餐廳: Mokumoku Yakiton (厚福街)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2024-03-29 34 瀏覽
和朋友來到這家日式豚肉串燒專門店,提供多款豬部位和日式料理,梗有一款啱口味🥢蕃茄沙律 - 酸中帶甜,越食越開胃🥢日本岩手縣米崎蠔 - 肥大肉厚,肉質爽口肥美🥢燒沖繩苦瓜 - 味道回甘,中間加了櫻花蝦,口感特別🥢油甘魚腩串 - 外皮燒到香脆,食落酥脆甘香🥢豚肉花生苗卷 - 豚肉卷著花生苗,陣陣花生香味,加上爽脆嘅口感,非常特別🥢豬聲帶串 - 第一次食這個豬部位,口感彈牙,而且沒有腥味,推介!🥢厚切白金豚肉 - 夠厚肉,肉汁香濃,肥美爽口🥢豚肉蠔卷 - 燒到香脆嘅豚肉卷著蠔肉,食落非常香口🥢燒菠蘿 - 味道酸酸甜甜又多汁,可以一解油膩感🥢煙燻豬腩 - 用煙燻方法去鎖住肉汁,肉味香濃,入口爽嫩🥢豚骨凍沾麵 - 麵條Q彈有嚼勁,搭配濃郁豚骨湯,口感和味道同樣豐富🍸巨峰梳打🍺黑金啤

🥢蕃茄沙律 - 酸中帶甜,越食越開胃

🥢日本岩手縣米崎蠔 - 肥大肉厚,肉質爽口肥美

🥢燒沖繩苦瓜 - 味道回甘,中間加了櫻花蝦,口感特別

🥢油甘魚腩串 - 外皮燒到香脆,食落酥脆甘香

🥢厚切白金豚肉 - 夠厚肉,肉汁香濃,肥美爽口

🥢豚肉蠔卷 - 燒到香脆嘅豚肉卷著蠔肉,食落非常香口

🥢燒菠蘿 - 味道酸酸甜甜又多汁,可以一解油膩感

🥢煙燻豬腩 - 用煙燻方法去鎖住肉汁,肉味香濃,入口爽嫩

🍸巨峰梳打
🍺黑金啤
2024-03-29 28 瀏覽
同為食姊妹在尖沙咀行完街,正值中午時間,突然想吃串燒,立即想起這間豚肉串燒店先來一個前菜醒醒胃、就點了日式蒜子蕃茄沙律、清甜的蕃茄伴上微酸的醬油、整個組合非常配合食完這度醒胃前菜、胃口大開、立即來個油脂豐滿的鹽燒西班牙產豬夾心肉、看似油膩,但入口那份油香又香又滑、肉質軟熟,回味無窮再來一個招牌菜、山形縣產煙燻豬腩,豬腩的肉質鮮嫩,入口感受到煙燻的香氣、咬落有口感、點上貌似芥末醬,但入口帶酸甜的醬汁,減去油膩感另一款必點之物就是燒雞翼,外表燒得金黃色帶微焦,咬落外脆內軟,肉質嫩滑多汁、非常惹味燒肉配啤酒絕對一絕鹽燒豬粉腸串和鹽燒豬大腸串、表面鹽燒香脆,內部帶著粉嫩和油脂香味。鏗魚碎燒豆腐、燒至外皮微焦,內裏保持著豆腐的柔軟口感。鏗魚碎令豆腐更加美味可口。燒芝士翠玉瓜、翠玉瓜切片後烤至表面微焦,上面再鋪上微鹹的芝士,再用火烤至芝士金黃微焦。咬落充滿蔬菜的清爽和濃郁的芝士味,口感豐富最後一定要點燒菠蘿、燒過的波蘿非常甜美、好食到停不了

