2023-09-06 165 瀏覽
藜麥沙律給我的第一印象就是新鮮和健康。沙律中的藜麥顆粒鬆軟而有嚼勁,搭配清爽的生菜、蔬菜和醬汁,給人一種清新的感覺。這道沙律讓我感到滿足又不會過於沈重,是一個理想的開胃菜。接下來是是日餐湯,這道湯品溫暖了我的胃和心。它散發著濃郁的湯底香氣,充滿了日本料理的味道。湯中的配料豐富,如豆腐、海帶和蔬菜,給湯品增添了層次感和口感。這碗湯讓我在用餐過程中感到舒適和滿足。香草燒雞是晚餐的主角之一,它帶來了美味和豐富的口感。雞肉經過香草的烘烤,肉質鮮嫩多汁,香氣四溢。每一口都散發出濃郁的香草味道,讓人難以抗拒。這道菜品絕對是肉食愛好者的最佳選擇。檸檬茶和心太軟是我用餐過程中的清涼甜品。檸檬茶帶來了一股清新的酸甜口感,消除了用餐後的腥味。心太軟則是一道口感綿密的甜品,融化在口中,帶來一種愉悅的感覺。蒜香炒雜菜和水牛城雞翼是這頓晚餐的美味配菜。蒜香炒雜菜的蔬菜保持了新鮮脆爽的口感,並帶著蒜香的香氣,增添了層次和風味。水牛城雞翼則是炙烤得恰到好處,醬汁香辣可口,每一口都讓人回味無窮。

2023-09-02 135 瀏覽
今日行銅鑼灣順便食晚飯,記得上次喺銅鑼灣廣場2期上面有數間餐廳,今日同朋友都想食西餐,便上去睇睇,到達6樓的Mini Friday,佔地都好大,坐得舒適。看看Menu點Dinner Set就最好不過。明太子忌廉帶子意粉 $208套餐附上藜麥沙律、是日餐湯意粉掛汁creamy,帶子厚身鮮嫩。香烤美式BBQ豬肋骨 $238賣相吸引,醬汁包滿豬肋骨,BBQ味香濃,用刀輕輕便可切開,腍軟入味,烤得剛剛好。下次再試下其他菜式先。

看看Menu點Dinner Set就最好不過。

明太子忌廉帶子意粉 $208

套餐附上藜麥沙律、是日餐湯
意粉掛汁creamy,帶子厚身鮮嫩。

香烤美式BBQ豬肋骨 $238

下次再試下其他菜式先。
2023-08-29
2023-08-30 114 瀏覽
未到Friday已經感覺好攰但呢晚約咗朋友食嘢唔想爽約咁不如為自己營造一個Mini Friday啦!之前去過旺角嘅Mini Friday去銅鑼灣嘅Mini Friday都係第一次呢間空間算大,唔會枱貼枱仲有有卡位座,4人坐幾寬敞 Set menu都幾岩食,價錢由$198-$368配餐湯、藜麥沙律及$30或以下飲品一杯**有加一服務費**忌廉湯夠熱同creamy; 沙律加咗胡麻醬幾好味~《 明太子忌廉帶子意粉 💲208 》好香濃多汁,每啖都香濃惹味,帶子厚身半熟幾嫩~*自選配 檸檬茶(凍)*《 香烤美式BBQ豬肋骨 💲238 》幾入味,襯熱食時肉比較嫩,加上bbq醬幾惹味~ *自選配 奶茶(熱)*《炭燒美國安格斯頂级肉眼 💲368 》自選(5成熟),上菜時大約8成熟,但還好因為牛扒唔厚唔會韌,幾有肉味~*自選配 檸檬茶(熱)*《 蒜香炒雜菜 💲78 》加個炒菜平衡一下肉膩感~ 炒得幾香口惹味~閒時為自己製造一個Mini Friday 放鬆下都幾好~下次可以試吓甜品

未到Friday已經感覺好攰
但呢晚約咗朋友食嘢唔想爽約
咁不如為自己營造一個Mini Friday啦!

