會太漏。
芝麻帶出香味,而且虾肉配上香腸,咬落去好有口感、彈牙,
成個菜都唔會過咸,味道岩岩好。

主菜我地叫左威靈頓牛排...激
....
再配上胡椒汁,真係好食到唔識形容。
但個汁就冇咩胡椒味,反而我覺得多左啲松露味咁。
個薯蓉好 creamy 同好滑,但放耐左食會食到好大陣牛油 ge 油膉味。
建議薯蓉要親熱食!!
其實我同我朋友都食到呢個威靈頓牛排、薯蓉及胡椒汁都有用到松露落去整。
如果真係的話,其實 888 蚊真係好底食。
BEEF WELLINGTON

雖然我唔知咩係正宗,但係堅有水準同好味,真係心講,值得一試!
2018-11-16
BEEF WELLINGTON
2018-11-18 1149 瀏覽
打極電玩都無人聽唯有walk in ,6:20去到話只能坐吧枱,無乜所謂最緊要不用等。(原來outdoor淨係可以飲嘢)兩個人叫左個steak tartare 一個cheese burger, 一個rib eye, 兩個sides係完全食唔晒。仲有兩杯野飲都係千一二,價格以呢個景同位置黎講好相宜。Steak tartare 好好味既,食得出牛肉好新鮮,但on side 既cracker 係硬過石頭。cheese burger 不過不失,rib eye亦只係普通,因為有部分肉位置全是筋,sides係正常。員工非常親切,隔一段時間會check你o唔ok,笑容滿分。賣景賣名氣係有既,但野食唔係特別出色,如果特登黎食又唔需要囉。

員工非常親切,隔一段時間會check你o唔ok,笑容滿分。

• Steak  Tartare
三款starters 都幾好食。wagyu 配上松露油 好驚喜.威靈頓 牛柳名過其實.$888. 經理推介 1.5 kg 40日dry aged斧頭扒$15XX, 兩款牛扒菜式非常失望 不值這個價錢 斧頭扒太多筋位同1/4都係肥膏。碟意大利飯賣相好差.味道還好.幾個朋友輪流打咗好多日電話先訂到位 好可惜 只可以訂到六點至八點嘅時間,幾位侍應都分別同我哋講咗八點前一定要交枱, 一班朋友,兩個鐘點會夠時間食呀?淨係牛扒都已經要等半個鐘先上到菜, 大家仲想 order甜品嘅時候 侍應同我哋講 如果要嗌就快啲啦因為八點要交枱 非常掃興 所以最後冇嗌到甜品.終於試到廚神餐廳 但係好可惜 食物質素如此一般 而且要趕頭趕命咁樣食.真係唔會再返去啦.好伏呀以上嘅食物 再加一支$450紅酒. 埋單$4115.
威靈頓 牛柳名過其實.$888.
碟意大利飯賣相好差.味道還好.
以上嘅食物 再加一支$450紅酒. 埋單$4115.
  • wagyu tataki
2018-11-13 2768 瀏覽
香港有得食威靈頓牛柳的地方唔多,因為Gordon Ramsay這個名字而吸引我嘗試。頭盤係著名的肉批及西瓜鴨腿沙律,幾得意不過鴨腿偏鹹。主菜當然係威靈頓牛柳,要等1小時,賣相可以但同正宗的有些不同,酥皮底只係有一堆十分鹹的蘑菇碎,但沒有傳統的鴨肝醬和ham/bacon,有點失望,而且只覺得很鹹很鹹。甜品都有幾多好選擇,所以挑選左一個特別啲嘅椰子朱古力甜品,個朱古力部份怪怪的,不是蛋糕又不是慕絲,質地有些似沒有餡的brownie。如果多人吃應該蘋果批會好一些。服務態度很極端,有些外籍員工冇乜禮貌,但有些亦都好殷勤。