燒肉配啤酒絕對一絕

最後一定要點燒菠蘿、燒過的波蘿非常甜美、好食到停不了

2024-03-28 20 瀏覽
好友帶我去尖沙咀厚福街一間上樓日式燒烤店飯聚。先點飲品,我的飲品選擇了HIGHBALL。以威士忌為基礎加入少量新鮮檸檬汁,為整個飲品增添了一絲清新,喝下去更加順暢,令人愉悅。點餐後,餐廳便提供了調味佐料,是柚子醬和鮮檸檬。清新的柚子香氣可以為菜餚增添獨特的風味。而鮮檸檬汁卻可以為菜餚帶來了清新去膩的效果。我們點了日式蒜子蕃茄沙律伴醬油,新鮮的蕃茄伴以蒜蓉搭配醬油調味,充滿日式風味的美味。蕃茄的酸甜與蒜子的香味相互融合,為餐前帶來了開胃的作用。 接著是燒烤山形縣產煙燻豬腩,搭配秘製醬汁,豬腩的肉質鮮嫩,與煙燻的香氣相得益彰,而醬汁的酸甜平衡了油膩和煙燻風味。汁燒帆立貝。這道菜運用汁燒的烹調方式,保持了帆立貝的鮮嫩口感、令人回味無窮。 鹽燒豚肉秋葵卷是接下來的一道美食,這道菜用鹽燒的方式烹調,豬肉的鮮嫩與秋葵的清脆、帶來一份豐富多樣的口味享受。鹽燒雞翼串是必吃燒烤小吃。鹽燒的獨特風味與雞肉的嫩滑完美結合,每一口都充滿滿足感。 鹽燒西班牙產豬夾心肉絕對是必食之品、使用西班牙產豬肉,將肉卷起形成夾心狀,再以鹽燒的方式烹調和黑椒調味,肉質鮮嫩多汁,滿滿的油脂香味令口感更加豐富。 燒波蘿甜品作為完

燒波蘿甜品作為完結。新鮮的菠蘿片烤至表面微焦,令菠蘿的甜味更加濃郁。

這次午餐的每一道菜餚都展現了不同的風味和特色,從清新的柚子醬到濃郁的鹽燒,從鮮嫩的海鮮到豐富的燒烤,每一口都是一次味蕾的享受。令我和朋友度過了美好的午餐時光
2024-03-25 50 瀏覽
樓上串燒放工之後可以同朋友過嚟食飯餐勁嘅,今次同朋友兩個人叫咗一大堆嘢食分別前菜,蒜子蕃茄沙律🥗開胃到爆加埋美國生蠔 正正正之後就開始一碟碟串燒啦咁就叫咗豚肉九條蔥、豬腰、豬心、月見免治豚肉(淹蛋真係好好味😍)之後餐廳仲好細心,知道我三月生日嘅時候俾多咗個燒菠蘿作為生日蛋糕食完之後,店員之後仲比多個芝士年糕我夾埋紫菜食,鹹甜鹹甜嘅感覺真係好好
樓上串燒

分別前菜,蒜子蕃茄沙律🥗開胃到爆
加埋美國生蠔 正正正

之後就開始一碟碟串燒啦

食完之後,店員之後仲比多個芝士年糕我
夾埋紫菜食,鹹甜鹹甜嘅感覺真係好好
2024-03-14 53 瀏覽
我們看到餐牌,點了這份牛肉,要價$218港幣。來的時候便是這樣的,無語。問店員,他說標準只有100 g,但餐牌沒寫,圖片也不像只有100 g吧,然後他主動提出退回去,那好吧。
鹽燒牛小排
2024-03-14
2024-03-07 42 瀏覽
呢間串燒店6:00已經坐滿晒😀佢哋入邊嘅佈置同日本居酒屋冇分別,感覺好靚坐得好舒服蒜子蕃茄沙律平時食嗰啲蕃茄,淨係食到甜味,今次佢哋落咗蒜食落去辣辣地咁樣,非常之好食!芥辣八爪魚作為餐前小食,呢個八爪魚同樣好吸引,八爪魚比平時嗰啲大件少少,咬落去非常有口感。刺身 好豐富有赤蝦、三文魚同帶子,自己最鍾意食帶子咬落去軟得來好甜,感覺非常新鮮。日本青椒仔口感好得意,完全冇辣味唔使擔心食唔到豚肉秋葵外層豚肉的油脂經過燒烤後,滲入去秋葵,令秋葵有滿滿油脂香。豬腰子串豬潤好補,裏面仲係非常之嫩口感柔軟雞翼雞翼都係是日亮點,肉厚得來皮夠脆,咬落去有聲😀😀✨加咗少少鹽調味已經好好食!雞軟骨佢哋嘅雞軟骨比想像中好食,燒完之後外層會微焦,入邊仲有少少脂肪,咬落去勁香。三文魚頭面珠嗰粒肉好大粒,配上酸酸甜甜嘅醋汁😃