之前去過旺角嘅Mini Friday
去銅鑼灣嘅Mini Friday都係第一次
呢間空間算大,唔會枱貼枱
仲有有卡位座,4人坐幾寬敞

Set menu都幾岩食,價錢由$198-$368
配餐湯、藜麥沙律及$30或以下飲品一杯
**有加一服務費**

忌廉湯夠熱同creamy; 沙律加咗胡麻醬幾好味~

《 明太子忌廉帶子意粉 💲208 》
好香濃多汁,每啖都香濃惹味,帶子厚身半熟幾嫩~
*自選配 檸檬茶(凍)*

《 香烤美式BBQ豬肋骨 💲238 》
幾入味,襯熱食時肉比較嫩,加上bbq醬幾惹味~
*自選配 奶茶(熱)*

《炭燒美國安格斯頂级肉眼 💲368 》
*自選配 檸檬茶(熱)*

《 蒜香炒雜菜 💲78 》
加個炒菜平衡一下肉膩感~ 炒得幾香口惹味~

閒時為自己製造一個Mini Friday 放鬆下都幾好~

下次可以試吓甜品
2023-08-29
自從銅鑼灣依間「Mini Friday」轉咗新Menu後,我就有勁多菜式都好想試。*此餐廳收取加一服務費。明太子忌廉帶子意粉(單點$226),帶子表面煎香位置帶有微微甜鹹味道,肉質彈牙,食落口感有一絲絲,味道鮮甜;三文魚籽,無腥味,食落好新鮮;意粉掛有明太子,味道鹹辣。5隻水牛城雞翼(單點$78),雞翼肉質外香脆內嫩滑,水牛城醬味道酸辣;沙律包括有苦苣、紫椰菜、車厘茄、芒果爆珠,配以黑醋汁食用,味道酸甜。黑松露薯條(單點$78),份量多,表面鋪有黑松露,但略嫌不夠用於調味薯條,粗切薯條即叫即炸,口感香脆,附有番茄醬。藜麥沙律(跟餐$0),包括有藜麥、橙色車厘茄、苦苣、青瓜、粟米,配以焙煎胡麻醬食用,味道清爽。是日餐湯(跟餐$0),椰菜花忌廉湯,味道清甜。薄脆(跟餐$0),口感香脆,配以千島醬食用,味道更佳。抹茶蕨餅窩夫雪糕(單點$68),抹茶蕨餅口感軟糯,但略嫌偏甜咗少少;窩夫口感外香脆內鬆軟;抹茶雪糕茶味濃香;配料包括有抹茶粉忌廉、草莓醬、藍莓、草莓、紅豆。奶蓋黑糖珍珠鮮奶(跟餐$18),奶蓋味道鹹香,口感綿密,但略嫌份量比較少,黑糖珍珠甜度適中,但略嫌珍珠口感外煙韌內硬實。

*此餐廳收取加一服務費。

是日餐湯(跟餐$0),椰菜花忌廉湯,味道清甜。

薄脆(跟餐$0),口感香脆,配以千島醬食用,味道更佳。

• 水牛城雞翼
見到OpenRice有訂餐優惠,就同朋友嚟食午餐我哋分別叫咗三個午市套餐,免收+1 ,埋單仲有八八折..係午餐平價之選..先叫咗個明太子忌廉野菌長通粉(包是日餐湯+茶或啡)$84味道得意,冇明太子味之餘,反而有中式炒三色椒個味🫑😵‍💫之後叫咗個黑松露啡菇薄餅(包是日餐湯+茶或啡)$108呢個就味道正常,以呢個價錢嚟講係可以接受..個餅底都薄脆,味道都正常…最後叫咗個香煎比目魚配日式鰻魚汁 (配飯或者意粉)(包是日餐湯+茶或啡)$108揀咗配飯,以為係白飯,但估都估唔到佢嚟咗個蛋炒飯….應該雪櫃有好多冷飯😅😅比目魚就一定係雪藏魚,但冇醃過…食只係雪藏魚嘅味…個燒汁亦都冇處理調味過,就應該係平時街市買到嘅鰻魚汁… 配搭個魚好唔夾🤢🤢⋯⋯希望間餐廳會改善下啲食物味道…..不是奢求要用高級食材,但調味好啲,係能足以使普通的食材都變得好食….
見到OpenRice有訂餐優惠,就同朋友嚟食午餐

先叫咗個明太子忌廉野菌長通粉(包是日餐湯+茶或啡)$84

味道得意,冇明太子味之餘,反而有中式炒三色椒個味🫑😵‍💫

之後叫咗個黑松露啡菇薄餅(包是日餐湯+茶或啡)$108

最後叫咗個香煎比目魚配日式鰻魚汁
(配飯或者意粉)(包是日餐湯+茶或啡)$108

普通的食材都變得好食….