頭盤係著名的肉批及西瓜鴨腿沙律,幾得意不過鴨腿偏鹹。
服務態度很極端,有些外籍員工冇乜禮貌,但有些亦都好殷勤。
2018-11-09
2018-11-11 2212 瀏覽
Yeah! It’s opened at OTE, nice view @ OTE for dinner and it has become my usual spot to catch up with my friends .. Won’t miss this restaurant as it’s by Gordon Ramsay - my very FaV Chef!! Nice dishes with quality service here ... it hasn’t disappointed me!! Have had a fantastic dining experience as the staff there are really nice and sincere! The starter - Wagyu Tataki is really awesome and my friend and I both love it a lot.. is soooo refreshing!! Lovely sirloin steak and nice cocktail as well

Won’t miss this restaurant as it’s by Gordon Ramsay - my very FaV Chef!! Nice dishes with quality service here ... it hasn’t disappointed me!! Have had a fantastic dining experience as the staff there are really nice and sincere! The starter - Wagyu Tataki is really awesome and my friend and I both love it a lot.. is soooo refreshing!! Lovely sirloin steak and nice cocktail as well 😋😋😋 Toffee pudding - the traditional British dessert is cool as well! Will definitely visit it again 👍🏻👍🏻👍🏻
2018-11-11 1805 瀏覽
今晚慶祝媽咪生日 所以想食好西見地獄廚師再係香港開分店 好想試下6人 食咗 7樣野 加3款甜品有餐包 好特別既芝士醬 ,食落好香而不膩 Classic Caesar Salad $138可能係正宗既味道 所以有d唔慣 個醬好清淡 但個流心蛋做得好好 Oysters 時價 $28 @1 好清甜 好有鮮味 上面配青蘋果粒同少少芫茜 估唔到咁樣又幾夾👍🏼👍🏼Prawn&Chorizo Toast $118冇咩特別.....好似冇咩蝦味😂 Dry Aged Pork Chop. $228👍🏼絕對推介 燒得岩岩好 夠香 夠多汁唔洗任何醬 調味岩岩好 😻Beef Wellington $888一心黎食招牌菜 但有d失望酥皮係好味既 仲有菌碎係酥皮入面 唔錯個牛口感都冇問題 唔會overcook 但冇肉味 所以食完好唔開心 🙈😢French Fries $28 只可以話 同m記薯條一樣😂Sticky Toffee Pudding $78超好味 最愛食甜品既我 依個好岩食不過食太多就會太膩太甜 Toffee 整得好好Soufflé,Raspberry Sorbet $128唔錯既配搭 紅桑子雪芭
今晚慶祝媽咪生日 所以想食好西
見地獄廚師再係香港開分店 好想試下
6人 食咗 7樣野 加3款甜品