芥辣八爪魚

刺身

日本青椒仔
口感好得意,完全冇辣味唔使擔心食唔到

豚肉秋葵
外層豚肉的油脂經過燒烤後,滲入去秋葵,令秋葵有滿滿油脂香。

豬腰子串
豬潤好補,裏面仲係非常之嫩口感柔軟

雞翼

雞軟骨

三文魚頭
面珠嗰粒肉好大粒,配上酸酸甜甜嘅醋汁😃
2024-02-29 61 瀏覽
今晚來到一家專注豬肉菜餚的日式居酒屋與友共聚,店員殷勤招待下我倆選了梳打水及梅子酒。繼而點了:蒜子蕃茄~一味自家製開胃菜,清爽凉快。刺身盛合(五款)~分別有北海道海膽,三文魚,帆立貝,赤蝦,油甘魚,各有特色,每一片刺身都散發著海洋的鮮甜味。燒生蠔~香噴噴漲卜卜,簡簡單單的烹調亦不需要任何醬料配備,也能吃出蠔的鮮美。厚揚~燒至外酥内軟,入口爆汁重豆味。林檎紅薑豬肉卷~很有創意的菜式,薄切豬肉片捲著蘋果塊,點些自家製紅薑蓉,鮮嫩口感,真的愛不釋手。豬頸肉~肉質結實,火喉恰當,爽滑又有咬感。豬脷串~烤制均勻能保存每一塊肉的適中的熟度。燒魷魚~味道鮮美,帶有微妙的炭燒香氣,讓人垂涎欲滴。燒油甘魚腩串~色澤金黃,外酥內嫩,入口油而不膩,魚味香濃沒有腥味。最後選了燒菠蘿作甜品,香甜可口比凉食又是另一感受。

繼而點了:

蒜子蕃茄~一味自家製開胃菜,清爽凉快。

刺身盛合(五款)

燒生蠔

厚揚~燒至外酥内軟,入口爆汁重豆味。

林檎紅薑豬肉卷

豬頸肉~肉質結實,火喉恰當,爽滑又有咬感。

豬脷串~烤制均勻能保存每一塊肉的適中的熟度。

燒魷魚~味道鮮美,帶有微妙的炭燒香氣,讓人垂涎欲滴。

燒魷魚

最後選了燒菠蘿作甜品,香甜可口比凉食又是另一感受。

刺身盛合(五款)
林檎紅薑豬肉卷
燒魷魚
2024-02-20 47 瀏覽
在尖沙咀厚福街這樓上和風居酒屋感受了一餐以豬隻各部位烹製的日式串燒👏 蒜子蕃茄,作餐前小食好醒胃😋刺身盛合(五款),少不了的東洋菜式,有北海道海膽,三文魚,帆立貝,赤蝦,油甘魚,用料新鮮,質量到位😋燒生蠔,嫩滑肥美,入口重蠔水味😋燒茄子,乾身軟绵,豬肉宴前清清口味😋林檎紅薑豬肉捲,爽脆肉片捲著薑片及蘋果,口味感豐富😋豬頸肉,好嫩滑又不乏咬口😋豬小腸串,入口有香酥感,未至油膩😋豬大腸串,油脂充足又有嚼勁😋豬聲帶,從未食過, 韌度足入口有咬感,佐酒好材料😋豬喉結,又一味新嘗試, 爽脆非常,似食軟骨😋燒菠蘿,甘甜味道作結😋👏👏