明太子忌廉惹菌長通粉
黑松露啡菇薄餅
2023-08-07 194 瀏覽
又去銅鑼灣搵嘢食Mini Friday 環境寬敞 佈置有心思牆上有窗框佈置 有外國feel 門口仲有個天使打卡位前菜有薄脆 好香脆 點醬汁好滋味Set Dinner包括沙律、餐湯、餐飲🥩炭燒美國安格斯頂級肉眼牛扒好大塊 肉質嫩滑 牛味香濃配菜有好多蘆筍 同埋黑松露薯蓉 香滑可口餐飲揀咗一jar Pina Colada 🤣椰子味好香 味道酸酸甜甜好開胃另外單點咗Pizza同pasta🍕韓風海鮮薄餅Pizza餅底好薄脆 表面有好多海鮮芝士味好香濃 味道有驚喜 推薦🍝冬陰功海鮮長通粉長通粉有咬口 海鮮充滿醬汁 好入味套餐可以加配甜品🍨Creme Brûlée表面焦糖香脆 燉蛋好香滑特別欣賞椰子雪糕 有好多椰子肉好味有咬口 又唔會太甜另外再叫🍨心太軟好鍾意心太軟凍熱嘅雙重口感朱古力味好香濃 朱古力醬流心同樣配上好好味嘅椰子雪糕整體用餐都幾滿意 😃
又去銅鑼灣搵嘢食
Mini Friday 環境寬敞 佈置有心思
牆上有窗框佈置 有外國feel
門口仲有個天使打卡位

前菜有薄脆 好香脆 點醬汁好滋味

Set Dinner
包括沙律、餐湯、餐飲
🥩炭燒美國安格斯頂級肉眼

• 心太軟
  • Creme Brûlée
  • 韓風海鮮薄餅
2023-08-04 2529 瀏覽
星期五放工落銅鑼灣想同朋友去想去行街食下好東西,一出地鐵站就抬頭望下有無好野食就見到有間餐廳叫你 Mini Friday,咁就同朋友上去試試,過返個 Happy Friday 餐廳位置相當方便,一出地鐵站過馬路就到裝修以歐陸小餐館為主,用上啡紅色梳化、配以白色牆身、雲石台面及吊燈,充滿懷舊 fee;餐廳主打多國菜,西式、日式、韓式,多國款式都有得選擇,而且晚市套餐性價比高,落銅鑼灣食飯又多個選擇食物方面:晚市套餐包括藜麥沙律、是日餐湯、主食及餐飲,另外仲可以加錢選擇特色飲品及甜品,非常豐富薄脆 : 剛炸起既薄脆香脆鬆化,蘸上千島醬一起吃,幾特別既餐前小食藜麥沙律 : 有沙律菜、蕃茄仔、粟米粒、青瓜絲及藜麥,再淋上日式芝麻醬,開胃清爽是日餐湯 : 係忌廉菠菜湯,口感 creamy 得黎又清新炭燒美國安格斯頂級肉眼 : 點選了五成熟,安格斯肉眼油花豐富,肉質多汁,而目相當大塊,配料徘仲有粟米芯、車厘茄、蘆筍同好有驚喜既黑松露薯蓉,超級豐富冬蔭公海鮮長通粉 : 有大隻既虎蝦、沙白、青口同蘑菇,長通粉吸收曬冬蔭公湯既味道,酸酸辣辣好開胃韓風海鮮薄餅 : 薄餅係非常薄身既脆片,配料用上大蝦、八爪

餐廳位置相當方便,一出地鐵站過馬路就到

食物方面:

是日餐湯 : 係忌廉菠菜湯,口感 creamy 得黎又清新
韓風海鮮薄餅 : 薄餅係非常薄身既脆片,配料用上大蝦、八爪魚、蜆肉、芝士、紫菜碎,夠曬鮮味,充滿韓國風
Virgin Colada : 係無酒精版既 Pina Colada ,用椰漿、鳳梨汁加冰混合攪拌,味道鮮甜,成 Jar 上,岩曬兩個人一齊飲
焦糖燉蛋 : 燉蛋蛋味香濃,上便薄薄既一層焦糖,再配埋有椰子肉既椰子雪糕,原來加埋雪糕食又幾好味
心太軟配雪糕 : 朱古力心太軟上枱熱辣辣,入便係滿滿既朱古力醬,再配埋有椰子肉既椰子雪糕,真係 Perfect Match
2023-08-03
每個星期Happy Friday 都環食餐好,好好稿賞辛苦一星期工作的自己機緣巧合下係openrice search Friday ,星期五一於食星期五🥰✌🏻來一個mini Friday,大大的satisfy位置位於銅鑼灣廣場六樓,全層分別有日本野、泰國野仲有西野;一層就去勻三個國家食野✌🏻好方便環境全室內座位,環境通爽,忘記炎夏帶來的暑氣紅磚啡色卡位配襯設計吊燈、雲石台面,有點歐陸情懷🥂食物餐廳主打西餐,dinner menu主打晚市套餐,亦可以散叫主食、小食及甜品用qr code掃碼點餐後服務員就會送上份薄脆小食,坐定定等其他食物🫓薄脆剛炸起,香脆鬆化沾起千島醬食好開胃我地叫左兩set dinner set,包餐湯、沙律、主食及飲品,$200-300左右一個set,銅鑼灣晚餐價頗抵食🥗田園沙律大大兜有沙律菜、蕃茄仔、粟米粒、青瓜絲淋上日式芝麻醬,開胃清爽🥣是日餐湯忌廉周打魚湯,濃稠得黎仲有炸魚湯料,點薄脆都好好味🐷✋🏻火焰脆燒德國咸豬手影相打卡一流,必點之選份量大到嚇死人店員再會淋酒點燃咸豬手,嘩嘩聲打完卡再會幫我地切開整隻咸豬手豬手外皮超級香脆,皮與肉之間骨膠原滿滿肉質滑嫩,配埋

位置

全室內座位,環境通爽,忘記炎夏帶來的暑氣
紅磚啡色卡位配襯設計吊燈、雲石台面,有點歐陸情懷🥂

食物

🫓薄脆

剛炸起,香脆鬆化
沾起千島醬食好開胃

🥗田園沙律

大大兜
有沙律菜、蕃茄仔、粟米粒、青瓜絲
淋上日式芝麻醬,開胃清爽

🥣是日餐湯

忌廉周打魚湯,濃稠得黎仲有炸魚湯料,點薄脆都好好味

🐷✋🏻火焰脆燒德國咸豬手

影相打卡一流,必點之選
份量大到嚇死人
店員再會淋酒點燃咸豬手,嘩嘩聲
打完卡再會幫我地切開整隻咸豬手
豬手外皮超級香脆,皮與肉之間骨膠原滿滿
肉質滑嫩,配埋酸菜同芒果爆爆珠食,口感豐富,皮膚靚靚

🐑炭烤澳洲羊架配紅酒汁

四件羊架,份量好滿足
羊肉外層微微的焦香,鎖住了肉汁
肉質軟腍而且有肉汁,羊肉配埋紅酒醬汁,好滋味
薄荷醬略嫌結身,不過靚羊架就咁食都已經好好味

餐飲叫左兩杯凍飲🥤
凍檸水&凍檸茶,膠完噴火飲番d凍野先,冰火😳

總括來說,mini Friday 性價比高
食肉獸大飽口福,下次要一於試埋signature 威靈頓牛柳先~
Mini Friday應該有不少香港年青人都吃過,而我就聽得多,但從未吃過這一間,所以呢!!!今天就去到位於銅鑼灣廣場的樓上餐廳Mini Friday試一試他們晚餐⭐ 晚餐套餐-大蝦配香草牛柳 $346晚餐套餐包括是日餐湯及藜麥沙律,今天的餐湯是蔬菜湯,是把蔬菜攪拌到極細極細極細的西餐湯;而藜麥沙律就相對較為健康又飽肚,蔬菜都比較新鮮,配上麻醬一起吃⭐ 大蝦配香草牛柳 $346大蝦爽口彈牙,而牛柳帶有嫩滑口感,大蝦的鮮甜味道與牛肉的肉香相互襯托,結合了海鮮和肉類的風味的一道主菜。⭐ 奶蓋黑糖珍珠鮮奶帶有黑糖的珍珠,有著彈牙的口感,咀嚼起來都幾開心架,再加上鮮奶及奶蓋,讓飲品的奶味更濃。⭐ 泡菜卡邦尼意粉 $108是結合了泡菜和卡邦尼的意粉,泡菜的酸味和辣味能夠為意粉增添一種刺激的風味,意粉有一種彈牙的口感,與泡菜卡邦尼的結合,是創新Pasta。⭐ 脆片配千島醬脆片通常有著酥脆的質地,吃起來脆脆的,配上千島醬一起吃,是一種經典的零食組合。🏪店名:Mini Friday (銅鑼灣廣場2期)📍地址:銅鑼灣駱克道463-483號銅鑼灣廣場2期6樓