有餐包
好特別既芝士醬 ,食落好香而不膩

Classic Caesar Salad $138

Soufflé,Raspberry Sorbet $128

唔錯既配搭
紅桑子雪芭加入梳乎厘 成個甜品中和到
口感好綿滑

Slow Cooked Apple served for 2 $158
烤得幾好 食落溫度夠熱 入面蘋果肉好多
個份量夠大

最後原來生日係送甜品 🤣😂不過媽咪話個蛋糕仔好甜 不過總括黎講 依餐飯食得幾開心既

會有2小時限時 其實夠時間食
服務好好 好細心 環境一流 價錢合理

最後埋單 $3120

2018-11-10
15 分鐘 (堂食)
2018-11-08 1708 瀏覽
會黎食呢間野,完全係因為咁岩見到報導咁岩我同女朋友都係食肉控見到ramsey又黎香港開扒房梗係生日靜靜雞帶佢去啦但原來呢間野,話就話海港城入面其實係要行到去最入最入即係lcx果邊,行過埋龍貓館再行過埋’logon’,出到去個奇怪位上4樓然後就會見到大大張ramsey既相XD去到門口,本身諗住要用英文溝通點知原來佢識講中文,haha預先book左台,等左唔到5分鐘就入得個半鐘後還台~一路行去個位度,室內已經差不多全場滿果時只係星期一平日既7點3左右坐低之後有人比menu,但無比水我地要我地開口先比,呢個有啲失敗望返可能係因為新開,未夠人掛...點左一份肉眼,一份西冷,薯條薯角橙汁同埋另一杯叫sherry既sweetwine整體黎講,價錢同食物質素算中上但真係未必會再黎~
會黎食呢間野,完全係因為咁岩見到報導
咁岩我同女朋友都係食肉控
見到ramsey又黎香港開扒房
梗係生日靜靜雞帶佢去啦
但原來呢間野,話就話海港城入面
其實係要行到去最入最入
即係lcx果邊,行過埋龍貓館
再行過埋’logon’,出到去個奇怪位上4樓
然後就會見到大大張ramsey既相XD
去到門口,本身諗住要用英文溝通
點知原來佢識講中文,haha
預先book左台,等左唔到5分鐘就入得
個半鐘後還台~
一路行去個位度,室內已經差不多全場滿
果時只係星期一平日既7點3左右
坐低之後有人比menu,但無比水我地
要我地開口先比,呢個有啲失敗
望返可能係因為新開,未夠人掛...
點左一份肉眼,一份西冷,薯條薯角
橙汁同埋另一杯叫sherry既sweetwine
整體黎講,價錢同食物質素算中上
但真係未必會再黎~
2018-10-22
5 分鐘 (堂食)
2018-11-07 1097 瀏覽
諗住朋友生日想試下新開呢間點知打左兩日都係無人聽超過20次或以上....想點丫點樣先book到位....一係咪鬼整個電話比人打啦真係未食都一肚氣喇...轉食第二間...
諗住朋友生日想試下新開呢間
點知打左兩日都係無人聽
超過20次或以上....想點丫
點樣先book到位....
一係咪鬼整個電話比人打啦
真係未食都一肚氣喇...
轉食第二間...
2018-11-04 2289 瀏覽
朋友向我推荐这家名厨开的餐厅,提前一周定位,今天终于可以来试一试。环境可以给到90分,舒服的卡座可以一览美丽海景,稍有不足就是过道太过狭窄,大家必须互相礼让才可通行。每一位服务生都亲切礼貌,入座后立即为每位客人铺好餐巾,中途客人离座又会及时整理餐巾餐椅,以便客人可以再次舒服地入座,以及及时更换餐具,绝对有五星级酒店标准了!说回主角,我们选择了综合牛排、猪肋排、八爪鱼,猪肋排水准较差,整体肉质干柴,不建议选择。三种牛排吃下来,口味普通,略带一点炭烤味,及格水准吧。但是价格不算昂贵,自然不可以要求过高。(PS一句,我比较喜欢Morton’s牛排)全餐最好吃的居然是餐前面包的黄油!如果不考虑会发胖,我简直想买一瓶回家吃!最后买单一千元,可以一试,不会再试。
最后买单一千元,可以一试,不会再试。
2018-11-02 1591 瀏覽
本身諗住新開餐廳,又有屋企人生日,想打去book位慶祝,但個電話打咗兩三個星期、日日打都冇通過,無論午餐時間、下晝兩三四點下午茶時間呢啲應該會少人啲嘅時間都好,都係從來冇一次試過接得通其實冇人聽就咪鬼擺個電話出嚟啦
其實冇人聽就咪鬼擺個電話出嚟啦
2018-10-30 2899 瀏覽
當知道地獄廚神開餐廳 馬上想訂位品嚐 可惜電話打極都冇人聽 上網定又full足成個月 諗住暫時放棄 點知女兒特登走到餐廳訂位 仲要在我的生日 正日 當然喜出望外 雖然要九點半準時到達 但尚未能入座 餐廳安排到露台等候 反而可以欣賞香港無敵夜景 真是意外驚喜 餐廳內外氣氛也十分之好最後等了半小時才能入座 侍應跟我們說10點45分 last order 有點兒掃興 唯有馬上落單 點了生牛肉他他 caesar沙律 有骨牛柳 威靈頓牛扒 還有甜品蘋果批 除了有骨牛柳 較為失色 其他食物 都非常到位 好食 連紅酒也不錯
雖然要九點半

餐廳內外氣氛也十分之好