蒜子蕃茄,作餐前小食好醒胃😋
蒜子蕃茄

剌身盛合(五款)

燒生蠔,嫩滑肥美,入口重蠔水味😋
燒生蠔

燒茄子,乾身軟绵,豬肉宴前清清口味😋
燒茄子

林檎紅薑豬肉捲,爽脆肉片捲著薑片及蘋果,口味感豐富😋
林檎紅薑豬肉捲

豬頸肉,好嫩滑又不乏咬口😋
豬頸肉

豬小腸串,入口有香酥感,未至油膩😋
豬小腸串

豬大腸串,油脂充足又有嚼勁😋
豬大腸串

豬聲帶,從未食過, 韌度足入口有咬感,佐酒好材料😋
豬聲帶

豬喉結,又一味新嘗試, 爽脆非常,似食軟骨😋
豬喉結

燒菠蘿,甘甜味道作結😋👏👏

燒菠蘿

2024-02-18
蒜子蕃茄
剌身盛合(五款)
燒茄子
豬聲帶
豬喉結
燒菠蘿
2024-02-14 42 瀏覽
同朋友好耐冇見面 所以揀左位於尖沙咀既Mokumoku Yakiton野食好味又坐得舒服 🤤🤤🤤最鍾意食就係以下呢兩款令和の怪物生蠔超大隻 食落口感海水味好重明太子大蝦串冇諗過可以咁大條明太子咬落去啖啖肉燒菠蘿 + 椰子雪葩燒菠蘿既外皮燒到好香脆 內層菠蘿多汁又酸甜 真係好出色椰子雪葩充滿濃濃既椰香味 豬喉結串 + 豬聲帶串平時出去食飯好小食到豬喉結同豬聲帶上等豬脷串牛脷我就成日食 豬脷口感好腍身 四元豚四元豚既肉味濃 脂肪平均分佈 味道絕對唔會比和牛失色蒜芯豬肉卷豬肉卷既鮮甜肉汁成個卷口感更有層次日本青椒芝士豬肉卷濃郁鮮美既豬肉加上既芝士既鹹香味 口感細嫩鹹鮮今次同朋友去,下次真係要同一家大細一齊去而且環境真係好似去咗日本咁嘢飲都好特別
野食好味又坐得舒服 🤤🤤🤤

蒜芯豬肉卷
豬肉卷既鮮甜肉汁成個卷口感更有層次

日本青椒芝士豬肉卷
濃郁鮮美既豬肉加上既芝士既鹹香味 口感細嫩鹹鮮

今次同朋友去,下次真係要同一家大細一齊去
而且環境真係好似去咗日本咁
嘢飲都好特別
2024-01-30 47 瀏覽
今日同朋友去咗厚福街樓上串燒店前菜醋嘖原隻新鮮蕃茄 酸酸甜甜開下胃 食串燒當然唔小得就係叫酒啦 飲品我哋叫咗柚子檸檬酒 & Highball 柚子酒酸酸甜甜啱曬女仔飲 Highball夠曬冰凍 午市時段仲要買一送一添 更加抵 蘆筍豬肉捲 & 豚肉芫茜卷 食串燒成日怕太油膩 所以我最鍾意叫啲可以包蔬果嘅串燒 呢兩隻串燒都係豚肉包住蘆筍或者大量芫茜 食落好Juicy 烤豬皮 燒香脆咗 在淋上甜甜地嘅醬汁 食落其實有啲似年糕嘅質感 非常有骨膠原燒菠蘿 菠蘿非常甜 而且表面有層焦糖 多咗層口感芝士翠玉瓜 食串燒唔一定係油膩嘢 都有蔬菜燒下平衡下 呢度嘅翠玉瓜係厚切所以食落好Juicy 而且面頭佈滿滿滿嘅芝士
今日同朋友去咗厚福街樓上串燒店