⭐ 晚餐套餐-大蝦配香草牛柳 $346

⭐ 大蝦配香草牛柳 $346

⭐ 奶蓋黑糖珍珠鮮奶

⭐ 泡菜卡邦尼意粉 $108

⭐ 脆片配千島醬

🏪店名:Mini Friday (銅鑼灣廣場2期)
📍地址:銅鑼灣駱克道463-483號銅鑼灣廣場2期6樓
2023-06-30 269 瀏覽
茶餐廳質素,二百幾蚊價錢,味道一般,裝修環境同茶餐廳無異,所以 OpenRice 真係信唔過,下次一定要小心,好耐冇中伏得咁緊要,銅鑼灣咁質素都好難生存,Simply Life 都係咁上下價錢。

2023-06-28 233 瀏覽
📍今晚喺Mini Friday食飯,本身以為係食西餐,但原來中日西韓嘅嘢食都有得揀😋🍴香烤美式BBQ豬肋骨 $238Dinner set揀咗呢個餐,入邊包埋大蒜薯蓉湯、藜麥沙律同嘢飲,ribs都幾大份同入味,不過最驚喜係嗰薯蓉勁濃郁黑松露味!🍴椒麻雞肉意粉 $148嗰意粉用麻辣醬炒,都幾特別同埋個味道都幾夾,入口嗰麻味都勁。入邊仲有雞柳、三色椒、菇同車厘茄,意粉嚟講呢款最特別。🍴蜜糖蒜片炸雞 $108蜜糖味同埋韓式辣醬我哋揀咗蜜糖試試,蜜糖比得唔孤寒,個底都仲有好多蜜糖汁可以點嚟食😆炸雞都算大件,但炸皮就比較厚身。

🍴香烤美式BBQ豬肋骨 $238

🍴椒麻雞肉意粉 $148

🍴蜜糖蒜片炸雞 $108
知道爲食魚阿妹中意食牛🥩早前特地搵一下可以食到 #威靈頓牛柳 嘅餐廳發現原來銅鑼灣廣場2期6樓呢間Mini Friday好似幾好喎☺️於是為食兩姊妹又去試吓佢先✌🏻⁡當晚我好乖無飲酒點咗杯藍檸檬梳打🍋 阿妹就話未試過Long Island所以想試吓 估唔到杯藍檸檬梳打顏色咁靚喎🤭啱晒中意打卡嘅我😆⁡食物方面今次我哋無再叫到成枱野喇🤣成日食唔晒太浪費了😅⁡🐱水牛城雞翼(5隻)$78其實自己都識整水牛城雞翼不過餐廳嘅又係另一番風咪☺️我個人幾中意配上嘅醬汁(雖然肥🫣)唔怕肥要試🙌🏻⁡🐱龍蝦🦞蝦肉包配薯條 $208一向我都超中意食龍蝦包每次餐廳有都必點😛呢度嘅龍蝦蝦肉包啖啖肉正呀滿足到我🤭⁡🐱皇牌威靈頓牛柳 $398外面酥皮包住厚切嘅牛柳剛剛好鎖住咗牛肉汁入口夠juicy👍🏻可惜阿妹唔中意太生所以要求7成熟如果我自己其實覺得5成熟應該會更正😋⁡🐱甜品梳乎厘Pancake (原味)$88Pancake雖然比我想像中迷你不過反而更好因為我哋已經太飽了🤣呢度嘅梳乎厘Pancake空氣感唔算重食落係好實在嘅感覺中意有飽肚感嘅pancake可以try呀🙌🏻⁡總結呢間餐廳嘅環境都算好寬敞座位亦都坐得好舒服😌
知道爲食魚阿妹中意食牛🥩