燒菠蘿 菠蘿非常甜 而且表面有層焦糖 多咗層口感

2024-01-27 30 瀏覽
之前同事食過呢間串燒讚不絕口,今次佢特登帶我過嚟幫襯一下,餐廳座位頗寛敞舒適,招呼亦主動親切,蒜子蕃茄沙律 - $28酸酸甜甜,味道清新,是一道很開胃的前菜,日本時令生蠔刺身 - $88/隻好飽滿,口感爽脆,蠔肉鮮甜,也有海水味,燒帆立貝(大) - $148超大隻,貝肉彈牙,味道好鮮甜,芥末漬四元豚 - $198豚肉香口,肉質滑嫰,搭配芥末漬很惹味,豬顎骨肉串 - $38/串好正,必點必食,有肉汁,口感嫰滑,免治豬肉釀冬菇 - $38/串花生苗卷 - $38/串花生苗爽脆清甜,卷住豬肉一齊食,口感很特別,豚肉蒜心卷 - $36/串蒜心帶有少少蒜頭的香氣,口感爽脆,抱子甘藍 - $28/串除了肉類,也有超健康的特色蔬菜可選,金星豚肉林檎紅薑卷 - $38/串裡面包裹了蘋果肉,很特別,而且蘋果爽甜,皮蛋紅薑卷 - $38/串燒菠蘿 - $38菠蘿燒過後味道超香甜,為今晚呢一頓晚飯畫上一個完美的句號。
之前同事食過呢間串燒讚不絕口,今次佢特登帶我過嚟幫襯一下,
餐廳座位頗寛敞舒適,招呼亦主動親切,
蒜子蕃茄沙律 - $28
酸酸甜甜,味道清新,是一道很開胃的前菜,
日本時令生蠔刺身 - $88/隻
好飽滿,口感爽脆,蠔肉鮮甜,也有海水味,
燒帆立貝(大) - $148
超大隻,貝肉彈牙,味道好鮮甜,
芥末漬四元豚 - $198
豚肉香口,肉質滑嫰,搭配芥末漬很惹味,
豬顎骨肉串 - $38/串
好正,必點必食,有肉汁,口感嫰滑,
免治豬肉釀冬菇 - $38/串
花生苗卷 - $38/串
花生苗爽脆清甜,卷住豬肉一齊食,口感很特別,
豚肉蒜心卷 - $36/串
蒜心帶有少少蒜頭的香氣,口感爽脆,
抱子甘藍 - $28/串
除了肉類,也有超健康的特色蔬菜可選,
金星豚肉林檎紅薑卷 - $38/串
裡面包裹了蘋果肉,很特別,而且蘋果爽甜,
皮蛋紅薑卷 - $38/串
燒菠蘿 - $38
菠蘿燒過後味道超香甜,為今晚呢一頓晚飯畫上一個完美的句號。
今日去厚福街食串燒 啱曬同朋友慢慢食飲下酒 呢度裝修真係好似日本嘅居酒 而且Openrice午市主餐牌七折 酒精飲品買一送一 所以真係好抵蘆筍豬肉捲 燒香左既豬肉片包裹爽脆嘅蘆筍 雞骨豬肉腸 食落似台灣腸 非常脆皮有肉汁煙燻豬腩肉 煙燻味道唔算出 但豬腩肉食落去啖啖肉又有油脂 甜甜地 再點埋配埋嘅芥末醬 用嚟送酒都唔錯豬聲帶 口感有啲似牛肚 都幾爽脆魷魚鬚 口感爽彈 配埋燒汁甜甜地芝士翠玉瓜 燒翠玉瓜永遠都冇得輸 非常Juicy 面頭仲有啲拉芝嘅芝士燒新鮮菠蘿 菠蘿外皮灑上糖 燒香咗就變咗有層脆脆嘅焦糖 外皮脆內裏香甜又爆汁

蘆筍豬肉捲 燒香左既豬肉片包裹爽脆嘅蘆筍

雞骨豬肉腸 食落似台灣腸 非常脆皮有肉汁

豬聲帶 口感有啲似牛肚 都幾爽脆

魷魚鬚 口感爽彈 配埋燒汁甜甜地

2024-01-14 1052 瀏覽
好耐無食過日本串燒,同朋友約了尖沙咀的Mokumoku,在厚福街實在太方便。蒜子番茄 | $28先來食冰凍的番茄,有蒜蓉及酸汁,夠開胃。日本生蠔 | $176/2隻生蠔旁邊配上的是酸汁,但即使不加檸檬汁或酸汁都可以,生蠔夠新鮮。燒帆立貝 | $148帆立貝用醬油汁,燒好切粒方便食,有鮮甜味。芥末漬四元豚 | $198點上日本蛋漿增添滑溜感,芥末味適中,不會太過嗆。豬腭骨肉串 | $38/串豬腭骨肉吃起來口感似牛肉,加了黑椒好香有點辣,有少少嚼口。豬肉釀冬菇 | $38/串冬菇釀了一些豬肉饀,有些胡椒味花生苗卷 | $38/串有香香的花生味。蒜心豬肉卷 | $36/串中間有多條蒜心,平常的串燒只卷住一兩條,但這個至少有四條蒜心,味道夠清甜又突出。皮蛋豬肉卷 | $38/串創意卷物的一種,卷著皮蛋都是第一次見。林檎紅薑豬肉卷 | $38/串用豬肉卷著蘋果,沙律有薑汁,點來食又是另一種創意。抱子甘藍 | $28/串吃了很多肉後來一個蔬菜類,感覺好清新且不油膩。燒菠蘿 | $38菠蘿搽上糖再燒,焦糖面脆卜卜,酸酸甜甜。
蒜子番茄 | $28
先來食冰凍的番茄,有蒜蓉及酸汁,夠開胃。
日本生蠔 | $176/2隻
燒帆立貝 | $148
帆立貝用醬油汁,燒好切粒方便食,有鮮甜味。
芥末漬四元豚 | $198
點上日本蛋漿增添滑溜感,芥末味適中,不會太過嗆。
豬腭骨肉串 | $38/串
豬腭骨肉吃起來口感似牛肉,加了黑椒好香有點辣,有少少嚼口。
豬肉釀冬菇 | $38/串
冬菇釀了一些豬肉饀,有些胡椒味
花生苗卷 | $38/串
有香香的花生味。
蒜心豬肉卷 | $36/串
皮蛋豬肉卷 | $38/串
創意卷物的一種,卷著皮蛋都是第一次見。
林檎紅薑豬肉卷 | $38/串
用豬肉卷著蘋果,沙律有薑汁,點來食又是另一種創意。
抱子甘藍 | $28/串
吃了很多肉後來一個蔬菜類,感覺好清新且不油膩。
燒菠蘿 | $38
菠蘿搽上糖再燒,焦糖面脆卜卜,酸酸甜甜。
  • 蒜子蕃茄沙律
  • 燒菠蘿
  • 月見免治豚肉串
  • 豬顎骨肉串
  • 豚肉紫蘇卷
2024-01-09 69 瀏覽
今個月尾就要出發名古屋+中部十東京30天之旅✨ 出發前當然要做啲熱身,warm up 下😂 於是book咗呢間尖沙咀日式串燒居酒屋Mokumoku Yakiton🤭Sake set『《藤崎總兵衛》長瀞純米吟釀 ,alcoho極重, 鍾意酒味較濃既人非常適合! / 《空藏》雄町生原酒純米大吟釀,fruity味重較甜,必飲推介😋 / 《伊勢之浪》 作純米大吟釀,sake味較淡, 冇咁搶喉較純, 容易入口! / 《六十餘洲》雄町純米吟釀,fruity味較輕,女酒鬼必選!』共四款酒每款100ml生蠔刺身岩手生蠔刺身,0號非常大隻😋啖啖肉👍好新鮮😍厚切白金豚肉白金豚產自日本岩手縣,肉質爽脆,豚味香濃👍 師傅控制火喉到位, 外面燒得蕉脆, 內裏肉質鮮嫩😍😍 推薦必點✨明太子大蝦串大蝦有手板咁長, 燒熟後面頭再加上明太子炙燒, 明太子突出蝦嘅海鮮味👍👍燒帆立貝大大隻帆立貝, 採用醬油燒😋 帆立貝肉質爽脆👍 簡單嘅醬油突顯帆立貝鮮味😋A5和牛串和牛油花好夠, 燒到有啲蕉香, 入囗即溶😍😍😍舞茸舞茸菇燒得好juicy, 咬落勁多肉汁💖💖 師傅用咗日本淮鹽調味, 非常香口👍👍👍芥末漬四元豚漬物食過好多款