成日食唔晒太浪費了😅

🐱水牛城雞翼(5隻)$78
其實自己都識整水牛城雞翼
不過餐廳嘅又係另一番風咪☺️
我個人幾中意配上嘅醬汁(雖然肥🫣)
唔怕肥要試🙌🏻

2023-06-01
  • 龍蝦蝦肉包配薯條
  • 皇牌威靈頓牛柳
2023-06-22 151 瀏覽
呢個小假期去咗銅鑼灣Mini Friday食晚飯🥣朋友一早係OpenRice訂定枱,有八八折折扣優惠🤓去到晚飯時間都坐得幾滿,所以一定要訂枱啊!蜜糖蒜片炸雞炸雞嘅粉漿炸到好酥脆,裏面嘅雞肉嫩滑多汁🤩底下嘅蜜糖多到水浸咁😜仲有好多脆卜卜嘅蒜片✨龍蝦蝦肉包配薯條芝麻麵包外脆內軟,蝦肉都幾多架!上面仲有濃郁嘅龍蝦汁,令到成個包鮮味十足💓薯條炸得乾身,都幾香薯仔味😋卡邦尼意粉呢個卡邦尼意粉好夠Creamy🥰而且有好多煙肉片,識極都好似仲有咁😆Mini Friday (銅鑼灣廣場2期) (銅鑼灣)銅鑼灣駱克道463-483號銅鑼灣廣場2期6樓
呢個小假期去咗銅鑼灣Mini Friday食晚飯🥣

朋友一早係OpenRice訂定枱,有八八折折扣優惠🤓

去到晚飯時間都坐得幾滿,所以一定要訂枱啊!

蜜糖蒜片炸雞

炸雞嘅粉漿炸到好酥脆,裏面嘅雞肉嫩滑多汁🤩

底下嘅蜜糖多到水浸咁😜仲有好多脆卜卜嘅蒜片✨

龍蝦蝦肉包配薯條

芝麻麵包外脆內軟,蝦肉都幾多架!
上面仲有濃郁嘅龍蝦汁,令到成個包鮮味十足💓

薯條炸得乾身,都幾香薯仔味😋

卡邦尼意粉

呢個卡邦尼意粉好夠Creamy🥰

而且有好多煙肉片,識極都好似仲有咁😆

Mini Friday (銅鑼灣廣場2期) (銅鑼灣)
銅鑼灣駱克道463-483號銅鑼灣廣場2期6樓
  • 蜜糖蒜片炸雞
  • 龍蝦蝦肉包配薯條
  • 卡邦尼意粉
2023-06-20 145 瀏覽
見OpenRice 有訂坐優惠,所以試吓。餐廳客人唔多,同朋友坐下。叫左凱撒沙律,韓式蜜糖薯片炸雞,水牛雞翼,牛扒(無牛味),卡邦尼意粉(好細份)。味道正路好一般,分量偏細,無驚喜。所以完全冇影相既衝動。抹茶雪糕窩夫(勁難食)😖,件窩夫似叫貨返嚟擺喺雪櫃,落單嘅時候叮翻熱咁,又乾又柴!重點係裏面仲要又粉又凍。十級難食!一般來講食物用料差,只靠汁醬調味無大錯。QR code 自己落單,員工服務係ok正常的。Openrice特價後,3人埋單$960(但大家都唔飽)。老實講句,銅鑼灣依個價錢,唔會再去,無下次。
見OpenRice 有訂坐優惠,所以試吓。

餐廳客人唔多,同朋友坐下

一般來講食物用料差

Openrice特價後,3人埋單$960(但大家都唔飽)
。老實講句,銅鑼灣依個價錢,唔會再去,無下次。
2023-06-17
.間中都會約埋同事一齊去食午餐是日同事揀食西餐,咁就揀中Mini Friday去😚餐廳同層另外兩間同集團的食肆,我之前都有去過,唯獨這一間一次都無。午飯時間人流不多,食客大概得4成滿我點左個卡邦尼意粉,同事即叫了牛扒餐。午市套餐包括了餐湯及湯飲餐湯係忌廉南瓜湯好飲(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)我特登問店員有冇麵包🥖確認是沒有的,有點小失望(;´༎ຶД༎ຶ`)意粉正常發揮,餐飲就因為一早送黎,到我想飲時已經凍晒,有濃濃奶味但無茶味。同事個牛扒話食完無牛味我無試就唔知啦~但睇樣好吸引收費方面,免加一,經openrice 訂座再88折。88折完還好,如果無折,未必會吸引我再去。
間中都會約埋同事一齊去食午餐
是日同事揀食西餐,咁就揀中Mini Friday去😚
午飯時間人流不多,食客大概得4成滿
我點左個卡邦尼意粉,同事即叫了牛扒餐。
午市套餐包括了餐湯及湯飲
餐湯係忌廉南瓜湯好飲(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)
同事個牛扒話食完無牛味
我無試就唔知啦~但睇樣好吸引
收費方面,免加一,經openrice 訂座再88折。
88折完還好,如果無折,未必會吸引我再去。

2023-06-08