Sake set
共四款酒每款100ml

生蠔刺身
岩手生蠔刺身,0號非常大隻😋啖啖肉👍好新鮮😍

厚切白金豚肉

明太子大蝦串

燒帆立貝

A5和牛串
和牛油花好夠, 燒到有啲蕉香, 入囗即溶😍😍😍

舞茸

芥末漬四元豚
漬物食過好多款, 芥末漬物就第一次🤭 芥末醃漬過之後冇咗辛辣味, 食落有啲似蔥嘅味道。 四元豚外脆內軟, 咬落有啲似豬頸肉嘅
質感😋

可能因為坐正喺吧檯廚師面前, 上菜嘅速度掌握得非常之好, 一度菜接一度菜, 有足夠時間慢慢品嚐, 唔會一次過上一大堆食物, 食唔切之餘攤到凍曬👍👍

總括嚟講,對今次用餐體驗好滿意👍 一個價錢可以試四款sake😍😍 串燒質素高🤭 最啱同朋友傾下偈,飲下酒,食下串燒🤗🤗
「Mokumoku Yakiton」樓上串燒居酒屋,全場開放式枱櫈,亦有長吧檯,木系裝潢簡約,加上和風設計,氣氛勁似日本串燒店! 揸車嘅就泊樓下厚福街或者加連威老道附近啲咪錶,嫌麻煩想貪方便嘅直接泊The One停車場啦! 🔥前菜『蕃茄沙律,配上自家製柚子醬汁,好夾好開胃』🔥厚切白金豚肉『鹿兒島豚肉好香好有口感, 脂肪同肉質比例剛好,必食推介 😋』🔥A5和牛串『師傅燒得好juicy,將和牛嘅精髓100%呈現』🔥舞茸『燒得剛好嘅串燒舞茸配上日本鹽,可以話係蔬菜糸絕配No.1』🔥Sake Set『《藤崎總兵衛》長瀞純米吟釀 ,alcoho極重, 鍾意酒味較濃既人非常適合! / 《空藏》雄町生原酒純米大吟釀,fruity味重較甜,必飲推介😋 / 《伊勢之浪》 作純米大吟釀,sake味較淡, 冇咁搶喉較純, 容易入口! /  《六十餘洲》雄町純米吟釀,fruity味較輕,女酒鬼必選!』 揸車出入:👍👍帶小朋友:👍食物質素:👍👍👍👍👍環境舒適:👍👍👍👍CP值...😋:👍👍👍👍 彩蛋: 真心想食好串燒嘅話,「我不是100%日本人」首推呢間, 質素已經達到日本職人級別 😋又係時間同大家分享下自己都可

🔥前菜『蕃茄沙律,配上自家製柚子醬汁,好夾好開胃』

揸車出入:👍👍
帶小朋友:👍
食物質素:👍👍👍👍👍
環境舒適:👍👍👍👍
CP值...😋:👍👍👍👍

又係時間同大家分享下自己都可以調配嘅葡式cocktail「Sangria」,材料好簡單,只需要揀支「紅酒」加 「lemonade sprite」,比例可以按2:3去溝,enjoy .. 乾杯 🍻

Mokumoku Yakiton | @mokumokuyakitontst
📍尖沙咀厚福街12-12A號藍馬商業大廈16樓
🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